- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csaba No. 1 #24228 üzenetére
És ezt miből gondolod? Kipróbáltad? Milyen hosszban?
Nézd meg a reviewkat, 7.5méteresnél már írják, hogy nem jó.A hirdetésekben minden kábelre ráirnak minden szart. Aztán a gyakorlat sajnos mégsem igazolja...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csaba No. 1 #22489 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy 1 évvel ezelőtti hozzászólást keresgélj. Én azt írtam, hogy majd egy éve szinte egyébről nem esik szó, mint a "beégés", amire mellékesen 900 találat van a fórumon. Ha kicsit is komolyan érdekelt volna, simán megtalálhattad volna a válaszokat a kérdéseidre. És mivel te sem veszed a fáradságot, hogy előzetesen picit körülnézz, így bátorkodtam javasolni, hogy van erre lehetőség, ha szeretnéd.
Az autós hasonlatomat is félreértetted, mert azt akartam volna sugallni, hogy tévézéshez jó bármi, de igényes mozihoz az LCD nagyon kevés, a közismert technikai "korlátai" miatt. És itt jön el az a pont, hogy kinek mi fontosabb... a korlátlan "kacsatévé", vagy az hogy este hátradőlve szinte makulátlan képminőségben megnézzen egy sorozatot, vagy mozifilmet. Nekem utóbbi fontosabb, így azt is bevállalom, hogy esetleg beég. Itt a vége barátom...
-
janos666
nagyúr
válasz
Csaba No. 1 #22484 üzenetére
Ezzel óvatosabban, ha kérhetjük!
Abszolút világosan és érhetően tudtunkra adtad a véleményed, nem kell fokozni.A beégéshez köthetően azért nézz szét az LCD fórumban is a tipikus gyakori hibákról (felhősödés, stb).
Személy szerint engem az bosszant néha kicsit, hogy az LCD technológiánál rengeteg dolgot néz el szemlebbentés nélkül az ember, ami kvázi hiba, mint például az is, hogy nagyon nem fekete a "fekete". Ezeket könnyebben fogadták be az emberek az évek során, hogy "ez ilyen, a technológia velejárója", addig a pontig hogy unalmassá is vált volna állandóan felemlegetni minden LCD-vel kapcsolatban külön-külön, hogy ez mindig gáz, ezért nem is beszélünk róla eleget, teljesen elszalad az asztal alatt a kaki és senki nem mond semmit, hogy bűzlik-e bármi.
OLED-nél most divat felemlegetni, hogy hátrány a véges élettartam, noha ez egyszerűen beleszámolható az ár/érték arányba (ha emiatt sűrűbben kell cserélned és/vagy többet veszít az évek során a használt árából). Ha >50%-ban OLED-je lenne mindeninek otthon és a boltok kínálatában is évek óta, akkor ez is olyan lenne, amit már ununk mindig külön-külön felemlegetni és nem lovagolnánk rajta, csak néha jutna eszünkbe, természetesnek tűnne. Továbbá irracionálisan "örökéletűnek" van ilyen összehasonlításban tekintve az LCD, ami nyilván nem igaz (még ha maga a kijelző rész az is lenne, a komplett készülékben sok más mehet tönkre és nem mindig fogja megérni garanciaidőn túl javítani).
Természetes dolog az, hogy az emberek "hyper-normalizálják" a dolgokat (a rosszat is), azt viszont nem tartom jó ötletnek, hogy magát a szapulást normalizáljuk, abból csinálunk divatot, hogy mindig csak a negatívumokon lovagoljunk.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csaba No. 1 #22484 üzenetére
Idejössz, Sony LCD-t reklámozol, ugyanekkor cinkeled az oledet és nekem van nagy arcom???
Furcsa a filozófiád. És persze jó lenne ha nem fenyegetőznél és személyeskednél.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csaba No. 1 #22480 üzenetére
Te nem érdeklődsz, hanem pocskondiázol, ez azért nem ugyanaz.
És mivel nem volt még oleded, fogalmad nem lehet hogy miért szeretjük. Hogy beég-e, lehet, de a plazma is beégett, mégis volt belőle 4-5 típusom, amik közül sosem égett be egy sem, mert odafigyeltem rá. Viszont cserébe piszok jó képminőséget kaptam, nem felhős, bevilágítós, fekete helyett szürke árnyalatos képet.
Eddig is elmondtuk, aki fél az oledtől, az nézzen LCD-t, nincs ezzel semmi gond, de ne oled fórumon cinkelj oled tulajdonost, mert nem lesz szimpatikus a véleményed.
Tudod, van a vadászok klubja és van a medvéké. Te most bejöttél a medvék klubjába egy puskával...
(#22481) Lelahel: Semmit nem kell beismerni. Egy Ferrarit sem használsz szántásban, pedig elvileg ugyanolyan személyautó, mint egy Moszkvics, mert van rendszáma, lámpája és közútra tervezték... vagy mégsem???
Az oled egy Ferrari...ha tetszik, ha nem, az LCD pedig egy olyan traktor, amivel kimész az autópályára, pedig nem kellene.
-
Lelahel
csendes tag
válasz
Csaba No. 1 #22480 üzenetére
Szia, ne foglalkozz senkivel. Igazad van, a beégés létező probléma csinálhatsz bármit is állítgathatod az oled fényt ide-oda, kapcsolgathatod 4 óránkén egyik csatornáról a másikra akkor is BE FOG ÉGNI!!!!!! Ilyen ez a technológia, ne várd, hogy a fanok meg a gyártó majd beismeri. Samsung QLED illetve Sony XF9005-töl felfelé a jó választás.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csaba No. 1 #22476 üzenetére
És akkor mégis mit keresel egy oled fórumon?
-
energomatt
őstag
válasz
Csaba No. 1 #22476 üzenetére
Bárcsak mindenkit meg tudnánk ilyen könnyen győzni, hogy ne ilyet vegyen. De ne legyünk telhetetlenek, az ilyen apró örömöket is meg kell becsülni, ha ezerből egy valaki magától rájön, hogy neki nem ez való.
-
sakal83
addikt
válasz
Csaba No. 1 #22462 üzenetére
Kuka. Ne vegyel oledet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Csaba No. 1 #22462 üzenetére
Olvass már vissza légy olyan kedves. 1 éve másról sem esik szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kutya topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G Fém unibody, 120 Hz AMOLED, 100W gyorstöltés 16/512 GB
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest