Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
2thletme2day
őstag
válasz
gabo423
üzenetére
CRTL+F MSI. SHIFT-et nyomvatartva lehúzod a görbét, hogy a csúcsa lejjebb legyen mint pl 1900MHz. Megkeresed azt a pöttyöt a grfaikonon ami pl 0,95V-hoz tartozik majd felhúzod a kívánt MHz szintig majd ezután apply és az összes többi felugrik a max frekvenciára. Ezek után teszt. Csak hasraütésre mondtam ezeket az értékeket de 0,95V-on 1900MHz-nek sinám mennie kéne. Ezek után lehet egyre lejjebb vinni a feszt vagy emelni a frekvenciát amíg még stabil a kártya tesztek alatt.
-
adakiller
senior tag
-
gabor0928
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Hát ezen van az egyiken sajnos. Ez nem fog kiderülni.
-
gabo423
tag
-
Danex
addikt
válasz
gabo423
üzenetére
Hát szerintem ha a táp okozta volna más is füstölne. Azért nem dedikált vonalon kapja a GPU az áramot, ugyan azt a 12V-ot osztja le szerintem minden másik komponensnek is.
Illetve a PCIE mellett már szerintem a 12V-os körön túl vagyunk a nyákon.
Kattanásból ítélve a rövidzárvédelem is működik benne.
Ha csak nem valami noname eldobható fajta én nem biztos, hogy emiatt kukáznám.
------
#11776KAMELOT
azt írta másik kártyával volt képe a PCIe slotban. -
maross
nagyúr
palit, manli es baratai tovabbra se loptak be magukat a szivembe, meginkabb meggyozotem rola, hogy megeri az a +20k felár.
-
gabo423
tag
Ez nem tul jo hir hogy kiszallt belole a lelek. Tap is csinalhatta ezt. Azt dobnam ki legelsonek a gepbol.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
csak a TDP limit volt 109%-on, OC nem volt rajta.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
hadogabi1
üzenetére
Vadiúj az egész konfig, azt nem tudom hogy az alaplap ilyen esetben gariztatható vagy ez ennyi volt?
Még lehet hogy visszarakom a karit egy próbára. Igazából nem tudom hogy a VGA-ból vagy az alaplap felől jött-e a füst, mondjuk a PCI express foglalatból és csak beszivárgott a kártyába, akkor meg az alaplap a szar.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Játék közben, alig 5 perce kezdtem egyszercsak olyan hang mintha hirtelen süvítene a ventillátor, kép elmegy, de valszeg valami kondiból felszálló füst hangját hallottam és láttam.
A gép működik, kártya nélkül, PCI Express foglalat megégett a képen látható. Kártyán nem látható sérülés, de nyilván a burkolat alatt van a csúnyaság.
-
gabor0928
aktív tag
Nekem az imént vastag füstoszlop kíséretében elszállt a Palit 3080... Vélhetően örökre, Resident Evil 3. Közben
-
maross
nagyúr
válasz
Naltoz
üzenetére
msi ventus is 370 emagon, elvileg raktaron.
-
Segal
veterán
válasz
Naltoz
üzenetére
Alzában 3 ezerrel drágábban vettem az ultra kártyát now előfizuval, amit 5k-ért el is vittek tőlem tehát ez minden csak nem jó ajánlat

Max pluszban a now előfizuval ha az Ultra verzió lenne azt mondanám hogy vegyétek mert piszok jó kártya.
Igaz akkor már nem is lenne megvásárolható
m0h0senator: De akkor zárlatos lesz
-
Naltoz
lelkes újonc
[link]
Ipon EVGA XC3 370-ért ha valakinek kéneKezdenek lemenni az árral

-
Donnie
őstag
Nem lehet, hogy a Black Friday-re készülnek?
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
114 400 az csak

-
adakiller
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
rájöttek, hogy felárazták

már csak ennyi
:114 400 Ft
90 079 Ft + Áfa -
-=RelakS=-
veterán
Arra az esetre, ha jívítanák:
Oázisnál Gigabyte GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X Aorus Master 114400-ért
szerk: elszámoltam a számokat
-
Gaboo86
csendes tag
Hey sziasztok!
Ha jól olvasgattam az előző pár száz hsz-t, van itt aki már beszerzett Gainward Phantom 3080 GS-t, tényleg megeszik 370W-ot a kártya? Ennyit írnak róla specifikációban...
-
nyul105
senior tag
válasz
Colo313
üzenetére
Rdr2 gondolom gpu limites volt korábban is, rémlik, hogy írtad a 99% gpu használatot.
A kicsit rosszabb az mérési hiba lehet. Frissitsd drivert :)
Flood az nem flame, csak felesleges továbbvitele a témának.
Örülök, hogy megoldódott, most már szerintem nem érdemes állítgatni semmit. -
Spott
csendes tag
https://www.alternate.de/INNO3D/GeForce-RTX-3080-ICHILL-FROSTBITE-Grafikkarte/html/product/1693867
akinek esetleg érdekes
-
trek81
senior tag
vannak bajok a pcx nél is
-
gabo423
tag
Rakok össze bútort én csak késő délután rakom fel a többi kért beépitett benches eredményt.
-
totig
tag
Sziasztok, az RTX 3080/3090 topikot keresem. Jó felé járok? Mintha Processzorok, tuning kategória valamelyik témájába kerültem volna, zavaró a topik címe.
-
Zorel
senior tag
Neked biztosan, főleg mivel ha itt ülnél mellettem sem látnád jól a hatalmas piros napellenződtől. Nőj fel és majd beszélgetünk. A többieknek szívesen megosztom itt a fórumon...de bizonygatni senkinek nem fogok semmit, ki a f_szt érdekel miben hisztek csak a fórumokon ne terjesszétek a hulyeségeket.

-
Zorel
senior tag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Persze tisztába vagyok ezzel, csak ha linkelek egy olyan oldalt, ahol nagyjából azokat az eredményeket látom mint amit én is tapasztalok, akkor az nem jó ők elbaszták stb...
Kisgyerekek még és kék, piros vagy zöld napellenzőbe járnak így teljesen mindegy hogy ki mit mond csak úgy lehet minden ahogy ők megálmodják... -
törölt tag
El kell fogadnunk, hogy mint "itteni userek" nem jó teszteket csinálunk, mert a neten található grafikonok mást mutatnak, és az alábbi sottr tesztek sem jók, mert több fps lett az intel-nek, értem én hogy más konfig..., de akkor nem jóval kevesebb pontunknak kellett volna lennie, ha az intel olyan sokat bent hagy fhd-ben?
-
-
KillerKollar
őstag
Nem hinném, hogy minden tesztoldal le lenne fizetve (legalábbis a nagy részük), de azoknál is hasonló eredmények vannak 1440p-ben mint nálad.
AnandTech-nek van egy érdekes tesztje, ahol brutálisan alacsony felbontásokon (480p,360) lowon tesztelnek és ott tényleg sok helyen elhúz az AMD, de értelmesebb beállítások mellett minimális különbségek vannak.
-
Zorel
senior tag
Hagyjad már magadat. Magamnak tesztelek, jó hogy nem videofelvételt készítek róla csak neked meg a sok hitetlenkedőnek, hogy bizonygassak. Kinőttem már az ilyenekből meg full lexarom, hogy ki mit hisz el, csak vicces látni, hogy egyeseket ezek a fizetett netes tesztek hogy megvezetnek. Továbbá Cshavez és az én eredményem alapján sem látom, hogy mennyivel hagy benne az intel többet, mint az amd fhd alatt sem.
De ha nagyon szeretnéd jövőhéten is lesz amd konfigom akkor is letudom tesztelni és ha nagyon szeretnéd 1-2 játékból még csatolok neked képernyő másolatot is. Fel ne vegyem, ajánlott levélként ne adjam fel postán? Az a lényeg ti tudtok mindent a netes tesztek alapján, akinek meg van saját tapasztalta az hazudik. Ügyes vagy! -
Colo313
kezdő
válasz
nyul105
üzenetére
Végtelen bocsi a flame-ért, nem volt még időm reggel kelés után, csak addig pontosítani szerettem volna, hogy ne beszéljek el sokmindenki mellett!
És végtelen köszönöm is jár, már most sokkal jobb, hogy áttettem a ramokat, valóban rosszul volt betéve, és így egyből mehetett rá az xmp is, szónélkül bootolt, megy is 3600mhz-en, sokkal barátibb bencheket kapok, egyedül rdr2-nél nincs változás, vagyis kicsit rosszabb lett...
Új benchek: [link]
Booston semmit nem állítottam viszont, open hardware monitor szerint alapból max 4989mhz körül mentek. Ezt megéri még piszkálnom?! Tekintve hogy ehhez sem értek, mint ahogy látszólag a ramokhoz sem...
-
Zorel
senior tag
Ezekben a játékokban teszteltem: wd legion, sottr, rdr2, metro, horizon zero down ezekben van bench csak azt futtattam és amit írtam fent azok az eredmények születtek. BFV-ben próbáltam még ott nincs bench csak multi alatt, ott volt egyedül ilyen 3-4FPS plusz az AMD javára. A többinél 1-2FPS diff hol az egyiknek hol a másiknak...de fhdba nem néztem.
-
+@Pug: Nem igazán szoktak érdekelni a netes tesztek, hirtelen a TPU találtam meg ezért azt raktam be. Múlt héten 1440p-be és 4k-ba is itthon teszteltem az 5800x vs 9900k, én ennek hiszek és ez alapján kb semmi különbség nem volt közöttük
Gondolom akkor van egy jo par teszteredmenyed, amit megosztanal a nagyerdemuvel, jol gondolom?
-
Shivi
tag
Teljesen felesleges vitázni ilyenen, mert akárki rak fel bármit, csak akkor lenne valid a teszt ha az alaplap és a proci mellett minden ugyan az lenne (psu-tól kezdve ramig minden)
és alaplap és proci is csak akkor ha "egyező" chipset és egyező proci kerül egymás ellen -
Zorel
senior tag
válasz
gabo423
üzenetére
Visszaállítottam mindent alapra, és elvileg mindent úgy állítottam be ahogy te, egyedül a ramon van XMP profile betöltve. Akkor mit is hagy benne "egy intel proci" a 3080-ba fhd alatt? Miért rosszabb mint az AMD?
+@Pug: Nem igazán szoktak érdekelni a netes tesztek, hirtelen a TPU találtam meg ezért azt raktam be. Múlt héten 1440p-be és 4k-ba is itthon teszteltem az 5800x vs 9900k, én ennek hiszek és ez alapján kb semmi különbség nem volt közöttük.
-
gabo423
tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Rakok fel ide beepitett benches jatek eredmenyeket. Eddig is arrol volt szó hogy ezeket hasznaljuk.
-
törölt tag
válasz
Rasiel
üzenetére
Tökmind1, viszont az alábbiakból indult:
"Keves a 10700k hogy teljesen kihajtsa egy 5800 x el 99% gpu usaget latok szinte mindenhol."
Csak saját magánál nem!
"Mondogasd csak magadnak hogy nem az, nem keveset bennehagy egy intel proci a 3080as kartyakban"
"Nezzel teszteket youtuberektol meg a nagy tesztelo oldalaktol es majd meglatod mennyi fps marad intellel a 3080ba foleg fullhdn"
"Benne is hagy ha a vilagon mindenhol ezt hoztak le meg en is azt mértem."
"Rengeteget benne hagy a 3080 karidba az intel procid."
A kisfiú megkapta az 5800-át, és után ment a...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ennyit a minőségről
vga dobozába keresd
Na ezért kell rá víz... tüzet oltani.