Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Holnap én is korán kelek. Jó éjszakát!

-
tildy
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
A dolgok jelenlegi állása szerint sehonnét.
A változatosság kedvéért ha nem sikerül ez a keddi vizsgám ebben a félévben, akkor nem csak a sulinak lőttek, hanem a munkahelyemnek is.
És még lenne rajta kívűl 4 vizsga! 3 hétre persze. -
venember83
nagyúr
Mennyi ember vizsgazik...
Kez es labtorest! S nem a jeg miatt

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
merem remélni, h nem tőlem!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Hát az egész tele van már a villamosmérnökivel....
Gonosz verzió: ha szerencséd van, nem Tőled -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
na de azt a fél tököt honnan szedi?
-
ttower
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
nem. direkt léggitárosoknak csinálták. egy kis gitárnyak 4 gombbal. minden ujjra egy. és asszem hangot is ad ki, de ez nem biztos

-
ttower
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
valahol láttam olyat hogy csak egy gitárnyak volt 4 gombbal, csak sehol sem találom

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Solohov elbeszélései is nagyon jók. Általános iskola harmadik, vagy negyedik osztálya után kaptam ezt a kötetet az iskolától /bizonyítványért
/ -
tildy
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Thx, de jókvánság ráér még holnap is.
Kedden 9kor vizsga.Bár lehet holnapra sem árt az a kalap, tverdota bácsi visszatáncoltatott pótmérésre. PLC.
Tököm kivan már az egész villmérnökivel, legszívesebben hagynám az egészet a francba. Csak a rá kiadott 300 ezer forintomat , nomeg a diplomáig hátralévő 1 félévemet sajnálnám
-
ttower
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
[link]
cikk közepe -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
hű, köszönöm, otthon lecsekkolom...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Borisz Polevoj "Egy igaz ember története" nagyon szerettem, szerintem vagy háromszor olvastam.

mod:Ez az a könyv.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
nem tudom melyik volt, 2 éve volt, de lehet látod, h "sima" Galaktika volt...
más: Olvastam nagyon kiskoromban egy szovjet pilótáról könyvet (úgy emlékszem önéletrajzi ihletésű), aki kiugrott egy németekkel vívott légicsata után a gépből, elvesztette mindkét lábát, de műlábakkal újra repült később...
Nem tudod mi lehet? Azt tudom, h hóra esett, így maradt életben, meg az első műlábas repülés után nagyon rosszul érezte magát...tipp esetleg?

-
ngabor2
nagyúr
mivel én általában vissza szoktam olvasni, ezért úgy teszek, mint a kutya: megjelölöm, hogy itt tartott a totyik, mielőtt elhúztam pihengetni. hónap meló... úgyhogy muszáj visszatérni a "korán fexek - korán kelek" ritmushoz. jóccakát mindenkinek, aki megérdemli, tildy, neked meg egy naaagy kalappal. szurkolok, hogy jó kérdések legyenek. nekem egyszer bejött, megtanultam az első hármat a 20-ból, és kihúztam a kettest. közepest kaptam. aznap 9-ből 6 embert elhúzott a prof...
-
ttower
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
ez kivételesen olyan hülyeség ami működik. helytakarékos dobszerelés. játszottál már léggitáron? kegyetlen szólókat le lehet nyomni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
A 2. számra gondolsz valószínűleg, de nemcsak abban voltak jó szovjet elbeszélések, a sima Galaktikákban is. Az orosz irodalom mentalitása nekem se mindig jön be. Dosztojevszkij, vagy Tolsztoj nekem általában túl filozofikus, lassú.De a rendszerdícséret nem volt jellemző erre a kiadóra.
-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Bizony. De azon a képen nem én vagyok. Sokkal kulturáltabb valék, nem olyan kis kéjenc, mint a PH! télapója

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
na ENNYIRE nem vagyok fiatal...

Volt egy sztori, nem emlékszem melyik volt (a szovjetesben), amelyiket nem tudtam végigolvasni, annyira borzalmas volt... Pedig ha én egyszer nekiülök olvasni, ritkán adom fel...
-
tildy
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
Jááj ne is mondd.
Pi-Pd szabályzás , hogy áldaná az ég azt , aki kitalálta, hogy automatika szakon - minő meglepő- automatikát kell tanulni....
Vagy kegyetlen bukta lesz vagy nem tudom, de kedvem az nicns hozzá. Ráadásul a tegnapi napon ugye halálomon is voltam...
Szép lesz... -
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem öltöztem be (nem váltottam avatart). Nekem olyan piti dolgokra nincs szükségem, hogy tudjam, én is dolgozom 5-én este.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Pörgessük egy kicsit, mert a filmesek beelőznek, már megkeresték szerintem a topikot pár reklámszerződéssel.

-
7
addikt
válasz
venember83
üzenetére
A "Senki nem kövez meg senkit, amíg meg nem fújom ezt a sípot..." mondatban a 'senki' és a 'síp' a tárgy. Melyik is akarsz lenni?

-
venember83
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Mondat: Kovezzuk meg xyz-t. Na itt a targy. Csak kell talaljak valami szep eszmet s akkor majd utcat is elneveznek rolam

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Azért a két Sztrugackij nagyon jó volt, de mások is, csak vedd figyelembe a dupla cenzúrát, a megírás-megjelentetéskor, de a Mo-i beválogatáskor is könnyen kilőtték az egyértelmű politikai célzásokat. De azért sok minden átjött így is.
A Delfin Könyvek sci-fijei voltak inkább gyengék, de az egyértelműen a fiataloknak szólt. -
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Én is.
Azért sírok. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
Párom volt albijában volt szerencsém párat olvasni - de jók, istenem!
Ott találtam rá Lemre, P.K.Dickre, stb...

Mondjuk a "szovjet sci-fi"-s rész java része rettenetes volt, de úgy en bloc igencsak jó...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Nem bírtalak behúzni a csőbe.
Akkor kő ? 
-
venember83
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Targy

-
7
addikt
-
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Amikor visszaemlékezem, akkor mindig sírnom kell...
Ezért inkább ritkán teszem. -
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Tudod, hogy nem olvasok vissza.

-
7
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére

Gondoltam, megjátszom, hátha

-
Racecam
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Az egész sorozat és a simából is egy két kivételtől 1-46-ig. (vVgy64-ig? Már nem emlékszem, régóta el vannak könyvespolc hátsó régióiban.)
-
ttower
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
ha a női öltözők felé vezet a kíváncsiság akkor meg le vagyunk szeretkezve.
nesze neked kíváncsiság

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Alany, vagy állítmány szeretnél lenni olyankor ?
-
7
addikt
"Senki nem kövez meg senkit, amíg meg nem fújom ezt a sípot, még ha azt is mondja, hogy Jehova!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Vannak régi Metagalaktikák, antikváriumban időnként előfordulnak, érdemes őket megvenni.
Ez a novella, a 9.-ben van, ami válogatás az amerikai sci-fi aranykorából, ez az egyik legjobb. Bár akármelyik megéri az árát. -
ttower
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
most kövezz meg azért mert itt kérdeztem előbb
csak a Te kedvedért még egyszer rákerestem
helyzetkomikum
jellemkomikum -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
nem, sajnos nem olvastam - érdemes?

csak egyszerűen vettem a "nézőpont kérdése minden"-t...

-
sekli
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
talalkoztal mar komikummal...?
mert ha igen, akkor mar veri a matrixokat... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Felénk az a mondás járja inkább, hogy " Kutyának kutya a barátja."
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod: Fréderic Brown : " Tébolyult hely a Placet" című elbeszélésére gondoltál ?
Ott van ilyesmiről szó, hogy a levegő a "ki" a bolygó lakóinak.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
attól függ, h honnan nézed?!
ha a vízből, akkor a "levegőbe" ugranak be...
Mert ugyebár, minden nézőpont kérdése: "az ember a kutya legjobb barátja"...

-
sekli
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
persze, azt nem lehet siman megcsinalni szamologeppel..., ezert nem teljesen felesleges...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bolondember
üzenetére
Azok kiugranak.

-
-
Thrawn
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Agreed!

-
tbs
addikt
válasz
ttower
üzenetére
"...ami szerintem később hasznomra vállhat..." illetve "...akkor nekiállok átrágni magam kicsit pontosabban a témán..."
Hidd el, nehéz ügy. Mainapság már egy ponyvának is félve ülök neki (3-5 óra olvasás), mert lehet, hogy nem érek a végére aznap. Hetek múlva meg már nem elmlékszem az elejére...

Kívánom, hogy a "szerinted"-ek jöjjenek be, és legyen időd/energiád mélyebbre ásni, ha megjön a kedved...

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
nem, nem mindenben lehet találni hasznosat, SŐT!
Ha már főiskola/egyetem:
környezetmérnök vagyok, szakmában egy pillanatot se dolgoztam, mert nincs "ránk" szükség - túltermelés is van "belőlünk" (na persze nem annyira, mint a közgazdákból/jogászokból/infósokból), ha átlagban minden hetedik(!!!) ember szakmán belül dolgozik, akkor összetehetjük a kezünket...
Ha hiszed ha nem, fősulin (szakirányú középsuliból jöttem) SEMMI gyakorlati képzést nem kaptunk (nekem szerencsém volt 1-2 szintén hasonló cipőben járó szaktársammal), én max a KIR, ISO 14001 témakörökben hallottam újakat..
Másfél éven keresztül semmi szakmai cucc/tárgy nem volt, csak javarészt hülyeségek... Sokszor természetesen megspékelve irgalmatlan szivatásokkal...Tanulás itthon igenis sokszor hiábavaló, mert javarészt lexikális tudással tömik az emberpalánták fejét, ahelyett, h megtanítanák "teamwork"-re, ÖNÁLLÓ gondolkodásra...
UFF.
-
ttower
aktív tag
most konkrétan nem arra céloztam hogy az összes tudásom a paplan lenne, de szívesebben töltöm az időm olyan dolgok tanulásával, ami szerintem később hasznomra vállhat. ezt nem találom annak. szóljatok ha később ez a hasznomra vállhat. akkor nekiállok átrágni magam kicsit pontosabban a témán.
-
ttower
aktív tag
válasz
Csyppa
üzenetére
reál tagozat. humánra semmi pénzért nem mentem volna.
venember83, Racecam: lehet hogy nekem is utánna kéne néznem, de szerintem nem nekem kéne ezzel itthon tökölnöm. 5 éves évfolyamon vagyok. mindenre van plusz egy évünk. de nem. nem tudjuk meg. saját erőmből kéne megtanulnom. csak az a baj hogy alapműveltség ide vagy oda, nem látom mire fogom használni. azt kötve hiszem hogy a téli éjszakákon nem komikumokat fogok keresni. Ti eme tudásotok mire használjátok?
-
Racecam
nagyúr
válasz
ttower
üzenetére
Lehet, hogy hülyén hangzik, de olyanról még nem hallottál, hogy magadnak tanulsz?
Mert az általános műveltséghez, de ha ahhoz nem is, a saját műveltséged egy magasabb szintre juttatásához, ez az információ/tudás is sokat hozzá tud tenni.Legyél igényes magaddal szemben is.
-
ttower
aktív tag
válasz
Racecam
üzenetére
lehet hogy
, de ha a tanár sem hajlandó elmondani hogy mégis mi merre hogyan akkor én sem érzem jogosnak hogy egy kicsivel is több energiát fektessek bele. tudtommal neki kéne elmondani, nem nekem megkeresni és megtanulni. valahogy a többi tantárggyal/tanárral nincs ilyen gondunk(nem csak én nem tudtam mit kell csinálni).Csyppa: házi. tanár azt mondta hogy január közepe, mert előtte még átvettük volna a tartuffet, csak egyik osztálytársam odament jópofizni hogy már megírta. ezért most mi is szívunk
-
7
addikt
"Sorry to leave now, I'm having a friend for dinner." - nagyot nyihogtam rajta, pedig egy komoly film végén volt. Ki találja ki, melyik?
(ha nem sikerül, adok hozzá segítséget
)
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik
- Xbox Series X|S
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mini-ITX
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)