Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
válasz torma1981 #157 üzenetére
4k alatti felbontáson, tehát 1440 vagy 1080p-ben van a cpu limit, ezért írtam hogy 4k-ban látható mire képes.
@mihellers56: Tesztek szerint 3900XT is kevés hozzá PCIe 4.0-val, szóval ez az FHD 144Hz feletti világ esetek többsége értelmetlen a most kapható cpu-kal.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
~370W a TDP, ezt megadják. A 750W-os ajánlás inkább a nagy átlagra vonatkozik, nem a premium termékekre. Egy prémium tápegységből elég lehet 600-650W-os is, de nyilván ez több mindentől függ. 12V-os ág, illetve a VGA mellett milyen fogyasztású hardverek vannak még a konfigban....
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
Alapszabály, hogy OC-t (nem out of box) nem hasonlítunk OC-hoz, mert lehetséges hogy a 2080Ti FE-n egy jobban tuningolható GPU volt, a 3080-on pedig egy gyengébb, de ez mindkét esetben random. FE-t érdemes az FE-hez hasonlítani és még ennél a fura tesztnél is egyből nem ~17%(ami neked 15%) hanem ~22%. Más oldalakon ~30% a diff UHD-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Sima OC nélküli FE-t hasonlítasz OC-s 2080Ti-hoz, így még inkább nem korrekt és nem lehet belőle komoly következtetés levonni. Innentől kezdve pedig teljesen lényegtelen, hogy mekkora OC-ról is van szó. De hozzátesztem, hogy már abból látszik a hozzáértésed, hogy két eltérő architektúrát próbálsz hasonlítani clock to clock! Nem említettem a TPU tesztjét ha másik 6 oldal tesztjét nézed, akár itt a PH-n, mindenhol közelebb van a 30%-hoz a diff, mint a 20%-hoz UHD-ban, de a 15% amit írtál attól mindenhol nagyon messze vagyunk!
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Watt to watt sem jön ki.
Ami OC-s 2080Ti és amit linkeltél TPU-s oldalon ott ez van legközelebb fogyasztásba a 3080 FE 348W-hoz. EVGA 2080Ti FTW 342W
Így ez a 2080Ti UHD-ba 3%-al erősebb, mint a 2080Ti FE.
A 3080 szintén TPU tesztben a 2080Ti FE-től 24%-ra van, tehát így is 20+% az előnye a 3080-nak a vele közel azonos fogyasztású OC-s 2080Ti-tól, ettől is messze van a 15%. Továbbá az első hozzászólásodban amire reagáltam sehol nem említetted hogy watt to watt hasonlítasz össze, ellenben a következő hozzászólásban órajelekről írtál.
Egyetértek hogy a 2000 széria túlárazott lett, de sajnos konkurencia nélkül ezt megtehetik. Most viszont nem rossz, hogy közel azonos fogyasztást ás árat nézve 20+% kapunk.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Itt 12W a különbség amit linkeltem ott csak ennek a fele, de próbálj meg elvonatkoztatni, hogy csak egy oldalnak hiszel, mert ha megnézel 5-6 különböző tesztet és azt átlagolod, akkor továbbra is ezt jön ki: közel azonos fogyasztást és jóval alacsonyabb árat nézve 20+% ot kapunk.
200+ FPS-nél benchbe ne nézd mert lehet már nem skálázódik.
Ami linkeltlél MSI 2080Ti oc: itt már 362w vs 348w
3080:
Mindenhol 20+%...[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Manuális OC-t továbbra sem lehet nézni, mert GPU-ként eltérő lehet a mértéke és a fogyasztása is. Más a GPU szivárgása, az egyik +10Mhz-re nem annyit fogyaszt mint egy másik ami szintén csak +10Mhz-t kapott. Viszont a legtöbb teszt szerint még a manuális OC 2080Ti hoz képest is kapunk +~20% előnyt mindezt úgy, hogy 500$-al kevesebbért jutunk hozzá. Ha csak az általad kalkulált 15% előny lenne 500$-al kevesebbért akkor is csak örülhetünk neki.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Unigine Heaven viszonylag elavult és ezeken az új kártyákon már nem igazán van értelme ezekből következtetést levonni így semmi sem igazolja a 15%-os állításodat. A játék eredmények amiket linkeltem ott pedig jól látszik, hogy megvan a ~20% előny közel azonos fogyasztás mellett! és ez a lényeg, na meg a -500$. Arról nem beszélve, hogy az újabb driver-ek még mennyit fognak erre az előnyre rápakolni...
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
"Még hozzátenném, hogy a 2080ti TPU tesztek gyengébb CPU-val készültek." UHD felbontásról beszéltünk, ott nem igazán releváns az ilyen szintű CPU eltérés.
"Így eleve csak a CB tesztje releváns és helytálló." Ez sem jó megközelítés és nem helytálló, mert egy oldal tesztje bármelyiké is nem lehet 100%-osan releváns, mivel az FE kártyák között is van szórás out of box. Ez lehet akár xxMHz-is boost clock-on, de függ attól is hogy ki milyen szobahőmérséklet mellett tesztel, padon vagy házban stb.. Emiatt érdemes ha nagyon pontos eredményt szeretnél látni több tesztet átlagolni és abból levonni a következtetést. Ha ezt megteszed láthatod, hogy még azonos fogyasztás mellett is 20% körül vagyunk, ha ezt nem nézzük akkor meg inkább 25-30% és szerintem a user-ek 90%-t nem érdekli, hogy 30-40W-al többet fogyaszt jóval olcsóbban mint a 2080Ti.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
KITT, szállj ki a kocsiból! Az a helyzet hogy write only-ba vagy és nem értelmezed amit írok és emiatt nem fogom magamat ismételgetni a manuális OC-ról és egyéb értékekről, ami kiadja a perf / cost mutatót. Tudod vannak azok akikkel nem érdemes mert legyőznek a rutinjukkal...értelmetlen, így befejeztem.
-
Zorel
senior tag
válasz -=RelakS=- #1548 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom. 32"-os 4k monitorról váltottam vissza 27"-osra mert monitorként kb 70cm-ről nézem. Nem láttam át, és ilyen távolságból 27"-n szebb a 4k számomra. Na meg 27" verzióból volt olyan ami 144Hz-es, és ami számomra a legfontosabb hogy emellett tudja a Vesa DisplayHDR 1000-t. HDR játékok alatt ez olyat üt látványba, mintha nem is ugyanaz a játék lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz SeRoKrigid #1606 üzenetére
Az ár így van irreális, de ezt az árat nem az ipon szabja, pár százalékuk van rajta. A forgalmazó adja drágán és ők próbálják meglovagolni a jelenlegi hiányhelyzetet. Jelenleg 1-2 forgalmazónál van pár kártya ezeket próbálják meg jóval drágábban eladni, de ahogy több helyen lesz szépen visszamennek az árak. Akinek sürgősen kell és nem számít annyira a pénz annak van lehetősége megvenni, ha valaki ráér az várjon amíg elérhető lesz több helyen és normalizálódik az ár. Mindegyikre van lehetőség, szerintem nincs ezzel akkora probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Ahogy nézem van itt már kérem TUF ami holnap átvehető.
-
Zorel
senior tag
válasz -=RelakS=- #1758 üzenetére
Áhh azt nem mertem, az már drága nagyon!
-
Zorel
senior tag
Na az enyém megjött végre! Hazaérek teszem fel a teszteket. Tuf 3080
-
Zorel
senior tag
Nos beüzemeltem a sima TUF-ot eddig két játékban teszteltem.
RDR2 - 4K HDR ULTRA - BENCHMARK
2080 - AVG FPS - 35FPS
3080 - AVG FPS - 53FPSShadow of the Tomb Raider - 1440p HDR ULTRA RTX ON DLSS OFF - BENCHMARK
2080 - AVG FPS - 58FPS
3080 - AVG FPS - 101FPSMaga a kártya szép, de nagyon batár. Halk és eddig max 61fok amit láttam gyári értékeken. Olyan 1900MHz-re környékén van a gyári boost clock, de szinte folyamat power limit van!
-
Zorel
senior tag
válasz AsakuraDave #2062 üzenetére
Megnézem mert lehet valami beállítás elcsúszott.
(#2039) Beast007: 9900k 5GHz all core
(#2064) csibuka85: Ha lesz időm készítek, de írjatok címeket.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz AsakuraDave #2238 üzenetére
Az jó lesz már ha lesz több embernek is és lesz tapasztalat. Nálam nem keveset fogyaszt ez a TUF.
Gyári értékeken (ref) kitolt power limit (117%) mellett 375W nagyon sűrűn power limit van. Boost clock 2040MHz és 1840MHz között ugrál ingame. Ma már próbálok én is feldobni pár tesztet, tegnap nem igazán volt erre időm, kb 1 órát tudtam játszani.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
-
Zorel
senior tag
válasz ScomComputer #2533 üzenetére
Mentek majd le, de közbe figyeltem. Ha nagyon terhelve van 4k game végig 100% megy a kártya, akkor 26fokos szobahő mellett zárt házba, ami most nem igazán szellőzik jól, mert épp venti csere beépítésre vár 76-77fokig melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Cassio1987 #3092 üzenetére
Ennek azaz oka, hogy 2K-ban tesztelték. 2K-ban nálam is szépen tartja az órajelet ~1930MHz, mert nem fut power limitre. 4K-ba viszont szinte folyamat power limit van így ott van hogy ~1800 körüli értéke is droppol a boost clock, mindez kitolt power limit mellett, ami így 375W!
torma1981: Hidd el ebben az esetben nagyon meleg a 75fok. 2K-ban volt ennyi. Nálam a 2K vs 4K között ugyanolyan egyéb beállítások mellett 7-8fokkal melegebb a TUF 4K-ba. Az a ventus magasabb felbontás mellett simán lehet 80+fokos.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Laraxior #3105 üzenetére
Igen, egy gyors pukkantásra! Vargáné és társára kell rákötni azt szereti, rettentő erős a 12v-os ága, szerintem 2sec alatt porig égne az egész táp!
Cassio1987: Jah értelek. 4K-ba nekem nagyon visszaveszi a boost értéket, de mindjárt megnézem FHD-ba meddig boostol a TUF és ha 2000MHz feletti értéket látok, akkor tolok vele valami kis multit és megnézzük, hogy a van-e crash!
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Megnéztem (TUF), de nagyon játékfüggő ez a power limit. Crash-t egyébként nem tapasztaltam 2000MHz környékén sem.
BFV DX11 ULTRA - FHD boost clock 2010-2025MHz, nincs power limit, temp 64fok
BFV DX11 ULTRA - 2K boost clock 2010MHz, nincs power limit, temp 67fok
BFV DX11 ULTRA - 4K boost clock 1965-1995MHz között, végig power limit, temp 74fokMafia DE. ULTRA - FHD boost clock 1950-1995MHz között, végig power limit, temp 72fok
Mafia DE. ULTRA - 2K boost clock 1905-1950MHz között, végig power limit, temp 72fok
Mafia DE. ULTRA - 4K boost clock 1860-1875MHz között, végig power limit, temp 75fok[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Cassio1987 #3116 üzenetére
Sajna nekem ezek közül egyik sincs meg. Amivel néztem eddig BFV, Mafia DE, RDR2, SotTR, Horizon Zero Down, Metro Exodus.
-
Zorel
senior tag
válasz Cassio1987 #3121 üzenetére
Szerda óta van meg a kártya, szerintem 15 órát biztosan játszottam. De ahogy olvasom a neten TUF-nál még senki sem írta, hogy tapasztalt volna crash.
kevike576: Hozzá kell tenni, hogy ezek az eredmények 26,5fokos szobahő mellett, zárt házban készültek, amiből jelenleg a hátsó kifelé fújó venti is hiányzik mert a szerelés óta még nem tettem vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Rison77 #3130 üzenetére
Köszi ezt még nem láttam! Hát igen, TUF és STRIX kártyákat ezeket után még durvábban kapkodni fogják. A többire meg jön új vbios ami szépen csökkenti az órajelet, hogy semmilyen körülmények között ne menjen 2000MHz fölé. Ezzel a GPU OC-t is megölték ezeknél a kártyáknál. FTW3-nál is spóroltak?
Szerk: ez alapján FTW3 is spórolós lett![ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
Ez volt az oka szerintem, hogy a strix késett. Múlt héten a marketing képeken még ilyen volt a strix:
és az óta ilyen lett:Gondolom innentől az egész nem véletlen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Futás, futópályák
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja