Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz Jonesy84 #4649 üzenetére
Bocs, lehet, hogy rosszul ertem, de akkor most gond van ezekkel az erzekelokkel? Vagy vegulis dontsem el magam, hogy melyikben bizok meg? Koszi!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
itanczos
senior tag
válasz Jonesy84 #4739 üzenetére
Ultrahangos?!? Hogyan, hova szereled és mit mérsz?
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
mekkGyver
aktív tag
válasz Jonesy84 #10825 üzenetére
A betétben és a billentyűzetben lévő mikrokontrollerek manchester kódolással kommunikálnak, amit viszonylag könnyű visszafejteni, és így le tudtam cserélni a gyári vezérlőt sajátra, ami egy egyszerű kínai ZKTeco felturbózva egy NodeMcu-val. Mivel az ajtóba van építve, ezért a tápellátást is meg kellett oldani. 2db 18650 celláról fél napot el tud menni, becsukott ajtónál egy 2 pólusú kontakton keresztül tölt. Ezzel egyben az ajtónyitást is tudom érzékelni. Írtam hozzá MQTT státuszokat, így küldi a töltöttséget, a csengő nyomást, zár és ajtó nyitás eseményét, de szabotázsérzékelés is van, ha megpróbálnák leszerelni (ilyenkor kapok Push üzenetet és benn megszólal egy sziréna hang). Szintén MQTT-vel tudom nyitni-zárni vagy engedélyezni-tiltani mondjuk a kóddal, vagy kártyával belépést. Az ujjlenyomatok és kódok a ZKT agyában vannak, így hálózatvesztés esetén is simán nyitható (vicces, de ez volt a legnagyobb meló, hogy ilyenkor ne feszüljön be másodpercekre, de mégis azonnal csatlakozzon vissza, ha megjön a hálózat), bár minden szünetmentes, így ennek kicsi az esélye.
Pár fotó az építésről / tesztelésről, és a végeredmény:Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
-
vampire17
addikt
válasz Jonesy84 #22005 üzenetére
Akarod esetleg a kesobbiekben pl szeleptermosztatokkal turbozni a configot?
Ariston gyari modulacios termosztatjaval HA-n keresztul tobb adatot lehet kinyerni mint Tado-val (ugyanugy web api-t hasznal az az integracio is ) Illetve Ebus interfeszt is lehet bekotni a kazan es a termosztat koze, fontebb pont errol beszeltek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Jonesy84 #22015 üzenetére
Hogyhogy nincs?
Ha radiátoros fűtés, akkor azt a szobát leszámítva ahol a termosztát van, nagyon is van értelme termoszelepeknek, hiszen különben sokkal nehezebb belőni a többi helyiség hőmérsékletét. Az már persze valóban nem mindenkinél fontos, h egyben okos-szelep is legyen, csak ha változó hőigények vannak. -
kenand
veterán
válasz Jonesy84 #22023 üzenetére
Én egy kis lakásban bevállaltam a tado termofejeket, ott 2 kell (esetleg 3 de ott radiátoron is kellene cserélnem a hagyományost, kis fürdőben van ott amúgy sem kell annyira). Házközponti fűtés van, termosztát nincs. Így ha eljövünk manuális tekergetés helyett le tudom venni a fűtést, és ha megyünk fel, időben beindítani. Főleg így E- egyetem idején hasznos, mivel a fiúk sincsenek a lakásban.. Hw apron, használtan, és BF refurbished akcióban vettem őket, persze így sem 5000-ba kerültek, mint egy manualis termofej ( másik lakásban is alkalmazom őket)
-
fo_di
őstag
válasz Jonesy84 #34466 üzenetére
a link a gyári api leírása, aszerint mqttn elvileg külön jelent a két kapcsolóról
de vegyél egyet itthonról, próbáld ki próbapadon (egy kábellel a konnektorra kötöd és teszel rá két kapcsolót, ha nagyon akarsz, egy próbalámpa is mehet), megnézed, ha nem jó, visszaküldöd 14 napon belül
-
jagofett
tag
válasz Jonesy84 #36904 üzenetére
szia!
ezt most nem teljesen értem
Cube/Sensys vagy Tadoval van lehetőség vezérelni a kazánt?
Neked bevált a Cube one? Mik érhetőek el HA alól, és főleg tudja ezt internet nélkül is?
Illetve Cube-hoz tudsz adni linket, mert csak Cube S-t találok, vagy az is jó? (link)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Napelem
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest