Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Édesanyámnál, Zalában egy kb 4x3 m-es fal van beépítve könyvespolcnak, meg a szemben lévő félig-háromnegyedig, de eléggé zsúfoltan férnek csak rajta. Anno, a 80-as években, amikor a kis könyvtár-projektjét indította, teljesen más világ volt, én meg ebben nőttem fel. Egy zárt kis diaszpórában éltünk, volt vagy 4-5 könyvkiadó az egész országban, és ez már a liberalizáció első szárnypróbálgatása volt. Előre tudtuk, mi fog megjelenni, mikor, egy csomó könyvet előrendelésben rendelt - hanglemezekkel dettó. (Magyar-ének szakos, plusz iskolakönyvtáros is volt akkoriban, amíg még létezett ilyesmi). Aztán jött a rendszerváltás, és a 90-es években megszaladt a dolog, de a beidegződéseket borzasztóan nehéz levetkőzni. Egyre több könyv jelent meg, nagy részük persze igénytelen szemét, mind tartalmilag, mind formailag, néha konkrétan fizikailag, minőségileg is. Ezzel együtt a gyűjtemény folyamatosan gyarapodott, kerültek mellé aztán videókazetták, majd DVD-k is, a gyűjtőszenvedély valami olyasmi, amit nehéz levetkőzni. Én is hoztam magammal ezt a terhet, de próbálok szabadulni tőle. Jelenleg 3 ikeás Billy polcom van, csaknem tele, de az utóbbi pár évben már nem vettem újakat. Digitális fizikai adathordozóm már csak elvétve akad a lakásban. Hogy a különböző accountjaimon mi minden összegyűlt, az más kérdés, az már a betegségem következő szakasza...

p
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgatós találkozó
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vicces videók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Analóg fényképezés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- Samsung galaxy watch 7 44mm (ezüst) + 1.5 év garancia
- iPhone 15 Plus 128GB gyári független normál állapot
- iPhone 15 128GB gyári független mint az új 2027.02.27. Apple jótállás
- iPhone 15 128GB gyári független One új közel 1 év jótállás
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest