Hirdetés
- aquark: Zsebszámológépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Tegnap nem esett jól mobilról linkelgetni.
Méréshez például ilyenek: analóg, digitális.Télen azért nem érzed nagyon melegnek a 24-25-öt, mert ahogy tanult kukacunk mondta, a hideg levegőnek alacsony a nedvességtároló képessége. Magyarul a téli hideg levegő (a szabadban) jellemzően elég száraz. Még a legnagyobb havazások idején is szárazabb, mint nyáron a 24-26 fokokban. Ez a száraz levegő a közvetlen vagy közvetett szellőztetések révén a lakásban lévő levegővel folyamatosan keveredve a lakás levegőjének, közvetetten a lakásban lévő dolgoknak, tárgyaknak is hosszú távon csökkenti a nedvességét. Magyarul télen az egész lakásban szárazabb lesz a levegő, mint nyáron, függetlenül attól, hogy hány fok van a szobában. Nyáron viszont odakint a levegő ahogy felmelegszik, felveszi a nagyobb mennyiségű nedvességet, eleve nagy lesz a nedvességtartalma a kinti levegőnek, és így előfordul, hogy szellőztetés előtt 25,1 fok van, 57 %-os relatív páratartalom mellett, míg szellőztetés után 23,6 fok lesz, 69%-os páratartalom mellett. Ez nekem tegnapelőtt esti eset. Ettől a 23 fokban is elkezdtem izzadni. Természetesen ez 28 fokoknál még jobban érvényesül, mivel a tested párolgásának kisebb hőkülönbségből kell hűtenie ugyanazt a belső energiát. Magyarul nem a 24 fokos levegőbe párologsz, hanem a 28-ba.
Télen is, meg még most is 24,5 fok körül van/volt a szobában éjszaka, de míg télen 30-38% között mozgott a rel. páratartalom, most 55-65 között mozog. Így télen paplan alatt is kényelmesen aludtam, most viszont hajnalban arra ébredek hogy teljesen kitakarózva is csurom víz vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Steam topic
- VR topik
- aquark: Zsebszámológépek
- Hobby elektronika
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- RAM topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Dell Latitude 7280,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4, 256GB SSD,WIN11, 2 KAMERA
- DELL Latitude 5285 (Tablet) 2 az 1 ben,FHD +,12.3,i5-7200U,8GB 128GB SSD,LTE, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest