Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz chros #32093 üzenetére

"Pl egyertlemu bullshit a B8 alacsonyabb HDR csucsfeneye (~700 nit) a C8-hoz (~900) kepest: ugyanaz a panel van benne."

Lehet, hogy ugyan az a panel (legalább is a hardware), de ahogy már fejtegettem, szerintem onnan jön a C8 jobb HDR színkezelése (pontosabb színek 100 nit alatt, nincsenek kifakítva a W-vel a sötét RGB színek), hogy más üzemmódot választ a processzor HDR-hez (más RGB->WRGB keverést), vagy hogy a >=C modellekbe szánt 2018-as panelek más firmware-t kapnak, mint a B-be szántak (szóval vagy eltérnek panel-firmware szinten, vagy mindben ott van minden üzemmód, és a processzor tudja, hogy mikor melyiket válassza a modelltől függően). Lehet, hogy így jön ki a magasabb csúcsfény is (ha ebben a módban / ezzel a firmware-el már nem rontja el a sötét színeket a W, mint 2017-ben, akkor most még messzebb engedik neki kifakítani a csúcsot, így jön az ki magasabbra?).
    De megnézte valaki a B8-on az R alpixel méretét, hogy tényleg az új 2018-as penelt kapta a B széria (nagyobb R-el, mint 2017-ben volt)?

(#32078) chros
    Nekem még mindig egyforma a kettő (DV és HDR10) a tartomány nagy részében, és TED listája szerint bőven az 1000 nit-es OLED monitorral készült Blu-Ray filmek dominálnak. Szóval még mindig nem értem miért nem lehet ma DV nélkül élni. :P
    Vagy hogy miért lenne közelebb az igazsághoz a HDR10+DTM, ha közelebb van a HDR10 enélkül a DV-hez is. A DV-t hogy nézed DTM-el? :F
    Szerk.: Hopsz, paint-ben összekevertem a két piros feliratot (a DV megy magasabbra). De a lényeg, hogy legalább 50%-ig, ami nit-ben már jóval több is, mint 50%, ugyan azt a görbét követi a HDR10 és a DV is, mikor <=1000 nit a HDR10 metadat.

Új hozzászólás Aktív témák