- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
#15779328 #34300 üzenetére
Oké, hogy 30.000 Ft-ot megér a 24GB vram meg az a néhány plusz cuda core, csak a generáció legvégén járunk. Érted, most már minek?
AMD tegnapi Zen 4 bemutatón elhangzott, hogy RDNA 3 jön az év végén. Így mindegy miből mennyi rohad raktáron, a 4090-et akkor is kitolják még 2022-ben. -
warcat
veterán
válasz
#15779328 #34303 üzenetére
Én leírtam már korábban a véleményemet, nagyon jól összerakott a 3090 Ti, a Suprim csendes és hűvös az 500W ellenére, ilyennek kellett volna lennie a 3090-nek eredetileg, de ezen a ponton már tényleg nagyon kései a váltás.
Szerintem bár a 4080 nem jön már idén vagy csak az utolsó hónap környékén (amdtől is függ, de prioritás a 3080+ készlet eladása), viszont a 4090 már gyártásba került ami nekem teljesen hihető, szerintem legkésőbb októberben a boltokban lesz, az meg egy bő hónap csak!
30k viszont nem sok kiadás (az árkategórián belül) , és a 3090 Ti talán könnyebben lesz mozgatható a használtpiacon.
-
Shkiz0
nagyúr
válasz
#15779328 #34300 üzenetére
30K-ért megléphető de ilyen 50-100K esetén biztosan nem.
Bár hozzáteszem megnézve itt a tesztet oké, hogy gyorsabb de 80-100W-al többet is fogyaszt. Szóval nem tudom.
Én azt mondom várd meg az új kártyákat, mert a szerint gondolkodva amit mondtál, mind a kettő veszíteni fog így is, úgy is az értékéből, és mivel azért nem 30-40% a difi teljesítményben, hanem csak pár %, ezért árban sem lesz nagy difi a két kártya között.De téged ismerve, hogy mindig vonz az újdonság varázsa, úgy is cserélni fogsz valamilyen 40xx kártyára, szóval tényleg 1-2 hónapot már várnék
Egy dolog még amúgy is belerondíthat, mégpedig ha jövő hónap közepén jönne végre tényleg a merge ETH hálózaton akkor az lenyomhatja az árakat. -
keIdor
titán
válasz
#15779328 #34293 üzenetére
Ahogy én látom, magát a szerelési időt se éri meg. Decemberre a 4090 biztos befut, ha a többi nem is. Az meg sokkal gyorsabb lesz, majd cserélj arra.
Amúgy annyira egymás nyakán van a 3080 12GB, 3080Ti, 3090 és 3090Ti, hogy felesleges is ennyi kártya 3%-onként. Elég lenne egy is négy helyett.
-
zebra_hun
veterán
válasz
#15779328 #28448 üzenetére
Azt hittem próbáltad. Nekem is ennyi időm volt, már melóból írok. Ahogy nézem, kihasználná a játék a 3080Ti-t ;)
Jobb tuningpotenciálért cseréltem, persze hogy nincs plusz ;) 18 fázis, 90A, ez tetszik, illetve a hülye ram tuning hobbim. Az volt a másik ok. Gondolom így már érthető ;) 300Watt felett instabil feszt ad, azért az a lap nem erre lett tervezve
-
zebra_hun
veterán
válasz
#15779328 #28445 üzenetére
;) Nem tervezek. A lehetőséget így megtartom, lehet lesz haveri körbe ilyen és kipróbálom. Esetleg nem drágán apróról, aztán elpasszolni. Szívesen kipróbálnám, nem szólom le. Nem is dícsérem ;)
Jól remekel nálad a Ti-n a Bf2042? Nálam így béta létére kevésnek bizonyul a sima 3080. Bf5-öt kiszolgálja, de ez nagyobb falat egyenlőre. Arról volt szó, ugyanaz a gépigény. Kíváncsi vagyok 3080Ti vagy 3090 alatt hogy muzsikál.
Ubi:
Csak viccelek :)
-
szabeska
addikt
válasz
#15779328 #28399 üzenetére
Nem teljesen ide tartozik, de windows esetében is ugyanúgy működik a HDR beállítása, mint pl PS-nél, hogyha a HDR-t bekapcsolom, akkor az LG Oled-en alacsony feketeszintet kell állítani? Mert pl win10 alatt a HZD-nél ponthogy a Magas opció volt a nyerő szemre, más játéknál pedig az Alacsony
Azért is zavaros nekem az egész, mert a kártya ugye HDMI 2.1-es, ilyen esetben nem tudom, mi változik pl. Jahm, RGB full 12 biten megy ki a jel, a tv is kezeli ezt.
-
-
-
-
-
omfgk
veterán
válasz
#15779328 #28312 üzenetére
Oké, OC-nál gyorsan kijönnek a különbségek a chipek között.
De stock nálad is 1860-1890 között lesz a core clock superposition alatt.
Most egy-két review-t megnéztem. TPU görbe ugyanolyan mint nálam. Hőmérséklet/ventilátor/core clock ugyanaz.Jay féle fizetett Evga promó, pont 17k superposition, stock.
Már MSI AB-ben is látszik ,hogy a stock görbe mennyire széles. Mert nagy átlagra lövik be a boost-ot, nem pedig a jobb chipekre.
Persze ha marad a TDP-ből akkor kicsit feljebb boost-ol. De a gyári görbével még ez is korlátozott. 15-30 Mhz. A hűtés többet számít ennél. -
omfgk
veterán
válasz
#15779328 #28293 üzenetére
Mit kell látni?
Hogy a sok user különböző beállítások mellett különböző eredményeket kapott?
Van itt mindenféle. Alulfeszelt kártyák. Tuningolt kártyák.
Túlhúzott Vram. Gpu usage 80%-on.Jah és azt se tudni ,hogy pontosan milyen kártyáról van szó. Gyártó, oké. De MSI micsoda? Ventus? Suprim? Power limit?
Ugyanazon körülmények között kicsi lesz a szórás a kártyák között. Csak sok változó van. De ha sikerül összehangolni mindent akkor bizony a különbségek minimálisak lesznek (ismétlem, full stock)
Nem akartam beléd kötni, csak ne terjeszd azt ,hogy az eredményeid közötti különbség az igazából gen3 vs gen4. Mert nem az. Ennyi. Peace.
Megiszom most már a kakaómat aztán megyek aludni.
-
omfgk
veterán
válasz
#15779328 #28290 üzenetére
Ugye ezt nem mondod komolyan.... Te melyik topikot olvasod?
Azonos beállítások mellett, gyári órajeleken, gyári stock power limit mellett bizony kicsi a különbség a kártyák között. Azonos gyártó, azonos típus. Tehát Evga és FTW például.
Feljebb kezd kinyílni az olló. Nincs olyan ,hogy nálad 16 ezer stock nálam pedig 17 ezer...
Ilyen egyszerűen nincs. G-Sync off például 400 pontot is jelenthet. Vagy egy régebbi driver +-200.
-
omfgk
veterán
válasz
#15779328 #28290 üzenetére
Tehát gen3 stock 15700 - OC 18000
gen4 stock 17000 - OC 18200Csak én látom az ellentmondást?
OC-val valahogy eltűnik a különbség?Nézz körül, a nagy átlagnak 16e körüli pontjaik vannak az sb-ben.
Körbenéztem. Reddit, egy-két review - g-sync off, stock 16800-17100-as értékeket kaptak az emberek.
-
omfgk
veterán
válasz
#15779328 #28288 üzenetére
Nem nagyon értem.
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_3080_ga102/hsz_28261-28261.html
Csináltál egy tesztet gen3 vs gen4. Méghozzá stock. OC nélkül. Így a különböző 3080Ti FTW kártyák között alig lesz különbség (+/-100).
Ezért futtattam le én is a tesztet és ugyanannyit hozott nálam a gen3 mint nálad a gen4.
Már bocs, de a gen3 eredményeddel valami gond van. Ha nem a kábel akkor a bios-ban csesződött el valami.
Ha valami gebasz lenne a kábellel, nem értem volna el 18e pontot csúszkával.
A 18200 nem gen4 volt? Mert én ezt feltételeztem. -
omfgk
veterán
-
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#15779328 #26975 üzenetére
"Cl17 az 5perces teszteken elmegy, de a több órás teszten elhasal."
anta777 extreme preset -el probald ki akkor, azzal inditsad a TM5 -ot, es nem kell orakig tesztelni. Azzal 1 kor 40 perc korul van.
Feszultseg kerdese, 1.57V -al lehet mar stabil lenne, oda viszont kell az aktiv hutes. En is 1.54V -ot adok neki, de amig stabil volt a magasabb freki is, addig megkapta az 1.6V -ot is akar.keIdor: Nekem semmi bajom vele.
Nem tartok nagy jelentoseget annak, hogy forumon neha vitazunk. Ennyi kell.
Es csak jeleztem, hogy eleg sok friss Ampere kartyat gariztattam, leven azokbol hoztam be a legtobbet a SuprimX mellett.
Nekem sokaig tartott, bar nem mentem utana, leirtam a problemat, valaszoltak, aztan feladtam a VGA -t.
RMA -juk a legjobb, de ettol meg en a reszemrol nem dobnam a tutit. Uzleti szempontbol viszont nem rossz, ez teny. Megjon, kiprobalja, eladja, majd vesz egy masik Ti -t, es a blokk ara tuti megvan, es ahogy elnezem az arakat, meg tobb is. 3090 -eket a banyaszok elviszik, mert nincs mas. -
MPowerPH
félisten
válasz
#15779328 #26973 üzenetére
Igen, nincs kihegyezve a memoria, azert nem. Alapjaraton nem fog hibazni, a 4198MHz@C18 meg nem egy kihegyezett beallitas, valszeg 50 fokon is stabil lenne. Rakd C16-17 -re, aztan nezd meg ugy hutve a modulokat, meg hutes nelkul.
Egyebkent Anta Extreme -el tesztelunk, az 5 perc alat tis kihozza, ha rossz. A default -nak kell 1 ora minimum. Ha mar TM5, es memoria stabilitas teszteles.
mod: szerintem tudna az. Csak feszultseg kerdese... Nem rossz modulok azok, meg 4 -es felallasban sem.
mod2: Ez meg C19... Korabban is irtuk, akkor van baj, ha nagyon ki vannak hegyezve. 4000C14 nalam is okes, ha hutom. Ahogy elveszem a hutest, szorja a hibaka. De 4000 C16 -al mehet hutes nelkul, nem fog hibat dobni.
-
ForRedGlory
félisten
-
Zorel
senior tag
válasz
#15779328 #26943 üzenetére
Simán megéri ráfizetni ennyit, függetlenül attól, hogy milyet fogsz ki. Legrosszabb esetbe eladod bányásznak 900k körül, 600k-ért meg tudsz venni másik Ti-t is bruttóba. Akkor is a zsebedbe marad 200k. Ez a 3 hét nem tudom honnan jött, de max 7-8 nap amivel érdemes számolni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
#15779328 #26943 üzenetére
Attol fugg, en tudok 3 hetrol is... De ugord meg, talan mazlid lesz, es nem lesz vele gond. De azt be kell vallani, hogy ha markahu vagy, ha nem, neha a preferalt markan erdemes atlepni, foleg, ha tudod, hogy egyebkent a selejtaranya, ami piacra kerul, az oriasi. Az sem veletlen, hogy ebben a szeriaban az EVGA kartyak az egyik legolcsobbak.
mod: nem kell mondani, megeri e vagy nem, Amperte LHR nelkul megeri, barhogy. Par napja en is realizaltam a kartya altal kikapart penzt.(miutan a vonatra nem ultem fel) Utolag nem is volt akkora hiba.
-
-
KRoy19
őstag
válasz
#15779328 #26832 üzenetére
Igen, egy csatlakozóra kötöttem a ventiket, mert csak max. 0,1A-t zabál darabja, viszont sajna a kártyán lévő aux csatival nem tudom őket szabályozni valamiért.
Jobbhíjján rádugtam őket az egyik alaplapi csatira és pciex16 hömérséklet alapján vannak vezérelve.Úgy tűnik, hogy mission failed, mert 3 fokkal melegebb a kártya még 80%-os fordulaton is, habár kellemesebb hagja van így is, mint a gyári ventiknek 70%-on.
Ezt is kipróbáltuk.
Bár még arra kíváncsi lennék, hogy mi történne, ha megfordítanám őket és nem fújnák a kártyára a levegőt, hanem leszívnák róla.
-
echterion
nagyúr
válasz
#15779328 #25930 üzenetére
Gondolom, a gyári, neki az olcsóbbik gyári vizes Gigája van.
Sajna én nem tudok bencsmárkhuszárkodni, hogy össze tudjuk hasonlítani az én vizes Gigámmal a kártyáját, mert még egy Superposition-ban is hagy benne egy marék pöttyöt a 6700K-m (párszáz pont extrát jelent 4,5-ről 4,7-ra húzva a cpu. Pedig az nem is cpu függő teszt. Timespy-ban meg rengeteget, esélyem sincs megnézni, mit tud a kártya. Majd ha elkel a 6700k, akkor lesz más alatta (valami intel sztem, nem fűlik a fogam az amd-hez valamiért). -
zebra_hun
veterán
válasz
#15779328 #25932 üzenetére
A gép szobában van :) Minden ugyanaz mint mindenkinél, csak a radit költöztettem le. VRM, meg minden lófütty itt van fent, 23C-on. Odáig bírja.
Szerk. Laraxior jól látja, 2130-60-ig mászkál, 340-350W körül. Az egy csúcs a 2280MHz. Azt hiszem Bf alatt is 2130-ra fixáltam.
-
Laraxior
titán
válasz
#15779328 #25932 üzenetére
Nem tartja végig azt az órajelet. Az elején indulásnál regisztrálja a GPU-Z, utána visszaesik, de mivel a max van beállítva, ezért azt mutatja.
Nekem is ennyit mutatott, aztán mégis 2160-on ment végig.
Szóval csalóka a dolog.
De azért a gratuláció jár a molyolásért. Persze az is lehet, hogy valami jobbfajta GPU került rá, azért megy hidegebb körülmények között 2200 körül.
Holnap kikerül a gépből az AMD kártya, majd nézek valamit én is, most kicsit lehűlt a levegő, ~25-reMint pl itt a Metronál:
Max GPU órajel 2190MHz, aztán ott a grafikonon látszik, hogy 2000 alá is benézett játék közben:
Új hozzászólás Aktív témák
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- 180-90 Fokos Adapterek / GPU PCIe 8pin 6pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- EVGA 3070 XC3
- 180-90 Fokos Adapterek / GPU PCIe 8pin 6pin - 24pin - USB 3.0 / NVIDIA AMD INTEL / A Több Olcsóbb!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!