- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
bbTamas77 #8217 üzenetére
Ahogy a C#, Java, és az összes menedzselt nyelv egy vm-en fut. Ily módon "csak" annyit kellett megoldani, hogy a vm ne csak Microsoft vonalon, hanem a többi platformon is működjön.
A Java ezt már év(tizedek) óta tudja, a .Net még csak most kezd igazán cross-platform lenni. -
válasz
bbTamas77 #8215 üzenetére
Persze hogy hihetetlen, martonx a végletekig leegyszerűsítette a folyamatot, hogy a lényeg átmenjen.
Természetesen semmilyen nyelvet nem ír át semmilyen másikra. A Mono runtime-on (ami egy hatalmas natív lib, saját GC-vel, memóriakezeléssel stb.) keresztül fut az egyébként natív gépi kódra lefordított alkalmazásod. Az, hogy az iOS-szel és az Androiddal összehangoltan működjön, nem kis technikai eredmény szerintem.
-
válasz
bbTamas77 #8033 üzenetére
Az Internet Archive letükrözte 2012-ben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bbTamas77 #7866 üzenetére
Sztem próbáld eldönteni te, hogy neked mennyire felel meg.
Menj be egy boltba, vagy ami még jobb, egy műszaki könyvtárba (BME-n van ilyen), olvasgasd, aztán meglátod, mennyire érthető a nyelvezete, szerintem eléggé. Biztos van még más is, de írtad, hogy magyar kellene, így jelentősen szűkülnek a lehetőségek, kérdezd meg esetleg még a C++ topicban is, hátha ott mozgolódik olyan, aki ezt a topicot nem követi, és tud esetleg ajánlani vmi jófélét.
-
válasz
bbTamas77 #7866 üzenetére
Én az Accelerated C++-t (annak is csak régebbi kiadását) ismerem csak, az elég lényegretörő volt. StackOverflow-n is említik, de akkor már célszerű megnézni a teljes listát.
A 24 órás cuccot inkább égesd el/töröld le/égesd el megint.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bbTamas77 #7864 üzenetére
Amikor tanultam a C++-t, akkor ezt találtam a leginkább lényegretörőnek (nem nyakatekert magyarázatokkal, hanem egyszerűen), normális példákkal:
Benedek Zoltán - Levendovszky Tihamér: Szoftverfejlesztés C++ nyelven
http://www.libri.hu/konyv/benedek_zoltan.szoftverfejlesztes-c-nyelven.html(Mai fejjel nem tudom, milyen, nincs meg itthon, annak idején könyvtárból vettem ki, de nekem hasznos volt.)
==================
(#7863) andronymus :
szívesen! -
válasz
bbTamas77 #7371 üzenetére
Hát, a Pawn esetében a refaktorálós kommentem sztornó, nem marad más, minthogy kapaszkodsz az alsógatyába.
Törekedned kell arra, hogy a függvények a lehető legrövidebbek legyenek (egy függvény egy dolgot csináljon, vagy egy gondolat mentén fogjon össze többet), és hogy lehetőleg ne legyenek átszövések az adatokban se. Ha lehet több forrásfájl (nem tudom a Pawn eszik-e ilyet), akkor kicsit könnyebb különrakni a dolgokat.
Másrészt folyamatosan ments source control alá, a halott kódokat meg töröld, de tartogasd hogy majd a jövőben jó lesz valamire. A YAGNI (You Aren't Gonna Need It) elv hasznos.
-
dabadab
titán
válasz
bbTamas77 #7212 üzenetére
"Azért tanulom a C++-t mert a legtöbb helyen úgy írták, hogy hasonlít a C++-re"
Nem hasonlit. A C-re hasonlit (a wikipedian is azt irjak), de csak a szintaxisa, azt meg kb. egy ora alatt meg lehet tanulni, maga a mukodese (ami a nyelvben az igazan lenyeges), egyaltalan nem C-szeru (vagy legalabbis nem elegge es eleg sok - szamodra minden bizonnyal zavaro - kulonbseg van a ket nyelv kozott).
-
kispx
addikt
válasz
bbTamas77 #7212 üzenetére
Legelőször én az angol nyelvet javasolnám (de komolyan; és intenzív tanulással gyorsan fel lehet egy embert hozni, hogy kellően sokat megértsen ebből a szövegből). Semmi értelme egy másik programozási nyelvet megtanulni ha nem is fogod használni. Ha ezt szeretnéd használni felesleges egy viszonyítási alapot tanulnod ugyanis:
a két nyelv különbségét nem fogod megtanulni (az angol tudásod miatt) és e két nyelv között van eltérés (ha már csak a változódefinícióra is ránézel). -
dabadab
titán
-
kispx
addikt
válasz
bbTamas77 #7209 üzenetére
Gyorsan ránézve:
A Pawn doksijában belenézve nem találtam objektumokat, szóval az objektum-orientált részeket kihagyhatod. (De ekkor inkább C mint C++)
Meg egy dynamically typed jelző is befigyel.
De ha Pawn-ban szeretnél programozni, akor miért a C++-t tanulod? És miért nem ebből tanulsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged