- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
-
Fel-le nyilak + enter a billentyűzeteden esetleg? Én se egészen értem a problémát amúgy. Megnézheted még, mi változik, ha az Edit > Intellisense > Toggle completion mode-ot átbillented, hátha jobb lesz.
A másik kérdésre meg van parancs a context menüben: Open folder in File Explorer.
De valójában nem ezt akartad kérdezni, hanem hogy hogyan helyezhetsz el úgy egy fájlt a projektben, hogy az a lefordult program mappájába kerüljön automatikusan. Ezt úgy éred el, hogy behúzod a fájlt a projektbe, Properties, itt Build Action: Content és Copy to Output Directory: Copy if newer.
-
amargo
addikt
Na de a képen 4 ne-vel kezdődő szó van, gondolat olvasással találja ki, hogy biztos a new-t szeretnéd? Ehhez kell megnyomni az entert és akkor be is írja.
Az intelliSense elég sok minden figyel ezért ajánlotta fel Neked itt is a legjobb lehetőségként a new-t, azt most miért várod, hogy helyetted a kiválasztáson kívül még be is írja?ui: az előtte lévő kérdésed még ennyire sem tudom értelmezni. Esetleg kitudod fejteni, mit szeretnél?
-
martonx
veterán
Mondjuk nekem az új Dark theme nagyon bejön. Amúgy is a sötét témákat szeretem, és végre nem fehér a Visual Studio. Szóval a kinézet ízlések és pofonok.
Ezt leszámítva kismillió ponton előre lépett, néhány ponton drasztikusan. Bár igaz mindezt csak webfejlesztéskor fogod észrevenni. Pl. winforms fejlesztéshez évek óta semmit nem tudtak érdemben hozzáadni (fejlesztő eszköz szintjén). -
amargo
addikt
-
Ha ezt az utat járod, akkor nem menet közben kell a felhasználónak beírnia a számot, hanem a megfelelő paraméterrel indítani a programot!
Pl. szorzo.exe 5
Ha ilyen argumentum nélkül indítod a programot, pl. mert csak F5-öt nyomtál a Visual Astudio-ban, akkor az args tömb teljesen üres, az első elemének lekérdezése pedig indexelési hibát okoz értelemszerűen.
Az args[0] előtt mindenképp kezeld le azt, hogy az args.Length == 0!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Régebben a C#-t kezdtem el, Reiter István: C# jegyzetet olvastam, de igazából nem nagyon maradt meg."
Olvastad, de közben nem gyakoroltál? Annak semmi értelme, egyik nyelvnél sem.
Ez olyan, mintha olvasnál az autóvezetés mikéntjéről, de soha nem ülnél autóba.====
(#5979) Bikkrom : ez igen színvonalas, nem is tudom, miért nem linkeltem még korábban webfejlesztős fórumokban, meg nem is olvastam, pedig Balássy György volt az egyik igen jó előadónk egyetemen.
-
Bikkrom
senior tag
Melyiket éri meg?
Attól függ mire használnád. Ha C# alapod már van akkor érdemes a Reiter jegyzetet átgyakorolni még egyszer. Aztán ha web felé nézelődsz ott az ASP C#-pal karöltve. Ahhoz elég jó jegyzet a Honlapépítés a 21. században című könyv.
-
kispx
addikt
Módszer: Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás
Másképp nem fog menni. Nyílván a egyszerűbb pár soros kódnál kell kezdeni. Érdemes a könyv példaprogramjait is megcsinálni fejből. Szerintem elsőre a nyelvi elemekkel ismerkedj és közben fejleszt az algoritmikus gondolkodást. (Azaz minél több programot csinálj)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- BenQ MOBIUZ EX2710U (4K/IPS/144hz)
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest