- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
De rég volt 2021... azóta lehet javultak a driverek. Comet Lake még pcie 3.0, ott megy x16-ot. Rakétától kezdve szutyok.
49e graphics -
TechN7ne
nagyúr
válasz
BITBOYS #40090 üzenetére
Valamit nagyon elcsesztem a defenerrel háttérben folyamatosan csinál vlmit.
Nem is a pontszám a lényeg ,hanem az érékekre reflektáltam.Ha a pontszám a lényeg hamarosan azt is megoldom ,csak nem azzal foglalkoztam.
Eddég még nem fagyott ki a kártya ,mondhatni nem találtam meg a végét 900-on ,lehet még ennél többet is megy ,majd rálesek ha marad még egy kis szabadidőm.
-
TechN7ne
nagyúr
Nyomtam itt pár 3dmark-ot ,
[kép] -
TechN7ne
nagyúr
Van megoldás esetleg arra ,hogy egy megfelelően kalibrált HDR anyagot kapjak játék közben?
Egy játékkal találkoztam a sok közül ,ami automatikusan HDR-re kapcsolt játék indításnál (Devil May Cry) ,de más játéknál nem megszokott ,meg a PC s világban amúgy sem volt.Nem mindig jön jól a HDR ,de egy oled tv-n hatalmas előnye van és én azon használom a 3080-at.
Sony nagyon jól kalibrálja a játékokat és jól meg is van oldva ez a része ,
Windows rendszer HDR beállítás kb. kuka ,közel sincs pontosan kalibrálva akárhogyan állítom ,reménykedem létezik erre más lehetőség is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
zebra_hun #40083 üzenetére
Nekem megy 900-on 1980Mhz-et ,nem tudom mennyire számít jónak ,de az alap állapotához képest nem sok pluszt veszek észre az is biztos ,így sztem teljesen értelmetlen piszkálni.
Egy videokártya nem omlik össze, nem hibázik, csak ha eleve rossz. Ezt kötve hiszem mondjuk..
Végül csak sikerült találnod hibás hardver-t?
Kezdtem az elején csodálkozni ,elég erős kijelentés volt a fenti. -
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek #40082 üzenetére
Igen, gyári blokkal. Memót nem jól hűti, de úgyis dobozban pihen. Lényegtelen már.
Bolttal nem gariztatom többé, nem csináltak semmit, vagyis hűtőt cseréltek. X8-cal küldtem rma-ra...
Még gondolkodom, hogy a Gigával közvetlen írok. De sztem elküldenek, hiába garis.
Egy csúcs Asus is ment már a kukába, azt sem garizták... pedig több mint egy havi fizu volt. Mint most egy xx90.
Igaz nem kapcsol be, csak ha bios-ban kiválasztod az x8/x8-at.
Tesztpadon nem bukik ki.
Addig van képe, amíg telepítesz, de ha nv driver felmegy, fekete semmi. Csak az x8-ra ad képet. Akkor viszont hibátlan.
Mérges vagyok erre a kártyára, meg az összes cigány boltra. -
zebra_hun
veterán
válasz
F e Z o #40080 üzenetére
Áhh, az x8-ba működő Gaming Giga megy jobban is:
Ok, én anti oc-s vagyok, 1965@0.900V a rendes használat. Csak egy egy alkalomra csinálok oc-t.
-
BITBOYS
addikt
válasz
zebra_hun #40074 üzenetére
Köszi, szerencsére ez a kártyatípus egy kezesbárány
Azt gondolom van még benne tartalék, de számomra így már megfelelő.#40076TechN7ne
Igen, a memóriát nyugodtan told ki +500MHz-re, többre szerintem nincs szükség.#40075kzolee216
Amennyiben nem szerepel a cikkszámban a v2 akkor a tiéd is lhr mentes. Illetve a doboz elején is feltüntették mikor változtattak rajta a bányászok miatt. -
BITBOYS
addikt
válasz
Találtgyerek #40070 üzenetére
Stressz teszt ami 10 szer futott le folyamatosan, megszakítás nélkül egymás után.
Még régebben megvettem a 3dmarkot, gondolom ebben a verzióban van ez a lehetőség.
Igazán nincs mit -
BITBOYS
addikt
válasz
Találtgyerek #40065 üzenetére
Szia,
Toltam egy Steel Nomad stressz tesztet és részben igazad van
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #40065 üzenetére
Friss rendszerre felraktam a legújabb (tegnapj) driver-t és csak néztem ,hogy gyengébb kártyát kaptam (vagy mi van?) mint eddig ,akadozik mindenhol ,visít a ventilátor majdnem max. fordulaton.
Most visszaraktam a 566-ot és minden a régi ,tökéletesen fut halkan.
Mit művel mostanság az nVidia driver ek terén?
Nyilván benne van a pakliban ,hogy az új széria az elsődleges amire írnak illesztő programot ,viszont ennyire belassítani egy régebbi szériát nagyon feltűnő.Lehet a továbbiakban csak az eszközkezelőnél fogom frissítem fel a videokártyák egy bevált kibontott driver t tallózva.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #40062 üzenetére
Itt egy gyors HWinfo + Nomad ,csak tele van még minden szeméttel a rendszer.
Gpu z t annyira rég használtam ,hogy teszt közbeni pillanatokat mutatja csak a senzor ,nem a max. értékeket jelzi ,teljesen elfelejtettem mit is kell rajta beállítani? -
TechN7ne
nagyúr
Csere példány gpu hátulja :
[kép]Eddig minden rendben ,szintén nincs cw jelenség ,nagyon halk és max. 64-65 fok szintén.
Hamarosan rakok fel bench/gpu z t tiszta és defender mentes winfossal. -
BITBOYS
addikt
válasz
Találtgyerek #40055 üzenetére
Pedig dlss-t nem használok és 1440p mid/high beállítások vannak előtérbe helyezve.
Talán még annyi, hogy 12400f proci van alatta 5GHz-re belőve fixen.
Lehet du. futtatok egy Time Spy/Steel Nomad folyamatos tesztet fél/egy órán keresztül. Az már talán megdolgozza -
BITBOYS
addikt
válasz
Találtgyerek #40053 üzenetére
Egy óra wz meg multi
-
BITBOYS
addikt
válasz
Találtgyerek #40049 üzenetére
Engem nem igazán zavar a hangja, meg nem is tűnik hangosnak vagy csak rossz a hallásom
Sajnos nincs fent, még nem is játszottam vele. -
kzolee216
senior tag
válasz
Találtgyerek #40044 üzenetére
Újkorában nekem se ment 64 C fölé, most kb 67 a max.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
64 fok max. 100% terhelés alatt nem egyedi ,kb. mindenkinek annyi aki most vett Tuf-ot.
Az a kártya már nincs nálam mert visszaküldtem a crash miatt és le is lett rendezve.
Jövő héten hozok egy másikat ,már elrakattam biztos ami biztos.
Fogom még rontani a levegőt és azonnal küldök képet ha nálam van a második példány.
Gpu hátuljára is kiváncsi leszek ,A teszt környezetem egy picit más lesz ,mert inkább visszatértem a jó öreg 12600k s gépemhez ,bohóckodtam AMD oldalon egy picit de elég is volt (az elején még komolyan is vettem - Tévedni emberi dolog
).
-
BITBOYS
addikt
válasz
Igazán nincs mit
Bár nem igazán tudom hová elhelyezni ezeket az értékeket. Nekem így sikerült közel egy éve beállítanom és azóta is így használom napi szinten.
Játszani max Warzon vagy multizni szoktam max egy-két órát és ennyi#40045kzolee216
Rendben, de mivel terheljem ennyi ideig? Engem is érdekel mire jutok vele. -
Találtgyerek
veterán
válasz
kzolee216 #40045 üzenetére
Ebből is látszik, hogy huzamosabb terhelés mellett 70 fok fölé felmegy a TUF. Ez körülbelül 1-2 perces teszt. Ha mondjuk a Metro megy fél órát fullon, akkor jóval melegebb lesz. Egyébként nem rossz a 7x fok sem. Nem rossz a TUF hűtése, csak a maximum 64 fok nekem kicsit hihetetlen komolyabb terhelés mellett. Várom a kolléga tesztjét is.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Találtgyerek #40039 üzenetére
Ez így megfelelő lehet?
Tuf gaming oc
Jelenleg 25 fok van a szobában. -
Terek
tag
Köszi a válaszokat.
Chieftek régi toronyházam van,még az extra magas(de már gondolkodok a cseréjén).7 venti behúz 2 pedig kifúj hátul.De biztosan jobb a Tuf hűtése mint a Manli volt.
CW mennyire jellemző a kártyára? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Találtgyerek #40032 üzenetére
Alap beállításokkal 64 fok max. ,quite módban megy fel alap 72 fokra de akkor sokkal lassabban pörögnek a ventik és 100Mhz-el kevesebb az órajele.
-
Sanyi19
őstag
-
Sanyi19
őstag
Nálam most le van véve az oldala a gépnek (más célból, ram időzítéseket állítgatom és eszeveszett stressz tesztek futnak
és két venti fog még pluszba bekerülni) de így a gpu undervolt-al játék alatt 60 fok. És még nem pörgeti nagyon. Uv nélkül elég magas fordulaton mennek a ventik de úgy is jó hőmérsékletet tart. Elég minőségi darab, én ajánlom.
-
zebra_hun
veterán
Ha nincs frisslevegő utánpótlás, és a meleg levegő elszállítás, a legjobb kártyák is elmelegednek.
Egy 3080 simán hűthető ha kap friss levegőt, nem a saját hőjében fő.
Levett oldallappal tesztelhető. Nekem most 3x120mm be, 2x120mm kifúj egy ~300-350W gpu-val.
Elszállított hő a titka.
3080 ha ügyes vagy, max 200W. -
Terek
tag
Hello.
Szemezgetek ezzel az Alzás Asus Tuf rtx 3080-al.Annó volt 3080 "táj"-om igaz nem a legacélosabb egy Manli.Eladtam mert nembírtam megzabolázni a hőmérsékleteit.Ez az asus mennyire melegfejű? -
Grave_444
nagyúr
válasz
CJ4567 #40027 üzenetére
Ja a 3070 az valóban. A topikjában tettem is fel képeket korábban.
TechN7ne
AB amúgy tud olyat a kis Windows ikonnal azt hiszem, hogy úgy fut a háttérben, hogy a tálcán sem látod az ikonját és a monitorozó részét sem tudod megnyitni, de a "tuning" profilt betölti a rendszerrel. Szóval a beállítás megmarad 3rd party szoftver aktív futtatása nélkül is. -
uzemidostala
kezdő
válasz
Találtgyerek #40025 üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz
uzemidostala #40024 üzenetére
Nálam 975mV-on megy 3200Mhz felett az 5080.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Találtgyerek #40019 üzenetére
Köszi!
2042
Azóta már próbáltam még pár dolgot, Cyberpunk bench 1440p Ultra RayTracing Preset (DLSS), 78 Fps
RDR2 1440p Ultra/High 102 Fps (natív)
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Csatlakoznék a topichoz egy ASUS TUF RTX 3080 V2-vel.
Egy kis UV-t már kapott is:
0.9v 1890 Mhz (ami gyakorlatban 1905 Mhz) így játékokban 240-280W körül megy, folyamatosan tartva ezt az órajelet, ez által hozza a gyári eredményeket, sőt még kicsit többet is.Undervolt nélkül 343W-ig pörgette ki.
650W-os FSP Raider II dolgozik a gépben egy 9600X mellett (Default - 65W/88W):
Tesztek már lefutottak, meg egy pár kör BF.
Eddig minden okés. -
KAMELOT
titán
-
zebra_hun
veterán
válasz
TechN7ne #40013 üzenetére
A BIOS -t nem egy nyűgnek kell tekinteni, hanem egy ajándéknak. Kedvedre szabhatsz mindent, ahogy neked tetszik.
Procik esetén is ue. van, nincs olyan, hogy kazán, stb.
Amilyet a tulaj csak szeretne. Ha a 60° a cél, akkor annyi lesz, ha 1950MHz a cél, akkor annyi lesz. Ha 200W a cél, annyi lesz.
Az ember kezébe tették a hozzávalókat (ajándék), aztán csinálja magának ahogy akarja.
Default is jó, működik. Nincs olyan, hogy "crash", vagy bármi rendellenes.
Most a 800Mb-os driverek okoznak galibát, de 2020 óta millió driver-t lehet használni hibamentesen. (Inkább rebar-osat, az kb. 2021 után jött, fejből nem tudom)
Egy videokártya nem omlik össze, nem hibázik, csak ha eleve rossz. Ezt kötve hiszem mondjuk.
Crash bármi is okozhatja, de a 3080 újonnan 99%, hogy nem. -
TechN7ne
nagyúr
A lényeg ,hogy 650w os egység UV nélkül nem elég neki ,megoldva ezt a részét tápegység bővítéssel (már nem állt le a gép és tiltotta a bekapcsolást) jöttek a crash-ek ami hozzátartozik a 3080-as szerencse lottójához.
Tuf széria próbált ezen javítani ,de sajnos a visszajelzések alapján náluk és néha előfordult ennek ellenére is ,én ebbe estem bele - nem volt szerencsém.
Lehetséges ,hogy ezt a részét meg lehet oldani UV al ,de nem feltétlen kéne ennek így lennie.
VR-os srácok sem piszkálnak semmit ,ahogyan én sem meg a felhasználók 85%-a.
Egy normális driver (jobb esetben) fel és használod a gépet ,XMP huszárok jelzővel vagyunk ez esetbe emlegetve. - de mi így szeretjük ,így szoktuk meg és nem gondoljuk komolyan azt a részét sem a dolognak ,hogy bármibe okosabbak lennénk maga a gyártótól.
Fentebb írtam azt is ,hogy ezt a teljesítményt ennyi pénzért ,ennyire felszerelve minden jósággal nem kapom meg ,főleg nem nvidia oldalról.
Benne van a pakliba ,hogy próbálkozom még egy kicsit ,hátha megtalálom az “igazit”. -
biker
nagyúr
válasz
TechN7ne #40006 üzenetére
Vess egy pillantást ide: https://www.youtube.com/live/dPOHoTV7G7k?si=fTUjeoKZ8mD2QmkD&t=3692
Játék közben fixen 1950MHz-en áll 0.931V-on ezzel hozza az akár 400-44W maxokat is, mindezt bőven 70fok alatt
jobb alsó sarokban részletes system infoGyári értékeken 1860MHz-en 1V felett kicsivel 85fokon hozta a powerlimitet időnként.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Benhill #39906 üzenetére
Nekem is 2020 novemberi és szinte ugyanilyen a gpu/hotspot, talán még hűvösebb is picit az uv miatt ami 900mv/1950. Ramnak csak 500MHz-et emeltem így max 70 fok körül elvan.
Ezt simán tartja, szóval nagyon jó kis kártya a tuf 3080.Megnéztem én is most az smd-et... derékszög/párhuzam.
Driver tekintetében a 566.36 a legstabilabb eddig, de sokan ezt ajánlották más fórumokon is. -
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #40002 üzenetére
Ahova megy, ott mindig megugrik a hsz szám, elég csak az aktív témákat nézegetni
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek #40002 üzenetére
Ha már így társalgunk. Mennyit kell mutatnia egy 3080-nak gpu órajelnek amúgy?
~1800 az reális? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
zebra_hun #39998 üzenetére
Igazán örülök annak ,hogy megoldod ,mert ha Neked ez így yo
Nekem nem
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest