Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nincs gyakran. Az hogy amikor frissül a spam szűrő és abban van valami gond nem igazán lehet látni. Illetve a számhordozottak esetén ezidőtájt szokott gond lenni hogy a szolgáltatói adatbázis nem szinkronizál normálisan.
A Telekom-ra egyébként sem jellemző, bár amikor német számról jön az sms és az illető letiltotta a külföldi számokat akkor persze nem kapja meg, de most +3630555... ismert számról jön 2 mp-en belül az sms nem hordozott -
ripla
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
A hivatalos Lego oldalon történt a rendelés, ami magyar nyelven is működik és forintban mutatja az árakat. Küldtek számlát is róla, ott is minden forintban szerepelt. A Paypal ugyanez, forintos számlát küldött.
Utána ott volt a számlán a kedvezmény nélküli levont ár, erről már írtam a Legonak, azt írták hogy a kedvezmény vissza lesz utalva.
Viszont miután másnap ránéztem a Paypal oldalára, miután már ki lett fizetve a Lego és le is lett vonva, lejjebb ugrott az összeg újabb -1725 forinttal, ami eddig a pillanatig nem került vissza a számlára.Jelenleg így állunk most, a Legot ma feladták, viszont a kedvezmény még nincs visszautalva, meglátjuk mi lesz hétfőn.
-
Rick4
félisten
válasz
gyulaszu
üzenetére
Jogos, bár azért történt, mivel a sok vásárlásból úgy rémlett, hogy az volt az utolsó tranzakció a paypalon, viszont nem az volt, engedték még menni egy darabig, és minden más tranzakció sikeres volt, ők viszont ezt az egyet nem tették be a történet közé, hiszen szerintük nem ment végbe a dolog, és ők hiteleztek nekem....
Majd most október 1-gyel a fenti fizetnivaló mellé tették oda a 2033 usd-s igényület, ami ugye a kb 600 ezer Ft, és nincs nálam, se kártyán, se zárolásban, arra várunk, hogy a bank nyilatkozzon, illetve 7.-én a paypal is meg lett kérdezve, 7 napot kért Vera, az 14.-én, azaz 11 napja letelt, hallgatnak....
A kérdéses 2033 usd-s tétel sajnos a bal felső sarokban virít...
-
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Írtam nem kell a 06 sem
sms aktiválás leírás: mint látható a +36-t, a 06, 0036-t nem kell írni, eleve adott.
Tehát akkor mivel Telenor 20-as akkor 20xxxx324 forma írandó.
Ne töröld, szerkesztés és majd erősítsd meg ezt a számot.
Azért nem látod mert mikor regisztrálsz akkor adja fel csak az ország hívó kódot, de azt nem te írod be, az mindig alapértelmezett. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
A fizetési kliens a PayPal akkor is ha a kártya van használva és ha a PayPal fizetés van kiválasztva.
Ha a fizetési módok közt a bankkártyás lehetőség alatt ott a PayPal, akkor az eladónak van PayPal számlája, mert ha nem lenne, akkor nem lesz választási lehetőség
Ha nem bankszámlára megy a pénz, akkor csak az eladó a PayPal fiókja tudja fogadni -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Mert a nyomkövetési számot aPayPal-on is beírta az eladó, ha ez eBay lenne akkor kapsz mindkettőtől értesítést ha szállítani kezdik és mindkét helyen beírja a nyomkövetési számot az eladó. Azok a nagybetűk eléggé beszédesek hogy miről kaptad az értesítőt.

Details about your shipment
Ha a PayPal felületen nem adja meg az eladó a nyomkövetési számot akkor nem megy az ilyen értesítő. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Idéztem az adott oldal szabályát:
Note: Paying from PayPal balance directly is only supported if a valid Credit/Debit or bank account is also linked to your PayPal account!
De akkor itt a nyersfordítás:
Fizetés a PayPal egyenlegről közvetlenül csak akkor támogatott, ha a credit / debit kártya vagy bankszámla is kapcsolva van a PayPal számlához!
Nem elegendő a pénz az egyenlegen, más feltétel is van. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Szerintem nem igazán célszerű más országokban elterjedt fizetési módokat elővadászni vagy a kártyatársaság termék linkjét, mert ahhoz a kártyához úgyis tartozik valamilyen pénzügyi szolgáltató cég és a feltételeket ők diktálják, nem a Mastercard. Mastercard selbst gibt keine Karten aus.
Egyébként meg nagyon egyszerű, ha valaki nem normál betéti vagy hitelkártyát akar a PayPal fiókjához hozzárendelni, érdeklődjön annál akitől be akarja szerezni, ez a legbiztosabb módszer
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem szállok veled vitába, de a bankod mást mond.
Te egy háttér bankszámlára pakolod pénzt, amelyhez kaptál egy virtuális bankkártyaszámot és úgy vásárolsz.
Míg az igazi prepaid kártyánál nincs számla, direkt töltöd fel a kártyát, jellemzően egy másik bankkártyáról ami mögött van egy bankszámla.
Teljesen más a kettő. -
Formaster
addikt
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Az én netes kártyámon kvázi minden tranzakció előtt meg kell emelni a kártyalimitet a banknál (mert magától nullázódik). Előfizetésnél nem én döntök a fizetés időpontjáról, hanem a szolgáltató, azaz észben kellene tartani, hogy a szolgáltató várhatóan mikor óhajt terhelni, ha pedig elfeledkezem róla, vagy valami miatt nem a szokott időpontban történik, vagy én nem érek rá, akkor sikertelen lesz a terhelés, ami az előfizetés megszakadását jelentheti, ami sok-sok újabb macerával jár. (Persze lehetne bankot váltani, de az még több macerával, és persze költséggel járna...)
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
A németeknél van így általában. az eBay-en egyre többen nem akarnak PP-n fogadni.
Sajnos a német polgári törvénykönyv az adásvételnél ha magánszemély az eladó akkor én úgy mondom hogy felmenti őket a felelősség, garancia alól, ha nem küldi el amit eladott dolgot, vagy mást küld vagy nem olyan állapotú, mint amit leírt. Nincs reklamációs lehetőség.
Az eBay sem igazán védi ilyen esetben a vásárlót, viszont a PayPal az megfelelő védelem lenne, mert ott a felsorolt dolgokra lehet dispute-ot indítani és ezt nem akarják bevállalni.
Persze ez hülyeség, mert ha kifizetek valamit banki utalással és át akarna verni akkor egyértelműen beazonosítható még az ilyen kombinált utalás esetén is visszaszerezhető a pénz banki vonalon és az EU-s országok büntető eljárási törvényei lehetővé teszik csalás miatti feljelentést egy másik EU-s országból, amivel azért meg tudjuk egy kicsit nehezíteni az életét. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem tud PayPal-ról fogadni
Te csak a saját bankszámládra utalhatsz ki az egyenlegedről.
Az utalás témára a leggyorsabb és biztonságos megoldás a Transferwise. A pénz mehet bankkártyáról, annak alacsony a díja és bankod kártyás vásárlást lát forintban az deviza árfolyam is elfogadható.
Pl 60,7 €, 20000 Ft kártyáról 319 Ft és holnap a bankszámláján lenne, de legkésőbb kedd.A bankom utalás esetén 334,16 Ft-ot számolna 1 €-ra és nálam is van a közel azonos mértékű +díj mint neked, itt az € árfolyam 329,48 Ft és az ösz díj 319 Ft , kb 1 €.
Aki új regisztrációs annak az első utalás ingyenes a Transferwise-én.
Évek óta ezt használom, tényleg gyors, olcsó és biztonságos. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Ha már a szüleink megáldottak egy második utónévvel, azt is kezeli a rendszer.
Egyébként a pénzkiküldésnél a rendszer a családi nevet (last name) adja fixen, az utónév átírható, így a családi név egyezzen, az ékezetes karakterek nem számítanak, PayPal-on nem is célszerű. -
Somatom
veterán
válasz
gyulaszu
üzenetére
És V/
Köszi, így már megvan! Az egyes tételsorok klikkelhetőek és úgy már dobja a részleteket.
27,22 USD -re vont 7548Ft -ot (pontosabban, ennyi Forintnyi Eurót, mert amióta ez a közös kártyám van, azóta az Euró számlám egyenlegét és tranzakcióit is Forintban küldik az SMS -ben. Csak a netbankban látom Euróban az egyenleget).
Ezek szerint 277,3 -on váltották a Dollárt. Nem tudom, hogy ez most jó, vagy sem, inkább csak kíváncsi voltam rá. -
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Valójában azért a CIB "hibás".

Megnéztem, nálam az Erste attól függetlenül hogy a PayPal fizetés külföldön történik, csak akkor írja ki az €-os elszámolásos tájékoztató szöveget, ha nem Forintban jön a terhelés.
Nálad csak a külföldi vásárlás ténye számít akkor is írogatják a €-os szöveget, ha forintban érkezik be a terhelés, így állították be a rendszerüket.
Teljesen felesleges olyan információval terhelni az ügyfelet, ami valójában nem releváns a tranzakció szempontjából. Téged is ez kavart meg. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Mivel forint terhelés ment át a PayPaltól ó a dolog, a PayPal elküldte, hogy 63579 Ft vonandó le a számládról, a From amount. A többi az hogy ő miként számolta ki a forintot.
A bankod levont 63579 Ft-ot.
Ez a szöveg a hivatalos terhelés:
Tranzakció összege es devizaneme
63 579,00 HUFAmit bekereteztél az egy tájékoztató szöveg, nem vonatkozik terhelésre, mert az megegyezik azzal amit a PayPal küldött a banknak.
Annyi, hogy ez a forint mennyiség €-ra átszámolva 200,81 € lenne, ami arra bizonyíték, ha a bankkártyádat a banki váltásra állítottad volna, akkor csak 60156,64 Ft-ott kellett volna fizetned.Összefoglaló kinyitása, 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva

Az átállítás elmaradás miatt a 3422 Ft veszteség elkerülése a célja. Ráadásul ez eleve a fizetéskor egyedileg is ki lehet választani, azt, hogy ne a PayPal árfolyam legyen választva.
Itt sem a CIB, sem PayPal nem hibázott. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem egészen világos a forintos konvertálás leírásod, annak nincs jelentősége.
Amit írsz a lehetetlen.
Ha a banki váltásra van állítva a PayPal-nál a kártyád ők az eBay vételár deviza összegét küldik tovább, mást nem enged meg a rendszer, mivel nincs benne több összeg. A CIB az €-ot vonja le az ő árfolyamán.Ha a PayPal váltja a devizát, akkor pedig forint terhelés megy el tőlük, nem € és ezért nem €-zik a CIB, leveszi a forint összeget.
Ezért nincs értelme a konvertálós szövegnek, ez utóbbi esetén nem szoktuk a levont forintot visszaszámolni.Egy saját példám alapján ellenőrizd le a fizetést, nálam a bankom váltja a pénzt.
Nézd meg az eBay fizetési igazolási e-mailt hogy abban mi van.
Ott az elején a PAID : GBP 48.31 with PayPal van nálam
Nézd meg hogy a PayPal mit írt az e-mailjében ott is az elején.
You sent a total of 48,31 GBP. To see the payment details, log in to your PayPal account.A bankom ezt az összeget kapta meg. 48,31 GBP.
Persze két tétel a levonás, mert nálam a GSP szállítás miatt ketten kapják a pénzt, de a font összeg az 34.90+13.41= 48,31Kártya használat napja: 2018.06.01
Kártyaszám: 4xxxxxxxxxxxxxx
Összeg: -12 800 HUF
Részletek: 4xxxxxxxxxxxxxx 00000001 PAYPAL *OLLIEJE 353143690 18060112:59 vásár. 34.90 GBP GBP 321.54 34.90 GBP 321.54
Kártya használat napja: 2018.06.01
Kártyaszám: 4xxxxxxxxxxxxxx
Összeg: -4 918 HUF
Részletek: 4xxxxxxxxxxxxxx 00000001 PAYPAL *PITNEYB 353143690 18060112:59 vásár. 13.41 GBP 321.54 13.41 GBP 321.54Ha PayPal konvertál akkor ők átszámolják a saját árfolyamukon és a forint összeg megy a banknak:
Total $2.11 AUD
Payment $2.11 AUD
This charge will appear on your credit card statement as "PAYPAL *FU BIAO"
Payment sent to xxxxxx@com
From amount 481 HUF
To amount $2.11 AUD
Exchange rate: 1 Hungarian Forint = 0.00439015 Australian DollarsKártya használat napja: 2016.11.14
Kártyaszám: 4xxxxxxxxxxxxx5
Összeg: -481 HUF
Részletek: 4xxxxxxxxxxxxx5 00000001 PAYPAL *FU BIAO 159199909 16111423:59 vásár.Ha neked forint ment ki a PayPal-tól, ne kutakodj tovább, rendben a dolog és ne konvertálj vissza. de nézd meg a CIB könyvelési tételét, ők a kártyás vásárlást devizában így számolják el:
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lightyear - befektetési app
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Mini-ITX
- World of Tanks - MMO
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó új, bontatlan csomagolású, garanciális Sennheiser Momentum True Wireless 4 aktív zajszűrős (AN
- Sony PS VR2 + ajándék állvány
- iPhone 16 128GB récezöld 6 hónapos gyönyörű! Akkumlátor 99%! 2026 május 23-ig Apple garancia!
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Újszerű Lenovo Legion Go 8APU1 eladó/Ryzen Z1 Extreme/512GB SSD/8.8 2560x1440 144Hz/ beszámítás van
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ MSI CYBORG 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ezt csak a kérdést kiegészítve beírtam, mondom nehogy más esetleg ráfusson.
, jó ötlet.

V/