Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
OK. És értelmes mondat, vagy szó legyen, ne csak mondjuk i betűk sorozata

Ja, és ha valaki véletlenül nem tud tükörírással ugyanolyan gyorsan írni, mint normális irányba, akkor ér az is, ha utólag tükrözi a képet, esetleg leméretezi, de mást ne alakítson/moddoljon rajta.
Én ma este hendikeppes leszek, mert találkám lesz, csak iccaka érek haza, de ha még lesz aktivitás, akkor beszállok.
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
-
ngabor2
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
nem, vezetékesről
bár lehet, hogy az csak a rádióantennája...
az a baj, hogy mindenhol kb. ez a pár mondat van leírva. bár hogy őszinte legyek, nem tdom, mi egyebet lehet egy ekkora állatról leírni...
mitulátbáti: lehet, hogy rövidebb lenne az óra, ha egy igazi erdei egeret vinne be órára
-
ngabor2
nagyúr
unokaöcsémnek az erdei egérről kellene írni egy dolgozatot (harmadikos általánosban...). a google nem halmozott el akkora találatokkal, amiből egy épkézláb, összefüggő dolgot össze tudna/tudnánk hozni. esetleg valaki normálisabb lelőhelyet tud mondani?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
csapos2
üzenetére
empíria rulez... felerősíted egy rúdra a tükröt, belenézel, és az ujjadat addig közelíted felé, amígy épp át nem fordul a kép/ki nem tölti az ujjad képe a tükröt. persze az optikai tengely mentén mozgasd atz ujjad. no ott lesz a fókusz.
lámplával is lehet, addig mozgatod a (pontszerű fényforrásnak tekinthető) lámpát előtte, míg a fény egy csóvában nem jön belőle. úgyis erre akarod használni.
(nem tudom, én vagyok túl gyakorlatias, vagy mások szoktak el tőle? nagy élettapasztalattal rendelkező kollégámnak is nemegyszer kell gyakorlati segítséget adni szakmai dolgokban, mert mindent túlbonyolít.)
amúgy ha nagyon számolgatni akarsz, arra is van megoldás... de ennél egyszerűbb a fenti módszer. -
Agyasima
őstag
válasz
csapos2
üzenetére
Most mondd meg! Elég elb@szott egy álom volt az tény!
Nemtom milyenfajta gonoszok voltak, de tisztán emléxem, hogy még a tár cseréléséhez szükséges kioldópöcök is ''Hello Kitty''-s volt!
Aztán felébredtem, de nem lógott a kezem a bilibe, hanem csörgött a telefonom... ki kellett volna kapcsolni. Lehet, hogy az álom végére egész kis fegyverarzenál ragadt volna a fejembe. Mind ''kitty''-s. Mekkorát kaszálhatnék vele! 
És most lefexem aludni... -
Agyasima
őstag
Szerintetek jól vagyok? Álmomban még egy ennél is ''Hello Kitty''-sebb pisztollyal lövöldöztem gonosz emberekre egy ultramodern fedett wellness-fürdőben.
![[kép] [kép]](http://i12.photobucket.com/albums/a243/kustomqueenie/hello_kitty_gun.jpg)
-
klambi
addikt
nem tudtok még 1-2 ilyen jó forumos oldalt a műszaki cuccokról mint PH..?
pl hwt.hu ilyenek..

-
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2
üzenetére
Lehet próbálkozni, nekem másodszorra sikerült ezt, az első ilyen lett
: [link]
De akinek 15 secnél hosszabb zárideje van, az előnnyel indul. Úgyhogy a versenyszabályzat egyik feltétele kellen hogy legyen, hogy csak max 15 sec-es záridővel lehet nevezni. Illetve lenne egy külön SuperSize kategória, ahol hosszabb záridőre verseket kellene tudni felírni, oda viszont a Szózat első versszaka lenne a beugró. Persze itt is kellene egy másfél perces korlát mondjuk. Aki minden sort más színnel ír, az helyezéstől függetlenül különdíjban részesül. Illetve lenne egy quickMax kategória, az 1 másodpercesek
Fotosopposok kíméljenek!
Basszus már rég aludnom kéne
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igen, vannak előre definiált szűrők, szűrőlisták, amik bizonyos paraméter, karakter, vagy egyéb jellemző alapján szűrnek, de természetesen hozzá is tudsz adni saját szűrőt, akár csak egyetlen url-t, vagy tartalmat, bármit. Itt van hogy pl adott oldalon mit szűrt ki és milyen elemek közül, illetve a tájékoztató buborék is nagyjából: [link] illetve hogy hogy hogy vannak előredefiniálva a szűrők: [link]
csapos2: nem kell csinálni a feszkót
, csak egy olyan mailt írtam, hogy csak úgy füstölt. Majd egy óráig gépeltem folyamatosan, de megérte, mert nőnek lesz, de semmi ''olyan'' célom vele, talán helyretesz emberekben ezt-azt, itt-ott.. 
És már qva fáradt vagyok, nem esik jól elővenni a fénygépezőt, kattogni, kisérletezni, áttölteni, méretezni, feltölteni...majd holnap. Addig megálmodom hogy mi a leghosszabb szó. Van rá 15 sec-em.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Úgy látom, megrettent a feladattól, FeketeLélek barátunk.
Hátha majd, Vérboci, ő is sztárolta magát itt nemrégen, hogy mennyire ügyes.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
de ehhez szerintem kéne tudni a tükör méreteit az ívét illetően
Eljutottunk oda, amit szeretnék kideríteni.
-
Winner_hun
félisten
válasz
csapos2
üzenetére
Na mostmár mittudomén hogy mi kell neked, a definíciók:
fókusztávolság: geometriai sugár fele
Fókuszpont: a geometriai sugár felénél van.
de ahhoz, hogy azt kiszámold, hogy az izzót hova tegyed azért, hogy egy pontba legyen a fény azt nem tudom. Vegyél lézert
de ehhez szerintem kéne tudni a tükör méreteit az ívét illetően
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Fókusz pont.

Nem kicsi az, kb 10X10-es. -
Winner_hun
félisten
-
csapos2
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ezt nem értem.

Egy kicsivel több infó:
A tükör: [link]
Amit szeretnék:
Egy izzót úgy a tükör elé helyezni, hogy a fényt egy pontba gyűjtse.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
Ide is:
Hogyan tudok egy homorú tükröt leméretezni ahoz, hogy a fókusztávolságát ki tudjam számolni? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hogyne lenne Flashplayerem. Csak van AdBlockom is, FF.

És igen, az ittszóltam alatt a fölső is üres
Nah, megnéztem a Hálóközi Felfedezővel is ..szép

De Mobilarena alól is ugyanaz látszik, aszittem onnan meg PH!-s a hirdetés, vagy IT-s..
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én nem látok semmit, csak egy szürke, keretes téglalapot

[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
jájjj mi a lap alján az a mobilarénás cucc

Aztán jön a sok hirdetés...
nah 30-as listázásnál ha egy hsz van jájjjhhhgggrrhhh. Legalább lenne a lap aljára szorítva.
[Szerkesztve] -
válasz
parandroid
üzenetére
Én a 30-40 fokot szeretem, ha alkoholtartalomról van szó. Amúgy ha nem fúj a szél tökéletesen elvagyok a 10-30 fok közötti hűmérséklet tartományban is.
-
parandroid
félisten
22,5 fok teljesen kellemes hőmérséklet. Nálunk nyáron 22 fokon megy a klíma. Két akkora Delkin nyomatja az irodába a hideget, ami az egész gyártócsarnokot is le tudná hűteni, úgyhogy az a 22 fok az tényleg 22 fok. Egyébiránt mostanában is kb annyi van, mert a radiátorokat lezárjuk, hogy ne legyen túl meleg. Van ugyan egy picsogós kolléganőnk, aki időnként tesz egy próbát a klíma 24-25 fokra állításával, de őt nem szeretjük (bár ebben nincs szerepe annak, hogy mit művel a klímával). Természetesen egy szál pólóban ülünk az irodában, ha ki kell menünk, akkor kardigán/pulóver, vagy pufajkás dzseki, attól függően, hogy hova megyünk. A gyártócsarnokban 20 fok körül van, a raktárban olyan 15 fok, de még az is teljesen kellemes egy kardigánban. Kint a mai 0 fok körüli hőmérséklet azért kicsit megviselt, de főleg a szél miatt. Azt azért be kell vallanom, hogy reggel ki szoktam venni két üveg vizet a hűtőből magamnak, hadd melegedjen, mert azért a 10 fokos folyadék ilyenkor már kicsit túlzás... Persze így este lehet lenyomok valami 10 fok körüli folyadékot, de annak ez az alkoholtartalma lesz, nem a hőmérséklete...
Ps: Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a mondanivalóm mennyire nem tarthat számot közérdeklődésre, de különösebben ez sem ráz meg.
p -
csapos2
addikt
Hogyan hívják azt a garázst, amit legyezőszerűen rá lehet hajtani az autóra?
erdey_a:
Rákérdezek majd, ha érdekel.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
A munkahelyi hőfokra visszatérve egy pillanatra:
Az asszonykám egy élelmiszerboltban dolgozik, már napok óta panaszkodik, hogy nem képes az a kedves főnöke bekapcsolni a fűtést, hogy szülne sünt. Ma már 13 fok volt a boltban.
Kihez lehet fordúlni, úgy, hogy a munkahelye is megmaradjon? -
Hasek
Közösségépítő
válasz
ngabor2
üzenetére
hát... Elég sok mindent kell akkor átnézni... Sebaj majd mi PH!-sok összefogunk és közösen megkeressük ki volt az illető..na de komolyan...mivel te modi vagy nincs valami kiskapu vagy valami hasonló? Elég macerás így dolog, de szerintem ha ph-s akkor nagyon nincs más módja a megtalálásának...

-
-
BlacKSouL
addikt
3nap offja ráfér egy 100-as leosztásra; hol vannak az emberek?

-
Hasek
Közösségépítő
válasz
ngabor2
üzenetére
Ha a PH!-n vetted akkor csak nem olyan ördöngősség kideríteni kitől van.... Ha privben beszéltétek meg a dolgot, akkor visszaolvasol a privát üzeneteid között...de még ha nincsenek már meg, vagy ha más képpen dumáltátok meg az üzletet, akkor visszanézelődsz az aprók között.. Vagy nem?
-
ngabor2
nagyúr
új fejlemény gariügyben: kiderült, hogy nem is onnan vettem a vinyót, ahonnan gondoltam. akkor már ''csak'' azt kellene megtudnom ,hogy kitől. 2006. 06-os dátum van rajta, tehát most nyáron vettem. igen nagy valószínűség szerint a ph-n. csak azt nem tudom, kitől... annyit cserélődött már a gépem, hogy képtelenség követni.
-
Lord Zero
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
bazeg ez tényleg hmhm.. érdekes
vajon a tényleges emberáldozatokat követelő gyilkosságok esetében hány olyan elkövető van, aki ekkora idióta, és ''csak'' annyi a bűne, h ''bakizik''? -
Yeti910331
aktív tag
Muszály megnézni. Képzelem mit kaphatott a srác a faterjától érte.
[link] -
rocket
nagyúr
Elindult a m$ hivatalos magyar xbox360 weboldala, kicsit meg bugos szegenyke

[link] -
Vérboci
addikt
-
Gh0sT
addikt
Nincs valami törvényi szabályozás arra, hogy minimum hány fok kell legyen a munkahelyen az ideális munkakörülményekhez? Lassan megfagyunk és szarnak a fejünkre...

Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen monitort vegyek?
- OpenMediaVault
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Türelem, még mindig készül a Marvel Blade játéka
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Star Wars Outlaws teszt
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bár lehet, hogy az csak a rádióantennája...

Nemtom milyenfajta gonoszok voltak, de tisztán emléxem, hogy még a tár cseréléséhez szükséges kioldópöcök is ''Hello Kitty''-s volt!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://img73.imageshack.us/img73/3656/tfr1eeei1.gif)
![[kép] [kép]](http://img516.imageshack.us/img516/4867/0611030017kdj3.jpg)
![[kép] [kép]](http://img529.imageshack.us/img529/6812/tfr3edmy1.gif)