- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
-
13100 - 13001
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-01-18 15:21 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Az online rendszerük egy nagy nulla....
Mikor fejlesztették és elkészült, akkor jó volt, de az akkor volt.
-
omfgk
veterán
Hiszed vagy sem, én egy ideje csak a eGLS szolgáltatást választom.
Olcsóbb mint az MPL és házhoz jönnek, másnap házhoz viszik... Aztán no problem!
A posta pofátlan bezárások és ár emelkedés óta ők az utolsók akiket választok... és lesz ez még lejjebb is sajnos az ő részükről!
A házhoz kijövő futárral nekem se volt még gondom.
Itt az automata ami szar. Ja és ez most egy másik automata. Tehát még az sincs ,hogy ugyanaz szar mint múltkor. Valami félrecsúszik az adminisztrációban. -
MaxxDamage
félisten
Basszameg...
Hív a futár most ,hogy felvenné... a címemen, azt a csomagot amit beraktam az automatába. Elképesztő banda. Ugyanazt eljátszották mint múltkor.
Ez valami egészen elképesztően kritikán aluli fostalicska szolgáltatás.
Jön a 15., szóval talán majd hétfőre...Vajon ki tudja nekem nyitni távolról az ügyfélszolgálatos a rekeszt ,hogy feladjam egy normális futárral? Mert ezek után már a holnapi felvétel se biztos. Vasárnap berakom és talán holnap felveszik. Talán.
Hiszed vagy sem, én egy ideje csak a eGLS szolgáltatást választom.
Olcsóbb mint az MPL és házhoz jönnek, másnap házhoz viszik... Aztán no problem!
A posta pofátlan bezárások és ár emelkedés óta ők az utolsók akiket választok... és lesz ez még lejjebb is sajnos az ő részükről!
-
omfgk
veterán
Nálam érzékelte.
Jött is az email az egészről.Illetve lefényképeztem amikor kiírta ,hogy melyik rekeszben van az xy számú csomagom.
Most a harmadik ügyintéző már értette a dolgát és megerősítette ,hogy az volt a gond ,hogy a rendszer nem generálta le a csomagcímkét... Tehát a futárig nem jutott el az infó.
Elvileg holnap kiveszik.
Utolsó automatás küldésem velük.
Foxpost már ott lenne a címzettnél. Ez meg talán csütörtökön ott lesz.Az is eleve micsoda marhaság ,hogy a vasárnap berakott cuccot csak kedden veszik ki...
Foxpostnál, ha 2 perccel a futár előtt odaérek, akkor már veszi is ki.
Mindegy, házhoz kellett küldeni (mondjuk azt a foxpost is tudta volna).Basszameg...
Hív a futár most ,hogy felvenné... a címemen, azt a csomagot amit beraktam az automatába. Elképesztő banda. Ugyanazt eljátszották mint múltkor.
Ez valami egészen elképesztően kritikán aluli fostalicska szolgáltatás.
Jön a 15., szóval talán majd hétfőre...Vajon ki tudja nekem nyitni távolról az ügyfélszolgálatos a rekeszt ,hogy feladjam egy normális futárral? Mert ezek után már a holnapi felvétel se biztos. Vasárnap berakom és talán holnap felveszik. Talán.
-
MaxxDamage
félisten
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Szükség lenne egy eseti csomagfeladásra:
UAE (Dubai) címreElső keresésere a fedexet dobta ki 20e ft körüli feladási árral.
Egy kb 2 kg-os cipősdoboz méretű csomagról van szó.Kivel lenne érdemes kiküldenem?
-
omfgk
veterán
Mostanában nekem is volt vele problémám. Előtte rendben mentek a dolgok.
Beraktam a csomagot a rekeszbe, de az automata nem érzékelte a betöltést.
Nem volt semmiféle visszaigazolás a képernyőn. Mintha mi sem történt volna.
A retro nyomkövetési felületen sem volt nyoma. Ilyenkor valami olyasmit szoktak kiírni hogy "automatában feladva".
Persze így másnap a futárnak nem volt kiadva felvételre.
Nekem kellett telefonálnom, hogy nézzenek utána.
Csütörtöki nap volt, erre csak hétfőn jártak utána a dolognak.
De el kellett mondanom, hogy melyik rekeszbe és hány óra/perckor raktam.
Nagyjából emlékeztem, így végül megtalálták a csomagot.Nekik is elmondtam, hogy ha az automata nem érzékelte a betöltést, tehát kvázi üres rekesznek vette, és valaki más felad ott egy csomagot, akkor szépen kinyithatja neki azt a rekeszt, amiben az Én küldeményem található.
Akár le is nyúlhatják... persze van kamera, de akkor is.Egyébként a péntek 22 utáni betöltéseket csak kedden veszik fel normál esetben.
Nálam érzékelte.
Jött is az email az egészről.Illetve lefényképeztem amikor kiírta ,hogy melyik rekeszben van az xy számú csomagom.
Most a harmadik ügyintéző már értette a dolgát és megerősítette ,hogy az volt a gond ,hogy a rendszer nem generálta le a csomagcímkét... Tehát a futárig nem jutott el az infó.
Elvileg holnap kiveszik.
Utolsó automatás küldésem velük.
Foxpost már ott lenne a címzettnél. Ez meg talán csütörtökön ott lesz.Az is eleve micsoda marhaság ,hogy a vasárnap berakott cuccot csak kedden veszik ki...
Foxpostnál, ha 2 perccel a futár előtt odaérek, akkor már veszi is ki.
Mindegy, házhoz kellett küldeni (mondjuk azt a foxpost is tudta volna). -
Fancy-boy
addikt
GLS automatával mik a tapasztalatok?
Most zsinórban másodjára nem megy simán a dolog.Vasárnap beraktam az automatába. Hétfőn nem vették ki (de nem is tudom ,hogy egyébként kivennék-e, mert a futárt is házhoz pénteken 22:00-ig kell kérni ,hogy hétfőn még kijöjjön), most betelefonáltam, mert már március 14-et ír átvételre és kiderült ,hogy ki sincs adva a futárnak a csomag ,hogy felvegye...

A múltkori csomagautomatás feladásomnál meg felhívott a futár ,hogy felvenné a címemen. Nem volt meg a rendszerben az ,hogy ez automatában feladott. Mondtam nem gond, címtől 600 méterre van az automata, vegye fel ott. Azért raktam be oda mert nem voltam otthon.
De nem tudja, mert nincs hozzá kódja...

Azt végül másnap felvették.Mostanában nekem is volt vele problémám. Előtte rendben mentek a dolgok.
Beraktam a csomagot a rekeszbe, de az automata nem érzékelte a betöltést.
Nem volt semmiféle visszaigazolás a képernyőn. Mintha mi sem történt volna.
A retro nyomkövetési felületen sem volt nyoma. Ilyenkor valami olyasmit szoktak kiírni hogy "automatában feladva".
Persze így másnap a futárnak nem volt kiadva felvételre.
Nekem kellett telefonálnom, hogy nézzenek utána.
Csütörtöki nap volt, erre csak hétfőn jártak utána a dolognak.
De el kellett mondanom, hogy melyik rekeszbe és hány óra/perckor raktam.
Nagyjából emlékeztem, így végül megtalálták a csomagot.Nekik is elmondtam, hogy ha az automata nem érzékelte a betöltést, tehát kvázi üres rekesznek vette, és valaki más felad ott egy csomagot, akkor szépen kinyithatja neki azt a rekeszt, amiben az Én küldeményem található.
Akár le is nyúlhatják... persze van kamera, de akkor is.Egyébként a péntek 22 utáni betöltéseket csak kedden veszik fel normál esetben.
-
omfgk
veterán
GLS automatával mik a tapasztalatok?
Most zsinórban másodjára nem megy simán a dolog.Vasárnap beraktam az automatába. Hétfőn nem vették ki (de nem is tudom ,hogy egyébként kivennék-e, mert a futárt is házhoz pénteken 22:00-ig kell kérni ,hogy hétfőn még kijöjjön), most betelefonáltam, mert már március 14-et ír átvételre és kiderült ,hogy ki sincs adva a futárnak a csomag ,hogy felvegye...

A múltkori csomagautomatás feladásomnál meg felhívott a futár ,hogy felvenné a címemen. Nem volt meg a rendszerben az ,hogy ez automatában feladott. Mondtam nem gond, címtől 600 méterre van az automata, vegye fel ott. Azért raktam be oda mert nem voltam otthon.
De nem tudja, mert nincs hozzá kódja...

Azt végül másnap felvették. -
Lauda
titán
Az is megoldás lehet, hogy a feladáskor kapott bizonylatot elküldöd neki fotón és utal. Az utánvét amúgy sem védi semmitől, hiszen lehet tégla is a dobozban.
-
Fancy-boy
addikt
-
feddel
senior tag
-
Hintalow
senior tag
-
feddel
senior tag
Köszi. Egy fényképezőgépet adnék el, de a bizalmatlan vevő miatt kellene valami megoldás. Azt nem akarja hogy utal, aztán én meg küldöm.
-
sopruk
senior tag
Szia!
Többször kerestem már én is külföldre utánvétes csomagküldés lehetőséget, de eddig még én sem találtam. Érdekesnek találom én is, nem tudom mi lehet az oka... -
feddel
senior tag
Sziasztok! Franciaországba küldenék csomagot, de nem találok olyan szolgáltatót aki az utánvétet megoldja (kb 2500€). Tényleg nincs, vagy bénán keresek? Nagy futárcégeket, postát már néztem.
-
Lauda
titán
Nem igazán jöttem rá az aláhúzott résznek mi értelme:

Nem kellene akkor esetleg egy hozzáértőnek javítani ezt a dolgot?

-
Remekelek28
őstag
-
ACE-
addikt
Az, hogy VÁM és ÁFA mentes, mégis van "kezelési költség". Felőlem bontsák ki, nézzék meg, lássák hogy csak egy apró kacat, nem valami drága kütyü vagy fél gramm fentanyl, aztán engedjék útjára, de ne számítsák fel érte a termék árának a felét.
Amikor VÁM+ÁFA köteles valami, egy szavam sincs, csak elutalom, amit kell, és kész. Viszont azt általában futár hozza, mert nagyobb értékű, és akkor gyorsabb VÁM-olással is, illetve 100k-s csomag vámolásakor nem érdekel +550Ft, de 1060Ft-nál...Attól hogy VÁM és ÁFA mentes, a vámeljárást el kell végezni, annak meg díja van... ha nem tetszik rendelj belföldről, vagy EU-n belülről...
-
Lauda
titán
Érdekes,hogy a Packeta 3000 ft-tal drágábban szállít németbe,mint spa
nyolba.. Ha neked spanyolországba kellene küldeni csomagot, mi jelentősége van, hogy máshova ki és mennyiért szállít?

-
Remekelek28
őstag
-
Remekelek28
őstag
-
Lauda
titán
Üdv. Spanyolba szeretnék feladni kb 5 kg 50 centi hosszú 30 centi magas csomagot. Hol érdemes feladni.? A Gls pl 25 ezerért viszi.. A posta a legolcsóbb? Az is 16 körül van..
Szia!
Nem írtál szélességet. 30 centiméter szélességgel számolva itt 12500 forintot kalkulált ups-el, packeta 6500 forint.
-
Santino
aktív tag
Üdv. Spanyolba szeretnék feladni kb 5 kg 50 centi hosszú 30 centi magas csomagot. Hol érdemes feladni.? A Gls pl 25 ezerért viszi.. A posta a legolcsóbb? Az is 16 körül van..
Én 12-én adtam fel egy 7 kg súlyú csomagot a postán. 17.000 körül fizettem Európa+ csomagot. 3 napig állt Vecsésen, de így is 19-én kézbesítették Spanyolországban. Szerintem reális.
-
Remekelek28
őstag
-
ferenck
senior tag
Érdekes tapasztalat a sokat szidott postáról. Az ország másik feléből feladott 25kg-os csomag másnap reggel átvehető volt a postán. Elég durva, meg is lepett. Egy héttel később ugyanazon a napon, ugyanott feladott 2kg-os csomagot csak egy nappal később helyezték el a foxpost automatába. Ez viszont negatív számomra, nem erre számítottam. Nekem mostanában csak jó tapasztalatom van a posta csomagkezelésével, akár automatáról, akár személyes átvételről van szó.
A posta levél küldemény szállítás és az MPL csomag szállítás két külön kategória, nem is lehet egy kalap alá venni a kettőt, két külön üzletág.
-
Lauda
titán
Érdekes tapasztalat a sokat szidott postáról. Az ország másik feléből feladott 25kg-os csomag másnap reggel átvehető volt a postán. Elég durva, meg is lepett. Egy héttel később ugyanazon a napon, ugyanott feladott 2kg-os csomagot csak egy nappal később helyezték el a foxpost automatába. Ez viszont negatív számomra, nem erre számítottam. Nekem mostanában csak jó tapasztalatom van a posta csomagkezelésével, akár automatáról, akár személyes átvételről van szó.
-
janos666
nagyúr
Az, hogy VÁM és ÁFA mentes, mégis van "kezelési költség". Felőlem bontsák ki, nézzék meg, lássák hogy csak egy apró kacat, nem valami drága kütyü vagy fél gramm fentanyl, aztán engedjék útjára, de ne számítsák fel érte a termék árának a felét.
Amikor VÁM+ÁFA köteles valami, egy szavam sincs, csak elutalom, amit kell, és kész. Viszont azt általában futár hozza, mert nagyobb értékű, és akkor gyorsabb VÁM-olással is, illetve 100k-s csomag vámolásakor nem érdekel +550Ft, de 1060Ft-nál... -
ACE-
addikt
https://www.ebay.com/itm/305348690376
Ha itthonról rendeltem volna, már 3 hete nálam lenne, és lassan alig olcsóbb így.Na de miért a Postára vagy mérges? Oda is van írva hogy vámköltségek keletkezhetnek amit neked kell állni, és ez a szállítási időt is megnövelheti... nem értelek...
-
janos666
nagyúr
-
ACE-
addikt
Honnan rendelted és milyen küldési móddal?
-
janos666
nagyúr
Kínából megint elvámolt nekem a posta 550Ft szolgátatási díjért egy 1060Ft-os csomagot (VÁM 0, ÁFA 0, "kezelési költség": az áru értékének ~50%-a). Arról nem beszélve, hogy mikor így "elkapják" a csomagot, legalább egy héttel később ér ide.
-
xy.zsolt
addikt
Aliról üzleti levél: Kína -> BP 6nap + BP -> házhoz 20nap
Gyűlölöm az MP-t -
MaxxDamage
félisten
-
pilóta
nagyúr
Van egy kis "csomagom" amit fel kéne adnom utánvétes lenne (7 ezer + utánvét díja) ezt hogyan érdemes?
Ha van a címzett közelében foxpost automata, akkor úgy. Ha nincs, akkor GLS.
-
MaxxDamage
félisten
Van egy kis "csomagom" amit fel kéne adnom utánvétes lenne (7 ezer + utánvét díja) ezt hogyan érdemes?
-
Benhill
őstag
Express one mennyire veszi komolyan a súly megjelölést nyomkövetéskor?
Egy bő 50 dekás cucc jön elvileg, de súlyának 4kg van megadva, whaat?!
-
MaxxDamage
félisten
Nemrég panaszkodtam az ExpressOne-re, hogy nem szól, nem csenget, csak bedobja a csomagot a kerítésen. ÉRdekes módon 2 ilyen eset után (panaszt tettem ÜFSZ-on) azóta fel tud hívni. Na most viszont tegnap a GLS verte ki a biztosítékot, akivel ezelőtt soha nem volt problémánk, mindig szólt, behozta ajtóhoz a csomagot. Tegnap is egész nap itthon voltunk, vártam, nem jött. Felhívott, azt mondja nem voltunk itthon. Hát mondom az érdekes, mert mindketten egész nap itthonról dolgoztunk, de ezek szerint nem sikerült a csengőig eljutni, vagy megcsörgetni. Ráadásul a fiamnak hozott jelmezt, ami ma reggelre ovis farsangra mindenképp kellett. De ő már Alsónémediben volt a depóban. Úgyhogy egyetlen megoldásként fogtam magam du. és a XVI. kerből elautókáztam Alsónémedibe.
Én magasról teszek rá, hogy mennyit dolgoznak, hány címük van egy nap (valaki úgyis mindig jön ezzel, védi őket). Ez is egy munka, amit el kell végezni normálisan. Ha nem megy jól, akkor oldják meg (több ember, vagy bánom is én). Nem a vásárlói elégedettség (=minőség) volna a lényeg
Hogy lehet már ilyet csinálni, hogy mindnféle jelzés (telefon, csengő) nélkül elviszi a csomagot??? Szelektál a futár önkényesen, hogy ezt most kiviszem, ezt nem...ez szerintem undorító! És persze mindig a szokásos kamu duma: csengettem, hívtalak. Na persze....Remélem a Depóba jelezted az illetékes felé az esetet!?
ExpressOne - ra csak annyit, hogy sokszor van olyan futár aki nem csenget és nem is csörög... Arra leszek figyelmes, hogy jelez a telefon (email jött) hogy köszönjük hogy minket választott és csomagot sikeresen átvette.
Mondom mi!?!Aztán az ilyet jól le is értékelem és megjegyzésbe is le írom mi is volt meg hogy...
Volt amikor pont akkor értünk haza (szállító autó mögött) mikor kiszállt a kocsiból) és csomagot vitte és felszúrta a kerítés éles részére (zacsi csomagba volt) na ott is eldurrant az agyam! Ha nem akkor érünk haza, akkor csomagot bárki leveheti aki épp arra jár...
-
Gabesz87
veterán
Nemrég panaszkodtam az ExpressOne-re, hogy nem szól, nem csenget, csak bedobja a csomagot a kerítésen. ÉRdekes módon 2 ilyen eset után (panaszt tettem ÜFSZ-on) azóta fel tud hívni. Na most viszont tegnap a GLS verte ki a biztosítékot, akivel ezelőtt soha nem volt problémánk, mindig szólt, behozta ajtóhoz a csomagot. Tegnap is egész nap itthon voltunk, vártam, nem jött. Felhívott, azt mondja nem voltunk itthon. Hát mondom az érdekes, mert mindketten egész nap itthonról dolgoztunk, de ezek szerint nem sikerült a csengőig eljutni, vagy megcsörgetni. Ráadásul a fiamnak hozott jelmezt, ami ma reggelre ovis farsangra mindenképp kellett. De ő már Alsónémediben volt a depóban. Úgyhogy egyetlen megoldásként fogtam magam du. és a XVI. kerből elautókáztam Alsónémedibe.
Én magasról teszek rá, hogy mennyit dolgoznak, hány címük van egy nap (valaki úgyis mindig jön ezzel, védi őket). Ez is egy munka, amit el kell végezni normálisan. Ha nem megy jól, akkor oldják meg (több ember, vagy bánom is én). Nem a vásárlói elégedettség (=minőség) volna a lényeg
Hogy lehet már ilyet csinálni, hogy mindnféle jelzés (telefon, csengő) nélkül elviszi a csomagot??? Szelektál a futár önkényesen, hogy ezt most kiviszem, ezt nem...ez szerintem undorító! És persze mindig a szokásos kamu duma: csengettem, hívtalak. Na persze.... -
jana1225
tag
-
Lauda
titán
-
jana1225
tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg hogy a szombaton feladott elsőbbségi levelet mikor kézbesítik? -
ferenck
senior tag
Szia. Igen, de csak postán maradó levélként. Mindenképp ajánlott levélként érdemes feladni, de még így is, ha elveszítik, csak a feladási díj 15x-ösét kapod. Ha ennél drágább a telefon, akkor inkább csomagként add fel.
-
Arpee78
senior tag
Üdv, levélként feladhatok postán egy telefont? A fogadó oldalon csak posta van, nincs semmi automata. A csomag nincs 200g, és kb 12x8x5cm méretű.
-
mzso
veterán
Egy 12-13 kilós 70*13*59 centiméteres csomag lenne, amit még jövő péntek előtt el kéne küldeni elállás miatt.
Mivel főzőlap törékeny valamilyen szinten, bár csak simán küldték nekem is. Egy "ne taposs meg" piktogram van a dobozán A bolond futár meg élére állítva tette le döntött felületre amikor hozta, én meg inkább letettem földre...
Végül gls vitte 4000 alatt, sms meg e-mail értesítéssel.
Nem tudom lett-e volna jobb. Én nem találtam.
-
tomaszka88
aktív tag
-
Fancy-boy
addikt
Sziasztok!
Néhány ismerősöm már rendelt a méltán híres Temuról. Megkaptak minden rendelt terméket, azonban nekem vannak aggályaim az adatbiztonságot, és termékminőséget illetően. Olvasni lehet aggasztó cikkeket a Temuról kapcsolatosan, így nyilván meggondoltam magam a rendelésekkel kapcsolatosan még úgy is, ha más email címmel regisztrálnék, és virtuális kártyát használva vásárolnék.
Ti mit gondoltok róla, milyen tapasztalattal és véleménnyel vagytok?
Szia!
Szerintem a külföldi rendelések topikhoz jobban illene: [link]
Ott volt szó a Temuról is. Beírod a keresőbe és listázza topikon belül. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Néhány ismerősöm már rendelt a méltán híres Temuról. Megkaptak minden rendelt terméket, azonban nekem vannak aggályaim az adatbiztonságot, és termékminőséget illetően. Olvasni lehet aggasztó cikkeket a Temuról kapcsolatosan, így nyilván meggondoltam magam a rendelésekkel kapcsolatosan még úgy is, ha más email címmel regisztrálnék, és virtuális kártyát használva vásárolnék.
Ti mit gondoltok róla, milyen tapasztalattal és véleménnyel vagytok?
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, Amazonos DHL CMR Return Connect-et fel lehet adni valamelyik autómatánál, vagy csak Postánál, sorban állva?
Erre a linkre küld:
https://parcelshopfinder.dhlparcel.com/
az meg kidobja az MPL autómatákat is. -
Mr.Pentele
tag
Estét! Egy kis felvilágosítást kérnék. Megszünt nálunk a posta szolgáltatás. Mobil posta hordja ki a leveleket. Sógoromnak jött ajánlott levele amelyet nem tudtunk átvenni. Attól félek hogy a második kísérlet is sikertelen lesz. Mivel nagyon munkanapra esik. Ezután mi a teendő
Lakóhely szerinti postán nem lehet személyesen átvenni mivel megszünt.Szia!
Nem tudom, azóta megoldódott-e már a problémád. A jelenleg érvényes eljárásrend szerint, az ajánlott levelet postaládába kézbesítik (ha nem tértivevényes), mivel a kézbesítés nem személyes átadáshoz kötött. A tértivevényesnél továbbra is értesítőt hagynak, ha nincs otthon senki. Ez benne van a Terméklapok című doksiban, az Ajánlott többletszolgáltatás leírásában.
Arra a részre reagálva, hogy megszűnt a postahivatal pedig van egy másik információ, miszerint a mobilpostás települések is tartoznak egy valamely kézbesítő/letéti postához. Nem régiben adtam fel ajánlott levelet egy barátomnak, aki mobilpostás településen lakik, viszont alapvetően ők is tartoznak egy fixen működő postahivatalhoz, ahol a személyes átvételt igénylő küldeményeket tudják átvenni abban az esetben, ha nem voltak otthon a kézbesítéskor. Esetükben ezt a szomszéd falu postájának kijelölésével oldották meg. Erről is van egy jól eldugott Excel-táblázat a Posta honlapján, ami tartalmazza az összes település irányítószámát, mellé írva a kézbesítő posta nevét.
-
Because
őstag
Megnéztem, közben itt a nyilatkozaton nem lehet 0 összeget feltüntetni. A webshop azt írja, hogy FAILED-SALE leírással és 0 value összeggel legyen visszaküldve (cn23). Amit találtam és jövőhéten vinné is az a UKCSOMAGSZALLITAS.COM.
Erről van véleményetek?MPL lesz, online kitöltőben a legjobb az ajánlatuk. VÁMot meglátjuk az angol webshop azt javasolta, írjam rá Incorrectly Supplied.
-
Because
őstag
Szia!
FürgeFutár amit tudok ajánlani, én UK-be úgy küldtem. (már nem voltak EU tag)
Megnéztem, közben itt a nyilatkozaton nem lehet 0 összeget feltüntetni. A webshop azt írja, hogy FAILED-SALE leírással és 0 value összeggel legyen visszaküldve (cn23). Amit találtam és jövőhéten vinné is az a UKCSOMAGSZALLITAS.COM.
Erről van véleményetek? -
mzso
veterán
A futárcégeknél, vagy postánál van valami biztosítás/garancia arra, hogy sértetlenül ér-e oda a csomag tartalma?
-
MaxxDamage
félisten
Nézd meg más vevők képeit az értékelésnél, hogy hogyan csomagolta.
& Lauda :
Azt is kértem hozzá. [kép] -
mzso
veterán
Egy 12-13 kilós 70*13*59 centiméteres csomag lenne, amit még jövő péntek előtt el kéne küldeni elállás miatt.
Mivel főzőlap törékeny valamilyen szinten, bár csak simán küldték nekem is. Egy "ne taposs meg" piktogram van a dobozán A bolond futár meg élére állítva tette le döntött felületre amikor hozta, én meg inkább letettem földre...
-
Lauda
titán
Érdekelne, hogy már más is járt így?
Rendeltem Aliról valamit, idehaza MPL üzleti csomagként érkezett (rendelés leadáskor fizettem is a szállításért külön) és egyik komponens hiányzik a csomagból.Kicsit "nyomozgattam" és csomagon rajta van a súlya, én is lemértem és az nem egyezik.
Akkor itthon (MPL-nél) valaki lenyúlta a dobozból az egyik komponenst? Létezik ez?
Végülis keresztbe nem volt leragasztva, így ott könnyen kinyomhatta oldalra ezt.. [kép]Nem lehet tudni, hogy az a komponens bármikor is bent volt-e a csomagban.

-
internetezoo
senior tag
Rendeltem Aliról valamit, idehaza MPL üzleti csomagként érkezett (rendelés leadáskor fizettem is a szállításért külön) és egyik komponens hiányzik a csomagból.Kicsit "nyomozgattam" és csomagon rajta van a súlya, én is lemértem és az nem egyezik.
Akkor itthon (MPL-nél) valaki lenyúlta a dobozból az egyik komponenst? Létezik ez?
Végülis keresztbe nem volt leragasztva, így ott könnyen kinyomhatta oldalra ezt.. [kép]Nézd meg más vevők képeit az értékelésnél, hogy hogyan csomagolta.
-
MaxxDamage
félisten
Végülis keresztbe nem volt leragasztva, így ott könnyen kinyomhatta oldalra ezt.. [kép] -
mzso
veterán
Helló!
Egy 4-es indukciós főzőlapot, mivel érdemes költséghatékonyan visszaküldeni elállás miatt? Van a Postánál jobb? -
MaxxDamage
félisten
Most jött 🤭
Eddig Alis rendelés így nem jött még. 😄
-
Because
őstag
Szia!
Köszi szépen!
-
MaxxDamage
félisten
Estét! Egy kis felvilágosítást kérnék. Megszünt nálunk a posta szolgáltatás. Mobil posta hordja ki a leveleket. Sógoromnak jött ajánlott levele amelyet nem tudtunk átvenni. Attól félek hogy a második kísérlet is sikertelen lesz. Mivel nagyon munkanapra esik. Ezután mi a teendő
Lakóhely szerinti postán nem lehet személyesen átvenni mivel megszünt.Sajnos sokat nem tehetsz.
Nem gondoltam volna hogy az egyik alap szolgáltatás (Magyar Posta) így megszünteti a posta hivatali egységeket, bezárja a postákat...
Nálunk is vállalkozó csinálja már jó ideje, az közeli város rész területén nyitott új postát (eredeti bezárt) és ott nyitva van a nap nagy részében.
Nálunk nyitva volt reggel 8:30 - 15:30 között és ha csomagom érkezett MPL által, akkor ilyen 9 körül érkezett és most csak a nyitva tartási időben várható, az e-mailes értesítő tartalmazza is. (pont akkor van nyitva mikor várható az érkezés)
-
MaxxDamage
félisten
Szia!
-
Because
őstag
Sziasztok!
Angliába kellene küldenem nagyobb mérető csomagot (kerékpár). Melyik szolgáltatót tudnátok ajánlani?
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Remélem jó topicban járok, ha nem akkor sry. Németorszagból Budapestre mivel/kivel érdemes csomagot küldeni? Pár pc-s motyóról lenne szó olyan 5 Kg alatt.
Köszi, Pakmara
-
chungee
addikt
Lakóhely szerinti postán nem lehet személyesen átvenni mivel megszünt. -
sopruk
senior tag
Ezeknek ki van adva ez? Sietni és kapkodni kell?
szerinted hogy tud egy nap 100-150 csomagot kézbesíteni? Hozzám kétféle irányból szoktak jönni. Az egyiknél reggeli 8as indulása után, másfél óra alatt 30adik körüli vagyok. A másik irányból délre 4 óra alatt már a 80adik.
A követési infót mindig érdemes figyelni, hogy ne legyen meglepetés és egymás keresgélése. A kínai kacatjaimra nem mindre van magasabb szintű szolgáltatás, van ami csak bedobós.
Nem irigylem őket én sem. szóba került már valakivel, hogy hány perc jut egy csomagra, címre érkezéssel, kézbesítéssel együtt.
Ha mondjuk 10 órát dolgoznak (8-18-ig) és 150 csomagot kell kézbesíteni, akkor
15 csomag jut egy órára, 4 percenként 1 csomag
100 csomagnál 6 percenként 1 csomag
Átlag 5 perc jut egy csomagra...
És akkor még nem is reggelizett, ebédelt, eü.séta, stb... -
azbest
félisten
Nekem az a futár sokszor azt csinálja, hogy nem telefonál mielőtt érkezik, max. csenget egyet, de sokszor még azt sem és kapok mailt amibe "csomagot vettem át" és ekkor tudom, hogy járt itt és bedobta a csomagot (vagy betette a teraszra...)
Ha rendesen nem tudja elvégezni a munkáját, akkor menjen kutyákat hajigálni...nem neki való ez a munka!
szerinted hogy tud egy nap 100-150 csomagot kézbesíteni? Hozzám kétféle irányból szoktak jönni. Az egyiknél reggeli 8as indulása után, másfél óra alatt 30adik körüli vagyok. A másik irányból délre 4 óra alatt már a 80adik.
A követési infót mindig érdemes figyelni, hogy ne legyen meglepetés és egymás keresgélése. A kínai kacatjaimra nem mindre van magasabb szintű szolgáltatás, van ami csak bedobós.
-
MaxxDamage
félisten
Panaszkodom kicsit: Express One jól felk...ra az agyam ma. Vártam ma csomagot, reggeli mailben írták, mikor jön. Ebéd után kapok egy levelet, benne ez áll:
"küldeményt 2024-01-18 13:38:00 időpontban a futárunkkal történő egyeztetést követően alternatív helyre kézbesítettük (a kerítés mögé)."
Semmilyen egyeztetés nem volt persze, és a hülye csak bedobja a kapun a kukatároló mellé, esőben! És ráadásul műszaki cikk van benne! Felhívtam a futárt, csak hogy jobban érezzem magam, persze vele úgysem mentem semmire, úgyhogy írtam egy panasz levelet. ELképesztő már mit művelnek ezek a futárok. Eddig a DPD-t rühelltem, de mostmár az Express One-t is.Nekem az a futár sokszor azt csinálja, hogy nem telefonál mielőtt érkezik, max. csenget egyet, de sokszor még azt sem és kapok mailt amibe "csomagot vettem át" és ekkor tudom, hogy járt itt és bedobta a csomagot (vagy betette a teraszra...)
Ha rendesen nem tudja elvégezni a munkáját, akkor menjen kutyákat hajigálni...nem neki való ez a munka!
-
Gabesz87
veterán
Panaszkodom kicsit: Express One jól felk...ra az agyam ma. Vártam ma csomagot, reggeli mailben írták, mikor jön. Ebéd után kapok egy levelet, benne ez áll:
"küldeményt 2024-01-18 13:38:00 időpontban a futárunkkal történő egyeztetést követően alternatív helyre kézbesítettük (a kerítés mögé)."
Semmilyen egyeztetés nem volt persze, és a hülye csak bedobja a kapun a kukatároló mellé, esőben! És ráadásul műszaki cikk van benne! Felhívtam a futárt, csak hogy jobban érezzem magam, persze vele úgysem mentem semmire, úgyhogy írtam egy panasz levelet. ELképesztő már mit művelnek ezek a futárok. Eddig a DPD-t rühelltem, de mostmár az Express One-t is. -
sopruk
senior tag
Ott MPL házig szolgáltatás eddig minden alkalommal feladás másnapján ott volt! /semmi Extra nem volt igénybe véve/
Egyébként hasonló a tapasztalat, legtöbbször másnapra ott van.
Kivéve a sürgős csomagot, amit Murphy kézbesít
Ezeket inkább időgarantáltan adom fel kicsivel drágábban... -
MaxxDamage
félisten
Ott MPL házig szolgáltatás eddig minden alkalommal feladás másnapján ott volt! /semmi Extra nem volt igénybe véve/
-
MaxxDamage
félisten
Ezeknél érdemes átnézni az ajánlatokat:
Fürgefutár
PMP Express
Ecoparcel
Múltkor USA-ba a Fürgefutárnál az UPS volt a legolcsóbb...
Ecoparcel új regisztrációra adott volna kedvezményt, de nem dobta fel rögtön az ajánlatot. Régen sokszor velük rendeltem futárokat...+1 a FürgeFutár!
Nekem is az jött be!
-
sopruk
senior tag
Ezeknél érdemes átnézni az ajánlatokat:
Fürgefutár
PMP Express
Ecoparcel
Múltkor USA-ba a Fürgefutárnál az UPS volt a legolcsóbb...
Ecoparcel új regisztrációra adott volna kedvezményt, de nem dobta fel rögtön az ajánlatot. Régen sokszor velük rendeltem futárokat... -
sopruk
senior tag
Üdv!
Utánvéttel szeretnék küldeni egy HyperX Cloud fejhallgatót. Postai díjkalkulátornál melyik opciót válasszam? Vagy olcsóbb lenne a Vatera futárral?
A vaterafutár alapdíjai mindig olcsóbbak valamivel, így érdemes azzal próbálkozni. Annyi hogy ki kell nyomtatni a feladóvevényt. illetve nem időgarantált a kézbesítés...
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
pilóta
nagyúr
-
Jester01
veterán
Meg fogod kapni igen, de akkor 800Ft lesz. Illetve ha már megtörtént az áremelés akkor több. Ha felhívod őket akkor megmondják a csomagazonosítóhoz a kódot.
-
scream
veterán
Szerintem amíg nem fizetsz érte, addig nem továbbítják helyi posta felé - mert utána úgyis visszaküldenék a feladónak, ha nem jelentkezik érte senki.
De tudni sajnos nem tudom biztosan.
-
pilóta
nagyúr
Én annó a Postától kaptam egy mail-t, benne egy linkkel, ami a posta honlapján lévő vám fizetős felületre vitt (csak ugye ki voltak töltve a csomagadataimmal a mezők) és itt tudtam is fizetni.
Akkor mondjuk nem tudom mi van, ha a feladó nem írta rá az e-mail címed.
De ilyenkor valahol a központi Vám raktárban van, vagy a helyi postán dekkol és személyesen azért ki tudnám fizetni és átvenni?
Mostanában nem szokása a postának értesítőt küldeni, még a villanyszámlák se jönnek meg midig... -
scream
veterán
Én annó a Postától kaptam egy mail-t, benne egy linkkel, ami a posta honlapján lévő vám fizetős felületre vitt (csak ugye ki voltak töltve a csomagadataimmal a mezők) és itt tudtam is fizetni.
Akkor mondjuk nem tudom mi van, ha a feladó nem írta rá az e-mail címed.
-
pilóta
nagyúr
Sziasztok!
Megérkezett kínából a csomagom a vámra. A nyomkövetés azt mondja, hogy "Online fizetés elérhető".
Kérdés, hogy hogyan? Nincs rá semmi opció... -
UnSkilleD
senior tag
van valaki aki tudja, hogy mi lenne a legolcsóbb módja egy csomag USA-ba vissza küldésének?
amikor én rendeltem akkor 10usd körüli szállítási díjat számoltak fel 7-8 munkanapos szállítási idővel
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Üdv!
Utánvéttel szeretnék küldeni egy HyperX Cloud fejhallgatót. Postai díjkalkulátornál melyik opciót válasszam? Vagy olcsóbb lenne a Vatera futárral?
-
azbest
félisten
Csak mi Magyarok vagyunk ekkora balekok!?

Nagyon úgy néz ki...itthon az élményért fizetsz, izgulhatsz, hogy megkapod -e.
Azért itthon is 1000-1500 körül van legtöbb helyen, bár sokszor nem (csak) magyar posta futár opció van.Szoktam is bosszankodni, amikor a webshopban nagyobb méretűnek jelölik a terméket és foxpostos szekrénybe kézbesítés opciót nem ajánlják fel - pedig beleférne.
-
MaxxDamage
félisten
Vannak érdekességek.
About you németből elküldi 990ft-ért a csomagot, 5990 ft felett pedig ingyenesen, a visszaküldés ingyenes. Bestsecret 1500 ft-ért küldi ausztriából, 19500 ft felett ingyenesen, visszaküldés ingyenes. Spanyolból gls lehozza a rendelt ruhát, cipőt stb 2640ft-ért.
Ha a cégen keresztül küldöd vissza, 9,90 euró a díja.Csak mi Magyarok vagyunk ekkora balekok!?

Nagyon úgy néz ki... -
Lauda
titán
Egy érdekes dolog.
Prágából rendeltem 10 ezer alatti értékben (2kg kb.) és 1.300 Ft a házhoz szállítás, utánvéttel! Érdekes dolog.... Itthon ugyanez lassan a triplája!
Vannak érdekességek.
About you németből elküldi 990ft-ért a csomagot, 5990 ft felett pedig ingyenesen, a visszaküldés ingyenes. Bestsecret 1500 ft-ért küldi ausztriából, 19500 ft felett ingyenesen, visszaküldés ingyenes. Spanyolból gls lehozza a rendelt ruhát, cipőt stb 2640ft-ért.
Ha a cégen keresztül küldöd vissza, 9,90 euró a díja. -
MaxxDamage
félisten
Egy érdekes dolog.
Prágából rendeltem 10 ezer alatti értékben (2kg kb.) és 1.300 Ft a házhoz szállítás, utánvéttel! Érdekes dolog.... Itthon ugyanez lassan a triplája!
-
razorka777
veterán
Sziasztok!
Külföldről vártam csomagot ami tegnap már a posta központjában volt.
Gondoltam most már hamar megkapom, erre ez fogadott mikor ránéztem a követésre:Semmi értesítés, vagy valami.
Kérdés, hogy megpróbálja újra, vagy bedobják a közeli postára?
Érdemes bemenni megkérdezni hol a csomag, vagy az a futárnál marad egy ideig? -
Anaconda
tag
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Elnézest ha nem idevaló.
A pesti gls csomagautomatákat ürítik esetleg 2 után is vagy csak reggel viszik a feladandó csomagokat? -
scream
veterán
Ha külföldről levélként lett feladva, de nem fér be a postaládába, akkor nincs kézbesítési kísérlet, hanem személyesen kell átvenni. Ilyenkor remélhetőleg értesítenek, de simán elmaradhat (tapasztalat), ezért figyelni kell a nyomkövetést. Volt hasonló helyzetem, én is vártam, aztán amikor a bejegyzés már visszaküldés státuszra váltott, még aznap szerencsére át tudtam venni (már zsákból szedték vissza). Telefonon elérni őket nem tudom mennyire valószínű, főleg ezt a postát (a Google értékelése reális), de próbálkozhatsz. Azt javaslom, holnap menj oda személyesen, a csomagfelvételi pont a mellette lévő utcában van, ott kerestesd a nyomkövetési szám alapján.
Ez volt a megoldás.
Levélként került feladásra (postán le is b@sztak, hogy hát a T/N-ből ki kellett volna találnom, hogy levél), értesítés nem volt. 5-n küldték volna vissza, ma vettem át.
Angliából kaptuk a csomagot, családtól (feleségem tesójáék). Van valami mód arra, hogy ilyen jellegű csomagok esetén ne kelljen VÁM + kezelési díjat fizetni rá?
Mmint ajándékot küldenek, aztán, hogy át tudjam venni fizessek érte VÁM-ot, olyan bután jön ki...
-
netseft
aktív tag
Én a redelivery-t úgy értelmezem, hogy akkor azt már legalább 1 delivery kísérlet meg kell, hogy előzze, de hát lehet nem így van.
Nem, még nem vettem a lelkierőt, hogy telefonáljak miatta. Igazából az ünnepek miatt gondoltam, hogy beragadt (volt egy másik külföldi csomag, ami nov 20-tól állt az országban dec 23-as kiszállításáig...) és még várok vele az újévig, esetleg majd bekérdezek ide, hátha másnak is van hasonló csomagja és/vagy infója.
Ha külföldről levélként lett feladva, de nem fér be a postaládába, akkor nincs kézbesítési kísérlet, hanem személyesen kell átvenni. Ilyenkor remélhetőleg értesítenek, de simán elmaradhat (tapasztalat), ezért figyelni kell a nyomkövetést. Volt hasonló helyzetem, én is vártam, aztán amikor a bejegyzés már visszaküldés státuszra váltott, még aznap szerencsére át tudtam venni (már zsákból szedték vissza). Telefonon elérni őket nem tudom mennyire valószínű, főleg ezt a postát (a Google értékelése reális), de próbálkozhatsz. Azt javaslom, holnap menj oda személyesen, a csomagfelvételi pont a mellette lévő utcában van, ott kerestesd a nyomkövetési szám alapján.
-
scream
veterán
Én a redelivery-t úgy értelmezem, hogy akkor azt már legalább 1 delivery kísérlet meg kell, hogy előzze, de hát lehet nem így van.
Nem, még nem vettem a lelkierőt, hogy telefonáljak miatta. Igazából az ünnepek miatt gondoltam, hogy beragadt (volt egy másik külföldi csomag, ami nov 20-tól állt az országban dec 23-as kiszállításáig...) és még várok vele az újévig, esetleg majd bekérdezek ide, hátha másnak is van hasonló csomagja és/vagy infója.
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem a "Forwarding for Delivery" nem azt jelenti, hogy ott van a Postán és be kéne mennem érte ("Available for collection").
És mivel a Posta a kézbesítésre való továbbítást írja, arra számítanék, hogy kéne lennie kézbesítési kísérletnek - ami, ha nem is sikerül, akkor sikertelen kísérletként felkerülne a T/N-hez.
Főleg, hogy semmilyen jel nem érkezett a csomag érkezéséről - se arról, hogy nem is hozzák ki, se arról, hogy átvehető.
Available for Redelivery or Collection
Szerintem ez azt jelenti, hogy továbbszállításra előkészítve.
Postán érdeklődtél már?
-
scream
veterán
Nekem a "Forwarding for Delivery" nem azt jelenti, hogy ott van a Postán és be kéne mennem érte ("Available for collection").
És mivel a Posta a kézbesítésre való továbbítást írja, arra számítanék, hogy kéne lennie kézbesítési kísérletnek - ami, ha nem is sikerül, akkor sikertelen kísérletként felkerülne a T/N-hez.
Főleg, hogy semmilyen jel nem érkezett a csomag érkezéséről - se arról, hogy nem is hozzák ki, se arról, hogy átvehető.
-
Graphics
Jómunkásember
-
scream
veterán
Hali!
2023.12.02-n Angliából (Birmingham) feladott nagyméretű csomag 12.11 óta itt vesztegel:
Olvasatom szerint még nem kíséreltek meg kiszállítást, hanem vár (?) valamire - de kezdek elbizonytalanodni.Értesítést nem kaptam semmilyen formában róla - se mail/sms, se postaládába dobva.
Ilyenkor mi a teendő?

Annyi kiegészítést még tennék - most néztem csak rá - 17track-en a csomagra rákeresve nekem kicsit ellentétes a Posta vs Royal Mail státusza - kinek higyjek?

Új hozzászólás Aktív témák
-
13100 - 13001
14212 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- nVidia tulajok OFF topikja
- Xbox Series X|S
- Autós kamerák
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- További aktív témák...
- Add el nekünk!Apple iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Szép! HP ZBOOK FURY 15 G7 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10750H 32/512 Quadro T2000 4GB LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s I i5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I 6 hó gari
- BESZÁMÍTÁS! 16GB Crucial 4800Mhz DDR5 notebook memória garanciával hibátlan működéssel
- Marantz Cassette Deck SD 4050

nyolba..