- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- KillerGame12: PC őssze rakás
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
12600 - 12501
14220 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtyii
aktív tag
Sziasztok! Csomagot várok Németországból, de a Magyar Posta szerencsétlenkedik, ami most nagyon rosszul jön. Valami kódot nem tudtak beolvasni, ezért nem tudták kiosztani kézbesítőnek. Visszaküldték egy másik raktárukba, ahol valami belső kódot tesznek rá, amivel már ki tudják osztani kézbesítésre.
Járt már valaki így? Hány nap csúszást fog ez jelenteni? Az ideg megesz, mert most nagyon fontos lett volna, hogy időben megjöjjön
30 napja várok csehektől. 4 nap alatt Pesten volt és onnantól indult a kálvária... Még a mai napig nem kaptam meg a csomagot... Szintén az magyar fosta hibájából valami kódot basztak el és már oda vissza küldözgetik a városom és Pesti központi kicserélő központ között pedig már a helyi postán volt a csomagom 2 hete de csak visszakuldtek Pestre... A mai napig nincs meg egy kézbesítési kísérlet sem.. Elkeseredetten pislogok meg írom a panasz leveleket... Abszurd az egész
-
Kaba
veterán
Sprinter ami jó áron volt mikor legutóbb adtam fel ilyet.
Ami oda van írva alul az alapján nem vinnék el mert túl nagy, de azt mondták telefonon, ha a díjkalkulátor mutat árat és online le tudsz rá adni rendelést el fogják szállítani.Még opció lehet az MPL (2x árat fognak felszámolni mert túlméretés) vagy HDT. [link]
Köszi, megnézem őket.
-
ablack
senior tag
Sprinter ami jó áron volt mikor legutóbb adtam fel ilyet.
Ami oda van írva alul az alapján nem vinnék el mert túl nagy, de azt mondták telefonon, ha a díjkalkulátor mutat árat és online le tudsz rá adni rendelést el fogják szállítani.Még opció lehet az MPL (2x árat fognak felszámolni mert túlméretés) vagy HDT. [link]
-
Kaba
veterán
65" tévét melyik futárcég szállít és milyen áron?
-
tbalint3
tag
Postán fel tudod adni Európa+ csomagként (ez 120.000 Ft-ig van értékbiztosítva), vagy EMS csomagként, ezt pedig 1 millió Ft-ig lehet biztosítani. Itt ki is tudod tölteni a szállítólevelet: https://webcik.posta.hu/Bejelentkezes.aspx
Legalsó opció, nemzetközi csomag. Kalkulál egy árat is mielőtt bármit is csinál.
Royal Mail csomagos ága fogja kézbesíteni a túloldalon (Parcelforce) -
goldister
tag
Sziasztokk, csomagot szeretnék angliába küldeni (drón). Értéke 300e Ft. Mivel adjam fel? Postán keresztül? Vámot, adót fizetnem kell?
-
SunMount3r
nagyúr
Nem az megbízhatatlan. Az elgondolás tök jó. Illetve újabban nekem pont fordítva van. Tapasztalatból megyek már, mióta az új zegi operatív kutya.....fzán át jönnek a csomagjaim. Nem írja, hogy átvehetem, de már ott van. Aztán átveszem, és két nap múlva szól, hogy átvehetem. Pedig már két napja nálam van. Megbolygatta logisztikájukat valami szorgalmas, de dilettáns. Reméljük úgy eltolta, hogy elhajtják onnan. De ha NER-társ akkor sajnos sok esély nincs rá. Csak remélni lehet, hogy valahogy összekalapálják magukat. Illetve múltkor például egy nagyon későn feladott csomag is megjött másnapra. Igaz mondjuk a nyomkövetés ott is rosszul működött. Mert amúgy a csomagjaim is késnek, ha nem zegre rendelem. Pedig olyan eddig sohasem volt az elmúlt, mióta az eszem tudom, hogy ha feladnak tegnap egy csomagot az mára ne érjen ide. Most van.
Ez a nyomkövetési rendszer is átláthatatlan. 28.-a 6:13-ra írták azt, hogy már 12:00 után átvehető. Ekkor még semmi üzenet nem jött. A következő bejegyzés, amit szintén 28. 16:13-ra datáltak be, valójában másnap 29.-e reggel jelent meg a nyomkövetési listán, miután már az e-mail-t kiküldték. És persze még akkor sem volt átvehető, csak 11 óra után, miután másodjára visszamentem érte.
-
kammler
senior tag
Hát ez a PostaPont "nagyon jó", de tényleg, ma reggel erre változott, kaptam is e-mail és SMS-t hogy már átvehető:
Ma 9 óra körül mentem be érte és mondják, hogy még semmi, mert nem is volt még a "postás", jöjjek vissza 11 után. Baromira szeretem az ilyen szívatásokat... Ez a PostaPont-os dolog ennyire megbízhatatlan? Mert akkor nem rendelek vele többet...Nem az megbízhatatlan. Az elgondolás tök jó. Illetve újabban nekem pont fordítva van. Tapasztalatból megyek már, mióta az új zegi operatív kutya.....fzán át jönnek a csomagjaim. Nem írja, hogy átvehetem, de már ott van. Aztán átveszem, és két nap múlva szól, hogy átvehetem. Pedig már két napja nálam van. Megbolygatta logisztikájukat valami szorgalmas, de dilettáns. Reméljük úgy eltolta, hogy elhajtják onnan. De ha NER-társ akkor sajnos sok esély nincs rá. Csak remélni lehet, hogy valahogy összekalapálják magukat. Illetve múltkor például egy nagyon későn feladott csomag is megjött másnapra. Igaz mondjuk a nyomkövetés ott is rosszul működött. Mert amúgy a csomagjaim is késnek, ha nem zegre rendelem. Pedig olyan eddig sohasem volt az elmúlt, mióta az eszem tudom, hogy ha feladnak tegnap egy csomagot az mára ne érjen ide. Most van.
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ez a PostaPont "nagyon jó", de tényleg, ma reggel erre változott, kaptam is e-mail és SMS-t hogy már átvehető:
Ma 9 óra körül mentem be érte és mondják, hogy még semmi, mert nem is volt még a "postás", jöjjek vissza 11 után. Baromira szeretem az ilyen szívatásokat... Ez a PostaPont-os dolog ennyire megbízhatatlan? Mert akkor nem rendelek vele többet... -
hito
nagyúr
Sziasztok! Csomagot várok Németországból, de a Magyar Posta szerencsétlenkedik, ami most nagyon rosszul jön. Valami kódot nem tudtak beolvasni, ezért nem tudták kiosztani kézbesítőnek. Visszaküldték egy másik raktárukba, ahol valami belső kódot tesznek rá, amivel már ki tudják osztani kézbesítésre.
Járt már valaki így? Hány nap csúszást fog ez jelenteni? Az ideg megesz, mert most nagyon fontos lett volna, hogy időben megjöjjön
-
SunMount3r
nagyúr
-
Fancy-boy
addikt
-
norbi2010
őstag
-
ablack
senior tag
-
norbi2010
őstag
Köszi szépen az infót!
Ha esetleg inkább ecoparcel-lel küldeném, szükséges nyomtatnom vagy a futár hozza a címkét? -
ablack
senior tag
-
norbi2010
őstag
Értem, köszi!
A dobozra magyarul menjen a küldési cím vagy oda angolul kell?
-
ablack
senior tag
Ajánlottként adnám fel különben nem lesz nyomkövetési szám és bizonyíték hogy tényleg feladtad. (+ 1 780Ft)
A zöld ajánlószelvényt kell kitölteni, és rá kell ragasztani vagy írni a sarkokba a címzést, mint egy sima levélnél. -
norbi2010
őstag
Szia!
ecsomag GLS: [link]
Automatán keresztül is feladható. Akkor kedvezőbb az ár.Egyébként küldheted postai ajánlott levélként is. Amit néztél az a belföldi mérethatár.
A nemzetközire más vonatkozik. Belefér a Tied."Nemzetközi viszonylatban a levél, legkisebb mérete:90x140mm;
Legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb."Köszi szépen!
Akkor igazából nem állít meg semmi, hogy elküldjem elsőbbségi külföldi levélként bruttó 2330 Ft-ért igaz?
Az ecsomag GLS majdnem 10.000-ért vinné, azt szerintem hanyagolom.

-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
Vissza kell juttatnom egy be nem vált vásárlást Lengyelországba, 33x11x11 doboz, 470 g, mi lenne szerintetek a legolcsóbb megoldás?
Néztem ecoparcel-t/fürgefutárt, az nagyjából ugyanannyi, melyikkel küldenétek inkább?
Volt egy gondoltam, miszerint külföldi levélként küldeném el, de ez alapján túl vastag a doboz.Szia!
ecsomag GLS: [link]
Automatán keresztül is feladható. Akkor kedvezőbb az ár.Egyébként küldheted postai ajánlott levélként is. Amit néztél az a belföldi mérethatár.
A nemzetközire más vonatkozik. Belefér a Tied."Nemzetközi viszonylatban a levél, legkisebb mérete:90x140mm;
Legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb." -
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Vissza kell juttatnom egy be nem vált vásárlást Lengyelországba, 33x11x11 doboz, 470 g, mi lenne szerintetek a legolcsóbb megoldás?
Néztem ecoparcel-t/fürgefutárt, az nagyjából ugyanannyi, melyikkel küldenétek inkább?
Volt egy gondoltam, miszerint külföldi levélként küldeném el, de ez alapján túl vastag a doboz. -
Zozzant
addikt
A pénzt el kell fogadni, az biztos

-
MaxxDamage
félisten
-
KRoli92
tag
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem kell rá ragasztani a csomagra a címiratot, vagy a futár fogja? Kell rá írnom valamit a dobozra? MPL csomagautomatából Csomagautomatába küldenék egy csomagot, és a posta oldalán úgy írják, hogy ők teszik rá a csomagra a címiratot, de youtube videóban meg úgy láttam, hogy a csomagautomatánál az automata nyomtatta ki és nekem kell feladás előtt.Nem kell semmit rárakni.
Én csak be szoktam rakni az üres dobozt és eddig mindig célba ért.Címiratnyomtatás opció biztos nincs az automatán.
-
KRoli92
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem kell rá ragasztani a csomagra a címiratot, vagy a futár fogja? Kell rá írnom valamit a dobozra? MPL csomagautomatából Csomagautomatába küldenék egy csomagot, és a posta oldalán úgy írják, hogy ők teszik rá a csomagra a címiratot, de youtube videóban meg úgy láttam, hogy a csomagautomatánál az automata nyomtatta ki és nekem kell feladás előtt. -
Jester01
veterán
sziasztok!
chainreactioncycles-ről rendeltem biciklis cuccokat (evri a nemzetközi szállító), ezt a trackinget hogy kell értelmezni?Mit jelent az, hogy "Feladónak visszakézbesítve Meghatalmazott"
eleve békés megyébe kellett volna kiszállítani.

köszi a választ!
Biztos, hogy jó a szám? Megnézted más csomagkövetővel is?Ja bringás topikban már látom a fejleményeket.
-
blueye
veterán
Geekbuying kivel szállít mostanában Kínából ill. ki szállítja ki Magyarországon (tablet)?
SFC kezdetű a TN -
Ringman
félisten
sziasztok!
chainreactioncycles-ről rendeltem biciklis cuccokat (evri a nemzetközi szállító), ezt a trackinget hogy kell értelmezni?Mit jelent az, hogy "Feladónak visszakézbesítve Meghatalmazott"
eleve békés megyébe kellett volna kiszállítani.

köszi a választ!
-
gilfoyle
őstag
De miért kellene nekem fizetnem bármit is?
Ott van leírva, hogy miért. Postai szolgáltatási díj. Ha online fizetsz akkor 399 Ft, ha utánvéttel akkor meg 799 Ft. Ez egyébként nem tudom miért nem volt feltüntetve az értesítéseden, ha valamit lehet is megreklamálni az ez, pontos tájékoztatás hiánya, mert a 399/799 Ft nem reklamálható.
Ez egyébként egy automatikus vámkezelés amit a programjuk végez és ezt a rendszert pár milliárdból fejlesztették le. Hát ezt is az emberekkel fizettetik meg, jó magyar szokás szerint... Németeknél pl. még elengedik az 5 EUR alatti ÁFA-t is mert ott vannak annyira értelmesek, hogy tudják hogy az adminisztráció egyszerűen nem ér ennyi cécót, itt meg 1 Ft-ért is küldenék a csekket.
Közben megjött a postától a válasz (nem is számítottam erre a gyorsaságra), a lényege ez:
"2021. július 1. óta minden harmadik országból rendelt, áru tartalmú küldeményhez vámáru-nyilatkozatot kell benyújtani a NAV felé, függetlenül annak értékétől, valamint attól is, hogy az áfa megfizetésére a külföldi webáruházban előzetesen már sor került-e. A Posta a vámügyintézésért, a vámolási eljárás lefolytatásáért közreműködői díjat számít fel."
Ezt akkor buktam.
De... Többször is rendeltem az EasySkinztől az elmúlt 1-2 évben eddig nem kellett fizetnem semmit, csak a fólia árát és a szállítást - mindezt rendeléskor a kereskedő oldalán.
Szóval akkor az lutri, hogy mit fognak meg és mit nem.
Na mindegy, elengedtem, köszi a segítséget mindenkinek! -
cof
veterán
Márc. 8-án jött egy e-mail, hogy fizessek on-line márc. 10-ig... Akkor megnéztem, 0Ft volt minden tétel, kivéve az utánvételes díj. Ezért nem fizettem, mert nem volt mit.
Aztán 10-e után került már rá az utolsó piros mondat, amikor továbbították belföldre a csomagot.
De miért kellene nekem fizetnem bármit is? ÁFA nincs, vám nincs, akkor miért?
A szállítási díjat kifizettem a kereskedőnek, ezt fel is tüntették az tételek felsorolásánál.
Vagy azt kell kifizetnem, hogy unatkoztak a fináncok és feltúrtak pár csomagot az óradíjukat meg én állom?
Postánál megreklamáltam, majd 30 nap múlva várható valami reakció.
De miért kellene nekem fizetnem bármit is?
Ott van leírva, hogy miért. Postai szolgáltatási díj. Ha online fizetsz akkor 399 Ft, ha utánvéttel akkor meg 799 Ft. Ez egyébként nem tudom miért nem volt feltüntetve az értesítéseden, ha valamit lehet is megreklamálni az ez, pontos tájékoztatás hiánya, mert a 399/799 Ft nem reklamálható.
Ez egyébként egy automatikus vámkezelés amit a programjuk végez és ezt a rendszert pár milliárdból fejlesztették le. Hát ezt is az emberekkel fizettetik meg, jó magyar szokás szerint... Németeknél pl. még elengedik az 5 EUR alatti ÁFA-t is mert ott vannak annyira értelmesek, hogy tudják hogy az adminisztráció egyszerűen nem ér ennyi cécót, itt meg 1 Ft-ért is küldenék a csekket.
-
gilfoyle
őstag
Szerintem a screenshoton lévő utolsó mondat a kulcs, hogy valamiért egyből utánvétes fizetéssel került kézbesítésre, így az online fizetés nem is volt opció (gondolom ezért se látható a táblázatban).
Az, hogy ez miért így lett (mmint, hogy miért nem volt opció az online fizetés), sajnos nem tudom, csak nekem így jön le a képből.
Márc. 8-án jött egy e-mail, hogy fizessek on-line márc. 10-ig... Akkor megnéztem, 0Ft volt minden tétel, kivéve az utánvételes díj. Ezért nem fizettem, mert nem volt mit.
Aztán 10-e után került már rá az utolsó piros mondat, amikor továbbították belföldre a csomagot.
De miért kellene nekem fizetnem bármit is? ÁFA nincs, vám nincs, akkor miért?
A szállítási díjat kifizettem a kereskedőnek, ezt fel is tüntették az tételek felsorolásánál.
Vagy azt kell kifizetnem, hogy unatkoztak a fináncok és feltúrtak pár csomagot az óradíjukat meg én állom?
Postánál megreklamáltam, majd 30 nap múlva várható valami reakció.
-
scream
veterán
Sziasztok, érdekes dolgot művelt a Posta...
Jött egy csomagom UK-ból, erről jött is egy értesítés, hogy fizessek. Amit nem értettem, mert máskor is rendeltem innen és soha nem akadt meg a csomag.
Jól látom, hogy 0 forintot kellett volna fizetnem on-line? Legalábbis én így értelmeztem, ezért nem utaltam 0 Ft-ot.
Lejárt a határidő, ezért kihozták 800Ft-ért...
Ez így rendben van, én néztem be és utalnom kelle volna valamennyit ( mennyit???) vagy egyszerűen lehúztak?Szerintem a screenshoton lévő utolsó mondat a kulcs, hogy valamiért egyből utánvétes fizetéssel került kézbesítésre, így az online fizetés nem is volt opció (gondolom ezért se látható a táblázatban).
Az, hogy ez miért így lett (mmint, hogy miért nem volt opció az online fizetés), sajnos nem tudom, csak nekem így jön le a képből.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, érdekes dolgot művelt a Posta...
Jött egy csomagom UK-ból, erről jött is egy értesítés, hogy fizessek. Amit nem értettem, mert máskor is rendeltem innen és soha nem akadt meg a csomag.
Jól látom, hogy 0 forintot kellett volna fizetnem on-line? Legalábbis én így értelmeztem, ezért nem utaltam 0 Ft-ot.
Lejárt a határidő, ezért kihozták 800Ft-ért...
Ez így rendben van, én néztem be és utalnom kelle volna valamennyit ( mennyit???) vagy egyszerűen lehúztak? -
RexpecT
addikt
Ez szt jelenti, hogy a posta logisztikája amúgy összeomlott. Valami barom tudálékos megint hozzányúlt. Az én csomagjaim például a balaton valamilyen ligisztikai központon szoktak jönni. Namost, ezek a dilettánsok csináltak Zalaegerszegen egy logisztikai központnak nevezett bohóckodást. Több mint egy hónapja az megy, hogy zalaegerszegre eljön a csomag vissza Fótra (!) Megint Zalaegerszeg, aztán kézbesitik. Ha zegre kérem akkor oké minden. De ha tovább kell mennie zegről akkor + 2-3 nap lett a kézbesítési idő. Ráadásul nem is működik a nyomkövetés egy része. Látják ők hogy nem működik, de akkor is átnyomják. Igazi ner-es stílus. Azt meg hogy összeomlott a logisztikájuk egy postán mondták postások.
Ezt nem nehéz elhinni
. -
mukkele
csendes tag
Ez szt jelenti, hogy a posta logisztikája amúgy összeomlott. Valami barom tudálékos megint hozzányúlt. Az én csomagjaim például a balaton valamilyen ligisztikai központon szoktak jönni. Namost, ezek a dilettánsok csináltak Zalaegerszegen egy logisztikai központnak nevezett bohóckodást. Több mint egy hónapja az megy, hogy zalaegerszegre eljön a csomag vissza Fótra (!) Megint Zalaegerszeg, aztán kézbesitik. Ha zegre kérem akkor oké minden. De ha tovább kell mennie zegről akkor + 2-3 nap lett a kézbesítési idő. Ráadásul nem is működik a nyomkövetés egy része. Látják ők hogy nem működik, de akkor is átnyomják. Igazi ner-es stílus. Azt meg hogy összeomlott a logisztikájuk egy postán mondták postások.
-
tisn
veterán
help.
aquanak kell visszakuldenem gariban egy komplett gepet. kuldtek egy postai cimratok pdf-et, ket oldal. gondolom az egyik a dobozra, masik a futarnak, vagy hogy kell ezt kezelni?
thx
-
zsolti1902
aktív tag
Telefonról megy. Kitöltöttem ott.
-
zsolti1902
aktív tag
Kitöltöttem mindent, de se címet beirva, se a térképről nem tudok kiválasztani semmit.
Itthon és a munka helyen se megy. Igaz Firefoxxal nem próbálkoztam. -
scream
veterán
Sziasztok.
Nektek a vaterafutar.hu-n ki lehet választani az átvétel helyénél bármelyik automatát is? Hiába írok be bármit vagy próbálom kiválasztani a térképen, nem dob fel semmit sem. -
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Nektek a vaterafutar.hu-n ki lehet választani az átvétel helyénél bármelyik automatát is? Hiába írok be bármit vagy próbálom kiválasztani a térképen, nem dob fel semmit sem. -
xcvbxcvb
aktív tag
-
ferenck
senior tag
-
Mr.Pentele
tag
Szia!
Nem azt jelenti, hogy elhagyták, hanem egyszerűen minősíthetetlenül gagyi a rendszerük. Sűrűn adok fel ajánlott levelet és azt tapasztalom, hogy a nyomkövetés egyszer időszerűen, máskor pedig sehogy sem működik. Például a múlt héten feladott levelem esetében a feladás másnapján reggel jelent meg a feladás státusza (addig nem létező azonosítót írt ki a ragszámra), a kézbesítőnek való kiadás gyakorlatilag este (mint utólag kiderült a kézbesítés napján), a sikeres kézbesítés pedig napokkal a tényleges átvétel után. A címzett jelezte nekem, hogy köszöni szépen, gond nélkül megkapta, tőle értesültem a kézbesítésről, vagy pedig vártam volna x napot mire a nyomkövetés is felzárkózott. Egyébként a szállítási ideje betartotta az elsőbbséginek megfelelőt, azaz a feladást követő munkanapon (hétfőről keddre) kézbesítették, csupán a lekérdezés csúszott el, viszont az elég durván.
-
RexpecT
addikt
-
hur
csendes tag
Sziasztok,
Feladtam szombaton egy belföldi levelet ajánlott tértivevényesen elsőbbségivel. A címzett még nem kapta meg, ami még nem lenne probléma, de a küldeményazonosítóra rákeresve a Posta nyomkövető rendszerében nincs találat. Ez azt jelenti, hogy elhagyták a levelem? -
RexpecT
addikt
-
Fancy-boy
addikt
Nem jött értesítés a postaládába, csak egy e-mailt kaptam (lehet azóta modernizálták és elhagyták a papír alapú értesítést, ezt nem tudom.
Akkor ezek szerint (a második része alapján) - mivel van rendes követési szám és látszik minden megállója is - ki kellett volna legalább hozniuk 1x a címre? Vagy mi az a "nyomkövetés szolgáltatás"? Illetve ha ez egy ilyen Posta exkluzív feature, akkor a külföldről rendelt csomagok feladóinak honnan kellene ezt tudnia, hogy meg kell igényelni?
Ha még meg tudnám választani, hogy kinek adja át a nemzetközi futárszolgálat, akkor azt mondom oké, többet nem választom a postát, de így, hogy semmi beleszólásom sincs az azért elég abszurd - mmint, hogy nem hozzák ki, annak ellenére, hogy fizikai méretei (A5-ös bubis boríték) és súlya sem nagy + ugye levélküldeményként érkezett.
Mármint nem igazán értem, ha szeretnék házhoz rendelni egy olyan terméket, ami Mao-on nem beszerezhető, akkor ha az a postához kerül országon belüli kézbesítésre akkor így jártam és csak postán tudom átvenni?

---
@xcvbxcvb
Eddig nem nagyon jött (ezek szerint szerencsére) ilyesmi szembe, pedig azért havonta legalább 2-3 csomagot szoktam, ha nem is másik kontinensről, de EU-ból rendelgetni.DHL-el lett feladva kint, DHL eCommerce Solutions, DP Paket Plus - hogy ez mire "konvertálódik" itthon, honnan lehet tudni?
Ha van nyomkövetési száma és működik itthon is, akkor ki kellett volna vinniük.
Mivel tettél panaszt, majd a Posta leveléből kiderül, hogy miért nem szállították ki. -
Mr.Csizmás
titán
üdv, ezt mennyire várhatom? semelyik trackerrel nem frissült azóta
(10 kilós doboz, nem küldemény)Feb 09, 2023, 22:44 4PX ExpressShipment has been processed in the parcel center of origin
Feb 10, 2023, 02:30 DHL GermanyThe shipment was prepared for onward transportFeucht, Germany
Feb 10, 2023, 02:41 DHL GermanyThe shipment arrived in the region of recipient and will be transported to the delivery base in the next stepFeucht, Germany
Feb 10, 2023, 03:41 Magyar PostaArrival at outward office of exchangeFEUCHT IFS
Feb 10, 2023, 05:44 DHL GermanyThe shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organizationFeucht, Germany
Feb 10, 2023, 06:44 Magyar PostaDeparture from outward office of exchangeFEUCHT IFS -
xcvbxcvb
aktív tag
Nem jött értesítés a postaládába, csak egy e-mailt kaptam (lehet azóta modernizálták és elhagyták a papír alapú értesítést, ezt nem tudom.
Akkor ezek szerint (a második része alapján) - mivel van rendes követési szám és látszik minden megállója is - ki kellett volna legalább hozniuk 1x a címre? Vagy mi az a "nyomkövetés szolgáltatás"? Illetve ha ez egy ilyen Posta exkluzív feature, akkor a külföldről rendelt csomagok feladóinak honnan kellene ezt tudnia, hogy meg kell igényelni?
Ha még meg tudnám választani, hogy kinek adja át a nemzetközi futárszolgálat, akkor azt mondom oké, többet nem választom a postát, de így, hogy semmi beleszólásom sincs az azért elég abszurd - mmint, hogy nem hozzák ki, annak ellenére, hogy fizikai méretei (A5-ös bubis boríték) és súlya sem nagy + ugye levélküldeményként érkezett.
Mármint nem igazán értem, ha szeretnék házhoz rendelni egy olyan terméket, ami Mao-on nem beszerezhető, akkor ha az a postához kerül országon belüli kézbesítésre akkor így jártam és csak postán tudom átvenni?

---
@xcvbxcvb
Eddig nem nagyon jött (ezek szerint szerencsére) ilyesmi szembe, pedig azért havonta legalább 2-3 csomagot szoktam, ha nem is másik kontinensről, de EU-ból rendelgetni.DHL-el lett feladva kint, DHL eCommerce Solutions, DP Paket Plus - hogy ez mire "konvertálódik" itthon, honnan lehet tudni?
Ugye a DHL az a német posta. Van a DHL Express az a futár, meg a DHL ez a sima posta. Ebből szokott keveredés lenni . Az eCommerce az a sima posta, a magyar postával kézbesítik.
Be kell menni érte postára sajnos, vagy felhívod őket és kéred hogy hozzák ki, de ez plusz pénz elvileg."Az Ismételt kézbesítés szolgáltatás a küldemény érkezéséről szóló értesítőn található telefonszámon kérhető a kézbesítő postától. ÉnPostám hűségkártyával rendelkező ügyfeleink online módon, az ÉnPostám oldalon keresztül is kérhetik. A szolgáltatás díját készpénzben lehet kiegyenlíteni. A fizetendő díj függ attól, hogy az eredeti vagy új címre, aznapi vagy egyéb egyeztetett időpontban kéri a kézbesítést. A szolgáltatás díjáról Díjkivonatunkban tájékozódhat. " [link]
Minden csomagküldőnek megvan a magyar postai partnere. Válassz olyat aminek nem a magyar posta.
Futárszolgálatoknak jellemzően van magyar részlege, Fedex, Ups, Dpd stb. -
scream
veterán
"A 2017. április 8-án hatályba lépett 81/2017. Korm. rendelet értelmében a Posta a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését mellőzheti. Az ilyen küldemények átvételét a Magyar Posta a levélszekrényben hátrahagyott értesítőn megadott postán biztosítja."
"Ezzel szemben a nyomkövetés szolgáltatással feladott küldeményeket minden esetben kivisszük a címzésben szereplő címre."
Posta oldalán megtalálható: [link]Nem jött értesítés a postaládába, csak egy e-mailt kaptam (lehet azóta modernizálták és elhagyták a papír alapú értesítést, ezt nem tudom.

---
@xcvbxcvb
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
IKR-en keresztül postán maradó levelet hogy kell felvinni? Ugyanúgy járni el, mint egy nem postán maradónál, csak a címzett neve az valóban a címzett neve, a cím viszont a választott postáé? Köszönöm!
-
Fancy-boy
addikt
Hali!
Érdeklődnék, hogy mit lehet tenni a következő esetben?
Nemzetközi csomagot (USA) rendeltem lakcímemre, aminél renben megvolt a vámkezelés, majd pár napra rá jön a mail, hogy átvehető az illetékes postán. A csomag amiről szó van amúgy levélcsomag, se nem nagy, se nem nehéz.
Én kifizettem azt a szolgáltatást, hogy hozzám, házig szállítsák, nem a postára kértem - ilyen esetben nem ennek a szolgátatásnak (amit kifizettem) kellene a postának eleget tennie? Nem véletlenül rendeltem házhoz és felháborítónak tartom, hogy meg se próbálták kihozni, hanem egyből e-mail, hogy elérhető adott postán átvételre.
Panasztételen felül (aminek nem is tudom, hogy van-e bármi értelme) van-e bármi más mód, hogy valamilyen eredményt érjek el ezzel kapcsolatban (kompenzáció, bocsánatkérés, bármi)?

"A 2017. április 8-án hatályba lépett 81/2017. Korm. rendelet értelmében a Posta a 324 × 229 × 24 mm-t meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítésének címhelyen történő megkísérlését mellőzheti. Az ilyen küldemények átvételét a Magyar Posta a levélszekrényben hátrahagyott értesítőn megadott postán biztosítja."
"Ezzel szemben a nyomkövetés szolgáltatással feladott küldeményeket minden esetben kivisszük a címzésben szereplő címre."
Posta oldalán megtalálható: [link] -
xcvbxcvb
aktív tag
Hali!
Nemzetközi csomagot (USA) rendeltem lakcímemre, aminél renben megvolt a vámkezelés, majd pár napra rá jön a mail, hogy átvehető az illetékes postán. A csomag amiről szó van amúgy levélcsomag, se nem nagy, se nem nehéz.
Én kifizettem azt a szolgáltatást, hogy hozzám, házig szállítsák, nem a postára kértem - ilyen esetben nem ennek a szolgátatásnak (amit kifizettem) kellene a postának eleget tennie? Nem véletlenül rendeltem házhoz és felháborítónak tartom, hogy meg se próbálták kihozni, hanem egyből e-mail, hogy elérhető adott postán átvételre.
Panasztételen felül (aminek nem is tudom, hogy van-e bármi értelme) van-e bármi más mód, hogy valamilyen eredményt érjek el ezzel kapcsolatban (kompenzáció, bocsánatkérés, bármi)?

Minden rosszindulat nélkül kérdezem, te nem magyarországon éltél az elmúlt 10 évben ?
Kompenzáció, bocsánatkérés
Örülj hogy megkapod.Már vagy 5-6 éve nem hozzák ki, esetleg ha nagy szerencséd van és ismered a postást.
"Az EMS és MPL Europe Standard szolgáltatással érkező csomagokat két alkalommal, a többi küldeményt egyszer visszük ki díjmentesen a címzésben megadott címre. Azt követően a cím szerint illetékes letéti postán vehetőek át 10 munkanapig. A levélküldeményként feladott árutartalmú küldeményekről csak értesítést kap a címzett és a letéti postán veheti át (amennyiben mérete miatt levélszekrény útján nem kézbesíthető). "
-
scream
veterán
Hali!

-
azbest
félisten
Heló!
Német csomagja nincs valakinek? Összeomlottak ezek, van valami új logisztikájuk, ők mondták. Azt is mondták hogy sok csomagot érint. Két nap alatt bejött az országba a csomag Németországból, erre ezek egy hét alatt nem tudják idetetvészkedni a csomagot. Eljött látszólag ide a városomba, majd aztán vissza Zalaegerszegre aztán Fótra aztán most megint Zalaegerszegre. Ide-oda pattog. Persze ezek nem egyszerű dolgok, hogy ha már Zalaegerszegen van, ahol amúgy keresnivalója nincsen, akkor irány vele a célállomás. Nem, ellenkezőleg kell küldeni. Gondolom most néznek Zalaegerszegen, hogy ez mit keres itt már megint, egyszer már megszabadultunk tőle. Azért írtam nekik hivatalos panaszt is, biztos ami biztos.
sok hasonló történet van, hogy ha nem adminisztrálják le rendesen a posta elektronikus rendszerében a küldeményt, akkor a küldeményt is visszaküldik fizikaiag az előző pontra. A nemzetközi küldeményeknél azt szokták lehagyni, hogy akkor fizetés nélkül kiadható vagy sem (máshogy fogalmazva, hogy vámkezelős vagy eus küldemény). És van akinél 3-4 alkalommal is utazik oda-vissza, mire végre kipipálja valaki a checkboxot.
Lehet ez már évek óta így megy, csak régebben nem jelent meg egyáltalán a követésben. Mostanában néha nem csak a belső rendszerükben látszik, hanem a címzett által lekérdezhetőben is.
-
kammler
senior tag
Heló!
Német csomagja nincs valakinek? Összeomlottak ezek, van valami új logisztikájuk, ők mondták. Azt is mondták hogy sok csomagot érint. Két nap alatt bejött az országba a csomag Németországból, erre ezek egy hét alatt nem tudják idetetvészkedni a csomagot. Eljött látszólag ide a városomba, majd aztán vissza Zalaegerszegre aztán Fótra aztán most megint Zalaegerszegre. Ide-oda pattog. Persze ezek nem egyszerű dolgok, hogy ha már Zalaegerszegen van, ahol amúgy keresnivalója nincsen, akkor irány vele a célállomás. Nem, ellenkezőleg kell küldeni. Gondolom most néznek Zalaegerszegen, hogy ez mit keres itt már megint, egyszer már megszabadultunk tőle. Azért írtam nekik hivatalos panaszt is, biztos ami biztos.
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
Rison77
senior tag
Lehet hogy bekérik a számlákat ,arra várnak.
Hívd fel őket és elmondják.
Vámkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás: 06-1-421-7235
Hétfőtől péntekig 08.00-16.00Ebay topik összefoglaló 16-os pontja. Itt is leírják a menetét.
Eu-n kívülről vásároltál ? Nekem furcsa ez a 0 áfa. Hacsak nem áfamentes terméket vásároltál , ha van egyáltalán ilyen.
Ebay-en kifizettem az áfát, Arab Emirátusok a feladó ország. Holnap akkor felhívom őket mi a kínjuk.
-
Dealer95
őstag
Lehet hogy bekérik a számlákat ,arra várnak.
Hétfőtől péntekig 08.00-16.00Ebay topik összefoglaló 16-os pontja. Itt is leírják a menetét.
Eu-n kívülről vásároltál ? Nekem furcsa ez a 0 áfa. Hacsak nem áfamentes terméket vásároltál , ha van egyáltalán ilyen.
Ha IOSS csomag és jól kezelik, akkor 0 Ft az ÁFA / VÁM, hisz már egyszer kifizette eBay-en ezeket.
(Én nem így jártam, nekem újra VÁM-olták a csomagomat, hiába fizettem ki ugye automatikusan eBay-en a 27%-os HÉA-t)
-
xcvbxcvb
aktív tag
Sziasztok!
Ebben az új csodás rendszerben ahol mindent IS vámolnak eddig egyszer rendeltem ebay-en tavaly. Amikor megjött a csomag megkaptam a csomagszámot, illetve belépési jelszót sms-ben, beléptem ott volt a számlám 0 áfa 0 vám, a 399 Ft-os "rablás" befizettem kártyával end of story.
Most újból rendeltem ugyanattól az eladótól ugyanannyi értékben, megkaptam az sms-t. Bementem az online fizetés dokumentum letöltés menüpontra csomagszám pipa, ki is dobja, hogy 751 Ft csomagérték, 0 áfa, 0 vám, és a 399 Ft sarc, és a szöveg, hogy vámkezelték a csomagot a díjak megfizetése után küldik. Semmi online fizetés gomb,fizetési határidő üres, rámegyek a dokumentumokra, azt kapom, hogy a küldemény vámkezelése folyamatban van. Viszont az sms-t múlt héten csütörtökön kaptam. Csomagkövetésben azt írja, hogy "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)" Az sms is különbözik, mert az előzőnél azt írták, hogy a küldeményem vámkezelték, most meg az a szöveg jött, hogy vámkezelendő küldeményem érkezett.
Most tőlem mit is várnának pontosan?Lehet hogy bekérik a számlákat ,arra várnak.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Ebben az új csodás rendszerben ahol mindent IS vámolnak eddig egyszer rendeltem ebay-en tavaly. Amikor megjött a csomag megkaptam a csomagszámot, illetve belépési jelszót sms-ben, beléptem ott volt a számlám 0 áfa 0 vám, a 399 Ft-os "rablás" befizettem kártyával end of story.
Most újból rendeltem ugyanattól az eladótól ugyanannyi értékben, megkaptam az sms-t. Bementem az online fizetés dokumentum letöltés menüpontra csomagszám pipa, ki is dobja, hogy 751 Ft csomagérték, 0 áfa, 0 vám, és a 399 Ft sarc, és a szöveg, hogy vámkezelték a csomagot a díjak megfizetése után küldik. Semmi online fizetés gomb,fizetési határidő üres, rámegyek a dokumentumokra, azt kapom, hogy a küldemény vámkezelése folyamatban van. Viszont az sms-t múlt héten csütörtökön kaptam. Csomagkövetésben azt írja, hogy "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)" Az sms is különbözik, mert az előzőnél azt írták, hogy a küldeményem vámkezelték, most meg az a szöveg jött, hogy vámkezelendő küldeményem érkezett.
Most tőlem mit is várnának pontosan? -
sopruk
senior tag
Ja, úgy megbonyolítva, hogy minél kevesebben használják.
---------------------------------------------
Más: Már nem először fordul velem, hogy küldenek nekem valamit posta csomagautomatába, de valami azonosító hiba miatt nem tudják berakni az automatába, mert nem fogadja el. Illetve berakják, csak emiatt nem küldd a rendszerük emailt és sms-t, hogy kivehető. Erre kb. 1-2 nap múlva jön rá az ember, ha figyeli a csomagot.Ez történt most is. Felhívtam a postát, azt mondták kiveszik az automatából és elviszik a postára és ott lerakják. Mondom direkt azért rendelem automatába, mert az közelebb van, és főleg, hogy ne kelljen a postán sorba állnom. Mondom rakják be másik rekesztbe. És itt jön a nem semmi. Azt mondja nem tudják betenni, mert maga az azonosító szám nem jó, így hiába rakják be ugyanaz lesz.

Sikerült megbeszélni az ügyintézővel, hogy kihozzák MPL-el házhoz. Hétfőn rakták be automatába, kedden jöttem rá, hogy gond van, szerdán nem voltam elérhető, így csütörtökre, mára beszéltük meg, hogy kihozzák. Ma reggel, kapom az emailt a postától, hogy csomagom érkezik, erre nézem, hogy teljesen más címre, mint ahol lakom és amit bediktáltam az ügyintézőnek. Most holnapra ígérik, hogy kihozzák. Így pont 1 héttel később kapom meg a feladáshoz képest.
Elképesztő bénázás folyik itt. Most még arra kellene rájönni, hogy mitől lesz rossz az azonosító, mert így teljesen lutri az automatába küldés. Ez a mostani csomagom PNVF kezdetű, tehát vaterafutáros volt. Nem tudom ezzel van-e összefüggésben.
Elképesztő bénázás folyik itt.
A veszprémi egyik automatájuknak rosszul szerepel az irányítószáma a rendszerükben. Csak e miatt nem az automatába helyezték el a csomagot, hanem letétbe helyezték a postán.
Ott van rajta a feladóvevényen hogy 22. sz. automata, de az irányítószám nem 8200, hanem 8210, ezért nem rakják be az automatába...

-
ferenck
senior tag
Ja, úgy megbonyolítva, hogy minél kevesebben használják.
---------------------------------------------
Más: Már nem először fordul velem, hogy küldenek nekem valamit posta csomagautomatába, de valami azonosító hiba miatt nem tudják berakni az automatába, mert nem fogadja el. Illetve berakják, csak emiatt nem küldd a rendszerük emailt és sms-t, hogy kivehető. Erre kb. 1-2 nap múlva jön rá az ember, ha figyeli a csomagot.Ez történt most is. Felhívtam a postát, azt mondták kiveszik az automatából és elviszik a postára és ott lerakják. Mondom direkt azért rendelem automatába, mert az közelebb van, és főleg, hogy ne kelljen a postán sorba állnom. Mondom rakják be másik rekesztbe. És itt jön a nem semmi. Azt mondja nem tudják betenni, mert maga az azonosító szám nem jó, így hiába rakják be ugyanaz lesz.

Sikerült megbeszélni az ügyintézővel, hogy kihozzák MPL-el házhoz. Hétfőn rakták be automatába, kedden jöttem rá, hogy gond van, szerdán nem voltam elérhető, így csütörtökre, mára beszéltük meg, hogy kihozzák. Ma reggel, kapom az emailt a postától, hogy csomagom érkezik, erre nézem, hogy teljesen más címre, mint ahol lakom és amit bediktáltam az ügyintézőnek. Most holnapra ígérik, hogy kihozzák. Így pont 1 héttel később kapom meg a feladáshoz képest.
Elképesztő bénázás folyik itt. Most még arra kellene rájönni, hogy mitől lesz rossz az azonosító, mert így teljesen lutri az automatába küldés. Ez a mostani csomagom PNVF kezdetű, tehát vaterafutáros volt. Nem tudom ezzel van-e összefüggésben.
-
Fancy-boy
addikt
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
Sanyi19
őstag
Rákerestem és van egy újabb verzió is. Nagyobb hely van a tértivevény címzettjének:
Postai szolgáltatások igénybevételével kapcsolatos nyomtatványok és minták (belföld) ->
Könyvelt küldemény feladóvevény – (letölthető, kitölthető)Van egyébként több féle. Itt érhetőek el:
[link] -
Sanyi19
őstag
-
ablack
senior tag
-
raziel01
veterán
-
Sanyi19
őstag
Napokban adtam fel egy újságot postán ajánlva, és az is fura h nem nekem kell kitölteni a kis papírt hanem a postás nő megtette helyettem. : )
Nem szokták pedig. Habár én már nagyon régen előre kitöltöm és én magam nyomtatom ajánlott levélnél is.

Könyvelt küldemény feladóvevénye
posta.hu
[link] -
sherlock82
senior tag
Napokban adtam fel egy újságot postán ajánlva, és az is fura h nem nekem kell kitölteni a kis papírt hanem a postás nő megtette helyettem. : )
-
raziel01
veterán
Nem is tudtam, de MPL automatából automatába a legolcsóbb a szállítás, ennél olcsóbbat sehol sem láttam manapság, 846 Ft. és online címirat kitöltés is van:
https://www.posta.hu/csomagautomata#arakSzerintem is elég menő. Kis csomagokhoz tökéletes. Plusz még sorba sem kell állni a postán.
-
ferenck
senior tag
Nem is tudtam, de MPL automatából automatába a legolcsóbb a szállítás, ennél olcsóbbat sehol sem láttam manapság, 846 Ft. és online címirat kitöltés is van:
https://www.posta.hu/csomagautomata#arak -
Graphics
Jómunkásember
-
raziel01
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Csomagautomatából csomagautomatába fel is adtam.
De most kicsit megkavarodtam. Én mint feladó kaptam emailt, hogy
Értesítjük, hogy az Ön által feladott küldeményt az MPL sikeresen kézbesítette.
Mondom ránézek már a nyomkövetésre, hogy az mit ír:
"A küldemény postán átvehető" és mellette írja melyik posta.
Most akkor komolyan nem az automatába vitték hanem a postára?Ha tele van az automata, akkor lehet beviszik a postára. Nem keringetik.
-
raziel01
veterán
Csomagautomatából csomagautomatába fel is adtam.
De most kicsit megkavarodtam. Én mint feladó kaptam emailt, hogy
Értesítjük, hogy az Ön által feladott küldeményt az MPL sikeresen kézbesítette.
Mondom ránézek már a nyomkövetésre, hogy az mit ír:
"A küldemény postán átvehető" és mellette írja melyik posta.
Most akkor komolyan nem az automatába vitték hanem a postára? -
torma1981
veterán
-
Sanyi19
őstag
-
MaxxDamage
félisten
-
ablack
senior tag
& Ciccuka: Köszi!

Az ára fix. vagy Postája (vállalkozó, nem Országos hálózat tagja pl.) válogatja?Ugyan annyi az ára minden postán.
-
MaxxDamage
félisten
Postán is lehet venni.
Ajánlószelvényt (zöld) neked kell hozzá kitölteni.
Beikszeled rajta hogy ajánlott.
Elsőbbségit is be lehet jelölni plussz pénzért. (Akkor csak a hasonló súlyú sima és elsőbbségi különbözetét kell ráfizetni.)
Nyomkövetési számot természetesen ragasztanak rá, mint minden ajánlottra, mikor feladod.
Korlátlan ideig felhasználható.& Ciccuka: Köszi!

Az ára fix. vagy Postája (vállalkozó, nem Országos hálózat tagja pl.) válogatja? -
Ciccuka
veterán
Ilyet csak netről lehet rendelni, vagy postán is kapni?
Ha veszek x darabot, azt korlátlan ideig fel tudom használni?
Eleve "ajánlott" akkor a postán írnak róla feladási dokut és címkézik? (ragasztós nyomkövetési szám)Postai butikban van. Ha kisposta ott is van.
-
ablack
senior tag
Eleve "ajánlott" akkor a postán írnak róla feladási dokut és címkézik? (ragasztós nyomkövetési szám)Postán is lehet venni.
Ajánlószelvényt (zöld) neked kell hozzá kitölteni.
Beikszeled rajta hogy ajánlott.
Elsőbbségit is be lehet jelölni plussz pénzért. (Akkor csak a hasonló súlyú sima és elsőbbségi különbözetét kell ráfizetni.)
Nyomkövetési számot természetesen ragasztanak rá, mint minden ajánlottra, mikor feladod.
Korlátlan ideig felhasználható. -
sopruk
senior tag
Szia!
Igen, ez ennyi lesz
postai díjak 2023-01-01-től jobb felső sarok
Plusz a bubis boríték ára
-
MaxxDamage
félisten
Eleve "ajánlott" akkor a postán írnak róla feladási dokut és címkézik? (ragasztós nyomkövetési szám) -
raziel01
veterán
-
Ciccuka
veterán
Sima levél (60g) feladása ajánlottan ezer Ft felett van...hova jut ez a világ!?

-
tbalint3
tag
Köszi szépen az infókat.
Egyébként ennél jóval magasabb összegű biztosítás kéne, olyan lehetőség is van?
Közben megtaláltam. EmsA kalkulátor úgy látom nem akar 120ezernél magasabb összegű értéket elfogadni

Igen, akkor marad az EMS, azt 1 M Ft-ig lehet biztosítani.
Részletek: https://www.posta.hu/static/internet/download/Nagy-Britannia_es_Eszak-Irorszag.pdf -
MaxxDamage
félisten
Sima levél (60g) feladása ajánlottan ezer Ft felett van...hova jut ez a világ!?

-
torma1981
veterán
-
szabi__memo
nagyúr
Ár/érték arányban szerintem a legjobb lenne postán Európa+ csomagként feladni, ezt 120 e Ft-ig lehet biztosítani. a feladási díj ekkor 13.000 Ft. A túloldalon a Parcelforce kézbesíti (royal mail). Online lehet már szállítólevelet is készíteni: https://webcik.posta.hu/NFeladoCimzett.aspx
Az ottani áfát mindenképpen ki kell majd fizetnie a *címzettnek* (nem neked), ezért fontos, hogy valós CN23-at tölts ki hozzá (ne úgy mint a kínaiak aliexpressen
)GLS/DPD már nem játszik mióta kiléptek az EU-ból
Köszi szépen az infókat.
Egyébként ennél jóval magasabb összegű biztosítás kéne, olyan lehetőség is van?
Közben megtaláltam. EmsA kalkulátor úgy látom nem akar 120ezernél magasabb összegű értéket elfogadni

-
tbalint3
tag
Külföldi ajánlott levél + ha akarsz akkor tértivevényt is kérhetsz hozzá. Mehet egyébként kis dobozban is: [link]
Árak: https://www.posta.hu/szolgaltatasok/calculator/foreignletter?ln=hu -
tbalint3
tag
Hali.
Angliába szeretnék feladni egy használt telót. Mivel, hogyan érdemes intézni?
Biztosítás is kéne, mert drága...
VÁMot kell fizetni valakinek? Remélem nem a küldőnek.Köszi a segítséget.
Ár/érték arányban szerintem a legjobb lenne postán Európa+ csomagként feladni, ezt 120 e Ft-ig lehet biztosítani. a feladási díj ekkor 13.000 Ft. A túloldalon a Parcelforce kézbesíti (royal mail). Online lehet már szállítólevelet is készíteni: https://webcik.posta.hu/NFeladoCimzett.aspx
Az ottani áfát mindenképpen ki kell majd fizetnie a *címzettnek* (nem neked), ezért fontos, hogy valós CN23-at tölts ki hozzá (ne úgy mint a kínaiak aliexpressen
)GLS/DPD már nem játszik mióta kiléptek az EU-ból
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Bocsi, hogy itt kérdezek, egy garanciális ügy miatt Németországba kellene küldenem asztali memóriát.Vékony bliszteres csomagolása van, szerintem bubis borítékban elmegy.
Mi lenne a legkedvezőbb küldési megoldás, 150gr a súly max.
-
Sanyi19
őstag
-
szabi__memo
nagyúr
Hali.
Angliába szeretnék feladni egy használt telót. Mivel, hogyan érdemes intézni?
Biztosítás is kéne, mert drága...
VÁMot kell fizetni valakinek? Remélem nem a küldőnek.Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
12600 - 12501
14220 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Posta, csomagküldés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i5-13500H 12Mag 16GB/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Új Dobozos Lenovo IdeaPad Slim 5 15.1" -60% OLED laptop Ryzen 7 7735HS 16/512 Radeon 680M 2GB 2,5K
- Cím: Egyedi nyitott házas PC / i7-4790 / 16GB RAM / GTX 960 4GB / SSD+HDD / Win10
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Philips TAB6405/10 soundbar hangprojektor
- Apple Watch SE 2Gen (2022) 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN FÓLIÁS ThinkCentre M70s SFF Időtálló Asztali gép -50% i5-14400 16/512 730 Magyar CD/DVD
- Add el nekünk!Apple iPhone 12 Mini/12/12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude 5420,14",FHD,i5-1145G7,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11