-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Exian
addikt
válasz Palafi #94708 üzenetére
Meg kellene próbálni, szerintem marhára kényelmes. Nem tudom, láttál e már ilyet működés közben (ezek szerint gondolom nem), olyan, mint egy lézerpointer, ahogy mozgatod a cuccot a kép felé, úgy mozog a kurzor a képen és egy gombbal kattintani lehet és kész. Nagyon kényelmes és gyors navigálást biztosít szerintem. Nyilván szokni kell az irányítást, de az hamar elsajátítható.
Persze nem kell billentyűzetes verziót venni, van sima, ami csak navigálásra van, van rajta 1-2 gomb és kész. Pont az alkalmankénti használathoz a legjobb szerintem, gyors, egyszerű navigálást biztosít. De persze rábeszélni nem akarlak, lehet, hogy neked épp nem jönne be
Itt van még egy nagyon egyszerű, olcsó verzióról egy személtető videó. Ez olyan 1000-1500 Ft körüli cucc.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
válasz Palafi #94706 üzenetére
Én Air Mouse -zal próbálnám meg. Az elég kényelmes irányítást ad. Projektorhoz kötött hasonló box-szal legalábbis nagyon tuti.
(Millió féle és fajta van, a link csak egy hasraütés volt.)
Ahogy mozgatod, úgy mozog a képen a kurzor, szóval nagyon kényelmes tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Palafi #88534 üzenetére
Pár éve utánanéztem én is. Az olcsók ugyan azt a frekvenciát és felbontást adják ki, ami bemegy. A drágábbakon lehet állítani a kimeneti felbontást és fps-t.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Exian
addikt
válasz Palafi #88534 üzenetére
Próbálj ki ilyen olcsóbb kábelest, ahogy a2d2 is írta, sok esetben jó. Nálunk speckó felhasználás (speckó felbontás, képfrissítés és egyebek) miatt nem mindegyik kábeles volt jó. Az ilyen "kompakt" egybeépített átalakítókkal kevésbé volt gond. De nyilván kábelesből is van sokkal jobb minőség. Legolcsóbban én is 1500-ért láttam, egy próbát megér...
-
Exian
addikt
válasz Palafi #88530 üzenetére
Ez a kábeles pont nem annyira jó azt hiszem. Mi melóhelyen ilyeneket használunk. Az ilyen kábelessel voltak gondok, de lehet, hogy csak nálunk. Mondjuk a kábeles mindenképp macerás, meg a kábel miatt több a hiba lehetőség (jelveszteség, meg fizikailag is, megtörik, stb).
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Palafi #88044 üzenetére
Velem az a baj, hogy nekem autózás közben legkevésbé a telefonnal való macerálás a zavaró (kézben tartani, felvenni, stb), hanem maga a beszélgetés. Kihangosítva is eltereli a figyelmem. Ahogyan adott esetben az anyósülésen ülő/ülők trécselése és a velük való beszélgetés is zavar (azért írtam többesszámba is, mert a céges bódém 3 üléses elöl).
Persze én is kihangosítva beszélek, ha muszáj telefonálnom útközben, de el tudja vonni a figyelmem adott esetben.
Saját kocsimban szerencsére van egy ezer éves Nokia CK-7W bluetooth-os kihangosító, azzal pofon egyszerű a dolog. Csak így sem szeretek telefonálni menetközben.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Palafi #88044 üzenetére
Harmincezer forinttól felfelé a telefonba épített kihangosító is használható, de a legtöbb autóba (főleg VAG vonalon) pártíz ezerrel többért gyári OEM fejegység van, kihangosítóval, vezetékes CarPlay-el/AndroidAutoval meg amit akarunk. Szóval nem kifogás, hogy nincs húszmilliós bömös, kb. bármiben meg lehet oldani. Sőt ötezerért kapni BT fülest.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Topikgazda
válasz Palafi #88039 üzenetére
Én azt imádom amikor jön a nagy 20 millás bömös vagy valami hasonló és telefonál közbe a csóka, szegénynek egy szerencsétlen kihangosítóra már nem futotta én csakis kihangosítóval beszélek út közben, mert a csori Volvo azért már tudott normálisat betenni gyárilag már 2009-ben is Bár a Lacettibe is volt, abba én tettem bele...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Palafi #86278 üzenetére
Csak 100 éves kort kell megérned, az felett már csak nagyon kevesen halnak meg!
IO.sys: megmondom őszintén, mióta a Firefoxban van helyesírás ellenőrző, azóta sokat javultam. Én mindig utáltam a nyelvtant.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
válasz Palafi #84804 üzenetére
Ilyen esetre iPad Pro + toll ajánlott. Annál nem találsz jobbat. A mai napig ledöbbenek, hogy felismeri a kézírásom és átalakítja gépelt szöveggé ha kell. A tegnap bejelentett alap ipadok is tudják már, de én inkább egy 2017-es pro-t ajánlok, ha tudsz szerezni, mert olcsóbb a toll és a gép is. A 2018-as alap ipad nálam nem ajánlott kategória a képernyője miatt, de elvileg az is tudja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Palafi #84808 üzenetére
Passz, nem találkoztam ilyesmivel. 12-ben végeztem, akkor még papírra írtunk. Az órai jegyzetelést én feladtam a fősulin, sosem tudtam gyorsan írni, ha próbáltam akkor csak a csuklóm fájdult meg, így inkább figyeltem és beszereztem a jegyzetet olyantól, aki írt mint a gép.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Sir Riccio
addikt
válasz Palafi #84512 üzenetére
Igen biztos, amikor a Mozbackup visszahúzta minden a helyén volt. Talán annyi furcsaság volt, hogy volt minden fiók alatt egy furcsa nevű mappa, nem tudom, hogy csak összevisszaság volt a neve vagy fura karakterek voltak (lehet, hogy ez zavarta össze).
(#84513) Exian: Nem tudom, ezt szoktam meg, hogy mozbackuppal mozgatok ilyenkor egy fájlban mindent, eddig még mindig működött, sőt, mikor lefutott a Restore az első alkalommal most is jó volt, csak aztán tűntek el a dolgok és lett ez a vége.
(#84524) Csepy:Nekem végül MX-4 került rá, ezzel most teljesen vállalhatóak a hőmérsékletek, nem nagyon megy 85 fok fölé (Tctl), az átlag 60 körül van(szintén tctl).
Ugyanitt nincs valakinek egy Y000-s csavarhúzója kölcsönbe?
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
-
Engineer086
Modder
válasz Palafi #81933 üzenetére
Nah, szép...tipikus esete annak, hogy az ügyintéző nem tud és nem is akar a dologgal foglalkozni, old meg te a dolgot és hiánypótlást ír ki, ha nem tetszik neki a megoldásod, szerintem
Épületgépész tervezővel beszéltél már erről? hátha ő találkozott ilyen problémával és használható tanáccsal szolgálniSzádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
Engineer086
Modder
válasz Palafi #81909 üzenetére
A teljesítmény nyilatkozatban szokták a beépítésre szánt termék specifikációit megadni, ezzel igazolva, hogy az adott feladatra megfelel. Nem merem 100%-ra mondani, de szerintem ez a két doksi megfelel a hatóságnak is. Fuss vele mindenképpen egy kört.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
válasz Palafi #81438 üzenetére
Egyáltalán nem parancssorosabb, csak kicsit kevésbé ugrik minden a kezed alá, mint az Ubiban, kevésbé csillivilli. Nyilván ettől egyszerűbb is kicsit, és kevésbé erőforrásigényes.
@Cpt. Pirk : Ez minden multicégnél így van, csak a mérték más. Ahol én dolgozom most, ott ez sokkal durvább bármi eddig általam látottnál
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Palafi #81425 üzenetére
Próbáltam, működik. Kényszerből megcsinálta az MS a wsl-t, mert a fejlesztők jó részét nem tudja Windowsra szoktatni, ha azon a téren alapvetőnek számító programok nem elérhetőek Windowsra, meg olyan dolgok mint pl. a bash, vagy pl. az awk scriptek.
A féléves rendszerességű nagyobb win10 update az ami meg tud szívatni, ha Linux is van a gépen és használsz közös meghajtókat. Katt a blogomra, pont arról írtam.
Amúgy mit szeretnél menteni? Mert lehet menteni komplett partíciókat is (csak a hasznos anyagot, azt is tömörítve) célirányos clonezilla disztróval, meg lehet olyat is, hogy pl. egy időzített rsync (remote sync) pár fontos mappát felmásol és x időnként szinkronizál egy tartalék tárhelyre.
De van két nagyon jó Linuxos topic, javaslom gyere be a kezdő Linuxosba és segítünk.
-
Exian
addikt
válasz Palafi #81422 üzenetére
Teljesen problémamentes a Win10/Linux kombó. Ilyen gépem is van nem egy. Annyi, hogy ha nem vagy túl jártas a dologban, célszerű először a Win10-et telepíteni és utána a Linuxot, ezesetben a Linux megcsinálja szépen a bootmenüt, ahol tudsz választani a Win10 és Linux között. Ha először a Linuxot telepíted és utána Win-t, valószínűleg lepucolja a bootmgr-t és csak a Win10 fog indulni. Persze lehet egyedi Bootmgr-t gyártani utólag is, de az már túlmutat az egyszerűségen.
-
őstag
válasz Palafi #81280 üzenetére
Engem nem érdekel miről szól. Szerintem még ők sem tudják, de ha hetente kiemelnek vele 10 bunkón vezető sofőrt, aki előzni tiloson előz, más szabálytalanságot követ el, amit csak így lehet bizonyítani Magyarországon, akkor megérte. Képzeld, az USA-ban a rendőr, ha meg mögötted, akkor mondhatja, hogy szabálytalanságot követtél el és megbüntethet miatta. Ott az emberek 90%-a ezt nem vitatja, hanem elfogadja. Itthon mennyi lenne? 5 %? Kicsit uncsi már, hogy egy rendőrnek tanúkkal, videóval kell bizonygatnia, hogy valaki szabálytalankodott, az emberek többsége meg úgy közlekedik, mint egy állat.
Biztos annak a hatása alatt állok, hogy ma jöttem haza a Balatonról autóval és a sok "kedves" többi autóssal egyetemben....
-
nesa
veterán
válasz Palafi #81280 üzenetére
A Túronyi völgybe tavaly kora ősztől idén kora tavaszig szinte éjjel nappal kint voltak és az egyik irányból mindenkit megállítottak, állítólag migránsokat kerestek mert minden autót átvilágítottak, mondjuk nem tudom mekkora volt a siker mert 4 hónapig rossz irányba állítottak meg az autókat
-
Vertigo18
addikt
válasz Palafi #81282 üzenetére
Nem, én sem gondoltam ezt. És igen, lehetséges, hogy más a cél ebben az esetben. Mivel a legtöbb "kuncsaft" ebben az esetben meg sincs állítva, tehát fogalma sincs róla, hogy be lett mérve, ergo a büntetés postázásáig nem javít semmit sem a közlekedési morálján. Már, ha utána megteszi.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Ajándékok
aktív tag
-
Attix70
aktív tag
válasz Palafi #79366 üzenetére
Korábban heteltem. Tavaly lett bekötve a gáz, tavaly-előtt klímával oldottam meg de csak 17 fokra állítottam (azt addig ki lehetett bírni amíg begyújtottam) és azt is csak arra a napra amikor hazamentem.
Nálam működött a dolog. Lehet nálatok is ha egy központi helységbe lenne akkor elég lehetne.Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
UHHH
senior tag
válasz Palafi #79360 üzenetére
Egy köbméteres tárolós automata pelletkazánnal. Celsius Plusszos. Nem igazán tökéletes.
Az alapgondolat az jó, csigán megy be az üzemanyag a tűztérbe.
Az egy köbméteres tartályba ~18 db 15 kg-s zsákot tudok beleönteni.
Néztem, amit linkeltél, ott 33 kg a tárkapacitás, az nem sokáig elég, míg elég.[ Szerkesztve ]
-
-
s7evcsenko
addikt
-
UHHH
senior tag
válasz Palafi #76831 üzenetére
Szia! Jómagam pár éve Wolfgangtól vettem használtan egy B593 -as huawei routert.
Tökéletes cucc, az enyém sem tudja a B20-as LTE-t, de pont nem érdekel.
Kis keresés után találtam egyet a közelben ebayon.
Persze lehet máshol is nézni, nekem nagyon bevált.
Stabil, erős wifi és mobilnet. Na meg lan lyukak.Sajnos neked is az erősebb routert kellett volna venned az otthoni netedhez, adtak volna hozzá rendes routert, ami lanos is.
-
Exian
addikt
válasz Palafi #75582 üzenetére
Milyen mobilnet? Mekkora limittel? Telekom bekeményített, ha eléred a limitet, lehúzzák a rolót, nincs lassítás, mint eddig, hanem lekapcsolják teljesen azonnal.
Persze biztos nem ez a gond, csak speciel nekem a 200 MB mindig neccesen volt elég eddig, de utána lassítva azért elment még a hónap végéig, de most elértem a limitet és annyi, nincs tovább, először én sem tudtam, mi a bánat van...
-
-
Exian
addikt
válasz Palafi #75123 üzenetére
Esetleg Epson L széria? Ezek nem patronosak, hanem festéktartályos. Kevésbé szárad be ez is, persze attól még ebben is van nyomtatófej, szóval kell vele foglalkozni. Viszont veszettül olcsó vele a nyomtatás. Nekem egy L355-ös van (WIFI-s, bár sosem használtam...), az első adag gyári tinta van benne, kb. 70-75%-on áll mind a 4 szín tinta tartálya. Kizárólag CSAK fotónyomtatásra használom. Eddig 100db A4-es, full telítettségű fotót nyomtam ki vele (írom egy táblázatba, hogy tudjam, mennyit bír egy töltés). Szerintem ez igen jó arány, ha azt nézzük, fotós helyen mennyiért nyomnak 1db A4-es fotót...
A teljes tinta töltés normál áron, normál helyről beszerezve ~10.000 Ft-ba kerül (ha nagyobb tételbe veszi az ember a tintát, nagyobb kiszerelésben, olcsóbb is tud lenni sokkal). Úgy saccolom most így az eddigi fogyasztás alapján, hogy 200db A4-es fotó belefér, de lehet, hogy alulsaccoltam. Úgy számolva 50 Ft-ra jön ki per lap. Hangsúlyozom, FULL telítettségű fotókról van szó! Sima szöveget a gyári leírás szerint színesből 6000 db-ot tud, feketefehérből 4000-et.
És aki nyomtatott már ilyen nyomtatóval fotót, MEGFELELŐ minőségű fényes, vastag (250 grammos) papírra, az tudja, hogy elég jó minőségű...
Egy a gond, hogy maga a gép drága (~65.000 Ft), mondjuk ez már nem kapható, újabb szériája van piacon jelenleg.
Na meg a normális minőségű fotópapír sem olcsó (általában 1500-2000 Ft között van az 50 db-os, 250 grammos csomag), szóval mindent összevetve persze továbbra sincs ingyen az otthoni fotónyomtatás, de megközelíti, sőt, adott esetben veri a fotólaboros árakat és a minőség is nagyon penge, de a lényeg (nálam ez a fontos), hogy bármikor rendelkezésre áll, van, hogy mindenképp kell nyomtatnom hirtelen fotót perceken belül.
VISZONT NAGYON FONTOS! Ha inkább szövegre kell, akkor én lézert vennék. Szövegre nem a legjobb választás, kicsit fakók a színek, a fekete sem igazán fekete, véleményem szerint ez a cucc sokkal inkább fotóra van kihegyezve. Ha szövegre kell csak, mindenképp lézert vennék.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Palafi #75132 üzenetére
-amit ajánlottál epsont, olyanba nekem a 30-dik "teljes" színes oldal után már elfogyott a festék
-még utángyártott patronnal is drága a lapköltség
-beszárad (vagy veszel drága eredeti patront
-lassú
-a fekete patron is olyan mini mint a színesek
csak hogy a fontosabb különbségeket soroljamha ritkán nyomtat, akkor a többi beszárad, ha lézert vesz, akkor a fekete fehér is drágább a Brother tintasugarasnál
de felőlem azt vesz amit akar, csak íratm egy ajánlást, hogy legyen mit mérlegelni
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
UHHH
senior tag
válasz Palafi #75067 üzenetére
Szia! Hetfon korbenezek a cegnel, szerintem tudok segiteni! Irj ram aznap reggel kerlek!
Itt meg van oooco usb ethernet, ez is teszi a dolgát, nem kell drágán venni![ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Palafi #74993 üzenetére
Zöld Bolt a neve. Képek itt.
-
Exian
addikt
válasz Palafi #74422 üzenetére
Szerintem nem a legjobb, ha rácuppan, kilátszik a cső bordája (A menetek)
Inkább valami sima merev egyszerű műanyag cső kellene, akár villanyszerelési célokra alkalmas csövek. Az is van több színben, bár főleg szürkében... de akár egy króm fújófestékkel átszínezhető pillanatok alatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla