- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cserkész
tag
Eladó egy Toyota Carina-e
Kp esetén 300e!
-
zsolt19900
őstag
válasz
zsolt19900 #36184 üzenetére
táp ajánlatom jött most már csak cpu kellene nekem valami 5000+ x2 feletti vagy azonos vele
telefonon leszek elérhető: harmincas 6288440
-
-
válasz
CPT.Pirk #36185 üzenetére
Simára csiszolod a fát egy 120-as papírral, favédővel vastagon lekened (beereszteni), száradás után 120-as papírral megcsiszolod, Vastag lazúrral (nem vizes alapú) lekened egyszer, 200-as papírral addig csiszolod amíg olyan felülete nem lesz mint az üvegnek.
Nagyon alapos portalanítás!!!!!!!!!!!!!!!10-15 Celsius alatt ne ragassz mert nem fog megtapadni, és nagyon rideggé válik a fólia így berepedhet vagy el is törhet.
A felületet alaposan tisztítsd le egy kis alkoholos ablaktisztítóval és töröld szárazra!
Fontos tudni, hogy ha ezt nem végzed el alaposan, akkor a kis szemcséket (amik szinte nem is látszanak) a matrica úgy kiemeli hogy utána 10X akkora dudor lesz a matricán.Kellékanyagok amiket szerezz be!
Kb. tenyérnyi méretű lapos műanyag lapocska amit alaposan tekerj be egy puha ronggyal.(ezzel fogod a fóliát felsimítani a felületre)
Kézi virágpermetező, vagy szórófejjel ellátott üres ablaktisztítós flakonA vizes felhelyezés folyamata:
Illeszd fel a matricát a kíván helye és nézd meg, hogy fog elhelyezkedni.A felső részen ragaszd le a matricát hogy ne mozduljon el a felületen a kívánt helyről
Hajtsd fel a matricát hogy lásd a felületet amit ragasztani fogsz.
Alaposan vizezd be a felületet( kézi virágpermetező, vagy szórófejjel ellátott üres ablaktisztítós flakon is megteszi)
Óvatosan húzd le a hordozó réteget a fóliáról( ez az a papírszerű anyag amin a fólia a ragasztós felével van), de úgy hogy vissza ne ragadjon saját magához és a ragasztandó felülethez sem. (még mindig felemelve tartod!)
Alaposan vizezd be a matrica ragasztós felét is! (nyugodtan folyhat rajta a víz az majd kiszárad!)
Most már vizes miden, így ráhajthatod a felületre.Laza mozdulatokkal kezd el középről indulva fölülről lefele kitolni a vizet.
Miután megbizonyosodtál arról hogy minden vizet kitoltál a matrica alól megnézheted a széleknél hogy odatapadt e.
Ha még nem tapad meg eléggé várj vele 1 órát ha kell többet (az idő függ a hőmérséklettől) -
a2d2
addikt
válasz
CPT.Pirk #36185 üzenetére
Szerintem nem sokáig fog tartani a fafelületen.
Esetleg csiszold le a fát, utána lakkozd le, majd azt is csiszold meg, úgy szerintem jó lesz.
Én most a nyáron ragasztottam ilyent parabolafelületre. Nincs vele gond, jól tapad amúgy. Ha jót akarsz, akkor nem vizesen teszed fel, hanem szárazon. Nekem legalábbis csak gondot okozott a szappanos víz. -
zsolt19900
őstag
esetleg valakinek van eladó am2 es procija? lehet hogy szükségem lesz rá a mai nap és érte is mennék, valamint lehetséges, hogy szükség lesz egy tápra, valami normális minőség 4-5k körül proci meg 10k alatt körül érdekelne
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van ötletetek, hol kapni Pécsett tükörfóliát?
Am. továbbra is eladó a Geil Ultra 2*1Gb DDR2 800 ramkitem, örök garival. Valamint úgy néz ki, lesz egy AM2+ -os lap is mellé / hozzá, ahogy tetszik.
-
Silencer83
addikt
elado lesz par cumo :
Athlon II X2 255 ( 3,1ghz Regor 45nm dobozos gyari hutoje bontatlan, garis )
HIS HD 4770, 512Mb GDDR5 PCI-E ( dobozos, meg tobb mint 1 ev garis )
4x1Gb ddr2 800Mhz Kingmax
-
-
cotag
senior tag
Garis, amoledes, telenor függő htc desire 46000ft.
Aki kapja, marja:-)
-
-
bossvico
senior tag
-
-
-
válasz
CPT.Pirk #36166 üzenetére
TC-ből látom az összes partíciómat, a /-t is, mondjuk jogosultságokat nem szoktam belőle állítgatni, az adatpartícióim meg ntfs -ek
(még). Amúgy nem kifejezetten filekezelésre használom, inkább FTP-zni. Persze arra is van alternatíva, - inkább csak megszokásból.
Winnyózon Intézőt meg én is jobban szeretem mint a TC-t
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudja kezelni az EXT fájlrendszereket, meg a hozzáférés jogosultságokat, stb? Egyébként ott a Midnight Commander.
Dluinet: és mindezt a Winen, beszorulva 1 asztalterületre, ablakok közt alt-tab nyomogatva mondod, hogy tökéletes? Egyszer próbáld ki a KDE-s Dolphint vagy a Gnome megfelelőjét.
-
Hát, én is szoktam röhögni, amikor frissen telepített gépen a kollega meg sem tud mozdulni TC nélkül
Én meg megszoktam az Intézőt, tehát tudom csinálni a dolgom bárhol.
Jah, TC_ben baromira zavar hogy nincs thumbnail.Amúgy a TC az egyik olyan progi, ami csont nélkül megy Linuxon is wine-al.
-
-
Jah, ha kell valakinek, van 4 tábla nikecellem, egy ideig hangszigeletés volt, de már nem kell.
Csokiért vihető.Ja meg lehet, hogy lesz egy bontatlan zsák (5kg) beltéri glett is, ha valakinek kell, kissé benéztem a mennyiséget. Szintén piti összeért.
-
Voca
csendes tag
Halihoo!
Keresek 3db PC házat.
Feltételek: Minimum 4db 5,25"-hely (jöhet nagytorony is!) , max 1db takaró hiány, max 3ezer pénz/db.
Belsőségek nem kellenek szóval a hiánya egyáltalán nem gond.Várom a priviket.
Köszönöm.
-
-
NovaBlue
aktív tag
Annyira imádom mikor MS ( Windows ) vs OpenSource ( linux ) vita megy...
A végénmindig fikázás lesz belőle
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Saját célra többnyire magyart használok, de munka közben gyakran találkoztam angol Winnel.
Ha gyorsan akarsz dolgozni, akkor mindkét oprendszernél meg kell tanulni, hogy hogyan hívják az adott szolgáltatást a vezérlőpultban. Csak annyi kellene, hogy a magyar (és lokalizált társai) Win megértse a vezérlőpultba, ha beírom angol nevén a kívánt pontot, mert az angol a "fő nyelv" a világon. -
TRob1
veterán
válasz
CPT.Pirk #36148 üzenetére
Ezt az angolos szöveget nem értem, bocsi.
Ha az info nyelve az angol, akkor gondolom te angol oprendszert használsz/használnál, ott meg gondolom nem kell tudnod hogy minek nevezték el magyarul, mert valszeg angolul lesz ott.De mert ilyen jófej ájfón/pláza/linux kedvelő társaság vagytok
(wineseknek és androidosoknak is jó) , ajánlok nektek egy jó dolgot (már aki nem ismerné, vagy használ ilyesmit, annak):
Minus - 10GB ingyen tárhely (és gyors is), sokféle platformra, és növelhető 50GB-ig! (Ma találtam, lehet hogy csak nekem új
)
-
FuckeR19
senior tag
Van egy eladó T. Pulse Mini telóm szép állapotban 12K-ért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, nem hallottam még a Total Commanderről...
De mondok mást. A KDE, Gnome alapértelmezett fájlkezelőjében, tekinthetjük "intézőnek" őket, megnyomom az F3-at, és hopp máris két ablakom van. Alpesi varázslat?
Amiket az előbb leírtam, az a törődés, átgondolás hiánya. Mennyi időbe telne egy MS programozónak megcsinálni normálisra? Vagy megfordítva, mennyi időbe telne nem szándékosan igénytelenre csinálni?
Aztán még vannak bosszantó apróságok. Az informatika nyelve az angol. De próbáld meg pl. vezérlőpultban az angol nevén közismert dolgokat angol nevükkel megkeresni, nem fog menni. Ha nem tudod hogy éppen minek nevezték el magyarul, akkor kapirgálhatod az ikonokat... Mennyibe tellett volna ezt megcsinálni? 3 perc?
Az ilyen fasságok miatt van tökéletesen igaza Polipnak azzal, amit írt. Az egész Win olyan "nekik jó lesz" módon készül.
Sz7Cs: a teljes catalysttel használod, vagy az open driverrel?
-
Én nem találkoztam még ilyennel, de itt tuti tudják, ha még nem kérdezted
-
Sz7Cs
aktív tag
ha már linux , lenne 1 kérdésem, hátha valaki tudja a választ
a notebookomban 2 vga van:
- HD4200 (RS880M) integrált
- HD6470 1GBwindows alatt nagyon könnyedén tudok váltani, hogy mikor melyiket használjam, ubuntu alatt semmi ilyesmit nem találtam és csak a HD4200-at használja
-
A Linux jó desktop OS?
Nekem jó, és pl. anyámnak is jó.
Ha valaki csak használja a gépét, nem telepítget óránként valami sz*rt, hogy kipróbálja, oda tökéletes. Egyszer belövöd neki, megmutatod, mi merre, és elvan vele. Nem kap vírust, adware-t, stb.
(Bár a legtöbben amúgy is saját maguk b*ák szét a winnyózukat.)
Titkárnőnek is tökéletes az irodába, oda sem kell, hogy a user tudja túrni. Viszont legalább hozzányúlni sem kell majd.Gamereknek persze, hogy winnyóz.
@TRob1 : A Win7 szerintem is jobb, mint egy WinXP, ez azért alap, bár a Vistát megnézve már nem annyira. De nekem azért Ubi+KDE inkább bejön már sok éve.
Windózt meg pont eleget láttam a munkahelyemen, nem akarok itthon egy pillanatig sem. -
TRob1
veterán
válasz
CPT.Pirk #36141 üzenetére
Azért nem mondod komolyan hogy ilyenek miatt fos egy oprendszer?
Akkor asszem még jóideig fos rendszert fogok használni, ugyanis pl. számomra semmi sem indokolja, hogy bármi másra váltsak...
De még szerencse, hogy mindenki azt használ amit akar, vagy - mint feletted lévő kolléga írja, amihez "van esze". Egyébként szeretem ezt a sok okos (vagy inkább okoskodó) embert aki mindenkinél felsőbbrendűnek tartja magát (lehet hogy az ország is azért tart ott, ahol)ui: Nemtom hallottál-e a több millió ember egyik kedvenc alkalmazásáról: TC
ui2: Jah, és nem játszok már jóideje a géppel, úgyhogy ez nem indok nálam a win-re (és mégis maradok nála, mert nincs indok más OS-re se, csak azért hogy beálljak a fikázó, fals dolgokat kitalálók sorába, azért nem teszem)
-
polip
addikt
válasz
CPT.Pirk #36137 üzenetére
töri szakra jártam, ott mondták:
hitler kijelentette: politikát a hülyéknek kell csinálni mert abból van a legtöbb...
ugyanez igaz az OS-ekre is...hülye userből van a legtöbb, nekik készült a win7
és ezért nem lesz a linux soha jó desktop os...
ennyi röviden így a szombati ebéd előtt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez csak idő kérdése, és meg lesz oldva.
TRob1: amit írsz, az nem teljesen van úgy. Nem lehet ilyen sarkítottan írni, mert pl. bizonyos progik, szolgáltatások miatt szükség van a Winre is.
Amúgy talán Win8-ban eljutnak odáig Mszoftnál, hogy az intézőjük almappák böngészése közben a vissza gombra ugyanarra a pozícióra ugorjon vissza, ahonnan bementem a mappába. Ez az eddigi egyetlen Winben sem sikerült, de minden más GUI-s operációs rendszerben probléma nélkül működik.
Több ablakos intéző meg örök álom marad Winben, ami szintén alapvető minden más oprendszerben... -
TRob1
veterán
válasz
s7evcsenko #36135 üzenetére
"egy olyan MS szoftver" + "fos MS szoftvereket sikerült használniuk..."
Nem így gondolom...
Szvsz kib. jó a 9es explorer is, a Security Essentials is, a Live Mesh is, az Office 2007, az Office 2010, ... stb. (és megintcsak nem én vagyok ezen a véleményen, akad még jópár ember a világban)
De én pl. a Vista-val is teljesen meg voltam elégedvé (ahogy még páran a környezetemben). Ahogy megjelent, onnantól kezdve azt használtam a Win7-ig (és xp-t azóta se akarok látni)És ha fos, akkor miért is használják? Nem kötelező, asszem. Akik ténylegesen fosnak tartják, azok használnak pl. Linuxot, és egyáltalán nem foglalkoznak az MS-el. Ez sztem. már kib. gyerekes dolog, hogy így szar meg úgy szar az MS. Nem kell használni akkor. Ha vki nem használja, akkor meg fikázni se kell. És nem vagyok MS ember, viszont XP óta soha semmi gondom nem volt egyik termékével sem, legyen az hardver vagy szoftver. Persze ez biztos véletlen... (Sőt, ha szigorúan vesszük, akkor 98SE óta, csak a Vista és Win7 használat óta nem szeretem az XP-t)
Ez az autós meg rallys példa meg xar, egyáltalán nem illik ide...
-
dunc
nagyúr
Hatalmas szavazat a win7 re. (végre egy jó ms op)
XP régebbi hardverre való,jelenleg jól kiforrott stabil op .rendszer ,de a jövő nem az övé. (support is jövőre off) Szép pályát futott az XP ! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Használtatok már valamilyen Linuxot?
Utána visszaülve Windows elé, az ember rájön, hogy a Microsoftnak hülyékre van szüksége, és rájuk is tervezi a Windowst. Mindegy melyik verzióról van szó, de a készülő 8 metro-szexuális felhasználó felülete különösen alátámasztja, amit írtam. -
Ferdzsoo
addikt
Eladó lett a moddolt házam...
A témához:
Aki manapság XP-t használ annak úgy kell. Ébredjünk fel hogy 10 éves oprendszer.
Előbb utóbb úgyis MINDENKINEK váltania kell, így szerintem jobb minél előbb.
Ráadásul tényleg egy normál felhasználó számára miundenben jobb a win 7.
Ezen lehet vitatkozni, de ez így van. -
s7evcsenko
addikt
Azért a kulcsszó a te mondatodban is benne van...
Nem lehet, hogy csak azért gondolják így az emberek, mert eddig csak fos MS szoftvereket sikerült használniuk...??
Most végre kijött egy olyan MS szoftver, amire tényleg azt lehet mondani, hogy használható, de ettől még koránt sem biztos, hogy überkirály, csak hát a sok éven át tartó szenvedés miatt ennek nagyon örülnek az emberek...
Én is elégedett vagyok, nem fikázni szeretném, csak lehet vannak emberek, akik kicsit messzebb szeretnének menni egy átlag felhasználónál, s azok már másként vélekednek, nem?
A lenti példát továbbvíve, hiába van mercid, ha Te rally-zni szeretnél, akkor sokra nem mész vele... -
TRob1
veterán
válasz
agressiv #36133 üzenetére
Akkor te csak használj xp-t, ha így vélekedsz a Win7-ről (ami egyébként igen jóra sikeredett, és nem csak az én véleményem szerint, hanem a "szakma" szerint is)
Persze az okoskodó MS utálóknak oly mindegy hogy mit készítenek, mindig minden xar lesz, persze nagyrészük azért win-t használ (nem feltétlen rád értem). -
agressiv
addikt
-
Palafi
aktív tag
válasz
cserkész #36126 üzenetére
Ha 64bites wint használsz, próbáld meg ezt feltelepíteni:
Windows 64-bit – for Internet Explorer only - [link]@agressív: Ez ugyan olyan, mint az autó vezetés. Hiába van Mercid, ha nem tudsz vezetni. Csak mutogatni tudod. Ez így van a Win7-el is, nincs vele semmi probléma, csak hát tudni kell használni.
-
Macka
veterán
Kymco Super9
-
a2d2
addikt
Problémám van még mindig windows 7 alatt a TV felismerésével. RCA-scart átalakítóval megy ki a jel a tv-ig, a windows általában nem találja meg a tv-t (de néha igen).
Valaki próbált segíteni a 10.5-ös ATI driverrel, feltelepítettem. Telepítés után fel is ismerte a tv-t, de másnap megint nem találta.
Valakinek van ötlete?XP alatt soha nem volt ilyen problémám. Valami szoftveres hiba lesz.
-
Sz7Cs
aktív tag
Eladó PC:
Cpu: INTEL CORE i3-550 + ALPENFÖHN SELLA
Lap: ASUS P7H55-M
Ram: 12 GB DDR3-1333 MHz
Vga: GIGABYTE GTS450 1 GB
Ssd 1: A-DATA 64 GB
Ssd 2: APACER 32 GB
Hdd: 500GB WD
Táp: FSP 85+ 400W
Ház: GABYTE GZ X2 + 2db GIGABYTE SilentBlade 12cm cooler
Monitor: ASUS VW193D 19" ( 1440x900) LCDAjándék: GIGABYTE EGÉR+BILL, LOGITECH WEBCAM
Csere, beszámítás van ! Full HD TV vagy Xbox360 Slim 250 jöhet csak szóba, más nem
Csak egybe adom, esetleg SSD-k és monitor nékül is mehet !
Az ár megegyezés kérdése
-
Szevasztok!
Nincs valakinek proci es huto koze hovezeto pasztaja?
Uton vagyok pestrol haza es nem ernek haza idoben, hogy szamtech boltba menjek. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszi srácok. Cserélték gond nélkül egy másik típusra.
-
bijesz
aktív tag
Ez a három napos dolog egy tévhit.
Régen az uniós csatlakozás elött volt benne a fogyasztóvélmi törvényben, de a jogharmonizációt követően ki lett véve. Így nem kötelezi erre semmi a kereskedőt.Annyi történt ami ezt a tévhitet erősíti, hogy 2007-ben a legfelsőbb bíróság hozott egy határozatot ami alapján a vásárlástól számított 3 napon belül meghibásodott terméket köteles a kereskedő visszavenni. Tehát ha megvettél egy terméket ami hibás nem kell a garanciális hálózattal szórakozni, hanem a visszaviheted, hogy rossz.
Emelett vannak kereskedők, tipikusan nagy láncok akik visszaveszik 3 napon belül, ha nem tetszik a cucc, de ez nem kötelességük.
-
#TOTTI
őstag
válasz
csucsbicep #36096 üzenetére
Köszi a helpet CPT.Pirk és csucsbicep!
-
kano
nagyúr
A fogyasztóvédelmi rendeletek azonban nem teszik kötelezővé a 3 napon belüli visszavételt, csak és kizárólag hibás termék esetén. Tehát, ha csak azért viszed vissza mert nem tetszik, nem kötelesek visszavinni (kivéve, ha ezt külön vállalja a bolt). Az más kérdés, hogy nem szoktak ilyennel szórakozni a normálisabb helyek.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
goodboy007 #36104 üzenetére
880G-s lapok vannak 19k körül, mondjuk ez tegnap elkerülte a figyelmem. Ha ilyenjük van, nekem ez is jó, de ezeknek is van régi verziója. Max nézek egy Asust M5A78L/USB3 lapot, annak nincs régi verziója.
Szétszedem gépet, aztán megyek be.
-
goodboy007
senior tag
válasz
CPT.Pirk #36098 üzenetére
Szerintem nyomtasd ki a weboldalt, meg egy CPU-Z képet, amin látszik, hogy a ied rev 1.5-ös és fáradj be hozzájuk.
3 napon belül tényleg kötelesek visszavenni, de így bizonyítani is tudod, ha esetleg reklamálnának.
Amúgy nem értem, hogy miért egy ilyen régi lapot szemeltél ki bull alá 18k-ért, mikor 21k-ért már van 9xx-es chipsettel is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #36099 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged