- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lejárt a régi kártyám, megvan az új is. Most akartam vásárolni eBay-en, már a fizetésél jártam, itt adtam hozzá az új kártyát. Amint elmentettem, a PP terhelt egy dollárt. Ezután fizettem a kártyával, rendben is ment, most pedig "hitelesítettem" az új kártyát (imádom az SMS értesítést, tíz másodperc volt a procedúra), ez ugye megint 400 pénzbe fájt, amit majd jóváírnak. De mi lesz az egy dollárommal?
Amúgy kért a PP, hogy frissítsem a lejáró kártya adatait. Meg is tettem volna, de csak a lejárati dátum és CVC kód helyére tudtam írni, a kártyaszám mezőt nem lehetett módosítani, márpedig az is változott. Én néztem el valamit?
DEGU83: ha gond van, először az eladóval kell megtárgyalnod a dolgot, először írj neki, hogy téma van. Ha nemleges a reakció, akkor PayPal-en kell case-t nyitni, és a levelezést ott folytatni, mert ezt látják az ügyintézők is. a vásárlástól számítva 45 napod van arra, hogy elindítsd az ügyet, ha szükséges. eBay esetén ez 60 nap (a Paypal az eBay tulajdona egyébként).
-
DEGU83
tag
válasz
Hintalow #15245 üzenetére
rendben köszi szépen, nincs egyenlőre problémám csak szeretném jobban megismerni a rendszert. Azt már tudom, hogy paypalnak az a lényege, hogy az eladó ne lássa közvetlenűl a bankszámla számomat, meg ugye senki más, egyszerű, biztonsággal átmegy blabla... Annyit nem értek, hogy ez a visszakérés hány napig érvényes ha Ne adj Isten nem jön meg a termék vagy valami gond van, illetve akkor első sorban az eladóval vagy a paypallal kell felvenni a kapcsolatot. Magyarul ez az egész rendszer hogyan vagy meddig véd engem??
-
Hintalow
senior tag
válasz
DEGU83 #15240 üzenetére
Itt sem értem igazán, hogy mire irányul a kérdés, refundod, tehát visszafizetést az eladó tud kezdeményezni. illetve ha ő nem hajlandó a paypal tudja visszatéríteni tőle a pénzed jogos probléma esetén.
Ha bármi gondod van, először az eladóval célszerű felvenni a kapcsolatot, ha vele nem jutsz nevezőre, case nyitásával (a paypal tranzakciós listájában adott tétel mellett van a gombja) tudod elindítani a paypal vevővédelmét.axioma:
nekem most volt némi időm
(a "hol van a négyjegyű kód kezdetű dolgokra már nekem sincs türelmem, ezek legalább azon túlmutattak) -
Hintalow
senior tag
Nincs különbség, ugyanaz a váltási folyamat játszódik le mindkét esetben.
sbesbe:
1. nem igazán értem ezt a fizetési kötelezettséget. ha csak vásárlásra használod, nincs külön költsége, ha utalásra, eladásra használod viszont van.
2. két módon tudsz utalni paypalról:
- vagy a paypal egyenlgedről, ilyenkor nincs külön díjj (viszont ehhez az kell, hogy te a bankszámládról banki utalással küldjél pénzt a paypal egyenlegedre)
- ha bankkártya van kapcsolva a paypalodhoz, akkor ha utalsz simán a bankszámládról szedi le a pénzt kártyás vásárlásként, (így neked nem kell utalgatnod a paypalodra) ennek van díjja: 3,4% + 90 HUF -
Hintalow
senior tag
válasz
Peterhappy #15233 üzenetére
Regisztrálnod kell egy angol accountot.
-
axioma
veterán
Ennyi nagyon hasonlo kerdesre nemigen van az embernek (nekem legalabbis) ideje valaszolni (raadasul neha a megjeleno valaszokkal se ertek egyet...), de ajanlanam hogy a kezdo lepesekhez az ebay topik osszefoglalojat nezzetek meg, ott vannak alapok a paypalhoz is.
-
DEGU83
tag
Sziasztok! A paypalnál ez a refund dolog hogy van? Ezt nem teljesen értem! Mert tudtommal már náluk van a pénz tehát gondolom ezt csak bizonyos opcióknál és esetben lehet használni. Gondolom, ha már egyszer átutaltam paypallal a pénzt akkor csak akkor tudom visszaigényelni ha az eladó küldi vissza.Valaki segítsen legyen kedves...
-
sbesbe
újonc
Hello
A következő kérdéseket szeretném feltenni a paypallal kapcsolatban:
1. Ha a paypal automatikusan kezeli a pénzt a bankszámlámról akkor ki felé lesz fizetési kötelezettségem és mekkora összegről lehet szó?
2. Ha úgy döntök nem kötöm össze a paypal accountom a bankszámlámmal akkor plussz költsége lesz-e az utalásoknak és ha igen akkor mennyi?
Előre is köszönöm a választ/válaszokat
-
af86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy paypal számlám amihez nincs bankkártya rendelve. A számlán forint van, de fontban szeretnék vásárolni. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami különbség aközött ha előre váltom át a forintot paypalon keresztül a Currency converter menüben vagy a vásárláskor magától váltja át.
Köszönöm. -
Stylerr
addikt
válasz
Remekelek28 #15235 üzenetére
Iban számot, hova, mi helyett? Illetve ez az Iban "szám" tartalmaz 2 darab betűt is.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
OTP Junior (MasterCard) kártyám van, és hozzá szeretném adni a Paypal accountomhoz, de nem engedi, és ezt a szöveget írja ki: "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue."
Mit kellene tennem? -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Elore is elnezest kerek, ha millioszor megkerdeztek mar a lentieket, sajnos borzalmasan rossz a net kapcsolatom, igy mar az is nagy csoda, ha sikerul a levelem bemasolni uj hozzaszolasba, nem tudok sajnos keresgelni...
Harom hete kikoltoztem (ideiglenesen) Angliaba. Nem tudok azonban sem fontszamlat, sem az itteni Visa kartyam beallitani a PayPalba. Csak magyar es amerikai kartyat es szamlat adhatok hozza. Cim eseteben szinten csak magyart lehet.
Mit tudok most tenni? Regisztraljak ujra? Engedi egyaltalan a PP hogy ket acc-om legyen? Vagy ha torlom a magyar szamlat, kartyat, tudok angolt rogziteni?
Fontos lenne, hogy hasznalhassam a PP-t, pl. ebay miatt.
Persze ha minden kotel szakad, marad a forint szamla es a kettos konverzio (huf-usd-gbp), de ezt nagyon szeretnem elkerulni, mar csak azert is, mert a magyar szamlan sincs jelenleg penz, csak egy keves...Elore is koszonok minden jellegu tippet es segitseget, amint tudok, reagalok azokra!
Koszonettel,
Peter -
Remekelek28
őstag
válasz
Kicsirics77 #15229 üzenetére
köszi,meglett
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm mondta, hogy ha nincs elég összeg a PayPal accomon, akkor levonja a szükséges összeget a bankkártyámról. NEm tudtam még kipróbálni, de igaz ez? Nagyon jó dolog lenne.
Tehát, ha szeretnék 20 Euróért venni valamit, de nincs csak 2 akkor auto levonja még hozzá azt a 18-at?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Remekelek28 #15228 üzenetére
Van otp iban oldal a google kidobja ha beírod ott megadod a kártyaadatokat és már meg is kapod.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Ez évben váltottam az otp simple csomagra és változott a kártyám is. Az lenne a kérdésem,hogy az iban számot honnan tudhatnám meg,ha nem kapok az OTP-től semmilyen havi számlaegyenleget...
paypalhoz kellene mert nem enged belépni. -
parkr
őstag
de örülök hogy már itt is captcházni kell...
-
Bakus
tag
Hello lenne egy olyan kérdésem, hogy rendeltem eBay-ről 1 terméket 28000FT értékben melyet PayPal bejelentkezés nélkül fizettem ki a net kártyámmal.
Ma küldött a PayPal egy e-mailt, hogy az eladó visszatérítette a pénzemet.
Ha eBay-en megnézem ezt a rendelést mutatja a visszatérítést, de nem tudom ilyen esetben hova utalják vissza a pénzt mivel eddig még nem jártam így.Nincs "élő PayPal számlám, csak egy régi amihez már nem férekhozzá.
-
retial
csendes tag
Sziasztok.
Egy,olyan kérdésem lenne,hogy eladtam egy MMORPG account hozzáférésemet ebayen(eve-online)
Minden rendben ment,lezajlott az aukció,ki is fizette a srác,ki is utaltam paypalról magamnak a pénzt.
A vevő meg is változtatta a jelszót és az e-mail cimet amit csak úgy tudott,hogy minden infot megadtam neki.
Csak hogy 3 nap ezelőtt jelezte a paypalon vagy ebayen,hogy valamilyen infot nem adtam meg neki és,ezért kéri vissza a pénzt.A paypal minuszba is vágott avval az ősszegel amit fizetett érte a vevő.
Pedig minden adatott megadtam neki és én már nem is tudok hozzáférni az accounthoz.
Valami ötlet,hogy mi a teendő ilyenkor?bizonyítani hogy tudnám vajon?
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok, egy külföldi oldalról rendeltem paypales fizetéssel és van egy kis problémám.
Amikor találtam a terméket éppen 50% akció volt, viszont mire fizettem addigra vége lett és nem vettem észre (kifizettem a teljes összeget).
Mindez tegnap volt de csak ma vettem észre amikor feltűnt, hogy sok hiányzok a kártyámról.
Van a magyar internetes vásárlásokra vonatkozó elállási jog ebben az esetben is?Az oldal costumer supportján azt a választ kaptam, hogy 14 órán belül lehet csak elállni a vásárlástól...
-
mutyi
senior tag
Most megint végig néztem a Paypal beállításokat is.
A probléma az, hogy a Paypal esetében is business csomag van beállítva, de ha valaki megnézi a beállítási lehetőségeket, akkor jól látható, hogy a cégnévnek megadható a cégünk neve, viszont kell egy kontakt név, ez esetben ez én mint az ügyvezető vagyok.
Az összes Paypalos számlán és a szállítási címen pedig ez szerepel.
A nevem mivel én vagyok a kontakt név és a cím.
A cégem neve nem szerepel, így hiába is nyomtatok ki bármit is akár a Paypal felületről az elektronikus átutalásokról, mindenhol a nevem szerepel. -
Hintalow
senior tag
válasz
BomiBoogie #15219 üzenetére
Az egyenlegedből lejöttek az összegek? akkor valószínüleg még csak zárolva vannak (könyvelésre váró tételek) ez annyiból rosz, ha a partner nem sztornózza ilyenkor a tételeket célzottan a bank felé (szerintem a paypal nem fogja) akkor meg kell várni amíg lejár a zárolási határidő, az 10-14 nap szokott lenni bankfüggően.
De erről a tutit úgyis csak a bankod tudja megmondani. -
Hintalow
senior tag
válasz
BomiBoogie #15217 üzenetére
Igen, a képe alapján ezek már vissza lettek fordítva, nem kell külön ügyintézni, és igen, ha már a számlát elhagyták, lekönyvelődtek a tételek, akkor lesz némi átfutási ideje (azért nem 30 nap
) amíg visszaérnek.
Mr. Csonti:
a diákszámla ténye nem lehet probléma, az is csak egy olyan folyószámla mint a többi.
nem valami speciális számlát akarsz hozzáadni? webkártyához tartozó technikai számla, megtakarítási számla stb. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #15216 üzenetére
-
Hintalow
senior tag
válasz
Mr. Csonti #15207 üzenetére
Beírtad az összes számot? kötőjel szóköz nem maradhatott benne, elötte mögötte? Ez jellemzően akkor szokott történni, amikor copy-paste módszerrel teszik be, nem pedig kézzel beírják.
-
slezakimi
senior tag
válasz
Szabikaa20 #15212 üzenetére
Köszönöm szépen
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok
Amennyiben a Withdraw menüpontból lehívtam a pénzt a számlámra, mennyi idő alatt kapom meg?
Ott már completedet ír.
Köszi a választ.Üdv szép napot
-
wayne1
senior tag
válasz
Intruder2k5 #15209 üzenetére
Köszönöm, így már sikerült felhasználnom
-
válasz
wayne1 #15208 üzenetére
Szia!
Egy vásárlás erejéig visszaállítod, hogy a PP váltsa a pénzt, az ugyanis forintban áll ott a forint alapú alszámlán, és gondolom beállítottad, hogy vásárláskor a bankod váltson, így a PP egyenlegről nem tud elhasználódni a forint, mivel azt már a bankod nem tudja átváltani, eBay-en meg feltehetően nem forintban fizetsz...
-
wayne1
senior tag
Hali
Lenne egy kérdésem. Az Ebay miatt regeltem a Paypal-re. Hozzáadtam az OTP-s webkártyámat. a 400 Ft-ot le is vonták, minden szépen működik, eddig már 3x vásároltam vele minden gond nélkül.
De : PayPal balance: 400 HUF
A 400 Ft még mindig ott figyel a Paypal számlán. Elvileg nem úgy lett volna, hogy a legelső vásárláskor ezt a 400 Ft-ot levonja és csak a maradékot terheli a kártyámra?
Hogy tudnám felhasználni a következő fizetéskor ezt a 400 Ft-ot is, hogy ne csak ott "álljon" a számlán? -
Mr. Csonti
tag
Szervusztok!
Miért nem tudom az Erste Diák számlámat hozzáadni a paypal fiókomhoz? Biztos hogy jól adtam meg a számlaszámom és a nevem is stimmel. De mindig ezt adja ki...
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Hintalow
senior tag
válasz
tread777 #15203 üzenetére
Itt főleg várni tudsz, mert a paypal szabályzatával ellenkező dolgot csináltál (saját névre szóló paypal számlát csak saját bankszámláról tudsz feltölteni) ezt nem túl következetes módon kezelik, néha engedik, de ha elkapja őket a gépszíj, akkor ülnek rajta jó darabig, és visszaküldik, ráadásul ilyenkor reklamációnak helye nincs, mert csak betartják a saját szabályzatukat.
Én azt mondanám, ha 5-6 munkanap alatt sem kerül fel a paypal egyenlegre/vissza a bankszámlára, már lehet elkezdeni érdeklődni náluk. -
hardline
senior tag
Sziasztok!
Regisztráltam egy paypal accountot ma, mert szeretnék pár apróságot rendelni ebay-ről.
A kérdésem az, hogy tudna valaki linkelni nekem egy magyar nyelvű leírást, hogy mit csináljak a regisztrációt követően, hogyan tudok vásárolni stb. Mondtak nekem olyat, hogy hozzá kell adni a bankkártyát a paypalhoz és átutalni a paypal számlára, meg olyat is mondtak, hogy nem kell utalni, mert tudok simán bankkártyával vásárolni. Hogy működik ez és főleg melyik módszer az olcsóbb? (otp számlám van, ha ez számít)
Üdv! -
barbi1234567
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy hogya szüntethetem meg a paypalos fiókomat, ha már regisztráltam,de az emailt még nem erősítettem meg! Az angolom 0,ezért légyszi a válasz legyen egyszerű! Köszi szépen!
-
tread777
tag
Sziasztok! Páromnak az MKB-s számlájáról utaltunk pénzt az én paypal-omra, (10.27-én)
Nem igazán akar megérkezni, bár volt már olyan, hogy nem paypal-hoz rendelt kártyáról "utaltam" és az előbb utóbb megérkezett... de ezt az időt kicsit sokallom...Ötlet?
-
Hintalow
senior tag
válasz
Szabikaa20 #15201 üzenetére
Csak ő, ha jól értettem, nem kártyát akar csatolni, hanem számláról pénzt utalni...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
ViharVadász #15200 üzenetére
Szivesen!Egyebkent en se tudok sokkal többet róla,de ezt pont tudtam...
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest