- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KillerGame12: PC őssze rakás
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
12200 - 12101
14220 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Kaliforniába szeretnék küldeni egy buborékos boritékba pakolt cuccot, viszont fontos lenne hogy minnél hamarabb célba érjen. Magyar posta sima elsőbbségi levél története kb. 20-30 nap, nekem jó lenne ha ez pár napra szűkülne.
Tudtok ajánlani valami megbízható gyors alternatívát ami nem 18-20ezer ft?
"nekem jó lenne ha ez pár napra szűkülne."
Kaliforniába és Dallasba küldtem csomagot DHL Express-el, aszem 3-4munkanap körül volt mindkettő. Meg olyan tizenvalahányezer forint. -
Rolee87
tag
Sziasztok!
Kaliforniába szeretnék küldeni egy buborékos boritékba pakolt cuccot, viszont fontos lenne hogy minnél hamarabb célba érjen. Magyar posta sima elsőbbségi levél története kb. 20-30 nap, nekem jó lenne ha ez pár napra szűkülne.
Tudtok ajánlani valami megbízható gyors alternatívát ami nem 18-20ezer ft?
-
azbest
félisten
-
TaaT
nagyúr
Az 5munkanapos megőrzés az mikortól számolódik csomagautomatánál?
A magyar királyi posta összehozta hogy sem SMS sem email értesítést nem küldött a csomagomról ami 05.06-án megérkezett a csomagautomatába, és 11-én bevitték a helyi postára. Remélem holnap még át tudom venni
-
Jester01
veterán
-
dreamscape
csendes tag
-
Fancy-boy
addikt
Igen, a feladó által panasztétel és a jegyzőkönyv felvétele megtörtént a postán, a küldemény sérült tartalmáról fényképes bizonyíték is be lett mutatva. E-mailt, telefonszámot feljegyezték és a panasztétel továbbítva lett a központba, de a postai alkalmazott annyit mondott, hogy sokat ne reméljünk az üggyel kapcsolatban. A feladó elmondása szerint belengetett egy kis fogyasztóvédelmi "fenyegetést" - nem mintha az alkalmazottat akarta volna presszionálni, hanem tényleg komolyan gondolja, hogy amennyiben ignorálják a kártérítési igényt, akkor a további lehetőségeket is igyekszik kimeríteni.
Részemről ez volt az utolsó csepp a pohárban a Postával kapcsolatban, soha többé semmit rajtuk keresztül, a belesz*rós hozzáállásuk és a hitvány szolgáltatásuk egy huncut fillért nem ér, sőt kifejezetten csak károkozással jár minden érintett számára.
A fogyasztóvédelemnek semmi ráhatása nincsen a postára. Nem az Ő hatáskörük.
Akkor már inkább a Postafelügyelet - Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. -
dreamscape
csendes tag
"Ahogyan soha nem készült még, se Posta, se GLS, se DHL vagy Foxpost csomagátadáskor sem. "
Pedig erre van lehetőség, sőt, legtöbb esetben ha nem íratsz jegyzőkönyvet a sérült csomag átvételekor, elhajtanak a későbbi panaszbejelentés során (tapasztalataim szerint a GLS pl. ilyen).
Nálunk az MPL futár volt, hogy már az előre megírt jegyzőkönyvvel hozta a csomagot, mert látta, hogy erősen sérült volt.
Remélem a postán már bejelentetted a történteket és jegyzőkönyvet vettek fel a panaszodról?
Ha igen akkor már nincs más tennivalód, mint várni, mert innentől nem rajtad múlik.Igen, a feladó által panasztétel és a jegyzőkönyv felvétele megtörtént a postán, a küldemény sérült tartalmáról fényképes bizonyíték is be lett mutatva. E-mailt, telefonszámot feljegyezték és a panasztétel továbbítva lett a központba, de a postai alkalmazott annyit mondott, hogy sokat ne reméljünk az üggyel kapcsolatban. A feladó elmondása szerint belengetett egy kis fogyasztóvédelmi "fenyegetést" - nem mintha az alkalmazottat akarta volna presszionálni, hanem tényleg komolyan gondolja, hogy amennyiben ignorálják a kártérítési igényt, akkor a további lehetőségeket is igyekszik kimeríteni.
Részemről ez volt az utolsó csepp a pohárban a Postával kapcsolatban, soha többé semmit rajtuk keresztül, a belesz*rós hozzáállásuk és a hitvány szolgáltatásuk egy huncut fillért nem ér, sőt kifejezetten csak károkozással jár minden érintett számára.
-
Dealer95
őstag
Mármint 'átvétel' alatt arra gondolsz, amikor a szinte még mozgó furgonból kihajolt a futár, kezembe nyomta a dobozt bármifajta azonosítás, ellenőrzés, aláírás stb. nélkül, és utána beletaposott a gázba, hogy egy szempillantással később már nyoma se maradjon az utcában?
Nem, nem készült jegyzőkönyv az 'átvételkor'. Ahogyan soha nem készült még, se Posta, se GLS, se DHL vagy Foxpost csomagátadáskor sem. Miután kibontottam a csomagot, utána fedeztem fel, hogy törött a küldemény és fel is hívtam utána a futár számát.
Azt mondta, hogy egy ilyen egynapos küldemény is először a logisztikai központba megy, utána kerül a bázisra, és onnan viszont ki a futárok a küldeményeket. Bármelyiknél lehetett egy belesz*rós idióta, aki a törékenyként feladott (és ezt a tényt a dobozon is jól láthatóan feltüntetett) csomagra rápakolt valami baszom nehéz dolgot. Ezzel a futár srác nem tudott mit kezdeni, annyit mondott, hogy a Postán kell panaszt tenni.
"Ahogyan soha nem készült még, se Posta, se GLS, se DHL vagy Foxpost csomagátadáskor sem. "
Pedig erre van lehetőség, sőt, legtöbb esetben ha nem íratsz jegyzőkönyvet a sérült csomag átvételekor, elhajtanak a későbbi panaszbejelentés során (tapasztalataim szerint a GLS pl. ilyen).
Nálunk az MPL futár volt, hogy már az előre megírt jegyzőkönyvvel hozta a csomagot, mert látta, hogy erősen sérült volt.
Remélem a postán már bejelentetted a történteket és jegyzőkönyvet vettek fel a panaszodról?
Ha igen akkor már nincs más tennivalód, mint várni, mert innentől nem rajtad múlik. -
dreamscape
csendes tag
Mármint 'átvétel' alatt arra gondolsz, amikor a szinte még mozgó furgonból kihajolt a futár, kezembe nyomta a dobozt bármifajta azonosítás, ellenőrzés, aláírás stb. nélkül, és utána beletaposott a gázba, hogy egy szempillantással később már nyoma se maradjon az utcában?
Nem, nem készült jegyzőkönyv az 'átvételkor'. Ahogyan soha nem készült még, se Posta, se GLS, se DHL vagy Foxpost csomagátadáskor sem. Miután kibontottam a csomagot, utána fedeztem fel, hogy törött a küldemény és fel is hívtam utána a futár számát.
Azt mondta, hogy egy ilyen egynapos küldemény is először a logisztikai központba megy, utána kerül a bázisra, és onnan viszont ki a futárok a küldeményeket. Bármelyiknél lehetett egy belesz*rós idióta, aki a törékenyként feladott (és ezt a tényt a dobozon is jól láthatóan feltüntetett) csomagra rápakolt valami baszom nehéz dolgot. Ezzel a futár srác nem tudott mit kezdeni, annyit mondott, hogy a Postán kell panaszt tenni.
-
Dealer95
őstag
Sziasztok.
Ma érkezett egynapossal _törékenyként_ egy csomag, amire természetesen rápakoltak valami nehéz dolgot, és már a doboz tetején is látszódott egy csíkban benyomódás (nyilván valaminek az éle) és a doboz oldala is behajlott ott egy kicsit. Természetesen a benne lévő műalkotásból azon a részen le is tört egy darab annak rendje és módja szerint.Még külön szövegesen is fel volt tüntetve a dobozon, hogy a "TETEJE TÖRÉKENY!". A postai címiraton szerepel egy értéknyilvánítás összeg, illetve az eladó által készült a csomagolás előtt egy videó a tárgyról, és van a szállítás utáni sérülésről is képi bizonyíték.
Valaki járt már hasonló cipőben, esetleg tudna tanácsot adni, hogy mik a lehetőségek, esélyek a kártérítésre?
Zárszóként egy költő kérdés: aki ennyire sz*rik bele a munkájába, az miért nem megy el inkább vonatkereket pumpálni?!
Átvételkor készült jegyzőkönyv?
-
RudiLicenc
aktív tag
Sziasztok!
Rózsaszín csekket adtak fel részemre 3 napja, tegnap kellett volna megérkeznie. Számlaszámra menne az összeg.
Ma voltam bent megkérdezni, hogy mi lehet a gond, azt mondta az postán a hölgy, hogy a feladóvevényen szereplő dátum számlára utalás esetén nem releváns, szerinte jövőhéten jön majd meg az összeg.
Valóban van ilyen? A feladóvevényen helyes számlaszám és név szerepel, de nem lehet, hogy a feladásnál elírták a számlaszámot?
Előre is köszönöm a segítséget

-
Ciccuka
veterán
Sziasztok.
Ma érkezett egynapossal _törékenyként_ egy csomag, amire természetesen rápakoltak valami nehéz dolgot, és már a doboz tetején is látszódott egy csíkban benyomódás (nyilván valaminek az éle) és a doboz oldala is behajlott ott egy kicsit. Természetesen a benne lévő műalkotásból azon a részen le is tört egy darab annak rendje és módja szerint.Még külön szövegesen is fel volt tüntetve a dobozon, hogy a "TETEJE TÖRÉKENY!". A postai címiraton szerepel egy értéknyilvánítás összeg, illetve az eladó által készült a csomagolás előtt egy videó a tárgyról, és van a szállítás utáni sérülésről is képi bizonyíték.
Valaki járt már hasonló cipőben, esetleg tudna tanácsot adni, hogy mik a lehetőségek, esélyek a kártérítésre?
Zárszóként egy költő kérdés: aki ennyire sz*rik bele a munkájába, az miért nem megy el inkább vonatkereket pumpálni?!
egyértelmű esetben se várj kártérítést tőlük.
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok.
Már ott is vannak elegen, és nincs felvétel...
-
dreamscape
csendes tag
Sziasztok.
-
TaaT
nagyúr
Én most szigorúan csomagszállításra gondoltam.
Fr@nkieWilde: Levelet is fel lehet adni csomagként, és a csomagot is levélként. Maradjunk a csomagként feladott bárminél.
A lényeg, ingyen nem fogják visszahozni a csomagodat.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
"Szóval még ilyen díjak is vannak már..."
1-2 kivételtől eltekintve senki sem hozza vissza ingyen az át nem vett csomagot."És ha nem fizetem ki, akkor ott fog kóborolni a posta univerzumában az idők végezetéig, vagy valaki szépen fogja és jól zsebre teszi."
Ha X időn belül nem fizeted ki, akkor megsemmisítik.Anno mintha a posta ajánlott levelet, meg a levélnek minősülő, de már "csomag megjelenésű" cuccokat visszahozta a posta. De lehet rosszul emlékszem.
-
Fancy-boy
addikt
-
parkr
őstag
"Szóval még ilyen díjak is vannak már..."
1-2 kivételtől eltekintve senki sem hozza vissza ingyen az át nem vett csomagot."És ha nem fizetem ki, akkor ott fog kóborolni a posta univerzumában az idők végezetéig, vagy valaki szépen fogja és jól zsebre teszi."
Ha X időn belül nem fizeted ki, akkor megsemmisítik.nekem volt küföldi ajánlott "levél" csomagon, azt ingyen visszakaptam németből, de az lehet hogy más
-
TaaT
nagyúr
Köszönöm. Szóval még ilyen díjak is vannak már..., Nem is tudtam, de valahogy sejtettem.
És ha nem fizetem ki, akkor ott fog kóborolni a posta univerzumában az idők végezetéig, vagy valaki szépen fogja és jól zsebre teszi."Szóval még ilyen díjak is vannak már..."
Ha X időn belül nem fizeted ki, akkor megsemmisítik. -
Fr@nkieWilde
senior tag
MPL postacsomag visszakézbesítése esetén a fizetendő díj: 1 140 Ft.
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdfKöszönöm. Szóval még ilyen díjak is vannak már..., Nem is tudtam, de valahogy sejtettem.
És ha nem fizetem ki, akkor ott fog kóborolni a posta univerzumában az idők végezetéig, vagy valaki szépen fogja és jól zsebre teszi. -
ablack
senior tag
Sziasztok!
Ha MPL vaterafutárral küldtem egy csomagot és ha a címzett nem veszi át, akkor mi fog történni?
Nem utánvételes.
Ki fogják fizettetni a, hogy én mint feladó visszakapjam?MPL postacsomag visszakézbesítése esetén a fizetendő díj: 1 140 Ft.
https://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdf -
ablack
senior tag
Na végül sikerült beszélnem a postával.
Leadta a futár a portán, ami egy másik épületben van, mint a lakás, nem is tudtam, hogy van ilyen lehetőség, úgyhogy ott nem kerestem. Egyébként telefonszám nem volt a csomagon, utólag kiderült, így az is nehezítette az értesítést. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Ha MPL vaterafutárral küldtem egy csomagot és ha a címzett nem veszi át, akkor mi fog történni?
Nem utánvételes.
Ki fogják fizettetni a, hogy én mint feladó visszakapjam? -
parkr
őstag
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
A nyomkövetés szerint átvettem egy ajánlott levelet, gyakorlatilag meg nem.
Hivatalos iratok eredetije van benne.Hogy a f*****-ba lehetséges ez?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
A nyomkövetés szerint átvettem egy ajánlott levelet, gyakorlatilag meg nem.
Hivatalos iratok eredetije van benne.Hogy a f*****-ba lehetséges ez?
-
féldekás
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Valószínűleg GLS lesz, ott 1650Ft a díja. -
Mr.Pentele
tag
Szia!
Régen amikor volt ilyen esetem, akkor MPL Postacsomagként adtam fel hozzájuk a visszárut. Benne volt az eredeti csomagban egy öntapadós íven a visszáru postázási címe, illetve egy etikett amit fel is ragasztottam a csomagra. 2 kg-ig lehet megtölteni így a küldeményt, bár nekem cipő is volt benne, amiatt pedig máshogyan amúgy sem tudtam volna visszaküldeni. 1855 Ft-ot fizettem érte.
-
sopruk
senior tag
Szia!
Igen, belföldi levélnek 2,4 cm lehet a max vastagsága (max A4-es boríték), hogy beférjen a postaládákba...
Postai küldemények mérethatáraiHa tudsz nyomtatni, Vaterafutáron előre elkészítve a feladóvevényt, kicsit olcsóbb lesz a csomagfeladás, mintha a postán viszik fel az adatokat...
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Bonprixnek szeretnék visszaküldeni egy ruhát, az eredeti nejlon csomagolásba tenném vissza.
Mindenképpen címre kell eljuttatni.
Jól tudom, hogy levélként így nem lehet feladni a vastagság miatt?
MPL csomagként kell? -
pethYeti
addikt
-
TaaT
nagyúr
-
pethYeti
addikt
Most volt először vám fizetésem.
Online fizetési határidő: 2022.05.02. 04:08Ki is fizettem. Ez a hajnali időpont azt is jelzi hogy aznap kiszállítják? Vagy ez még ilyenkor pár nap?
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Lehet, hogy totál gyagya kérdés, de azért csak felteszem. Ha UK-ból magánszemély, egy ismerős küld nekem csomagot, arra kell nekem VÁM-ot, vagy ÁFA-t fizetnem? Vagy van azzal valami dolga az ismerősömnek, úgymint értéknyilatkozat, vagy hasonló?
Vagy csak becsattog a Royal Mail-hez, kifizeti a viteldíjat, nálam meg lerakják?
Köszönöm
Mintha kínából küldené.
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy totál gyagya kérdés, de azért csak felteszem. Ha UK-ból magánszemély, egy ismerős küld nekem csomagot, arra kell nekem VÁM-ot, vagy ÁFA-t fizetnem? Vagy van azzal valami dolga az ismerősömnek, úgymint értéknyilatkozat, vagy hasonló?
Vagy csak becsattog a Royal Mail-hez, kifizeti a viteldíjat, nálam meg lerakják?
Köszönöm
-
aniw
újonc
Sziasztok,
péntek óta változatlan "A küldemény továbbítása kézbesítésre" státusz mennyire aggasztó a ti tapasztalataitok szerint? Tudom, három-négy munkanap a drága postánknál semmi, de nekem eddig ezt a státuszt mindig még aznapi, max másnapi kézbesítés vagy "postán átvehető" értesítés követte, és a ráírt 50k-s értékkel együtt ma elkezdett aggasztani, hogy valaki úgy döntött, behúzza. Meddig érdemes várni, mielőtt próbálok utánakérdezni náluk is? -
parkr
őstag
Hosszú hasáb alakú dobozra vajon rá tudják ragasztani a címiratot?
38 hosszú és 7cm a többi oldalai.
Nem gáz ha a címirat megtörik a doboz élén és két oldalára is ragasztva van?
-
Jester01
veterán
Hmm, valószínűleg változás volt az ÁSZF-ben mert a címiratkitöltő bemutató videó (2014-es) leírásában ez van:
"Ha a küldemény három kiterjedésbeli mérete 200 cm-nél nagyobb, vagy a leghosszabb oldal 75 cm-nél nagyobb, terjedelmes kezelés történik. "Ez alapján tényleg túlméretes lett volna a csomagom mivel 80cm-es az egyik oldala. A mostani ÁSZFben, ahogy azt már idéztem fentebb, 1800mm és 1000mm van. Lehet, hogy a postás hölgyek még a régi rendszert alkalmazták.

-
ablack
senior tag
-
Jester01
veterán
-
ablack
senior tag
Most adtam fel egy csomagot. Téglalap alakú kartondoboz, mérete 80x50x45 cm. Fizetésnél derült ki, hogy terjedelmesként vették fel. Érdeklődésemre, hogy miért, csak annyi választ kaptam, hogy mert nagy és a kolléganő szerint is ránézésre nagy. Meg sem mérték. Azt is kérdeztem, hogy mi a szabály mert az ÁSZF-ben én előzőleg tájékozódtam és úgy emlékszem, hogy a "három kiterjedésbeli mérete együttesen több 1800 mm-nél vagy leghosszabb oldala 1000 mm-nél nagyobb" márpedig 800+500+450=1750mm. Erre nem mondtak semmit. Elismerem, valóban a határon van, ezért kellett volna megmérni. Végül sikerült megegyezni abban, hogy nem számolják fel a többletdíjat, de a saját felelősségemre. "Úgyis visszaküldik, akkor meg lehet duplán fizetni".
Nyomkövetésben persze nincs kitöltve a méret. Szerintem ha átvették akkor így jártak, most már vigyék ki. Majd figyelem. Köszönöm az ügyfélbarát hozzáállást megint
Nem töltötted ki előre az adatokat online?
Mert akkor ott te adsz meg méreteket.
(Nyilván ha nem akkora amit megadtál akkor ott is korrigálnak vagy nem veszik fel.) -
Jester01
veterán
-
Dealer95
őstag
Most adtam fel egy csomagot. Téglalap alakú kartondoboz, mérete 80x50x45 cm. Fizetésnél derült ki, hogy terjedelmesként vették fel. Érdeklődésemre, hogy miért, csak annyi választ kaptam, hogy mert nagy és a kolléganő szerint is ránézésre nagy. Meg sem mérték. Azt is kérdeztem, hogy mi a szabály mert az ÁSZF-ben én előzőleg tájékozódtam és úgy emlékszem, hogy a "három kiterjedésbeli mérete együttesen több 1800 mm-nél vagy leghosszabb oldala 1000 mm-nél nagyobb" márpedig 800+500+450=1750mm. Erre nem mondtak semmit. Elismerem, valóban a határon van, ezért kellett volna megmérni. Végül sikerült megegyezni abban, hogy nem számolják fel a többletdíjat, de a saját felelősségemre. "Úgyis visszaküldik, akkor meg lehet duplán fizetni".
Nyomkövetésben persze nincs kitöltve a méret. Szerintem ha átvették akkor így jártak, most már vigyék ki. Majd figyelem. Köszönöm az ügyfélbarát hozzáállást megint
Ha átvették, onnan már túlméret miatt nem fog vissza jönni, ez biztos.
-
Jester01
veterán
-
lostprophet
aktív tag
Régebben voltak ilyen DE-s végű Európa+ csomagok is amiket ugyanígy megutaztattak, aztán ha jól rémlik a végén tovább lettek engedve mert EU-n belül nincs vám. Hibás a programjuk mert egyszer már volt a helyi postán csak visszadobták. Inkább engedd hogy visszaküldjék ha hadakoznak mert az 4000 Ft lesz minimum ha küldesz be valamit. Mivel ez nem egyszerű vámkezelés mint az IOSS csomagoknál. Bár nincs is mit ha ajándék volt, semmilyen számlád és vásárlási bizonylatod sincs akkor róla ami ugye a vámkezeléshez kellene.
Aztán persze kérd inkább futárral majd.
Anno már kaptam tőlük csomagot, ami elvileg szintén lengyel postával jött, de akkor így nézett ki a követési szám:
RR 309 174 965 PL
Fogalmam sincs, ott miért nem volt gond, és meg is érkezett hozzám (pedig az is céges feladás volt, nem magánszemély). Talán máshogy adták fel? -
cof
veterán
Nem a várakozás a legfőbb problémám most már, hanem hogy mit keres a lengyelországi csomag vámon.

A lényeg, kiderítettem, hogy egy cég ajándékba küldött pár cuccot, de mint kiderült, a lengyel postán elkúrták, és nem lett megjelölve, hogy ajándék és nem rendelés.
Szóval most próbálom kitalálni, melyik papírt kell kitöltenem és visszaküldenem, mert úgy látszik, fizetés nélkül már nem fogok hozzájutni a cucchoz. Vagy egyszerűbb, ha visszaküldetem, és majd feladják máshogy.Régebben voltak ilyen DE-s végű Európa+ csomagok is amiket ugyanígy megutaztattak, aztán ha jól rémlik a végén tovább lettek engedve mert EU-n belül nincs vám. Hibás a programjuk mert egyszer már volt a helyi postán csak visszadobták. Inkább engedd hogy visszaküldjék ha hadakoznak mert az 4000 Ft lesz minimum ha küldesz be valamit. Mivel ez nem egyszerű vámkezelés mint az IOSS csomagoknál. Bár nincs is mit ha ajándék volt, semmilyen számlád és vásárlási bizonylatod sincs akkor róla ami ugye a vámkezeléshez kellene.
Aztán persze kérd inkább futárral majd.
-
MaxxDamage
félisten
Nem a várakozás a legfőbb problémám most már, hanem hogy mit keres a lengyelországi csomag vámon.

A lényeg, kiderítettem, hogy egy cég ajándékba küldött pár cuccot, de mint kiderült, a lengyel postán elkúrták, és nem lett megjelölve, hogy ajándék és nem rendelés.
Szóval most próbálom kitalálni, melyik papírt kell kitöltenem és visszaküldenem, mert úgy látszik, fizetés nélkül már nem fogok hozzájutni a cucchoz. Vagy egyszerűbb, ha visszaküldetem, és majd feladják máshogy.Hát igen, ez sem egyszerű "így"

-
lostprophet
aktív tag
Semmi meglepő, még sokat nem is vársz/vártál.
Nekem az ÁFA megfizetés után (amit így 2x fizettem) 19 napot állt a Budaőrsi Központba, most néztem "átadták" így lassan ide ér...

Szóval most próbálom kitalálni, melyik papírt kell kitöltenem és visszaküldenem, mert úgy látszik, fizetés nélkül már nem fogok hozzájutni a cucchoz. Vagy egyszerűbb, ha visszaküldetem, és majd feladják máshogy. -
MaxxDamage
félisten
Szerintetek mi okozhat ekkora gondot a királyi postának?
Lengyelország - Magyarország vonalon várok egy csomagot, és két hete szórakoznak vele. És ami vicc, hogy tegnap VÁMra került az EU-s csomag (természetesen értesítést sem kaptam róla, se emailben, se SMS-ben, de nem is kellene kapnom ugyebár).
Nem Aliexpress, nem eBay, nem EU-n kívüli, hacsak Lengyelország azóta nem lépett ki az EU-ból.
Ismerősök küldtek egy ajándékcsomagot, amiben tudtommal póló meg pulóver van.
Posta telefonján is mindenki hümmög, meg visszahívást ígértek, de az is elmaradt. Mehet a sóval behintés?
-
lostprophet
aktív tag
Szerintetek mi okozhat ekkora gondot a királyi postának?
Lengyelország - Magyarország vonalon várok egy csomagot, és két hete szórakoznak vele. És ami vicc, hogy tegnap VÁMra került az EU-s csomag (természetesen értesítést sem kaptam róla, se emailben, se SMS-ben, de nem is kellene kapnom ugyebár).
Nem Aliexpress, nem eBay, nem EU-n kívüli, hacsak Lengyelország azóta nem lépett ki az EU-ból.
Ismerősök küldtek egy ajándékcsomagot, amiben tudtommal póló meg pulóver van.
Posta telefonján is mindenki hümmög, meg visszahívást ígértek, de az is elmaradt. Mehet a sóval behintés?
-
Norbi887
aktív tag
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Egy 8/17/5 cm-es (sz/h/m) kb fél kilós belföldi csomag feladásának mi most a leggazdaságosabb módja? Címre kérik, automata sajnos nem jó.
-
azbest
félisten
próbáltad már beírni a követőbe?
https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal
Ha ma adtad fel lehet csak később vagy holnap jelenik meg benne szerintem. Ha regisztrált fiók alól próbálod, akkor lehet részletesebb. -
Mr.Pentele
tag
Nyomon lehet követni, nem csak a postán személyesen. Ha elküldöd privátban az azonosítót, tudok benne segíteni nagyon szívesen. Sokszor adok fel ilyesmit, van tapasztalatom.
-
Norbi887
aktív tag
Egyébként az ajánlott levelet (RL) nem is lehet nyomonkövetni?
Az oldalunkon található nyomonkövető rendszer semmit nem talál a küldemény azonosítóra.
Vagy ez csak úgy derül ki hogy megérkezett e, hogyha személyesen megyek be a cél postára megérdeklődni? -
Fancy-boy
addikt
Szia!
Még akkor sem lenne aznapi kézbesítés, hogy ha közvetlen szomszédok lennének.

Gondolom az érkezés alatt kézbesítést értettél.
Az sem 100%, hogy holnap megérkezik hozzá.
A sürgős dolgokra vannak Express csomagküldő szolgáltatok, aznapi kézbesítéssel.
Persze az nem két fillér. -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlott levélküldeménynèl esélyes az aznapi érkezés a címzett számára, ha a címzett és feladó között cirka 60-70 km van összesen (vidék).
Illetve a levél kora reggel került feladására, pontban 8-kor. -
féldekás
aktív tag
-
MaxxDamage
félisten
-
gyulaszu
senior tag
Én egyszer jártam úgy, hogy feladtam a küldeményt és utána a nyomkövetésnél láttam, hogy elírták Lettországot Litvániára a célországnál. Írtam emailt az ügyfélszolgálatnak és ők ki tudták javítani az elektronikus adatok között.
-
tomi5244
őstag
Reggel bemegy a postára és megpróbál tenni valamit. Kora reggel megnézem a nyomonkövetőt, abból megtudjuk, hogy egyáltalán útnak indult e a csomag. - Ez esetben jobb lenne, ha nem. Abban is reménykedem, hogy a kézbesítő felhív mielőtt a címhez ér.
-
TaaT
nagyúr
Üdv!
Várok egy nagyértékű csomagot holnap. Feladó elküldte a szelvényt, de rossz címet adott meg. Enyhe szívroham... Egy arra az utcára rimmelő utcanevet adott meg, a feladás után ezt ő nem vett észre, de nyilván nekem egyből feltűnt. Valószínű az ablaknál ülő emberke a számítógépen elütötte az utcanevet (Berényi út helyett Bercsényi lett) Amúgy minden más adat stimmel.
Arra gondoltam, hogy reggel oda megyek a rossz címre és, ha ajtót nyitnak akkor felvázolom a helyzetet.
A posta zárása előtt fél órával lett feladva, talán még az is lehet, hogy nem indul útnak ma a csomag és akkor a feladó reggel tudja módosítani...
Ötlet, vagy vmi jótanács?
Ennek a feladónak kellene utána menni. Nem csináltam még ilyet, de lehet hogy utólag lehetne módosítani a címet. Te nem sokat tudsz tenni, szerintem.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Várok egy nagyértékű csomagot holnap. Feladó elküldte a szelvényt, de rossz címet adott meg. Enyhe szívroham... Egy arra az utcára rimmelő utcanevet adott meg, a feladás után ezt ő nem vett észre, de nyilván nekem egyből feltűnt. Valószínű az ablaknál ülő emberke a számítógépen elütötte az utcanevet (Berényi út helyett Bercsényi lett) Amúgy minden más adat stimmel.
Arra gondoltam, hogy reggel oda megyek a rossz címre és, ha ajtót nyitnak akkor felvázolom a helyzetet.
A posta zárása előtt fél órával lett feladva, talán még az is lehet, hogy nem indul útnak ma a csomag és akkor a feladó reggel tudja módosítani...
Ötlet, vagy vmi jótanács?
-
ablack
senior tag
Igen, de postától függ mikor van ez ez időpont, amikor felveszik az adott napi csomagokat.
Például Budapest Nyugati Postán este 7 és még a szombaton feladott csomagokat is aznap begyűjtik. -
cof
veterán
Nálam eddig a posta volt a leggyorsabb ilyen szempontból. Ha még azelőtt adod fel hogy nem jön a gyűjtőautó a helyi postára ahonnan viszik az elosztóba akkor odaér holnapra. De ezt postája válogatja mikor viszik el a csomagokat mert nem mindenhol zárás után.
-
féldekás
aktív tag
-
féldekás
aktív tag
MPL üzleti csomagot ha garantált 1 naposként adok fel ma este 5 óra körül azt holnap kiszállítják?
-
cree
tag
-
cree
tag
Van egy külföldi csomagom, ami után ÁFA fizetés is történt, vissza is jeleztek mailbe (sikeresen) már rég és a csomag nem mozdul.
Ilyenkor mi a teendő? Végén elveszik a csomag?
-
HollyBoni
veterán
Remek, Köszi!
Közben olvastam a GooGle értékeléseket is és nem túl pozitívak az ottani vélemények/tapasztalatok... (én is írtam egy jó értékelést most)
Ez mindig így van. Írj be bármilyen postához kapcsolódó címet, vagy bármelyik futárszolgálatnak mondjuk valami raktár címét, vagy menj fel bármelyik futárszolgálat facebook oldalára, és negatív komment áradatot fogsz látni.
Sokkal előbb írnak negatív értékelést/kommentet az emberek ha valami probléma van és frusztráltak, mint pozitív értékelést mikor fizettek egy szolgáltatásért és minden úgy ment ahogy mennie kell, mert ugye alapból az lenne a normális.
Persze ezzel nem a postát védem, van ott gáz rendesen. -
MaxxDamage
félisten
Remek, Köszi!
Közben olvastam a GooGle értékeléseket is és nem túl pozitívak az ottani vélemények/tapasztalatok... (én is írtam egy jó értékelést most)
-
HollyBoni
veterán
Van egy külföldi csomagom, ami után ÁFA fizetés is történt, vissza is jeleztek mailbe (sikeresen) már rég és a csomag nem mozdul.
Ilyenkor mi a teendő? Végén elveszik a csomag?
Sajnos az a teendő hogy vársz. Írhatsz nekik emailt, vagy hívhatod őket, érdeklődhetsz a postán, de igazából teljesen felesleges. Kapsz egy sablon választ aminek az a lényege hogy fogalmuk sincs mi van a csomaggal.
-
MaxxDamage
félisten
-
gyulaszu
senior tag
Ez csak költői kérdés gondolom. Felhasználóbarát, mert megvámolják, bárhogy is adják fel. Az meg hogy nem 400-ért, hanem 800-ért, az meg a szolgáltatás ára. Ha nem tetszik akkor ne használd... szokták mondani. Ha GLS-el vagy más futárszolgálattal kapnád a csomit akkor 4ezer alatt nem állna meg a vámeljárási díj, eret is vágnál szerintem.
Az utolsó szó jogán:
Az én esetemben azzal is van bajom, hogy megvámolják vagy Áfát szabnak ki rá, de ezt most hagyjuk...Azért nem találom "ügyfélbarátnak", mert ha már ilyen sokat áldoztak informatikai fejlesztésre, akkor annak szerintem tudnia kellene a következőket:
Ha már a "mesterséges intelligencia" a nevem és címem alapján megtalálta a vevőkódomat, akkor miért nem lehetséges a vevőkódomhoz hozzárendelni az elektronikus elérhetőségeimet és ezáltal biztosítani az online fizetés lehetőségét?
Ha már van lehetőség "ÉnPostám" regisztrációra, akkor miért nincs lehetőség azzal összerendelni a vevőkódomat?
Illetve ha például az ÉnPostám-ban beírnám a küldemény azonosító számát, amit várok, akkor szerintem szintén kellene tudniuk biztosítani az online fizetési lehetőséget. -
Atomantiii
addikt
-
parkr
őstag
Van valakinek ötlete mivel lehetne elküldeni egy kb 10 kg súlyú csomagot, aminek a méretei: 110 x 100 x 40 cm. Akárhogy keresgélek a neten sajnos mindenütt nagynak tűnik a kalkulátoroknál a csomagméret és már nem vállalja senki sem.
[link] MPL terjedelmes küldemény. +1125 Ft-ért házhoz is mennek érte.
-
Atomantiii
addikt
Van valakinek ötlete mivel lehetne elküldeni egy kb 10 kg súlyú csomagot, aminek a méretei: 110 x 100 x 40 cm. Akárhogy keresgélek a neten sajnos mindenütt nagynak tűnik a kalkulátoroknál a csomagméret és már nem vállalja senki sem.
-
ACE-
addikt
Én már többször leírtam itt is, hogy nem rendelek senkitől semmit, hanem csere-berélek (numizmatika)
Sajnos mindenki, a posta is abból indul ki, hogy a nagy rendszerek, mint az ebay stb hogy működik normál esetben. De miért nem felhasználóbarát a dolog, ha privát személy ad fel számunkra valamit?Ez csak költői kérdés gondolom. Felhasználóbarát, mert megvámolják, bárhogy is adják fel. Az meg hogy nem 400-ért, hanem 800-ért, az meg a szolgáltatás ára. Ha nem tetszik akkor ne használd... szokták mondani. Ha GLS-el vagy más futárszolgálattal kapnád a csomit akkor 4ezer alatt nem állna meg a vámeljárási díj, eret is vágnál szerintem.
-
gyulaszu
senior tag
Hát, ez szerintem kissé komplexebben működik mint ahogy Te elképzeled. A rendelésedkor az adott céghez felviszed az adataidat. Az ő rendszeréből KÖZVETLENÜL kellene átkerülnie a posta rendszerébe az adatoknak. Feltehetően ez nem történt meg. Mivel nem történt meg, ezért
"A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség."
Ezért van a drágább díj, ilyen egyszerű.Én már többször leírtam itt is, hogy nem rendelek senkitől semmit, hanem csere-berélek (numizmatika)
Sajnos mindenki, a posta is abból indul ki, hogy a nagy rendszerek, mint az ebay stb hogy működik normál esetben. De miért nem felhasználóbarát a dolog, ha privát személy ad fel számunkra valamit? -
ACE-
addikt
Nos, kérlek világosíts fel, hol értettem félre ennyire a folyamatot.
Az világos, hogy a feladó elkövette azt a hibát, hogy ugyan felírta a borítékra az e-mail címemet, de nem kérte meg az ottani posta dolgozóját, hogy márpedig azt mindenképp rögzítsék az elektronikus adatok közé is.
Innen folytasd, hogy mik a lehetőségek.Hát, ez szerintem kissé komplexebben működik mint ahogy Te elképzeled. A rendelésedkor az adott céghez felviszed az adataidat. Az ő rendszeréből KÖZVETLENÜL kellene átkerülnie a posta rendszerébe az adatoknak. Feltehetően ez nem történt meg. Mivel nem történt meg, ezért
"A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség."
Ezért van a drágább díj, ilyen egyszerű. -
gyulaszu
senior tag
Nos, kérlek világosíts fel, hol értettem félre ennyire a folyamatot.
Az világos, hogy a feladó elkövette azt a hibát, hogy ugyan felírta a borítékra az e-mail címemet, de nem kérte meg az ottani posta dolgozóját, hogy márpedig azt mindenképp rögzítsék az elektronikus adatok közé is.
Innen folytasd, hogy mik a lehetőségek. -
ACE-
addikt
Igen, nagyot. Te elolvastad amit visszaírtak neked? Megkísérelted értelmezni is?
-
gyulaszu
senior tag
Szerintem egy munkatárs/operátor/droid nézi az elektronikus formában megkapott adatokat és próbál a már létező vevőkódok között keresni egy névre, címre egyezőt. Ha nem talál, akkor készít egy újat.
Nagyot tévedek? -
ACE-
addikt
Majd nézd meg, neked is van egy vevőkódod, ha már kaptál ilyen számlát, amit alapból a hozzáférési kóddal tudsz megtekinteni/letölteni. Szerinted mennyibe tartana oda beírni egyszer az elektronikus elérhetőségeinket?
Vagy úgy gondolod, hogy azt a számlát és vámkezelés bizonylatot is egy MI rendelte hozzá a küldemény elektronikus adataihoz?PS: én konkrétan nem kínaival üzletelek, de ez más tészta...
És szerinted a kínából jövő csomagot hogyan rendelik hozzá ehhez a kódodhoz?
-
gyulaszu
senior tag
Te milyen "vevőkód"-ról beszélsz? Van egy postarendszer. A kicsi kínai nem vitte fel bele az adatokat, ezért az automatikus vámkezelést nem tudták megtenni, csak utólagosan, az meg már drágább mert egy embernek kell külön nézegetnie a csomagot, ennyi. Fogd fel úgy, hogy ha automatikusan vámkezelhető a küldemény, akkor 400 Ft-al OLCSÓBB, egyébként alapban pedig 800 Ft.
Majd nézd meg, neked is van egy vevőkódod, ha már kaptál ilyen számlát, amit alapból a hozzáférési kóddal tudsz megtekinteni/letölteni. Szerinted mennyibe tartana oda beírni egyszer az elektronikus elérhetőségeinket?
Vagy úgy gondolod, hogy azt a számlát és vámkezelés bizonylatot is egy MI rendelte hozzá a küldemény elektronikus adataihoz?PS: én konkrétan nem kínaival üzletelek, de ez más tészta...
-
ACE-
addikt
Én is hasonló cipőben járok, de már eljutottam odáig, hogy reklamáltam is.
A következő válasz jött az üsz-tól:Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy az online fizetéshez küldött értesítések automatikusan generálódnak a feladó által előzetesen - küldeményenként - megküldött elektronikus elérhetőségre.
Amennyiben a feladó a küldemény elektronikus adatainál nem adott meg sem e-mail címet, sem pedig telefonszámot, vagy azok formátuma nem megfelelő, akkor nincs lehetőségünk elektronikus értesítést küldeni a bankkártyás fizetésről. Az adatok módosítására vagy azok hiánya esetén a pótlásukra utólag nincs lehetőség.
Abban az esetben sem garantált, hogy a küldemény postára adásakor az elérhetőségeit elektronikus formában elküldték társaságunk részére, ha az a küldeményen a címadatoknál szerepel. A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség.
A jelzett küldemény esetében nincsenek megadva az elérhetőségei, ezért nem jutott el Önhöz az értesítés.
Szíves megértését köszönjükErre reagáltam én a következőt:
Tisztelt Ügyfélszolgálat, kedves abc,
nekem továbbra sem világos sok minden.
" a feladó által előzetesen - küldeményenként - megküldött elektronikus elérhetőségre "
" feladó a küldemény elektronikus adatainál nem adott meg sem e-mail címet, sem pedig telefonszámot"
Milyen lehetősége van a feladónak az elektronikus adatok megadására, amennyiben csak egyszerűen bemegy egy postára és felad egy ajánlott küldeményt? Szerintem ő megtett minden tőle telhetőt, hiszen ráírta a borítékra esetemben az eMail címet.
Mi alapján dől az el, hogy Önök a vámkezelési eljárást az én részemre végzik el? Ha jól látom a xxxxxx számú számlán, akkor a vevőkódom yyyyyy
Miért nincs ennél a vevőkódomnál berögzítve az elektronikus elérhetőségem, eMail, mobilszám?Erre kaptam a következő választ:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
A vámkezelt küldemények vámköltségének online fizetése abban az esetben lehetséges, ha a felvevő postától a küldeményre vonatkozóan elektronikus adatban érkezik e-mail cím vagy sms fogadására alkalmas telefonszám és azok helyes formátumban is vannak rögzítve. Az Ön által leírt küldeményéhez azonban sajnos nem érkezett e-mail cím vagy mobiltelefonszám elektronikus adatban. Ilyen esetekben a vámkezelt küldeményt utánvételes fizetéssel lehet átvenni.
Az automatikus vámkezelés során a Posta nem vizsgálja, hogy a küldemény borításán/címiratán milyen adatok szerepelnek, mert a küldemény fizikailag nincs jelen az eljárás alatt. A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség.
Mivel az előbbiekben leírtak a feladó mulasztásából, így javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a feladóval.
A későbbi rendeléseire vonatkozóan azt tudjuk javasolni, hogy az eladónak mindenképpen jelezze, hogy a postára adáskor elektronikus adatban és megfelelő helyen/formátumban feltüntetve továbbítsa az Ön e-mail-címét és/vagy mobiltelefonszámát is.
Megértését köszönjük.Na szóval itt tartunk most.
Holnap megyek a postára más ügyben és beíratom az yyyyy vevőkódom alá az összes elektronikus elérhetőségemet, ha egyáltalán lehetővé teszi ezt a rendszer. Kíváncsi vagyok, hogy akkor mi lesz a kifogás...Te milyen "vevőkód"-ról beszélsz? Van egy postarendszer. A kicsi kínai nem vitte fel bele az adatokat, ezért az automatikus vámkezelést nem tudták megtenni, csak utólagosan, az meg már drágább mert egy embernek kell külön nézegetnie a csomagot, ennyi. Fogd fel úgy, hogy ha automatikusan vámkezelhető a küldemény, akkor 400 Ft-al OLCSÓBB, egyébként alapban pedig 800 Ft.
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok! Az elmúlt időben többször rendeltem külföldről. A gond az, hogy egy csomagom mellé sem jött mail amiben ki tudom fizetni a sarcot. Kérdem én, miért? HA a csomagokon rajta van a számom, a mail címem. Itt áll a postás és várja a kesht, ami több mint az összes csomag értéke, mert a kedves posta bsztt máshogy olcsóbb úton intézni ezt. Ez nem más mint még több sarc tudatos lehúzás. Most jön 4 csomagom ugyan így mert látom a követésen. Mit lehet ezzel tenni?
Én is hasonló cipőben járok, de már eljutottam odáig, hogy reklamáltam is.
A következő válasz jött az üsz-tól:Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy az online fizetéshez küldött értesítések automatikusan generálódnak a feladó által előzetesen - küldeményenként - megküldött elektronikus elérhetőségre.
Amennyiben a feladó a küldemény elektronikus adatainál nem adott meg sem e-mail címet, sem pedig telefonszámot, vagy azok formátuma nem megfelelő, akkor nincs lehetőségünk elektronikus értesítést küldeni a bankkártyás fizetésről. Az adatok módosítására vagy azok hiánya esetén a pótlásukra utólag nincs lehetőség.
Abban az esetben sem garantált, hogy a küldemény postára adásakor az elérhetőségeit elektronikus formában elküldték társaságunk részére, ha az a küldeményen a címadatoknál szerepel. A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség.
A jelzett küldemény esetében nincsenek megadva az elérhetőségei, ezért nem jutott el Önhöz az értesítés.
Szíves megértését köszönjükErre reagáltam én a következőt:
Tisztelt Ügyfélszolgálat, kedves abc,
nekem továbbra sem világos sok minden.
" a feladó által előzetesen - küldeményenként - megküldött elektronikus elérhetőségre "
" feladó a küldemény elektronikus adatainál nem adott meg sem e-mail címet, sem pedig telefonszámot"
Milyen lehetősége van a feladónak az elektronikus adatok megadására, amennyiben csak egyszerűen bemegy egy postára és felad egy ajánlott küldeményt? Szerintem ő megtett minden tőle telhetőt, hiszen ráírta a borítékra esetemben az eMail címet.
Mi alapján dől az el, hogy Önök a vámkezelési eljárást az én részemre végzik el? Ha jól látom a xxxxxx számú számlán, akkor a vevőkódom yyyyyy
Miért nincs ennél a vevőkódomnál berögzítve az elektronikus elérhetőségem, eMail, mobilszám?Erre kaptam a következő választ:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
A vámkezelt küldemények vámköltségének online fizetése abban az esetben lehetséges, ha a felvevő postától a küldeményre vonatkozóan elektronikus adatban érkezik e-mail cím vagy sms fogadására alkalmas telefonszám és azok helyes formátumban is vannak rögzítve. Az Ön által leírt küldeményéhez azonban sajnos nem érkezett e-mail cím vagy mobiltelefonszám elektronikus adatban. Ilyen esetekben a vámkezelt küldeményt utánvételes fizetéssel lehet átvenni.
Az automatikus vámkezelés során a Posta nem vizsgálja, hogy a küldemény borításán/címiratán milyen adatok szerepelnek, mert a küldemény fizikailag nincs jelen az eljárás alatt. A címiraton lévő esetlegesen feltüntetett elérhetőség gyakorlati használatára a kézbesítő postahelyeken van lehetőség, azonban az online fizetés lehetősége utólag nem biztosítható, kizárólag a kézbesítésre vonatkozó üzenetek küldésére van ekkor lehetőség.
Mivel az előbbiekben leírtak a feladó mulasztásából, így javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a feladóval.
A későbbi rendeléseire vonatkozóan azt tudjuk javasolni, hogy az eladónak mindenképpen jelezze, hogy a postára adáskor elektronikus adatban és megfelelő helyen/formátumban feltüntetve továbbítsa az Ön e-mail-címét és/vagy mobiltelefonszámát is.
Megértését köszönjük.Na szóval itt tartunk most.
Holnap megyek a postára más ügyben és beíratom az yyyyy vevőkódom alá az összes elektronikus elérhetőségemet, ha egyáltalán lehetővé teszi ezt a rendszer. Kíváncsi vagyok, hogy akkor mi lesz a kifogás... -
ACE-
addikt
Sziasztok! Az elmúlt időben többször rendeltem külföldről. A gond az, hogy egy csomagom mellé sem jött mail amiben ki tudom fizetni a sarcot. Kérdem én, miért? HA a csomagokon rajta van a számom, a mail címem. Itt áll a postás és várja a kesht, ami több mint az összes csomag értéke, mert a kedves posta bsztt máshogy olcsóbb úton intézni ezt. Ez nem más mint még több sarc tudatos lehúzás. Most jön 4 csomagom ugyan így mert látom a követésen. Mit lehet ezzel tenni?
Semmit, az automatikus vámkezelésnek az a lényege, hogy automatikus. Ha a feladó nem viszi fel az adatokat, vagy hibásan, akkor nem megy át rajta, és manuálisan csinálják, nem a Mariska néni nézegeti meg minden csomagon a telószámot vagy e-mailt. Ennyi.
-
Kolondrum
félisten
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Most rendeltem először tengerentúlról csomagot. Ha öt napja Los Angelesben dekkol a csomagom, akkor ezt azt jelenti, hogy hajóval jön?
Köszi!
-
Beni2360
félisten
-
gyulaszu
senior tag
-
Abrion
senior tag
-
gyulaszu
senior tag
Melyik szemétségre gondolsz?
A vámkezelés utánvétes 799 forintos díjára? -
Abrion
senior tag
Hali
Kb 4 hónapja vettem valamit az EBAYen, a csomag Koreából jött D gyorsan megérkezett, a javasolt időn belül
Ebayen fizetem 8 dollárt a szállításért. a postás elkért tőlem 6 dollárt még azon belül.
A kérdésem, számítsak ilyen szemétségre most is? -
MaxxDamage
félisten
Üdv!
Ilyenkor mit lehet tenni? Kinek adjak igazat? Küldtem pár plakátot jól becsomagolva, ahogy a képen látható (a jobb oldali ép hengeren)kemény hengerben, powertapel leragasztva.
A tag aki átvette, azt mondta így adták ki neki a postán, mivel postán maradó volt, szóval a bal oldali henger bele ki van lógva, a termék kilóg, látványosan fel van bontva, még vissza sem nyomkodták stb.
Jegyzőkönyv nem készült, a tag azt mondta, hogy azt mondták neki vagy átveszi, vagy megy vissza a feladónak. A posta ilyenkor nem készít valami papírt, feljegyzést, hogy már oda is sérülten érkezett? Nem a dobozon belül volt nem látható módon sérült a cucc, hanem már átvételnél látszott, ha igaz. Magától, eséstől, leejtéstől meg biztosan nem nyílt ki, max a fedőkupak eltörik, de a szalag miatt még akkor sem jöhet ki.Vagy gondolhatom a tag sérülésmentesen átvette, aztán meg otthon bontás közben elejtette, és összenyomta, aztán meg azt írja nekem így kapta.

Szia,
Postán ragaszkodni kellett volna a jegyzőkönyvhöz átvételnél!

Új hozzászólás Aktív témák
-
12200 - 12101
14220 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- IFA 2026: Két új TCL telefonban debütált a papírszerű NXTPaper AMOLED kijelző
- Parfüm topik
- Motoros topic
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i5-13500H 12Mag 16GB/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Új Dobozos Lenovo IdeaPad Slim 5 15.1" -60% OLED laptop Ryzen 7 7735HS 16/512 Radeon 680M 2GB 2,5K
- Cím: Egyedi nyitott házas PC / i7-4790 / 16GB RAM / GTX 960 4GB / SSD+HDD / Win10
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 I i7-8665U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- ÚJ iPhone 17 256 GB Sage - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - ÁFÁ-s számla
- Sulikezdési akció!! Kishibás - HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD TOUCH 1 évgar
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5

Hivatalos iratok eredetije van benne.