Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Hy.
Januárban vettem egy G1 Steppinges S478-as 3,2-es procit.
Az a rossz hírem van, hogy ma szerelem össze az utódot, ami egy e4300, és hát a régi szerelemnek múlnia kellett, az új tulaj meg nem szereti a tuningot.
Amit restellek viszont, hogy nem volt tuningbarát lapom (p4p800s-x), emiatt nem tudtam letesztelni a proci képességeit.
Őszintén sajnálom, de el kell búcsúzzak ettől a topictól valószínüleg végleg
Sok szerencsét a továbbiakban és húúúúúzatok sokat
-
Prego
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
Na ez jó cikk, kár, hogy még nekem is pihent aggyal kell nekiülnöm hogy megértsem

Tegnap le is teszteltem HT On és HT Off módban 3DMark 05-tel a masinámat, Az eredmények szerint:
HT bekapcsolva: 3145
HT kikapcsolva: 3130
Tehát nekem úgy tűnik hogy mégsem igaz az az állítás, miszerint kikapcsolva jobb eredményt lehet elérni.
Viszont:
Egy ősrégi VGA Driverrel mindössze 2800-2900 pontot kapartam össze, holott a játékban sokkal több FPS-t sikerült vele kipréselnem. -
Prego
senior tag
Próbálta már valaki a Pentium procikat kikapcsolt HyperThreadinggel? Eddig azt tapasztaltam, hogy A2,8GHz Celeron D-vel több pontot értem el 3DMarkban, mint a 3,2GHz P4-el, ami azért furcsán hangzik (csak procicserém volt). Van egy elméletem, csak lusta vagyok kipróbálni.
Az elméletem szerint, a HTs Pentiumok úgy működnek, hogy 1 darab cache memória van, azt ugye a rendszerbusz összeköti a 2 feldolgozó egységgel. Szerintem bekapcsolt HT-nél a 800MHz FSB kettéosztódik a két feldolgozóegység között, így két darab 400MHZ FSB-nk van. Ezért érthető lenne, hogy a Celeron 533MHz-e miért teljesít több pontot.
A kétmagos prociknál minden mag külön Cache memóriával és ezért külön rendszerbusszal rendelkezik, így 2x800 (vagy több) van.
Vélemény?
U.I.: [link]
Legalul vagyok a 4x AGPsek előtt valamivel
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Hát arra szerintem még várhattok:

-a lapom nem éppen tuningbarát, a Cerkámat csak 10%-ot engedte húzni. (FSB-t nem engedi kézzel módosítani).
-úgy tűnik, bőven elegendő a jelenlegi teljesítménye
-Indulásnál ''Intel CPU uCode loading error, press F1 to continue'' hibát ír ki.
Minden jól működik, csak a legfrisebb BIOS is 2005/11/28 adikai kiadású, és a gyártó is beismeri, hogy ezt a procit csak a következő fogja ismerni (jelenleg beta stádiumban van 2006/08/08 a legutóbbi kiadás)
Beta BIOSt nem igazán merek felrakni.
De ha bármi észrevétel, tanács felmerül, akkor szivesen várom -
Prego
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget prociválasztás ügyben:
A végeredmény:
LS8K2
Akinek ez Kínai: S478 Prescott 3,2Ghz G1 Steppingel, TDP:89
Mindez került 17,5 pénzbe.

-
Prego
senior tag
Ezek a processzorok milyenek?
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=66758
Ezekek a lábkiosztása megegyezik az asztali alaplapok lábkiosztásával? pl az én 848P chipsetemmel
Húzsabb alkalmazások mennek rajta, vagy inkább otthoni passzív hűtésű multimédia PC-nek jók? -
Prego
senior tag
válasz
Degradator
üzenetére
Nyugi, tőlem is alkudnak rendesen. A 2,8 Cerkámat 5-7 ért akarták vinni, más meg magkapja érte a 10et is.
Rengeteg a viszonteladó itt a PHn, és még a saját résüket rá akarják tenni.
Meg éehetne próbálni mondjuk az apronet.com -ot -
Prego
senior tag
válasz
P.e.t.ya.
üzenetére
Felőlem viheted az EE-t, engem is csak haverom győzköd, hogy inkább kisegít, de vegyem meg. Az a 102,9W TDP kissé riasztó számomra, mert sokszor otthagyom a gépet töltögetni (ezért is szerettem volna Cool 'n Quite es AMD-t).
Ha már 3,4 Prescott, akkor inkább egy G1 Steppinges.
Szóval még rágódom rajta, 3 Ghz-s procikból viszont dömping van, 15-16k körül már hozzámvágják hűtővel, 17-19 ért meg már boltban is kapok.
Szóval sztem még Hétfőig még sokminden el fog dőlni.
Duálban? Mire használnád? Szervernek? Mert ha a TDP-t vesszük, inkább egy C2D-re dobnám össze a lét (najó, az érzelmek látom téged is megkavarnak
, bár megjegyzem a csajok nem tudják értékelni
) -
Prego
senior tag
válasz
Degradator
üzenetére
Hát igen!
Nekem a múlt hetem ráment arra, hogy a jelenlegi konfigomat lecseréljem egy 3500+ PCIe konfigra. Mivel csak a különbözet összeg volt a zsebemben, kénytelen voltam előbb megválni a régitől, aztán megvenni az ''újat''. Ámde a biznisz napján jött a levél, hogy mégsem tartanak igényt a régi cuccaimra, így kénytelen voltam hosszas halogatás után lefújni az egészet.
Így maradt a 478 asomban a procicsere lehetősége, mert bizony, amikor befejezem az irodai munkát (amire elég), bizony beülök a virtuális pilótafülkébe, és mivel Microsoft kiegészítő ...
Az árak és a tendenciák valóban érdekesek.
A C2D bevezetésére az AMD az árak drasztikus csökkenésével reagált.
És az is érdekes, hogy amikor A64-P4 vita volt még csak, mindenki Intel párti volt, most meg hogy a C2D veri az X2-t (mondjuk ezen is lehet vitatkozni), mindenki Intel párti lett, attól függetlenűl, hogy az A64 jobb mint a Prescott. -
Prego
senior tag
Aham
Ezt az ár/érték arány miatt mondod, vagy van valami más oka is?
Nem sokat játszom, de az a néhány, név szerint Microsoft Flight Simulator 2004, igencsak gépigényes. Állandóan vitatkozunk azon, hogy miylen konfig kell alá, és attól függetlenül, hogy a VGA a szűk keresztmetszet, azért 2,8->3,06 tuninggal ki tudok belőle hozni néhány plusz FPS-t, tehát szerintem az én gépemben a proci is kevés.
A 15k-s 3,0 Prescott D0 steppinges.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Megéri manapság foglalakozni még Northwoodos procival?
Van most egy csomó a használt piacon:
Prescott 3,0: 15k
Prescott 3,4: licitálni kell, 19k,28k, EE verzió licitje 30k
Northwood 3,4 25k dobozzal
Sajna a 3,4 Prescottok sokat isznak, és nem tudom tudnak valamit, ami megéri.
Szerintetek melyikre érdemes cserélni a 2,8as Cerkámat?
Mostani konfig a leírásomban -
Prego
senior tag
Sziasztok
Procicsere előtt állok (Celeron -> Pentium). Lapot nem akarok cserélni, tehát marad az S478 Prescott.
Alábbi lehetőségek vannak:
3,0 Prescott 19k, TDP:84W
3,2 Prescott 24k, TDP:84W
3,4 Prescott 28k, TDP:103W
Hiába húz a szívem a csúcsmodell felé, ami egyébként nagyon jól tartja az árát, mert nagyon ritka, a hatalmas fogyasztás és az evvel járó állítólagos gyors alaplap tönkremenetel miatt a józan eszem a 3,2es felé húz (a 3,0 ból rengeteg van a használt piacon, ezért nagyon leértékelődött).
A kérdésem viszont az lenne, hogy mit tud ez a 3,4 hogy ekkora a TDP különbség a társaitól?
Talán mégis megéri? (Csóró villanyszámla)
Egyébként 2*512 RAM és 6600GT (AGP, 128 MB) mellé menne. A tápom egy Chieftech 350W, remélem bírná
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Boccs elírtam: 1,375

Hadd tegyem hozzá, hogy manual módban nem is tudom tuningolni, mert nem engedi az FSBt állítani, fixen 133Mhz [533]. Egyetlen tuningolási lehetőségem az Overlock 5-10-20-30%
Tehát az ASUS megmaradt a nem túl tuningbarát lapnak. Mondjuk ez egy olcsó kategóri (18e Ft volt). Az elődje (P3V133, annó 36k ért vettem), szintén nem volt tuninbarát lap.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Nézegettem, mit tudok csinálni a konfigommal. Próbáltam egy olyat, hogy lejjebb veszem a proci feszültségét, mivel a feszültség négyzeten van mind a fogyasztás, mind a disszipció terén. Szóval megnéztem a BIOS, belőttem manualra, az AGP/PCI bejelölve 66/33 ra, majd megnéztem milyen procifeszt kapcsolhatok rá. Sajnos az 1,4V ot csak 3,750V ra lehet lejebb venni, le is vettem, namost nemhogy kevesebbet, hanem még többet is mért az az Everest.
Reménytelen, vagy nem éri meg? -
Prego
senior tag
Hello!
Vettem a bátorságot, és elkezdtem huzogatni a masinát. A konfig a leírásomban.
A BIOSban a következő opciók vannak:
Standard - Manual - 5 - 10 - 20 - 30 százalékos húzás.
Plusz még lehet a feszt emelni (ezt már nem merem).
Most 5% al emeltem (2,93 GHz)
Látom az anyalap leírásában, hogy a lehetőségek nem merülnek itt ki, és lehet a PCI illetve az AGPt is húzni, meg a RAM okat.
Szerintetek miket és meddig húzhatok, illetve milyen ütemben és sorrendben?
A proci asszem 3,6 ig bírja papíron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iqos cigaretta
- Milyen monitort vegyek?
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- OLED monitor topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)