- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
Részemről utálom az interpolációt, de van amikor nincs mit tenni, be kell kapcsolni.
Szerencsére már LG-szinten sem látni 1, 2-es juddernél, hogy valamit bekapcsoltam.
Talán kettesnél ha nagyon meresztem a szemem, de a 2016-os modelleknél még 1-esnél is látható volt. + iszonyat mennyiségű szemetet beleszórt a renderelt képekbe.Van akit nem zavar 3-as judderen sem, pedig ott már szappanozik egyértelműen. (lassul-felgyorsul a mozgás, kurva gáz)
Alpha 9 tényleg jó, de még azért van mit javítani.
Arra nem számítok, hogy plazma-szintű mozgásmegjelenítése lesz, szerintem sosem lesz. -
Joshi
titán
Itt láthatod hogy melyik film jött ki DV-vel is, ha ez megjelenik nálunk is, akkor abban szinte biztos hogy ugyan úgy benne lesz a DV. A doboz hátulján nincs feltüntetve, de benne lesz. Most próbaképpen szedem az Earth: One Amazing Day-t hátha benne van a DV, van felirat is hozzá.
-
Mind a kettő HDR, szóval ez így értelmetlen kijelentés.
Én Netflixen elég sok DV cuccot nézek mostanában, megmondom őszintén, onnantól hogy HDR, nekem sem jelent többet.
Kb ugyanaz az élmény... nyilván lehetne műszerrel, meg egymás mellett két ugyanolyan tévével sasolni mi a különbség, és talán picit látható is lenne.DE a lényeg, hogy kb észre sem lehet venni ezt amúgy... sőt nem is érdekel és a tartalom mellett fel sem tűnik.
Elvégre filmet nézünk és nem HDR technológiákat méricskélünk.
Állítom 100-ból kb 5 ember venné észre hogy DV vagy HDR10 filmet lát, összehasonlítás és jelzés nélkül... vagy még annyi se.Ez kb olyan, mint a 3D hogy ha jó a film bele is feledtkezel, így fel sem tűnik, hogy igazából a filmek 80%-a kamu 3D vagy nincs is 3D hatása amúgy.
Plusz ugye LG-n is ott a dynamic tone mapping, ami elég jól javítja a statikus HDR hibáit.
Azt hiszem a Sony vagy melyik cég ezért nem is kér a DV-ből.
Kíváncsi leszek mikor pörögnek majd rá jobban a cégek.Szerintem amúgy a következő nagy dobás a TV iparban a mesterséges intelligenciás képjavítás lesz, amit most a 8K-val nyomnak, de szerintem le fog jönni 4K-ra is.
-
Joshi
titán
Ez is olyan mint a legtöbb ficsör, ha tudod mit kell nézni akkor észreveszed.
Ugye a dinamikus metaadatnak pont az lenne a lényege, hogy sokkal kifinomultabb legyen a megjelenítés. Van aki még azt sem veszi észre hogy LCD-én belül IPS vs VA panellel van dolga.
Véleményem szerint a Dolby Visionhöz még gyenge az OLED, meg úgy általában a kijelző technológia. De sajnos itt is az van ami minden téren, ha gyenge a forrásanyag akkor cseszhetjük. -
Anonymus23
veterán
Én levettem 30-ra (normál, nem HDR filmeknél), igaz így bukom a filmeknél a sötét részek egy részét, de én leginkább este szoktam filmet nézni, és valamelyik este ahogy bekapcsoltam majd kiégette a retinámat, és nem értettem mi van, bementem a beállításokba és meglepődve vettem észre, hogy visszaállt 50-re (lehet feleségemnél frissítette magát a TV csak nekem nem szólt).
Nekem nagyok sok az 50-es fényerő... -
Azért nem jó amit csinálsz, mert nem látod a lényeget akkor... persze oké szubjektív, de ennyi erővel akkor nézd inkább SDR-ben.
Az a baj ezzel, hogy amikor a filmet masterelik egy adott, pl 1000 vagy 4000 nit fényerőre, akkor az alap úgy van beállítva hogy nem vakít (ie SDR alap) és ehhez képest vannak belőve a különböző fényviszonyok.
Ezt konvertálja a tévé tone-map algoritmusa át a TV képességeire (az egész tartományt), tehát a 0 az a 0 lesz... a 4000 meg a TV 800-a, pl OLED esetén... vagy 1000. stb.
Ha te leveszed a maxot 32-re... kidobtad a tartomány kétharmadát... érted mi ezzel a baj ügye.
És a jól masterelt filmek nem vakítanak amúgyse. Aminek 100 nitnek kell lenni, az 100 nit lesz HDR-ben is.
Viszont azok a csillogások, fényes felületek, stb elvesznek ha belenyúlsz, kvázi kiiktatod a HDR lényegét ezzel. Sok esetben plussz térhatást, vagy egyéb effekteket ad a filmnek a HDR, az említett "reflektoros", napelvakítós dolgok mellett.
Ez az amit a gyenge tévék, amik nem képesek a 800-1000 nit-re nem adnak vissza, mert csak papíron HDR-ek...Szóval te veszel egy többszázezres, félmilliós OLED-et, és csinálsz belőle egy nem HDR tévét amin HDR anyagot nézel... ennek mi értelme akkor?
(mondjuk ez ugyanúgy igaz LCD/QLED, meg stb tévékre is)
-
Khaosz55
addikt
-
-
Partz
senior tag
A fent linkelt cikkből.
"Outside of VRR, the TVs will deliver 13 ms input lag (in 1080p and 4K HDR), LG tells FlatpanelsHD. This is probably the lowest input lag on a TV today, depending on what competitors have achieved this year. Lastly, LG said that all calibration settings are now available in the Game picture mode and that a new Game setting can be engaged for all picture modes in the TVs."
-
Madwe
nagyúr
Más a kettő azért nagyon. Azonban ha erőből a hw meg tudja oldani azt a refreh rate-et, amit amúgy a kijelző emulálna interpolációval, az nyilvánvalóan sokkal jobb eredményt adna. Illetve vfr mellett mehet rá pluszban interpoláció is, ha felkészítik rá az algoritmust, nem
?
Mindenesetre én játéknál az interpolálást ördögtől valónak tartom, főleg kompetitív játék esetén... casual játéknál mindegy végülis, de én még ott se békültem ki vele -
daneel_hu
addikt
(KI) állásban van.
SDR esetében a RTINGS szakértői sötétet állítgattam át, 1-2 eltéréssel.
HDR esetében pedig technicolor hdr a profil, ehhez nem nyúltam bár a legutóbbi FW-frissítés átrakta a fehéregyensúlyt meleg1-re.
Utóbbit visszapakoltam meleg2-re.Szerk: csak 24p esetén látom működőképesnek a BFI-t, 25-nél nekem rohadtul vibrál. (nézhetetlen)
24-nél nagyon jó. -
viera
őstag
Egyetértek,nekem is jobban tetszik a B8 talpa.
Viszont a Panasonic megoldása is nagyon bejön.
Egyébként a TV baromira tetszik,modjuk sokat még nem tudtam vele foglalkozni.De itt végre a fekete az fekete és nincs bevilágítás meg foltosodás.Sajnos a Q9-nél észrevettem,engem nagyon zavart a plazma után.Ja és a 65-ös méret is hatalmas élmény az 55-ös után. -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Dehogynem, eléggé fárasztó már.... De nem vagyunk egyformák
Én csak annyit tudok mondani, hogy 14 hónap után is nagy megelégedéssel és örömmel használjunk a B7-t, hiba és beégés mentesen. Pedig megy rajta youtube, ducktv meg mimden gyereknek való orrvérzésig
-
daneel_hu
addikt
Szerintem azért nem áll meg ez a gondolatod, mert a BFI legtöbbször 24p esetén kell, ami szinte 99%, hogy nem logós hanem tutibiztos vegyes tartalom, statikus cucc nélkül.
Önmagában szerintem a 60-as, 80-as oled fény sem lenne gáz, csak ha statikus tartalom vegyül hozzá.Tévéadások általában 25p-sek, legalábbis nálunk UPC biztosan az.
Attól rohadtul villog a BFI, be nem kapcsolnám. -
alaves
addikt
Persze nincs a B7V-ben logo védelem, csak azért kérdeztem a kollégát, arról hogy a 8-asok mennyire csökkentik a statikus elemek fényességét, mert én az egész panelt ennek megfelelően 20-25 OLED fénnyel hajtom. Panelcsere után próbálok óvatosabb lenni, mert 60-as fényerőn (legkisebb gyári!) 10 hónap alatt beégett a nickjr. narancssárga része.
-
törölt tag
Nálam is vannak sávok, de nem ilyen markánsak. Nem tudom, hogy mennyit javult és mennyivel áll csak rá kevésbé a szemem, de már messze nem veszem észre annyira gyakran, mint az első hetekben.
A vízszintes fura, olyat én se láttam, de nem is hallottam még róla. Gondolom, nem felismerhető az alakzat, tehát nem egy lejátszó progress barja, vagy hasonló miatti IR, igaz?
(#21836) Joshi: Na kösz, most álltam volna neki annak a filmnek.
-
janos666
nagyúr
Ízlések és emberek kérdése. Én alig pár hónappal a C7 vétel után 2017 őszén láttam otthoni körülmények közt egy Panasonic-ot, és azonnal furdalni kezdett, hogy "na, ha vártál volna pár hónapot, akkor már megfizethető lett volna Panasonic is".
Közben pedig nemrég mégis csak eladtam a Kuro-t, mert másfél éven át alig 10 percre kapcsoltam be. Mikor leültem kicsit hozzá, előkészítettem a pár videót a szemlére, köztük egy frissen felvett játékjelenetet (The Witcher 3-ból, amit a C7-en néztem rögzítéskor), akkor megint nyakon ütött, hogy "f@szom, de kár volt BFI nélküli OLED-et venned, nézd meg milyen gyönyörű tű éles, és tisztán olvasható rajta a mozgó felirat, ami a C7-en csak egy alig kivehető csóva, és le kell lassítani a lépteket, hogy el tudd olvasni".
Jó, mondjuk teljesen igaz az is, hogy a C7-en is lehet 1080p120-ban játszani, és akkor azon is olvasható a mozgó felirat (még mindig nem Kuro szint, de elég jó, és végül is az a lényeg), csak akkor állandóan látszik az aliasing, amit gyönyörűen kisimít a 4k felbontás.
Szóval nekem inkább villogjon, mint csóvázzon. Ha mégis kiderül, hogy 10-20 perctől hosszabb idő után zavar, vagy most valamiért hozzá sem sikerül szoknom, akkor ki lehet kapcsolni.
Filmekhez amúgy nem tervezem használni, ahhoz sohasem éreztem hiányát, a <=60fps játék a szívszorító.(#20958) dgyuri0123 ^^ utolsó bekezdés.
(#20957) daneel_hu Az LCD-n (Sony féle BFI) is ilyen, hogy ha nem vagy hozzászokva, akkor bekapcsolás után nagyon zavaró (fáj, büntet), aztán ha mozog a kép és nézed kicsit, hamar túlesel a nagyján és nem zavar annyira. Világos állóképen sokkal feltűnőbb, mint mozgáskor és haloványabb képen. Aztán később sokkal könnyebben elfogadja az agyad, ha rendszeresen használod.
Valamikor régen a plazmákhoz is alig tudtam hozzászokni, de ma már ha akarom se látom, hogy villognak-e. -
daneel_hu
addikt
Lehet nem teljesen lineáris, de a rtings is elvileg igazolta ezt.
Azoknak van a leginkább beégve a tévéjük akik 1 adott csatornát/műsort több részletben nézegetnek. (sky, gmb stb...)
Reggeli kávé mellé 1 óra Good Morning Britain… ez elmegy fél évig és máris ott a beégés."A többi pixelhez képest az igénybevétel az ami számít."
Ugyanezt mondom.
Viszont egy sárga karika mellet mi a valószínűsége, hogy 100%-os sárga terheltséget kap a többi (mozgó) pixel?
Ennek semmi realitása nincs, ezért az adott helyen folyamatosan, 100%-al van terhelve a red és green subpixel. (ezért fakul ki a többihez képest) A beégés valójában rossz szó, mert fakul.
Akkor van baj ha ezt már semmi nem tudja kompenzálni. -
alaves
addikt
Az OLED panelbe épített vezérlő alkatrésszel vannak problémák, amelyet az LG gyártási szakaszonként próbál módosítani, finomhangolni. A beégések, ill a kolléga TV-jén is látható durva hibák is ebből adódnak. Tehát valószínű ezért cserélik a paneleket, mivel nem user error. Jövő héten folyt.köv.
-
daneel_hu
addikt
-
Tulku
veterán
Nincs hely se erőlködőnek, se hangfalaknak...tv elé egy soundbar, egyik oldalra elrejthető egy 30x30x30-as sub..ennyi...
10 évig volt Jamo concert 8 szettem egy milliós sanyi házimozi erőlködővel ami sztereóban is baromi jó volt (777ES)...de ideköltözve eladtam mindent, mert nincs erre hely...ennyi...
Azt a 2700-as Yamahát valahol meg kéne hallgatnom, 200 közelében le is csapnék rá ha megfelelő...
Nyilván tudom miről beszélek, elsők között volt dvd-m anno, házimozira annyit áldoztam (még a katódsugárcső idején) hogy feleségem el akart válni...most adtam el a 650 ezres philips TV-m 10 ezerért, eddig hurcolásztam és portalanítottam, de meguntam tovább nézni a múltat...sajnos ez van...nem lesz mostanság házimozi...
-
Joshi
titán
"Szóval ez azért nekem kevésnek tűnik. Legalább egy 1-10-es skálán mozogna...,"
Ezt mire alapozod hogy kevés? A Csúcsfény vagy nevezzük OLED fénynek, egy elnagyolt valami, fölösleges olyan léptékkel állítani mint a sima fényerőt, a finomabb beállításra pont a fényerő való.
Mondok egy példát. Mikor kalibráltam az A1-et felraktam a Csúcsfényt maxra, de ilyenkor a 120 cd értéket a sima fényerővel már el se tudtam érni annyira le kellett venni a fényerőt. Semmi értelme nincs Maxra tenni a Csúcsfényt, max akkor ha áruházi fényviszonyokra kalibrálnám a tévét, mert ott nem a 120 cd a mérvadó. Remélem érthető amit írtam.(#18624) Pro Koryak ha mozira projit használsz, akkor minek egy 55"-os egérmozi fél milláért? Bocs, csak hangosan gondolkodtam.
-
Joshi
titán
Valaki írta hogy hogy is van ez, bocs de már nem emlékszem hogy melyik topikban és ki írta. Az biztos hogy nagyon kevés infó van ez ügyben, ráadásul nagyon sokat fejlődött a technika. A gyártók semmi konkrétumot nem árulnak el, még olyat is olvastam hogy már nincs is Pull Down. Ha tudsz valami friss(2016-2018)-as írást akkor megoszthatnád velem. Én ezt találtam, de ez a cikk is több mint 10 éves. Ezt a Silicon Optix referencia anyagot nem tudom honnan lehetne leszedni, ezzel elméletileg meg lehetne nézni hogy mit tud a tévénk.
-
nokia123
aktív tag
Na a mai napon meg is történt a panel csere vagy 10 perce ment el a szervizes. Az oled fényt egyből levetem mert 100 volt 35-re a kontraszt 85 fényerő 50. A kép mód az szakértő(Sötét helység) képarány az Eredeti. Szerintetek ez a beállítás az jó lesz így? A panelzajtörlés havonta 1-2 elég megcsinálni? Az a baj hogy a feleségem nézi ezeket a sorozatokat rtl,tv2 és szeretném megúszni a további beégéseket. Minden tanácsot szívesen meghallgatok gondolom az oldeknél legyen az a B6-tól újabb de a beállítások fény,kontraszt kb nagyjából egyformák gondolom én. Előre is köszönöm a segítségeteket
-
Joshi
titán
Most nem keresem vissza, de volt olyan hozzászóló, aki kerek-perec azt mondta, hogy neki jobbnak tűnt még áruházi körülmények között is a Sony mozgásmegjelenítése mint az LG-é. Egyébként a mostani Pana FZ950 vs Sony AF9 tesztnél is látszik, hogy a Sony jobb ebből a szempontból. Abban viszont igazat adok sokaknak, hogy ezt otthon egy tévénél nem lehet észre venni. Én is csak azért vettem Sonyt mert hiszek a teszteknek, illetve arra volt 0% THM. Kb ennyi. LG élettartam szempontjából nem hinném hogy rosszabb lenne az átlagnál. Van egy micróm ami ~15 éves biztosan van, de még a mai napig kiszolgál. Az hogy én LG márkánál maradok a micrónál és a klímánál az az én dolgom, ti nyugodtan vegyetek tévét is, nincs ezzel gond.
-
Gtaati
őstag
Persze ez reszemrol termeszetes. Ha van lehetoseg akkor nezze meg mindenki eloben... En annak idejen eloben neztem a B7, C7, A1-t es itt latszodott h a sonynak jobb volt egy lehelettel a kepe es a mozgasok, viszont arban sokkal dragabb volt ezert maradt a B7
Persze ezt en egy tvnel ugy nezem h a kepminoseg es az ar minden felett es utanna jon a tobbi menu hangzas taviranyito stb. Azt hozza teszem hogy nekem az lg webos es taviranyito nagyon bejon, de ez is olyan h kinek mi...
-
Joshi
titán
Ha rendszeresen olvasnád a topikot, akkor olvashattad tőlem hogy közel egy év alatt sokat javult az Android. Volt is erről egy PH hír, a tévé gyártók felszólították a Google-t hogy valamit tegyenek ez ügyben. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, de mindenképpen stabilabb lett az Android TV rendszer. Összefoglalva nem fagy le állandóan az Android sőt, utóbbi fél évben semmi probléma nem volt vele. Lehet hogy nem villámgyors, de a tévé tévénézésre való arra tökéletes. Valaki írta hogy a Panának a menüje is kiváló csak fapados, megmondom őszintén hogy jobban örültem volna ha a Sony is készít egy saját fapados menürendszert.
-
belan
addikt
Én vettem volna egy 55A1 mert nagyon tetszik a készülék , de a b7 verhetetlen áron volt és a1 300 ezer forinttal volt drágább ennyiért meg majdnem még egy b7 tudtam volna venni , ha 100 ropival lenne drágább a Sony még be is neveztem volna rá durván túl árazza a Sony meg pana a tv-it , c8 b8 karácsony előtt vagy januárban olyan jó áron lehet majd meg venni hogy hülye lesz az aki a Sony vagy panát veszi meg mert kb 2x annyiba fognak kerülni akcióba is .
-
janos666
nagyúr
Nálam Tecnicolor módokban az SDR 20/85 ~100nit-et ad peak white-ra és kb. ennyi HDR10-nél 100/100-on a diffuse white (a HDR tartalom "normál" részének teteje, ami fülé csak a pontszerű foltoknak kéne menniük) dinamikus kontraszt nélkül 400-1000 nit metaadattal (4000 nit-hez kéne a Dina=Low, de nem szoktam bekapcsolni, mert belepiszkál másba/másképp is, inkább nézem kicsit sötétebben, a 10000 nit esélytelen, Max dina kontraszttal elmegy de sz@r is).
Azért rossz ez a hozzáállás, hogy további gondolkodás nélkül vegye inkább le az OLED fényt HDR módokban, mert ha azt kezded el "megjavítani", ami elméletileg nem lehet rossz, akkor nehezebben (így talán nem is) jutsz el a valódi problémáig és annak potenciális megoldásához, mint pl. a felirat színének állítása (ha az égeti a szemet és tényleg így is van). Vagy pl. bekapcsolva hagyod a Dinamikus Kontrasztot és lehúzod az OLED Fény-t, ami összességében rosszabb (mert mindkettő csak "rossz" irányba tolja azt is amit nem akarsz mozgatni és így már két kis "sérülés" lesz a képen csak azért, hogy egy bizonyos zavaró ponton kifejtsék egymást).
-
akela91
addikt
A csúcsfényekkel van bajom nekem is. Teszem azt nonHDR 50-es fényerő mellett a 100-as HDR fényerő csúcsfény megléte esetén sokkal magasabb ÁTLAGOS fényerőt eredményez.
Tehát ha én nonHDR esetén 200cd/m2 átlagos fényerőt kapok az arcomba, akkor HDR-es film esetén kapok néha csak 100-as, de néha meg 400-as átlagot is jelenettől függően. Remélem érthető volt.
Az lenne a jó, ha z egész képernyő fényerejének maximális fényereje ne lenne nagyobb mint 200cd/m2. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet 800-as csúcsfény a kép egy pontján, mert lehet, de akkor a nagy része legyen sötét.
-
-
törölt tag
Vagy ott az ARC, igaz, ahhoz engedélyezni kell a CEC-et (Simplinket). Ez nagy könnyebbség is lehet, vagy éppen egy szívás, attól függően, hogy mit dobott a gép.
Erre a kérdésre nincs univerzális tévébe/erősítőbe válasz, mert mindegyiknek van előnye és hátránya is, a tetejébe pedig totál rendszerfüggő, hogy jelentkeznek-e problémák, és ha igen, akkor melyik bekötéssel milyenek.
-
nokia123
aktív tag
Köszi. Megpróbálom de az asszony pajtás az RTL Barátok közt stb tv2 azt folyamatosan nézi ezen sajnos nem nagyon tudok változtatni. De viszont azt nagyon megköszönném hogy milyen beállításokkal használjam ha kicserélik a panelt. Oled fény 35/ kontraszt 80/ fényerő 50 ha így használom majd megúszhatóm a beégést? Persze panelzaj törlés havonta legalább egyszer elég? És a képernyőváltást be állásba tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tidal
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Corsair K100 RGB Optix (CH-912A01A-FR)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest