Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
2023.12.02-n Angliából (Birmingham) feladott nagyméretű csomag 12.11 óta itt vesztegel:
Olvasatom szerint még nem kíséreltek meg kiszállítást, hanem vár (?) valamire - de kezdek elbizonytalanodni.Értesítést nem kaptam semmilyen formában róla - se mail/sms, se postaládába dobva.
Ilyenkor mi a teendő?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok mindenkinek!Németországba szeretnék küldeni egy kis csomagot. Az MPL díjkalkulátor oldalon amikor megadom a csomag adatait, az az üzenet jön, de már vagy 1-2 hete hogy a szolgáltatás nem elérhető - jelenleg. De mint írtam már vagy 2 hete ez van.
Lehet máshol ezt kitölteni, van erre másik oldal? Vagy slattyogjak be a postára, és ott küszködjek az ablaknál?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
válasz Graphics #12993 üzenetére
Azt nem ismerem, nincs vele tapasztalatom.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Graphics
Jómunkásember
válasz MaxxDamage #12992 üzenetére
Marad a Packeta, az jóval olcsóbb
-
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dellfanboy #12990 üzenetére
Hagyjuk, nem ér ennyit az egész...
Közben megtaláltam magamnak a választ:
Semmi gond. Amennyiben a csomag feladását már kifizette, de nem fizikailag nem adja fel a csomagot, úgy az 5 nap után automatikusan törlésre kerül. A kifizetett összeg ezután visszatérítésre kerül az Ön számlájára (általában 2 munkanapon belül).[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dellfanboy #12988 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Azért itt kérdeztem, mert az ügyfélszolgálat ma nem üzemel
De lehet csak én vagyok rosszul bekötve , megköszönöm ha tudsz segíteni. ( Ha ez nem esik persze nehezedre ,ha igen akkor hagyd, majd más kisegítő választ ad.)
Elrontottam a címzést, csak kijavitott a szótár.
Én azt gondolom ez egy normális fórum,🙃 ne okozz csalódást
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Packeta címzest elrontotta, de már kifizetettem, most regisztráltam , aztán elnéztem...
Lehet módosítani, vagy ha nem adom fel visszajön esetleg az összeg?
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Nagyméretű csomagot (Opel Vivaro dupla kalaptartó) mivel/kivel érdemes postázni és kb mennyibe kerülhet?
(Belföldi csomag)[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
titán
válasz Blackhole13 #12983 üzenetére
Szerintem elállással visszaküldés, új megrendelés másik szállítócéggel. Ez a packeta nálam annó már bizonyított. Eleve sehol nem írták, hogy csomag átvételéhez nekem telepítenem kell alkalmazást és engedélyeznem kell az alkalmazásnak a helymeghatározást is, agyrém komolyan. Mikor küldtem volna vissza csomagot, a bemutató filmjükön szépen végignézed, hogy tudod ezt megtenni automatában. Elmentem az automatához, nem sikerült sehogy sem. Ügyfélszolgálatot hívom, ááá azt nem lehet, menjek el feladópontra. Elvittem a csomagot feladópontra, megvártam, míg elér a címzetthez és töröltem is egy életre az alkalmazást + többet soha nem veszem igénybe ezt a céget.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz Blackhole13 #12983 üzenetére
ahogy kivettem az automatabol, foto v akar video,, aztan ugyfelszolg , hogyezmegis mi???
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Blackhole13
senior tag
Találkoztatok már azzal, hogy a packeta automatában egy felbontott csomag fogadott benneteket? Rendszeres lehet vagy egyedi eset?
Nejlon széttépve, fülhallgató a dobozából kivéve, majd úgy ahogy visszacsomagolva.
Biztos vagyok benne, hogy a futár vagy a szállítóláncban valaki felelős érte. Kérdés a bizonyíthatóság. -
mzso
veterán
Helló!
Az emagból ki lehet nyerni valami csomagkövetési számot? A saját követése fabatkát sem ér. Ráadásul 1 db terméket "Részleges rendelés"-sel kétszerre küldik ki. Gondolom kettéfűrészelik előtte vagy valami...
Ennyi van csak, hogy "SAMEDAY 24 HU COURIER futárszolgálattal"
Ennyit mutat az "elsőre", szerintem már a megrendeléstől fogva:
A "második" az még rögzítve szincs, de az is 20-ára várható...
-
Igen, tovább drágul.
-
Veron
addikt
Meg tudná mondani valaki, hogy mi számít "nagy értékű" küldeménynek USA-ba szállítva? Egyszerűen nem találom ezt az információt.
Szeretném elkerülni a plusz adminisztrációt, ezért ezért érdekelne milyen összeget írjak az értékéhez."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
mzso
veterán
válasz MaxxDamage #12966 üzenetére
Én úgy látom, hogy: "Normál méretű ajánlott postakész boríték 915"
Legalább is az ünnepek után. -
dellfanboy
őstag
válasz dellfanboy #12972 üzenetére
delbe landolt a csomag, szoval ausztria gls 3 munkanap. tracking kicsit erdekes volt. de minden hianytalanul megvolt
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
titán
válasz Remekelek28 #12976 üzenetére
Ugyanazt számolja, amit a gls oldalán is tudsz generálni.
-
titán
válasz Remekelek28 #12974 üzenetére
Persze. Én mindig csomagponton szoktam feladni.
-
Remekelek28
őstag
válasz dellfanboy #12972 üzenetére
Köszi. Vagy csomagponton is el lehet juttatni külföldre?
-
A legkissebb borítékban küldtem el egy A4 lapot 6km távolságra.
Szolgáltatás minősége romlik, egyre több posta bezárt, az árak az egekben...nem jó ez így!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dellfanboy
őstag
válasz Remekelek28 #12971 üzenetére
en most kedden, ausztriaba.
erdekes modon laptopon nem talaltam meg ezt az opciot. telefonon probaltam irni nekik messengeren, es akkor sikerult mint eseti csomagfeladas feladni.(telefonon keresztul)
kedden 13.39kor adtam fel az automataba erre szerdan delben csorog a telom, hogy jonne 1 futar felvenni a csomagom. mondom neki mar tegnap feladtam az automataba... mondja a futar ok. erre gondolom elment az automataba es feladta oremelem az, hogy a csomag megerkezett a depoba azt jelenti, hogy mar a celorszagba van, jo lenne ha ma landolna mert ha ma nem, akkor csak jovo7 szerda... es mar varjak a csomit.nagyon.
mondjuk az utolso kettonel nem ertem miert nem irnak telepulest, melyik depoba erkezett meg es hol van a kozponti eloszto.(XXXX-eket en irtam a telepules neve helyetT)
igy all most a statusz
2023.12.22.01:47Csomag megérkezett a depóba.
2023.12.20.21:38Csomag beérkezett a csomagelosztó központba.
2023.12.20.12:52A csomagfelvéve.XXXX
2023.12.20.08:11Felvételi megbízás a futárnál.XXXXX.
12.19.16:45Csomagcímkekinyomtatva.xxxx
2023.12.19.13:31Csomagadatok bekerültek a GLS IT rendszerébe; a csomagot még nem adták át a GLS részére.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Gls automatából adott már fel valaki csomagot külföldre? Azt hogy kell? A gls oldalán kell beírni az adatokat,mint a foxpostnál? Elvileg itt a legolcsóbb uniós országba kúldeni..
-
titán
válasz MaxxDamage #12966 üzenetére
A szolgáltatás mellette pedig egy nulla átlagban. Múltkor több alkalommal is bedobták a tértivevényes ajánlott levelet a postaládába. Azt meg hogyan? Egyrészt csak a címzett vehetné át (vagy megbízott, de csak kézbe adható), másrészt be kell rögzítenie az átvevő adatait. ???
[ Szerkesztve ]
-
810 Ft egy ajánlott levél!?
Hova jut ez az ország!?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
orkester
őstag
válasz azbest #12963 üzenetére
Várható volt az áremelés, de azért ez %-ban jó sok. Főleg, hogy nem egyszer nem kapok értesítést, hogy fizessek online, hanem a postás kéri el, ami apróságnál rögtön dupla díj.
És akkor örüljek, ha itthon van valaki amikor jön, különben még mehetek a postára is, mert hiába fér be, nem fogja a ládába dobni, ha nincs fizetve.[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
CzDani
csendes tag
válasz azbest #12957 üzenetére
Megpróbàltam az angol postàt is, meg mindent ès semmi vàltozàs az elvileg elküldtük dec 6 àllapot óta. Betelefonàltam, küldtem emailt hogy szeretnèm kèrni a kerestetèst képpel a csomagról (van rajta egyedi dolog), de nem mèltattak az automatikus vàlaszon kívül semmire 5 napja. Nem tudom mennyi èrtelme van bemenni ès panaszkodni. Egy elèg egyedi sorszàmozott kabàtot küldtem haveromnak angliàba, meg akartam kímèlni karàcsonyi ajàndèk kapcsàn a vàmtól, most teljesen kretènnek èrzem magam hogy lehúztam csomó pènzt a wc-n.
-
azbest
félisten
na, januártól még fontosabb lesz stratégikusan rendelni. Hogy lehetőleg nem a magyar posta, hanem a logisztikai közvetítő vagy tranzitország csinálja az euba léptetést.
Mert majd 40-60-80% -os áremelést csinál a posta [link] [link] (129. oldaltól)A nem automatikusan vámkezelt, nettó 150 euro felettieknél, ajándéknál 7500 forit megbízási díj.
-
Jester01
veterán
-
azbest
félisten
válasz wdarty #12960 üzenetére
várni kell, mert torlódás van hetek óta a logisztikai cégnél, amelyik magyarországra hozza. Hozzájuk nincs kontakt info. Ha majd átvált ilyesmire (újabb van felül), akkor kapja meg az expressone. Addig várni kell.
Out for delivery
Received by local delivery companyArrived in transit country/region
Clearing Customs
Import customs clearance completeNekem egy dec 4-én megakadt küldemény 14én került át EO-hoz és másnap kihozták. Másik küldeményem, amit két héttel később adtak fel kínában, az meg 2 nap várakozás után már át is került EO-hoz. Nem sorban haladnak a raktár ürítésével.
[ Szerkesztve ]
-
wdarty
tag
Elakadt egy AliExpress-es csomagom, egy tablet tok(5e ft), itt:
Carrier note: Import customs clearance complete
2023-12-10 12:48:11 GMT+1
Express One még nem tud semmit a csomagról, csak hogy adat érkezett és nem tudnak segíteni. Eladónál csak a gép válaszol, alap üzenetet. Kinek tudnék még írni ezzel kapcsolatban? -
Sundesz
őstag
-
dellfanboy
őstag
mi a legolcsobb modja 1 ciposdoboznyi cipo+fuszereg+negro+cigaretta (ha jol tom200szal a limit)ausztriaba valo csomagkuldesehez. nezem a dpd oldalat de tenyleg regisztralnom kell magam ehhez? marmint egy szimpla arajanlatot se talalok hol kell feladnom...es mennyibe kerulne.
-
CzDani
csendes tag
válasz makszutov.hu #12954 üzenetére
hát ezt speciel én küldtem és elvileg kijutott az országból, csak a másik oldalon nem kapták meg, vagy nem ilyen egyszerű ez?
-
CzDani
csendes tag
Kezdhetek aggódni? 6.-a óta semmi hír a feladott csomagról, akinek küldtem meg már panaszkodik. Lehetséges hogy még átmegy csak karácsonyi iszonyat nagy késleltetés? EMS erre azt mondták 5-6 nap max. Elvileg angliába menne, tudok ilyenkor bármit csinálni vagy veszett fejsze nyele? Ügyfélszolgálat azt mondta telefonon hogy kérhetek valamiféle adatszolgáltatást ha kitöltök egy nyilatkozatot, de nem tudom hogy segít e bármit.
-
mzso
veterán
válasz Jester01 #12948 üzenetére
Tipikusan homályosan fogalmaztak. Pl nem írták le mennyi a tömeghatár.
Meg azt sem írták le hogy mire vonatkozik a korlátozás nélkül. Az ember azt gondolná bármire, de általában kiderül, hogy ja hát ők erre meg arra nem gondoltak.
Ez az ár amúgy is már közel volt a Foxpost-hoz úgyhogy az lett belőle. -
Sundesz
őstag
Nektek működik az online cimiratkitöltő? Két napja TAT hibát ír ki.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Jester01
veterán
Jester
-
azbest
félisten
A díjat a levél tömege határozza meg, 3 kategória alapján: 50 g-ig, 500 g-ig, 2000 g-ig.A levél legkisebb mérete 90*140 mm, a legnagyobb mérete pedig címhelyre címezve 324x229x24 mm. [link]
Postán maradó levélnél lehet más méret is. tudsz nézni kalkulátorban árat az oldal jobb oldalán van link rá. Levélre és csomagra is.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Tudja valki konkrétan milyen szabályok vonatkoznak postakész levélre? Alapból 800 akárhány az ajánlott, normál méretben.
Konkrétan nekem több mint 50g , gondolom arra van díj. Meg legalább 35mm, azt meg nem tudom, hogy engedik-e levélként. -
-
azbest
félisten
válasz hdanesz #12940 üzenetére
felvetted velük a kapcsolatot visszaküldés előtt, hogy hová kell küldeni és mi a telefonszám? Úgy látom a teljesített rendeléseknél van elállás opció is.
Egyébként a számlán például szerepel telefonszám. Az, ami a weblap aljára görgetve balra alul is szerepel a webloldalon az ügyfélszolgálat elérhetőségeinél.[ Szerkesztve ]
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Ha webáruháznak küldök vissza terméket, akkor honnan szívjak hozzá mobiltelefonos elérhetőséget? Konkrétan az Aqua-ról van szó. A legtöbb (eddig általam próbált) csomagküldő mind kér mobilszámot a címzetthez. Ha beírom a sajátomat - úgyis kapnak e-mailt -az jó?
üdv,
Dani -
Sumptuous
senior tag
válasz bazsimano #12938 üzenetére
Hihetetlenűl elszaporodtak az online csalások mostanában. Jól nézd meg, milyen helyen adod meg a paypal adataid, vagy egyáltalán hogyan kerül hozzád az összeg. Van egy rakás paypal kinézetű csalás céljából létrehozott oldal..pont úgy néz ki, mint az eredeti, csak épp nem az.
Biztos hogy valódi érdeklődő? Olaszban nem talál a tidhez hasonló portékát? Megéri neki fizetni a drága postát inkább? Mindig legyen gyanús az ilyen.
Ha valid érdeklődő, akkor kérd hogy ő javasoljon neki megfelelő csomagszolgáltatást. Ha ennyire Magyarországról akar rendelni, akkor úgy kellett beállítani a keresési feltételeket is, így feltételezhetően tudja mi, hogyan megy itthon. De nekem továbbra is kamu szaga van.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok! külföldre (olaszország) mivel érdemes csomagot küldeni?
mivel uszom meg legolcsóbban!
köszönöm előre is a segítséget!
Továbbá mit érdésem tenni elővigyázatosság kedvéért, ha online eladsáról lenne szó. Srác paypallal fizeti. Onnan csak tovább kell utalnom mondjuk Revolutra? és akkor nem tudja sehogy visszaszedni? -
Hali!
Kínába kellene feladnom egy csomagot. Ebayről rendelt cucc, tehát visszamegy. Áfa vám lett rá fizetve IOSS szám és számla is van. Eladó ad rá ~16eFt-ot
Posta oldalán kijött egy EMS Print 7900Ft-ért (súlyt megadva pontosan, csomagként, csehbe is adtam fel ilyennel), de amint elkezdem kézzel a címiratkitöltő már csak 18-19000Ft-os lehetőségeket ad fel.
Tehát hogyan tudok feladni kínába csomagot? Itt most arra gondolok hogy elég-e igazolnom az IOSS-es számlával hogy azt küldöm vissza?[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Ajánlott légpárnás belföldi postakész boríték LC/5 (180x265 mm) 1345 Ft
Sztm a 33mm még belefér és a két doboz egymás mellé is.[ Szerkesztve ]
Jester
-
Onderon
senior tag
válasz sherlock82 #12930 üzenetére
Ja, ha Ebay-en, Amazonon vagy hasonlón vetted, akkor már előre kifizetted az áfát. Hogy a Posta mire számol fel még 800 forintot, az rejtély. Ha előre kifizetted volna 400 forint lett volna, de nem értesítenek (szokásos tesznek rá magasról) így a drágábbat kell fizesd, ami 800 forint. A semmire.
https://www.posta.hu/static/internet/download/VAM_dijak-dijszabas.pdf
Automatikus postai vámkezelés IOSS alkalmazásával
-
mzso
veterán
Helló!
Manapság hogy lehet olcsón országon belül elküldeni egy csomagot? Halvány emlékeim szerint postával levélként már nem lehet csak nagyon vékony dolgokat. Nekem lenne egy 93*81*33mm vastag csomag doboz, meg mellé egy jóval kisebb 66*60*18-as.
Kb mennyibe fáj ez. Van jobb a postánál?
-
sherlock82
senior tag
-
Onderon
senior tag
FedEx nem ad. Most küldtem velük csomagot, háznál vette fel, feljön a futár, elveszi a csomagot és ennyi. UPS ugyanez. DHL-t többnyire az irodában vagy partnernél adok fel, ott adnak, de pl. a partner nem méri le a súlyt, nincs is mivel, egy mobiltelefon bolt, nincs mérlege. GLS ad, ha visszáru, normál csomagot nem küldtem még velük. DPD-re nem emlékszem.
-
Onderon
senior tag
válasz makszutov.hu #12923 üzenetére
Semmi, nem érdekli őket. Én megkérdeztem miért kell hazudni, jobban néz ki papíron, hogy zárva volt a lépcsőház, semmint azt, hogy nem maradt rá idő? Az volt a válasz, hogy kikérte magának az ügyfélszolgálatos a kézbesítő nevében, "hogy hazudott, azért az erős túlzás". Mondtam, de, erre hivatkozni színtiszta hazugság. Nyilván zárva van a lépcsőház, hiszen egy társasház, van kaputelefon, a telefonszámom rajta van a dobozon, legalább egy rohadt hívást had kapjak, hogy figyi, nem érek ide, holnap jövök vagy dobjam be a postára inkább? Vagy valami. Válasz: majd továbbítják a központnak, hogy az továbbítsa a futárnak. Sz*rnak bele. Totálisan. Rendszerszinten, mindenki.
-
Onderon
senior tag
válasz sherlock82 #12924 üzenetére
Kellett volna kapjál egy emailt vagy sms-t a vámeljárásról, ha fel van tüntetve a csomagon az elérhetőséged és valamelyik nagytudású fel is tudja fogni, hogy az, az. Ha nem, akkor offline levél bedobva postaládádba, bekérik a bánatos magasságos atyaúristen bütyökméretét is 7 példányban. Megadod. Lehet email-re is küldeni, elég lefotózni a papírt amit kitöltöttél. Számlát csatolj, különben nem hiszik el és leállnak veled vitatkozni, hogy ők megtalálták ugyanezt a lámpát 240millió forintért és neked akkor azután kell vámot és áfát fizetni. Számlát beküldöd, akkor megkapod rá a Posta vámügynöki díját extrában, ami asszem így 799 forint tán, nem biztos, valami ilyesmi, lehet 499, megkapod rá az áfát és mivel 150 euró alatt van, így ennyi, vámmentes. Nagyjából olyan 6000 forintot fogsz még rá fizetni.
Az, hogy az Ebay szerint mikor kézbesítik sajnos nem jelent semmit, innentől a Magyar Posta a kiskirály, minden rajtuk múlik. Majd akkor kézbesítik, hogy beérkezett minden amit kérnek.
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
válasz makszutov.hu #12925 üzenetére
Na elmennek ám a tudod hova,,,,
Ebay szerint.
12.10 és 12.20 közt kézbesítik.
Mindenesetre majd megírom mire jutottam a kézbesítéssel összefüggésben.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
sherlock82
senior tag
USA - ból rendelt lámpám jelenleg még a feladó országban található és státusza : VÁM eljárás.
Szerintetek mennyi vámot kell fizetni itthon egy 18.000 ft értékű tárgyra ill . ez hogy működik a gyakorlatban. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
pinnacle
nagyúr
Megkérdeztem az EU-s fogyasztóvédelmi referenstől, jogszerű az, hogy nem kapok semmi átvételi elismervényt? Azt mondta ezt a NAV tudja megmondani. Ha azt mondják kellene kapni valamit, akkor lehet nem fognak hivatalból eljárni, hanem tovább kell mennem a fogyasztóvédelemhez. Szerintem mindenképpen kellene valamit adniuk, hiszen mi történik akkor ha a Mail Boxietől nem jut el a UPS-ig a csomag? Miként tudom igazolni, hogy feladtam? Lehet ilyen esetben le kell fotózni a pulton lévő csomagot. Az is fura, ha minden depoban lemérik a csomagot, akkor miért nem derül ki, ha valahol kevesebb. Egyébként fura, hogy üres doboz ment ki. Valaki hallott már ilyenről? Mondjuk lehet jobb is, hogy üres volt, mintha valami vacak cipő lett volna benne, azt tényleg nehéz lenne bizonyítani, hogy nem én adtam fel.
Egyébként megírtam a Mail Boxienak, UPS-nek, hogy kellene valami igazolás a csomag átvételről, előbbinél azt mondták ezt a UPS tudná elintézni, a UPS-től meg nem is válaszoltak. -
titán
válasz pinnacle #12912 üzenetére
Na akkor megoldódik a dolog!
Kicsit továbbgondolva a történenet:
Ezek akkor már az üres dobozokért is fizetnek? Érdekes lenne... Ha meg előkerült a cipő, eddig hol volt? Ami szerintem még egy nagy szemétség, hogy a futárcég igazolásával próbálják a figyelmet elterelni a balf@szkodásukról. A ups-nek és az igazolásának semmi köze ehhez, hiszen a csomag mindig is megvolt.
-
sopruk
senior tag
Nem sokszor adtam még fel MPL automatában csomagot, de nagyon furi, hogy semmi visszajelzés az elején
Ja és nem lehet számlát kérni az ilyen feladásról. Keresgéltem róla infót és ha jól emlékszem az volt a GYIK-ben, hogy ha nem tetszik, akkor ne adjak fel automatába csomagot, hanem postán adjam fel...
Most rákerestem, szerintem azóta levették, mert ez van helyette:
[kép]
"csak természetes személykén"
És jó macerásan lehet igényelni: [link] -
addikt
Tehát nekem mint feladónak se jön semmi amikor a címzést megcsinálom?
Lehet régen adtam már fel rajtuk keresztül de fura volt ez. Mindegy, a számot kimásoltam meg magát a kinyomtatható vackot amit persze nem nyomtatok ki letöltöttem.
Futárnak is hagyok azért valamit.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
MPL-nél már nem küldenek emailt miután létrehozom a csomagot a címiratkitöltőben?
Csomagautomatából menne csomagautomatába, de nem küldtek róla semmit.
A kinyomtatható címiratot is letöltöttem már.Kipróbáltam másik email címmel (ugyanúgy gmail), ugyanazt a csomagot létrehoztam és oda se jött semmi.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
pinnacle
nagyúr
Felhívtak a Nike-tól, azt mondták 9 napon belül visszautalják a pénzem. Kértem egyeztessenek a UPS-el, hogy ne legyen máskor ilyen probléma, mert ők nem adnak proof of postage-t. Azt mondta az ügyintéző, hogy pedig azt mindig kérni kell. Persze, nem ő a Nike jogásza, de azért kíváncsi lennék, csak nálunk nem adnak átvételi elismervényt vagy az egész világon ez van?
-
titán
válasz pinnacle #12910 üzenetére
Ebben az egészben az a probléma, te egyetlen módon tudnád azt bizonyítani, hogy a cipő a dobozban volt, ha a ups leköveti neked a súlyméréseket. Enélkül kb a nike jóindulatán múlik.
A feladási cimkével nem is értem mivel foglalkoznak, mivel a csomag beérkezett, hiszen ők mondták, hogy üres volt a doboz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Mail Boxiesnél kérésemre, angolul is leírták, hogy nem adnak elismervényt.
As I've written in my previous e-mail, we can not give you any receipt that proofs that you have dropped off the package at our Accesspoint because it's not belonging to our job to check the content of the package so therefore, we never open any package, but you can see at the ups tracking that the Courrier has picked up the package from us.UPS elküldte a hivatalos átvételi elismervényt a küldemény érkeztetéséről, de csak magyarul írták le, hogy ezzel csak a Nike (aki fizette a postaköltséget) reklamálhat. Ezeket elküldtem a nike@assist.nike.com-ra, de nem válaszoltak. Felhívtam a Nikeot, elmondtam a fentieket, azt mondták, 8 napon belül kivizsgálják. Javasoltam a UPS-el vegyék fel a kapcsolatot.
OTP-nél chargebacket indítottam, remélem ez sikeres lesz.
Európai Fogyasztó Központban, azt mondták, ők nem hatóság, de lehet, hogy tudnak segíteni. Viszont mivel chargebacket indítottam várjuk meg annak az eredményét. Kérdeztem jogász szemmel, hogy látják az esetemet. Azt válaszolták, mivel én a Nike által javasolt futárcéggel küldtem vissza a terméket, övék a felelősség. Csak, hogy fogom én ezt érvényesíteni Azt mondták, nincs határon átnyúló fogyasztóvédelem, mindenki csak a saját hazájában járhat el.
Mondjuk tényleg adhatna a UPS, Mail Boxies átvételi elismervényt. A Nikenak viszont semmi sincs a magyar visszaküldési oldalán, angolon meg nem említik, hogy proof of postage kell.
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
Ha képeslapot szeretnék feladni Mo - n belül, véleményetek szerint mikor adjam fel legkésőbb hogy Karácsony előtt oda érjen? Dec 22 az utolsó kézbesítési nap.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
-
Jester01
veterán
Azért ha valamelyik futár ad elismervényt az eléggé arra utal, hogy mindegyiknek kellene (egy adott cégen belül). Nem hinném, hogy ilyesmit önhatalmúlag kitalálna bárki. Az inkább valószínű, hogy a futár sumákol (mivel siet) és nem ajánlja fel ha az ügyfél nem kéri az elismervényt.
Jester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning