Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Már írtam azt hiszem egyszer, de talán hasznos újra megosztani: rengeteg RTL2832 alapú "TV tunerre" épülő rendszert üzemeltetek, mondjuk hogy félprofesszionális SDR megoldásoknál. Kb. 4-5 éve kezdtem el vele foglalkozni, végigszívtam amit lehetett, kezdve a műanyagházas gagyitól a saját építésű cuccokig.

Ha biztosra akartok menni, és nem akartok az rf részen problémákat, akkor ezt a cuccot rendeljétek meg, és nyugodtan alhattok: link. A "pőre" verzió 22 USD jelenleg (második termék a listában), annyit röhögve megér. Ezeknél az eszközöknél sokkal fontosabb a körítés, mint maga az RTL chip, ebben pedig profi megoldások vannak, mint pl. az aranyozott csatlakozók, minőségi diszkrét alkatrészek, és talán a legfontosabb, a TCXO oszcillátor, ami 1 ppm alatti pontosságot ad. A kínai tv tuner változatoknál simán előfordul 70-100ppm hibaráta is, ráadásul hiába próbáljátok bekalibrálni mondjuk egy közeli GSM toronnyal, amint változik a hőmérséklet, máris el fog mászni. Nem mondom, hogy ez meg fogja oldani az összes 433-as eszköz összes problémáját, de a vevő RF részén biztosan nem fog múlni a dolog. Egy "hátránya" van, az pedig az SMA-F antenna csati, ami szintén egy profi megoldás, de cserébe nem lehet rákötni a gagyi kínai koaxcsatlakozós antennát, ami talán nem is baj (érdemes hozzá venni valahonnét egy 433-ra hangolt normális sma csatisat, vagy akár kitben rendelni, teleszkópantennával).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés