- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Köszi!
Sok-sok évvel ezelőtt Erste virtuális kártyával kezdtem. Még megvan, de pár éve már a Wise virtuális kártyát használom. Egyszer nagyon kiakadtam az Erste bankra, a pénzváltása miatt. Ugyanis a forint számlámról vásároltam Németországból, és emiatt 2x váltottak. Legalábbis ezzel indokolták a zárolt és végül terhelt összeg közötti különbséget. Mondták a Visa dollár elszámolású, így volt egy forint - dollár - euró váltás.
Na akkor kezdtem valami alternatíva után nézni. -
embe
nagyúr
Ezt találtam.
De itt ezek vannak:
"Nem kaptam meg a vásárolt terméket.
A termék vagy szolgáltatás nem a leírásnak megfelelő.
Számlázási problémám van"
De számlázási probléma lehetőséget nem láttam. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Elszúrtam egy aprós vásárlást, rossz email címet adtam meg, rossz helyre ment a kifizetés. természetesen termékvásárlással, ügyfélvédelemmel történt.
Írtam a PP felületén a címzettnek, hogy téves kifizetés, ne fogadja.
Próbáltam a PP-nál mint problémát jelenteni, de nem tudom melyik menü pontnak felelne meg. Olyat hogy elcsesztem az címzést nem találtam. Persze nem fog tudni küldeni ilyen terméket a címzett.
Hogyan tudnám a folyamatot felgyorsítani, melyik menü pont felelhet meg az én "problémámnak"? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Pár év után úgy tűnik ( 99,999...% ) hogy ismét átvertek. Magánszemély, "apróhirdetés." Hirdetési oldalon nem reagál, ismét meghirdette a terméket.
Kérdésem, hogy a PP felületén, ami magyar nyelvű, milyen nyelven ajánlott írogatni? Anno
Google fordító segítségével írtam németül. Most van értelme magyarul írni, mert mondjuk a másik oldalon az országának megfelelő nyelven fog az üzenet megjelenni?
Meg ajánlott itt is küldeni egy üzenetet az "eladónak" ugye? Anno küldtem itt is, csak utána beindult az ígérgetés. Amivel nyert 1-2 hetet. De csak visszakaptam akkor a pénzem. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Hol találom az állandó kifizetések törlését? Biztosan a szemem előtt van (nincs) de nem találom. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Németországból rendeltem egy akkut az Ebay-ről. Egy Hilti csavarbehajtóhoz. 3 hét után megadta magát. Eladó azt mondta küldjem vissza.
Létezik még az a PP-es postaidíj visszatérítés? Valami olyasmi rémlik hogy megszűnt ez a lehetőség. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom ez a megfelelő topic-e.
Németországból van egy nagyobb, 700 eurós rendelésem. A DPD szállítja.
Ma a státusza ebbe az állapotba került:
"A csomagja megérkezett a kiszállítási depónkba. Sajnálattal értesítjük, hogy a csomagolás megsérült"
Az ügyfélszolgálat nem tudta megmondani, hogy ez átvehető-e, majd csak kb. 2 óra múlva derül ki. Nehéz, 20kg.-os csomag, így bármi történhetett. Akár az is, hogy a csomagolópapír szakadt csak fel, volt ilyenre már példa. Szinte mindig sérül az ilyen külső csomagolás. Ebben az állapotban küldték, ahogy a fotón szerepel.Azt mondták, ha átveszem, nem bonthatom ki előttük. Utólagosan tudok vajon reklamálni? A PP-nak van valami előírása ilyen esetre? Náluk lehet esetleg kártérítést kérni?
-
embe
nagyúr
Rendben. Akkor várom a holnapot. Akkorra ígérte, a módosított kiszállítást, miután reklamáltam hogy nem adta fel a csomagot. De erre is csak akkor reagált, amikor a PP felületén is üzentem neki. Az előző email, illetve hirdetési felületen küldött üzenetre nem válaszolt. Mindenesetre írok neki megint egy üzenetet a PP felületén, ott legalább nyoma marad, és a PP számára követhető.
-
embe
nagyúr
Köszi a választ!
Volt olyan eladó aki elzárkózott a "vásárlástól", mondván a pénzén ül a PP, és vagy 2 hétig nem jut hozzá.
Volt olyan aki nem volt tisztában azzal, hogy mit is jelent a "termékvásárlás kifizetés" , és rábólintott, majd kiakadt hogy utalás után kevesebbet kapott mint az alkudott összeg, pedig az volt az alku tárgya hogy az utalt összeg minden költséget, pp, szállítás ..stb., tartalmazza.
Tehát itt úgy tűnt nekem, hogy azonnal megkapta az utalt összeget.Most a kifizetés után ez szerepelt a tranzakció összefoglalójában:
Gondolom akkor kifizethették neki a vételárat.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Először is boldog új évet kívánok!Lehet megint belefutottam egy csalóba ... vagy csak túlaggódom a dolgot. Aprón vásároltam, "termék árának kifizetés" móddal. Így valószínűleg gond nem lesz, max pihen a pénzem kicsit.
Ezzel kapcsolatban kérdezném: Ilyenkor az eladó csak akkor kapja meg a vételárat a PP-tól, amikor én visszaigazolom hogy rendben megkaptam a terméket? Mert ugye így lenne logikus. Tavaly már volt egy csalóval dolgom, akkor visszakaptam rendben a pénzt. Akkor ~ 900 euróról volt szó, most kb. 700-ról.
Remélem ha mos is így lesz, akkor megint olyan simán fog menni a dolog!
Mert ha a PP visszatartja a pénzt, akkor tulajdonképpen nem a saját pénzéből fizet nekem vissza, hanem csak az enyémet adja vissza. Így annyira nem aggódok, hogy azt mondja sok amit nekem vissza kell fizetni.
Bár megjegyzem volt pár ezer euró vásárlás az elmúlt hónapokban, így kerestek is a vásárlásaimmal. -
embe
nagyúr
válasz
#01110937 #46136 üzenetére
Ez teljesen más. Már kétszer találtak meg így a Jófogáson, ahol hirdettem. Károm nem keletkezett, de nagyon profin csinálják, nagyon kidolgozott oldalakkal. Aki nem figyel, tapasztalatlan, az úgy beleszalad hogy csak na.
Tettem feljelentést is, de lezárták hogy károm nem keletkezett. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Aprón szeretnék vásárolni, egy nagyobb értékű terméket. Eddig az volt a menetrend, hogy kaptam egy email címet amire "termékvásárlás" móddal küldtem a pénzt.
Most az eladó azt mondta adjam meg az email címem, és küld egy fizetési kérelmet.
Ha így fizetek, itt is van olyan mód amiben van vásárlási védelem? Vagy ebben már alapból lesz?
Nem fizettem még ezen a módon.A Wise témához: Valóban jobb azt tenni a PP mögé - jobb a váltás.
-
embe
nagyúr
Azon cidriztem kicsit, hogy lehet nem kellett volna benyújtani azt a levelet amit a hirdetési oldal küldött a fizetést követően. Kicsit tartottam, hogy nem-e azt írják, hogy mivel elég egyértelmű a csalás, menjek a rendőrségre.
Több vásárlásom volt ilyen értékben is, és rengeteg kisebb értékben. Most kicsit tartok, hogy óvatosságom ellenére belefútok esetleg megint egy ilyen csalóba. Akkor vajon szintén ilyen gördülékenyen fog menni az ügy? Vagy azt mondják, hogy túl sok a kockázat velem, így ejtve a dolog.
Hová mehetnék akkor például panaszra? -
embe
nagyúr
Tehát akkor van vásárlói védelem, ha jól értem? Így vásároltam már többször, nem volt probléma eddig.
Vagyis ami volt az kisebb, ehhez képest filléres értékekkel és webshopokan.ollie
Remélem most nem megnyugtatni akarsz!Erre vonatkozóan nem találtam semmit, bár igaz ez egy elbujtatott sorban lehet. De nem találtam arra vonatkozóan semmit, hogy magánszemély-magánszemély vonatkozásában nem élne ez a védelem. Fizetéskor a termékvásárlás opciót választom mindig.
-
embe
nagyúr
válasz
laleeee #45921 üzenetére
Azért én reménykedek hogy még van... 865 euróról van szó. Most van egy ügy folyamatban. Egy csalóba futottam, német hirdetési oldal, magánszemély.
Remélem visszakapom a pénzem! 30-ig kellene az "eladónak" válaszolni a PP-nek valamit. Remélem ez - is - rendben lezajlik. Ilyen nagy összeggel még nem volt visszatérítési igényem.Egyébként hogy zajlik ilyenkor? Amikor én küldtem a pénzt, kifizettem az eladónak a terméket, ő azonnal megkapja a pénzt? És ha ( remélem így lesz ) probléma van akkor a PP visszafizeti nekem, majd megy a pénze után?
-
embe
nagyúr
Na tegnap este elindítottam. Most a PP próbálja "elérni" az "eladót." Remélem nem sikerül, mert akkor azzal még lehet húzni az időt. Elküldtem nekik az oldal figyelmeztető emailjét is, amit a kifizetést követően kaptam meg. Bár ezt lehet nem kellett volna, de ezzel igazolom, hogy felesleges tovább várnom. Illetve üzenetekről printscreent.
-
embe
nagyúr
é envagyok!
Nem gyanúsan olcsón. Minimálisan a piaci ára alatt, a belefér kategória.
természetesen kértem a termékről + képet, kaptam. Ilyenkor szoktam nézni hogy a plusz kép is abban a környezetben készül-e mint a hirdetésben szereplő. Tehát körbejártam.
Ami aggodalomra ad okot, hogy magánszemély, de nem válaszolt egyik emailre sem, amit küldtem neki.
Így marad az 1 hét várakozás. Többet nem várok. 1-2 napot mondott a feladásra, és megígérte hogy küldi a feladóvényt.
De az is érdekes, hogy a PP felületén nem tudok neki üzenni. Máskor mindig tudtam az eladónak üzenetet küldeni ott. -
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ma kora este volt egy vásárlásom egy német hirdetési oldalon.
A vásárlást követően értesített az oldal, hogy nemrég felvettem a kapcsolatot ezzel a hirdetővel, valószínűleg csalás történt és ne utaljak.Próbáltam a hirdetőt elérni, nem sikerült.
Próbáltam a PP oldalon üzenetet küldeni neki, ez sem sikerült, visszadobta az üzenetet, hogy sikertelen.
Most írtam neki emailt, hogy mi a helyzet. 2 email cím volt, mindkettőre elküldtem. AZ elsőre nem utaltam, mert az csak baráti pénzküldéssel ment volna. A másik engedte az utalást - mint termék vásárlás kifizetése.Igazán nem tudok ugye mit csinálni most, várnom kell pár napot. Azt ígérte, hogy 1-2 napon belül feladja a cuccot.
Nincs valami megoldás, hogy ezt gyorsítsuk?
Keresgéltem az oldalon, de nem találtam. Ha nyilvánvaló csalás, akkor minek ülni rajta, én is nyugodtabb lennék ha nálam lenne a pénz. -
embe
nagyúr
+ egy hozadéka lett a Wise kártyának. A Garmin Pay elfogadja, így ugyan még nem érkezett meg a fizikai kártya, de a kártya adatok megvannak a fiókomban, így tudtam a Garmin Paybe regisztrálni.
Ma ki is próbáltam, és tudtam az órával fizetni. Az Erste kártyáját nem fogadja el a Garmin Pay, így nem tudtam az óra ezen funkcióját használni.
Eddig. -
embe
nagyúr
Közben belenéztem, de fáradt a zagyam most ehhez.
Vagyis itt is kiváltok egy kártyát, amit csatolok a PP-hoz. És ezután ha fizetni akarok, akkor utalok forintot a Wise számlára, majd a Wise számlához tartozó bankkártyával fizetek a PP-on keresztül?
Digitális kártya az gyakorlatilag ugyanaz mint az Erste virtuáis kártya?
Ahogy láttam a Wise virtuális kártya szintén Visa. Ez nem kavar be? Így is jó a váltása?Ennek a virtuális kártyának igényléséhez kell hagyományos Wise bankkártya?
Bár ha olyan jól vált, akkor ha van "hagyományos" bankkártya, akkor külföldön azt is érdemesebb használni. -
embe
nagyúr
Találtam egy leírást. Majd nekiugrok elolvasom.
-
embe
nagyúr
Ezt a Wise-t nem ismerem.
De én mindig PayPal-lal szeretnék fizetni, pont az ilyen esetek elkerülése miatt, mint amiről írogattunk itt az elmúlt napokban.
De ahogy nézem az oldalukat, valahogy a PP mögé is be lehet tenni.
Na ennek utánanézek. Vagy esetleg van ennek valami jó kis összefoglalója?
Köszi a tippet! -
embe
nagyúr
Igen ez ok., néztem is. Viszont itt az a gondom, hogy mi okozta ezt a nagy eltérést. Csak az okozhatja, ha amikor lekötik akkor saját árfolyamon, amikor megjelenik mint terhelés, akkor a Visa árfolyamán.
Esetleg nincs valami tipped egy olcsóbb megoldásra külföldi vásárlás esetén? Itthonról, netes vásárlásra gondoltam.
-
embe
nagyúr
Na most pont ezen akadtam ki.
Bankom: Erste.
Hétfőn volt egy 900 eurós vásárlásom. Régi beidegződés, hogy azt állítom be, hogy a bankom váltson, és ne a PP.
Hétfőn zároltak is a számlán 358.090 Ft.-ot. Ma megjelent mint terhelés: 368.800 Ft.Hívtam a bankot, hogy most mi van. Régebben minimális összeg volt ilyenkor. De az utóbbi időben feltűnt, hogy elég nagy az eltérés.
Első ügyfélszolgálatos miután megtudta hogy euróval fizettem, akkor mosolyogva válaszolta, hogy az árfolyamkülönbségből adódik. Mondtam az Erste oldalán lévő árfolyam - eladásit nézve - a hétfői és a mai között 3 Ft. eltérés van. Ez szorozva 900-al, valahogy nem adja a majd 11eFt.-ot.
Válasz: ööö kapcsol egy devizás kollégát.Devizás kolléga: Nem az Erste árfolyamot kell nézni, hanem az Erste Virtuáis kártya mögött lévő Visa árfolyamát. Mondom ott is ~3Ft. az eltérés.
Igazán itt megakadt a történet. Nem tudtak választ adni.
Most írásban benyújtom a kérdéseimet.
Nekem úgy jött ki a matek, hogy a zárolás a saját árfolyamukon történt, a terhelés meg a Visa árfolyamával. Persze eladásival számolva. De ezt nem találtam leírva, csak én keresgéltem a választ és erre jutottam.
Hogy így van-e? Passz.Akkor most lehet jobban járok ha hagyom hogy a forintszámláról a PP váltási árfolyam legyen használva?
A vasárnapi sztorihoz: Jött utána a figyelmeztetés, hogy akivel felvettem a kapcsolatot, az csaló. stb....
-
embe
nagyúr
Na ma válaszolt, miután ráírtam. A válasz: Küldjem nyugodtan, és írjam a megjegyzésbe hogy ez egy vásárlás. És legyek nyugodt.
Nyugodtan megírtam neki hogy ez így átverés.
Vettem ma egy másik terméket.
Itt az összeg beírása után, a következő felület az volt, ahol a pénzküldés célját lehetett megadni, és a végén még ott volt a módosítási lehetőség.
Máshogy néz ki a felület mint amit linkeltél, de tartalmilag azonos. Na ezeket nem adta be a tegnapi vásárlási kísérletemnel.Biztos vagyok benne hogy ez átverés. Nagyon sokszor "beszéltem" eladóval így a neten, nagyjából tudom mire lehet számítani a hiteles, valós eladóktól. De ismerem a csalók reakcióit is. Itt a reakciók az utóbbiakat mutatták.
Javaslom mivel Te vagy itt a topikgazda, esetleg az összefoglalóba is beírni ezt, hátha más is belefút hasonló csalási kísérletbe!
-
embe
nagyúr
Ez a gond, hogy pont ezt nem látom. Mint írtam ma már volt egy vásárlás, akkor alapból a termék kifizetés volt bekeretezve.
Ja és máshogy nézett ki a felület, nem úgy mint amit Te linkeltél.
Próbáltam telefonos alkalmazásból, de ott sem ajánlotta ezt fel.Tudsz adni egy linket, ahol ez a felület fogad amit Te mutattál most?
Próbáltam Edge böngészőből, az eredmény ugyanaz. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Paypalon szeretnék egy terméket kifizetni, német apróhirdetésre.
A Paypalba belépve nem ajánlja fel a termék, szolgáltatás kifizetést, csak mint ismerősnek akarja indítani a kifizetést.
Ma délután még sikerült egy ilyen vásárlás. Akkor az email cím beírása után lehetett választani a kifizetés mikéntjét.
Van valami direkt link, ahol mint "termékvásárlás" tudnám kifizetni, és nem mint "pénzküldés ismeőrnek"? -
embe
nagyúr
Reklamáltam a PP oldalán. Azt "kiközvetítették" az eladónak. Írtam az eladónak is. Elfogadta a reklamációt. Azt írta küldjem vissza, Németországba, és utána visszakapom a pénzem.
Regisztráltam a visszaküldés díjának visszaigénylésére.
Kérdésem, hogy a postai feladásnál a saját nevemre kiállított számlát kell kérni, vagy elég egy nyugta - esetleg mindkettő.
Bár gondolom a névre szóló számla kellene. -
embe
nagyúr
Eladó garanciát nem írt. Itt most nem garis probléma van. A probléma az hogy hibás terméket küldött. Ma vettem át délután, most próbáltam ki.
Azt írta "top" állapotban van. Gondolom ezért van a vásárlóvédelem.
Ha továbbmegyek, akkor engedi hogy leírjam a a hibát, mennyit akarok visszaigényelni....stb. Tehát itt engedi az eljárás megindítását. Belevágok itt. Ja és itt rákérdez hogy mikor vettem át. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Vásároltam egy használt médialejátszót ezen az oldalon, PP fizetéssel.
Ma jött meg. Készítettem kicsomagoló videót - szerencsére.
Minden ok, szép állapotú.
Csak éppen nem működik. Nem lehet bekapcsolni. Ha tápot kap akkor csak ordít a venti, képet nem ad ki, illetve a kijelző sem kapcsol be.
Készítettem erről is egy videót. Mivel a dobozon nem látható sérülés, így biztosan így küldték el.
Mi legyen a következő lépés?
Jelezzem azonnal a PP oldalán? Indítsak egy eljárást?
És majd utána írjak az eladónak? Ilyen problémám még nem volt, csak normál Ebay-s vásárlásnál, de annak megvolt a menete. -
embe
nagyúr
Igazából erre gondoltam. Ha csatolva van a virtuális kártya, akkor tehát automatikusan egy bejövő utalást nem továbbítanak arra. Ezt akkor manuálisan teszem meg, a már hozzácsatolt számlaszámra.
Csak ha pl. az Ebay-n ezzel fizetek történik automatikusan az utalás a virtuális kártyára..
Mert végülis ott akkor a virtuális kártyával fizetek tulajdonképpen csak a PP-n keresztül.
Így már ok.Köszi Urak!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Régen regisztráltam PP fiókot, most a fiam fiókjával küzdünk.
Egy virtuális kártya van a PP fiókjához csatolva. Az megvan már hogy a konverzió beállításának lehetőségét kivették - az összefoglalóban olvastam.
De azt hogy kell beállítani, hogy ha pénz érkezik a PP számlájára, akkor automatikusan tovább küldje a bankkártyájára?
Számlaszám nem volt beállítva, de most megtettük. Mint írtam eddig csak egy virtuális kártya volt hozzácsatolva. -
embe
nagyúr
válasz
Donki Hóte #39530 üzenetére
Nézd meg a zárolt összegek között - ha van olyan! Az Erste is ott pihenteti. De van hogy 3 nap múlva látszik csak.
-
embe
nagyúr
Én csak amiatt írtam, hogy amit Te említettél, pont azok mennek, azokat kell engedni akármi is történik.
Csak most mindenki próbál megfelelni, és lehet kicsit túllihegik a dolgokat...
Természetesen ne legyen semmi gubanc!
El is engedem ezt a témát, már sok lett az OFF miatta. -
embe
nagyúr
Nem pánikot keltek, csak morfondírozok ezen.
"Ha nincs szállítás akkor hogy juttatják el a gyógyszereket, védőfelszerelést élelmiszert a lezárt terültekre?"
Azért ugye ez teljesen más kategória, erről gondoskodni kelleneaz államnak. Meg ez ugye országon belüli szállítást jelent. És itt lép az olyan intézkedés hatályba, hogy az általad említett szállításon kívül minden mást le lehet tiltani. Csak ezek közlekedhetnek.
Főleg nemzetközi áruszállítás érdekes ilyenkor, mikor mindenki fél már a határon.És még mindig nem pánikkeltés, csak a lehetőségek mérlegelése.
-
embe
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #39521 üzenetére
Legalább addig engedjék, amíg ez a 2 csomag megjön! No persze meg a Ti csomagotok.
-
embe
nagyúr
Csak egy kósza gondolat fészkelte be magát a kisagyamba.
2 csomagot várok (Angliából és Németországból) kb. ~ 250eFt. étékben. Egyik Ebay a másik csak egy apróhirdetésre vásárolt cucc. Persze mindkettőt PP-el fizettem.
Ja és a németországi DHL-es csomag tegnap reggel óta nem mozdul Németországba. Utolsó infó tegnap reggel 08 óra, elindult kis hazánkba.
Na most mi van ha azt mondják: határ lezárva nem jöhet a csomag se be?
Visszaigényelhetek vajon pénzt ?
Vagy ez vis maior, és így jártam? -
embe
nagyúr
Küldte a német eladó a fotókat, hogy a gyári dobozt még egy másikba is becsomagolta, illetve a feladóvény fotóját. A DHL csomagkövetésében már látható, mint előregisztrált csomag.
Pár hete vásároltam az Ebay-n Németországból. Az is a DHL-lel indult, de az MPL hozta ki itthon.
-
embe
nagyúr
Igen tudom, hogy ez egy lokál oldal.
Persze, nyilvánvaló, hogy az van mögötte, hogy ne kellejen úgymond felelősséget vállalni az eladott dolog után.
De akkor van arra mód ugye, hogy igazi vásárlásként működjön a dolog?
Vagyis a PP oldalán van olyan opció, hogy eladás, vagy mi módon működne ez?
Tehát ott a termék, de nem szerepel ott a "megveszem PP-el" gomb, akkor mégis kivitelezhető?
Pl. pénzt küldök neki, de nem mint baráti pénzküldés címen, hanem lehet vásárlás kiegyenlítése címen? Ha igen akkor megillet a vásárlói védelem?
Persze nem kétes vásárlásba szeretnék belemenni, hanem olyanba ami tisztességesnek tűnik, mármint az eladó oldaláról. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ezen a hirdetési oldalon hogyan tudom kérni, hogy a vásárlást PP-el egyenlítsem ki?
Volt aki a baráti pénzküldést kérte, a jutalék elkerülése miatt, de ugye úgy nincs semmi vásárló védelem.
Van arra mód, olyan opció, hogy egy ilyen aprós vásárlásnál is úgy fizessek a PP-el mint egy normál Ebay-s vásárlásnál, azaz működjön valami vásárló védelem? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Előzmény.Kértem anno a diók visszaállítását, de nem jutottam semmire. Most jó oár dolog szállítási határideje lejárt, de nem kaptam meg, elkezdtem a vételár visszaigénylését.
Elvileg több termék ára visszafizetésre került, az Ebay le is zárta az ügyeket.
Most ez a visszaforgatott pénz hová kerülhetett?
A régi PP fiókomhoz is ugyanaz az email cím volt hozzárendelve mint ami a jelenlegihez is.
De az új a fiókomban sajna mint ahogy számítottam is rá, nem jelentkezik a visszaforgatott pénz.Visszalehet valahogy ezt a pénzt "szerezni" ?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Kis manőverezéssel sikerült a kb. 6-7 éves fiókomat kitörölni.
Újraregisztráltam, konverziót beállítottam, használni is tudom.A korábbit csak vásárlásra használtam. Most is van van 10-15 vásárlásom folyamatban. Kérdésem, ha valami gond lenne azokkal, és visszatérítést kérnék pl. az Ebay-n, akkor nem lesz gond, hogy az a fiók törlésre került?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A következő hibába futottam bele.
Erste virtuális Visa kártya van a PP fiókhoz rendelve, több éve.
Most január 31.-én lejár a kártya érvényessége, ezt észlelte a PP , és küldte az emailt. Az Erste oldalán már az új, friss érvényesség látható, a 2020.01, de a kártya száma az maradt ugye a régi.
Próbáltam a fiókomban szerkeszteni a dátumot, de nem fogadta el.
Ezután töröltem a kártyát, és próbáltam ismét hozzáadni. De folyamatosan csak et az üzenetet kapom: "This card is not accepted. Please use a different card."Nem tetszik neki, hogy ugyanazzal a kártyaszámmal akarok megint regisztrálni? Vagy mi lehet a nyűg?
szerk: a régi dátummal hozzálehetett adni. Lehet majd csak február elsején lehet módosítani a dáumot, vagy az új dátummal ismét hozzáadni?
-
embe
nagyúr
válasz
LuckyL #29752 üzenetére
Nekem vagy 2 éve történt...igaz az Ebay volt a főszereplő. Rendeltem 3 üvegfóliát. A kínai rosszat küldött, és nem akarta visszafizetni. Nem is fizette vissza. Kb. 3eFt. értékű volt ez a rendelés. Igaz később megtudtam, hogy abból a típusból a különböző régiókban mást mást neveztek annak. És a két telónak más volt a kijelző mérete. Valszeg ez lehetett a félreértés oka.
Eltelt vagy 1,5-2 hónap, amikor az Ebay érdeklődött, hogy hogyan rendeződött a dolog.
Megírtam, hogy sehogy, bebuktam.
Nemsokára jött egy levél, hogy én "jó srác vagyok, jó ügyfél", ezért grátisz megtérítik a károm. És jött is az utalás. -
embe
nagyúr
Köszi a választ!
Csak nem voltam benne napi szinten a fórumban, csak akkor amikor valami problémám volt.
Akkor jól vettem ezt észre, hogy vagy az utóbbi 1,- 1,5 hópapban jött elő ez a probléma.
De mint írtam, már rég átállítottam. Csekkoltam is többször, rendben volt. ezek szerint mégsem. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nekem is ma hívták fel a figyelmem erre a cikkre. Anno beállítottam a PP fiókban, és használtam nagy büszkén.
Ez mióta van így?
Mert vagy 1 hónapja vettem észre, hogy mintha kicsit rosszabb lenne a váltás. Akkor a PP fiókban csekkoltam, ott jól volt beállítva. -
embe
nagyúr
Az jó azt választom, hogy nem tudunk megegyezni?
Illetve ez az "összetákolt" szöveg mehet?
" I haven't received it yet. The expected delivery time has elapsed, I ask my money back.
Seller provides fraudulent tracking number.
The seller bad communication..
I want a refund! Thanks! "Bocs a Google fordító a barátom...
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Star Trek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X