- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
-
13400 - 13301
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Csoda paketás kérdés. Állítólag már felszerelték mindegyik automatájukat terminállal.
Az ilyeneknél most már sima nyitókóddal át lehet venni a csomagot, vagy még mindig bűvészkedni kell telefonnal, GPS-sel és bluetooth-szal?
Ugyanis egy ismerősömmel vetetném át a csomagot, mert nem leszek az automata közelében. 18 napja nem bír ideérni, de már Pesten van.
-
Lauda
titán
Sziasztok!
1 hete szenvedek a postával. MPL csomagautomata hétfőn beraktam, azóta nem vették ki nem szállították el már 3x telefonáltam velük. Most az a vége, hogy mondtam hogy elég feladom mással, kiveszem a csomagot. De nem vehetem ki, hanem a kerület másik felén lévő postába viszik és ott vehetem majd valamikor át. Vicc az egész.
Egyébként MPL garantált 1 napossal adtam fel.
Mivel úgy nézki a címzett is emiatt elállt a vásárlástól, ezért engem kár ért. Emiatt lehet kártérítéssel élni a posta felé? -
Fancy-boy
addikt
"elmaradt vagyoni előny kivételével (azaz a Postával szemben nem érvényesíthető a Ptk.
szerinti sérelemdíj")"Az időgarantált többletszolgáltatással feladott belföldi postai küldemény késedelmes
kézbesítéséért vagy a kézbesítés késedelmes megkísérléséért a Posta – a 9.1.2. pont 10)
bekezdés kivételével – kártérítési átalányt fizet.
Csomagautomatánál feladott postacsomag esetén a külön Terméklap szerinti 1 munkanapos időgarancia többletszolgáltatás külön díjának kétszerese"Szívesen!

Egyébként minden benne az ÁSZF-ben, aki akarja bogarászni még: [link]
Emlékszem jó pár évvel ezelőtt bőkezűbben szórták a kártérítést.
A feladási díj többszöröse járt vissza.
mokus1
Ha kézbesítik, de késve, akkor nem fizetik vissza a feladási díjat, csak a többletszolgáltatás külön díjának a kétszeresét.
De mivel Te nem kéred a szolgáltatásukat, így szerintem nem fizetnek semmit.
A kérdés, hogy ilyenkor visszafizetik-e a feladási díjat. -
Fancy-boy
addikt
"elmaradt vagyoni előny kivételével (azaz a Postával szemben nem érvényesíthető a Ptk.
szerinti sérelemdíj")"Az időgarantált többletszolgáltatással feladott belföldi postai küldemény késedelmes
kézbesítéséért vagy a kézbesítés késedelmes megkísérléséért a Posta – a 9.1.2. pont 10)
bekezdés kivételével – kártérítési átalányt fizet.
Csomagautomatánál feladott postacsomag esetén a külön Terméklap szerinti 1 munkanapos időgarancia többletszolgáltatás külön díjának kétszerese"Szívesen!

Egyébként minden benne az ÁSZF-ben, aki akarja bogarászni még: [link]
-
mokus1
addikt
-
ggabor02
aktív tag
Ha jól rémlik:
A feladási díjból visszakapod az 1 napos kézbesítési (idő-garantált) felárat. Egy ismerős korábban végig csinálta.
Ha jól emlékszem, ez 100 Ft, nagylelkűen ennek a dupláját kapod vissza (200 Ft) -
mokus1
addikt
Akkor nem ér annyit az egész. Ha a feladási díjat visszaadják az rendben van.
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
1 hete szenvedek a postával. MPL csomagautomata hétfőn beraktam, azóta nem vették ki nem szállították el már 3x telefonáltam velük. Most az a vége, hogy mondtam hogy elég feladom mással, kiveszem a csomagot. De nem vehetem ki, hanem a kerület másik felén lévő postába viszik és ott vehetem majd valamikor át. Vicc az egész.
Mivel úgy nézki a címzett is emiatt elállt a vásárlástól, ezért engem kár ért. Emiatt lehet kártérítéssel élni a posta felé?Nyilván kérhetsz tőlük kártérítést, mivel nem teljesült a garantált 1 napos szállítás.
Az ebből keletkezett károdért biztos nem fognak Önként fizetni.
Legfeljebb ha ügyvédhez fordulsz, de valószínűleg annyit meg nem ér az egész. -
dellfanboy
őstag
Sziasztok!
Mivel úgy nézki a címzett is emiatt elállt a vásárlástól, ezért engem kár ért. Emiatt lehet kártérítéssel élni a posta felé?élni lehet, kérdés, hogy tudod bebizonyítani ill. ha sikerrel jártál adnak-e bármiféle kártérítést
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Mivel úgy nézki a címzett is emiatt elállt a vásárlástól, ezért engem kár ért. Emiatt lehet kártérítéssel élni a posta felé? -
fery02
addikt
-
aurich
senior tag
Nem jót nézel.

Én GLS-el küldeném, van egy csomó feladási pont és gyorsak is. Illetve árban is korrektek a konkurenciához képest.
-
fery02
addikt
hol 1599 hazhozszallítassal? milyen kuponnal?
Semmi kuponnal, simán csak az app-ban elkezdek egy új csomagfeladást és ott látom a méretekhez tartozó árakat és az alapján írom.
-
Lauda
titán
mi most a legolcsóbb módja ha házhozszállítással szeretnék egy cipősdoboznyi csomagot belföldöl elküldeni? ahogy nézem fox 3e ft felett lenne.. ez a csomagnet/fürgefutár olyasmi közvetítő mint autóbiztosításoknál a netrisk?
mpl-nél nincs olyan, hogy automatánál feladok és házhoz szállítják?vagy csak én nem találom?
mpl-nél nincs olyan, hogy automatánál feladok és házhoz szállítják?vagy csak én nem találom?
-
dellfanboy
őstag
Nem tudom mekkora pontosan az a cipősdoboz, de úgy gondolom FoxPost-nál a magassága lehet kritikus esetleg, mert ha az 19,5 cm-be belefér, akkor úgy látom úgy 1599Ft-ból is megvan.
MPL-nél a feladás (címirat alapján) vagy Háznál vagy a Postán tud csak megtörténni, az átvétel esetében van csak jóval több lehetőség.
hol 1599 hazhozszallítassal? milyen kuponnal?
-
fery02
addikt
mi most a legolcsóbb módja ha házhozszállítással szeretnék egy cipősdoboznyi csomagot belföldöl elküldeni? ahogy nézem fox 3e ft felett lenne.. ez a csomagnet/fürgefutár olyasmi közvetítő mint autóbiztosításoknál a netrisk?
Nem tudom mekkora pontosan az a cipősdoboz, de úgy gondolom FoxPost-nál a magassága lehet kritikus esetleg, mert ha az 19,5 cm-be belefér, akkor úgy látom úgy 1599Ft-ból is megvan.
MPL-nél a feladás (címirat alapján) vagy Háznál vagy a Postán tud csak megtörténni, az átvétel esetében van csak jóval több lehetőség.
-
dellfanboy
őstag
-
ACE-
addikt
Az semmi, nekem a gyerek Viber fiókjába jött a Foxpost-tól üzenet hogy csomagja érkezett xy automatába és yx kóddal átvehető, de nyilván nem rendelt semmit a 10 éves
Igazából mehettem volna átvenni ha nem lett volna 200 km-re tőlem
-
Santino
aktív tag
-
koxkids
őstag
Na közben beszéltem a Postával, és telefonon megadták a kódot hozzá. Gondolom valami technikai hiba lett..
-
Santino
aktív tag
Szia!
Nekem is volt ilyen mostanában. Alza csomag, útban volt a Posta csomagautomata felé, aztán rossz címzés miatt visszaküldték. A nyomkövetésből láttam az aktuális helyzetet. Vártam a SMS-t, de nem jött. Alza írta, hogy nem vettem át. -
koxkids
őstag
-
gergo5991
őstag
Valszeg azert jelzi, hogy elhelyeztek kozben pedig nem, hogy a webshop eszlelje, hogy kezbesitve lett a csomag, es ne raklamalja meg a kesedelmet, es az ezzel okozott
károkat. -
koxkids
őstag
Sziasztok!
Történt már valakivel olyan hogy kézbesítette az MPL a csomagot egy automatába, de közel egy napja nem jön sem SMS sem e-mail a kóddal. E-mail címem biztos helyes, mert a feladáskor kaptam levelet az azonosítóval az MPL-től.
Gondolom a levélre nem fognak gyorsan válaszolni.
-
proradeon
őstag
-
ACE-
addikt
-
MaxxDamage
félisten
-
gergo5991
őstag
utóbbi másfél hétben a GLS is kezdi megadi magát.
kíváncsi vagyok a mostani vinted akció mennyire b.sz oda ennek is
ez van.
Minden elveszett csomagért küldi a cég a beszerzési számlákat és a kár megtérítését.
saját pénzén tanul az ember.
nyilván ez a kis időszak amig problémás a dolog okoz nekik pár 10 milla minuszt, de hosszú távon kifizetődő a partnerség -
aurich
senior tag
Én eddig Packetát 1x választottam és akkor nem csalódtam benne, de a mostani FoxPost egyesülés után már inkább köszi de nem! ☝️🤭
Inkább a jól bevált GLS eCsomag amin keresztül intézem a csomag feladás/küldést.
Most a Vinteden ingyenes a GLS.. kíváncsi vagyok, ők letérdelnek-e ettől. Nem olyan rég a Foxpostnak ez volt a veszte.
-
MaxxDamage
félisten
Én eddig Packetát 1x választottam és akkor nem csalódtam benne, de a mostani FoxPost egyesülés után már inkább köszi de nem! ☝️🤭
Inkább a jól bevált GLS eCsomag amin keresztül intézem a csomag feladás/küldést.
-
Lauda
titán
-
Fancy-boy
addikt
Elsiklottál a lényeg felett.
Azt mondta, hogy most küldjél csomagot a Packetával.
Nekem sem volt velük semmi problémám, viszont a múlt héten már lassabban érkezett meg egy küldemény.
Azért pánikolni nem kell. -
ACE-
addikt
Akkor légy olyan bátor, és adj fel most egy csomagot packeta-val. De aztán ne lepődj meg, ha hetekig áll a depoban, vagy ha végül "elveszik".
Nem véletlen, hogy az utóbbi néhány facebook posztjuk tele van panaszokkal:
- elcserélt csomag
- elveszett csomag
- üresen talált z-box fiók
- ezred utcai depóban vesztegelő csomag
- elérhetetlen ügyfélszolgálat (vagy ha valakinek mégis sikerül, akkor semmire nem megy vele)A két személyes kedvencem:
Akkor megismételném magam, ahogy mondtam, már több csomagot adtam fel, és kaptam is, soha nem volt velük gond... és még egyszer mondom, a sok 10ezer csomagból, amit kezelnek, párszáz hiba, lófütty...
-
proradeon
őstag
Érdekes nekem semmi gondom nincs sem a Foxpost-al, sem a Packeta-val, csak nyilván ezt nem írják le az emberek. Az a 300 negatív kritika ahhoz képest mennyi csomagot szallitanak, lófütty... Nekem a Temu-s csomagok mindig időben megjönnek, és a visszaküldés is pikk-pakk ment már nem egy esetben...
Akkor légy olyan bátor, és adj fel most egy csomagot packeta-val. De aztán ne lepődj meg, ha hetekig áll a depoban, vagy ha végül "elveszik".
Nem véletlen, hogy az utóbbi néhány facebook posztjuk tele van panaszokkal:
- elcserélt csomag
- elveszett csomag
- üresen talált z-box fiók
- ezred utcai depóban vesztegelő csomag
- elérhetetlen ügyfélszolgálat (vagy ha valakinek mégis sikerül, akkor semmire nem megy vele)A két személyes kedvencem:
-
ACE-
addikt
Érdekes nekem semmi gondom nincs sem a Foxpost-al, sem a Packeta-val, csak nyilván ezt nem írják le az emberek. Az a 300 negatív kritika ahhoz képest mennyi csomagot szallitanak, lófütty... Nekem a Temu-s csomagok mindig időben megjönnek, és a visszaküldés is pikk-pakk ment már nem egy esetben...
-
MaxxDamage
félisten
-
gergo5991
őstag
-
Fancy-boy
addikt
-
gergo5991
őstag
-
Fancy-boy
addikt
packetával valakinek friss tapaszalata van? negativ?
úgy néz ki ez a temu nagyon odavágott nekik, vagy nem tudom mi történt, de nem bírják az tény.
több 100 elveszett csomag, kézbesítési idő 1-3 hét között.. katasztrófa..fb komment packeta oldalán:
""Egyébként az lenne korrekt, ha végre jönne egy poszt arról, hogy most mi történik. Mert a csomagfelvétel úgy viselkedik, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de közben rengeteg csomag áll, az ügyfélszolgálat vonala megszűnt, már a géphang sem jön be, semmilyen megkeresésre nem reagálnak csak egy sablon szöveget másolgat be valaki facebookon. Csődbe ment a cég? Felmondtak a futárok? Vagy mi a helyzet?,,
post alatt 300 negatív komment, 2 órás hívásvárakozás screenshotok, 19 napja nem találják az ügyfelek csomagját..
aztán hirtelen a további kommentelés lehetősége le lett tiltva..A Packeta idén megvette a Foxpostot. Most szeptemberben egyesült a két cég.
Majd pont most mennének csődbe?
Bizonyára ez is magyarázat lehet a szállítási problémákra. -
gergo5991
őstag
packetával valakinek friss tapaszalata van? negativ?
úgy néz ki ez a temu nagyon odavágott nekik, vagy nem tudom mi történt, de nem bírják az tény.
több 100 elveszett csomag, kézbesítési idő 1-3 hét között.. katasztrófa..fb komment packeta oldalán:
""Egyébként az lenne korrekt, ha végre jönne egy poszt arról, hogy most mi történik. Mert a csomagfelvétel úgy viselkedik, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de közben rengeteg csomag áll, az ügyfélszolgálat vonala megszűnt, már a géphang sem jön be, semmilyen megkeresésre nem reagálnak csak egy sablon szöveget másolgat be valaki facebookon. Csődbe ment a cég? Felmondtak a futárok? Vagy mi a helyzet?,,
post alatt 300 negatív komment, 2 órás hívásvárakozás screenshotok, 19 napja nem találják az ügyfelek csomagját..
aztán hirtelen a további kommentelés lehetősége le lett tiltva.. -
azbest
félisten
Sziasztok,
másnak is ilyen az MPL, vagy csak nálam nem műxik?
Pár havonta rendelek neten, legtöbbször Fox-al, de ahol nincs ott akkor MPL automatába kérem. Most már hónapok óta így kapom meg a mailt, hogy nincs benne a QR kód csak a helye. Mindegy hogy PC-n vagy telefonon nézem. Ez csak nálam ilyen?
igen

-
garga pista
addikt
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Pár havonta rendelek neten, legtöbbször Fox-al, de ahol nincs ott akkor MPL automatába kérem. Most már hónapok óta így kapom meg a mailt, hogy nincs benne a QR kód csak a helye. Mindegy hogy PC-n vagy telefonon nézem. Ez csak nálam ilyen?
Nálam is ilyen.
De a QR kód mellékletként csatolva van az e-mail-hez mint kép.
-
garga pista
addikt
Sziasztok,
-
MaxxDamage
félisten
-
Lauda
titán
Ahogy már sokan jártak, postával, postással...
Ez is csak egyre lejjebb megy...
Kb mint az összes állami szolgáltatás. Gyakorlatilag összeomlóban az egész, közben szerintük minden rendben.
-
MaxxDamage
félisten
Ahogy már sokan jártak, postával, postással...
Ez is csak egyre lejjebb megy...
-
gergo5991
őstag
valaki megtudná mondani, hogy a packetán belül ha valaki magyar posta átvevőhelyet választ, az miért 3 hétbe tellik amíg kézbesítik oda a csomagot?
Másik kérdés: miért van az, hogy a magyar postára történő szállítás során a csomagok 30-40% elveszlik? -
Onderon
senior tag
Sziasztok,
vettem az Egyesül Királyságból magánszemélytől egy terméket, Royal Maillel jött, sajnos itthon a királyi posta kezeli, meg is jött az email, kitöltöttem a papírt, majd 2 nappal később megjött a fizetendő összeg, ami így alakult:
Kérdésem: valamilyen úton módon elkerülhető e vagy legalább csökkenthető a 7500 forintos postai szolgáltatási díj? Ha az eVámon csinálom meg legközelebb, akkor nem húz le a posta 7500 ft-tal a semmire? -
MaxxDamage
félisten
Köszi, ezt már kitöltöttem korábban (amire kaptam egy csodás szlovák nyelven írt automata emailt). Az eladómtól (egy cég) már a tulajdonos hívott, hogy ez mégis mi a gyász, mert ilyen még sosem fordult elő velük. Nem kicsit volt készen a nő
Egész pénteken próbálta elérni a telefonos ügyfélszolgálatot (én is), de nem kapcsoltak senkit órákon át. Kicsit pipák most a packetára, mivel még ők, mint eladók sem látnak semmilyen kontaktot a futárhoz (ellenben mondjuk GLS vagy DPD-nél).Persze opció lenne, hogy Google Wallet-ben chargeback-et indítok, de mivel nem az eladó cégnél történt a gebasz, ezért nem velük szeretnék kibaszni. Mégiscsak a futár tette be a levegőt a gépbe, vagy bármi egyéb.
Kívánom járj sikerrel és kitartást hozzá, reméljük hamar megoldódik!
Én egy ideje csakis GLS eCsomag amit használok.
-
FattyDove
őstag
Köszi, ezt már kitöltöttem korábban (amire kaptam egy csodás szlovák nyelven írt automata emailt). Az eladómtól (egy cég) már a tulajdonos hívott, hogy ez mégis mi a gyász, mert ilyen még sosem fordult elő velük. Nem kicsit volt készen a nő
Egész pénteken próbálta elérni a telefonos ügyfélszolgálatot (én is), de nem kapcsoltak senkit órákon át. Kicsit pipák most a packetára, mivel még ők, mint eladók sem látnak semmilyen kontaktot a futárhoz (ellenben mondjuk GLS vagy DPD-nél).Persze opció lenne, hogy Google Wallet-ben chargeback-et indítok, de mivel nem az eladó cégnél történt a gebasz, ezért nem velük szeretnék kibaszni. Mégiscsak a futár tette be a levegőt a gépbe, vagy bármi egyéb.
-
emw
csendes tag
-
emw
csendes tag
Velem is egyszer megesett ez.Akkor ott a helyszínen a mobilapp-ban jeleztem a hogy probléma volt a csomagátvétellel (van egy ilyen menüpont valahol).
Amikor hazaértem akkor küldtem az ügyfélszolgálatnak egy emailt is amiben leirtam mindent.
Visszaírtak hogy utánna néznek,meg ki kellet tölteni egy online kérdőívet a csomag adataival (ki küldte kinek meg hogy mit tartalmazott)
Pár nap múlva megkerült és megkérdeztek hogy házhoz hozzák vagy leadják valamelyik csomagponton (automatába már nem lehetett újra kiszállítani).Állítólag elromlott az automata és rossz rekesz nyilt ki.A futár utánnanézet, megtalálta és visszavitte a raktárba.
-
FattyDove
őstag
Ha a packeta futár nem tette bele a csomagom az automatába (üres volt a fiók), akkor mi a teendő? Telefonos ügyfélszolgálatot nem lehet elérni.
-
MaxxDamage
félisten
-
azbest
félisten
Az MPL minden hazai WebShop/Áruház tartalmaznia kell (az ajánlatát/száll. lehetőséget) ha jól emlékszem, volt erre valami döntés/szabály alkotás valakik részéről.(ha jól emlékszem)
Ezt elnézve, az MPL -t biztos nem választja senki sem...csakis a GLS-t inkább!
🤭(FirstShop-nál)
-
MaxxDamage
félisten
Az MPL minden hazai WebShop/Áruház tartalmaznia kell (az ajánlatát/száll. lehetőséget) ha jól emlékszem, volt erre valami döntés/szabály alkotás valakik részéről.(ha jól emlékszem)
Ezt elnézve, az MPL -t biztos nem választja senki sem...csakis a GLS-t inkább!
🤭(FirstShop-nál)
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok! Lámaként írok, mert még nem volt ilyen helyzet. Olaszországba kellene feladnom a napokban egy csomagot. Közepes méretű doboz, kb. cipősdoboz. 2 kg alatti. Rendelkezésemre áll: GLS Automata, Foxpost automata, Packeta automata, Magyar Posta.
Ki hogyan adná fel, illetve hol van a legnépszerűbb áron, egyszerűen megoldható lehetőség?GLS: [link]
Regisztrált felhasználóknak most 10% kedvezmény is jár szeptember 8-ig.
50.000 Ft-ig biztosított. -
turho
addikt
Sziasztok! Lámaként írok, mert még nem volt ilyen helyzet. Olaszországba kellene feladnom a napokban egy csomagot. Közepes méretű doboz, kb. cipősdoboz. 2 kg alatti. Rendelkezésemre áll: GLS Automata, Foxpost automata, Packeta automata, Magyar Posta.
Ki hogyan adná fel, illetve hol van a legnépszerűbb áron, egyszerűen megoldható lehetőség? -
ACE-
addikt
Van valami olcsó csomagküldés akár automatás, vagy valami kupon? A Packeta már nem él...
-
Lauda
titán
Akit esetleg érint és van lehetősége rá, sokkal olcsóbban is kijöhet a szállítás:
Jóval olcsóbb lehet Szlovákiában feladni egy félkilós küldeményt a postán, mint nálunk
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, jött ma üzenetem, hogy gls hoz két csomagot (nem scam).
Viszont a megadott időablak és a tényleges nyomonkövetés szerinti időablakban sem leszek már a megadott címen (munkahely).
A küldött mailben és smsben nem volt megadva lehetőség a kiszállítás átütemezésére és az oldalukon se nagyon látom.
Gls-nél van valami lehetőség arra, hogy változtassak kiszállítási napot vagy címet? -
kenwood
veterán
-
Jester01
veterán
Ezt segitene valaki ertelmezni ? EU-bol (gondolom Nemetorszag) jon a csomag, en vagyok a cimzett Pesten. A prepairing item for international transport mit jelent? Magyarorszagon vana csomag, tehat ez mar belfoldi,nem nemzetkozi. Meg amugy akkor most 1.5 napja hozza se nyult senki a Posta reszerol ? Tovabb tart majd Budaorsrol Pestre,mint Nemetorszagbol Budaorsre?
Szerintem nincs Magyarországon. 20-án délután vették fel Németországban, másnap reggel még feldolgozás alatt volt.
-
kenwood
veterán
Ezt segitene valaki ertelmezni ? EU-bol (gondolom Nemetorszag) jon a csomag, en vagyok a cimzett Pesten. A prepairing item for international transport mit jelent? Magyarorszagon vana csomag, tehat ez mar belfoldi,nem nemzetkozi. Meg amugy akkor most 1.5 napja hozza se nyult senki a Posta reszerol ? Tovabb tart majd Budaorsrol Pestre,mint Nemetorszagbol Budaorsre?
-
törölt tag
Sziasztok! Holnap (08.19. hétfő) lesz MPL-es kiszállítás? Tudom, hogy hosszú hétvége, de erről semmi infót nem találok sehol. A honlapjuk egyedül a szombati munkarendet említi a postákon, azonban mifelénk előfordult hétvégén is csomagkézbesítés tőlük régebben.
Fontos csomagot várok, de hajnalban elindulnék másfelé, ha úgyis csak szerda lesz belőle
-
Czimby
addikt
Szzeretnék 1db motor felnit Németországba küldeni. (7Kg)
MPL Europe Standard a legjobb lehetőség ahogy néztem.
El is kezdtem kitölteni a Posta oldalán a címiratot, de ha kiválasztom, hogy eladott áru, akkor nem enged tovább export engedély szám megadása nélkül.
Így az egyébre mentem és beírtam, hogy Alkatrész.
Jó lesz ez így, vagy mi lenne a helyes megoldás? -
IzI
őstag
A linken kérnek, hogy lépj be a netbankodba hogy FOGADD a pénzt... Természetesen egy hamis weboldalon léptetnek be, vagy rögtön utalást kezdeményeznek, vagy csinálnak egy új netbank regisztrációt, és utána utalnak. Van hogy kártya adatokat kérnek, az adatokkal Google vagy Apple Pay regisztrációt indítanak, és utána fizetnek vele, vagy ATM-es kifizetést eszközölnek. Mindegyik módszer az emberi butaságra és figyelmetlenségre hagyatkozik.
Szerencsére résen voltam és nem jött össze neki.
-
ACE-
addikt
A linken kérnek, hogy lépj be a netbankodba hogy FOGADD a pénzt... Természetesen egy hamis weboldalon léptetnek be, vagy rögtön utalást kezdeményeznek, vagy csinálnak egy új netbank regisztrációt, és utána utalnak. Van hogy kártya adatokat kérnek, az adatokkal Google vagy Apple Pay regisztrációt indítanak, és utána fizetnek vele, vagy ATM-es kifizetést eszközölnek. Mindegyik módszer az emberi butaságra és figyelmetlenségre hagyatkozik.
-
IzI
őstag
Nem teljesen értem, hogy mi a pláne ebben a mostanság divatos e-mail kérős átbaszással kapcsolatosan, természetesen egy ilyennek sem adtam meg az e-mail-emet, rengetegen próbálkoztak egy időben, akik között persze sokuk lehet ugyanaz az illető volt, csak más kamu face mögül.
Ha tippelnem kellene, akkor e-mailben küldenek valami adathalász levelet, de nem sikerült egyik esetben se meggyőzniük még, hogy odáig eljussunk.
Viszont lehet őket húzni, ha van éppen időd rájuk és amíg nem veszik észre, hogy rajtad nem fognak tudni nyerni semmit sem.
Némely alakoknál ki is tud bújni a szög, ha kitartó vagy.
-
fery02
addikt
Hi
Nem postai csomagfeladás,de hát ha találkoztatok ilyennel,a faceb profile se túl biztató
Marketplace árulok egy terméket és a vevő azt írta,hogy kell neki az email címem, majd dpd oldalon megrendeli a futárt és ott kifizeti.Ezután ad egy linket ahol elérem a pénzt.
Nekem ez nagyon gyanús.Nem teljesen értem, hogy mi a pláne ebben a mostanság divatos e-mail kérős átbaszással kapcsolatosan, természetesen egy ilyennek sem adtam meg az e-mail-emet, rengetegen próbálkoztak egy időben, akik között persze sokuk lehet ugyanaz az illető volt, csak más kamu face mögül.
Ha tippelnem kellene, akkor e-mailben küldenek valami adathalász levelet, de nem sikerült egyik esetben se meggyőzniük még, hogy odáig eljussunk.
Viszont lehet őket húzni, ha van éppen időd rájuk és amíg nem veszik észre, hogy rajtad nem fognak tudni nyerni semmit sem.
Némely alakoknál ki is tud bújni a szög, ha kitartó vagy.
-
sopruk
senior tag
Hi
Nem postai csomagfeladás,de hát ha találkoztatok ilyennel,a faceb profile se túl biztató
Marketplace árulok egy terméket és a vevő azt írta,hogy kell neki az email címem, majd dpd oldalon megrendeli a futárt és ott kifizeti.Ezután ad egy linket ahol elérem a pénzt.
Nekem ez nagyon gyanús.Nekem is csalás gyanús, nem hallottam még ilyen futár szolgáltatásról. A csomag kézbesítésekor szokták kérni az utánvét összegét...
Hasonló csalásokról hallani hirdetesek kapcsán, de a pontos menetét nem ismerem
Szerintem a küldött linken a bankkártya adatokat szeretné kicsalni...
De majd a többiek megerősítik, vagy újat tanulok én is... -
IzI
őstag
Hi
Nekem ez nagyon gyanús. -
Lauda
titán
-
sopruk
senior tag
Ez a posta azért nem semmi. 15-én este 19.30-kor küldi az emailt, hogy csomagot adtak fel nekem 14-én!
, a nyomkövetésből látni, hogy 17 óra körül. A cégtől én már akkor kaptam az emailt, szóval érdekes, hogy a posta mit csinált egy napig. Ezután küldi ma ezt az értesítőt:
Most akkor 6 napig vehetem át az automatából, vagy két napig? No komment.
Péntek, szerda, csütörtök a munkanapok, a többi hétvége, illetve ünnepnap
Így pont két munkanap, ami a dátumokkal/időpontokkal is egyezik, ha jól értelmezem... -
Lauda
titán
Ez a posta azért nem semmi. 15-én este 19.30-kor küldi az emailt, hogy csomagot adtak fel nekem 14-én!
, a nyomkövetésből látni, hogy 17 óra körül. A cégtől én már akkor kaptam az emailt, szóval érdekes, hogy a posta mit csinált egy napig. Ezután küldi ma ezt az értesítőt:
Most akkor 6 napig vehetem át az automatából, vagy két napig? No komment.
-
kicsako
őstag
Sziasztok, Rendeltem egy kínai oldalról (DHGATE) 2 terméket 07. 20. körül. Az egyik termék 1 hete megérkezett, míg a másik terméket lekövettem a postai nyomkövetés oldalon, és ezt az üzenetet mutatja 08. 06. óta: A küldemény továbbítása kézbesítésre. Van valakinek bármilyen ötlete? Telefonáljak az ügyfélszolgálatnak?
DHGate szállításnál nekem kb. 1 hónapot ültek rajta amikor az országba került, de megkaptam.
-
fery02
addikt
Nálam úgy 2-3ezer Ft az a küszöb, amitől mindenképpen csak ajánlottként küldök, sima levélként való küldéskor tudatában vagyok, hogy ahogy elhagyom a Posta épületét, senki sem lesz felelős a levelemért, ha adódik valami és ott simán az is lehet igen, hogy rafinált vásárló esetében megérkezik rendesen neki a cucc, de letagadja.
-
Ferink
aktív tag
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok!
Sima levélként feladtam egy telefon tokot.
Több mint egy hete, a címzett szerint nem érkezett meg.
Elég sok mindent és elég gyakran küldök így, ez az első ilyen eset.
A kérdésem: van értelme bemenni a postára vagy ihatok rá hideg vizet?
A levéről van fotó + a blokk is megvan.
Előre is köszönöm.Én általában megveszem hozzá az elsőbbségi szolgáltatást.
Nálam így levél még soha nem tünt el...
Szerintem még akár meg is jöhet, de akár a címzett is kamuzhat... -
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Sima levélként feladtam egy telefon tokot.
Több mint egy hete, a címzett szerint nem érkezett meg.
Elég sok mindent és elég gyakran küldök így, ez az első ilyen eset.
A kérdésem: van értelme bemenni a postára vagy ihatok rá hideg vizet?
A levéről van fotó + a blokk is megvan.
Előre is köszönöm. -
ACE-
addikt
Sziasztok, Rendeltem egy kínai oldalról (DHGATE) 2 terméket 07. 20. körül. Az egyik termék 1 hete megérkezett, míg a másik terméket lekövettem a postai nyomkövetés oldalon, és ezt az üzenetet mutatja 08. 06. óta: A küldemény továbbítása kézbesítésre. Van valakinek bármilyen ötlete? Telefonáljak az ügyfélszolgálatnak?
Várakozz türelmesen...
-
roleszko
újonc
-
Met
nagyúr
-
ACE-
addikt
-
Met
nagyúr
-
ACE-
addikt
-
Met
nagyúr
Valaki vett ma ki posta automatából utánvétes csomagot?
Feleségem próbált délelőtt, nem sikerült.
Múltkor már volt ilyen, akkor valami rendszerhiba volt. -
sopruk
senior tag
Covid alatt, amikor nagy VGA hiány volt, németből kb. 100-150ezerrel olcsóbb volt rendelni, magyarországon a postának adták át.. Covid miatt itthonról dolgoztam, 1x sem próbálták meg kézbesíteni, a csomagkövetésnél pedig 3x is kiírták hogy sikertelen kézbesítés. Ügyfélszolgálat nem vette fel a telefont, végül én mentem be érte a postára... élmény volt majdnem 1 órát utazni 300ezer ft értékű termékkel.

'Élmény' lehetett. De akkor legalább rá lehetett fogni a Covid-ra. De most nincs Covid...
Nem is tudom mi lenne velük, ha nem lenne a többi futár szolgáltató. Összeomlana az egész őskori rendszerük... -
kicsako
őstag
Covid alatt, amikor nagy VGA hiány volt, németből kb. 100-150ezerrel olcsóbb volt rendelni, magyarországon a postának adták át.. Covid miatt itthonról dolgoztam, 1x sem próbálták meg kézbesíteni, a csomagkövetésnél pedig 3x is kiírták hogy sikertelen kézbesítés. Ügyfélszolgálat nem vette fel a telefont, végül én mentem be érte a postára... élmény volt majdnem 1 órát utazni 300ezer ft értékű termékkel.

-
sopruk
senior tag
-
esbii22
őstag
-
esbii22
őstag
Szia!
Ebben az esetben az egyik lehetséges megoldás, hogy központi ügyfélszolgálatot lenne érdemes felhívni a 0617678282-es számon. A másik lehetőség, hogy a feladó Szolnok 5 postán tudakozványt indít a küldeménnyel kapcsolatban. Emellett még a Győr Kézbesítő Posta személyes meglátogatása volna opció, viszont nem biztos, hogy ott van ügyfélszolgálat. Mivel Sikeresen kézbesítve lett beírva, nem hinném, hogy x nappal később megjelenik vele a kézbesítő, hogy bár lekönyvelte kézbesítettnek, de utólag hozza ki. Erről így már értesítőt sem fog vinni.
Kabaré ez a magyar posta komolyan….
Kérdés, miért könyvelik le sikeres kézbesítésnek (vagy miért látom azt én a nyomonkövetőbeb), ha még a telephely közelében sem jártak? -
Mr.Pentele
tag
Sziasztok! Kérdésem lenne mert ezt a drága jó magyar postát lehetetlen elérni. Érkezne egy levelem/csomagom. Küldeményszámra rákeresve ezt kapom. Munkahelyemre kértem a csomagot, de ott ma nem volt a kézbesítő (tudom, mert mi szoktuk átvenni a csomagokat
)
Szóval ilyenkor mi a teendő? Várjak holnap még hátha akkor
kihozzák ténylegesen? Vagy majd küldik az értesítőt hogy fáradjak be érte mert lusták kihozni? Korábban ugyanígy jártam a lakcímkártyával. Kétszer dobott be értesítőt a postás, persze az ajtón egyszer se csengetett, pedig itthon voltam. Aztán mehettem be érte…Szia!
Ebben az esetben az egyik lehetséges megoldás, hogy központi ügyfélszolgálatot lenne érdemes felhívni a 0617678282-es számon. A másik lehetőség, hogy a feladó Szolnok 5 postán tudakozványt indít a küldeménnyel kapcsolatban. Emellett még a Győr Kézbesítő Posta személyes meglátogatása volna opció, viszont nem biztos, hogy ott van ügyfélszolgálat. Mivel Sikeresen kézbesítve lett beírva, nem hinném, hogy x nappal később megjelenik vele a kézbesítő, hogy bár lekönyvelte kézbesítettnek, de utólag hozza ki. Erről így már értesítőt sem fog vinni.
-
Mr.Pentele
tag
Üdvözlet! Azt már megszoktam, hogy a postás nem hozza fel a csomagot, azt mutatja a csomagkövető, hogy sikertelen kézbesítés, zárt lépcsőház. Van kapucsengő, eddig minden futár stb. megtalált. Nyilván nem is dobott be értesítőt, mert nem tudott bejutni. A követés szerint átvehetem postán, de nem fogják még egyszer megkísérelni a kézbesítést? Értesítő nélkül is át fogom tudni venni a csomagot?
Szia!
MPL Üzleti csomag esetében kétszeri kézbesítési kísérlet van, amit két egymást követő munkanapon bonyolítanak le. A második sikertelen kézbesítési kísérlet után a címhez tartozó illetékes postán vehető át a csomag az őrzési időnek meghatározottak szerint, ami 5 vagy 10 nap. Ha a nyomkövetésben A küldemény postán átvehető státusz szerepel, akkor persze, átveheted. Újra már ilyenkor nem fogják kivinni. Sőt mielőbb vedd át, nehogy visszaküldjék az őrzési idő lejárata miatt. Az értesítő nem kötelező az átvételhez, csak segíti a dolgozót, amikor keresi a csomagot a polcon. Úgy vettem észre, ha saját névre szól, de nincs ott az értesítő akkor személyi mellett előfordulhat, hogy lakcímkártyát is kérnek pluszban.
-
esbii22
őstag
Sziasztok! Kérdésem lenne mert ezt a drága jó magyar postát lehetetlen elérni. Érkezne egy levelem/csomagom. Küldeményszámra rákeresve ezt kapom. Munkahelyemre kértem a csomagot, de ott ma nem volt a kézbesítő (tudom, mert mi szoktuk átvenni a csomagokat
)
Szóval ilyenkor mi a teendő? Várjak holnap még hátha akkor
kihozzák ténylegesen? Vagy majd küldik az értesítőt hogy fáradjak be érte mert lusták kihozni? Korábban ugyanígy jártam a lakcímkártyával. Kétszer dobott be értesítőt a postás, persze az ajtón egyszer se csengetett, pedig itthon voltam. Aztán mehettem be érte… -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Azt már megszoktam, hogy a postás nem hozza fel a csomagot, azt mutatja a csomagkövető, hogy sikertelen kézbesítés, zárt lépcsőház. Van kapucsengő, eddig minden futár stb. megtalált. Nyilván nem is dobott be értesítőt, mert nem tudott bejutni. A követés szerint átvehetem postán, de nem fogják még egyszer megkísérelni a kézbesítést? Értesítő nélkül is át fogom tudni venni a csomagot?
-
Fancy-boy
addikt
Mert így pörgős. Nem foglalja a helyet.
Meg azért is, mert utána lerakják a legközelebbi postán és tárolják/átvehető 5 munkanapig. -
ACE-
addikt
Ez most komoly kérdés? Ha valamit 2 napig kell átvenni, szerinted mi lesz vele a 3., 4. napon? Természetesen visszaviszik a központba, és vagy plusz pénzért viszik ki újra, vagy odamész érte te... Azért ilyen szűk mert már rengeteg csomagnak kell a hely és ha mindenkinek ott tárolnák 3-4 napig a többinek nincs hely...
Új hozzászólás Aktív témák
-
13400 - 13301
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Zelda Játékok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- RGB GAMER PC i5-9600K 16GB RAM 512GB SSD RTX3070 ROG GAMING
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB SPC Regnum RG6V EVO 650W