- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KillerGame12: PC őssze rakás
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
13300 - 13201
14220 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone743
tag
üdv anyit kérdeznék hogy miért csak 2 napig lehet át venni a csomagot az mpl automatába?én nem tudtam hogy ez csak ennyi idöt ad,mi lett volna ha csak 3 vagy 4 nap után tudom át venni?
-
MaxxDamage
félisten
Ez mit akar jelenteni?
Nem is akarták kézbesíteni?
Itthon voltam egész nap és itt DPD-s futár biztos nem volt!
-
Atomgeszi
nagyúr
Valaki küldött mostanában postakész borítékot Magyarországról Németországba? Mennyi lehet vajon a szállítási ideje?
-
Sziltesa08
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy egy 65colos tv futárszolgálattal mennyiért menne el kb? Dobozában.
Nem igazán találtam róla infót, hátha küldött már valaki futárszolgálattal tv-t.
-
Mr.Pentele
tag
Nagyon szívesen! Közben elfelejtettem, hogy valóban egyszerűbb elsőbbségi postakészre kérni az ajánlottat, mert úgy csak annak az árát kell fizetni, ami jelenleg 730 Ft az új díjszabás szerint, csak jómagam az ajánlott felől indultam el.
-
fery02
addikt
Ez máris szimpatikusabb, már csak azt kell akkor megjegyeznem a későbbiekre, hogy elsőbbségihez kérni az ajánlottat és nem pedig fordítva.
Köszi neked is az infót!
-
gyulaszu
senior tag
Én pedig úgy szoktam, hogy a postakész elsőbbségihez kérem az ajánlott szolgáltatást. Az előző leíráshoz képest egyszerűbb...
-
fery02
addikt
Egyben sajnos nincsen elsőbbségi, ajánlott. Ezt úgy tudod megoldani, ha veszel egy postakész ajánlott borítékot, és pluszban kifizeted az elsőbbségi kezelés árát. Amit azt hiszem úgy állapítanak meg, hogy megnézik a tömeg alapján mennyibe kerülne a küldemény elsőbbségi, ajánlottként. Levonják a postakész boríték összegét a fizetendőből, majd kijön, hogy mennyibe kerül csak az elsőbbségi szolgáltatás, az lesz a végösszeg. Alapesetben nem számít a súly a postakész borítékoknál, viszont most meg meg fogják nézni, hogy melyik sávnak megfelelő elsőbbségi árat fizess. Ezt az IPH tudja, ha normálisan viszi be a kezelő a bérmentesítési menüben a borítékot, illetve a kért elsőbbségi kiegészítést.
Ahogy ezt most elolvastam, valószínűleg nem fogok szándékozni a jövőben sem postakész borítékot ajánlott elsőbbségivel küldeni. 😁
Köszi szépen az infókat! 👍 -
Mr.Pentele
tag
Egyben sajnos nincsen elsőbbségi, ajánlott. Ezt úgy tudod megoldani, ha veszel egy postakész ajánlott borítékot, és pluszban kifizeted az elsőbbségi kezelés árát. Amit azt hiszem úgy állapítanak meg, hogy megnézik a tömeg alapján mennyibe kerülne a küldemény elsőbbségi, ajánlottként. Levonják a postakész boríték összegét a fizetendőből, majd kijön, hogy mennyibe kerül csak az elsőbbségi szolgáltatás, az lesz a végösszeg. Alapesetben nem számít a súly a postakész borítékoknál, viszont most meg meg fogják nézni, hogy melyik sávnak megfelelő elsőbbségi árat fizess. Ezt az IPH tudja, ha normálisan viszi be a kezelő a bérmentesítési menüben a borítékot, illetve a kért elsőbbségi kiegészítést.
-
Fancy-boy
addikt
-
Narxis
nagyúr
-
fery02
addikt
Postakész termékek
2kg súlyhatárig. Elvileg mindenhol van, gyakorlatilag persze lehet, hogy nem.Ezekből a postakész borítékokból nem is szokott lenni olyan, hogy egyben “ajánlott elsőbbségi”?
Ahogy nézem a linket, csak külön borítékonként látom a lehetőségeket, hogy vagy sima, vagy ajánlott, vagy pedig elsőbbségi.
-
spleenszuru
őstag
Én is megúsztam, magánembertől rendeltem összesen 85 USD értékben szállítást beleértve, de összesen 1100 Ft-ot kellett online fizetnem a postának, pedig többet kellett volna.
Gondolom, ha lett volna számla, akkor a hivatalos 27% áfa lett volna. -
kicsako
őstag
Igen, az L"X" formátumban levélnek kell lennie. Enyém LV volt USA-ból, szintén levélként volt kezelve, onnan vette ki a nénje a dobozom, mikor mentem érte.
Köszönöm! Egyébként jó fej a posta, kis értékű csomag, konkrétan vámot sem kellett rá fizetnem, de több volt a vámkezelési díj mint a csomag értéke
-
spleenszuru
őstag
Épp most várok egy csomagot DHGateről, ha a itt nyomkövetésnél a "levél" szerepel akkor az valóban levélként lett feladva ugye? Csomagot ugye a jó magyar posta meg sem próbálja kiszállítani, és a csomagátvételi hely 2 óra oda-vissza, a kis posta ahol levelet is át lehet venni meg összesen 30p

Igen, az L"X" formátumban levélnek kell lennie. Enyém LV volt USA-ból, szintén levélként volt kezelve, onnan vette ki a nénje a dobozom, mikor mentem érte.
-
kicsako
őstag
Épp most várok egy csomagot DHGateről, ha a itt nyomkövetésnél a "levél" szerepel akkor az valóban levélként lett feladva ugye? Csomagot ugye a jó magyar posta meg sem próbálja kiszállítani, és a csomagátvételi hely 2 óra oda-vissza, a kis posta ahol levelet is át lehet venni meg összesen 30p

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végül nem hozták ki, SMS-t kaptam, hogy érte mehetek, szóval eléggé ideges lettem, hála a posta értékelésének.
Bementem, és 3 perc múlva már kint is voltam a csomagommal. Ennyit erről.
Azt is látták, hogy a vám rendezve van már.Azért nem hozták ki, mert LV... címkét tett a csomagra a külföldi feladó, ami ugye "levél", de egy doboz nem fog beleférni a postaládába.
Ahhh.
-
spleenszuru
őstag
Ja értem.
Én kifizettem, SMS-ben küldtek azonosítót, amellyel elérem a posta hivatalos oldalán.
Na már csak azért is kíváncsi lettem, ha végre kijön a futár, hogy fizettetni akar-e, aztán jól kezébe nyomom a számlát a fizetésről.
(Nálam amúgy az online fizetés elérhető opció a fizetés után lett elérhető, de lehet csak pont akkor váltott a tracking is, mikor kifizettem).
Meg is érte amúgy, kb. 500 Ft-al kevesebb online, mint KP-ban.
Visszajelzek majd, nálam hogy volt.Végül nem hozták ki, SMS-t kaptam, hogy érte mehetek, szóval eléggé ideges lettem, hála a posta értékelésének.
Bementem, és 3 perc múlva már kint is voltam a csomagommal. Ennyit erről.
Azt is látták, hogy a vám rendezve van már.Azért nem hozták ki, mert LV... címkét tett a csomagra a külföldi feladó, ami ugye "levél", de egy doboz nem fog beleférni a postaládába.
-
spleenszuru
őstag
Ja értem.
Én kifizettem, SMS-ben küldtek azonosítót, amellyel elérem a posta hivatalos oldalán.
Na már csak azért is kíváncsi lettem, ha végre kijön a futár, hogy fizettetni akar-e, aztán jól kezébe nyomom a számlát a fizetésről.
(Nálam amúgy az online fizetés elérhető opció a fizetés után lett elérhető, de lehet csak pont akkor váltott a tracking is, mikor kifizettem).
Meg is érte amúgy, kb. 500 Ft-al kevesebb online, mint KP-ban.
Visszajelzek majd, nálam hogy volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A képeden ot van, hogy online kifizetted. Hogy a fenében kellett akkor még ott is fizetned érte?!
Csak az van ott, hogy elérhető. Ráadásul semmit nem lehetett vele kezdeni, nem vitt át valami fizető felületre. Még sosem fizettem vámot semmi után.
-
spleenszuru
őstag
Végül előző hét pénteken elmentem a postára mert úgy is arra volt dolgom, mutattam a tracking számot, és ott volt náluk! De persze hiába tartott 8 napig míg méltóztattak lehozni Pestről, ki kellett rá fizetnem az 1954Ft vámot...
Valami olyan baja volt azt hiszem, hogy a címzettet nem értették meg, bár azt már nem tudom, hogy Kínában vagy itthon mert a zacskóján nem néztem meg mi volt, de a céges becenevemmel volt valami kavarás ami szintén rajta volt, mint extra infó.
Amúgy legalább a postán minden gyorsan ment, kedves volt a néni.
A képeden ot van, hogy online kifizetted. Hogy a fenében kellett akkor még ott is fizetned érte?!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugyanez van az enyémmel, csak USA-ból érkezett. Dobozban van, de Levélként mutatja a tracking.
Remélem, hogy kijön, mert mint nálad, a debreceni 2-es posta értékelését hagyjuk.Kivitték végül neked? Mikor, ha igen?
Ill. mivel online kifizetted a vámkezelést, személyesen már nem kérdeztek/kértek semmit, igaz?Végül előző hét pénteken elmentem a postára mert úgy is arra volt dolgom, mutattam a tracking számot, és ott volt náluk! De persze hiába tartott 8 napig míg méltóztattak lehozni Pestről, ki kellett rá fizetnem az 1954Ft vámot...
Valami olyan baja volt azt hiszem, hogy a címzettet nem értették meg, bár azt már nem tudom, hogy Kínában vagy itthon mert a zacskóján nem néztem meg mi volt, de a céges becenevemmel volt valami kavarás ami szintén rajta volt, mint extra infó.
Amúgy legalább a postán minden gyorsan ment, kedves volt a néni.
-
spleenszuru
őstag
Ugyanez van az enyémmel, csak USA-ból érkezett. Dobozban van, de Levélként mutatja a tracking.
Remélem, hogy kijön, mert mint nálad, a debreceni 2-es posta értékelését hagyjuk.Kivitték végül neked? Mikor, ha igen?
Ill. mivel online kifizetted a vámkezelést, személyesen már nem kérdeztek/kértek semmit, igaz? -
Zola007
veterán
átlagos magánszemélyként ha van posta.hu regisztrációm, látom bármi előnyét az ügyfélkapus hitelesítésnek vagy felesleges?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Lauda
titán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt szerintetek mi történik a csomagommal?

Kis értékű csomag Kínából. Pécsre eljutott 8 nap alatt Pestről... Már csak ki kellene hoznia valakinek.
-
AssAssynn
addikt
-
gyulaszu
senior tag
-
AssAssynn
addikt
Hali.
Nem tudtok 0-24 nyitva tartó Postát?
Legkésőbb mai feladással kellene feladnom egy hivatalos iratot.
Csomagautomatában nem jó az olyan, mi?
Nincs levélfeladó automata?
-
Zozzant
addikt
Van kapacitás A Vámon
Berlinből érkezett alaplap I/O shield, kis bubis borítékban, vám felbontva, ilyen pecsét olyan pecsét , megvizsgált, bevizsgált, lezárt... hát gratulálok
Vajon minek nézték? Becsületükre legyen mondva, 3 nap alatt itt volt. -
azbest
félisten
Üdv. Hogyan tudnám a helyi "postásokból" kiszedni, hogy egy adott levelet megpróbáltak-e egyáltalán kézbesíteni vagy le se szarták? Ma jött egy pótdíjfizetési felszólítás a nemzeti útdíjfizetőtől amiben az állt, hogy a korábban küldött tértivevényes levelüket nem vettük át. Teljes képtelenség. Én nem kaptam korábban levelet ez ügyben és értesítést sem. Nyilván átvettem volna. Hozzám az a levél nem jutott el és ezt valahogy bizonyítani szeretném. Merre induljak el? Iktatva vannak ezek a levelek valahol a postán? Nagyon felcseszték az agyamat. Egyszer már megszopatott az a félkegyelmű "postás" picsa mert egy hivatalos levelem értesítőjére feladónak beírta a barom a vas megyei rk-t én meg azt hittem gyorshajtás bírságom jött... Bomba ötlet volt ilyen civil félkegyelműeknek kiszervezni a postai szolgáltatásokat.
Kézbesítési vélelem... de jó...ha meg tudod szerezni a küldemény azonosítóját, akkor arról tudhatsz lekérn infót postai követőben vagy a postásoknál panasz tenni és arra a válasz a "bizonyíték". Anélkül kb esélytelennek hangzik.
Ha jól tudom a tértivevényisről kellett volna többször is értesítőt hagyni, ha nem találtak otthon. De azt nem tudod (hacsak nincs kamera felvétel), hogy valójában hová tették vagy ki vette el.
Lehet érdemes lenne állami ügyfélkaput regisztrálni és akkor talán elektronikusan küldenék az értesítési tárhelyre a hasonló leveleket. Persze akkor meg emailt kell figyelni, néha belépni, hogy ha nem megbízható az email szolgáltatód.
-
8th
addikt
Üdv. Hogyan tudnám a helyi "postásokból" kiszedni, hogy egy adott levelet megpróbáltak-e egyáltalán kézbesíteni vagy le se szarták? Ma jött egy pótdíjfizetési felszólítás a nemzeti útdíjfizetőtől amiben az állt, hogy a korábban küldött tértivevényes levelüket nem vettük át. Teljes képtelenség. Én nem kaptam korábban levelet ez ügyben és értesítést sem. Nyilván átvettem volna. Hozzám az a levél nem jutott el és ezt valahogy bizonyítani szeretném. Merre induljak el? Iktatva vannak ezek a levelek valahol a postán? Nagyon felcseszték az agyamat. Egyszer már megszopatott az a félkegyelmű "postás" picsa mert egy hivatalos levelem értesítőjére feladónak beírta a barom a vas megyei rk-t én meg azt hittem gyorshajtás bírságom jött... Bomba ötlet volt ilyen civil félkegyelműeknek kiszervezni a postai szolgáltatásokat.
Kézbesítési vélelem... de jó... -
Jester01
veterán
Postakész termékek
2kg súlyhatárig. Elvileg mindenhol van, gyakorlatilag persze lehet, hogy nem. -
Erikkk26
tag
Sziasztok!
Neten találok/tudtok arról bármi infót hogy mi és hogyan adható fel postán levélként, valamint hogy minden postán kapható-e boríték ehhez? És ha kapható, hány féle méretben és milyen árban?
Összefoglaló 10 éves...
Köszönöm! -
MaxxDamage
félisten
Akkor már lehet, hogy a németeknél kilopták belőle? [tracking kép]
Azért az kicsit elég durva!
-
radi8tor
MODERÁTOR
A parcelsapp.com írja részletesebben, ott szerintem szerepel Feucht is.
De ki fog bukni úgy is a dolog ha lesz valami vizsgálat/nyomozás, hogy itthon volt-e mérlegelés az országba érkeztetés után.
Én is kaptam már hasonlóképp csomagot németből egy lyukkal az oldalán, csak abban TV box volt. De Banggood meg külföldi rendelések topikban köztudott, hogy Feucht egy bermuda háromszög évek óta.
Ott sem ír városneveket, de gyanítom rajtuk keresztül megy az export. [link]
-
cof
veterán
Akkor már lehet, hogy a németeknél kilopták belőle? [tracking kép]
A parcelsapp.com írja részletesebben, ott szerintem szerepel Feucht is.
De ki fog bukni úgy is a dolog ha lesz valami vizsgálat/nyomozás, hogy itthon volt-e mérlegelés az országba érkeztetés után.
Én is kaptam már hasonlóképp csomagot németből egy lyukkal az oldalán, csak abban TV box volt. De Banggood meg külföldi rendelések topikban köztudott, hogy Feucht egy bermuda háromszög évek óta.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
cof
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Lauda
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Lauda
titán
900g-osnak feladott csomag 400g-osként érkezett meg Németországból.
MPL munkatársa kilopta belőle a vadonatúj iPhone 15 Pro-t.
Bejelentés megtörtént a postán.Komoly téma mehet ott a logisztikán. Egy ujjnyi lyukat látok a doboz oldalán, gondolom ott dugtak be egy endoszkóp kamerát hogy megnézzék van-e valami értékes a csomagban.
A másik oldalt hosszában végigvágták.Csak azért nem vagyok ideges, mert céges telefont küldte a munkáltató benne. Spóroltak 10 EUR a szállításon (hogy MPL-el küldték), buktak cca 1200 EUR telefont.
Más apróságok is voltak a dobozban, azokat nem nyúlták le. Pedig a SIM-et is lenyúlhatták volna és akkor 2 napig ingyen telefonálhattak volna (péntek este érkezett a csomag a logisztikai központba, ma hozta a postás)

Tudták mit csinálnak. A cellainfókat visszakövetve azonnal kibukott volna kik nyúlták le a cuccokat.
-
Lauda
titán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.A súlyeltérés azért elég egyértelmű.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Nem vettem fel, mert nem számítottam rá hogy hiányos lesz. Egész nap vártam a postást, fél 5-kor esett be vele. Lötyögött is a doboz mintha benne lenne a teló, nem gondoltam hogy mindent csak bele hányt a cég aki küldte nekem. Még térkitöltő se volt benne hogy megnehezítse a bele kukkolók dolgát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
900g-osnak feladott csomag 400g-osként érkezett meg Németországból.
MPL munkatársa kilopta belőle a vadonatúj iPhone 15 Pro-t.
Bejelentés megtörtént a postán.Komoly téma mehet ott a logisztikán. Egy ujjnyi lyukat látok a doboz oldalán, gondolom ott dugtak be egy endoszkóp kamerát hogy megnézzék van-e valami értékes a csomagban.
A másik oldalt hosszában végigvágták.Csak azért nem vagyok ideges, mert céges telefont küldte a munkáltató benne. Spóroltak 10 EUR a szállításon (hogy MPL-el küldték), buktak cca 1200 EUR telefont.
Más apróságok is voltak a dobozban, azokat nem nyúlták le. Pedig a SIM-et is lenyúlhatták volna és akkor 2 napig ingyen telefonálhattak volna (péntek este érkezett a csomag a logisztikai központba, ma hozta a postás)

-
fery02
addikt
-
Jester01
veterán
Sziasztok!
Ritkán adok fel postán levelet, idén talán kettő ilyen alkalom volt és mindkét eset olyan volt, hogy otthon nehezebbnek mértem 50g-nál mindkét levélnek a súlyát (igaz nem olyan kirívóbb mértékben) és feladva mégis olyan költséget kértek, mintha 50g alatti lett volna mindkét levél.
Vannak nektek is ilyen tapasztalataitok?
Persze örülök a ténynek, csak nem tudom, hogy most a konyhai mérlegem hibás vagy a helyi Postán rossz a mérleg vagy pedig simán csak szimpatikus vagyok a Postás néninek. 😁Mondjuk mindentől függetlenül valamennyire szarrágásnak tartom ezt az 50g-os dolgot.
Vehetsz postakész borítékot arra nincs súlyhatár.
-
fery02
addikt
Sziasztok!
Ritkán adok fel postán levelet, idén talán kettő ilyen alkalom volt és mindkét eset olyan volt, hogy otthon nehezebbnek mértem 50g-nál mindkét levélnek a súlyát (igaz nem olyan kirívóbb mértékben) és feladva mégis olyan költséget kértek, mintha 50g alatti lett volna mindkét levél.
Vannak nektek is ilyen tapasztalataitok?
Persze örülök a ténynek, csak nem tudom, hogy most a konyhai mérlegem hibás vagy a helyi Postán rossz a mérleg vagy pedig simán csak szimpatikus vagyok a Postás néninek. 😁Mondjuk mindentől függetlenül valamennyire szarrágásnak tartom ezt az 50g-os dolgot.
-
Jester01
veterán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Na de a kedves hölgy (doktor úr?) eleve miért vette át ...
-
MaxxDamage
félisten
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Nekem az elején voltak velük gondjaim (mikor még újak voltak Zalába) és nem is a céggel volt a gond, hanem magával a futárral / viselkedés / hozzáállás... Ez mára már nincs jelen. Minden rendben.
-
Jester01
veterán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Ezt kicsit túlreagáltad. Talán érdemes lenne megvárni hétfőn mit mondanak.
abdulka1: akkor küldjön érte futárt vagy menjen érte személyesen. Én biztos nem adnám fel saját költségen.
-
abdulka1
őstag
-
Lauda
titán
Sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy ha postán levélként adok fel valamit, és nem várok vissza pénzt, annak a feladását a címzett fizesse? Borítékban elfér, és 70g az összsúly.
Tudom "kakarágás" meg minden, de annyi a sztori, hogy utánvéttel kaptam egy csomagot meglehetősen drága szállítási díjjal(4600), és volt a csomagban egy alkatrész ami véletlenül került bele. Ezt jeleztem a feladónak, azt kéri hogy küldjem vissza. Az utalás nem megy, én meg nem vagyok hajlandó még többet fizetni az Ő hibájáért.
Szia!
Nincs erre lehetőség, csak mpl üzleti csomag esetében.
-
Lauda
titán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.(Amúgy elgondolkodtam azon, hogy beállok hozzájuk futárnak, majd az átvételi elismervénybe beírom, hogy Gipsz Jakab átvette a plazma TV-t és már hirdetem is a Vaterán...
)A tévét pedig majd várni fogja valaki, ahogy te is vártad a csomagot.
Szerintem egyébként neked nem a szállító céget kellene hívogatni, semmi közöd hozzájuk. A csomagot feladó céggel kellene felvenni a kapcsolatot, hogy mikor fogják neked kiszállítani. Aztán majd ha jelzik, hogy a nyomkövetés szerint azt valaki átvette, megírod nekik, hogy hozzád nem érkezett meg a csomag és ezt több tanúval is tudod igazolni. Bokszolják le egymással. -
Fecogame
veterán
Vagy pontosan tudni, hogy mikor nem jön.

Az ExpressOne-nál rendszeres, hogy érkezne, de aztán rejtélyes módon nem hozzák ki a küldeményt. Szépen benyomja, hogy "nem sikerült kézbesíteni" és átrakja a következő napra. Ez már nem egyszer előfordult náluk.
A nem hivatalos indok, hogy túl sok a csomag és már nem fér bele kihozni.

Ilyenkor külön szólni kell az ügyfélszolgálaton, akik továbbítják a panaszomat a depó vezetőjének...
Általában ezzel megoldódik a probléma.Hmm, érdekes
Akkor nem mindenkinél ugyanolyan jó ezek szerint, mint nálunk. -
Fancy-boy
addikt
Vagy pontosan tudni, hogy mikor nem jön.

Az ExpressOne-nál rendszeres, hogy érkezne, de aztán rejtélyes módon nem hozzák ki a küldeményt. Szépen benyomja, hogy "nem sikerült kézbesíteni" és átrakja a következő napra. Ez már nem egyszer előfordult náluk.
A nem hivatalos indok, hogy túl sok a csomag és már nem fér bele kihozni.

Ilyenkor külön szólni kell az ügyfélszolgálaton, akik továbbítják a panaszomat a depó vezetőjének...
Általában ezzel megoldódik a probléma. -
Fecogame
veterán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Csomag átadás után már ne sok adatra számíts, előtte viszont pontosan tudni, hogy mikor fog jönni a futár.
-
Fecogame
veterán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Futárfüggő, nálunk nagyon jófej a srác
Plusz az online nyomkövetés meg kifejezetten jó.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy ha postán levélként adok fel valamit, és nem várok vissza pénzt, annak a feladását a címzett fizesse? Borítékban elfér, és 70g az összsúly.
Tudom "kakarágás" meg minden, de annyi a sztori, hogy utánvéttel kaptam egy csomagot meglehetősen drága szállítási díjjal(4600), és volt a csomagban egy alkatrész ami véletlenül került bele. Ezt jeleztem a feladónak, azt kéri hogy küldjem vissza. Az utalás nem megy, én meg nem vagyok hajlandó még többet fizetni az Ő hibájáért.
-
Qtyii
aktív tag
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Dettó .. futár paraszt volt , ügyfélszolgálat nem volt elérhető … és a futár közölte ha másnap sem leszek a helyszínen hogy átvegyem a kifizetett csomagom akkor visszaküldik külföldre

igazi tapló banda Express one soha többé!!! -
sherlock82
senior tag
-
Fecogame
veterán
Sziasztok. Aki teheti a Samedayt hanyagolja egy darabig:
Röviden a sztori: Rendeltem az eMagról egy projektor vásznat. A 3-4nap várható szállítási időből bő 1 hét lett és a futár péntek délután 16:00kor akarta átadni nekem a csomagot, de én meg elutaztam a szüleimhez.
Áttettük az egészet most hétfőre. Hétfőn hív a futár, hogy 2-3 perc és itt van. Kimegyek, sehol semmi. Kiderült, hogy egy teljesen más település lett megadva és ő ott van. A szállítási cím pedig tök okés az eMagon leadott rendelésen.
Jó semmi gond, akkor majd a kolléga viszi másnap, oké. Eljutnánk ma, hogy végre kihozzák azt a hitvány fos vásznat, de megint egy teljesen már településen van a futár.
Feladtam és lemondtam az egész megrendelést. Szállítsák csak vissza akkor, ha már ennyire retardáltak.
+ vicc, hogy kedd óta, a levelemre se válaszolnak a Samedaynél
Egyszer próbáltam ki, számtalan hibát találtam a termináljukban, megírtam nekik, hogy mik a hibák és hogy lehetne javítani, azóta se válaszoltak még egy "köszi"-t se
-
Bossp
addikt
Röviden a sztori: Rendeltem az eMagról egy projektor vásznat. A 3-4nap várható szállítási időből bő 1 hét lett és a futár péntek délután 16:00kor akarta átadni nekem a csomagot, de én meg elutaztam a szüleimhez.
Áttettük az egészet most hétfőre. Hétfőn hív a futár, hogy 2-3 perc és itt van. Kimegyek, sehol semmi. Kiderült, hogy egy teljesen más település lett megadva és ő ott van. A szállítási cím pedig tök okés az eMagon leadott rendelésen.
Jó semmi gond, akkor majd a kolléga viszi másnap, oké. Eljutnánk ma, hogy végre kihozzák azt a hitvány fos vásznat, de megint egy teljesen már településen van a futár.
Feladtam és lemondtam az egész megrendelést. Szállítsák csak vissza akkor, ha már ennyire retardáltak.
Same Day as we want and where we want
-
David888
tag
-
Lauda
titán
Óvatosan a kéretlen csomagokkal.
Ez az új divat, hogy Kínából érkeznek a visszakövethetetlenséget elkerülendő, tucatnyi kamu szolgáltatón keresztül mindenféle 10-20 ezer forintos csomagok, amit ha átveszel akkor ők jól járnak, te meg kapsz egy piaci bóvli gagyit, amit amúgy nem is rendeltél, de hátha nem emlékszel rá. Úgyhogy minden rendelési előzményt őrizzetek meg és tagadjátok meg az átvételt, hogyha hasonló szituba keveredtek.
Sajnos nálunk Apum is benyalta és átvett egy 16 ezer forintos csomagot, amiben egy ótvar sz*r használhatatlan elektromos fogkefének hazudott ipari hulladék volt.Amúgy már nem is kell nagyon messzire menni, volt már példa olyanra is, hogy boltból kifelé jövet egy kitudja honnan származó vándorárus, minden előjel nélkül bedobott 2 csomag kés készletet a gyanútlan ember csomagtartójába, majd közölte hogy megfogta, eltette, fizesse ki. Itt tartunk...
Olvasnivaló a témában: [link]
a cég a Next365 klubtagságukra hivatkozik, ami szintén újdonságként szokta érni azokat, akiknek nem kért csomagja érkezik. A Kamu Webshopok elleni közösség kitartó nyomozómunkával feltárta, mi történik.
Az első lépés egy valós rendelés lehet, amelyet az ebben a bejegyzésükben felsorolt cégek valamelyikénél adott le a címzett. Valószínűleg az elkerülte a figyelmét, hogy ezzel az adott webshop Általános szerződési feltételeiben lefektetettek szerint a fent említett Next365 Klub tagjává vált. Az egyik ilyen webshop ÁSZF-jében erről ez olvasható: „Minden cselekvőképes természetes személy, aki a xxx.hu online áruházban megrendelést ad le, automatikusan a Next365 Klub tagjává válik”. (A webshop nevét töröltük – a szerk.)
-
Lauda
titán
Sziasztok! Az alábbi témában kérnék segítséget tőletek! Adott 3 millió Ft készpénzben ami 150db 20 ezer Ft-os címletből tevődik össze. Ezt a 150db 20 ezrest szeretném átváltatni 10 ezer forintos bankjegyekre. Kis olvasgatás után látom, hogy elméletileg a magyar Postának is van ilyen címletváltási szolgáltatása. Az lenne a kérdésem, hogy ez, hogy zajlik a gyakorlatban? Ahogy olvasom ekkora összegnél ezt előre be kell jelenteni a postán, itt melyik szolgáltatáshoz kell sorszámot húzni, hogy a címletváltási szándékomat be tudjam jelenteni? valamint ilyenkor az általam kért bankjegyeket félreteszik nekem névre szólóan és akár már másnap mehetek is érte? Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
A főpénztár foglalkozik ilyesmivel (már ahol van ilyen, nálunk például van). Amúgy szerintem ez részletkérdés, majd segítenek a postán. Váltáskor 2,5%-ot lesápolnak, ezzel is számolj. Ha megoldható, hogy 15-ször bemenj a postára, akkor nincs váltási díj, mert a 10x20000 forintot még díjmentesen átváltják neked 20x10000 forintra.
-
4Grider
félisten
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető."AZ MNB LAKOSSÁGI PÉNZTÁRA CÍMLETVÁLTÁST NEM VÉGEZ."
Nem kiabálni akarok, a sort az mnb.hu-ról másoltam... -
gameboy
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi témában kérnék segítséget tőletek! Adott 3 millió Ft készpénzben ami 150db 20 ezer Ft-os címletből tevődik össze. Ezt a 150db 20 ezrest szeretném átváltatni 10 ezer forintos bankjegyekre. Kis olvasgatás után látom, hogy elméletileg a magyar Postának is van ilyen címletváltási szolgáltatása. Az lenne a kérdésem, hogy ez, hogy zajlik a gyakorlatban? Ahogy olvasom ekkora összegnél ezt előre be kell jelenteni a postán, itt melyik szolgáltatáshoz kell sorszámot húzni, hogy a címletváltási szándékomat be tudjam jelenteni? valamint ilyenkor az általam kért bankjegyeket félreteszik nekem névre szólóan és akár már másnap mehetek is érte? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Lauda
titán
-
Fecogame
veterán
Na most akkor melyik?
Már a csomagfeladásnál is belefutottam hibákba a formon, így meg sem lepődök.

-
Lauda
titán
Közel kettő héttel ezelőtt eladtam - Lengyelországba - a Vinteden egy csomagot.
Foxpost keresztül ahogy korábban is.
Azóta nem kaptam értesítést hogy célba érkezett e volna a csomag ill átvette volna a címzett.Ti tapasztaltatok ilyet korábban ?
A csomagszám alapján látható, hogy hol jár a csomag.
-
sherlock82
senior tag
Közel kettő héttel ezelőtt eladtam - Lengyelországba - a Vinteden egy csomagot.
Foxpost keresztül ahogy korábban is.
Azóta nem kaptam értesítést hogy célba érkezett e volna a csomag ill átvette volna a címzett.Ti tapasztaltatok ilyet korábban ?
-
Lauda
titán
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Azért ez durva. Árvíz, hófúvás, extrém hideg stb esetén oké, de jelenleg egyikkel sem fog találkozni az országban.
-
Fancy-boy
addikt
Köszi.
Így legalább kiderült, hogy jól tippeltem.
-
JoinR
őstag
Köszi a válaszokat, írtam az ügyfélszolgálatnak.
Természetesen nem 2 csomag érkezik, ugyanaz a küldeményazonosító. Megnéztem a díjtáblázatot korábban, az 1100 Ft csak ott szerepel (meg az eVÁM-ban kezdeményezett vámkezelésnél, de olyat nem csináltam)
Az 550 Ft-os számlán IOSS_Online a termék megnevezése. Az 1100 Ft-os számlán pedig "Vámkezelési díj", ami szerintem ugyanaz.
Ami miatt nem egyértelmű, hogy a csomag nyomkövetésnél van egy ilyen 1100 Ft-os díj felsorolva:
Kapcsolódó díjtételek:
Vám (áfa alap növelő tényező) 0 HUF
ÁFA 0 HUF
Postai szolgáltatási díj online fizetéssel 1 100 HUF
Online fizetett összeg 550 HUFViszont a számlán ugye nem ez szerepel, hanem hogy "Vámkezelési díj".
Illetve korábban, amikor kellett is fizetni online párszáz forintot, utána kihozták "ingyen".
Majd megírom, mit reagáltak.A sztori úgy folytatódott, hogy még aznap írtam online panaszt, 4 napra rá válaszoltak, elismerték, hogy 2x fizettették ki a díjat és arra 3 napra vissza is utalták az 1100 Ft-ot, úgyhogy az ügyfélszolgálat az esetemben teljesen rendben volt.
-
Bossp
addikt
Sziasztok. HDT céggel tapasztalat? Telekomtól hoz nekem TV-t de csak nem akar ideérni. Eddig gls szállított tőlük mindent. 24. Én már elhozták a csomagot. Vasárnap már a helyi depoban volt. Kedden hívtam őket. Közölte a hölgy h9gy helyi depoból max 2 munkanapon belül szállítanak nem értette miért nevetek. Azt is említette hogy előtte nap d.e. fogok kapni sms-t mindenképp ünnep nap is. Hát ma sem jött semmi így valszeg holanpra sem várható :D ez már lassan temu szint.
-
Fancy-boy
addikt
Üdv!
Először is: ez a topik csak a Magyar Postával kapcsolatos kérdésekről szól, vagy lehet diskurálni egyéb futárcégekről is?
2) Van olyan oldal, ahol össze lehet hasonlítani a különböző cégek díjait mondjuk miután megadtam a csomag adatait, meg, hogy hova megy? Akár utánvéttel, akár anélkül.Egy mai átlag tepsi telefont szeretnék belföldre elküldeni a dobozában plusz abban a "lufiban", amiben jött Kínából. Ehhez keresnék egy olcsó megoldást, ahol mondjuk nem kerül kétszer annyiba a biztosítás, mint maga a szállítás. Valahogy nem tartom helyesnek, hogy duplán / triplán kérnek el pénzt valami olyanért, ami amúgyis a dolguk lenne.
Ha van konkrét javaslat, annak is örülnék.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
13300 - 13201
14220 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Nem érdemes arra számítani, hogy visszatérnek az olcsó VGA-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- IFA 2026: Két új TCL telefonban debütált a papírszerű NXTPaper AMOLED kijelző
- Parfüm topik
- Motoros topic
- Villanyszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i5-13500H 12Mag 16GB/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Új Dobozos Lenovo IdeaPad Slim 5 15.1" -60% OLED laptop Ryzen 7 7735HS 16/512 Radeon 680M 2GB 2,5K
- Cím: Egyedi nyitott házas PC / i7-4790 / 16GB RAM / GTX 960 4GB / SSD+HDD / Win10
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Philips PowerPro Compact FC9332/09 porzsák nélküli porszívó / 12 hó jótállás
- Apple Watch SE 40mm (2020) 32GB szép állapot 85% akku
- AKCIÓ! Asus ROG Strix Z790-F Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS