- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
-
14000 - 13901
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hali!
Ez a gyász posta leszarja, hogy garantált 1 napos kézbesítés lett fizetve?
-
MaxxDamage
félisten
Ebben az a szégyen a Postára nézve, hogy te fizess plusz költséget azért, hogy a Posta normálisan elvégezze a dolgát. Mert ha vállalja, hogy egy levelet elvisz A-ból B-be, akkor vigye el. Merész így feladni... Az a merész, hogy ilyet ki mer ejteni a száján. Ezzel gyakorlatilag elismeri, hogy a Posta nem végzi el a munkáját.
Igen, van benne igazság! Nem is kicsi!
-
tatabike
őstag
Ma bevittem egy sima levelet és pont a tulaj volt a postán, aki átvette és kérdi ez komoly? Elég merész így feladni...gondoltam magamba, hogy így is célba kell érjen, max. lassabban...
Ebben az a szégyen a Postára nézve, hogy te fizess plusz költséget azért, hogy a Posta normálisan elvégezze a dolgát. Mert ha vállalja, hogy egy levelet elvisz A-ból B-be, akkor vigye el. Merész így feladni... Az a merész, hogy ilyet ki mer ejteni a száján. Ezzel gyakorlatilag elismeri, hogy a Posta nem végzi el a munkáját.
-
MaxxDamage
félisten
Az csak a kézbesítőd plusz szolgátatása lehet, mert a posta szerint:
"a címzett a levelet postaládájából átveheti"Akkor igen, de mifelénk ez így megy.
Ajánlott / hivatalos levél, csomag, az csengetéssel, kézbe kerül átadásra.
Sima levél (se ajánlott, se elsőbbségi) az meg csak be van dobva és kész.
-
Jester01
veterán
Azt becsengetve hozzák, de nem kell szignózni...

Az csak a kézbesítőd plusz szolgátatása lehet, mert a posta szerint:
"a címzett a levelet postaládájából átveheti" -
MaxxDamage
félisten
-
Jester01
veterán
Ma bevittem egy sima levelet és pont a tulaj volt a postán, aki átvette és kérdi ez komoly? Elég merész így feladni...gondoltam magamba, hogy így is célba kell érjen, max. lassabban...
De ugye már az ajánlottat is simán bedobják és ha elveszik is azt fogják mondani.
Vagy sima levél vagy tértivevény. Az ajánlottnak én nem látom értelmét de hátha valaki igen
-
MaxxDamage
félisten
Hozzávéve, hogy az ajánlottnak gyakorlatilag már semmi értelme, elég sok, igen.
A sima levél fele ennyi.Ma bevittem egy sima levelet és pont a tulaj volt a postán, aki átvette és kérdi ez komoly? Elég merész így feladni...gondoltam magamba, hogy így is célba kell érjen, max. lassabban...
-
Jester01
veterán
Egy levél (közepes borítékba) ami 56g volt és 1.615 Ft feladási díjat kellett fizetni.

Ajánlott levélként ment.
Ez az árazás csak nekem tűnik soknak?
Hozzávéve, hogy az ajánlottnak gyakorlatilag már semmi értelme, elég sok, igen.
A sima levél fele ennyi. -
MaxxDamage
félisten
Egy levél (közepes borítékba) ami 56g volt és 1.615 Ft feladási díjat kellett fizetni.

Ajánlott levélként ment.
Ez az árazás csak nekem tűnik soknak?
-
MaxxDamage
félisten
Az is igaz, de én automatába akartam.
FőPosta az a város másik felébe van és ott várhatok is.
No mind1, azt 01.10.-ig át vehetem.Minap jött csomagom Alzaboxba (nem Alza csomag volt) és azt másnap estig lehetett át venni.

-
Met
nagyúr
Allegro rendelés amit automatába kértem és a Postán lett lerakva, oda kellene mennem érte...
Legalább át tudod venni, nem arra kell várni hogy berakják a boxba ha lesz hely...
-
MaxxDamage
félisten
Allegro rendelés amit automatába kértem és a Postán lett lerakva, oda kellene mennem érte...
-
Met
nagyúr
-
gg72
veterán
-
tatabike
őstag
Az szép. Nekem meg ez volt a minap:
"Tegnap volt egy olyan easyboxos csomagom, amit 8h30-kor tettem be, majd 11h-kor kivette a futár az automatából, 16h30-kor a célautomatába tették, 17h-kor kivette a címzett. Nem gyenge, 8 és fél óra volt az egész."
-
Fancy-boy
addikt
-
Balázs Z.
aktív tag
Muszáj ezt megosztanom:
Tegnap délután 5-kor hozták létre a címkét, fél 7-kor vette fel a UPS a csomagot Németországban, és az imént kaptam meg.

-
djbahool
senior tag
-
sherlock82
senior tag
Hètfőn adtam fel elsőbbségivel egy képeslapot Ausztráliába , kíváncsi vagyok mikor ér oda ?

-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
djbahool
senior tag
Mivel a Magyar Posta nem vesz fel visszanonásig olyan csomagot, ami az USA-ba megy, ezért kérdésem, hogy milyen alternatívát tudtok javasolni?
Kis csomag, 500g alatti. -
djbahool
senior tag
Sziasztok,
Postánál hogy működik az elektronikus címirat / vámadat kitöltés?
Mindössze egy programot találtam hozzá, de ha jól látom az csak cégeknek van.
Magánszemély hogy tudja ezt megoldani? -
sopruk
senior tag
üdv,
noob kérdés: az létezik hogy foxpostnál:
- utánvétes csomag
- át lett irányítva másikba, mert telített volt a célzott automataelvileg át lett véve tegnap, de a követésben még átvételre vár azóta is. (nem az ára hiányzik, hanem hogy tényleg célbaérjen a küldemény)
létezik hogy nem frissül be azonnal ilyenkor?Szerintem simán késhet, a nyomkövető rendszerük, nem mindig pontos
Tegnap adtam fel 8 db csomagot egy Fox rekeszbe.
Ebből 2-t már elhelyeztek a cél automatában, 3 a raktárukban van még, 3 db pedig nem feladottként van megjelölve.
Na most ezt a 3-at is akkor vették ki amikor a többit, csak lehet nem olvasták be felvételkor, vagy ki tudja... -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
noob kérdés: az létezik hogy foxpostnál:
- utánvétes csomag
- át lett irányítva másikba, mert telített volt a célzott automataelvileg át lett véve tegnap, de a követésben még átvételre vár azóta is. (nem az ára hiányzik, hanem hogy tényleg célbaérjen a küldemény)
létezik hogy nem frissül be azonnal ilyenkor? -
chungee
addikt
Hello!
Ez attól függ, hogy melyik posta pontra kérted...
A Posta oldalán a következő olvasható:
"Rendeld csomagod partner PostaPontra, mert • utánvételes csomagod árufizetési összegét általában bankkártyával is kifizetheted"Viszont:
"Kérd csomagod egy közeli postára, mert • utánvételes csomagod árufizetési összegét akár készpénzzel, akár bankkártyával is kifizetheted."Tehát nem mindegy hova kéred. Partner PostaPont esetében általában, szóval nem biztos.
Az adott postapontra próbálj rákeresni vagy hívd fel őket.Persze ha éppen van valami gikszer a rendszerrel, akkor sincs kártyás fizetés.
Koszonom
-
Fancy-boy
addikt
Hello!
Ez attól függ, hogy melyik posta pontra kérted...
A Posta oldalán a következő olvasható:
"Rendeld csomagod partner PostaPontra, mert • utánvételes csomagod árufizetési összegét általában bankkártyával is kifizetheted"Viszont:
"Kérd csomagod egy közeli postára, mert • utánvételes csomagod árufizetési összegét akár készpénzzel, akár bankkártyával is kifizetheted."Tehát nem mindegy hova kéred. Partner PostaPont esetében általában, szóval nem biztos.
Az adott postapontra próbálj rákeresni vagy hívd fel őket.Persze ha éppen van valami gikszer a rendszerrel, akkor sincs kártyás fizetés.
-
chungee
addikt
Hellosztok! Bocsi a hülye kérdésér. Utánvéttel (webshop kártyafizetős rendszere karbantartás alatt volt) rendeltem csomagot posta pontra. Átvételkor tudok kártyával fizetni az ügyintézőnél

-
Met
nagyúr
Én is így szoktam, pedig állítólag nem kell.
De így biztosabbnak érzem
-
Fancy-boy
addikt
Szia!
Mondjuk úgy, hogy ajánlatos. Én mindig ráhelyezek egy címkét, amin rajta van a csomagazonosító, feladási kód, címzett neve és telefonszáma.
Ez a tuti. Könnyen beazonosítható a csomag, ha esetleg elkeveredne. -
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom eu-n kívülről feladott nekem egy csomagot, ami sajnos a magyar postához került, akik vám alá is vették a csomagot.
El is küldtem a dokumentumokat hogy mi van a csomagban, barátom egy külföldi vape shopból rendelt nekem NEM nikotinos dolgokat, készülkék van benne, még csak nem is pod, ez így ebben a formában még csak nem is elektronikus cigarettának minősül, a dohánytermékekhez meg főleg nincs köze.
A bige szerint viszont ebben jövedéki termék van, szóval visszaküldik a csomagot a feladónak.Mi a fenét tudok ezzel kezdeni?! Elküldte a jogszabályt, én pedig bekarikáztam neki hogy miért nincs igaza,hogy ha még elektronikus cigarettának is nézik a csomagot, az nem jövedéki termék folyadék nélkül, de szerintem sokra nem fogok jutni vele, mert szerintem a képen meglátta a "Vape" szót, és ennyit fogott csak fel....

Hol tudok panaszt tenni, mielőtt visszaküldik a csomagot? -
Oldman2
nagyúr
-
flash-
veterán
Sziasztok !ha foxposttal akarok csomagot feladni akkor a csomagra rá kell irni a felado nev3t cimét és a cimzett cimét,nevét?
vagy elég csak a kódot ráirni? -
sherlock82
senior tag
-
ACE-
addikt
Ma délelőtt vettem egy lengyel user - től egy felsőt amit foxpost ba kértem. majd kaptam egy értesítést hogy az eladó előkészítette a csomagot, majd nemsokára még egyet h a csomagot átirányították a város másik felében lévő autómatába. Még fel se adták, kb egy hét mire megérkezik hozzánk a feladótól, de már át is irányították, máshova.

Mert feltehetően a logisztikai rendszer már előre lefoglalja a rekeszeket, és látta, hogy nem lesz már szabad... nem kell ezen ennyire meglepődni.
-
sherlock82
senior tag
Ma délelőtt vettem egy lengyel user - től egy felsőt amit foxpost ba kértem. majd kaptam egy értesítést hogy az eladó előkészítette a csomagot, majd nemsokára még egyet h a csomagot átirányították a város másik felében lévő autómatába. Még fel se adták, kb egy hét mire megérkezik hozzánk a feladótól, de már át is irányították, máshova.

-
Ciccuka
veterán
Postán dolgozó hölgy magyarázta el nekem is hogy otthonról a csomagautómata adatlapot miképpen is kell kitölteni. Azóta rendszeresen használom, Csak kicsit oda kell figyelni.
oda lehet regisztrálni is és akkor fele már kész is van.
-
sherlock82
senior tag
Postán dolgozó hölgy magyarázta el nekem is hogy otthonról a csomagautómata adatlapot miképpen is kell kitölteni. Azóta rendszeresen használom, Csak kicsit oda kell figyelni.
-
Atomgeszi
nagyúr
Komolyan annyira bosszantó egy két eladó hozzáállása, hogy nem érti meg a posta címiratkitöltőt, hogy hogy működik és emiatt fizessen az ember többet, mert nem tud valaki magyarul kitölteni egy kitöltőt.
Amihez még nyomtató sem kell és ugyanúgy feladhatja csomagautomatába is. -
sherlock82
senior tag
Nem lennék a helyében. Múltkor franciaágyat kellett neki vinni szét szerelve .
-
Fancy-boy
addikt
Egyik nap a 4. emeleten lakó szomszéd becsenget hozzám h vettek egy matracot de a futár lent vár a ház előtt és legyek kedves segítsek felvinni neki.
Nyilván segítettem, a nylon , hengerbe felcsavart 200 cm hosszú matracot felvinni.
Egyedül nem is tudta volna mert a keskeny lph fordulóban else fért volna egyedül, amúgy meg fogás sem volt nagyon rajta a nylon csomagolás miatt.A néni mondta hogy vásárláskor jelezték hogy 4. emeletre kell vinni a csomagot, ahol közölték oké, nem baj, majd megbeszéli a futárral. Futár meg ebben az esetben nem tudom hogy " kényszeríthető " e arra hogy felcipelje egyedül a nehéz matracot a legfelső emeletre?
Vagy szerintetek ilyenkor mi van, futár otthagyja a ház előtt aztán csináljon vele amit akar?
Szerintem ez a futárszolgálat szabályzatától függ. Mire szerződtek a matracot értékesítő céggel. De ezeknek a dolgoknak a matracárus ÁSZF-ben is benne kéne lennie.
Nyilván "kényszeríthető" ha ez benne van a szerződésben.
Otthagyni meg csak nem fogja, legfeljebb visszaviszi. -
sherlock82
senior tag
Egyik nap a 4. emeleten lakó szomszéd becsenget hozzám h vettek egy matracot de a futár lent vár a ház előtt és legyek kedves segítsek felvinni neki.
Nyilván segítettem, a nylon , hengerbe felcsavart 200 cm hosszú matracot felvinni.
Egyedül nem is tudta volna mert a keskeny lph fordulóban else fért volna egyedül, amúgy meg fogás sem volt nagyon rajta a nylon csomagolás miatt.A néni mondta hogy vásárláskor jelezték hogy 4. emeletre kell vinni a csomagot, ahol közölték oké, nem baj, majd megbeszéli a futárral. Futár meg ebben az esetben nem tudom hogy " kényszeríthető " e arra hogy felcipelje egyedül a nehéz matracot a legfelső emeletre?
Vagy szerintetek ilyenkor mi van, futár otthagyja a ház előtt aztán csináljon vele amit akar?
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
Mi van olyankor ha küldenem kellene egy ajánlott levelet kínába, de kínai karakteres címet adtak meg?
Úgy emlékszem a postán az ügyintéző begépeli a rendszerbe a cím adatait külföldi, EU-n kívüli levél esetén és vámkezelési adatokat is rögzít.
Viszont ez így nem hiszem hogy menni fog neki.
Szia!
A Kínait nem fogják elfogadni.
Használd a fordítót vagy a mesterséges intelligenciát.
Vagy megkéred a címzettet, hogy írja át latinra.
Én úgy szoktam, hogy az eredeti karaktereket is rányomtatom, hogy a célországban könnyebben tudják kiszállítani. -
ablack
senior tag
Sziasztok!
Mi van olyankor ha küldenem kellene egy ajánlott levelet kínába, de kínai karakteres címet adtak meg?
Úgy emlékszem a postán az ügyintéző begépeli a rendszerbe a cím adatait külföldi, EU-n kívüli levél esetén és vámkezelési adatokat is rögzít.
Viszont ez így nem hiszem hogy menni fog neki.
-
Met
nagyúr
Valaki nem tudja hogy a DPD ügyintézés drágább vagy olcsóbb mint a DHL?
Tavaly rendeltem kínából, akkor DHL-el jött, fizettem import vámot, adót és DHL szolgáltatás díjjat.
Rendeltem megint de most DPD-vel jön.
Csak hogy lelkileg hogy készüljek. -
sherlock82
senior tag
Napokkal ezelőtt bementem a postára lottót feladni, és ha már ott vagyok gondoltam, megveszem a karácsonyi képeslap bélyegeket.
Mondtam is a hölgynek hogy 10 db ot szeretnék, amúgy mindegy milyen hogy hóember vagy postás bicikli van. Majd némi keresgélés után közölte hogy nincs bélyeg a postán. Riadóztatta pár kolléganőjét akik közölték hogy nálunk sincs bélyeg.Nyílván ilyen kis matrica alakú bélyeg volt amit felragasztanak különböző borítékokra, de mint különálló bélyeg, egy vidéki kisváros postáján nem volt, az szerintem azért kemény....
-
KD6-3.7
őstag
Nem tudom. Nekem a policy ilyenkor a mérvadó:
"Az MPL Üzleti csomag küldeményeket 2 alkalommal kíséreljük meg kézbesíteni, munkanapokon 08:00 és 17:00 óra között."GLS: "A GLS hétfőtől péntekig, munkaidőben szállít."
Ha még nem tévedek, a munkaidő 08:00-17:00 között van.
Így úgy gondolom, hogy a posta nem hibázik akkor, ha a címre 8:10-kor tud kimenni, mert mondjuk a depó mellett van közvetlenül.
Általában, ha rendelek egy webshoptól, mindegyik kiírja, hogy olyan címet adjak meg, ahol 8:00 - 17:00 között valaki át tudja venni a csomagot. Vagy azt írják, hogy munkaidőben át tudják venni.
Elhiszem, hogy bosszantó... De...
Nekem megadták, hogy 12:00 és 20:00 között jön a futár. Van délutános műszak, mint kiderült.
Másodjára sikerült neki kihoznia. -
MaxxDamage
félisten
-
Atomgeszi
nagyúr
Van egy csomag, kérésre össze készítették a belevalót.
68x38 és 68 magas , 27 kg (törékeny)
Ezt mivel érdemes A pontból B pontba?
GLS? Jófogás háztól-házig szolgáltatással?Jófogás szintén GLS és azt hiszem, hogy max 20 kg.
Posta elvisz 40kg-ig asszem.
-
Atomgeszi
nagyúr
Aham.
Ha tudom, hogy csomagom jön legyek ott?
Kérlek szépen nekem a futár mondta, hogy mikor hozza a csomagot. Erre jott este egy másik futár akinél nem volt csomag és azt hazudta, hogy hát nincs benne a telefonszam a rendszerben amikor meg lett adva, az előző futár fel fel tudodd hivni - aki ugye előzetes bejelentés nélkül nálunk járt- nem volt otthon senki.
Másnapra beszéltük meg, hogy kihozza, direkt kértem egy szabadnapot, bármikor jöhet. Reggel még úgy tűnt nem is jön, ügyfélszolgálat sürgette meg, hogy a délutános kihozza. Erre este 6kor jött a futar, hogy hát nála nincs csomag, de nem tudott szólni...ezek normálisak??! Most lebeszéltünk egy harmadik időpontot, de kinézem belőlük, hogy nem fogják kihozni.Nem tudom. Nekem a policy ilyenkor a mérvadó:
"Az MPL Üzleti csomag küldeményeket 2 alkalommal kíséreljük meg kézbesíteni, munkanapokon 08:00 és 17:00 óra között."GLS: "A GLS hétfőtől péntekig, munkaidőben szállít."
Ha még nem tévedek, a munkaidő 08:00-17:00 között van.
Így úgy gondolom, hogy a posta nem hibázik akkor, ha a címre 8:10-kor tud kimenni, mert mondjuk a depó mellett van közvetlenül.
Általában, ha rendelek egy webshoptól, mindegyik kiírja, hogy olyan címet adjak meg, ahol 8:00 - 17:00 között valaki át tudja venni a csomagot. Vagy azt írják, hogy munkaidőben át tudják venni.
Elhiszem, hogy bosszantó... De...
-
madmike
őstag
-
MaxxDamage
félisten
Van egy csomag, kérésre össze készítették a belevalót.
68x38 és 68 magas , 27 kg (törékeny)
Ezt mivel érdemes A pontból B pontba?
GLS? Jófogás háztól-házig szolgáltatással? -
KD6-3.7
őstag
Az nem biztos.
Mikor 5 éve vettem háztartási gépeket, majdnem nem adtak oda egy 2 méter magas hűtőt. Volt mosogatógép, mikró, stb., futár már ment volna, mondom van még egy hűtő. Biztos nincs... Benéztem a raktérbe, persze ott volt a plató belső sarkában, mondom az mi? Ja, tényleg....
Lehet a Te tévéd is megbújt valahol....
Beszéltem a futárral, elvileg jön 5 után. Bár azt nem kérdeztem meg tőle, hogy a TV is nála lesz-e.
-
tatabike
őstag
Az nem biztos.
Mikor 5 éve vettem háztartási gépeket, majdnem nem adtak oda egy 2 méter magas hűtőt. Volt mosogatógép, mikró, stb., futár már ment volna, mondom van még egy hűtő. Biztos nincs... Benéztem a raktérbe, persze ott volt a plató belső sarkában, mondom az mi? Ja, tényleg....
Lehet a Te tévéd is megbújt valahol....
-
KD6-3.7
őstag
Semmi baj, nekem az előző sztorinál a hozzáállással volt bajom, meg a hangnemmel, meg az "én vagyok a világ közepe" gondolkodásmóddal.
Tudom, mi a probléma, már említettem, hogy a feleségem is volt kézbesítő, a nagynéném meg 30 évig postamester. Kissé megragadtak a szociban a Postán, hogy úgy mondjam.
De mindenhol vannak hiányosságok, amíg emberi tényező van a dologban, ez elkerülhetetlen. Én a Postával nem, a Foxposttal viszont heti szinten szívok mostanában.
Akkora csomagnál csak dobozos/platós ponyvás furgon jöhet szóba, szerintem még egy Escalade-ba se férne be a szélessége miatt. Talán átlósan, de úgy meg sérülhet. Lassan akkora tévék lesznek, hogy köré kell építeni a házat...Hát jött is a ponyvás a kis utcánkba, hogy közölje a sofőrje, hogy nincs nála a TV.
-
tatabike
őstag
200x160cm
TV, nincs az ismerőseim között olyan akinek beférne a kocsijába, köztük a mi a autóink sem fogadnak be ekkora dobozt. Erre van a kiszallitas.
Én nem kötekedni akartam, elnézést! Csak nagyon bizonygattad, hogy a kedves megrendelőnek nincs igaza...
Kereskedelemben dolgozom, minden nap jönnek-mennek a futárok, nagyon sok rossz példám lenne még. 1 ilyen szolgáltatás van akivel rossz a tapasztalat, lehet tippelni melyik az...Most mondjuk úgy betelt nálam a pohár a sajat tapasztalatom miatt.Semmi baj, nekem az előző sztorinál a hozzáállással volt bajom, meg a hangnemmel, meg az "én vagyok a világ közepe" gondolkodásmóddal.
Tudom, mi a probléma, már említettem, hogy a feleségem is volt kézbesítő, a nagynéném meg 30 évig postamester. Kissé megragadtak a szociban a Postán, hogy úgy mondjam.
De mindenhol vannak hiányosságok, amíg emberi tényező van a dologban, ez elkerülhetetlen. Én a Postával nem, a Foxposttal viszont heti szinten szívok mostanában.
Akkora csomagnál csak dobozos/platós ponyvás furgon jöhet szóba, szerintem még egy Escalade-ba se férne be a szélessége miatt. Talán átlósan, de úgy meg sérülhet. Lassan akkora tévék lesznek, hogy köré kell építeni a házat... -
KD6-3.7
őstag
200x160cm
TV, nincs az ismerőseim között olyan akinek beférne a kocsijába, köztük a mi a autóink sem fogadnak be ekkora dobozt. Erre van a kiszallitas.
Én nem kötekedni akartam, elnézést! Csak nagyon bizonygattad, hogy a kedves megrendelőnek nincs igaza...
Kereskedelemben dolgozom, minden nap jönnek-mennek a futárok, nagyon sok rossz példám lenne még. 1 ilyen szolgáltatás van akivel rossz a tapasztalat, lehet tippelni melyik az...Most mondjuk úgy betelt nálam a pohár a sajat tapasztalatom miatt. -
tatabike
őstag
Aham.
Kérlek szépen nekem a futár mondta, hogy mikor hozza a csomagot. Erre jott este egy másik futár akinél nem volt csomag és azt hazudta, hogy hát nincs benne a telefonszam a rendszerben amikor meg lett adva, az előző futár fel fel tudodd hivni - aki ugye előzetes bejelentés nélkül nálunk járt- nem volt otthon senki.
Másnapra beszéltük meg, hogy kihozza, direkt kértem egy szabadnapot, bármikor jöhet. Reggel még úgy tűnt nem is jön, ügyfélszolgálat sürgette meg, hogy a délutános kihozza. Erre este 6kor jött a futar, hogy hát nála nincs csomag, de nem tudott szólni...ezek normálisak??! Most lebeszéltünk egy harmadik időpontot, de kinézem belőlük, hogy nem fogják kihozni.Nem tudom, mi bajod van velem, de biztos úgy van. Ez egy teljesen más szitu, szóval ja, valakibe bele kell kötni... Sok sikert, hogy megkapd a csomagot. Mondjuk ha direkt csak ezért szabit veszel ki, akkor akár el is mehettél volna érte, nem?
-
KD6-3.7
őstag
Te tudod. Gondolom a szolgáltatók kedvence lehetsz.... Nem fog hozzád igazodni a postás, ha a napi útvonala úgy jön ki, hogy 8h10-kor van ott, ahol Te csak 8h30-tól, az a Te problémád. Oldd meg. És ne ess tévedésbe, a kiszállításért fizettél, nem azért, hogy x óra x percre vigyék ki. Olyan is van, csak az sokba kerül. Fizesd ki, és akkor jogosan háboroghatsz.
Mondjuk ha tudod, hogy csomagod jön, menj oda 8h-ra. Szívesen.Aham.
Másnapra beszéltük meg, hogy kihozza, direkt kértem egy szabadnapot, bármikor jöhet. Reggel még úgy tűnt nem is jön, ügyfélszolgálat sürgette meg, hogy a délutános kihozza. Erre este 6kor jött a futar, hogy hát nála nincs csomag, de nem tudott szólni...ezek normálisak??! Most lebeszéltünk egy harmadik időpontot, de kinézem belőlük, hogy nem fogják kihozni. -
KaLeun
senior tag
Nálunk már "mobilposta" sincs. Pont ma láttam az egyik hírdetőtáblán, hogy hétfőtől ÍJ...
Persze a helyi NERbaby-k tapsikolnak a facebookon.... Bezzeg Ausztria, ez itt a fejlődés, stb.......
-
KaLeun
senior tag
Nemrég volt egy kalandom a "helyi" bázispostával, a helyi csoportvezető "néni" felvilágosított, hogy szerinte hogyan működik a posta...
Aztán ebben a gyönyörű bázispostai renndszerben alapvető szintű dolgokról nincs tudomása a kézbesítőknek. A helyi kis idegen csajszi visszahozta a cuccom a "levélgyűjtő szekrényből", mert szerinte így nem lehet feladni levelet.
Szegénykének alapvető tudomása sincs arról, hogy a PoSzab hogyan rendelkezik erről.
Ez 30 éve sem volt itt helyben probléma, aztán ebben a hatalmas fejlődésben már igen.
-
cof
veterán
azért írtam a 2 hetet mert nekem sokáig a "hivatalos" chinapostos trackeren is az NL - Customs cleearence-es entryt mutatta utolsónak 15-e környékéről :S
A feuchti bejegyzés is valami több nappal később került csak fel, innen kezdtem sejteni hogy DHL-es sztori lesz és nem NLPost-os (a vicc az egyébként hogy az első bejegyzés rajta még Kínában október 10-e, holott ez egy már október legelején feladott csomag
ott is volt bő majd 10 nap mire egyáltalán a rendszer mutatta, bár ott valami kínai ünnep volt a hónap elején)a szomorú az hogy ha a postára vagy DHL-re hagyatkozik az ember akkor egyáltalán nem tudja meg az európai csomagszámot, vagyis az eredeti azonosítót kb semmilyen formában nem őrzik meg miután felülütötték.....
a posta konkrétan hülyének nézett amikor mondtam h EMS azonosítóként ezt kaptam emrt hogy ez nem EMS szám.....aztán amikor a telón mutattam a néninek hogy az ems.chinapost.com-on ezzel trackeli akkor meg csak pislogott ő is :S
az igazi tracking ID egyébként CM522453125DE. Megnéztem ezt is, és azt nem értem, hogy ha ez már a DHL rendszerében szintén megjelent mint 10-ei előjegyzés, akkor a kínai részét miért teljesen más számon tartják nyilván. Olyan mintha ugyanazon a napon ugyanazt a csomagot a 2 országbeli posta tök más számon regisztrálta volna és adminisztrative semmillyen kapcsolat nincs köztük.
Érkeztetéskor frissitett cosmagszámnál azt várnám hogy ott az első bejegyzés 20-a környéke miután megkapta de nem, ezekszerint már ezzel a számmal előértesítette a kínai posta a DHL-t
még 1 csavar a biliben ami mindenkinek jó csak a vevőnek nemMegnéztem ezt is, és azt nem értem, hogy ha ez már a DHL rendszerében szintén megjelent mint 10-ei előjegyzés, akkor a kínai részét miért teljesen más számon tartják nyilván. Olyan mintha ugyanazon a napon ugyanazt a csomagot a 2 országbeli posta tök más számon regisztrálta volna és adminisztrative semmillyen kapcsolat nincs köztük.
Amit te kaptál az egy logisztikai azonosító, addig volt érdekes amíg a németekhez nem ért, ott már tudták, hogy milyen címkével érkeztetik tovább. Sajnos ezt nem mutatta egyik publikus kereső sem, de amit ők használnak zárt rendszer nemzetközi vonalon, ott mindig több információ áll rendelkezésükre a csomagokkal kapcsolatban. Aliexpress is előszeretettel ad már inkább logisztikai azonosítót nyomkövetés információnál, de szerencsére a parcelsapp többnyire le tudja követni ezeket, tehát van olyan nyomkövető adatbázis még mindig, ami nem publikus, amiből érthetően nem tud további információhoz jutni adott csomaggal kapcsolatban (ahogy írtam, a postal.ninja oldal egyáltalán nem is tudott semmit erről a ZC... azonosítóról mutatni). A magyar posta is csak ezzel a CM...DE azonosítóval tudott volna segíteni, mert az ő rendszerükben ez látszódik csak már.
-
Kobe
veterán
Akkor happy end. Mondjuk így, hogy megadtad a csomagazonosítót én is néztem, 20-án küldték tovább hozzánk (te azt írtad, hogy jó 2 hete elakadt elakadt a nyomkövetés ami ugye kissé túlzás volt), volt egy hosszú hétvége nálunk, ez így simán belefért. Szomorú viszont, hogy a parcelsapp nem mutatja a next tracking numbert, a postal.ninja oldala meg egyáltalán semmit.
azért írtam a 2 hetet mert nekem sokáig a "hivatalos" chinapostos trackeren is az NL - Customs cleearence-es entryt mutatta utolsónak 15-e környékéről :S
A feuchti bejegyzés is valami több nappal később került csak fel, innen kezdtem sejteni hogy DHL-es sztori lesz és nem NLPost-os (a vicc az egyébként hogy az első bejegyzés rajta még Kínában október 10-e, holott ez egy már október legelején feladott csomag
ott is volt bő majd 10 nap mire egyáltalán a rendszer mutatta, bár ott valami kínai ünnep volt a hónap elején)a szomorú az hogy ha a postára vagy DHL-re hagyatkozik az ember akkor egyáltalán nem tudja meg az európai csomagszámot, vagyis az eredeti azonosítót kb semmilyen formában nem őrzik meg miután felülütötték.....
a posta konkrétan hülyének nézett amikor mondtam h EMS azonosítóként ezt kaptam emrt hogy ez nem EMS szám.....aztán amikor a telón mutattam a néninek hogy az ems.chinapost.com-on ezzel trackeli akkor meg csak pislogott ő is :S
az igazi tracking ID egyébként CM522453125DE. Megnéztem ezt is, és azt nem értem, hogy ha ez már a DHL rendszerében szintén megjelent mint 10-ei előjegyzés, akkor a kínai részét miért teljesen más számon tartják nyilván. Olyan mintha ugyanazon a napon ugyanazt a csomagot a 2 országbeli posta tök más számon regisztrálta volna és adminisztrative semmillyen kapcsolat nincs köztük.
Érkeztetéskor frissitett cosmagszámnál azt várnám hogy ott az első bejegyzés 20-a környéke miután megkapta de nem, ezekszerint már ezzel a számmal előértesítette a kínai posta a DHL-t
még 1 csavar a biliben ami mindenkinek jó csak a vevőnek nem -
cof
veterán
Akkor happy end. Mondjuk így, hogy megadtad a csomagazonosítót én is néztem, 20-án küldték tovább hozzánk (te azt írtad, hogy jó 2 hete elakadt elakadt a nyomkövetés ami ugye kissé túlzás volt), volt egy hosszú hétvége nálunk, ez így simán belefért. Szomorú viszont, hogy a parcelsapp nem mutatja a next tracking numbert, a postal.ninja oldala meg egyáltalán semmit.
-
Kobe
veterán
röhej de végül megoldódott
az történt amit mondtam, kapott egy új ID-t németországban és azzal érkeztették
ma meg csengetett a posta MPL hogy jött a csomag -
Kobe
veterán
ZC45348216999
az eladonak mar jeleztem, de eselyesen o sem kapott mas IDt a china posttol, igy max csomag kerestetessel lehetne utana menni
-
cof
veterán
Ez így már konkrétabb. Eddig csak a ZC... kezdetű azonosítóról írtál, hogy mi van mögötte, csak most. Ez így se nem DHL, se nem nemzetközi postai azonosító. Ez egy logisztikai azonosító, amivel valóban nem tudnak mit kezdeni a potán.
-
Kobe
veterán
Ha lenne új azonosító akkor azt írná valamelyik nyomkövetős oldal, még a postal.ninja oldalt is megnézheted. De 2 hét az elég sok idő német-magyar viszonylatban. És az általad írt bejegyzés szokott lenni az utolsó, mielőtt elveszik az éterben. Ettől függetlenül megírhattad volna a nyomkövetési számot, hogy konkrétumot is tudjunk írni azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán logisztikai azonosítód van, vagy már egy eleve nemzetközi azonosítód.
leírtam már, ZC kezdetű azonosítóm van, ZC és utána 11 darab szám
-
cof
veterán
az a problem, hogy sem a parcelsapp, sem a 17trac k nem mutat semmi alternativ azonositot
az utiollsó bejegyzés ez:
A csomag elhagyta a feldolgozó központot HU Budapest Feucht, NémetországFeucht, Germany
a csavar a dollogban hogy ez eredetileg egy chinapost EMS csomag volt, viszont a trackerekben sem konzekvensen látszik, a 17track chinapost nak mutatja, a parcelsapp JS EXpress-nek aki gondolom valamilyen forwarder vagy chinapost partner. Ellenben lehet trackelni a hivatalos chinapost siteon isA feuchti lokáció miatt gondolom hogy a rormál DHL kezelte és majd a magyar posta hozná belföldön. (más, JS Expresshez tartozó csomagközpont nincs feuchtban, azt már csekkoltam)
Csakhát a feuchti csomagkezelés után új azonosítót kaphatott, amit a megadott elérhetőségének egyikére sem küldtek meg, a DHL üszije csak német és egy Vanda szerű robot érhető csak el, a magyar posta meg mossa kezeit mert a ZC* azonosítót ők nem ismerik.
Már postafiókban is érdeklődtem hogy cím alapján kihozták e vagy ott van, de semmiHa lenne új azonosító akkor azt írná valamelyik nyomkövetős oldal, még a postal.ninja oldalt is megnézheted. De 2 hét az elég sok idő német-magyar viszonylatban. És az általad írt bejegyzés szokott lenni az utolsó, mielőtt elveszik az éterben. Ettől függetlenül megírhattad volna a nyomkövetési számot, hogy konkrétumot is tudjunk írni azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán logisztikai azonosítód van, vagy már egy eleve nemzetközi azonosítód.
-
Kobe
veterán
az a problem, hogy sem a parcelsapp, sem a 17trac k nem mutat semmi alternativ azonositot
az utiollsó bejegyzés ez:
A csomag elhagyta a feldolgozó központot HU Budapest Feucht, NémetországFeucht, Germany
a csavar a dollogban hogy ez eredetileg egy chinapost EMS csomag volt, viszont a trackerekben sem konzekvensen látszik, a 17track chinapost nak mutatja, a parcelsapp JS EXpress-nek aki gondolom valamilyen forwarder vagy chinapost partner. Ellenben lehet trackelni a hivatalos chinapost siteon isA feuchti lokáció miatt gondolom hogy a rormál DHL kezelte és majd a magyar posta hozná belföldön. (más, JS Expresshez tartozó csomagközpont nincs feuchtban, azt már csekkoltam)
Csakhát a feuchti csomagkezelés után új azonosítót kaphatott, amit a megadott elérhetőségének egyikére sem küldtek meg, a DHL üszije csak német és egy Vanda szerű robot érhető csak el, a magyar posta meg mossa kezeit mert a ZC* azonosítót ők nem ismerik.
Már postafiókban is érdeklődtem hogy cím alapján kihozták e vagy ott van, de semmi -
cof
veterán
Nem vetnwk meg ra keresztet mert a status szerint elhagyta a csomagkozpontot csak szerintem beetkeztetes es feldolgozas utan kapott egy belso DHL azonositot amit en nem tudok igy sehol sem tudok erdeklodni annak hianyaban
mondjuk hogy miert kell 2x csomagazonositot valtani, plane trackt csomagoknal azt nem ertem
Nézz rá a parcelsapp.com oldalon, az írja az alternatív azonosítót általában ha van. Amúgy a DHL az a német posta, amit itthon a magyar posta kézbesít Európa+ csomagként. Ha XX123456789XX formátumú azonosítód van, az egy nemzetközi postai azonosító.
-
Kobe
veterán
Nem vetnwk meg ra keresztet mert a status szerint elhagyta a csomagkozpontot csak szerintem beetkeztetes es feldolgozas utan kapott egy belso DHL azonositot amit en nem tudok igy sehol sem tudok erdeklodni annak hianyaban
mondjuk hogy miert kell 2x csomagazonositot valtani, plane trackt csomagoknal azt nem ertem
-
Atomgeszi
nagyúr
hello
kínából érkező csomagot várok ami megérkezett európába de Feucht központban elakadt jó 2 hete
eredetileg chinapost EMS csomag volt, 17tracken JS Express látszik mint továbbító, de a Feucht bejegyzést látva gondolom ez inkább DHL lesz
DHLviszont mivel csak egy ZC* kezdetű azonosítót kaptam, sem a psota, sem a DHL nem találja és nem is látok további azonosítókat hozzá amivel kerestetni lehetne
tippek hogyan lehetne utánajárni ?
Feucht sajnos a csomagok bermuda háromszöge.
2 hét után lehet, hogy keresztet vethetsz rá.Nekem mindig gyomorgörcsöm van, ha ott jár a csomagom.
Egy telefont már loptak ott el, amit soha nem kaptam meg. -
Kobe
veterán
hello
kínából érkező csomagot várok ami megérkezett európába de Feucht központban elakadt jó 2 hete
eredetileg chinapost EMS csomag volt, 17tracken JS Express látszik mint továbbító, de a Feucht bejegyzést látva gondolom ez inkább DHL lesz
DHLviszont mivel csak egy ZC* kezdetű azonosítót kaptam, sem a psota, sem a DHL nem találja és nem is látok további azonosítókat hozzá amivel kerestetni lehetne
tippek hogyan lehetne utánajárni ?
-
oio1i10o
junior tag
Sziasztok,
Inverz Európa+ csomagot automatában fel lehet adni? -
Jim74
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Feladó Budapest, számítástechnikai üzlet, cél: Kerepes-Szilasliget csomagautomata.
Igazából a Foxpost és a GLS között gondolkodom, mert ők nagyjából egy árban vannak. Az MPL egy ezressel drágább.
Köszönöm
. -
Oldman2
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg melyik csomagpontra szállítás a legmegbízhatóbb, leggyorsabb?
- GLS
- Foxpost
- MPLKöszönöm a segítséget.

-
ACE-
addikt
-
Joker88
őstag
Szerintetek mikorra várható a kézbesítés ?
-
kutga
félisten
-
Ciccuka
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem érdekel, egy szolgáltatásért fizettem, és nem kapom meg. Ha el akarok menni érte, akkor csomagpontra kérem a csomagot, oda, ahol az útba esik.
Mondom, futár tud jönni időben, jöjjön a postás is. Vagy hívjon fel, megmondom, h hagyja a szomszédnál. Bármi. Vagy legyen időpont változtatás. Oldják meg.A futár is csak azért jön akkor, mert nem az első címe vagy. Ha az lennél, ő sem várna.
-
kutga
félisten
Tegnap küldtek a köcsögök egy sms-t, h a házhozszállítós csomagomat 15-ig vehetem át, az hunyorítva 1 hét. Nálunk az a sztori, h munkahelyi címre kérem, 8:30 elött nem vagyunk itt. Mpl rendszeresen azt játssza, h 7:58-kor jön az email, h ma megpróbálják kézbesíteni, majd 8:12-kor jön, h sikertelen. Miközben az idióta postás pontosan tudja, h iroda, és nem vagyunk itt.
De nem fogom átvenni tőlük. Írtam a cégnek, akitől vásároltam, h rúgják ki az mpl-t, mert egy semmirekellő banda, elnézést kértek, gls ma hozta az új csomagot, amit újra elküldtek.Ezen a héten a feleségemet tréfálták meg ugyanígy, azzal a különbséggel, hogy a nyomkövetésnél látható volt a postás telefonszáma, aki a rövid beszélgetés alapján állította, hogy többször is csengetett és még sms-t (!) is küldött, majd amikor a feleségem kissé felemelte a hangját, hogy semmi nem jött, és emiatt el kell mennie a város másik végére kb, rácsapta a telefont. Evvan, szerencsére van a kerületben normális postás is.
-
tatabike
őstag
Ez csak spekuláció. Nem volt szó "igazi" céges küldeményről, ez nem a "mi lenne ha" youtube csatorna. Ha nem akarsz a tényeknél maradni, akkor nincs miről beszélni.

Mondjuk én már onnantól komolytalannak tartom az egészet, hogy "köcsögök, idióta, semmirekellő banda". Ezért írtam, hogy a szolgáltatók kedvence lehet. Van, ahol ez nem valami célravezető. Pl. ha az az illető mondjuk a pizzádat hozza, nem a leveledet...
-
gyulaszu
senior tag
Te tudod. Gondolom a szolgáltatók kedvence lehetsz.... Nem fog hozzád igazodni a postás, ha a napi útvonala úgy jön ki, hogy 8h10-kor van ott, ahol Te csak 8h30-tól, az a Te problémád. Oldd meg. És ne ess tévedésbe, a kiszállításért fizettél, nem azért, hogy x óra x percre vigyék ki. Olyan is van, csak az sokba kerül. Fizesd ki, és akkor jogosan háboroghatsz.
Mondjuk ha tudod, hogy csomagod jön, menj oda 8h-ra. Szívesen.Én ezt azért nem így látom...
Szerinted akkor az "igazi" céges küldeményekkel is így jártak? Mindig be kell menniük értük, ha a kézbesítő netán hamarabb/később ér oda? Vagy azt mindig ki tudják akkor vinni, amikor már vannak ott az irodában? Netán megkísérlik az újbóli kézbesítést? -
tatabike
őstag
Nem érdekel, egy szolgáltatásért fizettem, és nem kapom meg. Ha el akarok menni érte, akkor csomagpontra kérem a csomagot, oda, ahol az útba esik.
Mondom, futár tud jönni időben, jöjjön a postás is. Vagy hívjon fel, megmondom, h hagyja a szomszédnál. Bármi. Vagy legyen időpont változtatás. Oldják meg.Te tudod. Gondolom a szolgáltatók kedvence lehetsz.... Nem fog hozzád igazodni a postás, ha a napi útvonala úgy jön ki, hogy 8h10-kor van ott, ahol Te csak 8h30-tól, az a Te problémád. Oldd meg. És ne ess tévedésbe, a kiszállításért fizettél, nem azért, hogy x óra x percre vigyék ki. Olyan is van, csak az sokba kerül. Fizesd ki, és akkor jogosan háboroghatsz.
Mondjuk ha tudod, hogy csomagod jön, menj oda 8h-ra. Szívesen. -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
Mondom, futár tud jönni időben, jöjjön a postás is. Vagy hívjon fel, megmondom, h hagyja a szomszédnál. Bármi. Vagy legyen időpont változtatás. Oldják meg. -
ACE-
addikt
Jah, valszeg a srác úgy gondolja hogy körülötte forog a föld...
-
tatabike
őstag
Tegnap küldtek a köcsögök egy sms-t, h a házhozszállítós csomagomat 15-ig vehetem át, az hunyorítva 1 hét. Nálunk az a sztori, h munkahelyi címre kérem, 8:30 elött nem vagyunk itt. Mpl rendszeresen azt játssza, h 7:58-kor jön az email, h ma megpróbálják kézbesíteni, majd 8:12-kor jön, h sikertelen. Miközben az idióta postás pontosan tudja, h iroda, és nem vagyunk itt.
De nem fogom átvenni tőlük. Írtam a cégnek, akitől vásároltam, h rúgják ki az mpl-t, mert egy semmirekellő banda, elnézést kértek, gls ma hozta az új csomagot, amit újra elküldtek.És hogy gondoltad, 20 percet várjon a postás, míg odaér valaki, vagy menjen később vissza, vagy érjen oda később? Csak azért kérdezem, mert ez nem így működik. A feleségem is volt kézbesítő, a nagynéném meg 30+ évig postamester.
-
ncc1701
veterán
Hölgyek/urak!
A posta sikertelen kézbesítést követően meddig tartja a csomagokat?
Ma vártam Németországból egy Európa+ csomagot, háznál kézbesítve, amit a nyomkövetés szerint délután kétszer is sikertelenül próbáltak kézbesíteni.
Mondanom sem kell, végig itthon voltunk, de se sms, se hívás, se emailt nem kaptam erről, és a postás nemhogy kétszer, de egyszer sem csengetett, cetlit sem hagyott. A nyomkövetés szerint postán tudom átvenni a csomagot, de holnap elutazom egy hétre, attól félek addig visszaküldik. A nyomkövetés azt nem írja meddig vehető át.
De nem fogom átvenni tőlük. Írtam a cégnek, akitől vásároltam, h rúgják ki az mpl-t, mert egy semmirekellő banda, elnézést kértek, gls ma hozta az új csomagot, amit újra elküldtek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
14000 - 13901
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- általános iskolai rendszergazda
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- BMW topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i7-1255U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Felújított üzleti laptopok - 24 hónap garancia - Ingyenes szállítás - Részletfizetési lehetőség
- Használt Bose QuietComfort Ultra 2nd Gen Bluetooth Headset Midnight Violet 890101-0400/ 12 hónap gar
- Dell Latitude 5410,14",FHD,i5-10310U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Xiaomi Redmi 15C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

Amihez még nyomtató sem kell és ugyanúgy feladhatja csomagautomatába is.
ott is volt bő majd 10 nap mire egyáltalán a rendszer mutatta, bár ott valami kínai ünnep volt a hónap elején)