- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz
KillerKollar #28868 üzenetére
Jaaaa. Én mondjuk nem használom az NV Inspector-t, mert túlzásnak érzem. De ha Tőled nem áll távol ilyen szinten belekotorászni, akkor hajrá.
Nálam megáll a dolog az UV-vel. -
ribizly
veterán
válasz
KillerKollar #28866 üzenetére
Ha ez valóban így van, akkor még egyszerűbb a helyzet. Bár én nem találtam erre vonatkozó beállítást. Még mindig azt gondolom, hogy érdemes az új BIOS-t feltenni, csak hogy ott legyen az opció.
-
ribizly
veterán
válasz
KillerKollar #28864 üzenetére
Nem nagyon találtam én sem róla frissebb tesztet, de feltettem. Veszítenivalója nincs ezzel az embernek, mert ki lehet kapcsolni BIOS-ban, ha adott játéknál ki akarja próbálni, hogy hoz e (vagy esetleg elvesz
).
Eddig amúgy nem éreztem, hogy bármi negatív hatása lenne, de az is igaz, hogy nálam nincs ennyire limiten a rendszer:
9900k [4.7GHz XMP]
RTX 3070Ti [UV]
1440p@144Hz [125FPS lock] -
Puma K
nagyúr
válasz
KillerKollar #28646 üzenetére
Jajj bácsi
1. Mi ez a HWiNFO oszlop elrendezés...?
2. A kártyád 3D LOW órajelprofilban van: GPU 1830 MHz. Ez valahol 210 Mhz-en kéne hogy tanyázzon Windows-ban terhelés nélkül vagy pedig ugrálnia bőven 1830 MHz alatt. -
omfgk
veterán
válasz
A probléma a 100W.
Nem a hőfok.
Ez így nem idle igazából. -
Garsza
veterán
válasz
Nv driver uninstall. DDU -val lepucol. Majd újra driver fel. És jó lessz.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Ennek a kártyának semmi baja.
-
válasz
KillerKollar #28602 üzenetére
Tegnap óta van ugyan olyan kártyám, idle állapotban (igaz saját fan profil) 40° körül van a kártya.. Igaz most raktam vissza W10-et, de szerintem abban nem lesz különbség.
#28625 Az normálon kell, hogy legyen vagy a Max-on?
-
Garsza
veterán
válasz
KillerKollar #28622 üzenetére
Vissza veszi a kártya alapjáraton az órajeleit? Mert ha nem az simán okozhatja.
-
warcat
veterán
válasz
KillerKollar #28618 üzenetére
Lehet a te kártyádnál is benntragadt egy fél gumikesztyű a hűtés és a chipek között, mint volt korábban hír
-
kevike576
senior tag
válasz
MSI-nek nem érdeke mást mondani, amíg be nem szarik a kártya..
Remélhetőleg jó lesz az, majd jövő nyáron esetleg a + 5-10 fokot érdemes lesz figyelembe venni (ha nincs légkondi)
@omfgk: a fogyasztás mérés nem rossz ötlet -
omfgk
veterán
válasz
Meg kell nézni ,hogy nincs-e valami a háttérben ami terheli idle a kártyát.
Vagy szimplán csak az idle fogyasztást kell megnézni.
Asztalon, ha nincs nagyon baszogatva akkor 30W körül kéne ,hogy legyen.
Megy egy YT és még maszatolsz valamit, rögtön 100W körül lesz és ott már passzívban lehet 55-60 fok a gpu.
Ha full load nincs gond a hőmérsékletekkel akkor a hűtés rendben van. Ez az idle hőmérséklet tipikusan a megy valami a háttérben szindróma.Lehet ,hogy éppen bányászol, csak nem magadnak.
-
kevike576
senior tag
válasz
Az igen, én még emléxem, egy éve a 30-as launch "őrületben" sikerült playiten 360k-ért lecsapnod a TUF nonoc-ra..az egy coilwhine mentes darab volt...
Gyanus az a csákó, hogy így előre tudatta veled az idle 60 fokot , lehet tisztában volt vele, hogy ez nem normális...Nade csaknem...
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #28614 üzenetére
Igen, mivel nincs direkt hutes, a bordakrol tavozo meleget valaminek le kellene fujnia vagy szivni. Ha van jo legmozgas, az megteszi ezt.
scorpion1: Ha van epitett vized, akkor vizezheted, ha van eleg radiatorod a rendszerben +375W -ra. De akkor inkabb kulon vegyel ra blokkot, pl. Alphacool, az nem kerul sokba, sok kartyahoz kapni.
Sima, szolid jatekra mindegyik jo lesz, meg az FE is. -
ForRedGlory
félisten
válasz
KillerKollar #28608 üzenetére
Azt nézd meg, hogy egyáltalán hány foknál kapcsol be a ventillátor, mert simán lehet, hogy valamiért nem kapcsol be 45 foknál, hanem valami miatt csak 60 körül.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #28610 üzenetére
Pedig pont az az oldalso szepen szellozteti a kartyat a direkt legarammal. Esetleg probald meg szivora tenni, bar logikusan atgondolva, nem feltetlen lesz tole jobb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #28608 üzenetére
A haz hogy szellozik? Mert ha allnak a ventik, es a haz szellozese is gyenge, akkor normalis. A terhelt ertekeid pedig jok, szoval maga a kartya hutese jol dolgozik.
Probald meg nyitott hazban, kis legarammal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Fan stop?
-
válasz
Nekem van 2 db ilyen kártyám itthon. Idle-ben kb 45 fokon üzemelnek.
Terhelés alatt viszont simán felkúsznak 79 fokig játék alatt, szóval ha átlagolunk akkor jó vagy. -
ForRedGlory
félisten
válasz
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #23230 üzenetére
350k-ért majd megvesszük
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #23230 üzenetére
Ez a sima.:)
-
shteer
titán
válasz
KillerKollar #23161 üzenetére
friss reg, hirdetés szövege:
Palit Nvidia Geforce Rtx 3080 Gamerock OC 10GB Gddr6X Original, fennmaradó garanciával.
Teljesítse az eredeti kiegészítőket a fényképen látható módon. -
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #19769 üzenetére
Szerintem hamarabb vennénk észre 936GB/s sávszélesség emelkedést 760GB/s helyett, mint a 20GB memóriát.
Az RT meg a DLSS is kéri. -
Gomez1984
aktív tag
válasz
KillerKollar #19769 üzenetére
Látom lassan 700K ért is elmenne a Phantom GS kártyám
-
Devid_81
félisten
válasz
KillerKollar #19679 üzenetére
Ha az osszes kartyaval megcsinalnak lenne a legjobb mindenkinek.
Nehogy mar az legyen a legnagyobb problemaja a usernak, hogy koca jatekoskent VGA-ra elkoltott penzet koca banyaszkent nem tudja megkeresni...
Amiota az eszemet tudom arra vettem a VGA-kat a gepembe, hogy hasznaljam jatekra ami a hobbym, soha nem arra vettem VGA-t hogy valamivel visszaakarjam szerezni az arat.A penz visszatermelos VGA-kat Quadronak vagy Teslanak stb nevezik
-
válasz
KillerKollar #19702 üzenetére
Ha annyira megakarták volna akkor már most is mehetne a gyártás mert a meglévő 10 mellé +2 már akkor se kellene gondot okozzon, mert itt azért nem 10vs 20db chipről van szó. Ugye az indok az vol anno, hogy amíg nincs 2GB-os stack addig nincs inkább 20GB verzió mert abból inkább +1 kártyát tudnak lefedni.
Akkor kérdem én miért nincs még gyártásban a 12GB-os verzió? -
Segal
veterán
válasz
KillerKollar #19679 üzenetére
Csak az nvidiát pont nem érdekli hogy ki veszi meg a kártyáját. Neki csak annyi a lényeg hogy el legyen adva a terméke.
-
warcat
veterán
válasz
KillerKollar #19668 üzenetére
Semmiféle hatása nem lesz mert 1-2 nap és jönnek a custom driverek, hardveres limitáció nélkül nem érnek el semmit amikor dollármilliókról van szó.
Nvidia PR porhintés ez - a jelenlegi infók alapján. -
válasz
KillerKollar #19668 üzenetére
Ha bios szinten belenyúlnak, hogy korlátozzák a hashratet akkor a 'régi' nem kiherélt vga-kra sztem még nagyobb lesz a kereslet.
-
nexwo
őstag
válasz
KillerKollar #18745 üzenetére
Attól függetlenül lehet garizhatatlan tégla (tönkre ment kártya)
Sehol sem említette, hogy működik.
-
Segal
veterán
válasz
KillerKollar #17901 üzenetére
Esélyt sem látok rá hogy amíg ilyen árak vannak addig postázzák is neked ennyiért...
-
ScomComputer
veterán
válasz
KillerKollar #17351 üzenetére
Jövő hónapban jön a driverrel...
[link] -
GAbre
veterán
válasz
KillerKollar #17347 üzenetére
Ha mondhatom a legtöbb ember nevében:
Remélem nem fogják!
Nem kell több bányászoknak kedvező támogatás,hogy az amúgy is felvert árakat,és kevés készletet még tovább rontsák. -
KAMELOT
titán
válasz
Jó sokan fognak a BAR-ban ülni
-
ScomComputer
veterán
válasz
Ez nem sokat ér,még az NV nem engedélyezi a driverben...az msi már több mint egy hónapja kiadta a támogató bios-t a z490-s lapokra...
-
Frozen
addikt
válasz
KillerKollar #17056 üzenetére
Az amd egy erosebb es jobb hatasfoku kartyat hoz ezzel az nvidia nem fog tudni versenyezni a tobb rammal.
Itt max akkor lesz valtozas ha a 20gb os kartya 5nm keszul -
Frozen
addikt
válasz
KillerKollar #17050 üzenetére
Az is lehet elobb jon a 12gb verzio aztan majd nyaron a 20gb valaszkent az amdnek (zluzlezi szempontbol ertheto bar nem tudom ki venne uj kartyat +2gb ram miatt
-
válasz
KillerKollar #17031 üzenetére
Pedig a 20GB a logikus. 1gbit-es helyett 2gbit-es micron chipek, amiket ugye most év elején kezdenek gyártani valamikor. Pont a 12GB lenne furcsa... Hátra tesznek 2 chipet pluszba? Vagy 2gbit-esből tesznek 10 helyett 6-ot előre? Egyik se tűnik reálisnak.
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #17040 üzenetére
Míg NV tudjuk, hogy a bányákban vannak a chipek, de amd oldalon hol vannak a chipek, mert abszolút nem lehet kapni??
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #17036 üzenetére
Nem is értem mi értelme ennek a 3080Ti-nek?!
3080 vs 3090---10-20fps a különbség. -
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #17036 üzenetére
Ennek a Kopite nevű leakernek nem sok találat jött be eddig...
Az a 3080 20GB dia szerintem simán lehetett fake, én is láttam.Január 12 mindjárt itt van, lassan kiderül.
-
Frozen
addikt
válasz
Várjuk meg a februárt. Mivel pls az asus mar megerősítette hogy érkezik a 20gb
-
KAMELOT
titán
válasz
Akkor a paper launch megvolt
-
arn
félisten
válasz
KillerKollar #14396 üzenetére
Ha mondjuk a kozepso beallitas a mostani top, az jobb lenne?
ez a szarul fut mindig viszonylagos... skalazas kerdese. Raytracel nincs az a jovobeli hw, amit nem lehet leterdeltetni.
-
válasz
KillerKollar #14388 üzenetére
-
Sylvanas
csendes tag
válasz
Egyrészt ezt már posztolta valaki, másrészt meg ez a day 1 patch nélküli verzió volt. Majd ha kijött hozzá a patch akkor visszatérhetünk rá
-
EXA
aktív tag
válasz
Igen ez elég kakás. Még szerencse, hogy nem ezért vettem 3080-at. Ja vájunk..
-
Drymm
csendes tag
válasz
KillerKollar #12991 üzenetére
Legalább megtaláltuk, hogy hova mentek a belengetett asus kártyák, amikről szó volt nem rég, hogy ma jön.
-
Zorel
senior tag
válasz
Na én meg ezektől a cégtől nem rendelnék semmit, inkább apró. Ígérgetnek lásd playitstore (jó áron TUF azt mégsem, megrendeled xFt futár viszi x+15%
).
Ez is "Elérhetőség:Raktáron" de várható szállítás dec 6-15. -
Chris1983107
tag
válasz
Felejtő. Tegnap írtam nekik. Válasz az volt, hogy minden kártya elfogyott előrendelésben. Érdeklődjek majd decemberben valamikor. :-)
-
Segal
veterán
válasz
KillerKollar #12913 üzenetére
Esélytelen sajna
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #12913 üzenetére
Ref launch... Volt pár db
AIB launch... Semmi
Szerintem kellett volna lenni! -
Mumee
őstag
válasz
KillerKollar #12675 üzenetére
Az egy PCGH tesztből van más kártyákkal. [link]
Több példát is írnak, ahol a kisebb VRAM okozza a gondot.
Ennyire nem folytán bele, csak most került előtérbe a COD miatt, amiről Capframe írt. -
Mumee
őstag
válasz
KillerKollar #12673 üzenetére
A megfogalmazásom az hibás volt.
Tesztek pedig azért nem készülnek, mert nem is tudok másik game-et, ami ennyi VRAM-ot benyel ráadásul nem is egészen 4K-n, bár plusz textúrákkal.
Többnyire 4K allokáció is 10-12GB körül mozog. -
ffodi
veterán
válasz
KillerKollar #12667 üzenetére
Defaultban 80%-ot allokál a VRAM-ból...a CoD-oknál már egy ideje így megy, hogy a VRAM 80-90%-át allokálja alap esetben, és vagy config fájlban, vagy mint a BO CW esetén a menüben lehet tekergetni, hogy mit engedsz meg neki. Ha 70%-ra teszed, kb. 7 GB-ot fog lefoglalni.
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #12418 üzenetére
Akkor az ami most a trendi. Virtuális ár/készlet
-
arn
félisten
válasz
KillerKollar #12378 üzenetére
Mindig a tobb rammal jonnek, aztan itt se jelent semmit, smoothabb a 3080. Jo teszt, kulonosen a dropped frames grafikonok.
-
trek81
senior tag
válasz
KillerKollar #12155 üzenetére
-
válasz
KillerKollar #12166 üzenetére
Cores 1280 vs 1152
TMUs 80 vs 72Nem, ez a difi nem ad 20%-os avg FPS droppot, amit ott latsz az biza a 3GB vs 6GB.
De tessek, itt a ket GPU teljesen azonos, only VRAM kulonbseg. Mondom, az hogy a VRAM keves, nem azt jelenti, hogy minden esetben foldbe all az FPS, szoval amit irtal, az tovabbra sem allja meg a helyet
-
válasz
KillerKollar #12158 üzenetére
-
Albigator
őstag
válasz
KillerKollar #12158 üzenetére
Biztos lehet vitatkozni. Ezért is fogalmaztam már másodjára úgy h "be tudja foglalni".
Új MSI-t nem próbáltam ami mutatja a memória allokáció és a valós használatot.
De az én véleményem, hogy a 8 GB már kevés én tuti nem vennék olyan kártyát. -
Albigator
őstag
válasz
KillerKollar #12155 üzenetére
És akkor jöhetne megint ami Cshavez-el is történt.
Saját mérés én is annak hiszek. Warezonet játszottam WQHD és 4K-ban is. Mind2 felbontáson be tudja foglalni a 9.7 GB-ot, átlag is 9 GB felett:Tessék mai, saját kép @0.95V 1950 MHz (utolsó, teszt jellegű játék volt ez nekem):
A 10 gigán tőlem mehet a vita még, de szerintem a 8-at lassan engedjük el már...
-
trek81
senior tag
válasz
KillerKollar #12148 üzenetére
rtx el jól behülyitették a népet na
rx 6ost kipróbálom
de mire nem elég egy 1080ti?
metro exodus 4k extrmen 47-59 fps -
trek81
senior tag
válasz
KillerKollar #12142 üzenetére
4k ban 2080tinél a 3080... 30% erősebb
na erre inkább nem mondok semmit -
trek81
senior tag
válasz
KillerKollar #12133 üzenetére
mennyit fizettél azért a 8-12%ért? 2080ti meg a 3080közötti,....
-
gyendre2
tag
válasz
KillerKollar #12026 üzenetére
Értem én, de a kód sincs még meg
-
Mumee
őstag
válasz
KillerKollar #12005 üzenetére
Ennyi erővel a Super-ek se voltak refreshek, csak új modellek a termékpalettán...
GA103 chip, miközben az Nvidia chipek jó pár éve 102-104-106 és mint írtam többek között a 3070ti jön rá, de ha minden igaz jön rá nagyobb kártya is majd...A 3080ti az valóban nem "refresh", csak érdekes válasz, viszont az úgyis $1000 körül lesz szerintem.
-
válasz
KillerKollar #11930 üzenetére
Jogos, elnéztem a perf/wattal
-
válasz
KillerKollar #11876 üzenetére
Hát... annyira nem a legfrissebb driver van
Én ezt addig nem szoktam piszkálni, amíg minden fut tökéletesen
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #11826 üzenetére
Már csak 60k-t kell lefaragni és a rendes árnál tartunk!
-
Zorel
senior tag
válasz
KillerKollar #11717 üzenetére
Persze tisztába vagyok ezzel, csak ha linkelek egy olyan oldalt, ahol nagyjából azokat az eredményeket látom mint amit én is tapasztalok, akkor az nem jó ők elbaszták stb...
Kisgyerekek még és kék, piros vagy zöld napellenzőbe járnak így teljesen mindegy hogy ki mit mond csak úgy lehet minden ahogy ők megálmodják... -
nyul105
senior tag
válasz
KillerKollar #11692 üzenetére
Már 3an megírtuk neki, én már tegnap, hogy szarul rakta be a ramokat, nem értem, hogy amíg nem rakta be normálisan, addig minek írogat, hisz már megvan a megoldás....
"No offense", de ez már flood kategória részéről, és kezd átmenni a bosszantó kategóriábaSzerk.: konkrétan a boostot is megírtam neki, de azt se ellenőrizte le még.
-
válasz
KillerKollar #11689 üzenetére
Nezd meg az elozo linkem, az a TPU "korrekcioja" az elbaszott tesztjukre, ott mar mar 3090-nel tesztelnek, amit te betettel tablazat, az a szar tesztjukbol van
Nem a memoria miatt, hanem a 2080Ti GPU limite miatt...
De akkor hogy lehet, hogy i3-asok meg első generációs Ryzen 3-asok is alig 7-8%-al gyengébbek a csúcs prociknál 4K-ban?
A valasz egyszeru, markansabb GPU limit van 4K-ban, mint CPU, ettol meg van CPU limit is... a limitek altalaban mindig vegyesek, a skala (felbontas) ket vegen tudod elezni egyik, avagy masik limit fele:
- alacsony felbontas, magasabb CPU limit
- magas felbontas, magasabb GPU limitAmikor egy komponens nyers erejet akarod mondjuk jatektesztekkel merni, akkor a tobbi komponens limitalasat kell minimalizalnod:
- CPU teszt eseten probalod a GPU limitet mellozni (alacsony felbontas eseten tortenik ez meg, plusz a piacon elerheto legerosebb GPU-val tesztelsz)
-GPU teszt eseten probalod a CPU limitet mellozni (magas felbobtason tesztelsz, plusz a piacon elerheto legerosebb CPU-val tesztelsz)
Nem rocket science...
-
Colo313
kezdő
válasz
KillerKollar #11689 üzenetére
Így van, teljesen igaz amit leírtál, elhiszek mindent, csak elbeszélünk egymás mellett. Vagyis ezek szerint én mindenki mellett.
Az a bajom, hogy az átlag fps-em SOKKAL ROSSZABB egy 10700k-val, mint bárki másnak egy 7700k-val.
(A videóban rdr avg fps: 140, nekem 70, ac: 100, nekem 62, tombraider: 150, nekem 100 stbstb, beállítások ugyan ezek)
Nitrogénnel se tudnám annyira húzni a procit, hogy közel mindenhol másfélszer annyi fps-t kapjak, mint egy 5éves proci...Nyilván valami user error, csak mi?!
-
AsakuraDave
őstag
válasz
KillerKollar #11684 üzenetére
[link] RTX3090, R5 3600 4.2Ghz, R5 5600X 4.7Ghz
1440p-ben vannak játékok ahol elég sok többletet ad az 5600 és van ahol 4K-ban is jobb 1%low meg avg. Persze nincs sok ilyen játék. -
válasz
KillerKollar #11684 üzenetére
Tessék, ezek 4K eredmények, ott is van difi... nem égbekiáltó, de van
"a felbontás növelése csak a GPU-ra rak plusz terhet, a CPU-ra nem, "
Bocs, de ez szakmai szempontból nem valid, természetesen a CPU-ra is ró plusz terhet, csak magasabb felbontáson a GPU bottleneck markánsabb... -
Mumee
őstag
válasz
KillerKollar #11207 üzenetére
Még nem adták ki az RT-t és elvileg a 4K textúrákat se a Godfall-hoz, tehát még lehet igazuk.
4K felbontás != 4K textúrák -
YAKEN
aktív tag
válasz
KillerKollar #11206 üzenetére
Én végig toltam az Alyxet pont egy 2080 superen. Semmi akadás nem volt maxon. Figyelmeztett max beállításnál a játék de ebből semmit nem vettem észre.
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #11212 üzenetére
Nagyon elkanyarodtunk, szívesen megnézem a tesztjeidet és a többiekét is, de nem kell több link!
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #11206 üzenetére
Szerinted azok az emberek adtak pénzt azért a kártyáért ami a videóban, vagy az oldalukon szerepel? Ugye nem gondolod komolyan, hogy az nvidia kifizettette velünk, ha nem akkor már szponzoráltak.
A vr-be nem mennyünk bele. Nem csak az alyx van, kevés oda.
Visszavettem a monitoron és a tv-n is a felbontást, és így már élvezhető. -
törölt tag
válasz
KillerKollar #11193 üzenetére
Szerinted a youtuberek és a techpowerup a nézetségből élnek, vagy a szponzorokból?
"Amúgy meg ha ekkora kalap sz*r a 10 gigás 3080 akkor miért vetted meg?" mert itt azt mondták, hogy mindenre elég!#11194 AsakuraDave
"4K-ban MINDENRE ELÉG" ?
#11196 gabor0928
A 2080Ti-nek mindvégig boldog tulajdonosa voltam, én az eleje óta mondom ,hogy bizony szar lett ez a kártya, és egyre többet olvasom... elfeküdt-elhasalt-nembírja...és igen bassza a csőröm a vram,a vr ben is elfogyott, és monitoron is azt keresem, és nem kell sok idő hogy nem éppen elég, hanem kevés legyen.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
KillerKollar #11193 üzenetére
Jogos a felvetés.
Van aki megveszi, örül és használja, és van aki kifejezetten a gyenge pontokat, hibákat keresi és látja csak, (8x MSAA + 4K mellett elfogy a VRAM).
Mint a sok önjelölt filmkritikus, aki semmiben sem találja meg a jót, de a rosszat azonnal észreveszi és hangoztatja folyamatosan.
Az ilyen ember valójában semminek nem örül mert sosincs minek, semmi sem tökéletes. Biztosan megvan erre a megfelelő pszichológiai magyarázat.
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #11186 üzenetére
Te a vram megszállottja vagy, csak nem olyan mintás a takarod
Eddig az volt, hogy amiket tesztelek az nem valós vram fogyasztás, most beállítottam az ab-ben és lepkefingnyi a különbség, de már az sem valósEz már kezd röhejessé válni.
Légyszíves ne fárasszatok a linkelt külföldi videókkal, ha van teszted szívesen megnézem, vagy elolvasom, nem azért nézem a fórumot hogy itt is fizettet reklámokat nézzek. -
törölt tag
válasz
KillerKollar #11103 üzenetére
Néha hirtelen felindulásból akarok venni 3090, aztán a pénztárnál kicsit gondolkozok és mégis rányomok, de már el is fogyott!
A vr is megesz a vramot, jó pár játék plafonon, holnapután a codra leszek kíváncsi, de szerintem kivárok jövőig.
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #11097 üzenetére
Itt vagy te is a topik nyitás eleje óta, nem fogok most visszaolvasni 11000 hszt., meg jó párszor takarítottak is, de nem egy ember hangoztatta hogy a 3080 4k-ban mindenre elég, aztán jött az ezt vedd le-azt kapcsold ki-optimalizálatlan-eleve szarul van megírva stb.. most meg hogy a 3080 megbukott!
Én most nem a vramról beszéltem, hanem hogy a 3080 mindenre elég táborról. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #11070 üzenetére
Az AMD-féle Super Resolution nem igazán olyan, mint a DLSS. Mondjuk úgy, hogy egy keretet ad az AMD a FidelityFX csomagon belül, de nem kötelező ám az AMD neuronhalóját használni. Elfogad mást is. Ez egy konecpció volt, mert a rendszert közösen fejlesztették a Microsofttal, így az AMD megcsinálta azt, amitől a kliens oldalon működik, a Microsoft pedig sok stúdiónak adja azt, ami működteti. De korábban már írtam, hogy a Microsoft Azure számítási kapacitást is ad a stúdióknak a saját neuronháló tréningelésére, ehhez csak ki kell adni a játékot Xboxra. Mindemellett van még egy külön szerződés a Sony-val, hogy csinálhatnak belőle a PlayStation 5-re portot.
Ilyen formában az Super Resolution egyáltalán nem olyan, mint a DLSS. Ugyanarra szolgál, de nem köti meg a fejlesztők kezét. Tudniillik, ahol a DLSS nem működik megfelelően, ott nem a fejlesztők miatt van ez, hanem azért, mert egy kész csomagként jön, ha nem működik, akkor a fejlesztők nem tudnak vele semmit sem csinálni. Elfogadják, vagy sem, de módosítani nem tudják, hogy működjön. Az AMD és a Microsoft megoldása pont ezen a ponton újít. Ha nem működik, mert lesz ilyen is, akkor a fejlesztő képes lesz módosítani, hogy működjön. Ez egy kritikus szempont volt a fejlesztésnél, minden nyílt forráskódú, minden dokumentált, minden átalakítható benne.A Reflexre az AMD-nek felesleges válaszolnia. Nekik ott a driverben az Anti-Lag, ami akármelyik alkalmazásban működik, nem kell direkt támogatás. Az NV-nek azért volt szükséges a Reflexre, mert az ULLM nem működött a driverükben. Erről volt egy tesztünk is: [link]
Hozhatna az AMD egy specifikus SDK-t a késleltetés csökkentésére, de nem teszik meg, mert maga a technológia, amit használnak az Anti-Laghoz, azt nem akarják mással megosztani. Ha ezt elkészítenék játékokba beépíthető formában, akkor az NV-n is működhetne, de ha ezt akarnák, akkor már rég licencelték volna nekik a szabadalmat. Viszont mivel nem licencelték, így az NV nem tudja beépíteni a driverbe, muszáj volt egy saját megoldással előállniuk, de ennek a hátránya, hogy direkt támogatás szükséges hozzá, tehát per játék szinten kell beépíteni, és nem olyan, mint az AMD megoldása, hogy bekapcsolod a driverben, és akármelyik modern API-t használó játékon működik. Érthető, hogy az AMD miért nem válik meg a HiAlgo licencektől, ezek által képes átfogó, fejlesztői beavatkozás nélkül is működő funkciókat tervezni a driverbe. Szóval a Reflexet nem fogják SDK szintjén lereagálni, mert nekik fejlesztői támogatásra nincs szükségük, hogy működjön az alacsony késleltetés, azt meg nem akarják, hogy más is hozzájusson ehhez a technológiához. Ha valaki alacsony késleltetésre vágyik, akkor egyértelműen Radeont választ, mert az Anti-Lag működik bárhol, míg a Reflex még csak pár játékban. Ez az AMD számára egy előny, és nem egy hátrány.A réjtrészintre is írhatnék már dolgokat, de sajnos arra NDA van.
Annyit elárulok, hogy ha úgy áll hozzá mindenki, hogy az AMD esélytelen, ahogy az RDNA2 esélytelen volt az Ampere ellen október 28-ig, akkor megint lesz nem kicsi meglepi.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
KillerKollar #11068 üzenetére
A 6900XT eltud húzni 5-15%-al a 3090 mellett ha full AMD rendszered van amiből lejöhet hogy nagyjából azonos a 2 kártya teljesítménye alapon. Tehát továbbra sem tudnak AMD fölé lőni teljesítménybe. Ha mindkettő 1000$ és szerintem bizonyitottak az új procik így kb mindenki AM4 rendszeren van sokkal jobb vásár a 6900XT a teljes set bonus miatt...
Amúgy a vram már most megdőlt mikor Dirt,WD Legion,Valhalla 4K max-ba compute fogy el hamarabb a 3080/3090-nél mint hogy a vram.. Valhalla 4k max : 6-7GB allocated, 5-6GB used
Persze majd jön a godfall a 4k texture-rel és oda pont 15.9GB vram fog kelleniSlussz poén ha esetleg a szokásos gány fix TAA lesz rajta így nem fog feltünni az élesebb textúra...
*szerk:
EVGA RTX30 Hybrid kit bárhol valami infó morzsa? -
kevike576
senior tag
válasz
KillerKollar #10204 üzenetére
Nem tudom, nekik az már nyűg, gondolom. Igazából nem is akarom megtudni
Jaja, Michal JacksON !
-
ScomComputer
veterán
válasz
KillerKollar #10204 üzenetére
Járj utána MI nem mondunk semmit...szerintem elég is volt az OFF-ból...oké..
-
Danex
addikt
válasz
KillerKollar #9746 üzenetére
Ezek nem uj gen ryzennel készültek es új gen radeonnal. Azok tudják jobban ezt kiaknázni
-
Vigilante
őstag
válasz
KillerKollar #9566 üzenetére
Én meg 317-be a Giga Master 3080-ast.
-
gabika1972
tag
válasz
KillerKollar #8770 üzenetére
Tech fórum.... olvasgasd az első kb 5000 hsz-t. Én nem azokat szóltam le akik 3080at vettek hanem azokat akik hülyét csináltak magukból. Itt a techfórumon...
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #7433 üzenetére
Én arra gondolok amúgy, hogy semmiféle GA103 nem lesz.
A TSMC a Hopper miatt kell, arra van szükségük a lehető leghamarabb.
MCM lesz, tehát elég egy chipletet tervezniük, egy pici, olcsó lapkát, aztán tudják pakolni őket egymás mellé.
Egy lapka: 4050, két lapka: 4060, négy lapka: 4080 stb.
Így kell elképzelni. Ez a jövő. Ampere az utolsó monolitikus GPU.Arra, hogy a Hopper hamarabb jön, mint két év bizonyítékom nincs, csak ez a logikus.
-
törölt tag
válasz
Én voltam Olaszoknál egy gyárban, kazánokat gyártanak. 10 gyártó sor volt, egyről 3 percenként jött le egy, azaz 18mp alatt gyártott egy kész kazánt!!! Utána elmondták, hogy 1 óra alatt át tudják állítani a gyártósort, mivel szinte a világ összes országába gyártanak, ahol mind más-más a szabvány és ezáltal más alkatrész kerül bele. A 10 gyártósor a telep 5% tette ki, a többi mind a raktár és logisztika volt!
Nem értem az nvidiát, itt nem a gyártással van a gond az biztos. -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Plusz ezek mellett a gyartosorok lefoglalasa 2-3-5-4-5 evvel ezelott tortent. Ezen a szinten evekre elore megy a 3d sakk a cegeknel, a sok forumtars a hulyebbnel hulyebb osszeeskuves elmeletek megszulesenel nem nagyon veszi figyelembe, hogy a termekmegejelenes es uj architechtura kiadasa nem abbol all, hogy a Jensen megnyomja a nagy piros gombot az asztalan.
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #7190 üzenetére
Látod, pont ez az amikor egy fizetett reklámot(tesztet) nézel, ami lehet lejárató vagy az ellentéte, én a tesztjeimért nem kapok pénzt, mondható hobbinak.
-
törölt tag
válasz
KillerKollar #7139 üzenetére
Alapból kevesebb..., ott kapcsold ki, azt meg be..az ennyi százalék, az annyi!
Te boldog 3080 tulaj vagy, biztos évekig fog szolgálni, használd egészséggel!Ahogy előttem írták, ez egy hirtelen piacra dobott valami.. jó-jó, de még nincs kész.
(#7135) cehaeries :
Az egy régi videó, azóta már kijött több firmware frissítés, meg nv driver, nincs semmi gond a gsync-el! [link] -
gabor0928
aktív tag
válasz
KillerKollar #7139 üzenetére
Az igaz, hogy jelenleg nincs játék amit ne bírna el 4K-ban SMAA nélkül, de az is tény hogy nagy tartalékok sincsenek benne. Nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy elég lesz-e a jövőben vagy sem és mivel az elbaltázott start miatt mondhatjuk hogy szinte egy időben jön ki a 10 és a 20GB változat, mindenképp a nagyobb lenne a jobb választás. Viszont az ára fogja eldönteni sokaknál hogy melyik mellett teszik le a voksukat.
Az pedig igaz hogy a frametime ingadozások a memóriaelfogyás tünetei elsősorban, igaz itt extrém szélsőséges példákban láthattuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest