Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mexel

veterán

válasz ledgeri #48257 üzenetére

Közben sikerült felhívni egy magyarnak mondott számot, remélem nem nemzetközi hívás volt mert kb 25 percig próbáltuk intézni, párom volt a tolmács, nem beszélek jól angolul. A hölgy feloldotta a blokkolást most tudtam is fizetni

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #48141 üzenetére

Ez lenne egy általuk használt külön, biztonságos elérhetőség a a személyes adatokhoz hang stb. Ez így rendben lenne, az üzenetküldő rendszer nem biztos hogy ilyen méretben küldhet dolgokat. Levélben meg nem lehet elküldeni.
    Nálunk is vannak szolgáltatók, állami szervek amelyek külön csatornán küldik a védettnek minősülő adatokat, nem az alap rendszerükön vagy külön elektronikus hitelesítéssel lehet megnyitni, hozzáférni. Vagy be kell menni a céghez ha a felvett hanganyagokat akarod kikérni, csak úgy e-mail csatolmányként nem küldenek semmit.
    A biztonság az elsődleges.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #48141 üzenetére

Hmm. A legutóbbi adatlekérésemet így küldette el az emberke, vagy küldte el a rendszer.
    Annak ellenére, hogy a paypal fiók "hipervédett", külön weboldalon, külön privacy-policy alatt lévő külön fiókot (elválaszthatalan a paypalnál aktuálisan megadott email címtől) kellett regisztrálni amit csak max 40 karakteres jelszóval lehet védeni, csak azért hogy megkapjam, hogy mit chat-eltem... és a hívásaim mp3-ban...
    Még mindig meg tud lepni ez a cég!

• No.01

addikt

válasz ledgeri #48130 üzenetére

A kulcsot meg nem probaltam, de kesobb ranezek.
    Azert zavar mert a halozat sokszor gyenge a melohelyen (van h egyaltalan nincs es igy ha barmit inteznek a geprol akkor szenvedes van)

slice14:
    Csak nem gyorsabb vagy nem is jobb/biztonsagosabb?

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #48083 üzenetére

Nem tudhatod a törlések okát, így nincs mit számonkérned. Bárki meggondolhatja magát egy hozzászólás közzétételéről, akár te is.
    Ezzel neked nem kell foglalkoznod és nem kell megjegyzéseket tenni. GFőlehg személyeskedő megjegyzést. Alul ott az ÁSZF linkje.
    Köszönöm ha tudomásul veszed és nem várok reakciót rá, tényként közöltem.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #48079 üzenetére

Mi gond? :F Nem mindegy hogy miként ment a dolog? Elérte őket és megoldódott a problémája.
    De nem feltétlenül úgy megy mindenkinél ahogy te most leírtad, pl. nálam semmi QR kód téma nem merült fel legutóbb.
    Már régebben írtam, hogy az amit nálad van az egyáltalán nem jellemző eljárás, többen 4-5 percen belül el tudjuk intézni a dolgainkat velük.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #48030 üzenetére

Tizenkettedik hívás: 20 perc -már rutinkör- után, jött a " nem tudunk mit tenni" állapot. kinyomtam. újrahívtam.

Tizenharmadik hívás: Másképp kezdtem, elsőnek azt mondtam, hogy a letöltőlink nem működik... de szépen lépésenként el lett mondva minden lényeges dolog, mert valahogy érintve lett.
    Persze jött, hogy a biztos megértés miatt küldjek már képet arról, hogy mit is mutat az üzenet... Lépjek be.
    Be tudtam lépni úgy, hogy a korábbi dolgok (amik kiktatásával sem működött korábban) be voltak, vannak kapcsolva. Nem kaptam, és nem akadt meg capcha, stb.
    Na akkor mi is a cím(url) amit kapok mint error, hogy legalább lássa... Rápróbálok a letöltős linkre a legutolsó pakkból: Működik ...Mondom hoho...
    Rápróbálok a júniusi linkre, működik.
    Rápróbálok a legutóbbi listában elérhető, 2023-as júliusi linkre működik.

Rákérdeztem, hogy az aktuális emberke mit csinált, ő mondta, hogy semmi extrát, max annyit, hogy rábökött, hogy most mikor hívtam azonosítani tudott -gondolom ezt mindenki megcsinálta... de ha nem :((( ... (És ami feltűnt, hogy ő először telefonszámot kért, nem nevet, és alapból a szám nem is sokszor merült fel...)

A tiltanak, mert filterek, kizárható.
    A tiltanak, mert legutóbb így úgy próbáltam, kizárható.
    Az elérhetetlen, mert fiók-státusz, kizárható.
    A "megoldhatatlan" technikai probléma, kizárható.
    A legesélyesebbnek a telefonos/SMS-est tartom, de tök jó a rendszer is, ha más kell a jelszóreset 2FA-sms-jez, meg más a belépési 2fa sms-hez, és az egyik vígan működik, ha a másik nem is.tud, mert rossz mezőt néz így errorra fut. Viszont ez még mindig nem magyarázza meg, hogy ha capcha-n is múllott akkor miért nem működött az korábban, míg most igen.

(külön vicces még, hogy a 2-3 héttel ezelőtti belső üzenetet email-ben küldő emberke, mint csatolmány elküldte a csatolmányként ott lévő adatfelhasználási tájékoztatót, de magát az adatpakkot már nem... Érdekes döntések...)

• jobarat01

tag

válasz ledgeri #48044 üzenetére

Mindkettő letöltéséhez paypal.com/reports/apis/common/ql célpontot kereste fel

• jobarat01

tag

válasz ledgeri #48042 üzenetére

Olvastam hébe-hóba a kálváriádat.

Volt már szerencsém paypal supporttal nekem is, amikor a Wise számlát nem akarták hozzáadni a fiókhoz. Kb 5 support agent és /V tapasztalata kellett hozzá. Lutri az egész, szerintem csak a töredékük tudja, hogy egyáltalán hol dolgozik, vagy mit kéne csinálni.

Mivel a fiókoddal van baj, ezért nem látom értelmét ennyi variációt megpróbálni.

Nem akarlak megbántani, de talán a legegyszerűbb az lenne, ha nem stresszelnéd magad ennyit ezen, fogd fel úgy, hogy nem kell nekik a pénzed. (csak gondolj bele, hogy hány órát csesztél el kísérletezésre, van egy pont, ami felett már nem érdemes velük küzdeni, ráadásul, amikor ilyen inkompetens a support) Ahol használnád a paypalt ott biztos lehet kártyával is fizetni, pénzt küldeni pedig fiók nélkül is tudsz. Van rengeteg fintech megoldás ezen kívül, ahol tudsz virtuális kártyát generálni és azzal fizetni és ha kell a biztonság, csak annyit töltesz rá amennyi kell a fizetéshez.

Persze ha szeretnéd ezzel tölteni a szabadidőd, you are welcome to do so. Ki vagyok én, hogy megállítsalak?

A szűrős dologra nem reagáltam semmit, van pihole beállítva itthon, azt úgy veszem, hogy nem nekem írtad.

• jobarat01

tag

válasz ledgeri #48039 üzenetére

Nem lehet, hogy ez a sokfajta próbálkozás triggerel valami biztonsági mechanizumst a paypal oldalán? :DD

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #48030 üzenetére

Tegnap -mert hátha- megint lekértem a dolgokat, de most minden féle formátumban ahogy sak lehetett, hátha csak a "pdf-szerverrel" van gond....
    A miheztartás végett, azóta megint nem tudok bejutni:
    Ha elérek a capcha-n túlra, akkor jön megint az auth-erroros oldal, mind böngészőn, pc-n, mind android emulátoron, mind telefonon... ha elérek. PC direktben kötve bridge-módó modemre, router módu modemre (értsd alap routerem is megkerülve, telefon is ezen volt ekkor), vpn, még tor is próbálva (kizárandó a böngésző és weboldal közti bármilyen nemű akadályozó tényezőt!

Cool stuff! :))

• chris0000

őstag

válasz ledgeri #48033 üzenetére

hi. ctrl-shift-del-el töröltem minden előzményt, de nem dobta fel így se újra.
    belül a paypalon van egy olyan, h beállítások-biztonság-eszközök, ott ki is írta, h a megnyitott böngészőt megjegyzi. nah mondom jó lesz, de nem jegyzi meg, mindig kéri az azonosítást. üdv.
    vagy nem erre gondoltál? thx.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #47983 üzenetére

Tizedik hívás: Elmondom, hogy mi volt eddig. Elmondom, hogy a koléga mit csinált multkor.
    Emberkénk mondja megérti. Emberkénk belép, látja. Mondja elküldi emailben.
    Mondom dejó.
    Az emailben "a tájékoztató a mellékelt adatokról -információ" van (Fontos a következőhöz), a mellékelt adatok nem. Csatolva is az előbbi, csak PDF-ben. :W

Tizeneggyedik hívás Mondom fél órája sem beszéltem kolegával, és nincs infóm abban a mailben amit küldtek...
    "Jaj, de miért is kéne? / Jaj, de lépjek be, és ott elérem! / Jaj, de minden kérdés, ami az elmúlt 10 hívás alatt már tisztázódott...."
    Mondom oké, menjünk át rajta:
    Be tudok-e lépni: Belépési oldal, google capcha töltve, következő oldal nem enged tovább.
    Jelszóreset. Ugyanez.
    -Ok A rendszer küldene SMS-t, de nem tud mire.. (mikor már jött üzenet márciusban). Rendben hozzáadta 3 sms visszaolvasós körben a telefonszámomat újra, úgy, hogy nekem be se kellett mondanom.

Be tudok-e lépni: Belépési oldal, capcha nem tölt be...
    Át kellett dugnom a modemembe a gépet diektbe, hogy működjön, és betöltse a HCapcha-t (más oldalon csak webelem... de már tudom, hogy a paypal.... más... az meg hogy az előbb ment a google capcha meg ne érdekeljen senkit...
    Belépési oldal, capcha betölt, SMS 2fa megvan, enged belépni.
    A kiscsaj a telefonban boldog, én mondom, hogy azért még ránéznék, hogy az alap probléma, hogy amikor rákattintok a gombra nem történik semmi, áll-e még:
    Kikeresem az üzenetet amit a 10.ben elküldtek, és ott az alján a 2 link a PDF-ekhez, amik az összegyűjtött ifóimat már tartalmazzák!!!! Rákattintok, és nem enged tovább. :W

A kiscsaj meg a következő 15 percben próbált alkotni valamit, meg állított olyanokat, amiknek az ellenkezőjét korábban már megkaptam, meg hogy "kérjek új adatlekérést"... miközben értette is gogy a gombra nem jön elő semmi....

Persze, amíg probléma megoldottunk kifutottam az ingyen óra kezdési blakomból, szóval bármit majd csak jövő héten tudok kérdezni legközelebb...

Egyre egyre jobb!

Közben jött egy email, hogy üzenet vár bent.
    Megynitom az üzeneteket, a csaj által összeszedett adatok egy csv-ben csatova vannak... Rákattolok: LETÖLTI....
    Szóval a hivatalos pdf-ek nem mennek, de az alap letöltés megy??? :W

• atua

aktív tag

válasz ledgeri #47987 üzenetére

tl;dr

A paypal meg a többi "giga" cég olyan, amilyen, ha ez meglep, nem tudom, hol éltél eddig...
    Egyébként meg irigyellek, hogy ennyi időd van ilyesmikre... ;]

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47987 üzenetére

Senkinek nincs ilyen problémája ha némileg hasonlítana a gondja és neki megoldódott akkor már jelentkezett volna.
    De senkinek nincs ilyen gondja ezért itt leírni nem igazán érdemes ennyiszer.
    Ha neked segít hogy ide leírod, ám legyen, elfér, de ezt nem olvassa senki a PayPal részéről. Itt neked nem lesz megoldás a problémádra.

Többen utálják a PayPal-t, így hogy mi az átlagos az csak egy szubjektív dolog.
    Választ mástól sem kaptál, csak egy megerősítést a véleményedre.
    Lehet őket itt szidni, elégedetlenkedni, de ilyenkor mindig megkérdezem hogy akkor mi a fenének használja bárki is?
    De megfontolhatod amit írtam, nincs több adat eltárolva mint amit te megadtál és látsz a képernyőkön.
    Kéred a eltárolt adatokról a hivatalos igazolásukat és kéred a fiók törlést és nem használod tovább a szolgáltatásukat.
    Ha valamivel nem vagyok elégedett akkor azt a szolgáltatást felmondom és elválnak útjaink, hiszen nem érdemes igénybe venni az ilyen szolgáltatást. Ha van lehetőség a vitás dolgot megosztani okulásúl akkor azt egyszer megteszem és annyi volt a téma.

Ha nem tetszik hogy reagálok a felvetéseidre akkor ne olvasd el, azért nem úgy van egy topikban hogy valaki beír valamit és arra csak meghatározott személyek válaszolhatnak, nem te döntöd el.
    Én viszont eldönthetem hogy mi az ami már feleslegesen terheli topikot a moderációs elvek alapján.
    Szóval én ezek után csak az ÁSZF betartását nézem a hozzáaszólásaidban, ha az rendben van akkor egy betűt nem írok neked.

A PayPal nem az itt leírtakat veszi figyelembe, náluk kell panaszt tenni, nem itt.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47985 üzenetére

Nekem ez jött le és maradt meg amit írtam, lehet hogy elvesztettem a fonalat a hozzászólásaidnál, ez nem az helyesen csinálom vagy nem, értem vagy nem értem inkább, de akkor te pontosan összefoglaltad.
    Az a gondod hogy nem kaptad meg a tárolt adataidat és még nincs törölve a fiók, viszont nem tudsz belépni? mert azonosítási gond van. Ez a lényeg?

A közvetlen írásos adatigénylésre válaszolni kötelezve vannak a jogszabályok által, viszont te egy csomó időt és pénzt elköltesz az online beszélgetésekre sikertelenül. Én megírnám azt a levelet, nem a telefon pénzemet költeném.
    Az inkatív és archív téma nem egészen rád vonatkozott példa volt arra hogy nem minden érhető el online bizonyos esetekben.
    Ha a PayPal sem tudja megoldani a problémádat akkor ugyan mit vársz tőlem? Vagy itt bárkitől?
    Nem tudok és akarok olyanról írni hogy még a PayPal sem tudja, de én majd megmondom a megoldást.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47983 üzenetére

Többen nem igazán tudják hogy miről van szó és nem hiszem hogy visszaolvassák a hozzászólásaidat ezért röviden összefoglalnám a szituációt.
    Kérve lett a PayPal fiók törlése, ami a kérés után meg is szokott indulni.
    A törlési kérés után tudni akarta hogy milyen adatokat tárolnak róla ezért le akarta kérni a PayPal-on tárolt adatait, amelyeknek a lekérése valamilyen technikai probléma miatt nem sikerül.
    Ennek érdekében folyamatosan próbál elektronikus úton egyezkedni és annak a történetét olvassuk.

És most visszatérve, újból javaslom a következőt, normál postai levél formában, az adataidat ezen az úton is lekérheted:
    Postai úton, levelét a központi irodának címezve: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Attention: Legal Department, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg.

A te igényed eléggé egyedi ezért nem igazán lehet vele mit kezdeni, mi hiába olvassuk nem valószínű hogy neki állunk vissza ellenőrizgetni hogy egy bármely regisztráció törlése után mi is történik.
    Őszintén szólva nem igazán érdekel itt senkit az hogy ha egyszer törli a PayPal fiókját akkor a törvényekben előírt időtartamban megőrzendő és egyébként önként megadott adatok melyek is lennének.
    Azt természetesnek tartom hogy az egyáltalán nem aktív (nem lép be senki) fiókok archív állományba lévő adatainak ellenőrzése a felhasználó által nem elérhető közvetlenül, hiszen archiválva van.
    Jelentősége ilyen kérésnek legfeljebb a törvényben előírt őrzési idő lejártakor lenne, de csak az hogy törölve lettek-e és nem az hogy mi lett törölve, mert mindennek el kell tűnnie.

• st6969

őstag

válasz ledgeri #47957 üzenetére

Igen. Revolut virtuális kártya van hozzáadva, simán levonta a 32$-t. Már fel is adták a csomagot.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #47937 üzenetére

Nyolcadik: Végre ők hívtak "Sir, ilyet még nem láttam, nem tudom, hogy mi lehet, ennek az esélye one-in-a-million. A technikus kolégáknak felküldtem az esetet, 5-nap, egy hét, mire válasz érkezik szóval Június hatodikáig kéne várni még vele."
    De legalább megígérte, hogy ír vagy hív, ha ő talál valamit, vagy ha a technikusok nem küldenének emailt.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #47927 üzenetére

Hetedik hívás: viszjangzott mint a fene, persze mikor megemlítem, akkor egyből "nálunk ilyen nincs, nem vagyok kihangosítón... ki is nyomtam.

Újrahívásnál meg az eddigi legjobb hangminőségű hívást kaptam
    Hetedik hívás: Jaj, mert 7 órája próbáltam belépni, most nem lehet mit tenni, ezért holnap próbálkozzak. ( Jelzem ilyen fajtájú kivárás korábban 72 órát igényelt... de na, lehet pont most fejlesztik a rendszert). Mikor meg mondtam, hogy ez így nem jó, mert bárkinek mondom el a dolgom, mindig mást kapok, nem lene email, vagy valami referencia-szám/ticket-szám, most megkaptam, hogy "ó akkor visszahívom én önt".
    Na akkor majd egy föld-fordulat múlva meglátjuk!

• Oliverda

félisten

válasz ledgeri #47930 üzenetére

Ez egész PP egy katasztrófa. Ha nem valamelyik szándékosan felállított csapdájukba sétálsz bele, akkor előbb vagy utóbb a kókány rendszerük áldozata leszel. Egy releváns cikk a közelmúltból: [link]

Manapság már csak akkor érdemes elgondolkozni a szolgáltatásuk használatán, ha nagyon nincs más opció. Minden egyéb esetben jobban járhatsz valamilyen alternatív küldési vagy fogadási megoldással.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47930 üzenetére

Megadtam a hivatalos postai címet,az e-mail az ebben neked nem lenne jó, aztán help rendszer akkor adja ki ha nincs online elérhetőség

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47927 üzenetére

Most akkor hol tartasz? Újból akarod használni vagy még mindig ellenőrizni akarod az adataidat a törlés kérése előtt?
    Lehet hogy többre jutsz, ha írsz nekik hogy törölni szeretnéd a regisztrációt, de előtte kéred megküldeni a fiók adatokat, mert az online felületen nem tudod elintézni.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #47894 üzenetére

Hatodik hívás, hatodik indok, hogy miért kapom azt az üzenetet, amit a friss fenti emberke. Most kaptam egy jelszóhelyreállítós linket, ami előtte személyit, és webcam-fotót kért... Megkaptam. Adjak új jelszót. Megadtam... Jaj, nem tudunk azonosítani. Telós emberke most meg az mondja, hogy várjak 72 órát, mert technikai probléma van.... :(((
    Továbbra is kíváló a szolgáltatás minden fronton!

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47900 üzenetére

Akkor kezdjük erre a hozzászólásodra válaszoltam: #47894 Ebben egy szó nincs erről: egyszer lekértem az adataimat, megjott a mail, hogy össze lettek szedve, beléptem, le akartam szedni,
    A 2023-07-06-i üzenetedre a "szaki" megadta hogy mi lehet az oka hogy nem tudsz belépni, miért nem kapsz sms-t, ott is volt egy ki értetlenség a részedről hogy minek az ember azonosítás. Minek? A biztonság kedvéért.
    Nem olvastam vissza tegnap 2023 júliusig hogy elő kerüljön az alap problémád, mert a leírtakból nem arra a problémára következtettem.

Ez alábbit egy teljesen értelmetlen dolognak tartom, ugyan mi haszna volt, lett volna?
    Hát akkor te sem léptél még be egy olyan fiókba, amire többszörösen is megjott a mail, hogy törölték, ....hónapokkal az utolsó levél után, ....kíváncsiságból, .... sikeresen.
    Nekem sikerült, nem is egy helyen!
    Csodálkozol a hogy "kíváncsi" embereket kizárják?

Ha már a PP pénzügyes cég akkor ezek szerint próbálkoztál ilyennel a PayPal-on kívül, egy bank sem nézné jó szemmel ha valaki "visszaellenőrizné" a törölt adatait, bár van erre hivatalos megoldás mindegyik cégnél és nem kell egy lezárt fiókba belépéssel próbálkozni.

De írva van hogy nem azonnali a törlés és és 5 évig még a PayPal is tárolja a számla adatokat archívként, mert rájuk is vonatkoznak a törvények.
    Szóval sok sikert az értelmetlen dolgokra és sajnálatos módon engem is lefoglaltál értelmetlen dolgok értelmezésével és válaszok írásával.

Még egy apróság, olvasd vissza az előző hozzászólásaimat nem tettem rád sértő megjegyzéseket, a kölcsönösség elve alapján ezért el várom az esetemben is.
    Emberként ne tarthatom a fejemben egy 47900 hozzászólásoknál tartó topik majd egy évvel ezelőtt felmerült, egy hozzászólói problémáját. Ha ezért hiányzik neked szakértelem akkor vállalom, de a sértegetés akkor sem helyénvaló részedről.
    Részemről ennyi, az adataidat ezen az úton is lekérheted:
    Postai úton, levelét a központi irodánknak címezve: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Attention: Legal Department, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47896 üzenetére

Nem értem a problémát, minek kell az adatokat lekérni? Semmi olyan adat nincs amit te nem ismersz, hiszen te adtad meg.
    A számla történet ugyan lekérhető 3 évre visszamenőleg, de nem sok haszna van ha már nem akarod használni.
    Az adatok lekérése is egyszerű.
    Ha kezdeményezed a fiók törlést, ami nagyon egyszerű, a belépés után rákérdez hogy biztos vagy-e benne aztán törlik, a számla adatokat meg archiválják a vonatkozó törvényeknek megfelelő ideig.

Ha egyszer be tudsz lépni akkor kérd le az adatokat és ha megkaptad azután kérd a törlést.

Ha itt kérem amikor elkészül akkor ki is küldik.

A törlés kérése meg két helyen lehetséges

Account és baloldalt alul

vagy a Data & privacy

Ha ezeknél kéred akkor már utána nem kell belpni.

A sms meg nem érkezés probléma mostanában azért van mert a telefon spam sms-nek veszi vagy ha nem magyar mobilszámról, hanem mondjuk német számról jön az meg letiltja és néha a mobilszolgáltató szórakozik

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #47894 üzenetére

2009 óta használom, de semmi azonosítási gondom nem volt és komolyabb belépési gond sem. Igaz úgy 4 éve voltak gondok egy rövid ideig az sms küldéssel-fogadással, de azt már rég stabilra állították.
    Ezt nem nagyon értem: Másodszorra már átkerült az egyenleg az adott SIMre- azóta egyszer sem próbálkoztak SMS kóddal, vagy emailes kóddal, szóval megérte.
    Telefonszámot és e-mail címet használok (ugyanaz 2009-óta) és ezekre semmilyen PayPal csalásos dolgot nem kaptam.
    Szóval sajnálatos hogy neked még mindig problémás a használat, de ha ki tudod mozgatni az egyenlegen lévő pénzt, én is csak azt tudom ajánlani hogy egy új regisztráció, stabil e-mail címmel és hitelesítő alkalmazásos belépési védelem, ha már az sms témával ennyit szendvedtél.

• ledgeri

nagyúr

válasz ledgeri #46962 üzenetére

No Azóta próbálkoztam párszor, arányaiban 10-ből 9-szer az fogadott, hogy nem tud azonosítani a rendszer. 1* meg be tudtam lépni, de amint a korábbi lekérdezést kérném le, vagy újjat, hírtelen megint nem vagyok felfogható a rendszer számára.

5* beszéltem a csodatelefonszámmal:
    Először más számról hívtam őket, mert azon volt egyenlegem, persze, hogy olyan azonosítást akart végezni az aktuális ugyfeles, amelyik az adott telefonban lévő másik simkártyát használta volna (SMS), de mivel épp hívás ment, és olyan a modem, így nem jött át élőben. Igen, én vagyok a milyen... már hallom
    Másodszorra már átkerült az egyenleg az adott SIMre- azóta egyszer sem próbálkoztak SMS kóddal, vagy emailes kóddal, szóval megérte. Persze ekkor megvolt az eggyüttálás és bejutottam (ugyintéző aktivitásától függetlenül, korábban is mint ahogy hívtam). Ennek ellenére az adatlekérés megint tiltott volt. Az ügyfeles azt monta, hogy KYC kell, és küldött egy emailt a linkkel (persze belépés után működőt, továbbiakban "használhatót"). Megkérdeztem, hogy bármi más fiókblokk van-e, mondta nem. Fotófeltöltsre nem voltam berendezkedve, és gondoltam: végre már be tudok jutni ha akarok, így ezen a problémán túl is, majd megcsinálom.... azóta se tudtam odáig belépni... Igen, én vagyok a milyen... már hallom
    Harmadszorra, előző után pár nappali próbálkozásra már megint nem engedett be, mert (luxus-kiírni konkrétabb okokat).... Aktuális hölgyike azt javasolta, hogy várjak pár hetet, mert a rendszer tiltott... Mondom oké, köszi!
    Negyedszerre kb egy hónap után, megint semmi, hölgyike megint "Várjak 5 napot". Kérdeztem, hogy a több az jobb, vagy nem számít... Megkaptam, hogy nem számít (köszi előző hölgyike).
    Ötödször, ma, már belépési próba előtt felhívtam őket... Érdekes módon kiderült, hogy van egy emailcím, amire küldhetek emailben igazolványképet, lakhelyigazolást (mert ez a legbiztonságosabb módja az ilyen doksik küldésének -ugye), mert a rendszer nem tud beazonosítani, mert nincs kártyám hozzáadva (az adott email, meg adott telószám, amire megy a password-reset link, és SMS az nem kielégítő)... Oké.... Még telefonon megkaptam, hogy 1-2 óráig ne lépjek be, mert át kell futnia a cuccnak. Vonalat tartva elküldtem az emailt, a csajszi leokézta látta, de tartotta az 1-2 órát. Még akkor visszajött emailben, hogy az infók mgkérkeztek. Mondom cool.
    kb 4-5 órával később, próbálok belépni... és ugyan az az üzenet fogad: nem tudnak azonosítani: Need help? :W

Bőven több pénzem ment el az ügyfélszolgálat hívására, mint számukra transfer-fee az átmenő pénzforgalmamból mióta accountom van náluk.
    Több időt töltöttem el az ő hívásukkal emiatt, mint összesen vásárlás-függő tevékenységgel az oldalukon.
    Az adatletöltéshez hirtelen több adatkell, mint az adatok összeállításának kéréséhez, és azok megadása sem elég, amit kérnek, mert a rendszer tökéletes, és kommunikatív.
    10/10, *****, Recommended!

Az meg bónusz, hogy kétszer említették, hogy "csinálhatok új fiókot"... de persze abban nem fogom megkapni a mostani adatait, mert gondolnám privacy,...
    A Negyedik próbakor kiderült, hogy lehetne kérvényezni telón a fiók törlését, ami megint sehol sincs leírva... de így megint adatok nuku.
    Ma derült ki, hogy az ügyfeles rákérdezhet, hogy emailben küldhetik-e ki a GDPR anyagot... Csak hát az nem biztos, hogy mindent tartalmaz ami nekem kell, és az oldalon elérhető... ha az oldal elérhető...

Jó lesz ezzel még hónapokat töltögetni! Alig várom! :C

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #46964 üzenetére

Miért kéne nekem rányomnom, hogy "nem vagyok robot" ha a megadott belépésre feljogosító dolgokat már megadtam!?
    Mert vagy 2 éve behozták ezt is és a random sms jóváhagyást azoknál akiknél nincs kétlépcsős azonosítás vagy ritkán lépnek be. Biztonsági szint emelése.

Országon belül más település esetén (ha nem 1-es a körzet) kell a 06, mivel ez köztudottnak tekinthető ezért nem szükséges kiírni, a +36 meg mobil számok esetén használatos elsődlegesen. Semmi köze egy cég nagyságához, rákéynszeríteté őket a maygarításra és akkik lefordították a szövegeket a magyar dolgokból indultak ki.
    A mobil app csak javaslat volt hogy be tudj lépni, mert azután már esetleg a böngészős oldal is működik.

Nézd az hogy szerinted a böngésződ nem blokkolt semmit az egy dolog, én azt írtam le hogy ez az üzenet azonosítási elmaradása esetén jön, ami lehet ez a robot téma és az sms-ben kapott kód megadása. A háttérfolyamat engem nem érdekel, de ha szerinted ott minden rendben akkor sem változtat a hiba üzenet okán.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #46962 üzenetére

Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:

Van egy nem vagyok robot jelölési képernyő és ha ott nem jelölöd akkor jön ez az üzenet.
    Ha nincs két lépcsős azonosítás beállítva és régebben léptél be, akkor a rendszer kérhet + megerősítést a telefonszámodra küldött sms-el.
    Nem írtad hogy miről akarsz belépni így próbáld a mobill app-on de érdemes lenen a telefon újból indítani vagy egy másik böngésző úgy hogy új IP cím legyen és a PayPal sütik és böngésző gyorsítótár törlése után. Ha van valami reklámblokkoló, ip cím rejtő, oldalfordító akkor azt kapcsold ki.
    Ha a jelszó lett volna a gond akkor azt írta volna, nem pedig azonosításos üzenet, szóval annak nem sok haszna volt.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #38141 üzenetére

Az értesítések beállítástól függően e-mail, sms vagy mindkettő és a fiókba belépéskor azonnali üzenet formájában fordulnak elő.

Nem mindig a küldő fél fizet, van amikor egyik sem és van amikor fogadó fél fizet vagy ős is fizet. Ha eladsz valamit és így kedvezményezett vagy akkor a vevőd országától függően 3,4%+90 Ft - 5,4%+90 Ft lehet a díjad.

Az Összefoglaló limites dolgai, az alap információk megvannak.

A pénz küldés és fogadás havi, éves szinten limitált, de ezek a limitek feloldhatóak bankkártya hozzáadásával, ha ezek után igazoljuk a személyazonosságunkat akkor nincs sem a vásárlás, sem a pénz küldés-fogadás limit.
    Az éves alap limit ha nincs bankkártya a fiókhoz rendelve 2500 €-nak megfelelő forint összeg, kb. 803442 Ft -2019 január ( Az árfolyam változó!)
    A magyar fiókok alaplimitjei az alábbi képen láthatóak:

Egy másik rész lejjebb

Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz

Tartalom:
    1. A PayPal fiók adatainak (My Profile, régi felület) elérése.
    2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.

A link felsorolás:
    2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás.
    Általában csak a belépés után az alábbi linkekre kattintva adja a funkciót! Van ami nem mindig használható

Jelszó elfelejtés esetén a segítségkérő oldal

Bankkártya hozzáadás, módosítás

majd alább

A fiókra érvényes limitek megtekintése

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #38135 üzenetére

Az Összefoglalóban ott a díjazási oldal linkje: A vonatkozó díjak az FSZ 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat
    A limitekről is szó van az Összefoglalóban. Van link is beírva ahol látod a limitjeidet, ha vannak.
    A fiókra érvényes limitek megtekintése
    De!
    Ha adtál hozzá bankkártyát akkor csak egy éves pénzforgalmi limit van a 2500 €, ha azt megközelíted akkor kérik a személyazonosságod és a bank adataid okmányokkal történő igazolását, ha ez megtörténik akkor nem lesz limit.
    Ezért van az ha olyan valaki használja a limites linket akinek nincs, akkor visszajön a kiindulási képernyő, mert ami nincs azt nem tudja megjeleníteni.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #37941 üzenetére

Nem fér hozzá, a PayPal nem is oszt meg ilyet. Eleve ez a rendszer lényege, csak e-mail cím kell a vásárlásokhoz. De tényleg nem értem hogy honnan jut ilyen eszedbe, ez is egy pénzügyi intézmény, a bankok sem adják ki a számlatörténetedet, adataidat a vakvilágba.
    Ez nem Facebook, Google, meg egyéb f......ok.
    írtam te adod meg, nem a PayPal.
    az aktuális belépési? Az amire tudnak pénz küldeni, az az elsődleges.
    van-e neki publikusan elérhető "history-ja" Ezt nem is igazán értem, van PayPal fiókod és használod?
    Mindenkinek van számlatörténete, ugyanolyan mint neked, ha fizetsz valakinek, annak ott az látod az alap dolgait. Név és e-mail cím.
    A PayPal felület eltárolja a Contact-ként azokat akiknek küldtünk már pénzt, ez véleményem szerint nem steamos dolog, nem kell újból beírni az e-mail címét.

• V/

Topikgazda

válasz ledgeri #37938 üzenetére

Egy kicsit értelmezhetetlen amit kérdezel.
    Ha fizetsz valamiért akkor e-mail címed, ami a PayPal azonosítód, néha a neved és címed, de ez utóbbiakat az adott hely fizetés előtt bekéri, így legtöbbször nem a PayPal-tól kerül elő.

Ha pénzt küldesz akkor az e-mail címed, ami a PayPal azonosítód és a neved és amit te megadsz közleményként, kiegészítő üzenetként.

Amikor neked fizetnek a PayPal nem ad meg kifelé semmi információt, hiszen az e-mail címed, ami a PayPal azonosítód, azt te adtad meg, mert máshogy nem tudnának küldeni neked pénzt.

Ha használod a PayPal számlázási funkcióját hogy akinek eladsz valamit az kapjon ilyet, akkor a képen látható adatokat és még amit ráírsz a számlára azt kapja meg.

Természetesen ha használod a PayPal-t te is kapsz tőlük jóváhagyó üzenteket ott látod hogy mit tartalmazhatnak azok. Van amikor csak a neved kerül elő, pl ha refundként visszaküldöd a pénzt.
    Ezenkívül ha valamilyen nyomozó hatóság megkeresi veled kapcsolatban őket a nyomozáshoz meg kell adniuk a személyes adataidat és a számlamozgások adatait.
    Lényegiben összefoglalva ennyi.

Nem értem az utolsó mondatot, mert eleve kénytelen volt ezt a váltási dolgot külön kiemeltetni, mert habár ott volt képernyőn sokan nem látták és a magyar hatóság ezért eljárás alá vonta őket és most már magyarok számára is érthető módon ott a képernyőkön.

Új hozzászólás Aktív témák