- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R2Bazsi15
tag
válasz
maj-viktor #34314 üzenetére
Takarék Hungária és én bent vettem át az egyik intézményükben(a legközelebbiben) de ilyen infót sem a levélben sem az oldalukon nem találtam, és említeni sem említették :/
-
R2Bazsi15
tag
válasz
maj-viktor #34300 üzenetére
Köszi a választ akkor majd elmászok egy ATM-ig aztán megvizsgálom, nincs a számlámon túl sok pénz mennyi a minimum összeg amit le lehet venni mert szégyen vagy nem 4 év alatt csak netes vásárálásra használtam a régi kártyám is
Ahogy írtam is annak a vásárlásnak én a számlámon semmi nyomát nem látom úgyhogy én nem tudom ott mi történt -
válasz
maj-viktor #34290 üzenetére
Ha kártyával fizetted eredetileg akkor legkésőbb ma a bankszámládon kell lenni.
-
válasz
maj-viktor #34288 üzenetére
Nem marad a PayPal-on ha kártyával fizettél, az megy automatikusan a bankszámládra. Ha a 6. napon sincs ott, akkor hívd a bankod. Azért a legtöbb bank, OTP, Erste, CIB max 3 munkanapon belül könyveli attól a dátumtól számolva hogy a zöld refund tételsor megjelenik a PayPal-on.
Viszont sms-t ne várj erre a tételre, nem biztos, hogy érvényes a banki sms értesítő. -
válasz
maj-viktor #34286 üzenetére
Nem, 3-5 munkanapot lehet várni mert a bankok némelyike lassú, de ne a kártyaszámlán keresd, hanem a főszámlán.
Ha rákattintasz a refund tételsorra ugye látod az hogy valamilyen kártyára küldve? Persze ha ez egy kártyás fizetés refundja, nem pedig annak fejében küldött pénz, mert az viszont az egyenlegen marad, nem megy sehova, az egyenlegről történő fizetés esetén is marad. -
válasz
maj-viktor #34196 üzenetére
Az hogy a bankja pénzt számol fel a jóváírásokért vagy a vásárlásokért az nem a PayPal miatt van.
Megnéztem nálam, mivel forintban jön a pénz az én Erste számlacsomagomban nem kérnek a jóváírásért pénzt, a PP a 6154 Ft-ra konvertált fontja 6154 Ft-ként lett jóváírva. Sem a PayPal, sem a bank semmi költséget nem számolt fel. -
válasz
maj-viktor #34179 üzenetére
akkor innentől egy darabig oké lesz.
-
Watcher45
tag
válasz
maj-viktor #34108 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség amit írok de vannak oldalak ahol a mobiltelefon számlakivonatát nem fogadják el közüzemi számlaként pl. Trasferwise lakcímigazoláskor erre külön felhívják a figyelmet. Lehet, hogy ezt nem vették nálad figyelembe ha más közüzemit nem adtál meg nekik.
-
válasz
maj-viktor #34106 üzenetére
Nincs magyar operátor, van az Üzenetközpont (Message center) ott írj ezzel a témával:
Ha volt valami szám (case, claim, dispute) akkor azt is beírod.
Neked a személyes adataidat kellett volna leigazolni, szig mindkét oldala, a lakcím igazolása amit megadtál, a lakcímkártyát meg kell "magyarázni" (mert külföldön általában a jogosítvánnyal igazolják a címet, a magyarokon az nincs rajta) és annak az csak címes oldala, de jobb egy közüzemiszámla a nevedre és címedre, a bankkártya vagy bankszámla tulajdonlás igazolása, a vonatkozó bankszámla utolsó számlakivonata, ahol a név és a cím egyezik a regisztrációs adatokkal és bankkártya számaival.
Vedd figyelembe hogy két lépcsős a rendszer elmegy az üzenet, jön az automata és arra válaszul elküldöd a probléma leírásodat és azután fog ember válaszolni.Hozzáteszem, a általuk is említett törvény rájuk is érvényes szabályai miatt ( 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról) ha úgy ítélik meg, függtelenül hogy te beküldtél mindent, akkor sem kötelesek a fiók limitálást feloldani és nem kell indokolni az okot.
-
gerisz23
őstag
válasz
maj-viktor #28944 üzenetére
Nekem már a supportos Maria írt vissza hogy egyem a husát.Írok az ID card mellé leírást,habár angol is ott van...nem értem én ezt..
Elküldtem csak most nem scannelve hanem lefotóztam,remélem most elfogadják..
-
gerisz23
őstag
válasz
maj-viktor #28869 üzenetére
Írtam ma supportnak,vissza is írtak hogy töltsek fel egy fotót a személyimről,vagy jogsiról etc.
A probléma az hogy azt a menüt nem látom ahol fel tudnék tölteni.Annyit esetleg megtudok tenni hogy kérek névváltoztatást ott eltudom küldeni még1x a személyim másolatát.
Ez járható út lehet vajon? -
gerisz23
őstag
válasz
maj-viktor #28873 üzenetére
Nekem se tűnt el,még várok hátha nézik mit küldtem...
Ugyanaz a resolve neki is
-
válasz
maj-viktor #28873 üzenetére
Amit az előbb írtál Resolve ua. mint itt a jobb alsó sarokban?
-
válasz
maj-viktor #28871 üzenetére
Lehet, hogy törölni kellene a PayPal sütiket és a böngésző gyorsítótárat, mert most már úgy néz ki, hogy minden rendben. És akkor sem jön elő az üzenő fal figyelmeztetés ha bemész oda és ránézel.
-
gerisz23
őstag
válasz
maj-viktor #28869 üzenetére
Én is azzal,nemtudom elfogadják-e,hanem akkor megpróbálok angol verziót szerezni vagy esetleg írok nekik hogy vegyenek fel,majd fordítok
Igaz nem vagyok perfect angolos xd
-
gerisz23
őstag
válasz
maj-viktor #28862 üzenetére
Nekem egy csengő jelzi fent hogy vmi gáz van,há rákattintok jobb oldalt kijön egy ablak hogy valami gond van a paypalommal.Ha rákattintok az üzire akkor dob be egy ablakot amin középtájékon van egy reslove felirat és hogy még arra várnak hogy én válaszoljak,amit kb 4 napja tehettem meg ismét,mert a lakcím kártyámat nekem sem fogadták el ,így számlakivonatot küldtem.Ha ezt se fogadják el akkor megpróbálok direkt kontaktot létesíteni vagy esetleg egy angol nyelvű telefon számlát vagy bankszámlakivonatot küldeni.Egyelőre csak csak nem zárhatom be az accountom ennyi amit nem enged.
-
válasz
maj-viktor #28862 üzenetére
Nem, mert nincs limitem. Ebből kifolyólag, ha a főoldal jön be neked is, akkor nincs limited. Ami nincs, azt nem tudja elővarázsolni
De kipróbáltam egy olyan fiókon, ahol van limit és fel is adta a megfelelő értéket. A link az jó. -
válasz
maj-viktor #28860 üzenetére
Az Összefoglaló Tippek röviden 2. pontban lévő link?
-
válasz
maj-viktor #28486 üzenetére
Én végig csináltam, azokat elfogadták amit írtam.
-
válasz
maj-viktor #28474 üzenetére
Mondjuk nevedre és címedre szóló közüzemi számla, a document type-ot a lakcímesnél lenyitod és annak megfelelőt választani. A megfelelő nevet azért adjál neki a név résznél.
-
válasz
maj-viktor #28470 üzenetére
Nem világos mert nem 1800-ról 2500-ra emeljük a limitet ha már ott tartasz, hanem nem lesz limit, csak a törvényi szabályozás szerinti figyelése a bejövő pénzeknek, majd 6 millánál foglalkoznak egy kicsit máshogy a dologgal.
Azt kell küldeni amit kérnek és olyan érvényességgel amit kének.
Valamikor régebben volt már róla szó a fórumban, rá kellene keresni.
Küldtem az érvényes szig mindkét oldalát, a lakcímkártya lakcím oldalát -6 hónap túli érvényességgel-, küldtem a bakszámla és a bankkártya aktuális számlakivonatát, lehet küldeni saját névre és címre, amely a PayPal-n is elsődleges cím szóló közüzemi számlát. víz, gáz, villany.
Maga a limit eltörlése úgy a 19. napon történt meg.Ha za okmányok lejárnak, akkor azért is kérhetnek újból, vagy a pénzmozgások miatt kérnek újból.
-
válasz
maj-viktor #25660 üzenetére
Ezt is többször írtam, hogy csak az adott termékért kért devizának megfelelő egyenlegről szedi a pénzt, ha van olyan az egyenlegen. Lehet hogy $-od van rajta, de fontot kell kiadni, a $ marad.
-
válasz
maj-viktor #25658 üzenetére
Asszem meg is van a megoldás... ha nincs elég pénz a paypal-on, akkor nem tud olyat, hogy 2deviza + bankkártya, csak 1deviza + bankkártya
Pontosan, teljesen logikus, azokból az információkból, amit itt megkaptál már rég rájöttél erre.
-
ZS3NI
őstag
válasz
maj-viktor #23755 üzenetére
Ostor ez a láb!
-
norbi2010
őstag
válasz
maj-viktor #23396 üzenetére
Akkor remélhetőleg nem válaszol. Fordítós topikról tudok, én is szoktam ott segíteni néha, szóval az angol része menni fog, köszi.
-
Camembert
csendes tag
válasz
maj-viktor #23238 üzenetére
köszi,
ugyan a csomag még nem érkezett meg, remélem meg jön így is.
Még csak pár dolgot rendeltem idáig, így ez az első eset, hogy nem ajánlottként (regisztráltként) küldik. -
válasz
maj-viktor #23119 üzenetére
Jól hallottad:
A 900710 Mozgóképfelvevő (kamera) és -vetítő, hangfelvevő vagy hanglejátszó készülékkel vagy anélkül : 3.70 %
A 8521900020 Digitális videofelvevő készülék:
- merevlemez-meghajtó nélkül, - DVD-RW meghajtóval is, - akár mozgásérzékelővel vagy mozgásérzékelési képességgel LAN-csatlakozós IP-kapcsolaton keresztül, - soros USB-porttal is, zárt láncú televíziós (CCTV) megfigyelő rendszerek gyártásához 13.90 %
De a sportkamerát a 3,7%-ra szokták tenni, mert inkább fényképezőgép kategória, mert állóképek is rögzíthetők, a másik meg csak folyamatos felvételre használható elsősorban. -
attiati
veterán
válasz
maj-viktor #22906 üzenetére
hol tudom megnézni 100%-ra biztosan, hogy a terméket milyen devizanemben kellett kifizetni?
A termék oldalán USD van kiírva, és az eladó USA-ban adta fel. Így feltételezem, hogy USD a termék ára.
Ráadásul a paypal számlámon levő USD egyenleget nem váltotta át, azt USD-ként kezelte.A hiányzó összeget egyenlítettem ki a paypalhoz hozzááadott USD kártyával (és USD egyenlegből).
Arra gyanakodok, hogy ezt kezelte valamiért GBP egyenlegként, és úgy érzékelte, hogy USD-re át kell váltania. De miért? Másnak is csinált már ilyet, hogy akkor is számol konverziót, ha minden ugyanabban a devizanemben van? -
Csapi007
veterán
válasz
maj-viktor #22904 üzenetére
Egyik webshopban "there was an error" másikban még hibaüzenet szöveg sincs, csak egy piros bekezdés háttér.
PayPal-on nem látok ezekkel kapcsolatban semmit, semmilyen tranzakció nem jelenik emg a listámban.
Másik böngésző, cookie törlés már mind megvolt. -
attiati
veterán
válasz
maj-viktor #22904 üzenetére
1. paypal magyar reg.
2. paypalhoz beregisztráltam egy mastercard bankkártyát, ami egy USD számlához, USD egyenleghez fér hozzá
3. a terméket USD-ben vettemAz ellenérték egy részét a paypalon levő usd-ből fizettem, a maradékot a bankkártyával.
De az USD-s bankkártyát GBP-ben terhelte be ! Miért? Minden USD-ben volt (a pénz is, a kártya is és a termék is) -
esde
tag
válasz
maj-viktor #22892 üzenetére
Oké akkor csaló vagyok.
Mondtam többször is hogy kérdeztem miért kaptam a limitet, NINCS rá értelmes válasz. "possible fraudulent or high risk behaviour.." ennél több infót nem kapok. Nem adtam el semmit ebay-en nem foglalkozom ilyesmivel. Ennyire hülyének ne nézz, hozzá volt adva bankkártya hitelesítve, ez nem az a limit. A szokásos hitelesítő adatokat kérték (bankszámla kivonat személyi stb.) ezeket beküldve pár napra rá ezt kaptam: This limitation cannot be appealed. Pénz vagy nagyobb cégektől vagy ismerőstől érkezett kizárólag ide. A 10e ft limitkor érkezett ide, sosem hagyok a számlán pénz mindig kiutalom. Ezért ragadt csak ennyi bent. Havi 200k+ mozgott a számlán.
"LOL" meg "mkay" ide vagy oda, aki olvas kicsit a külföldi oldalakon az tudja hogy a paypal minden szarért bezárhatja az accountot.
De kár ezen vitatkozni, én már lemondtam róla, más e-bankot keresek aki esetleg használja a többit, valami tapasztalat róla jól jönne.
Köszöntem. -
esde
tag
válasz
maj-viktor #22887 üzenetére
Tejóisten. Te teljesen félre érted az egészet... Nem használtam eddig belépést soha más ip-ről. Minden adatom hiteles volt, bankszámlakivonattól kezdve amit kértek a személyiig. Ezek beküldése után döntöttek úgy hogy lezárják véglegesen. Erre meg nem adnak értelmes választ hogy miért. A másik IP azért szükségeltetik KIZÁRÓLAG MOST hogy létrehozzak egy új accountot amit nem korlátoznak le egyből az IP címem beazonosítása miatt, hogy tudjam használni a PayPal-t. Mivel a legtöbb helyen csak ezt fogadják el fizetési eszköznek, ezért szükségem van rá. Innen pedig másik e-bankról/ra váltok át pénzt (ennél jobb megoldásom nincs erre).
"milyen 20$ levonásról beszélsz!?" Olyan MÁSIK e-bankot keresek PayPal-on kívül, amelyiknél PayPal-hoz HASONLÓAN nem számol fel "20$" díjat pl. az utaláshoz. Mert hogy a többi e-banknál magyarországi bankot nem igen veszik figyelembe és nem fognak ingyenes lehetőséget adni rá.
Látom hogy nem használod a PayPal-t csak ebay-ezgetésre meg hasonlók. Én és szerintem sokan mások szinte nap mint nap használják, és ők tudják hogy a PayPal tök random lekorlátoz a semmiért, aztán hiába bizonygatsz bármivel nincs fellebbezési lehetőséged tovább.
A linkeket köszönöm, de azért magyar fórumon kérdeztem, hogy esetleg másik e-banknál a hazai banki átutalásokkal van-e tapasztalata valakinek. Ezek a cikkek nem feltétlen a mi helyzetünkhöz íródtak. -
lilp
tag
válasz
maj-viktor #22865 üzenetére
mai levél: "as noticed ,your tablet chuWI HI8 has been tested and no problem now ,would you please keep the tablet ,and we will offer nice coupon and gifts for your next order ,ok ?"
kimegyek már kínába és behorpasztom azt az édibédi pofázatukat...
-
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #22861 üzenetére
na meguntam a xarakodást....nem irtam semmit a paypalnak...a régi felüleleten rámentem az új kód küldésére, abban a pillanatban jött az sms a KÓDDAL ! amit egyből vissza is irtam, és a következő kattintásra másr le is szippantottam a zsét a paypalról.
tanulság : ha lehet mindent a régi felüleleten intézzetek...( ja igy a az előző 400 at buktam de xarom le..) -
cidalain
veterán
válasz
maj-viktor #22876 üzenetére
Sok a digitális alfabéta sajnos. Vagy mi
-
janaman01
addikt
válasz
Értem, és köszi. Mivel mást már tényleg nem tudok tenni ezért irni fogok a paypalnak...itt már hiába várakozok...
Mondjuk a 400 ft valahová eltűnt az éterben -
lilp
tag
válasz
ott egy link a hsz-emben. spemall.com
korrektnek tűnnek, de akkor is kapjákmárbeafaszomhelyzet van. :/
-
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
Rendben, köszi. Csatolt webkártya, igen igen. Akkor teljesen megnyugodtam.
-
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #22812 üzenetére
no ..még mindig semmi azzal k..a 4 jegyű számmal kapcsolatban...látom neked azért pár nap és látszik a számlatörténetben..most felhivtam a bankkártya részleget ( nem a helyi fiók) és ott sem látnak semmit és nem is értik mi van
az előzmények: 2015 júliusában már megprbáltam egyszer aktiválni igy a kártyát , de utána valamiért nem irtam be a 4 jegyű kódot.....most ugye az új felületen megint intéztem egy ilyen aktiválási mizériát...viszont rámentem a régi felületre hogy ott nincs e több infó...azt kell mondjam hogy van, ugyanis ha rámegyek a kód beirására, akkor bead egy ablakot, és azt irja hogy 2015 ben küldtek egy kódot , amenyibben új kódot akarok akkor inditsak egy másikat...azaz az Ő rendszerük se jegyezte ezt a mostani kódküldést ? de akkor hogy a francba tünt el egyből a 400 ft és hogy a francba nem látja ezt senki az otp nél sem?... -
janaman01
addikt
válasz
Na igen pénteke este inditottam ezt az egész buziságot és még ma sem látszik....ehhh kezd fel ...szni....
Te Laza meg se szólalj ! Tudom várjak még egy napot
-
dptrsk
addikt
válasz
Azt megkérdezhetem, hogy ez a 400 forint a kód beírása után PayPal egyenlegre került, vagy még nem jelent meg sehol(= vissza kerül majd a számlára)?
-
Laza...
addikt
válasz
Mondtam, h várj még egy napot
-
válasz
maj-viktor #22790 üzenetére
Nincs vásárlási korlátozás
Pénzküldés és fogadás alap limitek vannak és ezek fognak eltűnni, ha megközelíti valaki ezek után a 2500 € (773K) összeget és még nem kértek tőle igazolást a személyes információkról akkor azt kérni fognak az EU-s Pénzmosás és terrorizmus elleni törvény alapján, de ez csak formalitás.
Itt lennének a limitek -
válasz
maj-viktor #22701 üzenetére
Túl tárgyaltuk, mindenki eldönti megéri-e az a 425 Ft neki, hogy egyértelműen bizonyítható vita esetén, hogy átvette-e a csomagot a címzett vagy nem.
A Paypal visszatérítést meg úgy gondolom ismerem. -
válasz
maj-viktor #22696 üzenetére
Még egy kérdés, Egyesült Államokba hogyan adod fel a küldeményt?
-
válasz
maj-viktor #22696 üzenetére
Ne hülyézzél már le! Mi bajod van?
Privátba leírtam, hogy miért. Több ember vesztett 30-70 ezer forintokat, de nem magyarázom már, hogy az átvételt fogadja el az eBay és a Paypal, nem a nyomonkövetést, hogy megérkezett.
A jelzőidet meg légy szíves válogasd meg."saját kézbe" nem egészen tértivevény.
-
válasz
maj-viktor #22672 üzenetére
Légy szíves ne adj rossz tanácsot. A 425 Ft-os tértivevény azért kell, hogy legyen hivatalos igazolása az átvételről, illetve külföldön máshogy megy a kézbesítés, nem minden ajánlottat visznek ki. Ezt a legtöbb országba ha tértivevényes, alá kell íratni a címzettel.
Az eBay és a Paypal szabályok szerint, nem az adott országba érkezés jogosít fel a vételár és a cserekészülék megkapásához, a kézbesített (delivery) állapot szükséges. Ez vonatkozik a webshopra is.Kértem már, hogy olyan információt osszon itt meg mindenki, ami tényeken alapul és másnak ne okozzon veszteséget.
-
vaksi8
senior tag
válasz
maj-viktor #22544 üzenetére
Ebben mi az okosság a paypal-nak, hogy más helyett fizeti ki a posta-szállítási költséget? Jó nálam nem egy nagy összeg, de akkor is..
V/ Nem! nem úgy értettem! Az összefoglalóban 2015-ös dátumra van hivatkozva, azt hittem ez évtől van valami változás!
-
HAX
tag
válasz
maj-viktor #22471 üzenetére
és V/ köszönöm a választ most már megnyugodtam, azt hittem valami probléma van amiért a társkártyámat vittem fel a rendszerbe, akkor várok.
-
shield
őstag
válasz
maj-viktor #22305 üzenetére
Bízom benne, hogy a főszámlára nem is lesz szükségem, mert amit átutalok a PP egyenlegre azt el is vásárolom. A Webkártyán is csak annyi lesz, ami a vásárláshoz szükséges.
V/ az 1500Ft-os kiadás elkerülésére küldtek mailt.
Lassan elkezdem a kisebb értékű vásárlásokat, bele kell jönnöm a dologba. A fiataloknak könnyebb, ebben nőnek fel. Amúgy sem igen kedvelem/kedveltem a bankokat.
-
válasz
maj-viktor #22305 üzenetére
No akkor tisztáztuk a témát.
Alapjában csak meg akarom kímélni a kezdőket az 1500 Ft téves utalási költség kifizetésétől, ha nem megfelelő bankszámlaszámra próbál a Withdraw-al pénzt kiküldeni -
válasz
maj-viktor #22302 üzenetére
Köszi az OTP-s könyvelési képet, így már egyértelműbb a dolog szerintem.
Annyit kérnék, hogy ha számlahozzáadásról van szó, én értem amit írsz, de ez megkavarja a kezdő emberkéket ezt hagyd már ki: de csatolt kártyával jó az ALSZÁMLA! (szóval mivel te csak vásárolsz alszámla....
Kártya esetén nem kell számlát hozzáadni, azt "viszi magával" a kártyának a száma.Ez OTP Webszámla Webkártya... klasszikus értelemben a Paypal-n csak bankkártya a használat tekintetében. Ezt is írod, de egy kicsit egyértelműbb így.
Vagy ha ez lenne: Net számlacsomag, akkor jó mert ezek vannak benne:
- A Net számla egy hagyományos folyószámla (főszámla)
- A webKÁRTYA számla (alszámla), a kapcsolódó virtuális webKÁRTYÁ-val az interneten végzett vásárlások értékének biztonságos kiegyenlítését szolgálja
- OTPdirekt szolgáltatások
- Betéti kártya, direkt a számlához kapcsolódó bankkártya -
Teodor52
senior tag
válasz
maj-viktor #22245 üzenetére
Szia!
Szeretném megtudni, hogy sikerült visszahoznod régi nézetre a paypal felületét?Tudom van az az opció lent baloldalt, hogy Old account view, de az csak addig tart amíg az adott menüponthoz tartozó oldalon tartózkodom amint váltok visszajön az új felület?
(#22273) V/ : Értem, és még egyszer bocsi a figyelmetlenségemért és köszönet minden segítségért mit írtál!
-
válasz
maj-viktor #22197 üzenetére
Valójában én is meglepődtem, mert a céges oldalak nem szoktak ilyen drágák lenni, vagy a "céges" eBay oldalak nem szoktak ilyen olcsók lenni.
Valószínűleg egy viszont eladó aki használhatja a nevüket és ő nagyker áron kapja és csak kicsi haszon kulccsal dolgozik. Talán. -
válasz
maj-viktor #22116 üzenetére
Most tényleg személyeskedni akarsz? Mi az hogy nem érti az egyszerűbb ember? Nem értelmetlenül írom, magyarul, a nyelv megfelelő szóhasználatával. Rajtad kívül senki sem reklamált hogy nem érti.
Akkor ha jól értem, amikor te leírod ugyanazt amit én, akkor te az egyszerűbb emberek nyelvezetére fordítod, hogy megértsék. Rendben.
De amikor nem írok valamiről, azt nem kell nekem tulajdonítani. Lásd ez a hsz első 3 sora.
Lapozzunk. -
válasz
maj-viktor #22114 üzenetére
Hol a francban olvastad ezt az én hozzászólásomban?
De kine találd már nekem, hogy a Webkártyás számlával nem fizethetek, mint hozzácsatolt kártya, amikor 5éve így van és így használom mindennaposan!Kártyával fizetsz aminek van egy háttérszámlája. És légy szíves olvasd el mit írtam, a lényeget még ki is vastagítottam.
Azok a számlák amelyek direkt kártyához kötődnek, nem adhatók hozzá ahhoz a funkcióhoz, amit a Withdraw esetén használunk.
És nagyon nem szeretem többször elmagyarázni a dolgokat.
Az egyenlegről pénzkiküldés, Withdraw csak a fő számlára mehet, ahova a járandóságait kapja és arról utal az ember különböző helyekre. Erről írtam, kibővítve hogy nem lehet kártyás számla. Hol olvastál vásárlásról a fenti mondatban?
Ez esetben kimaradt a konkrét tény. Ne tulajdoníts nekem olyan dolgot amit én nem írtam. -
válasz
maj-viktor #22093 üzenetére
Légy szíves nem beszélj félre.
Azok a számlák amelyek direkt kártyához kötődnek, nem adhatók hozzá ahhoz a funkcióhoz, amit a Withdraw esetén használunk
Te teljesen másról beszélsz. Ráadásul később meg indoklod azt amit én mondok. -
shield
őstag
válasz
Köszi a segítséget. Én is az OTP-nél vagyok és vártam azt amit a képeken mutattál. A webkártyát rendeltem a PP fiókhoz. A főszámláról utaltam rá, hogy a PP megtudja csinálni azt a 400Ft-os ellenőrzést, ez 3.-án történt. Akkor el is tűnt a webkártyáról kb. 600Ft, de semmiféle tranzakció nem történt (ezt írta).
Most néztem a webkártyát, már történt előre lépés, mert ezt fedeztem fel rajta: Előjegyzett kártyaforgalmak: -400 HUF
Igaz kódot még nem találtam, igaz 2 hét kellett mire eddig is eljutottunk. Nem semmi. Pedig itt szinte mindenki 2-3 munkanapot írt, nálam ez másként lett. Nem mintha sürgős lenne a dolog, de szeretnék már túl lenni rajta. Idős emberként nem vagyok járatos ezekben a dolgokban.Ha jól értelmeztem akkor jó választásom volt a WebKártya, ahogy írtad, a biztonság miatt. Ha esetleg lenne paypal withdraw, akkor meglehet adni a főszámlát.
Most akkor türelemmel próbálom várni a kódot. -
válasz
Ha lekönyvelte a bank 2-3 nap, akkor megy a PP egyenlegre, ha még zárolt állapotban írod be a kódot, akkor a kártyádra kerül vissza valamikor.
-
berobi78
tag
válasz
többen írtátok, hogy van "webkártyátok".
azt megkérdezhetem, hogy melyik banknál? én eddig csak az erste-nél találtam ilyen lehetőséget.
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #22092 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy a 400Ft-ot elvileg azonnal jóva kellett volna írnia a PayPal egyenlegemen... ez nem történt meg... (lehet van kis késés?)
Amúgy előzőleg a webszámlás bekötést nem értem miért nem ajánlod V!? Nekem így van kezdetek óta.... pont ez a lényege, hogy egy másik "számla - kártyához" tartozik az egyenleg így ha az üres "lelophatatlan"... betéti kártya lévén!
Ha nem ajánlod azt bekötni, akkor nincs értelme magának a WebKártyának - Virtuális kártyának...
Mert most saját példámat tudom: van 2 számlám (1 mindennapos használati) és egy "mondhatni félig megtakarítási... bár hivatalosan nem az, de a lényeg, hogy ami azon van, ahhoz nem nagyon nyúlok csak vész esetén... namár az első számlámon van mondjuk 100E Ft, amit így havonta költök kell - fizetés megy rá, stb., szal +fizu és egyéb plusz & mínusz rezsi - kaja, stb. (általános használat havi 1-200E)
És van a második, melyen mondjuk van több százezer (vésztartalék) és ehhez van kapcsol "alszámlás" WebKártya.... így innen - oda tudom töltögetni - feltölteni, mielőtt vásárolok... +1 biztonság (lévén pl. aliexpress-en is rendszeresen vásárolok, így az "alszámlán" gyakorlatilag mindig csak pár ezer, de inkább 0-hoz közeli pénz van és csak vásárlás előtt töltök át rá...
A kifizetésnél viszont igaz, amit írsz, ugyebár én is megszívtam annó, meg sokan mások is... hogy az alszámla (WebKártyás számla), csak egy technikai számla, így nem teljesértékű... pénzt csak a főszámláról fogad rá... így paypal withdraw - kifizetés esetén ugyebár nem szabad az alszámlát.... csak is a főszámlát megadni... különben nem jön meg a pénz és -1.500 Ft adminisztrációs költség mínuszba leszek!
-
válasz
maj-viktor #22048 üzenetére
Hivatalosan mi volt a lejárati ideje a kártyának?
De az hogy a kódot nem írtad be, nem befolyásolja a vásárlást, az csak a limitek felszabadítására vonatkozik.
De talán az OTP számlatörténetben nézd meg melyik számra könyveltek, miután letelt az érvényesség hónapjának utolsó napja. -
válasz
maj-viktor #21997 üzenetére
Nagyon gagyi a bankod, de hihetetlen, hogy egy érvénytelen kártyával fizettél. A februárban lejárt kártyám már tiltva van. De azt sem értem, ha lejárt akkor miért az volt még benne a rendszerben, miért nem cserélted az újra?
-
válasz
maj-viktor #21644 üzenetére
Nincs ezzel probléma, egyébként benne van a Paypal szerződési feltételeiben, hogy szúrópróba szerűen kérheti hogy azonosítsuk magunkat. Pl. jogilag a vásárlással szerződésekett kötünk és erre a 18 év alattiaknak, vagy akik korlátozottan cselekvőképesek nincs joguk. Sok fiatal "felhasználó" van és nem a Paypal a gyámjuk, ezt is ki kel szűrni, mert a különböző védelmek csak jogképes embereknek "járnak".
-
zoli731
újonc
válasz
maj-viktor #17299 üzenetére
Nekem is ez a bajom 1800 euro vagy tobb erkezet... Az anyjukat erkezett ! Irtam nekik telefonaltam is, hogy hogy merik szamon kerni a szemelyes adataimat mikor el sem ertem azt a 2500 Euros limitet meg az 1800-at sem. Azt mondjak megertik, hogy nem akarok kuldeni interneten szemelyes adatokat...stb. Mar a MNB-nek is telefonaltam, sot mar az MNB ugyvedeinek irok lassan. Azt irtak a message centerbe ezek a barom pay pal -esek, hogy az evforduloval automat torlodik ez a baromsag. Hat nem torlodott. szamol vissza, pdig uj ev van ! Latom neked letelt a 100nap mi tortent utana?
-
válasz
maj-viktor #21594 üzenetére
Ez nem a Paypal-hez tartozik.
A Banggood valamilyen promóciója. A legközelebb fizetsz 99$ felett, akkor jóváírnak neked $10 a PayPal egyenlegen. Bővebben a Banggood topikban. (Ha van)
Köszönjük, de nem kell legközelebb kép. -
Beni2360
félisten
válasz
maj-viktor #20644 üzenetére
Hát most beléptem megnézni, de szerintem átláthatóbb az oldal mint volt.
Kérdés több éve használom és még mindig nincs megadva a bank számla számom ez jelent valami hátrányt? -
válasz
maj-viktor #19813 üzenetére
Köszi az infót, nem voltam biztos benne, de akkor ezek szerint a te eseted rémlett fel halványan, hogy rövid időn belül vissza indult, és a bankszámládon is 1,5 nap alatt ott volt.
Ha belépsz akkor ez a sor:
Account Type: Premier Upgrade Status Verified Account Limits: View Limits
A végén a View Limits, az utána megnyíló oldalon Lift limits.
Ha nem látsz Account Limits-t, csak az első kettőt akkor nincs limited. -
válasz
maj-viktor #19731 üzenetére
Szerencsére korrektek voltak, írták, hogy igen megkapták 2hónapja..
Nem voltak azok, mert akkor szó nélkül küldték volna a pénzt, mert a Paypal szabályzata erre kötelezi őket. Nem tudod mit válaszoltak vissza a Paypal megkereséseire, mert amikor indítasz claim-t őket is megkeresik és lehet, hogy ők írták vissza a Paypal-nek hogy kamu a dolog.
Buyincoins nem tekinthető korrektnek, az hogy az Aliexpressen vásárolsz az oké, de ott több kínai eladó van és külön-külön kell figyelni a vásárlásokat és sajnos már ott sem működik a vásárlói védelem normálisan.
Szerintük kamu hirdető, a vásárlás napján befagyasztja a vásárlást amíg nem jelez nekik vissza -5 nap határidő- jön az értesítésük, hogy akkor refund. Nov. 12-i vásárlás és pénz még sehol -
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #18596 üzenetére
Ahogy ígértem megírom a végkifejletet...
Gyorsan leírva megint a helyzetet:
Termék rendelése: 2015.06.08.-án
feladva: 2015.06.16.-án
megkapva: 2015.07.06.-ánrossz modell-t küldtek, levelezés webshopon belül, partial refund felajánlás (kösz nem kell)...
jó ugyanez levelezés paypal-on belül... eszkalálás.... visszaposta címe megkapása...
feladva vissza: 2015.08.07.-én
célországba megérkezve: 2015.08.13.-án (track tovább nem működött - ilyen még nem pipáltam)PayPal felé szándékosan csak +2-3nappal azután adtam meg a TN számot, hogy már feladtam - él a szám 17track.net-en is...
Jó eközben ugyebár paypal visszaposta pénz visszaigénylése
(ez gyorsan pár nap alatt visszakaptam ~4E Ft)Erre paypal 1hétre rá Cancelezte a full refundomat, mondván nem valós a TN... mondom wtf? hisz ott a szám, a link, minden... úton van kifelé!
Jó postán vagy 5x voltam ezügyben (ott is gypsek dolgoznak, ők ilyenről még nem hallottak, "kerestetős (tudakovány) papír kitöltése... 2015.Szept.30...
30nap várakozás... semmi... ~35nap körül bemegyek, hogy mi a helyzet!? Várjak... jó várok... ~+45nap körül megint megyek... semmi, de holnapra utánanéznek (tényleg utánanéztek - kaptam egy levelet másnap, hogy a csomagot kézbesítették 2015.09.01.-én
mondom wtf? trackbe semmi nem látszik... jó akkor mondom írok a shopnak (mivel a paypal lezárta, így max. az ő jóindulatunkban bízhatok)
Szerencsére korrektek voltak, írták, hogy igen megkapták 2hónapja... mondom remek, és nem lehetett volna írni (hamár előzetesen direkt külön üzenetben elküldtem a webshop levelezésén belül a TN számot a paypal vita alatt is)... bepróbálkoztak egy 60%-os refunddal, meg kuponnal, mondom kösz kihagyom (hogy ők milyen kis haszonkulccsal dolgoznak... tipikus CtrlC CtrlV szöveg, első rendelőnél valszeg bejön, nálam több 100 rendelés után nem... bár megszívathattak volna, mivel a paypal protect már nem volt mögöttem, de mondom full refund... másnap elindították... 3-4nap megkaptam a számlámra vissza a ~15E Ft-ot... nem volt "egyszerű harc"!
(pénz vissza: 2015.11. 19)
Így 5+hó után visszakaptam a pénzemet... nem kis utánajárás után!
A posta track-re mondjuk kíváncsi lennék, miért "fagyott meg"...
PayPal elmehet a sunyiba, nem az első alkalom, hogy szívóznak tök egyértelmű helyzet esetén (régebben nem volt ilyen... de mostanában elég sok tévesen megítélt ítéletet olvasok nem kis összegekről)Na mindegy tanulság... ne hagyjátok magatokat... mégha minden veszve tűnik is
Webshop: buyincoins volt (régebben sokat vásároltam tőlük... mostanra már szinte minden aliexpress-es nálam)Mondjuk erről a pénzről már lemondtam, hogy meglesz az első nagyobb buktám... de mégse hahahaha!
Mondjuk nem is értem... ha vásárlás van paypal védelem (bár az se szent)... visszaposta elvesztés esetén ~10E Ft kártérítés a posta részéről!Jótanács! Ha 10E-nél értékesebb a külföldi levélcsomag, kérjetek rá biztosítást! (paypal 9.300 Ft-ig visszafizet, így azzal még simán belefér egy 50E Ft-ig biztosítás összeg, ha elveszne a csomag)
De legeslegesleges legvégső esetben (ha a paypal - posta leszar), a webshop "jóindulata".... (ahogy most esett nálam!
Persze az is röhej, hogy azért kell örülnöm, hogy pénzemnél maradok! Meghogy rendelek valamit, nem azt kapom amit rendeltem és még én járok utána 1000x és "visszakapom azt a pénzt", ami az enyém és nem én csesztem el! De ez van sajnos!
-
GIJoe
addikt
válasz
maj-viktor #19011 üzenetére
Nem semmi, mármint h elveszett még +ban.
Meg érted most esetemben 310$ért már igen jó
telefont adnak, nem egy használtat ami bármikor beszarhat...
Én értem h nem fogyasztóvédelem, de a tényt h újnak hirdetett
terméket árul, tehát becsap és ezt figyelmen kívül hagyják és a küld
vissza sablont húzzák erre is vicc... -
KDSH
tag
válasz
maj-viktor #18712 üzenetére
Köszi szépen!
A TN-en kívül még mit kellett ott bemutatni/feltölteni? -
sNORh
addikt
válasz
maj-viktor #18712 üzenetére
Én sem értem, mert Haverom kitalálta hogy leszarja a vámot, ő kifizeti és kell neki a teló, mondom jó akkor elindítom a vámeljárást és ha kell vegye át, mert pont telefont akart venni és még így mindig olcsóbb volt vámmal együtt mint ha vett volna egy hasonló tudású szolgáltatóst. Gondoltam a PayPal figyeli a TN-t és én is elfelejtettem lezárni a Claimet. hozta a postás, közben jött a mail hogy refund..
De mindegy, már írtam az eladónak, hogy indítson egy díjbekérőt PayPalon mert én nem tudok semmit csinálni már azzal a tranzakcióval én részemről teljesen le van zárva.
Intézkedik és visszakapja.
Jelzem nekem ez nem volt és még mindig nem érdekem, mivel más vette át a telefont, ő kifizette én nem akartam rajta nyerészkedni, visszafizetem az eladónak, csak nem értem hogy nem írtak még rám.Majd írok még hogy sikerült
-
Norbii87
csendes tag
válasz
maj-viktor #18670 üzenetére
Nagyon köszönöm neked és Hintalow kollégának is a választ!
Nem nagy összeg szerencsére, de ha pár nap múlva sem oldják fel, csak megkérdezem majd! -
azJENŐ
csendes tag
válasz
maj-viktor #18642 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Jenő
-
Zozzant
addikt
válasz
maj-viktor #18617 üzenetére
Szép az elmélet, de én nem küldtem vissza az egyértelmű kamu címre, a paypalt meg csak ez érdekelte, nem a csaló eladó aki karkötőt küld akármi helyett és még küldjem is vissza a karkötőt egy kamu címre. Neki adtak igazat. Ez meg a valóság.
ui. ja és hogy mi értelme lenne, hát hogy a csaló eladó addig húzza vele amíg csak lehet, 1-2 hónap eltelik az ide oda küldözgetéssel, vitatkozással, energia, ideg, idő idő .... aztán inkább lenyelem, ennyi értelme van.
-
Zozzant
addikt
válasz
Valószínűleg kamu a cím, így már én is jártam, egy park címe volt de a paypalt nem érdekelte.
-
válasz
Mikor lett eszkalálva?
-
válasz
maj-viktor #18592 üzenetére
Többször elolvastam amit írtál, de még mindig nem egyértelmű a szituáció.
Nem automata zárás volt?
Abban egyeztél meg az eladóval, hogy visszaküldöd és ő visszaadja az árát?
Amikor feladtad és elküldted az üzletnek hogy megy, nyomkövetés stb már akkor küldhette volna a pénzt.
Előszür az eladónak kell teljesíteni, ha ő nem teszi meg, akkor 30 napon belül a case indítástól claim-re tenni az ügyet, akkor fog a Paypal dönteni.
30 nap alatt nem ért oda? Mert egy Paypal case azután záródik automatikusan. -
válasz
maj-viktor #18476 üzenetére
Kösz, de lassú vagy.
Meg észrevettük. Lásd feljebb. -
dragunov1
újonc
válasz
maj-viktor #18303 üzenetére
Semmit nem kérdeznék meg tőletek, ha nem angol nyelven lenne
-
dragunov1
újonc
válasz
maj-viktor #18301 üzenetére
És hogy megy a dolláról forintba, vagy forintból dollárba?
Annak mik a költségei? -
válasz
maj-viktor #18299 üzenetére
Várjál már. Csak érdeklődik. Sajnos nincs PayPal fiókom
Inkább most kérdezzen, ne akkor már amikor a problémák jönnek elő, mert nem nézett utána. -
válasz
maj-viktor #18116 üzenetére
Touché.
-
válasz
maj-viktor #18020 üzenetére
a Account Limits: View Limits
Receiving limit per year előtti kocka bejelölés után a
Lift limits gomb -
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #18008 üzenetére
Igen az átváltást már régebben megcsináltam, nem volt kifizetödő, amikor a paypal váltott
, köszi mindkettőtőknek a segitséget !!#
-
válasz
maj-viktor #18007 üzenetére
Ugyebár a fizetésnél az "Other Conversion Options" rész, amit V/ írt
Nem azt írtam. A fizetési forrás cseréje.
Ez mindkét verziónál választható, nekem a bankom vált és akkor is tudok cserélni, az a lényeg hogy legyen annyi pénz az egyenlegen és a kártyán, azután lehet változtatni.
A linkelt második kép. Csak a kártyára vonatkozik a konverzió csere, az egyenleg felhasználása esetén a Paypal árfolyamon történik a váltás -
válasz
maj-viktor #18002 üzenetére
-
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #18002 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
-
válasz
maj-viktor #17968 üzenetére
Meg sem próbálta, úgy ahogy a szerződési feltételekben benne van, ezek még a visszaküldés költségét is önmaguktól állják, eddigi tapasztalatom velük az, hogy nagyon korrektek és ezért nem tartom tisztességesnek a negatív hozzáállást.
-
szmyky
aktív tag
válasz
maj-viktor #17968 üzenetére
Szia!
Levelezek velük, de nem tudok tőlük kicsikarni egy visszaposta címet...valami szerviz dolgot emlegetnek, hogy vigyem szervizbe, de ne legyen túl drága és ők beszállnak a költségekbe.
viccesek
De könyörgöm 3 napos telefonról van szó!!!
Élni szeretnék a jogommal és vissza szeretném küldeni és adják vissza a pénzem!Kénytelen voltam a PayP-re terelni, mert nincs kedvem fél évig irkálni nekik.
Ha most a Dispute-ban ad címet és én elküldöm a telefont nekik, akkor zárnom kell a vitát?És ha megérkezik hozzájuk a teló és ők nem fizetik vissza, akkor újra nyithatok Disput-ot?
Köszi!
-
válasz
maj-viktor #17955 üzenetére
A hogyan fizette a szállítási költséget csak az egyik töltendő, ha postán akkor az első.
How did you pay your return costs?
I have paid my return costs to the post Office or a courier service.
Alul a magyarázat egyértelmű, a teljes dokumentumban!
Ne tegyél már fel hibásan kitöltött anyagot! -
válasz
maj-viktor #17955 üzenetére
Attól még zavaró, mert a helyes részt tetted zárójelbe és kép után a közvetlen alatta lévő szöveg maradhat meg az ember agyában mert kiemelődik.
-
válasz
maj-viktor #17953 üzenetére
Kell nyitnod ügyet, mert ha megnézed a kitöltési form-ot, ott kérik a tranzakció számát...
Az ügy nyitás alatt nem ezt értette, ne zavard meg, a tranzakció történet, adott vásárlás, details, ott minden olvasható, ami kell.
Nem kell reklamációs ügyet nyitni a PP-n. -
válasz
maj-viktor #17853 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni, általában odafigyelek a biztonságra, ötletem sincs hogy miként juthatott be
(#17854) V/ : Jelszó/emailcím/biztonsági kérdés csere azonnal megvolt
Paypalon volt párszáz forintom még régebbről, és úgy szereztem róla tudomást hogy az OTP sms-t küldött hogy tranzakció történt a kártyámmal, (gondolom a paypal automatikusan a kártyáról szedte le a hiányzó összeget, mivel hozzá volt kapcsolva )#17865) AMDaZERG_1: De, alkalmanként szoktam torrentezni, de csak 1 oldalról szedek.
-
Oliverda
titán
válasz
maj-viktor #17810 üzenetére
"ha paypal egyenlegről meg paypalra free"
Nem free, csak ha országon belül megy végbe a tranzakció, amúgy 1%.
-
Ace owner
addikt
válasz
maj-viktor #17810 üzenetére
Még egy kérdés. Az eladó nem akarja a family/friends opciót hanem a pénz visszafizetési garanciás goods/services félét. Mennyire megbízható ez az utóbbi? Lehetséges hogy refundolja a pénzt és így ingyen hozzájut az adott dologhoz??
-
djnice
veterán
válasz
maj-viktor #17788 üzenetére
maj-viktor, V/ köszönöm a válaszokat, úgy néz ki megoldódott az ügy, szétszedettem vele a videót, valami szétugrott csak a mechanikánál.
Amúgy DPD-vel küldtem, náluk nem találtam semmiféle biztosítást a csomagra nézve. -
válasz
maj-viktor #17656 üzenetére
Korábban megadott számlaszám / tulaj / bank névét helyesen adtad meg!?
(azonos a tulaj PayPal és bank között?)Automatikusan feladja, mit rontana el? A név sorrend meg tökmindegy, számlaszámokat azonosít.
Az én bankom is ma 27-én könyvelte a 23-án délelőtt withdraw pénzt.
-
Laraxior
titán
válasz
maj-viktor #17656 üzenetére
Igen withdraw.
Nem ez az első, már elég sok pénzt küldtem, eddig mindig megérkezett a második napon.
Több mint 20ezer forintról lenne szó, úgyhogy nem szeretném ha a levegőben kötne ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy ruhás topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged