Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Nálatok működik a GLS ecsomag oldal?
Alig enged belépni, kiléptet, az eddig feladott csomagokat nem mindig mutatja, stb...
Aztán azt hittem megjavult, megrendeltem egy új csomagfeladást, ki is fizettem, de a végén hibát jelzett. A Simple visszajelzett, hogy sikeres a fizetés, de a GLS nem küldte a csomagszámot mailben, meg a fiókomban sem látom... -
-
Jester01
veterán
válasz
MaxxDamage #13497 üzenetére
https://www.packeta.hu/atvevohelyek
Vannak posták de ha a "feladóhely"-et bepipálom akkor már nem látok egyet sem.
-
Jól néztem, hogy a posták packeta pont is egyben?
Philips rendeléstől elállnék és kaptam Packeta rendszerből mailt.
Kedves Jakab Józsi,
Termék-visszaküldési igényét a 4********** rendelésszámon található termék(ek)ről megkaptuk.
Kérjük, hogy a becsomagolt termékeket vigye el az Önhöz legközelebbi Packeta leadási pontra..
A kirendeltségen kérjük, adja meg az ügyintézőnek a küldemény nyomonkövetési számát: Z1234567890
Csomagját a Packeta futárszolgálat ingyenesen elszállítja a központi gyüjtőpontunkba, a csehországi JM szervizbe.
Automatába nem tudom berakni, csak olyan helyen ahol van ügyintéző is.🤔
-
tatabike
őstag
Úgy értettem, hogy van egy bizonyos értékhatár, ami alatt nem probléma (nekem), ha valaminek baja lesz, vagy elveszik, vagy megsérül. Nem fog megváltozni miatta az életem. Egy ki tudja hány éves, 30 kilós Philips LCD sem az a kategória. Ha viszont valami drágább, akkor igyekszem személyesen intézni. Elmegyek érte pl. Telefont is általában üzletben veszem át.
-
tatabike
őstag
válasz
Sumptuous #13486 üzenetére
Ez jó, mondjuk nekem spanom a GLS futár srác, mindent meg lehet vele dumálni. Volt, hogy velük küldtem el egy 100 centis tévét a fiamnak, és úgy vitte el, hogy otthon sem voltunk, kitettem a teraszra. Mondjuk az igazsághoz tartozik, hogy olyan helyen lakunk, hogy kint áll az utcán az autö, és benne van a kulcs....
-
Sumptuous
senior tag
válasz
tatabike #13483 üzenetére
Én ilyenkor is a gls-t választom, házhoz kérem. Majd amikor jön a csomagról az értesítés, van lehetőség átirányítani a kézbesítést csomagautomatába. Ha esetleg nincs ott a lehetőség, a futárnak is lehet szólni, elintézi. Annyi hátránya lehet, hogy nem aznap rakja be az automatába, hanem másnap.
-
válasz
sherlock82 #13482 üzenetére
Nekem csak egyszer volt dolgom packeta-val (majd ennek a csomagnak a visszaküldése), elég is volt belőlük. Ha nem tudok mással szállíttatni, akkor onnét nem fogok vásárolni.
-
sherlock82
senior tag
-
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13482 üzenetére
A klasszikus mindent visz, nem hiába. A zöld-sárga ragszalag, a kalapács és a 'csapjunk rá ha nem működik' mindig beválik.
A minap akartam vásárolni egy karórát egy webshopból. Csomagautomatába akartam kérni, mert nem vagyok otthon napközben, a GLS automata meg ott van a telephely mellett. Csakhogy GLS futárt csak házhoz lehet kérni
Volt még sima Posta, az is csak házhoz, meg Packeta, automatába. Mondom jobb híján.... Ráklikkeltem, elkezdte betölteni a választható csomagautomaták listáját. Mikor eltelt már vagy 3 perc, és nem jelent meg semmi, csak az önmagát kergető betöltésjelző forgott rendületlenül, kiléptem. Írtam a webshopnak, hogy esetleg javíthatnának a csomagküldési opciókon, meg, hogy a Packeta listája nem akar betölteni. Azt válaszolták, hogy nagyon sajnálják, hogy nem vagyok megelégedve az oldal csomagküldési gyakorlatával. Aztán ennyiben maradtunk.
-
sherlock82
senior tag
Hét elején rendeltem egy csomagot ami szerdán ( 20 ) került a csomagutába. ( PAcketa )
Tegnap délután ( 21 ) mentem az autómatához ahol kód beírásánál egy karaktert rosszul írtam be. Javítani vagy törölni nem lehetett, ok gombra sem reagált semmit sem.Felhívtam az ügyfél számot, ahol percekig beszéltem PEtrával, de sok segítséget nem adott.
Majd nagy nehezen egy élő nővel tudtam beszélni aki sokat nem segített, azaz nem tudott, de legalább próbálkozott. Mondta hogy próbálkozzak az alkalmazással , de az nyilván nem sikerült, mert hibás kód szöveg jelent meg. Mondta hogy azt tudja felajánlani hogy kb 3 munka nap múlva egy csomagátvételi pontra átirányítja a csomagomat.
Mondtam neki, hogy azt nem szeretném, szándékosan kértem ide. Ezt követően közöltem hogy majd vissza jövök máskor, válaszként azt kaptam ma ( 22 ) vissza viszik a csomagom, Kérdeztem hogy ez komoly, és mi lesz ha addig nem nyílik ki az autómata mert a kezelő lefülelt továbbra sem működött. Válaszként azt kaptam, hogy igazából ő ezt nem tudja, pontosan, de mindjárt utána néz a dolgoknak. Ekkor a kezelő felület mellett fém doboz erőteljesen megütöttem, és a korábban beírt kód eltünt, ekkora a helyes kódot beírtam, és az autómata ajtó szépen magától kinyilt.
A hölgy megköszönte a gyors szervíz, én pedig távoztam a helyszínről.
Ezeket csak azért írtam le, hát ha valaki hasonlóan porul jár. : /
-
ggabor02
aktív tag
Ezek valami postahivatalos saját budapesti irányítószámok. Nálunk is 16xx a száma a postának. Valójában 118x lenne.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
sopruk
senior tag
válasz
Atomgeszi #13474 üzenetére
A Vatera oldalán is a Posta árai szerepeltek.
A Vatera oldalán 2990 Ft-os feladóvevényt állítottam ki (2 kg-os, házhoz), de a Postán csak 2470-et fizettem érte (régi Vaterás ár, mint a képeden)
Ezért állíthatta vissza a Vatera a régi árakat, mert míg nekem kevesebbet kellett fizetnem, addig, aki nem házhoz adott fel a Vaterán keresztül annak többet.
Például aki a Vatera oldalán PostaPontra állított ki 2 kg-os feladóvevényt 1490 szerepelt rajta, a postán meg 2210-et kértek érte...
Kellemetlen lehetett magyarázkodni a postásoknak... -
sopruk
senior tag
válasz
Atomgeszi #13468 üzenetére
Valami rendszerprobléma lehet a posta oldalán. Meg is akartam osztani az alábbi történetet múlt héten, de elmaradt, nem volt rá időm. Kár, mert akkor lenne képernyőképem is az alábbiakról...
Egy hete adtam fel egy csomagot és a Vatera oldalán töltöttem ki a feladóvevényt, mert itt mindig olcsóbb mint a Postán. Kivéve most, mert november 1-től módosultak az árak mindkét helyen kivételesen egyszerre.
És a Vatera árai egyeztek a Postáéval!Meg is jegyeztem magamban, hogy lám a Posta kapcsolt és a többi futárcéghez hasonlóan csökkentette a PostaPont árait. Mert eddig alig volt alacsonyabb a házhoz kézbesítésnél...
Viszem az alig két kg-os csomagot, durván emeltek megint 500 Ft-ot...
Erre 2470-ből kapok vissza a 2990 helyett.
Kiderült, hogy aznap ez már a második eset volt. A posta rendszerében még a régi Vaterás árak szerepeltek, az alapján számláztak. Abban maradtunk, hogy bizonyára még nincs összhangban a két rendszer.
Ezek szerint azóta is így van, vagyis a Posta rendszere még nem tudott alkalmazkodni a saját áraihozés inkább a Vatera visszaállította a régi árakat...
Ezért állhat fenn szerintem most ez a szerencsétlen helyzet, pedig a Vatera is már átírta hó elején az árakat...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
sherlock82 #13471 üzenetére
Most kipróbáltam, valóban jó cucc!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
dellfanboy #13469 üzenetére
Semmi, csak annyi, hogy a vaterafutar egy atbaxasra épül igazából, mert a háznál történő kézbesítésen kívül nem olcsóbb.
-
Atomgeszi
nagyúr
Valaki segítsen ezen eligazodni.
Max méretek miatt mentem a posta csomagautomata oldalára [link] hogy hogyan értik a legfeljebb 50 x 31 x 35 cm méretű csomagot a vaterafutár oldalán [link]
Aztán egy érdekességet vettem észre.
Posta oldala:
vaterafutár oldala:Magyarán egyes egyedül csak a háznál történő átvétel esetén olcsóbb a vaterafutár, minden más esetben 20kg-ig a posta hivatalos oldala a nyerő? Jól értelmezem?
Tehát én ezt postán feladva fixen 1490-ért tudok küldeni csomagautomatába és postánmaradópostapontra is?? -
tatabike
őstag
válasz
sherlock82 #13454 üzenetére
Meglett a cucc. Ott volt a postaládám aljában összehajtogatva, bedobva. Nem volt otthon senki, és a postás srác csak simán bedobta a ládába, mint egy alap levelet. Az asszony alig találta meg, mert ha csak simán belenézel a ládába, nem látszik mi van az alján. Azt hitte üres. Mondjuk az már érdekesebb, hogy miért hagyja ott az ajánlott küldeményt a kézbesítő, ha nem veszi át senki.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
tatabike #13452 üzenetére
Nálunk például úgy, hogy a mi falunkban a kis postát annyira leépítették, hogy a szomszéd falu postájának kézbesítói hordják a levelet. Ha épp nem tudja átadni, akkor visszaviszi.
Mondjuk itt még másnap leadja mi falunkban a postára, de ott csak 10:00 után lehet felvenni...
(Persze értesítést azért hagy róla) -
tatabike
őstag
Vettem itt egy procit, az eladó hétfőn adta fel ajánlott levélben. Ma sem kaptam sem értesítést, sem a levelet, megnéztem a nyomkövetést, a státusza sikeresen kézbesítve a szomszéd falu postájára.
Most ilyenkor mi van? Ajánlott, megcímzett levelet hogyan lehet sikeresen kézbesíteni úgy, hogy még a falut sem találják el...?
-
Online címiratkitöltőbe van egy bug majd figyeljetek rá. Posta automatába kézbesítést kértem. Alapértelmezés szerint 1 napost állítja be és a kinyomtatott papíron az összeg 1490. A postán már 1600-ért húzzák le és eltérést mutat a címiratkitöltős feladóvevény meg a posta rendszere. Az egy napos ilyenkor valamiért feláras 110Ft. De lehet kérni hogy ne egy napos legyen és a kinyomtatotton áthúzzák az 1 naposat és a jó 1490-es összeggel fog elmenni a csomag.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Gabesz87 #13446 üzenetére
Vannak olyan cégek akik elsősorban személyszállítást vállalnak Németországba vagy onnan haza.(kvázi Telekocsi) De mellette foglalkoznak csomagszállítással is.
A lényeg, hogy az útvonalukhoz közel legyen a felvételi pont(ne kelljen nagy kitérőt tenniük) és persze legyen valaki a címen aki átadja nekik a cumót.
Kérdezd meg őket: [link]
Vagy őket: [link] -
Gabesz87
veterán
Tudtok esetleg olyan céget ajánlani, akik Németországból Bp-re hazahoznának egy projektorvásznat? Kb. 3m hosszú doboz lenne valószínű. Nem tudom, van-e olyan futárcég, akik ekkorát szállítanak, vagy inkább valami költöztető céget kéne keresni!? Sajna az üzlet nem szállít Mo-ra, így arra gondoltam, hogy kint lenne ismerős, Németországon belül amgy is ingyenes a szállítás, és onnan meg valahogy hazahozatnám. Megköszönném, ha tudnátok ajánlani valakit! Stuttgart környékéről kellene hozni.
-
sopruk
senior tag
Szia
Itt tudod elkészíteni a cimiratot
MPL címiratkitöltő -
vacs
veterán
Üdv.
Posta automatából kellene csomagot küldenem posta automatába!
A vaterafutar.hu oldalon kívül hol tudom még előre intézni a dolgokat?
A posta.hu oldalon nem is lehet intézni csomag feladást? -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
sherlock82 #13440 üzenetére
"egy héttel hamarabb kell majd feladnom..."
inkább kezd el most feladni őket!
-
-
-
ggabor02
aktív tag
válasz
MaxxDamage #13437 üzenetére
Én is adok fel minden hónapban egy levelet, benne egy számával. Bp->megyeszékhely. Több éve kizárólag ajánlottan adom fel, mert a korábban nem ajánlottan feladott 12-ből minimum egy darab mindig elveszett.
Igen, valóban közel ezer lett. Vissza sem kérem azt a 30-40 Ft-ot. -
válasz
sherlock82 #13433 üzenetére
Én már sima kis levelet is ajánlva adok fel és közel 1 ezer forintot fizetek érte....na ez a durva!
Ja és akkor tutira oda is ér a címzettnek (ha fontos) -
Rendelt termékem a csomag automatában van, átvehető.
Csak ezen a címen nincs is csomag automata...
De legalább a mai is abba(?) került.
Mondom kérdezzék már meg legalább a futárt, hogy hova tette a csomagokat?
Ha már senki sem találja és senki sem tud az automatáról.
Emag-Sameday. -
válasz
sherlock82 #13433 üzenetére
Magyarországon feladott, magyar címre küldött levélnek alap esetben már hétfőn ott kellett volna lennie.
-
válasz
sherlock82 #13431 üzenetére
Szia!
Nem írtad honnan hova tart a levél, így erre érdemben nem lehet válaszolni.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok ,
szombat délelőtt adtam fel egy levelet postán elsőbbséggel, ne ajánlva.
Hétvégén gondolom nagyon nem erőlködnek a postán hogy továbbítsák a levelet.
Elképzelhető hogy még mindig nem ért oda azóta? -
Gabesz87
veterán
Kicsit off kérdés. Tudok javasolni helyet, ahol jó nagy méretű és erős dobozt tudnék szerezni? Svédországba küldenénk ki (erre specializálódott csapattal) tesóméknak egy komplett babakocsi szettet (váz, mózeskosár, hordozó, sportrész, plusz kisebb apróságok, meg még némi ruha is. Nyilván nem egy dobozba terveztem mindent pakolni. A váz ill. mózeskosár 80cm körül van, úgyhogy valami közel ekkora doboz kéne (ha nem is teljesen fektetve van, hanem kicsit ferdén, akkor nyilván valamivel rövidebb is OK), de nem igen találok. EZT találtam eddig, de ennek meg a magassága nem valami nagy. Illetve ITT találtam még egy 900x600x630-as dobozt, de ez meg csak 3 rétegű.
-
válasz
sherlock82 #13422 üzenetére
Igen, közeledik a BlackFriday is, Karácsony is.
Lesz csomag rendelés bőven -
_szantos_
csendes tag
Értékbiztosított csomag feladására milyen lehetőségek vannak? Kb. 200-300eFt-ról van szó. Az MPL-nél ennek kb. 9eFt a felára, költséghatékonyabb megoldás érdekelne.
Az utóbbi hetekben a sameday-t (easybox) használtam ilyen esetben 1% felárral, de teljesen használhatatlanná vált: egyesülnek a sprinterrel, beragadnak a csomagok, ügyfélszolgálat sehol.
-
válasz
sherlock82 #13417 üzenetére
Azért a GLS esetén szerintem elég nagy luxus ez a 6-7 napos átvételi idő. Cserébe meg más aki rendelne, nem tudják betenni mert foglalt az automata. Én is sokszor megszívom hogy tele és nem tudják betenni, kérek egy közeli másikat, az sem megy, és telnek a napok
Alza, Packeta emiatt jobb, gyorsnak kell lenni -
emiki6
veterán
válasz
Fancy-boy #13418 üzenetére
Itt néztem pedig (sikerült véletlen megtaláljam és sokkal praktikusabb, mert nem kell irányítószámot beírogatni nincs sallang se). A 12:45-ös tétel tényleg 17:20 körül kerülhetett be, mert 5 percen belül néztem előtte is, utána is.
Nagyon áldom őket, hogy egy csütörtökre ígért csomagot sikerül kedden átvennem. (Új proci amúgy, amit jó lett volna a hétvégén vagy ma beüzemelni, holnaptól már kevésbé érek rá...)Minden esetre ez is tanulság, nem lehet egyik szolgáltatóban sem bízni már. Ha tudom, hogy ennyire utána kell menni egy csomagnak, hogy időben megkapjam... Nameg hogy ennyi sebből tud vérezni egy kiszállítás....
-
sherlock82
senior tag
válasz
emiki6 #13416 üzenetére
Atya ég,
A külföldi rendelések a jövőben sem lesznek kevesebbek, szóval nem tudom mi lenne erre a megoldás,
Bár nem tudom ki a trehányabb aki nem végzi el a csomag kiszállítást vagy az aki nem veszi ki a csomagot hiszen van még 3 napom addig elfér benne úgysem fontos ez annyira. -
emiki6
veterán
Hát gyerekek, a GLS nagyon odatette magát most.
