Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz Morph76 #3126 üzenetére
Hát sajnálom... a teszt kedvéért nem vásároltam meg!
Komolyra fordítva... nem véletlenül írtam le ilyen részletesen, hogy milyen körülmények között teszteltem. Ugyanakkor messze nem a médialejátszó képességeit vizsgáltam (bár - mint a példa is mutatja - arra is tökéletesen megfelelő alkalom volt ez a próba), hanem a készülék által adott képet.
Egy áruházban erre a legjobb lehetőség egy saját USB kulcs, azon a profi tesztre is alkalmas fájlok megtekintése.
Szerintem már így is maximálisan vásárlóbarát hozzáállás az (igen, még akkor is, ha a Media Markt a vevőkből él), hogy lehetővé teszik mindezt, egyedül hagynak, és órákon keresztül, nyugodtan tesztelhetem a tévéket.
Nem várható el, hogy a rendelkezésükre álljon még 2-3 féle profi médialejátszó, és egy jobb Blu-ray lejátszó is.
Az pedig ugye nem baj, hogy én nem ezekkel az eszközökkel a hónom alatt állítottam be?
Azt hittem, az itteni közösség egyöntetűen örülni fog, ha leírom a tapasztalataimat, mert még nyilván nem sokaknak adatott meg a közelebbi ismerkedés ezzel a SONY tévével.
Egyébként a megfigyelésemnél maximális objektivitásra törekedtem (még egyszer: nem véletlenül írtam le ilyen pontosan minden körülményt, nehogy "szó érje a ház elejét"), és elfogultságtól mentesen írtam le a tapasztalataimat.
Ha mindez nem nyerte el valaki tetszését, arról én bizony nem tehetek.
Minden egyéb tekintetben osztom Pumma fórumtársunk véleményét: egy 1.200.000 forintos, 2017-es SONY csúcs tévé igenis játssza le makulátlan tisztaságban, hiba nélkül az összes ismert fájlformátumot. Még egy ennél jóval olcsóbb televízió esetében sem nagy elvárás ez.
És fentiek miatt teljes joggal nyilvánítottam véleményt a SONY készülékéről, és joggal mértem össze a dél-koreai gyártó készülékeivel, ugyanis az 1-2 évvel öregebb LG OLED televíziók hajszálra azonos fájlokkal, azonos tévé adásokkal, és azonos körülmények között gyakorlatilag kifogástalan eredményt hoztak.
Mindezt úgy, hogy fele annyiba kerülnek!Ennyi a lényeg.
"Aquila non captat muscas."
-
Ijk
nagyúr
válasz Morph76 #3139 üzenetére
Az egész smart-tv értéke lehet vagy 10.000Ft ezeknél a készülékeknél. Persze ezt az összeget is jó lenne megspórolni azoknak akik számára a világon semmit nem ér az egész, de nem ezek nyomják meg a készülékek árát.
Persze egy szimpla kijelző komolyabb benyomást keltene, nem ezt a kütyü érzést adná, hanem egy eszközét./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Piftuka
veterán
válasz Morph76 #3139 üzenetére
Értelek, és nem tudtam a BFI aktiválásának ilyen kritériumairól. Majd később még azzal együtt is letesztelem.
Ennek ellenére, ill. ezzel együtt is, változatlanul azt tartom lényegesnek, hogy teljesen megegyező körülmények között az LG készülékei kapcsán csak azt sajnáltam, hogy nem tudom megvenni őket, a SONY A1E esetében pedig elmaradt a "varázslat".
"Én meg azt mondom 1.2 millióért kapjunk már csak egy tökéletes megjelenítőt és ne egy média playert,set top boxot,és böngészőt egyben."
Bizonyos szemszögből vizsgálva jogos elvárás, de el kell fogadni, hogy a világ megváltozott azóta, hogy a televízió egy szigorúan funkcionális céleszköz volt.
Manapság egyre inkább arrafelé mutatnak a fejlesztések, hogy a jövő okos tévéi a lakás többi részével is kommunikálnak majd; főzés közben, a konyhában, a hűtőszekrény kijelzője figyelmeztet, amikor a kedvenc műsorod kezdődik a nappaliban. Vagy éppen a kedvenc főzőműsorod küldi át direktben arra a kijelzőre a kedvenc receptedet...
Minden kapcsolódik mindenhez, és az internet egy kattintással elérhető az összes elektromos eszközzel... Ez a jövő.
Szerintem a "pusztán" televíziónak használható tévé készülékek kora véget ért. Én sem tartom fontosnak az ún. "okos tartalmakat", de a fent említett folyamat eléggé irreverzibilisnek tűnik számomra.
(Egyébként olyan, hogy "tökéletes kijelző" nem létezik.)
-
Piftuka
veterán
válasz Morph76 #3204 üzenetére
"A mozgásmegjelenítés egész szar ,de ez van."
Khmmm... Amikor ezt én itt megjegyeztem, le lettem hurrogva...
Bárhogy is... azóta vettem egy SONY 55W809C televíziót, és nagy örömmel konstatáltam, hogy az 55EG910-vel tapasztalt szaggatásnak, a kedvenc ismeretterjesztő csatornáimon nyoma sincsen!
(Egyébként azt már kitapasztaltam, hogy az RTL+ és RTLII bizonyos reklámjai garantált szaggatást idéznek elő. Egy külön beszélgetés témája lehetne, hogy ennek mi az oka.)
Szerintem továbbra sem egyszerű a döntés, hogy "OLED-et venni, vagy nem venni", mert a képminőség, a színvilág, a kontraszt, no és persze a 3D megjelenítés minősége minden várakozást felülmúl. Vitán felül pazar, csodálatos.
Ám most, hogy a SONY-t nézem, attól tartok, hogy ha még az általam elvárt, és elfogadott árszintre csökken is az LG E6V, vagy C6V készülékek ára, a kedvenc ismeretterjesztő csatornáim megtekintésekor a szaggatást nem fogom tudni megszokni.
És mindez még úgyis dilemma, hogy nekem a 3D volt az új készülék keresésekor a legfontosabb kritérium. Mert ha már 3D BD filmeket néz az ember, akkor azt tegye a legjobb minőségben. Ám, mégis ezek a tartalmak lesznek kisebbségben, hiszen a filmjeim zöme 2D-s, és viszonylag gyakran nézem a fent említett ismeretterjesztő csatornákat is. Nem is beszélve a labdarúgó mérkőzések és Forma1 futamok közvetítéseiről.
-
Joshi
titán
válasz Morph76 #3266 üzenetére
Junior11 által linkelt tesztben említik is a Dolby Visiont a HDR rész vége fele.
"Sony has opted for the latter, perhaps awaiting the arrival of Dolby Vision dynamic metadata system for further improvements."
Google fordítóval elolvastam a Mozgás és HDR részeket, azért van még mit fejlődni. Mire rászánom magam hogy vegyek egy OLED-et lehet hogy a QLED is Quantum lesz.[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
-
bava
csendes tag
válasz Morph76 #9517 üzenetére
Két 18Gbps kábellel és egy 48Gbps kábellel próbáltam, 0,75, 1.5 és 2 méteresek, vagyis nem túl hosszúak és ezekből kettő prémium tanúsítványú. van még két további olcsóbb 2.0-ás 18 Gbps kábelem, azért azokat is "bevetettem", de hiába. Ezek alapján szerintem kizárható a kábel. De, ha ilyen téren még van ötleted, akkor köszönettel hallgatom.
-
bava
csendes tag
válasz Morph76 #9521 üzenetére
Van egy audioquestem is, minden kipróbált kábelt beleszámítva ezeket próbáltam: Oehlbach Black Magic, Audioquest Pearl, Inkakustik, Avanity, Belkin. Sokáig egyértelműen a kábelre gyanakodtam, de ezt a részét elengedtem, mert úgy gondoltam, hogy sokfélét kipróbáltam és ezek között van olyan ami nagyon jó minőséget képvisel.
A tv HDMI csatlakozója pedig talán azért nem lehet a ludas, mert a nem UHD blu-ray lejátszó tökéletesen működik, egyértelműen a deep colour kezelésével van valamilyen probléma.
Mindenesetre felvettem a kapcsolatot az LG-vel, kérték az összekötött készülékek típusait, a szoftverszámot és továbbították az illetékeseknek, jeleznek, ha lesz valami eredmény. -
veterán
válasz Morph76 #9697 üzenetére
Én nem mondom, fejlesszenek mert ettől megy előre a világ de én biztosan nem ajánlanám senkinek, hogy ezért várjon még x hónapot mire kaphatóak lesznek és fizessen ki pluszban x százezer Ft-ot.
Főleg úgy, hogy ez a BFI nem végleges megoldás hanem egy "átverés". Ettől nem lesz jobb a mozgásmegjelenítés csak az agyadat/szemedet veri át. Amúgy nem tudom, hogy pl mennyre zavaró, hogy a kép folyamatosan vibrál ahogy vált a sötét és világos képek között. Nyilván nem látszik mert az agy nem tudja lekövetni, de a szemet még fáraszthatja.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Callisto
őstag
válasz Morph76 #23684 üzenetére
Fura, hogy ez valóban nem látható nálam ahonnan nézem. Ám a valóság az, hogy nem tudtam belekötni a szép színek hiányába, mert annyira világosak voltak.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest