Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Sziasztok.
    Ismerösömnek próbálok segíteni aki kezdő a témában, de elég tulbuzgó, szóval 2 kérdésem lenne felétek.
    1. okos konnektor fogyasztásmérővel: szeretne otthonta olyan okos konnektorokat venni, amibe van energia megfigyelés pl.: TP-Link Tapo P110.
    Mindenképp Wifiset szeretne, illetve olyansmit,ami kezelni tudna a jövőben HA-val, mert valószínűleg venni fog egy gépet/single board-ot amin menne, ez lesz a köv kérdés.
    Melyik az ami ajánlott?
    4-5 darabot venne, amiket hütő,Vasaló, házimozi, stb helyekre tenne be, mérné az értéeket vele.
    T-Plink Tapo P110/P110M/P115 öt ajánlottam neki, illetve Sonoff S60-at ami olcsó, ár/érték arányban jónak mondható.
    Tudtok még más márkát ami megbízható saját appjában vagy HA-ba integrálható?

2. HA-hoz kezdőnek valami gép: Én első körben neki Rpi 4-et mondtam vagy esetleg egy NUC-ot vegyen használtan, arra HASSIO-t vegyünk fel , így lesz supervised, tud menteni rendszert, ha valamivel gond lenne.
    Ezenfelül kérdezte, hogy van már HA által preferált alapgép --> Home Assistant Green és Yellow.
    Igazából a Green egy Rpi-nek felel meg tudásban gondolom, Yellow pedig annyiban másabb, hogy Zigbee-s eszközöket is tudsz vele kezelni ugye?
    Melyik lenne neki ajánlott, mint kezdőnek?
    HA-val ismerkedik, pár Wifis oksolámpája és egyéb kütyüje van otthon,okofütése,konnektorokra, szóval most neki erre a hobby projektre kellene.

Tudnátok nekem ebben segíteni, illetve ajánlani konnektort + HA-hoz gépet?

Segítséget előre is köszi. :R

....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés