- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
-
2100 - 2001
14212 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas1985
tag
OK, ezért mondtam hogy várjuk meg hozzáértő véleményét is.
Fancy-boy
Abból indultam ki hogy nekem biztos hogy nem volt rajta, de nem is volt semmi gond.
-
Fancy-boy
addikt
Elméletileg nincs rá lehetőséged.
Az egyedüli ami eszembe jutott az az hogy a postán való lezárást választod feladási módnak, nem vagyok benne biztos de ha jól tudom akkor ott legalább azt ellenőrzik hogy mi került a csomagba, majd valki aki tudja leírja részletesen.hzsolee
Nekem eddig egyszer kellet visszaküldenem akkor semmilyen cn22 nyomtatvány nem kellet hozzá, szerintem ez csak a kereskedelmi csomagokra vonatkozik, te meg ugyebár garanciát érvényesítesz, szerintem nem fognak vele foglalkozni hogy mi van a csomagban.
Kell a CN22 mivel nem EU-n belül postáz. Ha nincsen rajta az lassítja a vámolást, akár fel is nyithatják.
-
netseft
aktív tag
Az egyedüli ami eszembe jutott az az hogy a postán való lezárást választod feladási módnak, nem vagyok benne biztos de ha jól tudom akkor ott legalább azt ellenőrzik hogy mi került a csomagba, majd valki aki tudja leírja részletesen.hzsolee
Nekem eddig egyszer kellet visszaküldenem akkor semmilyen cn22 nyomtatvány nem kellet hozzá, szerintem ez csak a kereskedelmi csomagokra vonatkozik, te meg ugyebár garanciát érvényesítesz, szerintem nem fognak vele foglalkozni hogy mi van a csomagban.
Nem ezt jelenti. Csak annyit takar, hogy a csomagot így nem lehet megbontatni sérülés nélkül (legalábbis nem könnyen). A tartalmát nem fogják ellenőrizni, csak leragasztgatják, aláíratják veled a címkéket és lepecsételik.
-
hzsolee
őstag
Köszi
-
tamas1985
tag
Sziasztok, ha eladok egy laptopot 70.000 Forintért, azt h érdemes feladni a postán? Nincs hozzá már dobozom, csak a gép, adnak ott neki csomagolást, vagy h működik? Árban mire számíthatok?
3kg-os 15,6 colos laptop.
Igen lehet venni a postán is dobozt, de van az OBIban, mindenképpen alaposan ki kell bélelned több réteg bubis fóliával, meg ha van hungarocell ilyesmikkel, a helyedben vatera futárral küldeném ha belefér 5kgba akkor 1020Ft
DeathAdder
Ok, csak azért érdeklőd meg hogy pontosan mit is takar ez a dolog, mert én sem vagyok biztos benne
-
DeathAdder
nagyúr
Ez is egy jó megoldásnak tűnik!
Köszi a tippet
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, ha eladok egy laptopot 70.000 Forintért, azt h érdemes feladni a postán? Nincs hozzá már dobozom, csak a gép, adnak ott neki csomagolást, vagy h működik? Árban mire számíthatok?
3kg-os 15,6 colos laptop.
-
tamas1985
tag
Félig-meddig off, az érdekelne, hogy volna-e olyan futárszolgálat, esetleg postai szolgálat, hogy utánvétel esetén a díj kifizetése előtt bele lehet kukkantani a csomagba?
Ugyanis egy nem túl kompromisszummentes eladóval próbálnék üzletet kötni, de valahogy mégis tartózkodom tőle. Esetleg más ötlet? Sajna csakis posta játszhat (belföldön).
-
hzsolee
őstag
Sziasztok!
Kínába kellene valószínűleg visszaküldenem egy rádió adó-vevőt. Ahogy a posta oldalán nézem az 500g-os ajánlott levélbe beleférne (kb 2000.-ft) A kérdésem a következő lenne: magára a borítékra nem kell ráírnom semmit, hanem az említett CN22 kitöltve ráragasztani és kész? Milyen értéket kell ráírni (megjelölve a gift-et), hogy ne legyen gond, illetve írhatok-e 0-át? A legérdekesebb az egészben, hogy visszaküldhetem-e egyáltalán?
Ugyanis ha jól értem tiltva van az ilyen cuccok kereskedelme:
"List of articles subject to restrictions as imports or exports:
Radio transmitter-receivers and units ensuring secrecy in communication."
Gondolom kifele nem vacakolnak, de befele "gondosabbak", hogy védjék a kommunista értékeket.... -
DeathAdder
nagyúr
Félig-meddig off, az érdekelne, hogy volna-e olyan futárszolgálat, esetleg postai szolgálat, hogy utánvétel esetén a díj kifizetése előtt bele lehet kukkantani a csomagba?
Ugyanis egy nem túl kompromisszummentes eladóval próbálnék üzletet kötni, de valahogy mégis tartózkodom tőle. Esetleg más ötlet? Sajna csakis posta játszhat (belföldön).
-
hidroponi
tag
Szerinted a CN22 nem ugyanaz mindegyik postánál?
De, ugyanis ez nemzetközi nyomtatvány.
A vámosoknak így egyszerűbb a munkája.Ha például Kínából kapsz valamilyen levelet, azon is ott lesz a CN22.
Remélem így érthető.Amikor éppen nekem sem volt, letöltöttem az angol postától, és kinyomtattam.

koszonom az otletet, nagyon tetszik!

(remelem a helyi postasok sem fogjak hianyolni a magyar posta logojat rola.)
-
Fancy-boy
addikt
Szerinted a CN22 nem ugyanaz mindegyik postánál?
De, ugyanis ez nemzetközi nyomtatvány.
A vámosoknak így egyszerűbb a munkája.Ha például Kínából kapsz valamilyen levelet, azon is ott lesz a CN22.
Remélem így érthető.Amikor éppen nekem sem volt, letöltöttem az angol postától, és kinyomtattam.

-
hidroponi
tag
-
Fancy-boy
addikt
hihetelen mi megy a postan.
tengerentulra akartam kuldeni levelpostai kuldemenyt es 2 napja nem tudnak osszekaparni egy CN22-es urlapot. nem tudom megerteni, hogy nincs egy kozponti nyomtatvanyellato a magyar postan belul? szegeny postai vezeto a szomszed telepulesekrol kunycsorog par peldanyert, de azoknak sincs.Miért nem nyomtatod ki a netről? Persze tudom, ingyen kellene adniuk, de ha ennyire nem tudják megoldani, akkor nincs más választás.
A CN23 is jó hozzá egyébként. -
hidroponi
tag
hihetelen mi megy a postan.
tengerentulra akartam kuldeni levelpostai kuldemenyt es 2 napja nem tudnak osszekaparni egy CN22-es urlapot. nem tudom megerteni, hogy nincs egy kozponti nyomtatvanyellato a magyar postan belul? szegeny postai vezeto a szomszed telepulesekrol kunycsorog par peldanyert, de azoknak sincs. -
800.henrik
senior tag
-
Fancy-boy
addikt
Én úgy tudom, hogy csak levél méretű csomagot lehet simán küldeni, annál nagyobbat csak ajánlottan.
Tehát ami nem fér bele a postaládába, azt csak ajánlott lehet.
Ezek szerint az X8 csak egy borítékban volt? -
TaaT
nagyúr
Nem ért oda...
hogyan lehet megkeresni? A postán azt mondják, hogy innen elment."hogyan lehet megkeresni?"
Sehogy, nem ajánlottan küldted.
"A postán azt mondják, hogy innen elment."
Ezt nem tudhatják mert nem ajánlottan küldted.
"Nem ért oda..."
Vagy lehet hogy igen, csak látta a címzett hogy ez natúr ment és simán letagadja, hiszen nem lehet utána nézni.

-
anonymus89
addikt
Nem ért oda...
hogyan lehet megkeresni? A postán azt mondják, hogy innen elment.Tudod én úgy vagyok ezzel, hogy mondani mindent lehet....

Az a baj nem tudod kerestetni mert nem ajánlottan adtad fel így nem is fogják.
-
800.henrik
senior tag
-
törölt tag
Közben én rájöttem hogy miért nem vette át a postás a csomagomat. Ugye autóban megszűnt a csomagfeladás már akkor, csak ajánlott levelet lehet feladni. Nem az MPL üzleti csomag szűnt meg, hanem őnála nem lehet így feladni. Eddig bevitte és feladta, de úgy látszik megunta mindenki csomagját délután feladogatni és most már nem csinálja.
Az 1400-at meg valóban félreszámolta, utólag rá is kellett pluszba fizetnem, 1895Ft valójában. Tehát a "fizetést követő kézbesítés", "fizetést követő kézbesítési lappal" rész lett az ajánlott levél utánvéttel. Ez alapból ajánlott és utánvétes, ehhez nem kell még plusz díjat hozzáadni.
-
djrobaa
aktív tag
Így van majd eldöntöd, hogy szeretnéd.
Így van. Köszönöm a segítségedet.

-
anonymus89
addikt
-
djrobaa
aktív tag
Segítek:
Szólok előre, hogy Sima standard csomaghoz nem tudod igénybe venni az utánvételt.
MPL Üzleti csomag: (50.000,-Ft-ig értékbiztosítva vagy) legyen akkor 10kg alapdíja: 1790,-Ft + árufizetés 50.000,-JMF-ig 305,-Ft (kérd utalással nálam gyorsak voltak).
Tehát összesen: 2095,-Ft.Az MPL Vaterafutárnál ez 1855,-Ft-ba kerül.
Értem. De akkor ha a postán maradót választom akkor ugye olcsóbban jön ki mert abban az esetben csak 1460 ft 10kg-ig +550 utánvételi díj. Jól számolom? Bocs a sok hülyeségért, de még így nem számolgattam soha.

-
anonymus89
addikt
Segítek:
Szólok előre, hogy Sima standard csomaghoz nem tudod igénybe venni az utánvételt.
MPL Üzleti csomag: (50.000,-Ft-ig értékbiztosítva vagy) legyen akkor 10kg alapdíja: 1790,-Ft + árufizetés 50.000,-JMF-ig 305,-Ft (kérd utalással nálam gyorsak voltak).
Tehát összesen: 2095,-Ft.Az MPL Vaterafutárnál ez 1855,-Ft-ba kerül.
-
djrobaa
aktív tag
-
hidroponi
tag
-
djrobaa
aktív tag
-
hidroponi
tag
http://posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatabla_HU_08_01_NET.pdf
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy kb mennyi úgy a postaköltség ha én utánvéttel akarok feladni egy csomagot?
45 ezer az összeg amit én szeretnék kapni. A csomag egy G25 kormány eredeti dobozában ami kb 9kg lehet. Előre is köszönöm a válaszokat. -
tamas1985
tag
-
800.henrik
senior tag
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. Egy számítógép házat , Miskolcról - Pestre ,hogy a legolcsóbb feladni, eredeti dobozába jól be van csomagolva. ~8,5kg. Előre is köszi.
Szerk: házig kellene kivinni. -
tajcsi
őstag
Ilyet konkrétan még nem hallottam de MPL üzleti csomagot "Külön díj megfizetése mellett igénybe vehető többlet- és kiegészítő szolgáltatások: értéknyilvánítás – 50.001 Ft-tól 2.000.000 Ft-ig, árufizetés 2.000.000 Ft-ig" ilyen összegig tudod értékbiztosítani.
Mint mondtam persze lehet, de honnan a francbol nekem plomba lezaro kutyum? Hat nemar a vampir adja a vert

-
anonymus89
addikt
Ilyet konkrétan még nem hallottam de MPL üzleti csomagot "Külön díj megfizetése mellett igénybe vehető többlet- és kiegészítő szolgáltatások: értéknyilvánítás – 50.001 Ft-tól 2.000.000 Ft-ig, árufizetés 2.000.000 Ft-ig" ilyen összegig tudod értékbiztosítani.
-
tajcsi
őstag
Csak 100 ezerig lehet ertekbiztositani a csomagot. Az felett olom plomba kell DE KIAZAROLAG csak sajat cimeres/jelzesu leszorto eszkozzel mert a postan a postai monogrammal ellatottat en mint maganszemely nem hasznalhatom...hat ez fuuuuark...
-
Fancy-boy
addikt
Gyufásdoboz? Azért ott legalább 4 ablak van, ha nem több.
És ezt csak példának mondtam, mert sok postán nincsen hétvégén csomagátvétel.
Remélem így már érthető.Szerk.: Egy X8 mióta ér 40ezerFt-ot?
Persze ha ellopták az elég nagy baj, mert azért van értéke. -
TaaT
nagyúr
olyan h***e vagyok, hogy nem ajánlottan küldtem.
a telefon egy xperia x8... 40000ft volt
lehet, hogy a postán ellopta valakiAzt meg hogy sikerült nem ajánlottan feladni? Jul-1-től nem lehet simán feladni ami kicsit nagyobb (vastagabb) mint egy sima boríték. Legalábbis nekem ezt ecsetelte a postás néni hogy már buborékos borítékot sem lehet így feladni. De 40000ft-os cuccot én is csak értékbiztosítással adok fel, múlthéten egy 6000ft-os számítógépházat is úgy küldtem.
-
randras
veterán
olyan h***e vagyok, hogy nem ajánlottan küldtem.
a telefon egy xperia x8... 40000ft volt
lehet, hogy a postán ellopta valakiBasszus... 40k értékben még az ajánlottal sem lennék nyugodt.
De még nincs minden veszve, láttam már ennél hosszabb utazást is.

-
800.henrik
senior tag
-
TaaT
nagyúr
A csabai tecsóban lévő postán pl hét közben sem vesznek fel csomagot.

800.henrik: ajánlottan küldted? mert akkor az lehet tényleg elkallódott

-
800.henrik
senior tag
sziasztok hétfőn elküldtem postán egy telefont javítani, és eltűnt
sima levélként küldtem
mikor ér oda? -
tajcsi
őstag
-
Fancy-boy
addikt
-
hidroponi
tag
-
tajcsi
őstag
-
hidroponi
tag
-
tajcsi
őstag
Nem gond, a lenyeg, hogy biztosan megerkezzen a csomag. De nem talalom hol vannak azok a postak amik szombaton is dolgoznak...
-
hidroponi
tag
vannak szombaton is nyitvatarto postak.
ekkora erteku csomagot csak ertekbiztositassal erdemes.
ha jol szamoltam csak az ertekbiztositasa 4500ft korul lesz.vagy futarral, de azokkal ninics tapasztalatom (ahogy olvasgattam naluk is lehetnek problemak)
-
tajcsi
őstag
Szombaton lehet csomagot feladni? Vagy egyáltalán szerintetek hogyan lenne a legjobb feladni egy csomagot, melynek értéke 190k?
-
Fancy-boy
addikt
Sokszor variálnak, de valóban érdemes a Vatera oldalán intézni a postai ügyeket, leszámítva a leveleket.

Olcsóbb és rögtön kiírja az árat. -
törölt tag
Én nem tudom mi a rosseb van itt, de ebből rohadtul elegem van. Lehet változott és még nem került fel az új PDF, mert aug1 a legfrissebb. Vagy Okt1-től fog változni és már most így vette át a postás? Fogalmam sincs.

-
TaaT
nagyúr
Feladom a szokásos MPL csomagot 1990-ért, kb 300 gramm. Azt mondják az megszűnt. Ajánlott levélbe utánvéttel megy el. De mondom az 2570, pont ezért adom fel MPLbe mert az ajánlott levélbe az utánvét olyan drága lett mint a dög. Azt mondja csak 1425. De hogy a szarba?
Mondom mit tudom én biztos igaz, egy hónapja nem adtam fel csomagot, nem tudom mi van. Hazajövök megnézem és rohadtul nem változott semmi, ugyanúgy megvan az MPL és ugyanúgy 1990 Ft. Nah akkor most mi van.
Megmondom őszintén amióta van ez a vaterafutár dolog azóta a leveleket leszámítva mindent úgy adok fel, szal passz hogy most a többi cucc hogy működik.

-
törölt tag
Feladom a szokásos MPL csomagot 1990-ért, kb 300 gramm. Azt mondják az megszűnt. Ajánlott levélbe utánvéttel megy el. De mondom az 2570, pont ezért adom fel MPLbe mert az ajánlott levélbe az utánvét olyan drága lett mint a dög. Azt mondja csak 1425. De hogy a szarba?
Mondom mit tudom én biztos igaz, egy hónapja nem adtam fel csomagot, nem tudom mi van. Hazajövök megnézem és rohadtul nem változott semmi, ugyanúgy megvan az MPL és ugyanúgy 1990 Ft. Nah akkor most mi van.
-
tamas1985
tag
Ezzel én is tisztában vagyok, de mondjuk az olyan csomag volt ami a postán marad, szóval inkább csak keverés lett volna belőle, mer ilyenkor címzettként a posta van megadva
-
TaaT
nagyúr
Én felhívtam a tudakozót ezzel kapcsolatban, nem kötelező, de azt mondták hogy ajánlott ráírni a címzettet és a feladót.

Fancy-boy: pont ezt mondták a telefonban.

-
Fancy-boy
addikt
-
tamas1985
tag
-
toki87
tag
Azt mondják a címzettet rá kell írni mindenképp, én aláhúztam külön a városnevet, de postán még 2x aláhúzták
Feladó lehet nem kell. Meg filccel ráírták a dobozra az utánvételt. -
tamas1985
tag
-
toki87
tag
Én ma adtam fel először vaterával. Nem szóltak semmit hogy rosszul csináltam, bár a csomagon áthúzták a feladó rész, nemtom miért

-
tamas1985
tag
Igen mert 1750,-Ft-ot fizettem utánvétellel.
Én ezt az utánvételes levelet nem vágom most akkor lehet szla-ra kérni v. nem? (mert nekem váltig állítják, hogy magánszemély nem veheti igénybe)tamas 1985: legközelebb biztos azzal fogok küldeni mert az is jóval olcsóbb....
Intézd vatera futáron keresztül, ott biztos lehet.
-
anonymus89
addikt
Igen mert 1750,-Ft-ot fizettem utánvétellel.
Én ezt az utánvételes levelet nem vágom most akkor lehet szla-ra kérni v. nem? (mert nekem váltig állítják, hogy magánszemély nem veheti igénybe)tamas 1985: legközelebb biztos azzal fogok küldeni mert az is jóval olcsóbb....
-
Fancy-boy
addikt
Ha számlára kéred akkor még 240,-nel olcsóbb és 1-2 nap alatt a számládon van az összeg.
Én szerdán 14h-kor adtam fel a csomagot csütörtök 12h-kor már kézbesítették és péntek d.e. a számlámon volt az összeg.Na és ezt vajon figyelembe is veszik?
Régebben is lehetett számlára kérni az összeget, elvileg olcsóbban, erre teljes árat kértek el.
-
anonymus89
addikt
Ha számlára kéred akkor még 240,-nel olcsóbb és 1-2 nap alatt a számládon van az összeg.
Én szerdán 14h-kor adtam fel a csomagot csütörtök 12h-kor már kézbesítették és péntek d.e. a számlámon volt az összeg. -
törölt tag
-
toki87
tag
sziasztok!
egy fél kilós csomag (vagy levélként) utánvétellel mennyi lenne legolcsóbb? -
törölt tag
Júli 1-től változott a rózsaszín csekk? Vagy fel tudom használni a régieket is még?
Mert a Start csomagos szelvényeket dobhatom ki mind..... -
omarion23
tag
-
Fancy-boy
addikt
-
Andris837
senior tag
Ha jól értelmezem az árlistát, akkor elvileg egy egyszerű 3-4kg-os csomagot 1200 Ft-ért adhatok fel. Dobozt tudok venni a postán?
-
tamas1985
tag
Ha meghaladja az 500g-ot nem veheted igénybe a fizetést követő kézbesítést így marad az MPL csomag/MPL üzleti csomag.
Egyébként ez még mindig nem világos számomra sem, hogy magánszemély igénybe veheti-e készpénzátutalási megbízással a fizetést követő kézbesítést.... (mert nekem azt mondta az ügyintéző személyesen, hogy magánszemélyeknek nem lehet igénybe venni)
Úristen a belföldi levél díj kalkulátor még mindig nem üzemel sőt, hogy tovább ne menjek az ott feltüntetett tarifa táblázat ráadásul még a júl. 1-jei....

Köszi, nekem már aug.1-i [link]
-
anonymus89
addikt
Ha meghaladja az 500g-ot nem veheted igénybe a fizetést követő kézbesítést így marad az MPL csomag/MPL üzleti csomag.
Egyébként ez még mindig nem világos számomra sem, hogy magánszemély igénybe veheti-e készpénzátutalási megbízással a fizetést követő kézbesítést.... (mert nekem azt mondta az ügyintéző személyesen, hogy magánszemélyeknek nem lehet igénybe venni)
Úristen a belföldi levél díj kalkulátor még mindig nem üzemel sőt, hogy tovább ne menjek az ott feltüntetett tarifa táblázat ráadásul még a júl. 1-jei....

-
tamas1985
tag
Jól értelmezem a postázási díjat a utánvétnél, ha úgy számolok hogy egy 400g os csomag 10000Ft értékben 950Ft b kerül ha utalással kérem, ha pedig a postás hozza ki az 1895Ft ba?
Mi van akkor ha nehezebb 500g-nál? -
Fancy-boy
addikt
-
TaaT
nagyúr
A sima postás (kocsival) mindig előre telefonált ha pénzt kellett beszednie, az MPL vaterafutár nem telefonált akkor sem ha pénzt kellett beszednie. (persze otthon voltam)

A számod ott lesz a címiraton, szal ha akar elér majd.
-
omarion23
tag
És ez a futár szokott vajon telefonálni?
Csak mert úgy adódott, hogy holnap nem leszek itthon, és valahogy meg kéne oldani, hogy mondjuk a szomszéd átvehesse. -
Fancy-boy
addikt
Az igen a kényelem nagy úr....
(egyáltalán nem arról szól, hogy kihozzák vagy sem hanem autóval levelet)Nem kérted jött az magától.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pff...

Mert ha a leveles postás hozza ki, nem ugyanúgy házhoz hozzák?
Teljesen mindegy, hogy mivel jön.
Egyébként sem én kértem úgy így küldjék.
-
anonymus89
addikt
-
Fancy-boy
addikt
Ha MPL, akkor nem a leveles postás hozza.
Tehát autóval...Nekem küldtek MPL-el egy sima borítékot, azt is kocsival hozták ki!

-
omarion23
tag
Sziasztok!
Vaterán keresztül vettem egy telót, és mpl üzleti csomagként lett feladva. 920 Ft-ért
Lehet hülyeséget kérdezek, de ezt a postás fogja nekem hozni, vagy valami mpl-es futárkocsi?Köszi

-
canniball
nagyúr
-
Fancy-boy
addikt
-
canniball
nagyúr
-
Fancy-boy
addikt
"Postaponton nem lehet csomagot feladni. Az csak átvételre szolgál."
Sorry, megkevert ez a "pontozás", mindenesetre nálunk és náluk is ugyanaz a kettő."Aztán minden úgy megy mint normálisan."
Normálisan házhoz hozzák (de gyalog 3 percre lakom a postánktól, azért nem fizetek +200Ft-ot), de Postapontos átvételnél nem, erre gondoltam hogy miként zajlik: hozza a postás az értesítőt, netán tán e-mailt vagy sms-t kapok?"Ja, és azért a csomagra mindenképpen írja rá a címet tollal, filccel, valamivel..."
Persze, meg sem fordult a fejemben hogy máshogy kéne elkészíteni a csomagot mint "sima" postázásnál.
Mivel nem te adod fel a csomagot, neked lehet megfordul a fejedben, de az eladónak nem.

-
canniball
nagyúr
Postaponton nem lehet csomagot feladni. Az csak átvételre szolgál.
Kinyomtatja, elviszi a postára, ott kettévágják a papírt, egyik fele nála marad, azon van nyomkövető szám is.
Aztán minden úgy megy mint normálisan.De azt is kérheti, hogy vigyék el háztól a csomagot.
Ja, és azért a csomagra mindenképpen írja rá a címet tollal, filccel, valamivel...
"Postaponton nem lehet csomagot feladni. Az csak átvételre szolgál."
Sorry, megkevert ez a "pontozás", mindenesetre nálunk és náluk is ugyanaz a kettő."Aztán minden úgy megy mint normálisan."
Normálisan házhoz hozzák (de gyalog 3 percre lakom a postánktól, azért nem fizetek +200Ft-ot), de Postapontos átvételnél nem, erre gondoltam hogy miként zajlik: hozza a postás az értesítőt, netán tán e-mailt vagy sms-t kapok?"Ja, és azért a csomagra mindenképpen írja rá a címet tollal, filccel, valamivel..."
Persze, meg sem fordult a fejemben hogy máshogy kéne elkészíteni a csomagot mint "sima" postázásnál.
-
canniball
nagyúr
-
Fancy-boy
addikt
Páromnak mondjuk van vaterája, csak az eladónak nem tudom van-e, majd megkérdem tőle.
Itt mindjárt barátibb az utánvét díja is. Akkor ha jól értem az eladó kitölti az adatokat, kinyomtatja, majd a dobozzal és a papírral a kezében elsétál a legközelebbi postára (postapontra), ott leszurkol 1080Ft-ot (760Ft postapontra feladási + 320Ft utánvét díj), aztán mi történik?
Postaponton nem lehet csomagot feladni. Az csak átvételre szolgál.
Kinyomtatja, elviszi a postára, ott kettévágják a papírt, egyik fele nála marad, azon van nyomkövető szám is.
Aztán minden úgy megy mint normálisan.De azt is kérheti, hogy vigyék el háztól a csomagot.
Ja, és azért a csomagra mindenképpen írja rá a címet tollal, filccel, valamivel...
-
tamas1985
tag
Páromnak mondjuk van vaterája, csak az eladónak nem tudom van-e, majd megkérdem tőle.
Itt mindjárt barátibb az utánvét díja is. Akkor ha jól értem az eladó kitölti az adatokat, kinyomtatja, majd a dobozzal és a papírral a kezében elsétál a legközelebbi postára (postapontra), ott leszurkol 1080Ft-ot (760Ft postapontra feladási + 320Ft utánvét díj), aztán mi történik?
Jól, érted azt is kérheted hogy háznál vegyék fel a csomagot, nálunk ugyanannyiba kerül.
-
canniball
nagyúr
-
Fancy-boy
addikt
Végül-is bárki igénybe veheti, viszont a kitöltésnél meg kell adni egy Vaterás felhasználónevet.
Beírod valamelyik eladóét és kész.
Nem fogják visszaellenőrizni. -
canniball
nagyúr
Venni akartam utánvéttel, de akkor kapják be a bal bokámat! Levél lehet 2kg-ig, de utánvétet csak 0,5kg-ig lehet kérni, ráadásul háromszor annyiért mint külföldre? Milyen hozzáállás ez?

Ajánlottad a Vaterafutárt, azt csak vaterások vehetik igénybe? Mert nekem nincs ott regisztrációm, az üzlet is itt a HA-n zajlana... -
toki87
tag
A posta nagyon nem szeretne ezzel az utánvéttel foglalkozni, ezért hihetetlenül megszigorították, és felemelték az árakat :S Utánvéttel csak fél kg-ig adhatsz fel, utána marad a csomag. Utánvétel nélkül továbbra is 2 kg-ig mehet a levél.
-
Fancy-boy
addikt
Ezt az 1 kiló alatti csomagot akarod utánvétel feladni?
Mert ha igen,akkor valóban csak csomagként megy. -
canniball
nagyúr
No de a levél kategória 2kg-ig van skálázva.
Meg ezt az utánvét dolgot sem értem: nemzetközi fronton 335Ft, belföldre kb. háromszor annyi? Ebben így nagyon nincs logika...
-
toki87
tag
Fél kiló felett már biza csomag lesz
Thx Magyar Posta 
Sőt, itt valaki egyszer azt írta, hogy a készpénzutalást magánszemély nem veheti igénybe
Bár ezt még én nem hallottam. -
canniball
nagyúr
Az utánvétel új neve Fizetést követő kézbesítés.
Belföldi Postai díjak bal alsó sarka...Feladod ezen keresztül: [link]
Kitöltöd az adatokat, kinyomtatod a papírt és mehetsz a postára. Akár háztól is elviszik de akkor drágább.Vagy ha ezt macerásnak érzed akkor ajánlott levélként is mehet.
Köszi, meg nem találtam volna...
De az komoly hogy csak 500gr-ig lehet kérni és majd' egy ezres a díja?
-
Fancy-boy
addikt
"Aug.-1.-től az árak [link]"
Köszönöm a linket! És ezúton csókoltatom a postát, mivel az oldalukon még a júli. 1-től érvényes díjszabást találtam meg...
Viszont az utánvét mindkettőben a nemzetközi tételek között szerepel, belföldre már nem lehet igénybe venni?

És amiért jöttem: egy valamivel 1kg alatti (6-700gr), cca. 14x14x7cm-es csomagot kéne postázni, mi most a tuti megoldás?
Az utánvétel új neve Fizetést követő kézbesítés.
Belföldi Postai díjak bal alsó sarka...Feladod ezen keresztül: [link]
Kitöltöd az adatokat, kinyomtatod a papírt és mehetsz a postára. Akár háztól is elviszik de akkor drágább.Vagy ha ezt macerásnak érzed akkor ajánlott levélként is mehet.
-
canniball
nagyúr
"Aug.-1.-től az árak [link]"
Köszönöm a linket! És ezúton csókoltatom a postát, mivel az oldalukon még a júli. 1-től érvényes díjszabást találtam meg...
Viszont az utánvét mindkettőben a nemzetközi tételek között szerepel, belföldre már nem lehet igénybe venni?

És amiért jöttem: egy valamivel 1kg alatti (6-700gr), cca. 14x14x7cm-es csomagot kéne postázni, mi most a tuti megoldás?
-
totyak
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
2100 - 2001
14212 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- 0 perces Samsung Galaxy Xcover 7 5G 6/128GB Dual Sim, Kártyafüggetlen, Fekete, 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba 3,5" SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- 12 DB 256 GB M.2 SATA SSD EGYBEN ELADÓ SanDisk / Micron / Lite-On 5 990 Ft/db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SKhynix PC811 NVMe 2TB M.2 SSD (7000-6500MB/s)

hogyan lehet megkeresni? A postán azt mondják, hogy innen elment.

a posta egy nagy kalap sz@r!!!!!!!
Persze ha ellopták az elég nagy baj, mert azért van értéke.

Feladó lehet nem kell. Meg filccel ráírták a dobozra az utánvételt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)