- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
-
12400 - 12301
14212 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
-
Dealer95
őstag
-
Kaba
veterán
-
Kaba
veterán
Ha valamennyit utalna előre az nem opció ? (akár feladás után)
Vagy csinálsz 2 csomagot, az egyikben nem lesz semmi.
Esetleg ha bontható a cucc valamit teszel a második csomagba,
mondjuk a kábelét ilyesmi.GLS t nézted?
[link]
Max. utánvétbeszedés: 499.999 Ft-igA GLS limitet láttam, de nem találtam semmit ami csomagautomatás lehetőségre utalna.
-
DonThomasino
veterán
Ha valamennyit utalna előre az nem opció ? (akár feladás után)
Vagy csinálsz 2 csomagot, az egyikben nem lesz semmi.
Esetleg ha bontható a cucc valamit teszel a második csomagba,
mondjuk a kábelét ilyesmi.GLS t nézted?
[link]
Max. utánvétbeszedés: 499.999 Ft-ig -
Dealer95
őstag
Szia!
MPL automata esetében 200eFt a limit.
Ha több termék, akkor 2 csomagban add fel.
Egyéb esetben marad a PostaPontra küldés, vagy a házhoz szállítás.
-
Kaba
veterán
250K-s csomagot hogyan lehetne utánvétes csomagként küldeni? Elsősorban csomagautomatába. Foxpost nem megy, mivel ott 150K a limit.
-
DonThomasino
veterán
GLS csomagautomata töltés van hétvégén?
-
gaben22
őstag
Ha ritkán rendelsz 1-1 dolgot és nincs 8-10 dolcsi (még ki is írja a határt) körüli összértéke egy időben / néhány napon belül, akkor belga postás lesz. Ha viszont közel egy időben rendelsz összértékben határon felülieket, akkor általában összevonják. Nekem idén talán 1-2 apró kacat jött postán át (3-4 héttel lassabban az itthonni balfaszkodásuk miatt), míg minden mást az expressone hozott ki (rendeléstől számítva 1-2-3 héten belül)
Sőt, sok esetben a nem saverest is futár hozza, ha értékhatáron felül van vagy más dokokkal együtt eléri az értékhatárt, akkor összevonják egybe.

Ha egy termék maga értékhatár feletti már, akkor eleve átbillenti drágábbra (4-5$) a szállítást is. De valójában több kis értékű, 1 dolcsis szállítási díjút is összevonnak, ha megvan a határ.Igen, ez is "újdonság" (már egy ideje így van), hogy optimalizálnak Alinál és összevonnak pakkokat. Részemről támogatom, jó ötlet volt sok szempontból.
-
azbest
félisten
Ha ritkán rendelsz 1-1 dolgot és nincs 8-10 dolcsi (még ki is írja a határt) körüli összértéke egy időben / néhány napon belül, akkor belga postás lesz. Ha viszont közel egy időben rendelsz összértékben határon felülieket, akkor általában összevonják. Nekem idén talán 1-2 apró kacat jött postán át (3-4 héttel lassabban az itthonni balfaszkodásuk miatt), míg minden mást az expressone hozott ki (rendeléstől számítva 1-2-3 héten belül)
Sőt, sok esetben a nem saverest is futár hozza, ha értékhatáron felül van vagy más dokokkal együtt eléri az értékhatárt, akkor összevonják egybe.

Ha egy termék maga értékhatár feletti már, akkor eleve átbillenti drágábbra (4-5$) a szállítást is. De valójában több kis értékű, 1 dolcsis szállítási díjút is összevonnak, ha megvan a határ. -
ACE-
addikt
Szerintem már viszonylag régen, de azt nem tudom, hogy 100%-ban kipaterolták-e postát vagy sem. Sok csomagom jön mindenhonnan így nem igazán tartom fejben, lehet van még posta is Alinál. Úgy emlékszem nekem már hozott házhoz DPD is Aliról csomagot, ill. megesik/megesett, hogy Pick Pack Pontra adták le és ott tudtad átvenni, bár nekem utóbbi már régóta nem volt.
Aliexpress saver az nálam eddig mindig Postával jött...
-
gaben22
őstag
Azt hiszem megvan...
Emlékszem, hogy a Packeta küldött egy SMS -t, hogy valami csomag átvehető, de mivel se a csomagszám, se a Packeta nem volt ismerős, hogy velük intéznék bármit is, ezért figyelmen kívül hagytam... meg ugye egy olyan címre jött vmi, amire én nem kértem semmit se, azt hittem vmi átverés.
Illetve az AliExpresses nyomkövetőt használtam ami nem listázta ezeket a részleteket.Amúgy ez mióta van így?
Szerintem már viszonylag régen, de azt nem tudom, hogy 100%-ban kipaterolták-e postát vagy sem. Sok csomagom jön mindenhonnan így nem igazán tartom fejben, lehet van még posta is Alinál. Úgy emlékszem nekem már hozott házhoz DPD is Aliról csomagot, ill. megesik/megesett, hogy Pick Pack Pontra adták le és ott tudtad átvenni, bár nekem utóbbi már régóta nem volt.
-
pvt.peter
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy aug. 18-án magyar vámra befutott, majd mintha visszaküldték volna. Ha megnézed szept. 2-es bejegyzés szerint "returned to sender" van. Okokat nem lehet innen megmondani, de ha b*zi magyar posta intézte neked, akkor az pont elég ok a visszaküldésre... Vedd fel a kapcsolatot az eladóval, szerintem újra el fogják küldeni neked. Amúgy nekem utóbbi időben már nem sz*r magyar postával intézik az Aliról jövő csomagok szállítását (gondolom nem véletlen). Esetleg írd be a tracking kódot ide és hátha látsz valamit, ami segít.
Azt hiszem megvan...
Emlékszem, hogy a Packeta küldött egy SMS -t, hogy valami csomag átvehető, de mivel se a csomagszám, se a Packeta nem volt ismerős, hogy velük intéznék bármit is, ezért figyelmen kívül hagytam... meg ugye egy olyan címre jött vmi, amire én nem kértem semmit se, azt hittem vmi átverés.
Illetve az AliExpresses nyomkövetőt használtam ami nem listázta ezeket a részleteket.Amúgy ez mióta van így?
-
gaben22
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy aug. 18-án magyar vámra befutott, majd mintha visszaküldték volna. Ha megnézed szept. 2-es bejegyzés szerint "returned to sender" van. Okokat nem lehet innen megmondani, de ha b*zi magyar posta intézte neked, akkor az pont elég ok a visszaküldésre... Vedd fel a kapcsolatot az eladóval, szerintem újra el fogják küldeni neked. Amúgy nekem utóbbi időben már nem sz*r magyar postával intézik az Aliról jövő csomagok szállítását (gondolom nem véletlen). Esetleg írd be a tracking kódot ide és hátha látsz valamit, ami segít.
-
pvt.peter
őstag
-
xy.zsolt
addikt
-
xy.zsolt
addikt
Valaki világítson fel....a Dániából vásárolt termékeket vámolják itthon vagy EUn belüli szállításnak számít?
-
ACE-
addikt
-
zoltanz
nagyúr
Postától kaptam egy mail-t Vám kezelésről okt 30 -án délután, hogy fizesek be nov 2. 03.30 ig díjat.
Úgy hogy négynapos ünnep van, és rendszerkarbantartás van a postánál okt 30-31-ig.
-
gabro0
őstag
Nálam MPL-lel mindig ez van. Ha tehetem nem b*zi magyar postával intézem a rendeléseim. Nekem napi/heti szinten jönnek belföldről//külföldről csomagjaim, DHL Express (ők nem b*zi magyar postával kézbesítenek itthon hanem maguk intézik), Fedex, DPD, UPS... és valamiért csak MPL nem talál otthon sose, amikor otthon vagyok
. Vagy be kell fáradnom nekem a postára vagy nehéz csomagnál felárért újrakézbesítést kell kérnem (azt már szerződött partner csinálja nekik úgy vettem észre, ők valamiért otthon szoktak találni)... Kabaré...
Ma is várok egy jó nehéz csomagot, küldő MPL-lel küldte
. Tracking szerint kézbesítőnél van. Már várom az új bejegyzést trackingen, hogy nem voltam otthon (közben meg azért nem mentem el intézni a dolgaim, hogy át tudjam venni, ha jön).Igen, elég bosszantó. Ha tehetem én is mást választok, de gyakran nem éri meg dupla annyit fizetni a stresszmentes szállításért, ha nem olyan nagy értékű a rendelés (teszem azt több száz euró).
#12375 kakuk.tamas: Köszi, végül másnap körbetelefonálás után meglett. A kézbesítő állítása szerint azért nem hozta ki, mert mást helyettesített és nem tudott a rá bízott csomagmennyiséggel megbírkózni...
-
MaxxDamage
félisten
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Media Markt Posta Pont-ra szállítanak ki szombaton?
-
sherlock82
senior tag
Tegnap kora reggel líra.hu oldalról rendeltem kettő db könyvet ma már 10.00 kor kezemben voltak a könyvek ( Bp.-ről Somogy megyébe )
MPL. -
gaben22
őstag
Sziasztok!
Külföldi DHL-es követett (MPL Európa+) csomagot várok, tegnap a kézbesítőnél járt és délután fél 5-kor bekerült a követésbe egy sikertelen kézbesítés bejegyzés. Mondanom se kell, ketten voltunk itthon, telefon nem csörgött. Postaládát néztem, értesítő nem volt bedobva, futár telefonszámom nincs.
Kellene a csomag tartalma, mit csináljak szerintetek?Nálam MPL-lel mindig ez van. Ha tehetem nem b*zi magyar postával intézem a rendeléseim. Nekem napi/heti szinten jönnek belföldről//külföldről csomagjaim, DHL Express (ők nem b*zi magyar postával kézbesítenek itthon hanem maguk intézik), Fedex, DPD, UPS... és valamiért csak MPL nem talál otthon sose, amikor otthon vagyok
. Vagy be kell fáradnom nekem a postára vagy nehéz csomagnál felárért újrakézbesítést kell kérnem (azt már szerződött partner csinálja nekik úgy vettem észre, ők valamiért otthon szoktak találni)... Kabaré...
Ma is várok egy jó nehéz csomagot, küldő MPL-lel küldte
. Tracking szerint kézbesítőnél van. Már várom az új bejegyzést trackingen, hogy nem voltam otthon (közben meg azért nem mentem el intézni a dolgaim, hogy át tudjam venni, ha jön). -
Anonymusxx
senior tag
üdv
Svédországból rendeltem egy csomagot , az volt az oldalukon h 2-7 nap.Hétfőn lesz egy hete, csak azért írok mert láttam egy másik hardverapós postás topicban, h a külföldről érkező csomag érkezési ideje lehet akár 30-40 nap is.
A kommentekben íra valaki egy régebbi kommentben h az elosztóban is ragadhat akár 3 hétre is. Ez igaz?A nyomkövetésen ez az utolsó infó:
26 Oct 03:27
SE
The shipment item has left the country of the sender.Jó lenne ha jövő hétre itt lenne..
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Külföldi DHL-es követett (MPL Európa+) csomagot várok, tegnap a kézbesítőnél járt és délután fél 5-kor bekerült a követésbe egy sikertelen kézbesítés bejegyzés. Mondanom se kell, ketten voltunk itthon, telefon nem csörgött. Postaládát néztem, értesítő nem volt bedobva, futár telefonszámom nincs.
Kellene a csomag tartalma, mit csináljak szerintetek?A futárszolgálatnál érdeklődj a száma alapján.
-
gabro0
őstag
Sziasztok!
Kellene a csomag tartalma, mit csináljak szerintetek? -
gaben22
őstag
Én mindig csomagolok. Alaposan. Egyszer várnom kellett automatánál, mert a figura épp feltöltötte/kivette a feladottakat. Automatás figurának van 1-2 gurulós kocsija amibe be van "hányva" minden pakk, nyilván siet, nem reptéri szintű dobálást rendez, de akkor se finomkodik. Egyszer kaptam egy számológépet csomagolás nélkül és nagyon nem örültem neki. Ha nincs szerencsém egy másik dobozolt pakk sarka akár el is törhette volna. Ezt leszámítva eddig mindig alaposan csomagolva kaptam mindent. Szerintem csomagolj rendesen.
-
ferenck
senior tag
-
kakuk.tamas
addikt
-
rushty
őstag
automatánál nem kell dobozolni ugye?
-
azbest
félisten
Mert még az oldal gazdái is azt javasolják, amolyan felelősség hárításként. Pedig az tényleg nem működik, hogy fizetés nélkül átvegye valaki és kibontogassa. A szállító a szállításért felel, nem pedig azért, hogy mit tettek a csomagba.
Ha olyan fizetési rendszer lenne, ahol egy közvetítő kezeli a visszaigazolásokat és felelősséget, kártérítést is ad a szolgáltatás díjáért, akkor tud ez működni. Amúgy mindig csak hárítás.
-
kakuk.tamas
addikt
Ennyi erővel sehogy se szabad postázni cuccot. És sehonnan se szabad rendelni.
Vagy mire akarsz célozni/ mire gondolsz?
Én ezért preferálom a fele az elején, fele a csomag átvétele után dolgot. Így legalább tudjuk egymár számlaszámát, ami már jo kiindulási alap, ha valami gáz lenne.
-
törölt tag
Múltkor így jártam: kellett egy doboz, gondoltam postán veszek egyet. Naivan mentem rögtön a postabolt részhez, mire mondta az eladó a benti csomagfeladás részen tudok venni, húzzak sorszámot. Hát ez így nem túl hatékony.
-
gaben22
őstag
Amazon is csak akkor számolja rá automatikusan, ha fulfilled by Amazon van (legalábbis ez az én tapasztalatom). Amúgy sok könyvesbolt pl. ahonnan vásárolok Amazon UK-nál nem csinálja meg. Jött egy audiofil fülhallgató kábelem USA-ból, ők se csinálták meg úgyhogy én úgy látom még messze nem magától értetődő, hogy elintézik neked előre. Ettől függetlenül posta/nav elmehet a p*csába, hogy következmények nélkül azt csinálnak, amit akarnak.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a mútkori postai alkalmazott telefonos ügyfélszolgálatos "kis barátom" azt találta mondani, hogy a panaszom is egyedi eljárásnak minősül majd, így meg fogják állapítani, hogy igen, rosszul lett elszámolva az ÁFA, de rátesznek majd kb. 8000 HUF egyedi eljárási díjat. Tehát még akkor is fizetsz, ha ők a hülyék
. És ugye 1 éve tettem panaszt. Egy éve... 
-
ACE-
addikt
Tudtommal nem kötelező a küldőnek elintézni az ÁFÁ-t. Vagy elintézi neked és "tesz" rá IOSS kódot vagy te vámolod le itthon. Japánból is rendre úgy jönnek a csomagjaim, (cégektől, magánszemélyektől akár még eBay-ről is), hogy nincs előre kifizetve az ÁFA. Most is jött egy órám egy Japán aukciós oldalról és fizetnem kellett AFÁ-t (+ természetesen a posta kezelési költségét a semmire...).
Nyilván a legtöbb publikus oldal rászámolja az ÁFÁ-t. Legalábbis az árnál jelölik, hogy az ár tartalmazza, eddig bárhonnan rendeltem mindenhol ez volt. Hétköznapi rendelős oldalaknál biztosan így van. Ha számodra külön küldi cég vagy magánszemély az nyilván nem úgy fogja küldeni.
-
gaben22
őstag
Tudtommal nem kötelező a küldőnek elintézni az ÁFÁ-t. Vagy elintézi neked és "tesz" rá IOSS kódot vagy te vámolod le itthon. Japánból is rendre úgy jönnek a csomagjaim, (cégektől, magánszemélyektől akár még eBay-ről is), hogy nincs előre kifizetve az ÁFA. Most is jött egy órám egy Japán aukciós oldalról és fizetnem kellett AFÁ-t (+ természetesen a posta kezelési költségét a semmire...).
-
ACE-
addikt
B*zi postát/navot (kisbetűvel) nem tudjátok valaki beperelte már, mert rendre tévesen számolják el az ÁFA mértékét? Nekem gyakran jönnek könyveim UK-ból, US-ből és b*zi posta/nav rávágja automatikusan a 27%-ot 5 helyett (DHL/FedEx soha). 1 éve tettem panaszt, párhavonta felhívom őket emiatt, mert semmi nem történik a panasszal (postát, mert ugye nav titkosszolgálattal nem lehet kapcsolatba kerülni), legutóbb egy helyi ürge kioktatott, hogy ez így jó, ha mást akarok, akkor előre jelentsem be, viszont annak egyedi eljárási díja lesz (talán 7-8000 már nem emlékszem) így esetleg 1-1 olcsóbb könyve, ha ezután rászámolnák a helyes ÁFA tételt még rosszabbul is járnék, mintha kifizetném az elcsalt ÁFA-t...
Ha volna itt esetleg jogász, ez nem merít ki valamilyen "tényállást"?
Miért nem jelzed a helynek ahonnan rendelted, hogy rászámolták itthon az ÁFÁ-t ami azt jelenti hogy ők nem fizették be, és ezért kéred vissza?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, szeretnék feladni egy tabletet ami 150.000,-ft értékű de most nézem az mpl-nél már lecsökkentették az alap értékbiztosítást 50.000,-Ft-ra.
Tudnátok mondani alternatívát mivel érdemes még?Köszi a segítséget gls lett végül
-
gaben22
őstag
B*zi postát/navot (kisbetűvel) nem tudjátok valaki beperelte már, mert rendre tévesen számolják el az ÁFA mértékét? Nekem gyakran jönnek könyveim UK-ból, US-ből és b*zi posta/nav rávágja automatikusan a 27%-ot 5 helyett (DHL/FedEx soha). 1 éve tettem panaszt, párhavonta felhívom őket emiatt, mert semmi nem történik a panasszal (postát, mert ugye nav titkosszolgálattal nem lehet kapcsolatba kerülni), legutóbb egy helyi ürge kioktatott, hogy ez így jó, ha mást akarok, akkor előre jelentsem be, viszont annak egyedi eljárási díja lesz (talán 7-8000 már nem emlékszem) így esetleg 1-1 olcsóbb könyve, ha ezután rászámolnák a helyes ÁFA tételt még rosszabbul is járnék, mintha kifizetném az elcsalt ÁFA-t...
Ha volna itt esetleg jogász, ez nem merít ki valamilyen "tényállást"?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, szeretnék feladni egy tabletet ami 150.000,-ft értékű de most nézem az mpl-nél már lecsökkentették az alap értékbiztosítást 50.000,-Ft-ra.
Tudnátok mondani alternatívát mivel érdemes még? -
kakuk.tamas
addikt
-
K1nG HuNp
őstag
nekem 6. kerben szombaton is szallitanak.
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Ma van postás futár?
Postára várok csomagot… -
rwin5
őstag
-
AIex
aktív tag
Sziasztok !
Szemezgetek egy erősítővel Angliában (ebay),
Az eladó csak Angliába hajlandó szállítani,Ismerőshöz tudom kérni a csomagot, viszont ismerőstől a hazaszállítást meg kellene oldani,
Van valami titkos tipp a futárral való hazaszállításra, vagy simán fürgefutár, vagy egyéb hasonló oldalon keressek egy céget ?
-
ablack
senior tag
-
rwin5
őstag
Üdv, van egy gyári dobozában lévő bontatlan tv-m, amit szeretnék feladni, viszont GLS, DPD nem vállalja a nagysága miatt.
Tud valaki megbízható futárszolgálatot? Elég sokat ad ki a google, de nem ismerem őket.
15 kg, 140 hosszú, 80 cm magas, 14 cm széles
-
MaxxDamage
félisten
Greece / Athens -ba
5kg+ csomagot mivel érdemes küldeni, ill. mennyibe lenne?

-
Sanyi.mTs
addikt
német gls-nél feladott csomagot át tudom irányítani gls automatába?
ha igen, hol?kaptam tracking számot, de még nem él a követés.
-
ACE-
addikt
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Egy barátom Angilából szeretne csomagot hazaküldeni, amiben még az EU-ban vásárolt cipői és ruhái vannak. Ilyenkor is elkerülhetetlen a vám+áfa fizetés? Mi a kalkuláció alapja, az aktuális állapotból becsült használtpiaci ár? -
FoxiestFox
félisten
-
FoxiestFox
félisten
Köszi.
Igazából nem feltétlen az a lényeg hogy olcsó legyen, inkább az, hogy ne törjék össze a csomagot. -
ablack
senior tag
Sziasztok!
Mi a legcélszerűbb módja egy nagyobbacska számítógép billentyűzet (4 kiló fölötti a kicsike) eljuttatásának Seattle-be?
Az egyik termékemet megvenném ebayen, csak fel kéne köhögnöm hogy mennyi lenne a posta. -
FoxiestFox
félisten
Sziasztok!
Mi a legcélszerűbb módja egy nagyobbacska számítógép billentyűzet (4 kiló fölötti a kicsike) eljuttatásának Seattle-be?
Az egyik termékemet megvenném ebayen, csak fel kéne köhögnöm hogy mennyi lenne a posta. -
K1nG HuNp
őstag
van dehat az multhet csut ota "kezbesites" amibol az lett h se csut se penteken nem hoztak majd szombat reggel 7.30kor hivott amikor is meg aludtam es nem csorgott ki a telom emiatt..
-
TaaT
nagyúr
-
DemonDani
addikt
Köszönöm! Itt a videóban aranyosan írja, hogy IBAN, a valóság már nem ez. Egyáltalán nincs ott az IBAN felirat, de valóban az kellett neki.
-
K1nG HuNp
őstag
-
TaaT
nagyúr
-
K1nG HuNp
őstag
ha a kuldemeny postan atveheto honnan tudom kideriteni, hogy pontosan melyik postan?
-
ACE-
addikt
-
cof
veterán
-
DemonDani
addikt
-
ablack
senior tag
-
DemonDani
addikt
-
gyulaszu
senior tag
Ír bármilyen hibaüzenetet, amiből esetleg következtetni lehetne valamire?
-
DemonDani
addikt
Hello!
Nem találtam jobb topikot, Packeta kérdésem lenne.
Valamiért nem fogadja el a bankszámla számát az alkalmazás. OTP számla, próbáltam tagoltan, egyben, nullával a végén, sehogy nem ette meg.
Járt már így más?
Köszi, ha tud valaki segíteni.
-
BoscoD55
tag
-
ACE-
addikt
nos, ugy latszik eleg volt csak bekamuzni nekik, hogy az NMHH-nal megtettem a lakossagi bejelentest, hogy postai lopast probalnak elintezni azzal, hogy megvarjak mire letelik a 30 nap, ami az ASZF-ben jelezve van. mindjart at lett iranyitva a reklamaciom egy olyan emberhez, aki erdemben tud foglalkozni ezzel.
fel kene egetni az egesz kocerajt napalmmal, es soval behinteni a helyet az osszes uzemnek.
És feltehetően ugyanúgy 30 nap múlva megkapod a választ...
-
BoscoD55
tag
nos, ugy latszik eleg volt csak bekamuzni nekik, hogy az NMHH-nal megtettem a lakossagi bejelentest, hogy postai lopast probalnak elintezni azzal, hogy megvarjak mire letelik a 30 nap, ami az ASZF-ben jelezve van. mindjart at lett iranyitva a reklamaciom egy olyan emberhez, aki erdemben tud foglalkozni ezzel.
fel kene egetni az egesz kocerajt napalmmal, es soval behinteni a helyet az osszes uzemnek.
-
BoscoD55
tag
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
elkovettem azt a hibat, hogy ujra ezt a hulladek szolgaltatot biztam meg egy csomagom kezbesitesevel (a nyaron mar sikerult egy kozel fel millio forint erteku csomagot elkeverniuk, de azt is en nyomoztam ki helyettuk, hogy ne kelljen a 30 napot kivarni). A csomag szoren-szaran eltunt, a feladasi es cimzett depokat felhivtam, semmi. Termeszetesen megtettem a bejelentest, jott a szokasos 30 napos tortenet.
Na, itt jon a lenyeg, hogy tudjatok-e, hogy hogyan lehet erdemben beszelni valaki postai lopasrol? Legyen az akar a postan valami fontosabb ember, nem csak egy telefonos kisasszony? Vagy akar egy olyan szervezet, mint a fogyasztovedelem, aki felugyeli a posta mukodeset. A csomagot elloptak, ez nem vitas, de nyilvan szokas szerint ki akarjak huzni a 30 napot.
Probaltam itt keresni, de nem talaltam, sem a posztok kozott, sem az osszefoglaloban. Amennyiben csak en voltam bena a kereses teren, akkor elnezest!
A magyar posta felügyeleti szerve ha jól tudom: [link]
-
BoscoD55
tag
Sziasztok,
elkovettem azt a hibat, hogy ujra ezt a hulladek szolgaltatot biztam meg egy csomagom kezbesitesevel (a nyaron mar sikerult egy kozel fel millio forint erteku csomagot elkeverniuk, de azt is en nyomoztam ki helyettuk, hogy ne kelljen a 30 napot kivarni). A csomag szoren-szaran eltunt, a feladasi es cimzett depokat felhivtam, semmi. Termeszetesen megtettem a bejelentest, jott a szokasos 30 napos tortenet.
Na, itt jon a lenyeg, hogy tudjatok-e, hogy hogyan lehet erdemben beszelni valaki postai lopasrol? Legyen az akar a postan valami fontosabb ember, nem csak egy telefonos kisasszony? Vagy akar egy olyan szervezet, mint a fogyasztovedelem, aki felugyeli a posta mukodeset. A csomagot elloptak, ez nem vitas, de nyilvan szokas szerint ki akarjak huzni a 30 napot.
Probaltam itt keresni, de nem talaltam, sem a posztok kozott, sem az osszefoglaloban. Amennyiben csak en voltam bena a kereses teren, akkor elnezest!
-
TheProb
veterán
Ennyit még azt mondom megér, mert kb a benyaktg. több lenne, míg elautózok oda, köszi.
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
Posta megint hozza a színvonalat:
Németből feladott, DHL-el szállított csomagot a jelek szerint itthon a posta vette át (Európa+). Tegnap TN alapján látom, hogy sikertelen kézbesítési kísérlet volt. Postaládában ott a cetli, hogy menjek érte a tököm utáni postára, ha újra házhoz akarom hoztani, akkor azért fizetni kell. Ez wtf? A futár arra nem képes, hogy felhívjon és még +pénzért hozzák csak ki újra?
Nekem is hasonló eset volt múlt héten. Nem voltam otthon, és elméletileg azért nem hívtak, mert a DHL-től nem kapták meg a telefonszámomat.
Miután felhívtam az illetékes postát és ismételt kézbesítést kértem ráírták a mobilszámomat a csomagra és másnap ismét kihozták 400Ft-ért. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Posta megint hozza a színvonalat:
Németből feladott, DHL-el szállított csomagot a jelek szerint itthon a posta vette át (Európa+). Tegnap TN alapján látom, hogy sikertelen kézbesítési kísérlet volt. Postaládában ott a cetli, hogy menjek érte a tököm utáni postára, ha újra házhoz akarom hoztani, akkor azért fizetni kell. Ez wtf? A futár arra nem képes, hogy felhívjon és még +pénzért hozzák csak ki újra?
-
mickemoto
őstag
Volt már olyan hogy itthon ugyanannyit mértem csomagsúlynak mint a potsai mérleg a feladásnál, olyan is többször hogy a postán picit többet mértek, de olyan még soha hogy kevesebbet
.
Most is picit többet mértek úgyhogy az 5-től 10 kg-os határsávba esett, amire számítottam. -
mickemoto
őstag
-
ablack
senior tag
Sziasztok! Van egy MPL csomag amit fel szeretnék adni. Éppen 5.04 kg, tehát 4 dkg-al túllépem az 5 kg-os értékhatárt. Előre ki szoktam nyomtatni a címiratot. Szerintetek ha kerek5 kg-ot írok rá akkor a postán szólni fognak érte ha lemérik és 4 dkg-al több? ( kisebb dobozba nem fér bele sajnos, vékonyabb falú dobozom meg nincs.)
Ez szerintem a szerencsén múlik, lehet annyit téved a mérlegük. Írj rá 5 kg-ot, de ha 5,04-nek mutatja náluk akkor úgyis fizetned kell felárat.
-
mickemoto
őstag
Sziasztok! Van egy MPL csomag amit fel szeretnék adni. Éppen 5.04 kg, tehát 4 dkg-al túllépem az 5 kg-os értékhatárt. Előre ki szoktam nyomtatni a címiratot. Szerintetek ha kerek5 kg-ot írok rá akkor a postán szólni fognak érte ha lemérik és 4 dkg-al több? ( kisebb dobozba nem fér bele sajnos, vékonyabb falú dobozom meg nincs.)
-
fery02
addikt
ott a szabályzat, el kell olvasni. Az, hogy neked nem tetszik, az így járáós.
A posta a papír csekk személyes befizetése helyetti elektronikus fizetést reklámozza a játékkal, hogy kevesebben menjenek be. Nem jótékonykodás, hanem azok terelése egy kis morzsával, akik nem használták eddig.
Ezzel sem jutottam előrébb és természetesen elolvastam a pdf szabályzatot is, továbbra sem egyértelműek a fenti dolgok.
Mindegy ennyit nem ér, hogy folyamatosan témázzunk rata, befejeztem. 😉
-
azbest
félisten
Az teljesen világos, hogy csak iCsekk fizetésest lehet, de például fizikai csekkem alig érkezik, a számláim javát elektronikusan kapom (ezeket rögtön ebbe az iCsekk-be).
Az érdeklődésem pedig arra irányult volna, hogy mégis csak is fizikai csekkek érvényesek vagy pedig ezek az elektronikusak is.
Szept 5. előtti számlák adatait is ugyanúgy elfogadta a rendszer annak ellenére, hogy a promóció csak szept 5-től tart.
Hiányosnak tartom továbbra is a tájékoztatást és a fentiek sem tiszták továbbra sem.
ott a szabályzat, el kell olvasni. Az, hogy neked nem tetszik, az így járáós.
A posta a papír csekk személyes befizetése helyetti elektronikus fizetést reklámozza a játékkal, hogy kevesebben menjenek be. Nem jótékonykodás, hanem azok terelése egy kis morzsával, akik nem használták eddig.
-
fery02
addikt
Az teljesen világos, hogy csak iCsekk fizetésest lehet, de például fizikai csekkem alig érkezik, a számláim javát elektronikusan kapom (ezeket rögtön ebbe az iCsekk-be).
Az érdeklődésem pedig arra irányult volna, hogy mégis csak is fizikai csekkek érvényesek vagy pedig ezek az elektronikusak is.
Szept 5. előtti számlák adatait is ugyanúgy elfogadta a rendszer annak ellenére, hogy a promóció csak szept 5-től tart.
Hiányosnak tartom továbbra is a tájékoztatást és a fentiek sem tiszták továbbra sem.
-
azbest
félisten
Ne haragudjatok, hogy valamennyire OFF, hátha belefér.
Van a Postának most az iCsekk-es nyereményjátéka és hátha tud valaki válaszokat arra, amik érdekelnének engem. A részletekből sem derültek ki ezek nekem.
1. Csakis kizárólag fizikai sárga és fehércsekkes adatokat tölthetek fel vagy esetleg Mobilfizetés- és elektronikus számlák adatait is?
2. A promóció szept. 05-től tart ugye.
Ha korábban fizetett számlákat töltök fel, azok is érvényesek lehetnek?
Látszólag elfogad minden ilyen számlát a rendszer (és azokat is, amiket az előző pontban említettem), de ha ezek a sorsolások alkalmából automatikus kiesnének "szabálytalanság" miatt, akkor feleslegesen nem diktálnék be ilyen számlákat.Előre is köszönöm, ha valaki tud ezekre választ!
a szabályzatban benne van [link]
Csak icsekk fizetésest.
2022. szeptember 5. 12:00 órától – október 23. 24:00 közt befizetett csekk lehet. -
fery02
addikt
Ne haragudjatok, hogy valamennyire OFF, hátha belefér.
Van a Postának most az iCsekk-es nyereményjátéka és hátha tud valaki válaszokat arra, amik érdekelnének engem. A részletekből sem derültek ki ezek nekem.
1. Csakis kizárólag fizikai sárga és fehércsekkes adatokat tölthetek fel vagy esetleg Mobilfizetés- és elektronikus számlák adatait is?
2. A promóció szept. 05-től tart ugye.
Ha korábban fizetett számlákat töltök fel, azok is érvényesek lehetnek?
Látszólag elfogad minden ilyen számlát a rendszer (és azokat is, amiket az előző pontban említettem), de ha ezek a sorsolások alkalmából automatikus kiesnének "szabálytalanság" miatt, akkor feleslegesen nem diktálnék be ilyen számlákat.Előre is köszönöm, ha valaki tud ezekre választ!
-
Predator2
addikt
Helló
Volna egy csomagom, amit szeretnék eljuttatni A-ból B-be olcsón, de biztonságban.
Az alábbi méretekkel rendelkezik : 12x28x47cm.Szeretném a segítségeteket kérni, melyik céggel szállíttassam?
Thx
-
syIex
nagyúr
Sziasztok!
USA-ból szeretnék csomagot küldeni Magyarországra. Azt szeretném kérdezni, hogy melyik a legjobb és legmegbízhatóbb csomagküldés erre a célra?
Egy elég drága telefont szeretnék feladni szóval biztosítani is akarom.
Előre is köszi!
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Nagy terjedelmes (10kg+) csomagot mivel küldenétek Franciába?
Új hozzászólás Aktív témák
-
12400 - 12301
14212 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Zelda Játékok
- Interactive Brokers társalgó
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- IFA 2026: Visszatér a Packard Bell
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- A CSÚCSRAGADOZÓ! Razer Blade 16 Ryzen AI 9 HX370 64GB 2x2TB RTX 5090 QHD+ 240Hz OLED - 2 év gar!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2026 M5 32GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPad A16 128GB Silver (1év Garancia) - Bontatlan

. Tracking szerint kézbesítőnél van. Már várom az új bejegyzést trackingen, hogy nem voltam otthon (közben meg azért nem mentem el intézni a dolgaim, hogy át tudjam venni, ha jön).