Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TommyY2

tag

válasz szimi57 #17815 üzenetére

Tavaly tavasszal vettük az 1.4 CVVT Kia Venga autónkat (2017 évjárat).

Először az itteni ajánlásokra Motul Eco-Lite 5W-30 olajat tetettem bele (TBN 8.5), aztán a Kia topikban a szakik ajánlották, hogy azonnal cserétessem le, mivel ebbe A5/B5 olaj való (különben megöli a motort).
    6000km után cseréltettem le Motul Eco-nergy 5W-30 olajra (TBN 12.5), most is az van benne. Amennyiben nem eszi az olajat, akkor talán nem öli meg a katalizátort (Vagy szétesik anélkül is? Olvastam, hogy vissza tudja szívni a motor.)?

Én konkrétan nem értek az autókhoz, csak mindent elolvasok (próbálom megóvni az autóinkat), de most már kezd egyre nagyobb lenni a káosz (mindig jönnek újabb és újabb információk). :(((

Akkor az 1.4T S-Cross esetében maradok a C3-as olajnál (vagy mehetne bele a Dexos1 is, pl. Ravenol HDX SAE 5W-30?).

A Venga esetében akkor most mitévő legyek? Évente egyszer cserélünk benne olajat, max. 9-10ekm-t megy.

U.I.: Meglepődtem, hogy a benzines autóban tovább bírja az olaj, mint a dízelben, pedig utóbbi olajjal működik, ami önmagában is ken valamennyire.

TommyY

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés