- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremist
őstag
válasz
-=RelakS=- #39852 üzenetére
Hogy saját kép nélkül hirdettem. Tessék, ott a saját kép. Amúgy lehet az asusnál regelni, de sajnos nem jár rá a 3 év.
-
PAtr0n
addikt
válasz
-=RelakS=- #39790 üzenetére
Menni fog az ultrán is, nehogymá. Egy kis DLSS-rá, RT off, aztán zsata
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=- #39674 üzenetére
Tévedtem, ennek 4K Cinematic mellett is elég 7 giga vram, ha nem fut más a háttérben
Viszont nekem istenigazából egy helyen botlik egy nagyot: a nagy kapu előtti kövek közötti átsuhanás előtt. Ott viszont mindig.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #39137 üzenetére
Igen.
Érdemes többször is indítani, mivel a menüben lépkedés elviszi a mérést. Fontos a start gomb.Biker:
Benchmark ablakban egy stat/stop gombot adsz neki. Amikor már játékban vagy, start. A min fps legyen tartós, ne essen nagyon messze az avg fps-től, akkor frankó a masina.
Nem kell mindig kint lennie, Toggle és el is tűnt.
Stop gomb meg nem fontos, azzal írja be a log-ot ha szükséged volna rá.
Menübe lépéssel vége, csak ingame a lényeg. -
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #39135 üzenetére
Ohh, rivatunerben kell enable benchmark mode
-
biker
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #39133 üzenetére
azt honnan tudja az afterburner hogy benchmark fut-e? de megnézem majd unigine alatt pl, de amúgy játék közben miért ne írná ki mennyi a mondjuk 10-30mp görgetett átlag?
-
válasz
-=RelakS=- #38839 üzenetére
Köszönöm szépen, majd egyszer neki vetem magam
-
ScomComputer
veterán
válasz
-=RelakS=- #38837 üzenetére
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
-=RelakS=- #38530 üzenetére
igaz köszi a korrekciót, mindenesetre 4k-ról valóban nem írt a kolléga
-
laychi
veterán
válasz
-=RelakS=- #38026 üzenetére
Nem újdonság [link]
De már korábban is voltak róla hírek.(arról sajnos nem tudok linket berakni, valahol olvastam/láttam még tavaly talán)
Pedig volt 1-2 hónapig aorus extreme kártyám és egész jó volt, talán a legjobb 3080 10GB-osom) -
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #37373 üzenetére
Ha VRayt nezunk, feleannyihoz 4 kartya kell (3090 eseteben)
Ettol fuggetlenul ahogy mondod, tamogat tobbet is, ha van ra love: -
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #37369 üzenetére
Haverom ket 3090-t hasznal, renderelni (3dmark, vray stb) ott van SLI/nvlink support.
Jatekra felesleges. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
-=RelakS=- #37232 üzenetére
mint írtam nálam 5-tel van alatta minden játékban és egyik játékban sem törik.
hidd el, ha törne észre venném mert nagyon nagyon irritált régen. -
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #37232 üzenetére
Én sem láttam sosem törést. Ok, 165Hz a Windows, RT-ben pedig 144 fps. Vsync-et nem aktíváltam sosem.
Lehet rosszul csinálok valamit, nincs kizárva, de tökéletes nekem.
Az egész nvcp kínai nekem, van az a gyors, meg francudjami késleltetés, minden alapon van. Semmin nem vettem észre semmit -
MaddeNNNN
addikt
válasz
-=RelakS=- #37230 üzenetére
TheProbHa bekorlátozod pár fps-sel a monitorod maximális frissítési frekvenciája alatt akkor nem kell v-sync.
Pl. nekem az Acer Predator XB273UNV 170hz-es. Riva tunerrel mindent lekorlátoztam 165fps-re és így nincs tearing és v-sync sem kell. -
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #37061 üzenetére
Ha nem ez volt a fő bevételi forrása, akkor egyértelmű hogy elengedi. Viszont azt nem gondolnám, hogy ne tudná más tovább vinni a projektet. Persze beszélünk olyan dolgokról, aminek nem ismerjük a részleteit. Én most is azt gondolom erről, hogy ez annál összetettebb dolog, minthogy nem jut el az emberhez a fizetése. Szerintem engedjük el a témát.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #37061 üzenetére
2023-ban, amikor 18 eve mar szabad a mozgas/munka az EU-ban?
Siman. En mar mondtam otthon, ha haboru lesz, hozok ki mindenkit.Mar reg nem ott tartunk, hogy nem lehet, mert jajkitartjaelazallatokatotthon.
-
PAtr0n
addikt
válasz
-=RelakS=- #37046 üzenetére
Közben lejött a PH-s cikk is, angolul nem tudóknak érdemes elolvasni:
Haláltusáját vívja az MSI Afterburner
Garsza:
Erre lehet érdemes lesz ránézni, főleg a fentiek fényében.... -
PAtr0n
addikt
válasz
-=RelakS=- #37046 üzenetére
Vicc, hogy ez a tetves háború még ilyen dolgokra is kihat
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #36888 üzenetére
Ezen segitett volna az Nvidia Big Format "TV"-k, azokon van DP, csak ugye ezekbol alig van es keszult, pedig eleg sok lett bejelentve:
Pl ASUS ROG Swift PG65UQ -
F e Z o
veterán
válasz
-=RelakS=- #36888 üzenetére
Olyan tv-t kell venni, amin van DP. Jah, hogy az nem olcsó...
-
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36881 üzenetére
Az Acer, monitor gyártó és láttam, hogy mit tud, nekem is volt Acer monitorom. Amúgy ahhoz képest nem volt drága az az LG monitor.
-
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36879 üzenetére
Az az LG inkább tévé mint monitor, annyi hogy van rajta DP. Hidd el hogy többre mennél egy FreeSynces vagy G-Synces monitorral.
-
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36877 üzenetére
Konkrétan milyen monitorod van?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
-=RelakS=- #36718 üzenetére
max jövőre platformot cserélek, persze maradok intel vonalon... de első körben meglesek egy 3090/Ti kártyát, mekkora lesz/lenne az előrelépés 1440p-n, ahol már a 2080Ti vért izzad, főleg RT közben.... hát ez van... lólépésben fejlesztenek ezek
-
Puma K
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #36710 üzenetére
Az Nvidia meghatároz egy 3D HIGH és egy terhelés közben Boost órajelet ami az alábbi:
forrás: GeForce RTX 3090 Family - Full specsAz Nv azt garantálja, hogy az RTX 3090 Founders Edition-on lévő GPU-val szerelt VGA a dobozból kivéve és gépbe téve terhelés közben tudja az alap 1400 MHz-es GPU órajelet.
Az Nvidia VGA-kban lévő kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen GPU Boost ami adott meghatározott feltételek szerint terhelés közben emeli vagy csökkenti a GPU órajelét és feszültségét amit még stabilnak gondol.
Ezért ha módosítja az Nvidia GPU Boost az órajelet, akkor 1700 MHz-re garantáltan felemeli.
Ha(!) benne van még a fogyasztási keretben, gyári értéknél nem több feszültséget kell adnia és a hőmérséklet is adott meghatározott szinten belül marad (minden benne van a Full specs-ben).Az általad linkelt Inno3D 3090 egy az egyben ezeket az értékeket vette át és alkalmazza.
A gyakorlatban meg az mutatkozik meg, hogy az Nvidia GPU Boost tovább tudja emelni terhelés közben a GPU órajelét mint amit adott kártyának megfelelően meghatározott az adott gyártó.
Ezért látod azt, hogy 1695 MHz helyett, 1920 MHz-en ketyeg a GPU órajele.
Vannak olyan kártyák amik gyárilag bármiféle piszkálás nélkül simán felmennek 2000 MHz fölé. Sőt van amelyik akár a 2100 MHz-et is kicsivel alulról közelíti.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
-=RelakS=- #36698 üzenetére
ugyan ezen agyalok én is.. igaz már nem közvetítek, csak szimpla 1440p játéákozgatásra kell...
a 4080-ban sok maradna ezzel ak onfiggal, marad a 3090 nekem is.... -
Joshi
titán
válasz
-=RelakS=- #36710 üzenetére
Afterburnert telepítsd, anélkül nem sokra fogsz menni. Azt kellene kideríteni, hogy ez az Inno3D egy referencia 3090, vagy mi? Ha megegyezik a referencia Nvidia 3090-el (3090 FE), akkor rakni kell rá egy FE firmware-t és kész.
-
blu79
addikt
válasz
-=RelakS=- #36708 üzenetére
Szia, én minden kártyaváltásnál újratelepítem a drivert előtte pucolom
-
laychi
veterán
válasz
-
ScomComputer
veterán
válasz
-=RelakS=- #36700 üzenetére
Jaja jó ilyesmire gondoltam igen, csak töltsd le az új hwinfo-t mert ez régebbi és azóta sok javtás jött a v7.35-4935-mél jár..
Meg tolj egy ilyet majd TS+hwinfo ... KÉP -
ScomComputer
veterán
válasz
Szép..bár nem így beszéltük meg de jóvan...
Hol van a hwinfo-s kép ? frekik,hőfokok,stb,stb? -
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #35441 üzenetére
Én 100cm is látom és natívban használom.
MaxxDamage: 43" és 55" milyen messziről nézed?
-
gainwardgs
veterán
válasz
-=RelakS=- #35351 üzenetére
Olcsóbb mint a 4090, meg ha már lúd...
Élmény lehet egy ilyen kombóval játszani -
ribizly
veterán
válasz
-=RelakS=- #35069 üzenetére
Na ez az ami engem is nagyon érdekelne majd a végére. Tippre valahogy úgy lesz, hogy egy bizonyos szint felett nem lesz zavaró. De, hogy az a szint micsoda (hány FPS / x ma input latency)? Az lesz itt a kulcs. Az előzetes eredmények alapján a reflex kicsit belassul DLSS3 esetében a DLSS2-vel kapotthoz képest, de inkább ahhoz van közelebb, mint a natívval kapottnál. Ez jó jel. Viszont jobb attól nem lesz, mert ott már csak képgenerálás van a meglévők alapján.
-
ribizly
veterán
válasz
-=RelakS=- #35067 üzenetére
Amikor ~150-200 képkockából másodpercenként 1-2 ilyen akad, akkor nem venni észre. DF kielemezte és nagyon jól sikerült ez a része.
Persze majd kiderül release után, de elvileg jó lesz. -
3L1T3
addikt
válasz
-=RelakS=- #35065 üzenetére
Nem is veszed észre játék közben.
-
GAbre
veterán
válasz
-=RelakS=- #35061 üzenetére
Hát azért nvidia elvileg nem követett még el ekkora ballövést.
És még múltiban annyira nem használnám.
De single-ben azért jól jönne. -
Garsza
veterán
válasz
-=RelakS=- #35048 üzenetére
Az nem fura. De igazából az hogy valamiből többet pakolunk valamibe azt nem nevezném fejlesztésnek.
Egy egyszerű hasonlat, mint ha az autóknál csak a köbcenti növelésével tudnának nagyobbteljesítményt elérni. -
válasz
-=RelakS=- #34972 üzenetére
Amíg senkinek nincs mitől pörögne?
ki lesz vajon az első póverjúzer.
-
ScomComputer
veterán
válasz
-=RelakS=- #34972 üzenetére
Régebben volt itt egy rántotthússzemű lófütyire emlékeztető tag,aki azt mondta,hogy ő nem fog több topikot figyelgetni és oda ír ahová akar..
Na ehhez mit szólsz... -
Laraxior
titán
válasz
-=RelakS=- #34931 üzenetére
Vegiggorgettem az ebayt hatha akad, de még mindig vannak olyan elvetemultek akik az 3090ti FE verzót 2000€ es felette akarják adni, amikor boltbol, ujonnan mar 1200ert behuzhato.
-
válasz
-=RelakS=- #34927 üzenetére
Szintén csatlakoznék, kicsit több mint 1 éves, játékra vásárolt 3080, kizárólag játékra használva, előtte egy másik 1 éves 3080 ugyanígy. Viszont van egy 1.5 évet bányászott 1080Ti-im ami 4 éve, amióta megvettem kizárólag játékra van használva és még ma is hibátlanul teszi a dolgát.
-
válasz
-=RelakS=- #34811 üzenetére
Csak barlangban töltötte az elmúlt néhány hónapot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Őőő… hat, fura..
-
PROTRON
addikt
válasz
Én is néztem a hirdetését, nincs kedvem megint észkombájnnal vitatkozni.
Egyébként pusztán a teljesítményt nézve, bontott bolti termékként emiatt pedig csak 2 év garral br. 486-500k között megérheti a 3090?
Mondjuk egy TUF kártya?
Mert sok 3080 TI is ennyiért mozog most, amihez képest elvileg picivel de erősebb a számítási kapacitás, memória meg munkafelhasználás során jól jöhet.A 3090 TI-k árai nem tudtak eddig bevonzani a +100k-ért alig pár 100 extra cuda maggal...560-580-ért a Manli Gallardo nem tűnik túl nagy fogásnak, bár ha azt mondjátok hogy megéri pestről levonatozni székesfehérvárra egy 610k-ba kerülő TUF 3090 TI-ért, lehet elgondolkodom.
-
s.bala31
őstag
válasz
A többi is
-
válasz
-=RelakS=- #34692 üzenetére
Nagyker szinten sincsenek csodák, ott se sokkal olcsóbbak (mármint a nettók).
Pl egy EVGA NVIDIA RTX 3080 12GB - GeForce RTX 3080 FTW3 még mindig 323+áfa, úgy hogy már most is akciós, meg már korábban vágtak egyet az árakon. -
válasz
-=RelakS=- #34679 üzenetére
Akad bőven amit lehet bányászni csak épp jelenleg minden mínuszos per pill a jelenlegi árammal számolva. Amíg nem lesz áremelkedés, (mert az áram fixen nem lesz olcsóbb, sőt én még decemberben azt sem tartom kizártnak, hogy emel rajta a kormány) addig nem éri meg bányászni.
-
omfgk
veterán
válasz
-=RelakS=- #34609 üzenetére
Na ő tuti tökön szúrta magát. Elképesztően (és pofátlanul) tolta az Evga márkát.
Videokártyákból kb csak ez a márka létezett számára.Az amcsiknál ez jóval nagyobbat szól. Ott az Evga volt az első számú Nvidia AIB.
-
válasz
-=RelakS=- #34542 üzenetére
Lett [link] majd a topik nevét még módosítom ha szükséges.
-
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #34404 üzenetére
Corsair 2x 16GB 4000Mhz CL18 vagy Trident 3600Mhz CL16
Ezeket aztán lehet állítani.
most látom van Corsair 2x16GB 4600Mhz CL18...ez már jó fajta ramocska. -
Laraxior
titán
válasz
-=RelakS=- #34386 üzenetére
Kivéve amelyiket nem, mert a 3080Ti alatt inkább emeltek
-
torma1981
veterán
válasz
-=RelakS=- #34383 üzenetére
De ez a játék motorja miatt van nem? Engem is nagyon zavar az ilyen. Marhára illúzióromboló.
-
válasz
-=RelakS=- #34381 üzenetére
Ez van a játékok többségénél is, hogy igazából a full és a high között alig van különbség cserébe megeszi a kártyát fullon.
-
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #34378 üzenetére
Elő van sütve!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
-=RelakS=- #34253 üzenetére
Mivel 170hz a monitor, en lockolok 167-nel. Mivel felette amúgy is rangeen kívül lenne.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #34257 üzenetére
De, nagyon rég volt az már ;)
Gsync elkényeztetett már sok sok éve. Most teszteltem sima 60Hz-et, és ha nincs szinkronban, borzalom.
Egyébként 85Hz-en ment a crt, jó is volt ;)
Bár akkor azt sem tudtam, hogy mi az a min fps. Fraps kirakva, oszt ment a vagi az eget bámulva -
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #34255 üzenetére
OK, kicsit túloztam
Valóban, ~80-100 fps zavaró.
150 és felette OK, de ha 59 fps-re limitálom, vaj sima. Ez a gyerek gépe, nem gondoltam volna, hogy a 60Hz/fps tud ilyen sima lenni.
Hozzáteszem, hogy a legérzékenyebb, azaz 0.1% is megvan 59 fps, sosem esik be.
Nekem 165Hz 1440 monitor van, persze, jobb.
Témához, valószínű, hogy nem kukázom a 3080-at, mert így is elég erős az 1440/144Hz-re.
Ha váltanék 4k 144Hz-re, akkor volna értelme. Ahhoz viszont nem csak monitort kellene vennem, hanem cpu/ram/lap-ot is. Na, ezért nem veszek semmit, jó ez így ahogy van -
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #34253 üzenetére
Szerintem a monitor frekire gondolt, és nem jó fölé menni.
Nálam is 59Hz a Tv, korlátozom 59Hz-en, vga 30-50%-on megy.
Ha elengedem 160-200 fps-re, borzalmasan rossz. -
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #34212 üzenetére
Far Cry 6-al is ki könnyű.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #34119 üzenetére
Szerintem neked nem kell elmagyaráznom ;)
Le kell vinni a grafikát 720 low-ra, akkor szépen látszik, hogy mit is tud a cpu.
Igen, igaz, a játékok is elég érdekesen jönnek ki mostanában, félkész, összecsapott, stb. ...
Anyi volt a mondandóm, hogy jó lenne tudni, hogy mi az "álom", azaz mire számít a kérdező.
Egy 12900k briketté húzva sem tud pl Bf2042-ben 240 fps-t hozni. Egyszerűen nem megy.
A játékok megírása egy másik történet, ott meg úgy gondolkodnak, hogy vegyél új hardvert, mert mi készítők, ugyan nem fogjuk optimalizálni.
Ha eléri a gpu limitet, nyert ügye van, nem a cpu lesz a gyenge láncszem.
Én személy szerint bírom a 9900-at, mai napig jó procinak tartom. Bf fps fanatikusnak viszont nem ajánlanám, mert aki versenyszerűen játszik, az 1080p lowest, tesz nagyívbe a grafikára, nekik sebesség kell. -
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #33805 üzenetére
Az amit Glory is ír.
Netto ár + vám + haszon. Ezeket hozzá kell adni. Úgyhogy 1000€ itt az nem lesz.
Esetleg olyan 1300€ merek tippelni. -
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #33802 üzenetére
Ja nálunk meg 2300-2500€
Az ott USA. Majd lehet itt is kiszórják annyiért. -
laychi
veterán
válasz
-=RelakS=- #33802 üzenetére
-
warcat
veterán
válasz
-=RelakS=- #33770 üzenetére
Különösen ostoba dolog volt a 3090-et átpadozni, ha ezzel tényleg ugrott a garancia, mert a Suprimnak relatíve ok a memóriahűtése (amikor ránéztem, bánya közben tartotta a 90-92 fokot), csak akkor lehetett gond vele ha sufniban működtették, bezsúfolva és/vagy légkondi nélkül.
De akkor meg nem szabad onnan semmi kártyát venni eleve -
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #33770 üzenetére
Sajnos a nyakukon ragadt, mert drágábban vették, így nem akarnak bukni.
3090ti Suprimx---628.000FtNála sima 3090....700k
Rendesen elbaxták.
Ilyen bányászokat meg nem értek. Simán visszahozta a pénzt neki, akkor miért nem adja olcsón, hogy minél gyorsabban megszabaduljon tőle.
Simán 300k alatt kiszórnám. 2ó múlva egy sem lenne -
Laraxior
titán
válasz
-=RelakS=- #33694 üzenetére
-
ForRedGlory
félisten
válasz
-=RelakS=- #33687 üzenetére
Pont ugyanúgy belemegy. Ne akard már megmagyarázni az ellenkezőjét.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
-=RelakS=- #33684 üzenetére
Ugyanúgy megy bele. Annyi a különbség a PCIe és a CPU kábel között, hogy utóbbi nem 6+2 pines, hanem egyben 8 pin. Nem kellett hozzá több izomerő.
Persze észrevehettem volna, hogy nem fityeg két pin a szélén.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #33684 üzenetére
Minden lyukba belemegy bármi, max erőltetni kell
-
válasz
-=RelakS=- #33658 üzenetére
Nekem csak egy 3070-ről jött értesítő tavaly júliusban.
-
válasz
-=RelakS=- #33357 üzenetére
400ért én simán vennék 3090 et amennyiben jó modell ,van még rà egy kis gari , sok pirospontos az eladó,éeees nem bányászott . Na ilyet nem talàlni. Szerintem sokaknak hasonló elvárásai vannak,ezért nem viszik őket.
-
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #33357 üzenetére
Idáig sírt mindenki, hogy mirt drágák. Most meg itt vannak olcsón és senkinek sem kell. Ezek szerint sok embernek ingyen kell a vga.
warcat: Pont akartam írni, hogy már többen nyavajognak a villanyszámla végett. Ilyen 6900XT társait már nem is akarnak venni, nehogy pörögjön a számla.
-
nexwo
őstag
válasz
-=RelakS=- #32826 üzenetére
ha 50%-al erősebb lenne akkor mi maradna a refresh-re?
-
m0h0senator
őstag
válasz
-=RelakS=- #32748 üzenetére
Annak az emlékére hozták ki ezt a procit.
-
Laraxior
titán
válasz
-=RelakS=- #32709 üzenetére
Csak a bios volt 890W,a kartya fogyasztasa a kozeleben sem.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #32709 üzenetére
Van már ilyen fogyasztással mért elismert BM? Firestrike, Timespy, Port Royal, SotTR stb..
Megnézném mégis mennyit ver az alapmodellekre.32708:
Ahogy Skiz0 írja, a picit gyengébb az jobban idomul, puhább. Én a keményt vettem, párszor vissza kellett szednem.
Gyerek gyúrmájával raktam össze, azzal lehetett kicsit pontosabban méretezni.
Ha nem garis, én elgondolkodnék egy aio-n, vízzel nagyon jól kordában lehet tartani a hőmérsékleteket. -
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #32583 üzenetére
Viszont GTX-480 meg volt, GTX-280/285-ről, ott a 300-at hagyták ki.
Sok logika nincs abban, amit csinálnak. Néha mindkét oldal random skippel egyet. (tudom, hogy OEM átnevezés előfordul, abban sincs sok logika) -
nutella1
őstag
válasz
-=RelakS=- #32421 üzenetére
Az SLI már évek óta hamuba hullt pogácsa, talán soha nem is forrta ki magát, amikor még számított és támogatott volt sem. Nem beszélve a felső lapka állandó melegedéséről. Most helyette itt vannak ezek a TI felségjelzéssel ellátott csodák. Sok hűhó a user oldaláról semmiért. A brandnek meg gigantikus haszon.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #32421 üzenetére
Nem is foglalkoztam ilyennel, ezért kérdeztem. A 3090ti 16e pötty a PR-ban, sli, vagyis 2x3090ti viszont 32e pötty. Ott viszont dupla pont van. Ahogy írtam, egyszer beleakadtam egy Bf5 videóba, ott viszont egy kalap sz... volt a sli, ugyanazt adta mint ha egy kártya lenne. Valahogy én is ezt vettem ki, de ezek szerint bizonyos alkalmazásokban van dupla teljesítmény.
Nem tudom, ha téma volt, megkérdeztem, ennyi. Nem különösebben izgatnak a videokártyák, ezért nem is olvasok sokat utánuk. -
keIdor
titán
válasz
-=RelakS=- #32407 üzenetére
Itt a videokártyába csatlakoztatták az alaplapot.
-
válasz
Jó, de ez egy mini ITX lap nem normál atx v e-atx.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Nevetseges...
-
Jacek
veterán
válasz
-
KAMELOT
titán
válasz
Na kérem szépen
-
boogie84
veterán
válasz
-=RelakS=- #32290 üzenetére
Nálam felül van a CPU AIO, a 3080 kb 60~70 fokos, hát nem kicsit érezni felül a kiáramló meleget...
#32291Locutus
Alul befelé menne a hűvösebb levegő, és kb pont. Alulra én ipari szűrőt tettem a ventik alá, kvázi a poros levegőt szűröm.
Fent a és oldalt nem jöhetne be, mivel kifelé fújod a meleget. Max a slot takaró lemezeknél jöhetne, be. De ott szvsz inkább kifelé megy...Egy viszont biztos, hogy jól néz ki, igényes.
Gratula!
-
ScomComputer
veterán
válasz
-=RelakS=- #32248 üzenetére
-
válasz
-=RelakS=- #32220 üzenetére
50k difi azért nem kevés ám .
sylex1 inkább legit boltból veszik szerintem többen ,mint ugyanannyiért magánszemélytől. -
válasz
-=RelakS=- #32141 üzenetére
Kifizették ezt sokan itt a 3090 kapcsán is, pedig ugyanez volt a mantra, hogy sokkal többe kerül, mint amennyi teljesítmény többlete van. Scalpereknek/bányászoknak már félre van téve a pénzük rá szerintem
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #32144 üzenetére
Az, hogy valaki Bench-el a kártyájával a saját kategóriájában, nem jelenti azt, hogy meg is vesz minden szir szart. Én már rájöttem hogy felesleges volt, de mostmár marad. A 1080Ti tökéletes volt. (Nekem)
Ez a mezei 3080 marad egy jódarabig. 200W-ot bekajál ultra extrém beállításokkal Ray Tracing és minden marhasággal együtt, ez még nem az extrém fogyasztás. Nem is értem a népeket, hogy BIOS-t mókolnak a többlet fogyasztásért, mert teljesítményt csak buknak a nagyobb Watt-tal. -
boogie84
veterán
válasz
És hidd el lesz olyan akinek kelleni fog! Megtalálák ezek a furfangos gyártók a piaci rést!
-
omfgk
veterán
válasz
A hülyének is megéri.
Suprim 3090 és Suprim 3090 Ti között ennyi sem lesz.
Az a 20300-as pontszám Time Spy-ban gyakorlatilag FE 3090 eredmény.A szöveg írja ,hogy elvileg nem Founders vs Founders volt a teszt, de valami hasonló lesz, ahol a 3090-es 350W körül zabált.
Suprim, FTW kártyáknál ennél kevesebb lesz a különbség. -
Qtya123
őstag
válasz
-=RelakS=- #32095 üzenetére
Majd kijön valami nagyon gépigényes és népszerű multi játék, aztán játékosszám korlátot állítanak be rá, mert ha este túl sokan ülünk le egyszerre a kilowattokat fogyasztó gépeink elé, akkor Paks2 sem elég.
Majd kivetnek ránk valamilyen ökológiai lábnyom adót a szuperzöldek.KAMELOT: Nem az a lényeg, hogy botmixer, meg ki mennyit játszik, hanem hogy évek óta elő van adva nagy mellénnyel, hogy micsoda fejlődésnek nézünk elébe. Sokkal nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztás mellett.
Aztán meg teljesen az ellenkező irányba megyünk. -
válasz
-=RelakS=- #32054 üzenetére
-
válasz
-=RelakS=- #32051 üzenetére
Vízzsintes lamellákkal az a baj, hogy kissebb úgy a borda felület mint a mostani keresztbe lemellázott.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #31983 üzenetére
Az biztos, ez jó hűtéstesztnek is. 6-7 perc után beállnak a hőmérsékletek. Cb is jó CPU terhelésnek, bár én a P95-ot jobban szeretem. Picivel jobban terhel. Szépen felmelegített nálam is. Ha van kedved, tolj be egy képet. Szívesen megnézném másokét is.
-
zebra_hun
veterán
válasz
-=RelakS=- #31981 üzenetére
Ugyanez az elméletem, csak arra emlékeztem, hogy az Aida képes ezt egyszerre lezavarni. Nem tudja terhelni a vga-t. Furmark sem, kellett is még élsimítást rátennem.
Mindegy, forogjanak a ventik, menjen minden, ami a gépben van.
Azért ezzel így ki lehetne zárni a tápcsere szükségességét. -
Wilks
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #31105 üzenetére
Azert ismerjuk be,h logika alapjan a 4000-es szeria egy "fenevad" lesz,nem kell hozza technikai info.Ezt egy semmi tudasu "szelhamos" is tudja.
-
KAMELOT
titán
válasz
-=RelakS=- #31117 üzenetére
Ironikusan írtam. Akkor egy sima szélhámos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PayPal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)