> Nem forgalmas csomagautomatába kértem a rendelést, hogy egyszerűen át tudjam venni, ne kelljen otthon lenni.
> Írtak, hogy csomagom a futárnál, aznap megkapom.
> Kivitték az automatába és ott derült ki, hogy nincs hely, írtak, hogy mégse kapom meg.
> Küldtek linket, szóval átkértem inkább csomagpontra, ahol nincs kapacitáskorlát.
> Másnap (péntek), ki sem vitték a depóból, így egész hétvégére nálukragadt.
> Ma egész nap várom, hogy átvehessem, legalább fél óránként nézem a csomagkövetést.
> 17:20-kor bekerült a rendszerükbe, hogy 12:45-kor átadták a csomagpontnak, pár perc múlva emailt is kapok. A csomagpont 17:00-kor bezárt. -
Fancy-boy
addikt
Új infó az egyesüléssel kapcsolatban:
"Packeta és a FoxPost egyesítése után a tulajdonosok a lokális márka megtartása mellett döntöttek, ezért az új vállalat FoxPost néven működik tovább.
A névváltás, a Packeta csomagautomatái esetében az arculat fokozatos frissítésével is jár, amely a FoxPost megjelenéséhez igazodik, vagyis megjelennek a rókák a Packeta-automatákon" -
sherlock82
senior tag
Sziasztok szerintetek egy képeslap mennyi idő alatt érkezik meg Ausztráliába itthonról ?
-
Czimby
addikt
Szeretnék feladni egy postán maradó ajánlott levelet.
Díjszabásban látom, hogy elektronikus feladójegyzékkel olcsóbb minimálisan, de ami nekem fontosabb, hogy akkor itthon ki tudnám előre tölteni.
Viszont nem találom a posta oldalán hol lehet ezt megcsinálni, csak a csomag címirat kitöltőt.
Tudnátok segíteni? -
Milyen jó üzenetet kaptam a korábban belopott mail címemre...vigyázzatok, sose lehet tudni!🤭😄☝️
-
Myers
senior tag
válasz
Fancy-boy #13404 üzenetére
Majd az lesz érdekes, ha a rollereket hobbiból döntögető honfitársainknak eszébe jut új időtöltés után nézni: ezeket lekapni.
Szerk:
Nem csináltam semmit a telefonon, de összeomlott a packeta alkalmazás.Cserébe azért írták, hogy lehet, hogy ma kiviszik az ótómatába! Csak csesztetni kellett őket.
-
Myers
senior tag
válasz
dellfanboy #13401 üzenetére
Akkor lehet, hogy nem mindegyiket, csak így emlékeztem és jóhiszemű voltam. Azóta már eltelt 25 nap, lehet, hogy végeztek az összessel.
Bár nem hiszem, mert akkor már telekürtölték volna ezzel a világraszóló hírrel a médiát.
Akkor battyoghatok el az automatához megnézni, hogy van-e rajta valami nyomkodni való.#13402Fancy-boy
Nekem elég lenne csak annyi, hogy a nyitókódot be lehessen írni, nem kell, hogy POS terminálos legyen, mert ki van fizetve a csomag."Az igaz, hogy most már kóddal is átlehet venni a küldeményeket, elég begépelni az automatán lévő numerikus billentyűzeten, nem kell hozzá teló."
Ez elégséges lenne esetemben. -
Fancy-boy
addikt
Szia!
Majd valaki jelzi ha nem így van, de Én úgy tudom, hogy nem POS-terminállal szerelték fel az automatákat. (ha erre gondoltál?)
Az igaz, hogy most már kóddal is átlehet venni a küldeményeket, elég begépelni az automatán lévő numerikus billentyűzeten, nem kell hozzá teló.
Viszont ez nem alkalmas kártyás fizetésre, tehát továbbra is előre ki kell fizetni a csomagokat és csak utána kapsz kódot.
Előre fizetés = kifizeted az App-ban vagy a csomaghoz tartozó link alatt.Amennyiben még nem mindegyik automatánál elérhető, akkor elég csak ránézni és rögtön feltűnik a billentyűzet. Ezt csekkold le, mielőtt odaküldöd valahova az ismerősöd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Apple Watch 9 45mm LTE
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest