Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38568) cichlid1


cichlid1
tag

Nos rengeteg hasznos infót kaptam itt és segítséget, jöjjön akkor tőlem is pár info az első órák tapasztalatairól a Panasonic GZ950 ről.

Design:
Nekem bejön, szép elegáns kivitel, alul van még egy pici perem, amin a Panasonic felirat és baloldalon az állapotjelző LED kapott helyet. Ami nem tetszik, hogy a csatlakozók egy jó részét hátulra tették és nem oldal kivezetéssel. Mivel én falon használom, a csatik ki be dugdosását nehezíti. Mivel nagyjából egy bomba hatástalanításával egyenértékű stresszt okoz magának a tévének a mozgatása, értelemszerű, hogy nem akarnám le-fel emelgetni a konzolról egy kábel bedugása miatt. de negatívumként max ennyi, egyébként szép, kávanélküli mint a többi.

Képminőség:
Gondolom, minden új oled tulaj "lefossa a bokáját" az első órákban, mert tényleg brutális a képminőség, tehát lehet hogy a többi is ezt tudja amit én látok, de az alábbiakban pár olyan szempont ami nálam sokat nyomott a latba.
Először is, NEM KELLETT ÁLLÍTGATNI, legalábbis nekem 2 előre defíniált profil a Professional 1 (nappalra) és a Professional 2 (éjjelre) tökéletes színvilágot, fényerőt biztosít.
A felskálázás kikapcsolt állapota mellett is, brutálisan szép a tévéadás képe (DIGI a szolgáltató), amin csodálkoztam, hogy nem sok különbséget láttam az elvileg rosszabb SD adások és a HD között. Persze van, ez vitathatatlan, de nekem simán a vállalható kategória az SD adás is.
A TV2 HD-én pont az Öt sereg csatája volt tegnap este. Teljesen mozi élményt adott egy egyszerű tévéadás, brutál volt (tudom nem egy blueray minőség de akkor is)

Ami pozitív és erről még nem is hallottam, hogy a NETFLIX Calibrated módot kikpcsolom, akkor a tévé Dolby Vision esetén is kiír egy DOLBY VISION VILÁGOS üzemmódot, ami egyáltalán nem sötét. Nekem ez új, azt hittem a Dolby Vision-t egyféle módon jeleníti meg, de ezekszerint van egy vlágos verziója is.
Youtubon néztem pár HDR tartalmat, hát a hihetetlen kategória számomra :)
A Netflix Calibrated valóban sötétebb, de pl. néztem a Draculát és az elején a kastélyos jeleneteknél gyönyörű részletes képet ad a sötét részeken is, a fáklyák pedig úgy lobognak hogy kisütik a szemed, mint a valóságban. Szóval abszolút elégedett vagyok vele így is.

Oprendszer:
Olvastam, hogy nem a legújjabb design, meg használati érték, de ősznte leszek, nekem pont elég. Hamar megszokható a rendszer, kellőképpen testreszabható, nekem megfelel. Biztos van csilivilibb is, de szerintem ez hibátlanul teszi a dolgát. A sebessége meg kurva gyors, pl. tv-youtube-netflix váltásokban oda vissza sem gondolozik sokat, teszi a dolgát.
Le lett frissítve a legújjabb firmware, azt is egyből felajánlotta csak okézni kellett.
Applikációk kínálatába bele lehet kötni, de számomra, Netfilx, Youtube és élő tévéadás vonalon mozognak a felhasználói szokásaim, szóval nincs hiányérzetem. A netböngészője elég gyors, lehet vele netezgetni, nyilván nem erre való és nem a legkényelmesebb módja ennek a tévé.

Összességében: Nagyon elégedett vagyok vele az első benyomások alapján. Nekem nagyon bejön a természetesen gyönyörű színvilága és maga a képminőség, illetve hogy a tévéadások is élményszámba mennek rajta.
Negatívumként, nekem a csatlakozók elrendezése és annyi hogy a HDM Arc-ra dedikált HDMI2-ön nem sikerült megszólaltatni a Denon házimozit egyenlőre. Most váltok majd digital audio kábelre, azzal majd meglátjuk megy e.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.