Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Google a barátod de nem biztos hogy átüti a kék védőpajzsodat
-
Dare2Live
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
anandtechen minden ZEN3at megtesztelték.
Ráadásul gammákkat lehúzták 720/1080Pre így jól látszik a CPU limit difi. [link] Tessék végiglapozni.
Röviden: A leg intelt a 499$os 10900Kt szó szerint agyonveri. És nem csak az 5950X meg az 5900X veri agyon hanem egy "olcsó" 5800X is. Sött ami nagyon durva, hogy még a legolcsobb ZEN3 a 6magos 5600X is gammákra jobb.
És ami még jól látszik. Gammákra fölös az 5950X. Teljesen elég sött TDP miatt jobb döntés egy 5800-5900X.
Brutál erős lett ZEN3. AMD szó szerint agyonverte intelt.
Max teljesítményben és ld 5600X-5800X árát ár/értékben is. 
És mindezt úgy, hogy fele!!! annyit fogyaszt.

-
kevike576
senior tag
van tuf stock 999 euro
ha valakinek aktuális
https://www.hiq24.de/shop/284846/i.html -
Mumee
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Szerintem tévedsz. Alza pedig nem ad ki infót az eladásokról, de azért az hogy 1 órán keresztül lehetett rendelni elég sokat mondó. Topikon belül is több, mint 50 ember írta hogy megvan.
"Mindfactory Ryzen 5000 Sales after 30 Minutes:
Ryzen 5 5600X: 850 Units
Ryzen 7 5800X: 1'170 "Többi haza bolt passz, viszont az infó hogy milliós nagyságrend várható globálisan év végéig is elég bíztató.
Jövő hét folyamán meglátjuk merre alakul a helyzet.Nvidia oldalán is 3070 ügyben javulás várható az új infók alapján.
3080/3090 meg ... arról semmi jó.
-
Mumee
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
OCUK minta pontosabb, mint a hasraütés szerű 4x10 db Alza példád, főleg hogy 1 órán át elérhető volt mindenkinek és a topik-ban is kevesen vannak, akik nem kaptak ELSŐ NAP.
5950x-ből is volt 500db-juk, többiből 1000+.
3080-ból eddig eladtak 559db-ot, 3090-ből 219db-ot 30 NAP ALATT. [link]Fenébe nem találom a proci mennyiségről szóló topik-ot most...
-
AsakuraDave
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Hát igen, AMD 3xxx meg Intel 10k tulajok tuti nem rendelték be addig míg nem néztek meg gyorsan egy-két tesztet róluk és az elején igazából csak a top end 5900-5950 tesztek voltak kint a kisebbekről a mai napig kevés van vagy most jöttek csak ki.
Szerintem alapból ne hasonlitsunk VGA-CPU keresletet egymáshoz mert más.
Hasonlítsuk előző Intel proci launch-hoz, amiről nekem fogalmam sincs mert annyira nem izgat az intel
Tudtommal az új Xboxok, PS5, Zen3,Navi2 mind TSMC gyártó nem?
Azért ehhez nagyon durván kell tolják, hogy legyen normális mennyiség. -
Toncsi12
csendes tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ryzen 1 órát élt alzán, bőven tudott venni aki akart

-
AsakuraDave
őstag
Ryzen 5 launch itthon : Alza kapott 4x10 db kb
3080 launch : <40db
3090 launch: <40db
3070 launch: >40dbÍgy max a 3080/3090 launch napnál volt jobb az AMD.
Jah és vedd figyelembe, hogy Alza külföldről szerzi míg Aqua/Ipon itthoni nagykertől akikhez NEM is jutott ezek szerint MÉG Ryzen 5000.... Míg 3080/3090 launch nap volt Ipon/Aqua-ba 3080/3090 míg Alzába 0...
És VGA-ra sokkal nagyobb a kereslet, főleg hogy a 3080 mindent verő 700USD MSRP-val volt marketingelve.Amúgy jelenleg is van készlet 3080/3090 és 3070-ből. Persze az ár már más kérdés

-
Mumee
őstag
válasz
hadogabi1
üzenetére
AMD CPU így se Nvidia élmény volt, lévén nagyságrendileg több és tovább volt és CPU fronton az ellátás is jóval folyamatosabb lesz az infók alapján. (milliós nagyságrend globálisan januárig)
AMD VGA már közelebb lesz az Nvidia start-hoz, a kérdés hogy mennyire.Hozzátéve, hogy a valódi VGA start inkább akkor lesz amikor lesznek valódi AIB kártyák is, az meg december eleje.
-
GAbre
veterán
válasz
edward2
üzenetére
Nekem pl.Az nem tetszik,hogy ok a 3070.
De alig tudják legyárani a chipeket.Ne csináljanak már még több chipet,és akkor még inkább nem jut hozzá ahhoz a termékhez a paraszt,amit lehet az első napokban megrendelt már....
Lásd mint én.
Az utóbbi 3 napban 1 normális árú 3070 vagy 3080-ról se hallottam,láttam boltokban(nah jó 1 talán volt 3080ból).
3070 is minden boltból elfogyott 2-3 perc alatt.Csütörtökön 14:10-re.
Csak a drágák maradtak esetleg. -
hadogabi1
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Hehe ennek orulok :)
-
hadogabi1
senior tag
Foramax-on evga
xc3 - 390
ftw3 - 410Meg mindig draga de nem ipon és alza kategória árban.
-
Varázslóó
őstag
Én eléggé berágtam az Nvidiára az RTX 3080 miatt... 1hónapja eladtam a régi kártyámat 2080S legjobb modeljét, mert behintáztattak.. hogy húúú de le fog menni a régikenek az ára... Hát olyan hiány van... csak azért hogy nyerészkedjenek... mint a pics ! Ugyan ez volt amikor Vega64-re vártam aztán inkább Nvidiát vettem... Ha nagyon gyorsan nem csinálnak valamit az árakkal.. megvárom inkább a 6900XT-t
Most 1060 6GB al baxom a rezet 
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nézzük csak mire is válaszoltam...
"Aqua-ban 3080 és 3070 is rendelhető.
3080 450+
3070 320+
"Kicsit" drágultak
"Jéé ott mintha 3070 szerepelne nem is egyszer pff....
-
-=RelakS=-
veterán
Jacek, 3070 árakat itt fogják keresni a népek: 3070 totyik
-
GAbre
veterán
válasz
warcat
üzenetére
Most komolyan rendeltél tőlük?

Az a 325,akkor nettó volt,vagy tényleg vki mázlistának sikerült annyiért venni?Jacek:
Én nem CSAK 3070-ről írtam! Ha írtál volna 1 db 3080 árat is,nem szólok 1 szót sem.
Megtévesztő lehet a tied:1 se nem magyar. 2 se nem írtad ki amit mondtam.
Valaki fel lelkesülve megrendeli,aztán rájön,hogy mégse 3080.
Arról nem beszélve,hogy 3080-as topokban,rögtön rámentem,hogy ennyiért vennék.
Jah mégsem. -
GAbre
veterán
Aqua-ban 3080 és 3070 is rendelhető.
3080 450+
3070 320+
"Kicsit" drágultak
-
Albigator
őstag
válasz
üzenetére
Jaj Cshavez egy ideig úgy játszottam én is de nagyon cseszte a szemem valami. Míg be nem mentem a monitor menüjébe és láttam h csak 60 Hz-en van.

A megoldás nagyon egyszerű:
YT linkSzerk.:
(#10541) totig
Nem tudom... De direkt időpontos YT linket szúrtam be. Onnan látható is a lényeg egyből. -
Albigator
őstag
válasz
tetris
üzenetére
Jaj dicsak, neked elöl az a sok hdd tartó azért lefojta bizony.
(#10535) Beast007
Azért kicsit más a 2 kártya, tied is csak 2X8 pines gondolom hasonló power limittel mint a TUF. Nálam a sima NON OC TUF volt, ha jól emlékszem csak a normal BIOS-al használtam az 320W-nál megállt. Ha a régi házventikkel hasonlítom össze a 2-öt akkor kb 8 fok különbség volt a TUF javára de átlag 50-55W-al kevesebbet is fogyasztott az a VGA. Ez az FTW3 Ulta 380W-ig megy úgy h nem piszkálom a power limitet. 450W-os BIOS-t rá nem engedem.
De a mostani állapotokat nézve már nem megy 70-71 fok fölé a kártya sehogy sem (99% GPU Load, 370-380W). -
tetris
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szerintem pont ezt írtam én is
Hétvégén megejtem az operációt. -
ForRedGlory
félisten
válasz
tetris
üzenetére
Minden egyéb körülménytől függetlenül visszasírom az MSI RTX 2080 TI Duke OC hűtését. Sokkal halkabb, sokkal hatékonyabb. Engem mondjuk nem izgat, hogy a vártnál jobban fűt az EVGA, mert az első adandó alkalommal teszek rá vízhűtésrt, csak adná mér ki az EVGA.
#10533 tetris: Miért nem szeded ki azt a sok felesleges HDD slotot és teszed el a VGA levegőjének útjából azt a kettőt, amiben HDD is van?

-
Beast007
aktív tag
válasz
Albigator
üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom. Nekem a H440-ben 83-84C volt a kari terhelés alatt.
Azt hittem valami baj van a karival, akkor tanácsolták, hogy nézzem meg másik házban.Átraktam a rendszert egy CM storm Trooperbe (ez volt itthon) 74-76C lett a teteje (ventik 60-64%-on 2100-2200 rpm). Igaz nekem Ichill X4-em van de akkor az evga sem marad el hőfokban tőle... -
tetris
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Ez az aktuális helyzet.
Hétvégén berakom az új ventiket és performance módra kapcsolom őket, a SATA HDD-t és SSD-t lerakom az alsó két slotba, a többi sínt kiszedem, így a két venti tisztán fog fújni a 3080-ra, lehet segíteni fog. -
tetris
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Nem hiszem, hogy valaha újra veszek vízhűtést, valamiért nem szimpatizálok azzal, hogy jelentősebb mennyiségű folyadék keringjen a gépházamban

3db NVME SSD nekem is ott van a lapon, nem mondom hogy hűvösek, de kicsik szerintem ahhoz, hogy számottevő különbséget okozzanak.
Elképzelhető, hogy a ház ventik nem performance módban mennek most, majd hétvégén a jó kis 12 órás műszakom alatt lesz időm installálni az új ventiket és közben utánajárok, optimalizálgatok ahol tudok.
Vannak, akik undervoltolják a kártyát, annak is lehet érdemes lenne utánanézni.
Előző VGA egy Aorus 1080Ti volt, az azért jelentősen hűvösebb volt, csak azért pörgök ezen a jelenségen, mert szokatlan ez a hőmennyiség. -
Albigator
őstag
válasz
tetris
üzenetére
Na biztos az, UWQHD.

Előtte nekem 3700X-em volt de eladtam Zen3-ra várva, hát kár volt.
175-ért most nem vettem 5800X-et se 5600X-et 117-ért. 
És másik vízhűtésen nem gondolkoztál esetleg? Nekem ezzel rágják a fülemet. Sokat nem fogsz te sem javítani szerintem.
Nálam nincs hangkártya, csak 2 db NVME M.2-es SSD a VGA alatt, de azok nem hiszem h sokat számítanának. -
tetris
tag
válasz
Albigator
üzenetére
UWQHD elvileg.
Nálam 3900x mellett megy - szintén NH-D15, szintén X570 Aorus, tehát nagyjából azonos a csónak, legalábbis a kártya mögötti fűtés tekintetében
(esetleg itt még bónusz, hogy a kártya alatt meg egy SounBlaster AE-5 van, bár az nem kötvetlenül)
Upgrade előtt egy X62 Kraken volt a procihűtő, de attól a gyártótól soha többet semmi, a szoftveres oldaluk egy igazi lelőhetetlen adatbánya, nem győztem a tűzfalban tiltani őket... -
Albigator
őstag
válasz
tetris
üzenetére
Igen, lehet a nagyobb felbontás is ugye az "nyújtott WQHD" (tudom nem helyes kifejezés) de proci függő is. Jelenleg csak egy 2600X-em van és hát ez azért megfogja a 3080-at.
Nekem ennél már sokkal jobb nem lehet a házhűtésem, max ha kukáznám az NH-D15-öt ami nagyon lefojtja a VGA-t ott van felette fél centire. Oda nagyon beszorul a meleg.
Levett oldallappal 2-3 fokkal jobb a helyzet.
Azon is gondolkodtam már h lerakom másik PCI slotba de akkor X16 helyett X8-on menne csak. -
tetris
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Hmm van nekem egy Stream Deck-em, amikor akciós volt vettem egyet azzal a kizárólagos céllal, hogy mindenféle statisztika (hwinfo-ból szedi: cpu temp/fan, gpu temp/fan stb) ki legyen rakva rá és így folyamatosan látom bármi történik.
A Metro Exodusnak ugyan még nagyon az elejéig jutottam csak (vonattal nem távoztam még), viszont gyakorlatilag végig koppon megy a GPU (99%), ez lehet a nagyobb felbontásnak tudható be.
A házam egy Be Quiet Dark Base Pro 900, épp úton vannak az új ventik bele, lecserélem a régieket, kezd hangjuk lenni, lehet belepróbálom valahova plusszba amit amúgy kivennék, meglátom úgy változik-e valami, de alapvetően sokat nem várok tőle, mert szerintem alapból nem rossz a ház hűtése.Summázva akkor valószínűleg hozzá kell szokjak ezekhez a hőmérsékletekhez. Kösz mindenesetre

-
Albigator
őstag
válasz
tetris
üzenetére
Én azt vettem észre h nagyban függ a házhűtéstől h kinek mennyi de kb nekem is így alakul, ici picit jobb talán.
Pont Metro Exodusos tapasztalataim itt vannak sima WQHD-n, amikor nyertem 5 fokot mivel fejlesztettem a házhűtésemen:
72 avg / 74 max csökkent 67 avg / 69 max-ra
Viszont azt meg kell jegyezni h ez pályaszakasztól is függ mert átlag csak 90% körüli volt a GPU kihasználtság nálam a fentebbi "teszteknél".Tudok viszont egy nagyon jó összehasonlítási alapot (procilimit se szól bele), ahol a 99%-on megy a GPU folyamatosan 370-380W mellett, azaz fűt rendesen.

Mafia Definitive Edition főmenü. 10-12 perc elég is kb, mert beálll a hőmérséklet, FPS és ventik is.
Most is próbálgattam valamit és nyertem még 1-2 fokot. Így nálam itt 70-71 fok a max hőmérséklet 78% venti mellett.
[hwinfos kép]
Előtte 72 volt.
Szóval játékokban ezeknél a hőmérsékleteknél persze kevesebb, mert sehol nem teker 99%-on a GPU állandóan.*Szintén OC BIOS, minden alapon: power limit, VGA fan curve
-
tetris
tag
EVGA 3080 FTW3 Ultra (OC mode) - Metro Exodus 3440x1440 - Extreme quality, RT on
GPU hőmérséklet játék közben átlag 73 fok 80% fan mellett, ez mennyire normális? -
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
a codec telepítést követően tökéletesen emgy a HW decode 8k alatt youtube-on
-
boogie84
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Dehogy tévedt el! Jó kérdést tett fel!

-
2thletme2day
őstag
válasz
warcat
üzenetére
Az EVGA fórumról kattintva nem működött a link a tiedről viszont igen. Érdekes... Vagy csak én néztem be valamit..
Ezek alapján a notify kérés időpontja.
10G-P5-3897-KR9/17/2020 6:23:55 AM PT
-
warcat
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
-
2thletme2day
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Amerikában és Kanadában már régebb óta működik ez a rendszer. Ott vezették be először és kizárólagosan ezt a dolgot. Gondolom bevezették EU-ban is de nem figyeltek eléggé és nem változtatták meg az automata notify email szövegét.
-
venom8888
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Jojo bocsi, meg keresem az illetekes topikot 😁
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
mondjuk az fura lenne, hogy ha az "eu." kezdetű oldalukról pont az eu-ba nem lehetne rendelni. Reméljük a legjobbakat.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Toncsi12
üzenetére
Nem tudom pontosan mert valamiért nem jelzi a notify regisztációkat. De valamikor az eu-s oldalon való megjelenés után nem sokkal nyomtam rá.
Próba szerencse. Én megrendeltem.. Meglátjuk lesz-e belőle valami mert az email-ben az állt, hogy csak Amerikai meg Kanadai címre lehet rendelni mégis a linkre kattintva az EU-s oldalra dobott.
-
venom8888
őstag
Mikor jelenik meg az amd kartya? Tesztek mikor varhatoak?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nyomtam egy notify-t. Kíváncsi vagyok, lesz-e belőle valami
-
Toncsi12
csendes tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Mikor regisztráltál a notifyra?
-
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nem tőlem tudod, de 810 dollár jelenleg (netto!) a magyar nagyker ára
És jött is nekik ezen a héten is, meg jön is még jövő héten is.
Ehhez érdemes mérni a kisker árakat, meg az egyéb beszerzési forrásokat is. Tehát a te 900 eurós bruttó árad kb pont annyi, mintha itthon nagyker ár + áfával tudnád megvenni. -
Mi történt a 3090-el? Itt egy Webshopban(svéd) vagy 100db van raktáron
3070 is van vagy 100 darab csak a 3080 nincs. -
KAMELOT
titán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Rendesen kitolnak veletek!
-
KAMELOT
titán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ugyan ez nálunk 870€ úgyhogy már 100€ haszon van rajta... Tehát (770€)
-
2thletme2day
őstag
Úgy tűnik aktiválták eu.evga.com-on is ezt a notify alapú vásárlás dolgot. Eddig csak Amerikában és Kanadában ment a dolog de ma kaptam értesítést, hogy vehetem az FTW3 ultrát. 900 euró lenne hazaszállítva 27%-os áfával együtt. Érdekes mert a listában szürkével van jelölve Magyarország mégis úgy tűnik kiszállítanák ennek ellenére is. Még van 5 órám dönteni és megvenni de egyelőre még nem sikerült a döntés.
-
ffodi
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Persze, de nincs kedvem külön profilt csinálni.
-
ScomComputer
veterán
Én ezt tudom,de az engine nem jó...szóval szeretné..csak nem tudja..vágod e már

Ezzel próbáld...ha ez stabil akkor minden az lesz..ha kell pü-ben adok linket..van gog-s verzió is..
De készülj fel,hogy brutál kihajcsa a végéát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Projektor topic
- Diablo IV
- War Thunder - MMO Combat Game
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- Zotac Geforce RTX 3060 Ti twin edge LHR nVidia 8GB videokártya
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Max teljesítményben és ld 5600X-5800X árát ár/értékben is.

3080 hoz és 6900XT hez is elég egy 3900X

Most 1060 6GB al baxom a rezet 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)