Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigilante
őstag
válasz gabo423 #10710 üzenetére
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Gomez1984
aktív tag
válasz gabo423 #10926 üzenetére
CPU 40-45% max
Youtube tesztben is ez van 10700 al.
Szerintem a progin kell még csiszolni. Game alatt nincsen stutter.
Itt nézd: [link]
Vidiben is látszik hogy meg megakad a kép[ Szerkesztve ]
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
nagyúr
-
senior tag
válasz gabo423 #10958 üzenetére
Az csak 8magos lesz Én tuti 5900X et vennék akkor már
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Laraxior
titán
válasz gabo423 #11465 üzenetére
Ennek és a mostani hozzászólásodból kiindulva...
Kezdd máshol a hsz gyűjtögetést inkább."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz gabo423 #11589 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz gabo423 #11595 üzenetére
Szelektív a látásod.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11612 üzenetére
ezzel kapcsolatban van is konkrét tapasztalatod vagy honnan vannak ezek a false infók? Az AMD topikból?
A múlt héten teszteltem pont ki ezt igaz csak 2k és 4k felbontás mellett. 5800x volt teljesen alapon használva, és egy 9900k szintén alapon. Ugyanazt a vga-t (3080 ftw3) teszteltem 5-6 játékban. 4k felbontásban szinte nem volt különbség, max +1-2FPS a 9900k javára. 2k esetén ugyanez szinten mindenhol egyforma FPS értékek, max +1-2FPS az 5800x javára.
Ennyit a "youtube és a nagy tesztelő" oldalakról. Fele szponzorált kamu és ezekből származik a sok hülyeség amiket itt a fórumokon lehet olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11625 üzenetére
De Te nem ezt mondtad...Te azt mondtad, hogy egy Intel proci benne hagy x%-ot. Erre reagáltunk, hogy ez úgy ahogy van bullshit. Szóval ne a 3700x-ről mutass "ezt-azt", amikor nem erről beszéltél. Veled ellentétben én tapasztalatból mondom. Másik meg, hogy ilyen kártyák esetén már ideje lenne elengedni a fhd felbontást, mert ezen a szinten nem ez van fókuszban.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11631 üzenetére
Saját magad ellen beszélsz egyik szavaddal ütöd a másikat.
"nincs 9. Genes intel rendszerem" "en is azt mértem."
Intel cpu benne hagy jó sokat, nincs Intel rendszered de lemérted. Köszönjük!
Jöhetnek a tesztek! Ha szeretnéd beszerezek még egy 5800x-et."vilagon mindenhol ezt hoztak le" hol? Ha jól látom még 3%-al jobb is az Intel. (10700)
Senki nem szokott csalni, mert ezek a youtube-erek saját pénzükből veszik a hardvert és tesztelnek ezerrel. Semmi szponzor nincs mögöttük vagy fizetett hirdetés! És én álmodozok, aha, értem![ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11656 üzenetére
Gondoltam, hogy valamiért nem lesz jó a TPU teszt..., de tudod nálam itthon ugyanez a tapasztalat 3080-al 1440p, 2160p-ben is. Igaz én nem néztem fhd-ba nem gondoltam volna, hogy ennek a felbontásnak lenne még relevanciája 3080/90 mellett. Ettől függetlenül várom a teszteredményeidet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabo423 #11656 üzenetére
Olyat bizonygatsz, amit magad sem tudsz alátámasztani, és megint egy vagy aki löki a grafikonokat.
Van saját tapasztalatod az intelt alázó 5800x-ről? A legtöbb benchben stockon engedik az amd-vel szembe, pedig pont a tuningolhatóság az intel nagy előnye. Ja és az 1080p stock és 5ghz között akár +30fps is van! -
törölt tag
válasz gabo423 #11673 üzenetére
"Random kivalasztani egy jelenetet a cod bol es lefotozni ahol a legtobb az fps" Mindegyiknél a betöltést követően fotóztam, de adhatok +300 fps-t!
NINCS FELTELEPÍTVE A SOTTR, és nem tudom mikor csináltad ezeket a képeket, de azóta már kijött kettő nvidia driver, meg a mérésnél ne egyénire állítsd, mert nem lehet lekövetni, hiteltelen.
"Ha nem csak write only ba tolnad" A topikban tett 37db hozzászólásodból egy-kettőre büszke lehetsz, elnézést hogy átgörgettem.
"Nem ezt kertem" akkor menny és rendelj a mekiben! -
törölt tag
válasz gabo423 #11679 üzenetére
Saját magadat hazudtolod meg.
"Random kivalasztani egy jelenetet a cod bol es lefotozni ahol a legtobb az fps"
Csináljak ugyan ennyiről fps-t?
Azért tettem be a fotókat, mert állításod szerint nem hajtja meg az intel a az amperat, +90% on hajtja fhd-ben.
Piros csőlátásod van, menny át légyszi az amd topikba, gyűjtsd ott a hsz-eket.!
Köszönöm. -
KillerKollar
őstag
Értem én, hogy az ilyen 720p low tesztek azért relevánsak prociknál, mert itt látszik a valódi ereje a prociknak DE... mire a videókártyák olyan erősek lesznek, hogy értelmes felbontáson/beállítások mellett ilyen framerate-et hoznak az új játékokban, addigra az összes mostani proci elavult lesz...
1440p-ben max beállítások mellett a legtöbb játéknál továbbra is a GPU a fő bottleneck, 4K-ban meg abszolút. Nyilván 5 éves i3-ast nem illik tenni egy 3080 szintű kártya mellé, illetve legalább 6 magos proci már illik 2020-ban még 4K-ban is, de az, hogy ilyen felbontás mellett, az Intel, vagy akár az Intel prociknál játékok alatt lassabb Zen 2 CPU-k komoly bottlenecket jelentenének egyszerűen nem igaz.
#11683 Pug
"csucs AMD CPU-k tobbett hoznak ki a 3080-bol FHD eseten is, mint az Intel megoldasai"Igen, minél alacsonyabb a felbontás annál nagyobb a különbség CPU téren... de kevesen játszanak FullHD-ben 3080-al és az igényesebb játékoknál max beállítások mellett itt is max 5% a különbség. Sokan azt hiszik, hogy magasabb felbontáshoz erősebb proci kell mert a magasabb felbontás gépigényesebb... a felbontás növelése csak a GPU-ra rak plusz terhet, a CPU-ra nem, ezért kevésbé CPU limites a 4K mint a 1080p.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Beraktatok 2-2 képet, ugyan azon játékból de különböző helyről/mapról (és még a beállítások is simán lehetnek különbözőek, a "low" ellenére, sőt a vga is, ami ugyancsak nem elenyésző dolog...), és ez alapján szerinted a te processzorod jobb, mert több FPS-ed van, Cshavez szerint, pedig nem feltétlen, mert nála magasabb a GPU kihasználtság. A valóságban egyikőtöknek sincs igaz ebben az esetben, mert ez nem egy korrekt összehasonlítás.
Ahogy már linkelték, a Zen3-as CPU-k single core teljesítménye elég meggyőző, a játékokban adott esetben több FPS-ed lehet (elsősorban alacsony felbontásoknál), mint egy azonos kategóriájú Intel processzorral. Ezek tények, az hogy "rengeteget hagy benne" pedig nettó bullshit. Kicsit többet hagyhat benne, esetleg... Továbbá, ha továbbra is a tényeket nézzük, akkor olyan helyzetben, ahol van eleve 250 FPS-ed az egyikkel, lehet 260 a másikkal, az az abszolút tökmindegy kategória, ugyan ez igaz akkor is, amikor 65 helyett 68...Nyilván vannak határesetek, amikor mondjuk 144 Hz-es monitorod van és szeretnél stabil 141-144 FPS-t, akkor számíthat az a pár %...de ha ott is a határon mozogsz, akkor megint nem az igazi...
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
törölt tag
válasz gabo423 #11695 üzenetére
Te csak úgy tudsz megnyilvánulni, hogy mindenféle jelzőkkel illeted a másikat?
Csinálj egy friss normális bencht (a grafika ne "egyéni" legyen) és a legújabb driverrel, és feltelepítem én is.
#11698gabo423
Úgy viselkedsz, mint egy 15 éves sértett kisfiú.
A sottr -re visszatérve annyi lehetne benned, hogy megveszed és nem egy virágbolti verzióval pedálozól![ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11662 üzenetére
Visszaállítottam mindent alapra, és elvileg mindent úgy állítottam be ahogy te, egyedül a ramon van XMP profile betöltve. Akkor mit is hagy benne "egy intel proci" a 3080-ba fhd alatt? Miért rosszabb mint az AMD?
+@Pug: Nem igazán szoktak érdekelni a netes tesztek, hirtelen a TPU találtam meg ezért azt raktam be. Múlt héten 1440p-be és 4k-ba is itthon teszteltem az 5800x vs 9900k, én ennek hiszek és ez alapján kb semmi különbség nem volt közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
Shivi
tag
-
AsakuraDave
őstag
válasz gabo423 #11724 üzenetére
Tennék fell tonna benchet 5600X + 3080-ról csakhát annyira jó az AM4 support ezekkel a Zen-ekkel, hogy lehet csak januárba tudom betenni a lapomba, addigra meg kitudja mim lesz 6800-6900XT?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
hadogabi1
senior tag
válasz gabo423 #11769 üzenetére
Nem hiszem hogy a tap inkabb elszallt vmi kondi.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Danex
addikt
válasz gabo423 #11769 üzenetére
Hát szerintem ha a táp okozta volna más is füstölne. Azért nem dedikált vonalon kapja a GPU az áramot, ugyan azt a 12V-ot osztja le szerintem minden másik komponensnek is.
Illetve a PCIE mellett már szerintem a 12V-os körön túl vagyunk a nyákon.
Kattanásból ítélve a rövidzárvédelem is működik benne.
Ha csak nem valami noname eldobható fajta én nem biztos, hogy emiatt kukáznám.
------
#11776KAMELOT
azt írta másik kártyával volt képe a PCIe slotban.[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz gabo423 #11783 üzenetére
CRTL+F MSI. SHIFT-et nyomvatartva lehúzod a görbét, hogy a csúcsa lejjebb legyen mint pl 1900MHz. Megkeresed azt a pöttyöt a grfaikonon ami pl 0,95V-hoz tartozik majd felhúzod a kívánt MHz szintig majd ezután apply és az összes többi felugrik a max frekvenciára. Ezek után teszt. Csak hasraütésre mondtam ezeket az értékeket de 0,95V-on 1900MHz-nek sinám mennie kéne. Ezek után lehet egyre lejjebb vinni a feszt vagy emelni a frekvenciát amíg még stabil a kártya tesztek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz gabo423 #11917 üzenetére
Attól, hogy még nem lehet kapni 6800Xt-t se, ez igenis érdekes, mivel végre bizonyosan van az Nvidiának konkurenciája a felsőházban is és így meg fog oszlani az érdeklődés a két gyártó között rgo több embernek lesz olyan kártyája amilyet szeretne. Ez remélhetőleg némi árversenyt is eredményezni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest