- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Pénteken fizettem a paypal-on keresztül 1085 EUR. (Pontosan: 1,083.95 EUR)
Először beterheltek kb. 336e Ft most nézem a online bankomat... és van egy ilyen rész:
Nem könyvelt devizaátutalások -356 020,41 HUF gondolom ez lesz az, de ennyi?Beállítottam, hogy a bankom váltsa (2. opció) az összeget, ne a paypal.
Azóta nem vettem semmi mást és előtte sem!Tudtok valami okosat mondani?
-
axioma
veterán
válasz
Zirowe #15830 üzenetére
Vegulis ez egy olyan dolog, hogy vagy jo a heurisztikajuk, hogy mi a csalasnak kinezo es mi nem, vagy nem. Abban igazad van, hogy a nevegyezest ha beleszamolja, akkor lehet hogy riasztasi szint ala kerul. Persze neked most az a jo, ha nem lesz belole azonositasi procedura; ami egyebkent amugy se jelentene azt, hogy valami rosszat csinalsz, csak azt, hogy ellenorzik, hogy valoban igy van-e
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #15828 üzenetére
axioma: ha csak ezen mulik, akkor tudom mas ipvel csinalni, de miert jelezne, ha igazabol nem csinalok semmi rosszat, plusz a ket accban egy nev egyezik, tehat latjak, hogy van rendes kapcsolat.
A nevek meg ugye ellenorzottek a kartyakon szereplo nevek alapjan. -
axioma
veterán
válasz
Zirowe #15827 üzenetére
Szerintem ne lepodj meg, ha erre beindul valami csalast jelzo trigger a paypalnal... uj account, penzt kap azonos ip-rol belepett usertol, es semmit nem csinal vele csak egybol kiutalja. Legalabbis remelnem hogy ilyenkor is eszreveszik hogy akar csalas is lehet, nem csak olyankor amikor semmi ennyire konkret okuk nincs ra es megis szivatjak a usereket.
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #15824 üzenetére
Csinaltam uj ppt, beallitottam a bankkartyam.
400ft zarolva, kod beirva, 400ft jovairva a pp szamlamon.
Status verified.
De a bankszamlamon van egy masik pp zarolt tetel 274.38ft ertekben, 1 usd.
Ez is jova lesz irva?Bankszamlakhoz pedig hozzaadtam a szamlaszamomat (ehhez van kotve a bankkartya is).
Ahhoz is fog majd tarsulni egy probaterheles?
Profile/bank accountnal szerepel primarykent.Elvileg mar kuldhetem is ra a penzt a masik pp accrol es onnan a szamlamra?
-
válasz
blue eyes #15825 üzenetére
Elég kacifántosan fogalmaztál. Ha a PP számládra kifizetést kapsz, akkor az a PP balance (egyenleg)-re kerül (ez bejövő pénz, Neked fizetnek valamiért, vagy pénzt küldenek). Ami a kérdésed második felét illeti (kimenő, vagyis fizetsz valakinek), automatikusan nem vonják le újból, ha elsőre sikertelen. Ilyen esetben nem is kapod meg a kifizetni kívánt terméket, csak a sikertelen fizetésről szóló értesítést.
Ha lesz elég pénz a kártyához tartozó számládon, akkor próbálkozz újból.
-
blue eyes
tag
Sziasztok
Ha a PayPal számlára kapok kifizetést akkor levonják a 4.99 $ vagy a bakszámlámon lesz elég összeg akkor levonják automatikusan vagy csak ha újból ki akarom fizetni?
-
válasz
Zirowe #15822 üzenetére
Semmi. Ha csinálsz egy saját accountot, és egy másik PP-ről "utalsz", úgy, hogy a PP egyenlegen van pénz, az ingyenes (válaszd a "Send money to a friend" opciót). A Withdraw (kiutalás számlára) is. Ajánlott lezárni (törölni) a régi accountot, ha kész vagy, és Anyukád nem kívánja használni a későbbiekben
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #15813 üzenetére
Megneztem a banki adatokat ppn, sajnos a bankszamlam nem jelenik meg.
Uj megadasakor pedig a csaladnev nem valtoztathato meg, ami problemas, foleg, hogy irja, hogy ha sikertelen a probaterheles, akkor levon 1500ft-t.Az a problema, hogy a pp fiokomat meg kb 6eve csinaltam, akkor nem volt sajat szamlam, igy anyu kartyajaval regisztraltam, az o neven van az acc.
Ha nevet akarok valtoztatni, akkor keri a szemelyim masolatat meg azon doksiket, amik bizonyitjak a nevvaltoztatast.
Az en nevem meg csak reszben egyezik anyueval, csak a masodok csaladnev azonos, nem tudom mennyire lenne okes beallitas szempontjabol, ha ugy adom meg a nevem, hogy csak a kozrpvso vezeteknevet adom meg.Az lenne a kerdesem, hogy ha moat csinalok egy !asik pp fiokot az en nevemre es hozzarendelem az en kartyamat es bankszamlamat, majd a regi pp fiokrol atkuldom magamnak a penzt, onnan meg a szamlamra, akkor annak milyen koltsegvonzata lehet?
-
regos
tag
üdv
az eladó rossz terméket küldött.sokáig vitáztunk ami ascalate-ba nyúlt.A PP ugy döntött küldjem vissza és akkor refundol az eladó.viszont azon volt a vita,hogy drágább vissza a posta mint a termék és én nem szerettem volna visszaküldeni csak ha vállalja előre a postát.ilyenkor mi a teendő?
Feladom a postán trackingel bármennyibe kerül és azt kifizetik nekem utólag?
PP-n bemutatom a feladóvényt és kész?
ez durván 1db 20x20x20 méretű 0.5kg-os csomag,postán érdemes küldeni csomagként vagy ki hogyan szokta?
ezt kaptam a PP-től:After careful review, we have determined that you are eligible for a refund. To qualify for this refund, please ship the items whose claims were granted back to the seller in their original condition and keep your tracking information. You are responsible for shipping and handling costs.
Please mail to:7th Floor-xiaoxia PP, Building F6.Juyin Technology Industry Park, Ganli Industrial Zone, Bulan Road, Buji Street, Longgang District,, Shenzhen, Guangdong Province 518112 China
Please provide online tracking information by Feb 2, 2015. Once we confirm that the merchandise was delivered, we'll process a refund based on our protection policies.
If the item is 55,000 HUF or more, you must request that the package is signed for when it is delivered. -
Anonimiti
csendes tag
Sziasztok!
December 24.-én limitálásra került a PayPal fiókom elméletileg illetéktelen belépés miatt. Ezt gondolom azért kaptam, mert véletlen IP. módosítóval, külföldi IP. címről jelentkeztem be. Meg is kaptam a levelet és a teendőket, hogy mit kell tennem a visszaállításhoz.
Sikeresen váltottam jelszót és biztonsági kérdést is, már csak a bankkártya csatolás maradt hátra, viszont ha a Bankkártyámat, ha a Bankszámlámat akarom csatolni, akkor is azt a hibát kapom, hogy limitálva van a fiókom csatoljam a bankkártyámat. (Fucking logic...)
-
bgabi1
aktív tag
Túl vagyok egy sikeres Unicredites utaláson és egy TO PUP-os feltöltésen. Tegnap éjjel Szintén TOP UP-al töltöttem fel egy nagyobb összeget, de ma hiába keresem a számlámon, nincs ott. Premier a számlám.
A múltkor már reggel 8-kor ott volt a pénz. Figyelmesen töltöttem ki mindent, közleménybe is a friss utalandó összeghez tartozó számot írtam, utalásnál a 23.-i dátumot adtam meg, mást meg el sem lehet rontani, - gondolom én. Böngészem a PP TOP UP Helpet is, de nem találtam rá a megoldásra. Lehet, hogy nem is kell keressem?
Aki többször töltött már fel - mennyi az átfutási ideje max egy ilyen tranzakciónak? Elronthattam-e valamit?
Köszönöm előre is! -
Hintalow
senior tag
Ez alapján csak akkor van díj, ha a tranzakciót kapcsolt bankkártyával csinálod.
Tehát ha elötte felutalod az összeget a paypal egyenlegedre, akkor elméletileg a paypal nem-túl-jó árfolyamán történő váltáson kívül nem lesz költség (leszámítva az esetleges banki utalási díjjat, ha van)Lehet még szó "cross border fee" -ről, de nem tudom, hogy ez mikor, és melyik félre alkalmazandó, erre (és minden költséggel kapcsolatos kérdésre) itt van a válasz, de ember legyen a talpán, aki egészében átlátja, hogy mi a dörgés
-
axioma
veterán
válasz
Zirowe #15811 üzenetére
Ha szoktal utalgatni akkor azt a szamlat mar magatol eltarolta elvileg (korabban irt tapasztalatok szerint). Nezd meg, lehet hogy semmit nem kell csinalnod, csak elinditani a visszautalast.
szerk. ja lehet hogy kezzel at kell elotte valtani forintra, de nem biztos, csak ha ezert akad el mert nem ft a balance, akkor valtsd - sajna ez esetben az o szar arfolyamukat nem lehet meguszni ugyse, max. az automatikus es a kezi valtas picit elter (alt. az automatikus javara, ha jol tudom) -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kérdés: paypalról pénzt küldeni a bankszámlámra.
Kb hány munkanap és mennyi a díja (arányos vagy fix)? -
sbazsi
veterán
Van most egy kisebb összeg a pp számlámon usd-ben.
(vettem valamit, nem volt jó, visszaküldtem, visszakaptam a pénzt)
Kérdésem, hogy hogy járok a legjobban, hogy visszakerüljön a számlámra a pénz?
És hogy tudnám USD-ben átutalni a számlámra? Forint számlám van, de a pp 264-en számol, a bankom vételi árfolyama 269. -
Repsol600
addikt
válasz
Intruder2k5 #15794 üzenetére
Sima levelezésben beszéltünk. Írok neki, ha most se fizeti vissza, akkor dispute.
-
bgabi1
aktív tag
válasz
pakriksz #15799 üzenetére
Köszi a választ, nagyjából borítékolható volt ez a verzió, hát ez van, valamiből meg kell éljenek.. Ha sokat vásárolnék nem is gondolkodnék a társításon és a másik, hogy mindig nagyon szigorú voltam magammal az adataimat illetően, főleg a bankkártyával, de majd alszom rá egyet-kettőt.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Paypal-al szeretnék pénzt küldeni egy termékre egy magánszemélynek.
Gondolom ezt kell választanom: I'm paying for goods or services
2db kártya adatai vannak fent a rendszerben. Az egyikről szeretném ha levonnák az összeget amit el akarok küldeni...
Ez így megoldható?
A pénz küldés nem milyen összegbe fog fájni? (~350e Ft utalok)
-
Nem probléma, csak szívat, húzza az időt! Ezt sima levelezésben írta, hogy visszafizeti a pénzt, vagy case-t nyitottál rá? Egyébként minden adatodat tudnia kell, ami a refund-hoz szükséges, mert vissza tudja keresni, hogy honnan fizették ki, és oda megy a refund is...
-
Hintalow
senior tag
válasz
pakriksz #15790 üzenetére
Már lentebb írták, hogy mi a helyzet.
Te azon a vonalon gondolkozol, hogy ha forintod van, hogyan tudsz más devizában vásárolni, úgy hogy ne bukj a konverzión (leginkább sehogy)
Ő pedig arról beszél, ha alapból devizája van (jövedelem, eladás stb.) hogyan tudja felhasználni váltás nélkül -
.DLL
veterán
-
-
bgabi1
aktív tag
válasz
mr.tamasbiro #15776 üzenetére
Én sem rég kezdtem, de azon átestem, amit kérdezel. Vásárolni lehet kártya hozzárendelése nélkül is.
Utalásra a legjobb módszer a PayPalon belüli Top Up módszer. Másikat nem is ajánlok, bár nálam a kp-s Unicredites befizetés is bejött, de maradj csak a TOP UP-nál. Ehhez viszont kell, hogy legyen Netbankod, ami ha nincs, akkor azt percek alatt nyithatsz a bankodnál, nekem Erste ingyenes.
Tehát: My Account - Top Up - Account instantly - bank kiválasztása - pénzösszeg stb.
Transfer ID-t add meg a megjegyzés rovatban, semmi mást, ezt pedig a TOP UP - in a few days menűpont alatt találod. A bankot nem gondolnám, hogy hozzá kell rendelni, azt neked kell majd kiválasztani az utalási folyamatnál, hogy melyik bankban van a számlád, ahonnan utalni akarsz. Hozzá teszem kezdő vagyok én is, fenntartással fogadd, amit mondtam, de próbáld ki így, TOP UP-al órákon belül PayPalon a pénzed. -
válasz
Repsol600 #15778 üzenetére
Semmi ilyet, még véletlen sem. Küldje vissza PP-re (mail címet adsz neki, hogy oda küldje), és ennyi. Ha neked a saját számládra kell, akkor Withdraw. Közvetlenül soha nem utalunk/utaltatunk, mert annak nincs nyoma. A másik, hogy elvileg nem is tudna Neked utalni. Az egyik, hogy magyar PP-re forintban kellene utalni, a másik, hogy emlékeim szerint az ilyen utalásos Top-Up dolognál a számla tulajdonosa és a PP account tulajdonosának egyeznie kell.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Mit kell megadnom ahoz, hogy tudjanak nekem a Paypal számlámra küldeni pénzt? Unicredites számlaszám + Transfer id elég? Kínából rendeltem, és mivel nem olyan volt mint amit rendeltem, az eladó küldene vissza pénzt.
-
mr.tamasbiro
őstag
Teljesen új vagyok ebben és a következő kérdésem lenne.Kell kártyát hozzarendelni ha csak vásárolni akarok? A paypay számlára ha utalok mit kell megadni a megjegyzes rovatba? email cim vagy a regisztraciokor kuldottegy confirmation code-ot. A sajat bankomat is utalaskor hozza kell rendelni?
-
Declare
őstag
Egy kis fejlemeny a törtenetemhez/problemamhoz.
Annyit sikerült kideritenem, hogy a paypal olykor csinal ilyet, hogy meghülyül, es nem enged fizetni....ez valami plussz biztonsagi dolog, mert, hogy allitolag nagyon sokan probalnak visszaelni azzal, hogy nincs a paypal on ugye penze, de nincs a hozzakapcsolt folyoszamlan sem.
Azt mondtak most neke, hogy utaljak valamennyit a paypalra es akkor utanna remelhetöleg engedni fogja a tranzakciot (szoval en most akarok vasarolni kb 100 euroert, utaltam paypalra 30 at, ha minden igaz leveszi a 30 at onnan, a maradekot a szamlamrol es utanna mar normalisan fog müködni....). Majd leirom mi volt. (hatha erdekel valakit
)
-
trialboy
tag
#15725-re valaki??????!!!!?!
-
VW
aktív tag
Olvastam valahol,hogy külföldi webshopból történő vásárláskor kedvezőbb a saját bankkal váltatni a forintot euróra/dollárra mint a Paypal-al.
Ezt a lehetőséget hol és hogyan tudom kiválasztani? A bankom vagy a Paypal oldalán? -
agroman
aktív tag
evekkel ezelott meg a bankszamladrol valo utalassal is lehet azonositani magad.
azt hogy most hogy van azt nem tudom, de ha a kozeljovoben haza akarsz utalni, akkor mindenkepp
erdemes kiprobalnod, mert igy tuti, hogy jo szamlaszamot rogzit a PP es ha igaz meg, akkor azonosit is teged. -
qpmex
tag
Üdv!
Megszeretném erősíteni a paypal számlámat akkor mi a teendő?
Bankkártya mindenképpen kell? Mivel most csináltattam először bankszámlát és a hozzá tartozó kártyára még 3 hétig várni kell.
A bankszámlaszámmal nem lehet megerősíteni paypal számlát?
Lehet hülye kérdés de még nem csináltam ilyet.Másik kérdésem az hogy ha nincs megerősítve a paypal számlám akkor is letudom kérni pénzt a bankszámlára, vagy ez nélkülözhetetlen?
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Ha van X valutám (kp), és egy angol webshopból szeretnék rendelni ahol ugye Fonttal kell fizetni, mi lenne a legjobb metódus, hogy felhasználjam azt a valutát?
Ahogy olvastam a Paypal a Unicredit banknál csak forint számlát vezet, így az egyik út a valutaváltás -> forint feltöltés -> majd vásárlásnál ismét valutaváltás (2 konverzió).
VAGY el lehet-e egyből utalni a valutát az eladó számlájára? (ekkor csak 1 konverzió történne X-ről Fontra) Ez a része tudom, nem PayPal, de valamennyire a témához kapcsolódik)
Előre is köszi! -
bgabi1
aktív tag
Ami különbség a két tranzakció között, hogy az ezer forintom ami utalással ment Trusk-on keresztül, ott van egy issue refund gomb. Keresem még rá a válszt, csak sejtem, de biztosan nem tudom.
-
bgabi1
aktív tag
Örömmel értesítek minden segítőmet, hogy a 30000Ft-os Unicredites készpénzes befizetésem Ufo néven is összeírva a transfer ID előjele a transferkaraktersorral, azaz tele szépséghibával is megérkezett kereken 2 munkanap alatt a PayPalomhoz, úgy, hogy PayPalnal first name nekem a vezetéknév és így egyezik a banki nevemmel. Szegény bankos. Elég lett volna egyszer elmondania, hogy név nélkül és összeírt karakterekkel is oda kerül a pénzem. Én meg elismételtettem vele 4-szer. Nah az első ijedtségen túl vagyunk! Ennek ellenére ezentúl TOP UP minden kezdőnek ajánlom magammal együtt, így engem sem lát többet szerencsétlen bankos.
-
Declare
őstag
válasz
Hintalow #15760 üzenetére
Jah, köszönöm, tudom, hoy nem azert nem irjatok le a megoldast, mert utaljatok a hoembereket
A vicc az, hogy kerdeztem mashol is, nemetorszagban elö magyarokat is....mindenkinek pikk pakk müködik, siman regisztracio, hitelesites es megy a fizetes.....nemet ismeröseimnek is es mindenki a vallat huzkodja, meg a szemet meregeti, hogy nekem mitöl van ez........ennel jobban asszem semmi nem tud idegesiteni........
Alapbol igen, EC kartya van a legtöbb banknal. Van ugyan ugy mastercar es visa is, de egyreszt van több üzlet, ahol csak EC kartyat fogadnak el, mastercardot pl nem, ezen kivül nekem 50 euro lenne evente, ha mastercardot szeretnek valtani.
Na mind1, nem tudom mi van, probalkozom azert, ha sikerül megoldani majd beirom....ettöl függetlenül ha barkinek ötlete tamad, vagy hall valamit ami segithet nekem, akkor dobjon egy üzit legyszives
-
Hintalow
senior tag
válasz
Declare #15754 üzenetére
Ahogy látom már megválaszolták, hogy nem fogsz itt választ kapni a problémádra
No nem azért, mert nem akarunk segíteni, hanem mert a bankrendszer/paypal működése országonként más és más. A német oldalon gondolom ez valami direct debit (itthon a csoportos beszedés talán a párja) működés lehet, de ennél többet nem fog szerintem senki segíteni.A németeknél alapjáraton mindenhol maestro/electron kártyák vannak, amiken nincs cvv kód, ott a teljeskörű online használatra dombornyomott kell (ami arrafelé mindig a hitelkártyával egyenlő)
És igen vannak olyan elfogadóhelyek, amik nem igényelnek cvv biztonsági kódot, tehát gyak. bármilyen kártyával lehet náluk fizetni. Ilyen az amazon, meg még hirtelen az abeebooks.co.uk jut eszembe, ahol így működik. Ennek annyi a titka, hogy a cvv kód használata nem kötelező, ha az elfogadóhely megfelel bizonyos kritériumoknak, elfogadhat anélküli kártyákat is.
bgabi1:
ne görcsölj, a pénzed nem fog eltünni, viszont ahogy írtam, készülj fel rá, hogy elbuzerált sokáig tart majd, amíg visszakapod (főleg ha elszúrták a nevet is)
A névsorrend is túl van görcsölve, a havi fizum tenném rá, hogy mindkét esetet gond nélkül kezeli a paypal, ha voltak is annó emiatt fennakadások, amikor elindult Mo-on, valszeg hamar rájöttek, hogy a saját érdekükben ne nézzék a sorrendet, hiszen a világ nagyrészéhez képest mi pont fordítva használjuk a kersztnév/vezetéknév párost, nem teheti meg a paypal, hogy csak egyfélét fogad el, mert a népek fele magyarosan írja, hiszen magyar, a másik felük angolosan, hiszen egy amerikai szolgáltatást használ.
A paypal meg kb letojja a sorrendet, csak stimmeljen a név. -
bgabi1
aktív tag
Kezdőként meg volt az első kis eredményem. Este 1/2 12-kor feladtam az utalást Top Up menűből, reggel nyolckor belekukucskáltam a PayP-ba és ott tanyázott a mani. Korrekt! Már bánom azt a név elírós találgatós Unicredites bohóckodást, lehet sosem látom vissza a 30000-met, bár azt írtátok, hogy nem így lesz. Végtére is még csak 2 munkanap tellett el péntek dél óta.
Lenne egy kérdésem is. Itt a legtöbben mondjátok, hogy a first name, az a keresztnév. Én oda a vezetéknevemet írtam szándékosan. Így PayPalon a nevem épp az, ami itthon is, azaz a bakomban. Ezt nyilván azért tettem, hogy egyezzen a névsorrend. Ha fordítva lenne, akkor nem egyezne és akkor nem is utalták volna a pénzt? Mert ugye csak saját számláról lehet utalni és a név sorrendjének is egyezni kell.
Feltételezem, hogy feloldották már ezt az alapszabályt, vagy pedig jól cselekedtem és tényleg oda azt kell írni.
Erre a választ a mai napig sem tudom biztosra.. -
peti0211
csendes tag
paypal-on mennyi időbe telik egy vita ? rendesen irtam indoklást, képeket csatoltam, stb.
-
croli
aktív tag
Ha bemegyek az Unicredit bankba és US dollárt szeretnék rakni a számlámra
1. Arra van-e lehetőség?
2. Ha van rá lehetőség, valami konverziót csinál-e, gondolok ilyenre hogy átváltja forintba a bank vagy a Paypal aztán váltja vissza dollárba/vagy nem is váltja vissza dollárba? Tehát lényegében ha ez megoldható mit csinál így a pénzzel? -
axioma
veterán
válasz
Declare #15754 üzenetére
Az amazont sose mertem hasznalni, mert teljesen erthetetlen szamomra a szallitasidij-konstrukciojuk. Nyilvan ha tudtal vasarolni, akkor cnp engedelyezve van kod nelkul, hat furcsa, de nem feltetlen lehetetlen, nem vagyok szakmabeli ugyhogy csak a megszokott eseteket meg amiket olvastam abbol amit osszeolloztam, azt tudom mondani.
Mas: most nezem az ebayt, a forintositott arakat szerintem a forditott iranyu valtasi aron mutatja... a dollar 225 korul... azert kicsit felrevezeto, 10% feletti elteres is lehet.
-
Declare
őstag
válasz
axioma #15753 üzenetére
Köszönöm!
Hat marad a nyomozas....
irtam a paypalnak a costumer servicenek...nem latok sok eselyt, h erdemi valaszt vagy segitseget kapok.....
Az amazonon en is teljesen meglepödtem....biztos voltam benne, hogy nem fog menni, de nem kerte ezt a 3 jegyü kodot es siman megy a fizetes...nagyon sokszor vasaroltam mar ott, de ebayen most talaltam olyan termeket ami az amazonon nem volt....
Ja es meg az is erdekes amugy, hogy en a paypal bankszamla hielesitesekor nem levonast kaptam, hanem 0,1 vagy 0,01 euro jovairast es abban volt a hitelesitö kod.
-
axioma
veterán
válasz
Declare #15752 üzenetére
Hat pedig muszaj leszel akkor nemet forumokban kerdezoskodni, mert teljesen mas mukodesi mod, mint amibol itt nekunk tapasztalatunk van. (Mondjuk amazont meg nem ertem, hogy hogyan mukodik akkor...)
Amit me'g megtehetnel, hogy a bankot kerdezd meg, hogy a masik terhelest ok latjak-e hogy megprobalta a paypal, vagy hozzajuk el se jutott a keres. Kartya eseten is ez celszeru, bar ott legalabb tudja az ember a limiteket amin elbukhat (darabszam is, nem csak osszeg szokott limitalva lenni). -
Declare
őstag
válasz
axioma #15751 üzenetére
Köszönöm a valaszt
Rosszul fogalmaztam, lenyeg, hogy nincs a kartyamon az a 3 jegyü kod....ezt ugye keri a paypal (mondjuk ettöl függetlenül az amazonon szo es hang nelkül müködik, flottul gond nelkül.....)
Nem olvasam at az ebay es paypal keszekusza leirasait....90%ig biztos vagyok benne, hogy müködik, mert:
1. alapbol sehol nem mondja semmi, hogy nekem barmit is utalnom kell a paypal ra.
2. Kettö ismerösömet kerdeztem, mindenki azt mondta nem kell utalnom semmit, vonjak.
3. Mint irtam 5db termeket akartam vasarolni....ebböl 2 sikeresen bekerült a paypal oldalamra is, hogy fizetik, ezek közül egyet le is vontak mar a szamlamrol (igaz 4,99 euro volt), a masik 9,99 euro, de az meg csak a paypal oldalamon van, szamlalmrol nem vontak meg le.Szoval azert mndom, hogy az egeszet nem ertem....paypalnal neztem limiteket, ott nincs gond, banknal nem tudom, de ha le enged vonni 4,99 eurot, akkor 9,99 et is, 97 eurot is le kellene tudni vonni....nincs itt több 100 vagy több 1000 euros tetel.....kusza egy sz@r rendszer ez az egesz........lehet, hogy en vagyok bena, de hogy nem egyertelmü az biztos.....sokat vasarolok neten, de eddig mindenhol egyertelmü volt, hogy mi van, ha valami hiba volt egyertelmü volt, hogy mi a baj stb........
-
axioma
veterán
válasz
Declare #15750 üzenetére
Bankkartyaval nem akkor tudsz fizetni neten, ha dombornyomott (a dombor a regi, vasalos, nem elektronikus hasznalathoz kellett, en me'g 3-4 alkalommal fizettem ilyennel me'g Mo-on is probaltak egyszer, de mind 10+ eve volt), hanem hogy a kartya alkalmas legyen CNP (card not present) tranzakciora. Ennek szukseges, de nem elegendo feltetele, hogy legyen a hatoldalon az alairasi sor vegen egy 3 jegyu kod. Ha ez nincs, akkor tuti nem cnp, ha ez van, a bank me'g persze mindig limitalhatja, hogy honnan fogad el terhelest. Mo-on a kartyak elenyeszo resze nem alkalmas elvi szinten cnp-re (pl. egy magyar otp elfogadohellyel rendelkezo bolt jo esellyel barmi itthoni kartyat elfogad), de tudom hogy hiaba modernebb az EU, naluk me'g vannak electronic use only debit kartyak.
Egyebkent itthon tuti nem lehet csak a bankszamlaszam megadassal penzlehivasra jogot adni a paypalnak. Biztos, hogy nem erted felre? (Ha konkretan azt a szoveget ahol szerinted ezt leirjak belinkeled nemetul, megnezem, de az egesz nemet pp helpet nem turom fel nemetul.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest