Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
poolbig
aktív tag
Nem, amit meg akartam venni, az még megvásárolható. Menjek fel a netre és csináljak egy képernyőképet arról, hogy hogyan akartam megvenni, mondjuk legyen egy kép a checkout-ról?
De valami számlát kérnek, és az én fejemben a számla mást jelent ezek szerint, mint nekik. Szóval lehet, hogy kitoltam magammal, megint pár napot rádobtam az ügyintézésre, mert feltöltöttem (még az első napokban) egy korábbi vásárlásomból egy visszaigazoló emailt, gondolván a személyazonosságomat, illetve azt kell igazolnom, hogy tényleg én vásárolgatok. Most "Ellenőrzésre beküldve" státuszban vagyok.
Végig néztem a Tevékenység menüpontot, az ott lévő tranzakciók között nem találtam meg ezt (PP-L-211388043434) az ID-t. Ez nem a zárolásnak a "hibajegye", amire hivatkozhatok az ügyintézésénél? -
Ezt írta a PayPal:
A bug was identified whereby sensitive, unique tokens were being leaked in a JS file used by the recaptcha implementation. In certain cases, a user must solve a CAPTCHA challenge after authenticating. When the security challenge is completed, the authentication request is replayed to log in. The exposed tokens were used in the POST request to solve the CAPTCHA.
The researcher identified a method by which a user, starting from a malicious site, could expose the security challenge token to a third party via a cross-site script inclusion (XSSI) attack. If the user then followed a login link from the malicious site and entered their credentials, the malicious third party could complete the security challenge, triggering the authentication request replay and exposing the user's password. This exposure only occurred if a user followed a login link from a malicious site, similar to a phishing page.
PayPal implemented additional controls on the security challenge request to prevent token reuse, which resolved the issue, and no evidence of abuse was found.Én minimális kockázatnak tartatom ha valaki normálisan használja a PP fiókját, nem hülye hogy elfelejti a jelszavát, használja a kétlépcsős hitelesítést és nem látogat kamu, adathalász oldalakat.
Megnéztem Józsi dolgait hát nem volt 2 lépcsős azonosítás -
válasz
rushty
üzenetére
Most látom amit írsz.
Persze nem egészen világos a probléma ha végig gondolod, mert az emberek tudják a jelszavukat és ha valamelyik belépési védelem aktív még ismert jelszó esetén sem tudnak belépni.
Azért is javaslom bekapcsolni vagy sms vagy hitelesítő alkalmazás.De ez a szöveg ami nem értelmezhető: Ehhez az kellett, hogy több sikertelen bejelentkezési kísérlet után egy captcha (olyan automatikus teszt, ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől.) megoldásához jusson el a felhasználó.
Írogatja a jelszavakat többször valaki, aztán jön egy captcha benne az eredeti jelszó? Vagy milyen jelszó? A Google captcha honnan kérné le a jelszót? A PayPaltól vagy a Google-n eltárolt PayPal belépési adatokból? Nem mindegy.
Még 2019 december 11 előtt ha 3-szor rosszul adtad meg a jelszót nem captcha jött, hanem letiltás.
De én fordításom nem egészen azt adja vissza ami írva van, az ürge se tudott belépni ezzel a módszerrel, így ez egy nagy HA.
Meg azt írta, erősítette meg a PayPal hogy egy kamu oldalon próbálkozva jön elő ez a lehetőség és azt hogy ellenőrízték nem találtak visszaélést:PayPal confirmed that a user would need to follow a login link from a malicious site and enter their PayPal credentials. The attacker could then complete the security challenge, which would trigger an authentication request replay to expose the password. "This exposure only occurred," PayPal said, "if a user followed a login link from a malicious site, similar to a phishing page."
PayPal said that it "implemented additional controls on the security challenge request to prevent token reuse, which resolved the issue, and no evidence of abuse was found."
-
válasz
poolbig
üzenetére
Amit ki akartál fizetni az eltűnt a Netről? Az is elég lenne ha most a fizetés előtt csinálsz egy képernyőképet, hogy azt akartad kifizetni. Egyértelműen leírták hogy mit kérnek.
Ha belépsz akkor mit látsz hogy ez PP-L-211388043434 melyik vásárlásra vonatkozik? Ami nem sikerül arról nem igazán szoktak kérni semmit. -
poolbig
aktív tag
válasz
agroman
üzenetére
Mint írtam, a verbális képességeim angolból korlátozottak, így ezt az opció nem járható. A számlám ezen állapotában kérhetem, hogy utalják vissza a számlán található pénzösszeget a bankszámlámra? Gondolom látják, hogy milyen bankszámláról érkeztek az összegek, arra visszautalhatják. Nem érek rá, ezzel szórakozni.

-
válasz
Jhonny06
üzenetére
Nem, mert arra nincs vásárlói védelem és ha vásárolnál valamit akkor a szerződési feltételek szerint lehet így küldeni és fogadni a pénzt. A bankodnál lehet próbálkozni, van olyan hogy chargeback. Az eBay topik Összefoglalóban el tudod olvasni hogy mi ez. 22. A kifizetések védelme Internetes vásárlás esetében „chargeback” eljárással
-
Valaki szerzett már vissza pénzt úgy, hogy Friends & Family opcióval küldte? Egyszer engem is át kellett valakinek basznia ahhoz, hogy ezentúl soha ne használjam. Gondolom banknál meg ilyesminél nem érdemes próbálkozni csak úgy. Szerencsére nem egy világvége össze, 20k volt, de nagyon bosszantó.
-
poolbig
aktív tag
Ezenkívül én soha nem kaptam "számlát" egyik vásárlásomról sem, csak email üzenteket.
Mindezek tetejébe nem a paypal-nál beregisztrált email címemmel regisztrálgatok a különböző kínai boltokba, tehát az pl. tuti nem egyezik. Erre a "vásárlós" email címemre jön minden, de klasszikus értelemben vett számla egy sem jött még. -
poolbig
aktív tag
Akkor ez szívás! Ugyanis szoftvert akartam vásárolni, a transzakció a paypallal való fizetésnél halt meg. Képernyőkép? Dehogy! Hol van már az a pillanat! Online vásárlásnál, mivel nem sikerült fizetnem, semmit nem kaptam a bolttól, se emailt, semmit. Akkor mégis hogy szerezzem vissza a paypal fiókomat?
Vagy valami korábbi vásárlásról is be lehet küldeni valami emailről képernyőképet? Ne vágom ezt.
-
válasz
rushty
üzenetére
Ahogy Viktor0610 is írja, úgy gondoltam. Arra az időre nem lesz azonosítás vagy ideiglenesen sms-re teszed. Valaki újra rakta a telefonját és azután nem tudott belépni. Persze ha véletlenül áll fejre akkor hogy a PayPal-ra be tudj lépni megint majd őket kell hívni a leállítás miatt.
Ha valaki bonyolultnak találja és úgy gondolja ezért minek a belépési védelem, akkor sem javaslom hogy ne legyen. -
-
rushty
őstag
A PayPal megerősítette, hogy egy kutató olyan sérükénységet tárt fel az oldalán, amin keresztül hozzáférhetővé váltak a felhasználók jelszavai. A cég most ismerte el a hibát, de még tavaly év végén, december 11-én javította azt - írja a Forbes.
A hiba, amit Alex Birsan feltárt, a PayPal egyik leglátogatottabb oldalán, a bejelentkezési űrlapon volt található. A sérülékenység lényege, hogy az azonosítási (bejelentkezési) eljárás során egy hozzáférhető javascript fájlban megismerhető volt a bejelentkezési jelszó. Ehhez az kellett, hogy több sikertelen bejelentkezési kísérlet után egy captcha (olyan automatikus teszt, ami képes megkülönböztetni az emberi felhasználót a számítógéptől.) megoldásához jusson el a felhasználó.
A sérülékenység hitelesítése után Birsan 15 300 dollárral gazdagodott, mivel a hiba feltárásáért jutalom járt. A PayPal 24 órán belül javította a hibát, arról azonban nem tudott felvilágosítást adni, hogy a sérülékenységet kihasználta-e valaki. -
Én nem értek a mobilokhoz de ezt érdekesnek találom, a Telenor nem ismeri ezt? Mert ez is hiba lehetőség.
A számhordozás technikai háttere, hogy a szám helye a hálózatban megváltozik, így a szokásos, számmező szerinti hívásirányítás nem alkalmazható. A hordozott számoknál egyedi hívásirányítást kell alkalmazni, új szolgáltatóját és helyét a hozzá rendelt irányítási szám határozza meg. Ahhoz, hogy a hordozott szám felhívható legyen, minden telefonszolgáltatónak ismernie kell a hordozott számokhoz tartozó irányítási számot, hogy a hívásokat a megfelelő helyre irányítsa - írja az NMHH.
Az összes hordozott szám és a számokkal kapcsolatos hívásirányítási információ a Központi Referencia Adatbázis (KRA) feladata. Az adatbázisba az átvevő szolgáltató viszi be a hordozott számot, a hordozás idejét és az irányítási számot, melyet az átadó szolgáltató ellenőriz. Az összegyűjtött hívásirányítási adatokat a KRA-ból minden telefonszolgáltató letölti, és a számátadási időablakban végrehajtandó módosításokat a saját hívásirányítási rendszereiben érvényesíti. -
válasz
zenner
üzenetére
Meg lehet adni egy másik telefonszámot tartalék sms fogadónak és amikor küldeni akarod akkor választod. Az alkalmazáshoz meg ha Androidos a telefonod csak Google regisztráció kell. Iphone esetén szintén csak regisztráció náluk, meg az alkalmazások a telefonokon. Ott arra kell figyelni hogy olyan szintű változtatás esetén ami telefon op rendszerét is érinti akkor előtte le kell állítani a PayPal azonosítást arra az időre.
-
zenner
friss újonc
Igen Köszi . Nem is akarom védtelenül hagyni .. csak egyenlőre nincs bekapcsolva semmi mert nem ismerem a többi müködését .. alkalmazás azonositas vagy készülék nem tudom mik vannak.. kell egy kis idő, hogy átnézzem , gondoltam azt a hétvégén megcsinálom ... aztán majd ha helyreáll az sms rendszer akkor visszarakom arra addig meg müködik másikkal .. de most már azt is tudom Hála nektek, ha jol értettem, hogy lehet ugy beállitani hogy legyen egy plusz opcio ha az egyik nem müködne mint pl most az sms
-
zenner
friss újonc
Helló Ismét!
Sikerült kikapcsoltatni a paypal-lal az sms beléptetést.. Köszi mindenkinek aki leirta hogyan oldotta meg!
Ha nem bánjátok leirom én is.
Mivel nekem nem olyan jó az angolom ezért megkértem az egyik barátomat, aki jol beszél angolul, hogy segítsen nekem, és beszéljen helyettem.
Az én telefonomról fölhivtuk a magyar telefonszámon őket: 06-1-777-7944, ott elmondták, hogy hosszú a várakoási idő és kérhetünk visszahivást. Kb tiz perc múlva vissza is hivtak egy dulini telefonszámról +35315008300.
A barátom elmondta nekik, hogy az én nevemben telefonál, segít a fordításba és, hogy a fiokomba be van kapcsolva a biztonsági sms de azok nem érkeznek meg egyáltalán és ezt szeretnénk kikapcsoltatni. Megkérdezték a paypal email cimemet amit megadtunk majd mi is lebetüztünk nekik. (nato fonetikusan) Azután megkérte a barátomat, hogy adja át a nekem kagylót és hogy azonosítsam magam, mondjam el a nevemet, illetve, hogy beleegyezem e, hogy más beszél helyettem.
Ezután kérték a bankártyám utolsó négy számjegyét, és ennyi volt ki is kapcsolták. Megkértek ha van lehetőség ott belépni akkor probáljuk ki addig vonalba marad. Kiprobáltam az alkalmazást, belépett, mondtuk hogy müködik, megköszöntük és letettük. Ennyi. 5-6 perc alatt megoldodott.Én egyenlőre nem kapcsoltam be semmilyen biztonsági lehetőséget, csak a jelszó van.
Nekem ez az sms tetszett és kényelmes volt .. a jövöben is használnám ha müködne rendesen.
Miután beléptem a fiokomba láttam, hogy van egy üzenet amit mindjart leirok mi van benne. :
Ennek az az előzménye, hogy pár nappal ezelőtt találtam egy paypal linket amin van egy kapcsolati form https://www.paypal.com/hu/smarthelp/contact-us?email=privacy
ezen keresztül irtam nekik hogy mi a problémám az sms-ekkel és hogy nem tudok belépni.
Vártam a reakciot az email cimemre de nem oda jött hanem a paypal belső felületén jött a válasz..(google forditoval beteszem ide

Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a PayPalmal fiókja kapcsán.
Mindenekelőtt elnézést kérek az e-mailre adott válasz késése miatt. Arra törekszünk, hogy 24 órán belül válaszoljon ügyfeleinknek. Az e-mailek mennyiségének növekedése miatt azonban a válaszidőn túl késik, és szorgalmasan dolgozunk azon, hogy válaszoljunk minden kapott e-mailre.
xxxxx, megerősíthetem, hogy a fiókjában regisztrált telefonszám helyes. Javasoljuk, hogy beszéljen a rendelkezésre álló mobilhálózattal, hogy további információkat kapjon a szöveges üzenet késéséről. A fiókban minden jól néz ki.
Ha problémái vannak, és egyáltalán nem tud bejelentkezni a fiókba, kérem, hogy gyorshívást kezdeményezzen nekünk, és mi segítünk Önnek a hozzáférés visszaállításában.
Ügyfélszolgálatunk telefonszáma (00353 1 436 9111) hétfőtől péntekig 8: 00–16.30 (GMT) van nyitva. A tengerentúli vezetékes és a mobiltelefonok árai különböznek. A Skype segítségével hívhat minket, mivel ismert, hogy jobb tarifákat kínál, mint a helyi szolgáltatók (általában a helyi szolgáltató általános tarifájának törése).
Várom, hogy hamarosan meghalljuk Önt.
Üdvözlettel,
Monika
PayPalHáát segitőkészek meg minden, csak annak nincs értelme, hogy a belső levelezőbe jön a válasz

Jelenleg én hozzáférek a fiokomhoz, ha megoldódni látszik ez az sms probléma légyszi ne tartsátok magatokba, én egyenlőre tuti nem kapcsolgatom vissza.
-
Kecsotam
tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Nekem is van virtuális kártya, azt használom Alin. Viszont a nagyobb összegeknél jobb a Paypalt használni, ahol lehet, mert ad egy plusz biztonsági opciót. Deee mivel jelenleg nem tudom, így lehet én is kénytelen leszek azzal megrendelni a kinézett terméket mielőtt majd még a coupon is lejár.
-
50%-os akció volt a kinézett termékre, ha kettőt veszek (egyébként is annyit akartam) a banggood-on. Mivel nem megy a PP kénytelen voltam rev virtuális kártyval megvenni. Pikk pakk ment szinte gyorsabb, mint a PP.
-
Stauffenberg
nagyúr
Csatlakozom én is:
Hordozott 70-es, de amúgy Telenoros számra december legvége óta nem jönnek meg a belépési SMS-ek. Először a szilveszteri csúcsidőszakra gyanakodtam, de azóta eltelt lassan két hét.
Mással nincs bajom, normál banki SMS-ek megjönnek.
Maradnék az SMS hitelesítés mellett, mert eszközfüggetlen, de így kénytelen leszek kikapcsoltatni. Egyúttal hivatalos ügyfélpanaszt teszek a Telenornál és ha nem vizsgálják ki, akkor a fórumos hozzászólások belinkelésével együtt feljelentést teszek az NMHH-nál és a Fogyasztóvédelemnél és javaslom ti is tegyetek így.
-
válasz
poolbig
üzenetére
Nem, mindkettő szükséges.
Valahol vásárolni szerettél volna és arról is kellene egy igazolás, képernyőkép vagy valami.
Azt lásd, hogy téged is védenek és az eladót is, mert nagyon elterjedt a mostani időben hogy nem az adott személy akarta megvenni, állítása szerint "feltörték a PP fiókját" -ami persze nehéz egy kicsit- és visszakövetelte a pénzt. Ha tényleg te akarod megvenni akkor a vásárlásról van valamid és így egyértelmű hogy a megfelelő ember fizetne, tud róla.
Másik része az hogyha valaki elad valamit akkor az nem kérhet személyes tranzakcióval történő fizetést és így ezeket a csalásokat is megpróbálják kiszűrni. -
válasz
Tomika86
üzenetére
Biztonságos, de nem pénztárolás a funkciója és nincs értelme, ezt írják:
Egyéni számlával pénzt küldhet és igényelhet ismerőseitől és családtagjaitól, illetve online vásárolhat.A számláján tárolt pénzre nem kap kamatot vagy egyéb hozadékot. Ennek oka, hogy a számláján tárolt pénz elektronikus pénz és az európai törvények tiltják a kamatfizetést az elektronikus pénzre. Továbbá, az elektronikus pénz nem egy betét vagy befektetés a Luxemburgi jog alapján, így a Conseil des Protection des Deposants et des Investisseurs által működtetett Luxemburgi betétbiztosítás és befektetői kártalanítási rendszerek nem védik meg.
-
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Mennyire mondható biztonságosnak a paypal, ha mondjuk pénzt szeretnék tartani a paypal számlámon?
Százezres tételekről lenne szó.
Havonta utalnék rá bizonyos összeget.Vagy felejtsem el?
Köszönöm -
VANESSZA1
őstag
Csatlakozom a többiekhez akiknek nem jön meg a banktól, vagy a Paypal-tól az SMS számhordozott 70-es számmal és jelenleg Telenorosként.
Van valami megoldás a problémára? Vagy kezdjem reggel én is a Telenort nyaggatni?

-
válasz
torma1981
üzenetére
Sms kiszolgáló szerver, nem egészen klasszikus központ. Ezért is gond az hogy egyik szám tudja fogadni, a másik meg nem, pedig ugyanarról a számról megy el és ugyanazon szolgáltatónál van a két fogadó szám. Mondjuk nem Telenor hiba, de hogy tud szelektálni a küldőeszköz a számok közt? Ez az amit nem tudnak megmagyarázni.
Mi van akkor ha bizonyos okból a szolgáltató vagy a telefonunk levélszemét szűrője fogja meg vagy a szám felkerül a emeltdíjas SMS-fogadási listára, ami adott esetben tiltásra van állítva? Az kinek a hibája? Telefon függő lehet de nálam engedélyezve van a Kéretlen üzenetek megjelenítése opció. Meg a WAP push üzenetek is engedélyezve vannak, akármi is az.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha visszaolvasol már írtak számokat:
+36209000865
+36203124358
+36209000759
+4799910903
De ha az eredeti Telenoros számos megkapja a +36209000865 számról, akkor hogy lehet hiba az sms szervernél?
Elindul aztán ha a Telenor hálózatán 70-el kezdődő számot talál akkor megáll? Akkor a Vodafone-os miért kapja meg? Mert az 70-esről indul?
De a számhordozott Telekom számokra is elmegy a a +30-asról induló.
Én nem látom hogy az indulásnál lenne hiba -
-
zenner
friss újonc
(paypal sms stori) Van mégegy dolog, Közbe kicsit telefonáltam: A fogyasztóvédelemnek nincs hatásköre erre , nem tudnak foglalkzni az üggyel, átirányitottak a hirközlési hatósághoz. A hirközlési hatóságnál "eldobtak", hogy első körben a szolgáltatónál kell irásban panaszt tenni. én a telenor ügyfélszolgálatán keresztül tettem panaszt, 30 napon bellül emailba válaszolnak majd.
-
-
zenner
friss újonc
Sziasztok!
Beleszaladtam én is ebbe a paypal sms hibába. Hordozott, flottás telenoros vagyok 70 es számmal és nekem sem jön sms! Novemberben vagy December elején már akadtak vele problémáim, akkor késve érkeztek meg az sms-ek a lejárati időn túl. Ha jol emlékszem egyet sikerült megkapni időn belül és utána nem foglalkoztam a dologgal. Azóta nem használtam, tegnap probáltam de akkor már nem jött egyetlen egy sms sem.
Természetesen beszéltem a telenorral a szokasos válasz : náluk minden rendben. Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy a technikus egy bejövö smst lát a tegnapi napra. az valoban volt is a bankomtól.
Azért egy panasz jegyzőkönyvet irattam. A következőket probáltam : Mivel az éles paypal fiokomba nem tudok belépni, (sajnos nem volt beállitva második ellenörzés) ezért regeltem egy uj paypalt probára. hozzáadtam elöször a sajat 70 es telenoros számom: Nem Müködik! Hozzáadtam utána 20 as eredeti telenorost: Müködik. hozáadtam 30 as eredeti telekom: Müködik. hozzáadtam 70 es hordozott telekomra: Müködik. Ezekre azonnal megérkeznek az sms-ek. Nem látok logikát abban hogy a paypalnál lenne hiba.
Megvan pár régi szám amiről nekem érkeztek a megerősitők:
2019 nov-dec +36209000865 erről jött régebben google és mi account kód is
2019 nov +36203124358
2019 marc - juli +36209000759 erről is jött google és egyéb automata üzenet.
Hát egyenlőre ennyi itt tartok most.. ha par napon bellül nem lesz megoldása az ügynek telefonos sedítséget kérek a paypaltól és kikapcsoltatom az sms t.
Ja még annyi hogy próbáltam az uj paypal fiokba bekapcsolni at sms-t a 70 es számommal, kiirja a rendszer hogy ez a telefon már regisztrálva van. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Egy soha meg nem erkezo Banggod-os rendelest reklamaltam meg a PP-nal miutan az oldalon hiaba probalkoztam 4 alkalommal...
A claim-et kovetoen kaptam is emailt aminek a hatarideje hamarosan lejar, de eddig meg mindig nem hallottam semmit az ugyrol.Ilyenkor kulon be kell vonnom a PP-t v.mi uton-modon vagy...?
-
válasz
poolbig
üzenetére
A felhasználók személyes adatainak bekérése törvény miatt szükséges, rájuk is vonatkoznak a pénzmosás megelőzésére vonatkozó szabályozások, nem igazán te vagy ők választanak. Az EU-s adatvédelmi szabályozás is vonatkozik rájuk, nem Facebook szint. Így az adatokkal nem fog visszaélni senki náluk.
-
poolbig
aktív tag
Hali!
Én is belefutottam egy ilyen korlátozásba. Nekem személyi azonosságot igazoló iratot kérnek:
- Útlevél
- Katonai azonosító kártya
- Nemzeti azonosító
Útelvelem nincs, vagyis lejárt már évek óta, katona ugyan voltam, de azonosító kártyám sosem volt. A Nemzeti azonosító az a személyi igazolvány lehet? Mondjuk nem biztos, hogy nagyon szeretném elküldeni nekik a személyimről a fotót. Ez olyan figyel a "Nagy Testvér"-es érzést kelt bennem.
Üdv! -
válasz
Kecsotam
üzenetére
Ezzel a válasszal az gond hogy csak bizonyos Telenor előfizetői számokra nem érkezik meg az sms.
Nem írnak arról hogy a belső szűrők, ahol pl azt adja meg az előfizető hogy miről nem fogad hívást, vagy amit letiltott szolgáltatás, azok hibátlanul működnek-e. De tényleg előfordulhat hogy a Telenor műszaki háttere az teljesen más rendszerre épül, mint a Telekom, Vodafone és a DIGI mobil szolgáltatóké. -
Kecsotam
tag
Hivatalos Telenor válasz:
Köszönjük, hogy SMS szolgáltatással kapcsolatos megkeresésével hozzánk fordult!
Ellenőriztük előfizetése technikai jellemzőit, SMS szolgáltatása paramétereit, melyben nem találtunk hibát.
SMS üzenet kézbesítését minden esetben a küldő fél telekommunikációs szolgáltatója biztosítja. A pontos vizsgálat érdekében javasoljuk, hogy a küldő fél vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával.
A telefonszámot, amelyről az SMS-ek érkeznek a paypaltől nem a Telenor üzemeltetni, ezért a számról történő küldéseket nem tudjuk ellenőrizni. Az SMS-ek küldését a PayPal tudja kivizsgáltatni a futárszámot üzemeltető, vele szerződött telekommunikációs szolgáltatóval. Bár a PayPal ügyfélszolgálatától azt a tájékoztatást kapta, hogy a rendszerük feldolgozta a kérést és elküldte az üzenetet, ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tényleges SMS küldést végző szolgáltató ezt sikeresen végre is hajtotta.
-
válasz
PrometheusX
üzenetére
Köszi hogy megosztottad a megoldási módszeredet.
Annyit tennék hozzá, hogy ezt én is javasoltam már. Nekem 17 perc után sem vették fel azt a számot, hiába drágább az ír hívás ott 2 percen belül ment a dolog.
De ezek szerint csak működik a magyar telefonszám is, azzal hogy nem magyarul kommunikálunk továbbra is, de olcsóbb lesz a hívás.
A másik mobilszolgáltatós szám vagy nem számhordozott is jó.
Az alkalmazás hitelesítésnél meg nem elfelejteni hogy az a telefonnal össze van kapcsolva, egy gyári helyreállítás vagy újratelepítés, vagy a alkalmazás újratelepítése stb. előtt a PayPal legyen kivéve az alkalmazásból, mert akkor megint kezdődnek a nem belépési problémák. Akkor meg ezt kell leállíttatni a PayPal-al. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
PrometheusX
üzenetére
Illetve annyit mondott még, hogy mintha úgy látta volna a rendszerükben, hogy a telefonszámom országkódja duplán szerepelt volna - a rendszerük automatikusan felismeri a telefonszámot és akkor már nem szükséges beírni az országkódot. Ami azért kicsit furcsa, mert én nem emlékszem hogy úgy írtam volna be a telefonszámomat hogy +36 36 70 1234 567. Na mindegy, gondoltam ezt is leírom, hátha segítséget ad valakinek.
+1 dolog ami kimaradt: mikor azonosítani akartak, először az ügyintéző a customer service PIN-t kérte volna, ami nekem nem volt eddig. A Security menüben lehet beállítani, én megtettem hogy legközelebb kéznél legyen és ne kelljen diktálni az email címemet.
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Én is abban a cipőben jártam, mint sok ember: hordozott telefonszámom van, Vodafonos volt eredetileg 70-esként, ami most Telenornál van. Az SMS-ek nem érkeztek meg a telefonszámomra. Próbáltam más telefonba átrakni a SIM-et, jelszót cserélni, 2G-re állítani a telefonomat, nem sikerült. Eljutottam a Prohardveres fórumhoz (ide) ahol láttam, nem a PayPallal van a gond, hanem a Telenorral. Hogy megoldódjon a problémám, felhívtam a PayPal ügyfélszolgálatát hogy segítsenek törölni az SMS-es beléptetést.
A következő telefonszámon hívtam őket: 06-1-777-7944. Körülbelül 5 percet vártam mire sikerült egy angol ügyintéző hölggyel beszélnem. Elmondtam neki hogy az SMS-ek nem érkeznek meg, így szeretnék alkalmazás általi hitelesítésre átállni. Az ügyintéző elismerte a problémát, azt mondta hogy több bejelentés érkezett de az ő rendszereik jól működnek - az SMS-ek kimennek, és bizonyos szolgáltatóknál van a gond.
Azonosításhoz az email címemet kérték el (célszerű a NATO fonetikus abc-je alapján lediktálni az email címet), és utána meg kellett erősítenem bármelyik felvett bankkártyám utolsó 4 számát. Törölte a két lépcsős autentikációt a profilomból, amiről érkezett is értesítés emailben. Ezen a ponton betudtam lépni, és beállítottam az alkalmazás általi hitelesítést. Megköszöntem a segítségét és letettük a telefont.
Igazából eléggé frusztráló ez a probléma. Nem csak az, hogy napok óta nem képesek kijavítani a hibát, hanem a lesz*romság a Telenor részéről is (szokásos "mi mindent rendben találtunk" süketelés). Én azt tanácsolnám nektek, hogy hívjátok az ügyfélszolgálatot, és kérjétek hogy távolítsák el az SMS authentikációt, és használjatok alkalmazás általi ellenőrzést. Illetve ha gond lenne az angollal, kérjetek segítséget ismerősi körből, hátha valaki beszél belépőszinten angolul és tud segíteni.
Remélem tudtam segíteni, gondoltam leírom a tapasztalataimat.
Üdv,
András. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Mivel fizettél eredetileg ? Ha kártyával akkor ha az eladó refund-ként küldi egy az egyben megy vissza a kártya mögötti bankszámlára. Az csak keresztül ft a PayPal könyvelésen.
Ha egyenlegről fizettél az teljes egészben az egyenlegre kerül vissza.
Azt viszont onnan akár a következő fizetéskor elviszi. Ha több amit ki kell fizetni, akkor a bankkártyáról pótolja. Értelemszerűen ha ezt a vásárlást refundolják mivel két helyről szedte össze a pénzt az szintén két helyre megy vissza.
Gondolom akkor így világos hogy mi történt. 8,67+3,42= 12,09
A 12,09-es fizetéskor elment az egyenlegen lévő pénz és hozzátett a kártyáról.
Nme tünt sehova apénzed az egyenlegről, elköltötted majd visszakaptad
Egyébként ha a 12,09-es vásárlási tételsorra rákattintasz akkor lenyílik és látod a részleteket, hogy miként fizettél. -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Sziasztok.
Volt 2 hónapja egy 8.67 dolláros visszatéritésem. Ami nem lett továbbitva az otp s kártyámra,hanem rajta maradt a paypalon. Most a napokba is volt egy 12.09 dolláros visszatéritésem,ami valami 3700 ft körüli összeg,de csak 3.42 dollar landolt az otps számlámra. És továbbra is csak 8.67 dollar van a paypal számlámon. És a 8.67 et és a 3.42 dollart is 01.06. i visszatéritésnek tekinti a paypal. Hova tunt a novemberi 8.67 dollárom? -
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Több napja foglalkozunk vele.
A PayPal-tól eljönnek az sms-ek, ők azt fogják válaszolni hogy nincs probléma.
Mivel a Telenoros számokra is megérkeznek és nem látják hogy visszapattannak a számhordozottakról (kivéve aki az előbb írta) náluk sincs probléma. De cserélj sim kártyát, az sem oldja meg.
Én azt javaslom hogy sms belépési védelem kikapcsoltatás kell kérni a PayPal-tól és azután a hitelesítő alkalmazásra átállni. Vagy más szolgáltató telefonszámát használni.
A jelszó cserével sem tudom a belépést biztosítani, mert nem kapod meg az sms kódot a belépéshez.
Én írásban kommunikáltam a PayPal-al, de nem tudtak mit kezdeni a problémával, mert működik a rendszer.
De ha segítenek akkor oszd már meg, hogy miként lett megoldva. -
Nekem sima egyszerű, feltöltős (bár hordozott) telenoros számom van.
Nekem sem jön meg az üzi.
Érdekes, ha jelszóemlekeztetőt kérek, vannak más opciók is, mint az SMS.
Holnap, ha eljutok odáig, felhívom a Telenort és a PayPalt is. Valaki csak tud segíteni.

-
-ZeeZee-
senior tag
A Telenoros SMS bejelentkezéssel kapcsolatban:
Csak felületesen olvastam, annyi jött le, hogy gondok vannak az SMS-sel, mert nem érkeznek meg. Én számhordozott telenoros vagyok (30-as előhívóval), de nem IQ, hanem IT flottás. Megpróbáltam belépni, az ellenőrző SMS szinte rögtön megjött. Belépés sikerült.
-
Srácok akkor lehet hogy a flották tájékán is szét kellene nézni
-
vegyszer
addikt
Én iQpro flottás vagyok. Most egy hölgy a 1220-on azt mondta, hogy lehetséges, hogy a flotta kezelő az emelt díjas SMS küldést módosította, és ez esetleg okozHAT fennakadást.
Szerinte sincs olyan, hogy 12 27-én megjön az SMS, másodikán már nem. (feltéve, hogy a szerződési feltételek nem változtak valaki által)...Akik hordozott számos telenoros SMS hibája van, ők vissza tudnának írni, hogy publikus csomagban vannak-e, vág, flottában?
Köszönöm!
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Ők díjat nem vonnak vissza mert valaki "nem megfelelően" küldte a pénzt, írják is hogy ilyenért nincs felelősségvállalásuk. Nem téves levonás amitb ők okoztak.
Ha van lehetőség a bejövő tételnél hogy elfogadod vagy nem és nem utasítod vissza, akkor lekönyvelik és díjat vonnak.
Elméletben refundként visszaküldhetnéd a GB-nek, de annak semmi értelme. mert nem fogják megérteni hogy többet kell küldeni nekik, hogy te nettóban annyit kapj mint amit eredetileg fizettél. Elve nem értették, vagy nem akarták megérteni azt amit kértél. -
DeFranco
nagyúr
a poén az, hogy nem engedélyeztem nekik a walletra térítést, sőt, a visszatérítést sem engedélyeztem, a nem küldés miatt nyitott ticket "várok hátha tudják küldeni" státuszban volt.
erre érkezett egyszer minden előzetes értesítés nélkül mégis a refund - walletre.
már elkezdtem írni a paypalnak a levelet, de aztán más dolgom lett, és a levél elveszett, ne is próbálkozzak akkor vele teljesen esélytelen?
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Nincs arra lehetőséged hogy megreklamáld azt hogy levonták belőle azt a díjat.
A Gearbestnek kellett volna refundként kártyára a PayPal-on keresztül küldeni.
De technikailag azt nem tudja, mert már visszakaptad tőlük refundként a Gearbest walletre.
Évek óta nem vásárolok tőlük mert veszteséges volt a vásárlás tőlük, de amikor valamiért visszakérsz pénzt akkor jelezni kell nekik hogy mire kerüljön vissza.
A PayPal a valami ellenértékeként érkező (nem személyes tranzakció) pénzből levonja a díjakat, nem vizsgálja hogy ez így neked bruttó vagy nettó (az kettőtök dolga te és GB)
Egy üzleti vállalkozás nem küldhet személyes tranzakcióval pénzt.
A GB-től követelhetnéd még ezt az 1,79 $,-t amit vissza is adnak a Gearbest walletre -
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
van egy problémám egy gearbestes tranzakcióval kapcsolatban, amit szeretnék a paypalnél megreklamálni, ebben kérném a segítségeteket.
a probléma a következő:
- rendeltem 3 külön tranzakcióban 3 egyforma terméket, darabja 9,22 USD, összesen 27,66 USD
- a gearbest ezeket nem szállította ki, fel sem adta, nem volt raktáron, refundolta az összeget, de a gearbest walletre, nem az eredeti paypal fiókra amiről fizettem
- ezt megreklamáltam a gearbestnél, külön felhívva a figyelmet arra, hogy nem külön tranzakcióként, hanem refundként kérem az összeget, és/mert nem vagyok hajlandó semmilyen fee-t vállalni a refund miatt (gondolva itt arra a fee-re amit a paypal levonhat)
- visszakaptam a pénzt, de sima pénzküldésként, amire a paypal le is vont 1,79 USD fee-t
erről szeretnék egy ticketet nyitni a paypalon de nehézségekbe ütköztem.
1: első körben amikor ki kell választani hogy mit szeretnék megreklamálni akkor a bejövő tranzakciót nem engedi kiválasztani az alábbi szöveggel:
"We're unable to file a case on this transaction.
Since you’ve received this payment, you'll need to contact the sender directly to resolve your issue."2: a három eredeti vásárlási tranzakcióból csak egyet választhatok, ez érhető, de itt sem tudom hogy merre tovább ebben az esetben.
2/a: kiválasztom a tranzakciót
2/b: "i have a billing issue"
2/c: ezek közül választhatok:
"What type of billing issue would you like to report?
Incorrect transaction amount (I was charged an incorrect amount)
Subscriptions (I’m being charged for a subscription or a recurring transaction that I canceled)"Egyik sem igaz, és ha rányomok az incorrect transactionra akkor ott kéri a helyes összeget, ahol már nagyon távol vagyok az eredeti problémától.
Szeretnék tehát ennek (rossz jogcímen visszaadott, ezért fee-vel terhelt összeg) egy ticketet nyitni, de nem találom hogy hol lehetne, a fenti út pedig nyilván téves.
Merre induljak?
-
kovacsroli
senior tag
"A szöveg mindig transfer from your bank account bármely számláról érkezne, de elméletben van ellenőrzés a bankszámlára."
Ez mindenképp megnyugtató, hogy az én saját számlám nincs benne a buliban. Akkor vélhetően valaki tévesen az én ID-mre utalt. Gondolom majd rájön és megkeres valamilyen formában, hogy kéri vissza....vagy nem, az se baj
Köszönöm a részletes választ!
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Ahhoz utaljanak a az egyenlegedre csak a te traszfer id-et (átutalás azonosítója kód) kell megadni és a PayPal Unicredites bankszámlájának a számát és utalhatnak rá egy forintos számláról, ehhez nem kell hozzárendelni a bankszámlát.
Amikor ki akarod mozgatni a pénzt az egyenlegedről akkor kell hozzáadni a bankszámládat.
A szöveg mindig transfer from your bank account bármely számláról érkezne, de elméletben van ellenőrzés a bankszámlára.
Azt nem tudod meg hogy milyen számláról küldték, legfeljebb ha lekéred a konkrét információt tőlük, de azt inkább nem ajánlom.
Lényeg az hogy valaki tudja a te traszfer id-et (átutalás azonosítója kód) és úgy utalt rá. -
Lool nekem 15 mp alatt felvették, de csak angol nyelven beszélt a csávó a telefonba, majd letettem és egyből visszahívtak egy dublini számról. (+35)
Erre nem voltam felkészülve, hogy angolul kell beszélnem, ennyire nem is vagyok sajnos még pro most kezdtem újból neki az angolnak

-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Beléptél a PayPal fiókodba és ott látod az egyenlegen a pénzt? Ha nincs ott akkor átverés volt.
Add már meg azt az e-mail címet, vagy hasonlítsd össze ezekkel:
Ezek a PayPal hivatalos e-mail címei:
service@paypal.com
service@intl.paypal.com
paypal@mail.paypal.com
webform@intl.paypal.com
paypal@e.paypal.com, de ezt csak akkor használják, ha a felhasználási feltételek változnak.
Jöhet még felhasználói értesítés erről a címről: member@paypal.comHa nincs közte akkor átverés, ne foglalkozz vele.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Azért szerintem több szempontból aggályos:
1. ha az emailnek megfelelően valóban az én számlámról jött a pénz, azt jó lenne tudni, hogy mégis hogyan, amikor nincs hozzáadva, és miért legyek benne biztos, hogy a következő nem egy nagyobb összeg lesz?
2. ha valaki random félreutalt akkor pedig visszaküldeném neki, hiszen mi jogon költeném el más pénzét?
Persze ha pont te vagy ez a random személy akkor a válaszod alapján köszönjük, pelenka lesz belőle
Közben megkaptam a kivonatot, ami full üres.
A kérdésem továbbra is él: hogyan deríthetem ki, hogy honnan jött a pénz?ui.: feladó: "Bank Account"
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Nem mindegy? Költs el gyorsan azt sza...

-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
több éve inaktív, sosem használt paypal fiókomra az előbb érkezett 10.000 HUF. A következő emailt kaptam:
The transfer from your bank account to your PayPal account for the amount of 10,000 HUF is now complete. The funds are now reflected in your PayPal account balance.
A bankszámlám nincs, nem is volt összekapcsolva a paypal-lal és nem is kaptam sms-t a levonásról. Kivonatot nem enged letölteni, így nem tudom, hogy pontosan milyen számláról érkezett ez az összeg és miért.
Sajnos egyáltalán nem értek a paypal-hoz, így segítséget szeretnék kérni.Hogyan tudom kideríteni, hogy kitől, miért kaptam ezt a pénzt?
-
-
válasz
Kecsotam
üzenetére
Már leírtam. Ki kell kapcsoltatni a PayPal-al és használd az alkalmazás hitelesítést, a másik védelmi módszerüket.
A Telenor nem akarja, nem tudja megoldani. Akik nem számhordozást használnak azok megkapják, akik maradtak a Vodafone-nál azok szintén megkapják a 70-es számra.
Az új év indításnál elállítódhatott náluk valami, de ezek szerint nem ismerik a saját rendszerüket az embereik.
A PayPal-hoz hiába fordultam, tőlük kimennek az sms-ek és ez igaz is. -
Kecsotam
tag
Hangsúlyoztam. Beadtam egy online ticketet is a hibáról a telenornál.
Nekem gyanús, hogy 2020 január egytől vannak ezek az SMS problémák.Sok reményt nem fűzök a dologhoz. 1-2 ember bajával sosem foglalkoznak. Viszont ez így nagyon kellemetlen, mert szükségem lenne a Paypal-re.. Jó lenne ha SMS meg nem érkezés esetén lenne valami másik út...
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest