- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
-
14100 - 14001
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
-
sherlock82
senior tag
Kezdek megint nagyot csalódni a Magyar Postában.
05.30. Feladtam egy csomagot, Ajánlott levélként és még csak el sem hagyta a postát.
Közel 2 ezer Ft-t fizettem érte! Felháborító!
Régen egy Ajánlott levél másnapra a címzettnél volt...☝️
Ennyit romlott a színvonal!?🤔🙄Bp.-re küldtem melóhelyre, ezután kapom a fizut, már ha oda fog érni...
Többször jártam így elsőbbség ajánlva, 5 . napon ért oda ( ebben volt 2 nap hétvége )
Képeslap feladásnál pedig vagy oda ér vagy nem, arra végképp nincsen garancia. -
Koenig92
csendes tag
-
MaxxDamage
félisten
Erre a címre hogyan tudnék a legegyszerűbben "csomagot" eljuttatni?
Nincs mail cím, se tel.szám...
HS PLUS D.O.O.
Csomag Logisztikai Központ (CSLK)
Budapest
1004 -
MaxxDamage
félisten
-
gyulaszu
senior tag
05.30. Feladtam egy csomagot, Ajánlott levélként és még csak el sem hagyta a postát.
Ennyit romlott a színvonal!?🤔🙄Bp.-re küldtem melóhelyre, ezután kapom a fizut, már ha oda fog érni...
Gondolom elírtad és nem egy hónapja adtad fel...
Egyébként nem az van, hogy egy ideje nem is lehet "csomagot" "levélként" küldeni? -
MaxxDamage
félisten
-
Met
nagyúr
A Vaterafutár oldalán rendelve:
"15.00 óráig beérkezett megrendeléseket az MPL a következő munkanapon, a tárgynapon megküldött értesítőben foglalt időablakban fogja felvenni.
A 15:00 óra után beérkezett megrendelések felvétele egy munkanappal később történik."Ahh, ezt el is felejtettem hogy létezik
-
Fancy-boy
addikt
A Vaterafutár oldalán rendelve:
"15.00 óráig beérkezett megrendeléseket az MPL a következő munkanapon, a tárgynapon megküldött értesítőben foglalt időablakban fogja felvenni.
A 15:00 óra után beérkezett megrendelések felvétele egy munkanappal később történik." -
tatabike
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Met
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Met
nagyúr
Ha csomagot adok fel, háztól házig, megadhatom hogy melyik nap jöjjön a csomagért a futár?
Vagy a csomagfeladás megrendelést követően mikor jön? -
Ciccuka
veterán
postánál most nyáron is drágult sok minden 10%-ot
-
Fancy-boy
addikt
-
szente
addikt
-
szente
addikt
Hali! Nem tudjátok, MPL Logisztikai üzembe el lehet menni a csomagért? 2. Napja dekkol a mellettem lévő városba, szóval kézenfekvő lenne elmenni érte.
-
tatabike
őstag
Állítólag az előző kormány nem engedte a felvásárlást, valami idétlen jogszabályra hivatkozva. Monduk az automatáikat átvehetné valaki, legalább csökkenne a többi leterheltsége. -
Fancy-boy
addikt
-
tatabike
őstag
Kivonul a Sameday.
-
Onderon
senior tag
Látott már valaki ilyet? Én még nem, pedig rendeltem már mindenhonnan bőven. Tudja valaki esetleg mit jelenthet? Természetesen az email 18:05-kor érkezett, hogy az ügyfélszolgálatot már ne lehessen hívni
-
z123456z
őstag
-
Fancy-boy
addikt
-
z123456z
őstag
Sziasztok. MPL automatákat töltik délután is? Ha ma nem jön, akkor az már csak hétfőn? Köszi.
-
mvkly
őstag
Hogy legyen vmilyen kifutása ennek az egésznek: átrakták sima kiszállításra, de előtte még egyszer kipróbáltam a box nyitókódját és működött. Utólag azt írták, központi hálózati hiba miatt nem ment korábban.
Telefonon elérhetetlenek, email-re vagy reagálnak, vagy nem, viszont msg-n szinte zökkenőmentes a kapcsolattartás. -
mvkly
őstag
Szombat reggeli email-re 1 órán belül reagáltak, ez meglepett, a tracker frissült, kaptam a nyitókódot. Most már csak az a gond, hogy nem nyit semmit.
-
mvkly
őstag
DPD csomagponton van a holmi dél óta a saját trackerjük szerint is, közben az "áttekintőben" még kiszállítás alattiként szerepel. Elég valószínű, hogy a futár már rég a telephelyen/otthon van, vagy egy másik kört tesz azóta.
Ilyennel már találkozott valaki? -
Atomgeszi
nagyúr
A pesti számon azt mondták, hogy ne foglalkozzak ezzel a beírással, annyit jelent, hogy nem a megszokott módon(?) vette ki az automatából a csomagot, de szerintük(?) nem lesz gond
Viszont megnyugtatott, hogy elvileg nem kell ráírni semmit a csomagra, ők tudni fogják, hogy mi kerüljön a csomagra.
-
Atomgeszi
nagyúr

Nem hiszem el komolyan mondom.Ráadásul ugye a városi postára vittem, még a telefonszámot sem veszik fel. Most próbálom hívni a pestieket, hogy valamit csináljanak, mert átmenni sem tudok
-
tatabike
őstag
Semmi gond nem lesz vele, címkét ragaszt rá a futár, azon minden rajta van. Én pl. a Vinted-es csomagokra csak a feladási kódot szoktam ráírni, semmi mást. Onnan pötyögöm be az automatánál, beteszem aztán kész. Még ha feladási pontra viszem, akkor is csak az van rajta. Kezébe nyomom az embernek, aztán megyek a dolgomra.
-
sopruk
senior tag
MPL automata? Szerintem nem lesz gond, mivel amikor kiveszik az automatából, akkor ragasztják rá az online kitöltött címiratot...
Biztonság kedvéért érdemes csak ráírni a csomagra, ha valami gond adódna, elkeveredne, címke leesne, de reméljük nem lesz ilyen
Itt sem javasolják külön, hogy rá kellene írni [link] -
Atomgeszi
nagyúr
Csomagautomatába adtam fel csomagot, elfelejtettem ráírni a csomagra feladót. Stb.
miután becsuktam, akkor jutott eszembe. Mi lesz ezzel így??
-
tatabike
őstag
Jött egy ilyen levél:
Kedves Ügyfelünk!
Tájékoztatunk, hogy az iCsekk alkalmazás új verziójában bevezetjük az erős ügyfélhitelesítést. Ezért felhívjuk figyelmedet, hogy az új verzióba történő első belépés során az eddigi adatok mellett – e-mail cím és jelszó – bekérjük a telefonszámodat is, és SMS-ben egyszeri alkalommal biztonsági kódot küldünk Részedre, amelyet meg kell adni az applikációban.
Üdvözlettel:
Magyar Posta ZrtMi lehet a valós célja a mutatványnak?
Adathalászat? Miért akarja tudni a Posta az ügyfelek telefonszámát?
Ha egy 2FA funkciót akarnak beletenni, lehetne Authenticator, vagy egy emailre küldött kód is.Én is kaptam egy ilyet. Én nem csináltam semmit egyelőre. Várok.
Ja, meg kaptam egy ilyet, ezen besz@rtam:

Még van képe odaírni a végére, hogy Figyelmeztetés adathalászatra! Agyam eldobom. Csak hát a feladót nem sikerült hihetővé varázsolni:MVM Next online ügyfélszolgálat. <mvmhu@mndassociation.org>
-
DS39
nagyúr
Jött egy ilyen levél:
Kedves Ügyfelünk!
Tájékoztatunk, hogy az iCsekk alkalmazás új verziójában bevezetjük az erős ügyfélhitelesítést. Ezért felhívjuk figyelmedet, hogy az új verzióba történő első belépés során az eddigi adatok mellett – e-mail cím és jelszó – bekérjük a telefonszámodat is, és SMS-ben egyszeri alkalommal biztonsági kódot küldünk Részedre, amelyet meg kell adni az applikációban.
Üdvözlettel:
Magyar Posta ZrtMi lehet a valós célja a mutatványnak?
Adathalászat? Miért akarja tudni a Posta az ügyfelek telefonszámát?
Ha egy 2FA funkciót akarnak beletenni, lehetne Authenticator, vagy egy emailre küldött kód is. -
tatabike
őstag
Köszönöm a segítséget! Saját részre fog jönni, saját gyűjteménybe! Ezért is szeretném megbízható szállítóval ami úgy juttatja el hozzám ahogy feladták! Nem is tudtam hogy a foxpost ennyire szar. Eddig ami Nintendo Switch játékot vásároltam, az mind foxpost-on keresztül jött és nem volt gond! Jó mondjuk ez más kategória ami más értéket is képvisel!
GLS. Ilyen értéknél már megéri a háztól-házig, én azt használom sokszor.
Foxpostnál lopnak, Packetánál meg nekem legutóbb hetekig tartott két csomag Vinted-ről, mert a feladási ponton elkeverték. -
horkovy34
tag
Köszönöm a segítséget! Saját részre fog jönni, saját gyűjteménybe! Ezért is szeretném megbízható szállítóval ami úgy juttatja el hozzám ahogy feladták! Nem is tudtam hogy a foxpost ennyire szar. Eddig ami Nintendo Switch játékot vásároltam, az mind foxpost-on keresztül jött és nem volt gond! Jó mondjuk ez más kategória ami más értéket is képvisel!
-
Atomgeszi
nagyúr
És még így is tele az apró olyan eladókkal, akik nem hajlandók mással küldeni, csak Foxposttal.
Rengetegen pedig nem hajlandók mással fogadni, csak foxposttal.Múltkor is belefutottam egy ilyenbe. Ő csak foxpostba hajlandó átvenni, rákerestem a térképen, amit mondott foxpost automatát közvetlen mellette van az mpl automata is, ami ráadásul olcsóbb is lett volna és emiatt nekem volt plusz köröm a foxposttal.
-
aurich
senior tag
Sziasztok! Az a helyzet állt elő hogy sikerült szereznem egy ritka kincset ami szállítás szempontjából igen kényes. Egy Xbox Classic Crystal Edition konzolról lenne szó ami teljesen új állspotú. A kérdésem az lenne hogy tudnátok valami nagyon de NAGYON megbízható céget ajánlani a szállítása szempontjából?!
A foxpost tökéletes, ott hamar megtalálja az új tulajdonosát.
(ellopják) Ha magadnak szeretnéd, akkor GLS-t szokták ajánlani. Esetleg packeta ha nagyon "alap" szolgáltató kell, ott 70e-ig lehet biztosítani (és kell is!).
Esetleg MPL automatából automatába is működhet, ha már "Posta". -
horkovy34
tag
Sziasztok! Az a helyzet állt elő hogy sikerült szereznem egy ritka kincset ami szállítás szempontjából igen kényes. Egy Xbox Classic Crystal Edition konzolról lenne szó ami teljesen új állspotú. A kérdésem az lenne hogy tudnátok valami nagyon de NAGYON megbízható céget ajánlani a szállítása szempontjából?!
-
Dzsano
tag
Bocs, nem olvastam végig a fórumot, ha valami ismétlőddik, elnézést kérek.
Én ha csak lehet, a MPL-el rendelek kiszállítást, a munkahelyemre, a város központjában lévő épülethez kérem a csomagot, ahol vagy én vagy munkatársaim vagy a biztonsági őr (portás) átveszik. Nem utánvéttel, hanem előre fizetéssel rendelek, gyakorlatilag mindenféle boltból. Az MPL-es futár szépen beáll az udvarra, telefonál mindenkinek (sokan rendelnek) és megyünk ki átvenni.
A TEMU-s csokagok is eleinte így érkeztek, csak különféle futárszolgáltatóktól, Ő
k az utcában álltak meg (helyismeret hiánya) de szólt a futár telefonon, hogy hol áll, kimentünk és átvettük.
Mostanában a TEMU csonagok:
1.) a városközpontban, elérhető cég boltjában (ahol ismernek) van leadva, pipa,
2.) a városközpontba, egy mekkéutcában, elhagyatott helyen az automatában vannak, jólvan, pipa,
3.) a város külső részén, egy autómosó melletti autómatában van 3 km gyalog, köszike,
4.) a város határában lévő benzinkút kb. 6 km. csomagautómatájában van. Thankshön.
De a legjobb az ALZA, soha többet nem rendelek semmit tőlük:
Rendeltem egy könyvvolvasót, kivitték a fenti benzinkúthoz mínusz 10 fokban. Had fagyjon szét. Kimentünk érte.
Rendeltem hozzá egy tokot is. azt csak másnap szállították ki, ugyanoda, mehettünk megint. Még jó, hogy segítőkész kollégáim vannak. Logisztika. Logisztika. -
MaxxDamage
félisten
Akkor nagy pech volt, grat!
Lényeg, hogy megkapd és te is boldog legyél.
-
tatabike
őstag
Igen, én is GLS eCsomag részről intézem a csomagfeladásokat.
Igazam lett, kiderítettem a feladási pont telefonszámát, és az ott dolgozó hölgy megtalálta a csomagot. Véletlenül a beérkezők közé tették, és így nem került a futárhoz. Ma elvileg megy a futár, és odaadják neki.
-
MaxxDamage
félisten
Nekem mindegy, fospost mindegyik.
A 15-én feladott csomagom tegnap érkezett meg.
A 11-én feladott csomagom nincs meg. Az eldó csomagponton adta fel, nem automatába, és sanszos, hogy a feladási ponton elkeverték valahova, és nem adták oda a futárnak, mikor ment a csomagokért. Mert a nyomkövetés szerint még mindig ott van. 2x beszéltem az ügyfélszolgálattal, kitöltöttem 2 panasz űrlapot, 2x indítottak keresést. Erre délelőtt kaptam egy emailt, hogy ha van képem a csomagról, küldjem el.
Igen, én vagyok a címzett, ha lenne képem a csomagról, akkor itt lenne nálam, és nem lenne ez a kavarás... Logikus gondolkodás érdekel?
Na nem baj, azóta kicsit drágábban, de GLS-sel hozatok, amit lehet. 2 naponta jönnek hibátlanul a csomagok.
Igen, én is GLS eCsomag részről intézem a csomagfeladásokat.
-
tatabike
őstag
Az FoxPost
🙄🙃Nekem mindegy, fospost mindegyik.
A 15-én feladott csomagom tegnap érkezett meg.
A 11-én feladott csomagom nincs meg. Az eldó csomagponton adta fel, nem automatába, és sanszos, hogy a feladási ponton elkeverték valahova, és nem adták oda a futárnak, mikor ment a csomagokért. Mert a nyomkövetés szerint még mindig ott van. 2x beszéltem az ügyfélszolgálattal, kitöltöttem 2 panasz űrlapot, 2x indítottak keresést. Erre délelőtt kaptam egy emailt, hogy ha van képem a csomagról, küldjem el.
Igen, én vagyok a címzett, ha lenne képem a csomagról, akkor itt lenne nálam, és nem lenne ez a kavarás... Logikus gondolkodás érdekel?
Na nem baj, azóta kicsit drágábban, de GLS-sel hozatok, amit lehet. 2 naponta jönnek hibátlanul a csomagok.
-
MaxxDamage
félisten
-
tatabike
őstag
Most a Packeta is kezdi a szarakodást. Két csomagom is be van ragadva náluk, gondolom nem véletlen. Az egyiket 15-én vették ki az automatából a másikat meg még 11-én, és egyik sem jutott el a depóba....
Az ügyfélszolgálaton azt mondták, várjak hétfőig. -
Atomgeszi
nagyúr
Betévedtem ide a topikba, mert akartam valamit kérdezni, de közben megtaláltam a választ. Azért átolvastam az utolsó lapi hsz-eket.
Furcsállom, amit a postával kapcsolatban tapasztaltok. Mondjuk én nem rendeltem, hanem feladni szoktam, de 1 napos nélkül is mindig ott van másnapra, automatába, vagy postán maradón. Már nem is rakok rá 1 naposat, mert "minek".Annyit hozzátennék, hogy ez akkor van, ha max 14:00-14:30-ig feladom a csomagot, mert azt mondták, hogy már naponta csak 1 kocsi viszi.
Függ a lokációtól, hogy merre laksz.
Én, amit tudok, azt nem postával kérek, mert fixen 3 nap.
-
Myers
senior tag
Betévedtem ide a topikba, mert akartam valamit kérdezni, de közben megtaláltam a választ. Azért átolvastam az utolsó lapi hsz-eket.
Furcsállom, amit a postával kapcsolatban tapasztaltok. Mondjuk én nem rendeltem, hanem feladni szoktam, de 1 napos nélkül is mindig ott van másnapra, automatába, vagy postán maradón. Már nem is rakok rá 1 naposat, mert "minek".Annyit hozzátennék, hogy ez akkor van, ha max 14:00-14:30-ig feladom a csomagot, mert azt mondták, hogy már naponta csak 1 kocsi viszi.
-
tatabike
őstag
A dpd nagy nehezen elutalta az utánvét összegét. Volt itt olyan kavarás, hogy csak lestem...
A dpd ügyfélszolgálatos hölgynek el kellett magyaráznom, mit jelent az utánvét. Mindenáron azt akarta, hogy a vegyem fel a kapcsolatot a címzettel, hogy utalja át nekem az utánvét összegét. Mondom, asszonyom, ha nem fizeti ki a futárnak az utánvétet, meg sem kapja a csomagot, de mivel a csomagkövetés szerint a csomag kézbesítésre került, véleményezhetően a futárnál van a zsé...
Ja, az lehet....
Aztán azt mondta, semmi gond, a dpd keddenként utal, ma van kedd, minden rendben, de ha kétségeim vannak, beszéljek a csomagnet.hu-val, rajtuk keresztül adtam fel a csomagot.
Csomagnet.hu ügyfélszolgálat: semmi gond, a dpd szerdánként utal (
), aztán 10 (
) napon belül átutalják nekem.
Mondom az úgy korrekt, a csomagot 25-én délelőtt vitte el a futár és 26-án délelőtt már kézbesítve volt, az utalás, ami kb. 10 másodpercig tart, 10 napot igényel...
Na mindegy, ma reggel megérkezett az utalás...
Nem kenyérre kell, de azért egy kicsit nonszensz.... -
chatran
őstag
Sziasztok!
A Bike discount-tól rendeltem egy csomagot, amit először a DHL kezelt majd átadta a Postának.
Sajna nem voltunk itthon tegnap.A legutóbbi bejegyzés a Postától:
2026. 03. 30. 11:16 Sikertelen kézbesítés zárt lépcsőházA DHL oldalán van frissebb bejegyzés:
ma reggel 08:55 The shipment is being prepared for delivery in the delivery depot.Mit jelent ez, holnap ismét megpróbálják kézbesíteni?
Ahogy néztem a Bike discount sajna nem adta meg a telefonszámomat a postának.

-
Tomi0703
addikt
-
tatabike
őstag
Az általános, hogy a dpd nem küld értesítést semmiről? Feladtam egy utánvétes csomagot, már rég kézbesítették (26-án), de se a felvételről (futár jött érte), se a kézbesítésről, semmiről nem érkezett se sms, se email. Ha nem nézek rá a csomagkövetőre ma, még ennyit sem tudok. Az utánvétről sem kaptam semmit, hogy kifizették-e, elutalják, mikorra várjam, stb....
-
tatabike
őstag
Sziasztok!
Foxpost eltüntette az egyik csomagomat. 65000 utánvét volt rajta. Írták, hogy mutassak valami bizonylatot/számlát amivel tudom bizonyítani, hogy annyit ér a termék, különben a feladási díj 15-szörés fizetik csak vissza (35k).
A termék amúgy egy bontatlan Samsung Watch 8 44mm Bt-os óra. Ezt ezelején meg is írtam nekik, kértek fotókat stb. ÁK linket is beraktam, hogy mennyi, meg nyilván leírtam, hogy nem véletlenül volt 65000 utánvét a csomagon. Promóban járt tévé mellé, így nem fizettem érte, szóval számlát nem tudok mutatni nekik.Járt már valaki így? Most próbálok valakitől számlát vadászni hozzá.
Foxposttal nem adunk fel drága dolgokat, mert egyszerűen ellopják.
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Foxpost eltüntette az egyik csomagomat. 65000 utánvét volt rajta. Írták, hogy mutassak valami bizonylatot/számlát amivel tudom bizonyítani, hogy annyit ér a termék, különben a feladási díj 15-szörés fizetik csak vissza (35k).
A termék amúgy egy bontatlan Samsung Watch 8 44mm Bt-os óra. Ezt ezelején meg is írtam nekik, kértek fotókat stb. ÁK linket is beraktam, hogy mennyi, meg nyilván leírtam, hogy nem véletlenül volt 65000 utánvét a csomagon. Promóban járt tévé mellé, így nem fizettem érte, szóval számlát nem tudok mutatni nekik.Járt már valaki így? Most próbálok valakitől számlát vadászni hozzá.
-
Koenig92
csendes tag
Szia
packeta csomagponton feladod és szlovákba lehet küldeni vele csomagpontra, zboxba és házhoz is:
packeta appba pontról pontra: 3300 ft
csomagexpress.hu: 2800 ft -
tonyrulez
őstag
Nagyon jó, annyi a különbség kettőnk közt hogy nekem már hétfőn feladótól átvették, így 1 nappal korábban landolt Fóton, de azóta (immár 2,5 napja) semmi. Pedig úgy voltam vele hogy németektől rendelt bicó úgyis lassabban ér ide mint a 150km-ről rendelt kerékpárszállító, de úgy látszik tévedtem
-
Atomgeszi
nagyúr
Én hétfőn rendeltem.

Még mindig nem ért ide.
Az lesz a csoda, ha holnap egyáltalán kihozzák.
Régen 1 napos volt a posta, az utóbbi 2-3 évben már 2 nap lett, tavaly nyár vége óta meg 3 -4 nap....
-
tonyrulez
őstag
Fóti elosztóközpont továbbra sincs a helyzet magaslatán? A bolt úgy adta fel hétfőn a csomagot hogy másnap megkapom, másnap megérkezett Fótra, azóta ott áll.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Fancy-boy
addikt
Mondjuk annyit megtehet, hogy bemegy a helyi postára, hátha félre van téve a küldemény. Például megpróbálták (vagy nem) kézbesíteni és automatikusan lerakták a közeli postán, mivel a postaládába nem fért be.
-
Mr.Csizmás
titán
mivel feladták TN nélkül (abebooks-ról egy könyv), és lassan egy hónapja úton van, gondolom nem egy sok értékeléses eladó fogja lehúzni a buta magyart a postaköltséggel együtt 12€-s könyvvel.
ps. ha már hivatalos személynek minősülnek (vajon miért is kellett ezt meglépni, csak nem a reklamációk miatt), akkor elvárnám hogy az állam által előírt törvények szerint végezzék a dolgukat, mint a rendőrök, tűzoltók, máv, stb.

-
gyulaszu
senior tag
halp: magyar fostát milyen számon lehet bsztatni, ha nem jön meg egy küldeményem hetek óta? febr 6. rendelés németországból, és Bp. VIII. kerületi címre. a zseni eladó persze TN nélkül küldte.
Miért a postát zargatnád ezzel
Hogy mondanád el, hogy mit keresel? -
Mr.Csizmás
titán
halp: magyar fostát milyen számon lehet bsztatni, ha nem jön meg egy küldeményem hetek óta? febr 6. rendelés németországból, és Bp. VIII. kerületi címre. a zseni eladó persze TN nélkül küldte.
-
Fred23
nagyúr
UPS csillagos ötöst érdemel, csomagomat pillanatok alatt meghozták Lengyelországból, futár pedig felhívott az érkezése előtt. Csomag tökéletes állapotban, tartalma is.
-
gyulaszu
senior tag
Van valakinek konkrét tapasztalata azzal, hogy a z-box Magyarországról Szlovákiába is szállít?
Látom a weboldalon, hogy működik, de még nem próbáltam. -
Atomgeszi
nagyúr
Legutóbbi rendelésem mindkettő 1 napos volt. Délelőtt átvették, másnap már az ország másik végében volt.
Mindkettő 20 kg körüli csomag volt, viszont háztól házig.
Nekem abszolút jó tapasztalatom van velük. Mondjuk nagyon megdrágultak. -
ablack
senior tag
A GLS másnak is ilyen "gyors"?

Február 13 óta a raktárukban van a csomag és ma szállították ki az automatába.
Ennél kínából is hamarabb megjön a csomag. -
gyulaszu
senior tag
A TEMU_tól rendeltem(tudom, de ilyen ajándék biszbaszok, meg szivacs, dekorációk, ilyesmik). Eddig mindig vagy elhozták a megrendelő helyre, vagy a belvárosban leadták olyan üzletben, ami a munkahelyemtől kb 100 méterre van, és ismernek, tehát gyorsan megvolt. De küldték már egy ugyancsak közelben lévő automatába is. Az utóbbi időben (packeta) rákaptak, hogy a ~3 km-el kintebb lévő automatába szállítják ki a csomagokat. Az egyik el is veszett, gondolom a futár nem tudta beletuszkolni a kicsi tárolóba és szart a egészre, eldobta, vagy mi, szerencsére a befizetett pénzt a TEMU tisztességesen visszafizette. Csak kérdem: a packeta ukrán vagy netán orosz? Mert rakéta ha átírjuk cirilt. Olyan is.
Ракета lenne, tehát nem pont ugyanaz. De lehetne akár bolgár vagy szerb is ennyire erővel...
-
Dzsano
tag
A TEMU_tól rendeltem(tudom, de ilyen ajándék biszbaszok, meg szivacs, dekorációk, ilyesmik). Eddig mindig vagy elhozták a megrendelő helyre, vagy a belvárosban leadták olyan üzletben, ami a munkahelyemtől kb 100 méterre van, és ismernek, tehát gyorsan megvolt. De küldték már egy ugyancsak közelben lévő automatába is. Az utóbbi időben (packeta) rákaptak, hogy a ~3 km-el kintebb lévő automatába szállítják ki a csomagokat. Az egyik el is veszett, gondolom a futár nem tudta beletuszkolni a kicsi tárolóba és szart a egészre, eldobta, vagy mi, szerencsére a befizetett pénzt a TEMU tisztességesen visszafizette. Csak kérdem: a packeta ukrán vagy netán orosz? Mert rakéta ha átírjuk cirilt. Olyan is.
-
Fancy-boy
addikt
Sajnálom. Én pont tegnap adtam fel GLS-el csomagot. Gond nélkül megérkezett mára.
Gondolom nagyon nagyon futár függő is a dolog.
Egyébként marhára megdrágult a GLS... Ami most 4990-ért ment el úgy, hogy se SMS, se email értesítés, az egy éve még feleennyiért ment mindenféle értesítéssel.
Lehet csemegézni a google vélemények között. Bár valószínűleg minden futárcégnél vannak hasonló panaszok.
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnálom. Én pont tegnap adtam fel GLS-el csomagot. Gond nélkül megérkezett mára.
Gondolom nagyon nagyon futár függő is a dolog.
Egyébként marhára megdrágult a GLS... Ami most 4990-ért ment el úgy, hogy se SMS, se email értesítés, az egy éve még feleennyiért ment mindenféle értesítéssel.
-
Fancy-boy
addikt
A GLS is mélyrepülésben van. Esik a színvonaluk.
Nekem eláztattak egy csomagot, úgy volt bedobva az automatába.
Persze nem vállalják a felelősséget, mert a rendszerükben nem kezelték sérült küldeményként. Magyarul nem vették észre vagy nem akarták észrevenni, hogy vizes és szerintük ez így rendben van. -
thomeef
őstag
Akkor mutatom a GLS mennyire profi. A decemberi foxpostos mobilteló csomag elvesztése után GLS is beállt a sorba 2 csomaggal is. Az egyik 02.02.-án lett feladva, a másik 02.05.-én...Mi a szar történik, ebben az országban már csomagot sem lehet küldeni?

-
üzenabakusz
tag
Igen, végülis a második "számla", ami voltaképpen egy vámárunyilatkozat, nem kellett a postás tisztviselőnek: ő maga töltött ki egy zöld színű vámárunyilatkozatot. Szóbeli bevallás alapján szokták kitölteni az értékét és a megnevezését, de az amazonos nyilatkozat első példánya amúgy is rákerült a csomagra, arról is leolvashatja.
Ráfért az eredeti amazonos csomagolóanyagra mind a postai feladórész, mind a nyilatkozat. Gondolom, ha nem férne rá, akkor le lehet kicsinyíteni ezeket nyomtatás előtt.
A nyomkövetés miatt még ki kellett tölteni egy feladóvevényt is, mert a postás és az amazon is azt ajánlja, hogy 20 Font fölött ajánlott a nyomkövetés. Az ajánlás miatt elég drága lett, pedig levélküldeményként adtam fel, mert az olcsóbb, több mint 6000 Ft
(13000 Ft volt a termék).Megkérdeztem a ügyfélszolgálatot, hogy megtérítik-e, és azt mondták, hogy igen. Mivel a költségem meghaladták a vásárlás költségét (kétszer annyi lett), ezt elmondtam, és a számla fotóját fel tudtam nekik tölteni, azt mondták, minden költséget megtérítenek.
-
marcyman
aktív tag
Eddig mindig a német amazonon rendeltem és oda is küldtem vissza.
Ott mindig két címke volt, az elsőt kívülre kellett ragasztani, a másodikat belülre és kész. A visszaküldés is ingyenes volt.
Most az angol amazonra küldenék vissza, itt most rögtön 4 címke is van.
Kettőt kell kívülre ragasztani, az új, hogy nem ingyenes van pluszban egy Postage Required "bélyeg helye" feliratú címke is, nem tudom, hogy fog elférni két ilyen nagy címke egy csomagon?
Talán a két oldalára?
A másik új, hogy lényegében a számlát nemcsak rá kell ragasztani, hanem egy másik példányát át kell adni valakinek a vámkezeléshez, pontosan ezt írják:
Give this invoice to the carrier you select to ship your return package. The invoice is required for customs. The
carrier will not be able to return your package to Amazon without it.
Ezt a postahivatalban adjam át a felvevő tisztviselőnek? Tudni fogja mi ez és nem fog elveszni?Szia! Én is pont angol amazonnak szeretnék visszaküldeni egy enyhén sérült tárgyat. Jutottál valamire esetleg?
-
törölt tag
Szerintem a csúszások miatt volt csak szombati kézbesítés.
Annyira logikátlan egy sz@r az egész posta.
Megint fel lett adva 2 csomag, garantált 1 napossal.Az egyik ~185 km-ről jött, hétfőn lett feladva, tegnap itt volt.
A másik ~38 km-ről jött, szintén hétfői feladás és jó esetben ma lesz itt, tegnap nem érkezett meg.Remélem sok kártérítést fizetnek majd. Elvileg garantált 1 napos feladás ára visszaigényelhető, ha nem érkezik meg időben a csomag, mert azzal a posta szerződést szeg.
-
Directors
senior tag
17-én, szombaton meghozták. Én nem tudtam hogy szombaton is van kiszállítás a postánál, vidéken.
-
törölt tag
Úgy tűnik meglett a Te csomagod is tegnap.
Nem tudom mikor kellett volna feladniuk, de ezt látni:"A küldeményt a feladótól átvettük
2026. 01. 19. 17:38
Budapest - Sashalom 1 posta|Budapest"Illetve sikeresen kézbesítve tegnap 10:24-kor.
Ez stimmel?
Directors: a Tiéddel mi a helyzet?
-
üzenabakusz
tag
Eddig mindig a német amazonon rendeltem és oda is küldtem vissza.
Ott mindig két címke volt, az elsőt kívülre kellett ragasztani, a másodikat belülre és kész. A visszaküldés is ingyenes volt.
Most az angol amazonra küldenék vissza, itt most rögtön 4 címke is van.
Kettőt kell kívülre ragasztani, az új, hogy nem ingyenes van pluszban egy Postage Required "bélyeg helye" feliratú címke is, nem tudom, hogy fog elférni két ilyen nagy címke egy csomagon?
Talán a két oldalára?
A másik új, hogy lényegében a számlát nemcsak rá kell ragasztani, hanem egy másik példányát át kell adni valakinek a vámkezeléshez, pontosan ezt írják:
Give this invoice to the carrier you select to ship your return package. The invoice is required for customs. The
carrier will not be able to return your package to Amazon without it.
Ezt a postahivatalban adjam át a felvevő tisztviselőnek? Tudni fogja mi ez és nem fog elveszni? -
törölt tag
Gondolom sokan elhiszik, amit épp benyőgnek. Könnyebb lenne az igazat mondani.
Ha pedig tényleg rossz a helyzet, akkor drága fosta IT részlege ideiglenesen tilthatná az 1 napos garantált feladási opciót. -
tatabike
őstag
Tipikus. Én kamionnal melózok, tegnap a lerakón az ügyfél kérdezte, miért jöttem 1 nappal később. Mondom azért, mert ma reggel kaptam a megbízótol a fuvart. Akkor jó, mert Neki azt mondták, elakadtam a hóban. Aha, ha én elakadok a hóban, akkor mindenki elakad...
-
Directors
senior tag
Köszi!
-
törölt tag
Nincs értelme. Össze vissza magyaráznak mindent. Hóhelyzet, probléma van a szállító autóval.
El sem indult a csomag, nem elakadt, hanem ott tökölnek vele. Szóval csak próbálnak magyarázkodni, előrébb nem leszel. Várni kell. Péntek vagy hétfő és szerintem ott a csomag. -
Directors
senior tag
Egyébként érdemes rácsörögni a postára hogy mi a helyzet a csomaggal ha régóta áll már, vagy semmi értelme ?
Egyáltalán felveszik a telefont ? -
Gtaati
őstag
-
törölt tag
-
Gtaati
őstag
-
törölt tag
Annyira imádnivaló a posta.
6 munkanap alatt nem tudott kiszálítani egy terméket ami 1 munkanapos üzleti csomag.
Csodás!
Azt írja a nyomkövetés hogy "Feldolgozás A küldemény feldolgozás alatt
2026. 01. 08. 1:44 Fóti Logisztikai Központ|Fót " Azóta ott stagnál.Remélem idén február közepéig megérkezik. Bár vannak kétségeim.

Nekem ma érkezett meg a múlt héten csütörtökön feladott garantált 1 napos üzleti csomag.
Ez is Fóton töltött jó pár napot. Hát úgy röviden a kva anyukáját a Postának.
-
törölt tag
Ha mondjuk normálisan megadod a nyomkövetési számot, akkor meg tudjuk mondani.
Hidd el, ha nem tudjuk a pontos címzetti adatokat, akkor nem nagyon tudunk mit csinálni vele, szóval nem értem miért kell csillagozni.
-
Directors
senior tag
Annyira imádnivaló a posta.
6 munkanap alatt nem tudott kiszálítani egy terméket ami 1 munkanapos üzleti csomag.
Csodás!
Azt írja a nyomkövetés hogy "Feldolgozás A küldemény feldolgozás alatt
2026. 01. 08. 1:44 Fóti Logisztikai Központ|Fót " Azóta ott stagnál.Remélem idén február közepéig megérkezik. Bár vannak kétségeim.

-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Rendeltem egy terméket, melyet állítólag át adtak az mpl-nek. Kaptam is nyomkövetési számot:PN8BK50019xxx, de posta programja nem talál róla semmit. Ez miért lehet? Vagy még nem adták át?
Köszönöm!
-
azbest
félisten
-
törölt tag
És ma sem érkezik a csomag.
Tiszta szívemből kívánom, hogy ez a retkes posta szűnjön meg!
-
Ciccuka
veterán
postát el kell felejteni már
drága és cserébe még rossz is -
törölt tag
Intéztem innen Hardverapróról pár dolgot magamnak és megcsináltam a címiratot, hogy ne az eladó(k)nak kelljen szórakozni vele.
Vidéken éltem ~30 évig. Ha zárás előtt 10 perccel adtam fel csomagot és az ország másik felébe ment, garantált 1 napossal ott volt akkor is másnap.
Sajnos bíztam benne, hogy ez budapesti cím esetében is így fog működni. Meg amúgy nincs túl sok alternatíva arra, ha délután kinéz az ember valamit azt másnap megkapja. Tévedtem.
Persze ÁSZF szerint vissza lehet kérni a feladási díjat, mert ilyenkor szerződést szeg a Posta, de nem az 1550 Ft a bajom, hanem az, hogy nincs itt maga a termék.
Holnap meg délig lesznek, kíváncsi vagyok hogyan fog ideérni.
Ma sem lesz itt a csomag. Csodás.
Kellene egy szolgáltató, aki megy intézi a nyugdíjat annak, aki kpban kapja és a csekkeket az ezt az egész szemét postát országosan megszüntetni.
-
törölt tag
Intéztem innen Hardverapróról pár dolgot magamnak és megcsináltam a címiratot, hogy ne az eladó(k)nak kelljen szórakozni vele.
Vidéken éltem ~30 évig. Ha zárás előtt 10 perccel adtam fel csomagot és az ország másik felébe ment, garantált 1 napossal ott volt akkor is másnap.
Sajnos bíztam benne, hogy ez budapesti cím esetében is így fog működni. Meg amúgy nincs túl sok alternatíva arra, ha délután kinéz az ember valamit azt másnap megkapja. Tévedtem.
Persze ÁSZF szerint vissza lehet kérni a feladási díjat, mert ilyenkor szerződést szeg a Posta, de nem az 1550 Ft a bajom, hanem az, hogy nincs itt maga a termék.
Holnap meg délig lesznek, kíváncsi vagyok hogyan fog ideérni.
-
Atomgeszi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
14100 - 14001
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Elektromos autók - motorok
- Hardcore café
- Milyen autót vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
Állítólag az előző kormány nem engedte a felvásárlást, valami idétlen jogszabályra hivatkozva. Monduk az automatáikat átvehetné valaki, legalább csökkenne a többi leterheltsége.
Posta, csomagküldés címből postás topicnak gondoltam 

(ellopják)

) napon belül átutalják nekem.