- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Locutus #37290 üzenetére
Én még 2080-al nyomtam, de ott durván vissza kellett venni.
Én azt mondom nem kell mindent az égbe tenni rengeteg dolog van amit szinte észre se venni, pláne több óra játék után és drasztikus hatással van a teljesítményre
Most pontosan nem emlékszem, de valami ilyesmi beállításokkal nyomtam én is nem régen mikor fent volt csak próbából és teljesen jó volt
Vannak neten összehasonlító videók, hogy egyes beállítások miket változtatnak hát ember legyen a talpán aki észvereszi a különbséget pláne játék közben. Szóval ahogy a játékot úgy a beállításokat is érdemes optimalizálni.
Ilyen hogy Pszicho rt, teljesen felesleges, csak erőfitogtatás
jól kell belőni, midnent, fix 60 fps-re korlátozni és vajsima minden
Pókember, ami most van ott is sok dolgot alacsonyra tettem, mert értelme nincsen, viszont a teljesítményre jó hatással van
Most nem kell a kártyát 100% on hajtani jó az 40-50-nek is ha az élmény ugyan az -
-
rewtenator
csendes tag
válasz
Locutus #37222 üzenetére
Igyekszem délután szisztematikusan végig próbálni egy tv összes DP kimenet & összes HDMI bemenet és akk kiderül.
Elképzelhető hogy a kártya nem tud meghajtani 2 db 4k monitort 120 hz-en?1db-ot sima hdmi kabellel is megold…, A másik monitort pedig egy HDMI-DP átalakítóval is visz 60 Hz-en. Azért vettem két ilyen kurva drága kábelt hogy mind a kettő menjen 120 hz, de lehet hogy hiába?!
-
-
törölt tag
-
abéla
senior tag
válasz
Locutus #34136 üzenetére
ami még megfogott a történetedben, az a nem gyenge fillérszekszualizálás: hogy képes vagy egy pár ezres ventit (a konfigösszértéked kb 0,1%-a?) oda-vissza küldözgetni az amazonnak
...és hogy még eltoljam exoterm irányba: vajon hány konténernyi kapacitás mehet el ilyen felesleges dolgokra
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Locutus #32495 üzenetére
A backplaten levo, a magnes alatti kis fekete. A feje ment szet.
Konkretan ugy szedtem ki, hogy a fenti csipesz hegyevel karcoltam egy kelloen mely vonalat a fejebe, majd lapos csavarhuzoval forgattam.
Ennyire puha szar.Nem tamasztottam ala, eleg stabilan ott van, nem erzem hogy hajlana.
Plusz szerintem a csovek is tartjak valamennyire, mert nem lognak hanem feszesek a kis hely miatt
De amugy nem gondoltam volna tenyleg hogy ekkora sulya van a blokknak.
Lehet majd utolag rakok ala valamit, de vertical mount biztos nem lesz.Benhill
Koszi, megnezem majd, de lehet egyszerubb nekem is valahonnan beszerezni, mert spanyolban elek, gondolom nem itt elsz -
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Locutus #32294 üzenetére
Gratula a kitartásodhoz, én biztos megőszültem volna ilyen szerelés alatt. Talán tényleg szebb lenne az eredmény csövekkel amúgy , ahogy Kamelot írta. Amint látom, Artic vized van, sok jót írnak róla az árához képest. Gondolkodtam rajta én is, de aztán maradtam a légnél.
A hőfokok azok nagyon szépek, ha tartósan üzemel a gép, akkor biztos az élettartamra is pozitív kihatással lesz.
Pár kérdés azért felmerül: továbbra is rengeteg a venti a gépben (ha jól számolom, tíz), milyen fordulaton vannak játéknál járatva? Idle-ben (pl. netezés) néma a géped? Garancia maradt a FE-ön a megbontás ellnére? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Locutus #32294 üzenetére
Az a csillag az ablakban nagyon skandinávos!
-
válasz
Locutus #32284 üzenetére
Az eredményeket alulra teszem
Megjegyzem, a 0.850V-os UV most is rajta van, 1830Mhz-en. Nem akartam ezt bántani, elvégre előtte is így ment.
A GPU AIO pumpa full speeden megy 2600RPM-en, azt irják ennek így kell. Hangja nincs. Se a ventiknek (felső radi). Most még hagytam rajta 1300RPM-ig keretet, de szerintem megy le 900-ra ez is fixen...Összeszerelős képeim is vannak, majd berakom azokat is.
BF2042 4K Ultra:
3080 TI FE hűtő (<=2200RPM) Eiswolf2 360 AIO (<=1300RPM)
GPU TEMP 70-78°C 54-58°C
GPU MEM JUNCTION 98-102°C 62-64°C
GPU HOT SPOT 80°C 66°C
-
válasz
Locutus #32210 üzenetére
Meshify C be nem nagyon fér el 2db 360 , ezért írtam egyet. De az épített ugye könnyen bővíthető igény esetén .
De az az egy 360as réz radi a 200l/h áramlással +1L vízzel +friss levegővel tud úgy hűteni mint a 2db 360as aluminium radis AIO 20l/h áramlással +1dl vízzel +meleg evegővel ( a front 360as radiról lefújt meleget fogja beszívni a felső 360as AIO )
Ventit azért nem számoltam ,mert írtad ,hogy ígyis vettél egy 3as pakk P12rgb-t ,szóval az adott.
Igen, elég a 3m cső.Szerk
most látom,hogy házcsere is van ( Dynamic XL) -
ScomComputer
veterán
válasz
Locutus #32187 üzenetére
Senkise az itt, de ezt a Csavez videót imádtam ,nagyon fasza volt....
-
krx21
nagyúr
válasz
Locutus #32078 üzenetére
Pedig az AQ egy drágább kábel és tényleg, akkor a Forest nem a legjobb.
Én most egy AudioQuest Cinnamon 48-at néztem ki. De lehet akkor én is bizalmat vesztek az AQ.től..
Amúgy persze tényleg nem mindegy milyen környezetben megy a kábel.
Nálam a TV mögött van router, szünetmentes, elosztó. Xbox esetén nagy ritkán tapasztaltam csak ilyet. De most a PC már sok lett neki…
Lehet szerzek be a végekre 1-1 ferrit gyűrűt, +zavar szűrőnek, hátha.. -
krx21
nagyúr
válasz
Locutus #32074 üzenetére
Fent van az új driver, persze. Sajnos így is elmegy a kép. Csak 60hz SDR a jó. Ha beállítom csak a HDR, akkor is elmegy 10 másodpercenként kb.
A kábel Audioquest Forest 2.1-és. Érdekes, hogy a helyén volt az Xbox Serise X, ott jó volt minden (4K, 120hz, HDR, VRR, 10bit.) -
ScomComputer
veterán
válasz
Locutus #31961 üzenetére
Valamelyik nap én is nézegettem ezt az Alphacool VGA-AIO-kat....vedd meg legalább lesz tapasztalat...itthon valami 100K környékén láttam,szóval nem olcsó..
-
Qtya123
őstag
válasz
Locutus #31639 üzenetére
Én meg gondoltam hátradőlhetek, hisz 360as LiquidFreezer II van a processzoron. Aztán oké, hogy a processzort nem fűti a vga, de a meghúzott ramokat meg fűti... 50 fokra mennek játék alatt, míg egy erősebb memória teszt esetén is alacsonyabb a hőmérséklet, hiszen akkor nem száll rájuk a meleg a vga-ról órákon át.
Egy vga tetejére állított ventilátor a ramok felé irányítva megoldás lenne, de az meg nem esztétikus, hanem olyan odahányt látvány. -
Attila2019
tag
válasz
Locutus #31544 üzenetére
Üdv nekem is cx van rtx 3080 hdmi 2.1 -el összekötve de néha nincs hang a játékban.
Ha 1440p 120hz vagy ha 4k 120hz-re rakom a játék grafikáját egyes játékokban el megy a hang . Te tapasztaltál ilyet? Leggyakrabban 1440pben nincs hang 120 hz-en.
Nvdia Gsync és játékban a Vsync bekapcsolva van -
omfgk
veterán
válasz
Locutus #31544 üzenetére
Realtime info egy TV-nél? Aligha... TV oldalárol azt nem fogod tudni ilyen részletességben monitorozni.
Egy általános input info meg szart sem ér.
Meg eleve ott az a 120HZ közel sem annyira kőbe vésett mint mondjuk egy monitor esetében. Hiszen a konzolos VRR miatt más a leányzó fekvése. Ott nem is tudom ,hogy LG CX esetén mi a helyzet, tehát hol a tényleges korlát.
----
Meg persze OLED. Ott a refresh gyorsabb mint bárhol máshol. Minden monitort ver.
Szóval egy pillanatnyi tearing, ha egyáltalán van, simán továbbúszik az új képkockával. -
omfgk
veterán
válasz
Locutus #31541 üzenetére
Rivatuner jobb és stabilabb még mindig.
És MSI Afterburnerhez amúgy is kell.
Szerintem pont az Nvidia FPS limiter és a játékon belüli limiterek miatt terjedt el az ,hogy 2-3 fps-el kisebbre tegyük a limitet mint a G-Sync tartománya.
Gyorsabb váltásoknál simán kitáncol (pl cpu limit esetén) az intervallumból és mehet a tearing party. Mondjuk ez túlzás, mert tényleg csak pár ezredmásodpercről van szó, de a lényeg ,hogy előjöhet ilyen.Jó lenne egy frissebb tesztet látni. RTX 20-as széria vége felé volt több ilyen is, ahol az Nvidia féle limiter kisebb átlagokat hozott. Meg talán még a minimumnál is volt egy hangyafasznyi különbség.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Locutus #31446 üzenetére
Van Zűrhajós lövölde is ha az jobb...Free On Steam
Látom ,nagyon mellényelted a clickbait címet,aztán köhögjél,nehogy megfulladj..hehehe.. -
Puma K
nagyúr
válasz
Locutus #31301 üzenetére
Akkor gondolom autóból is x idő után mindig újat veszel és az ismerősök esetén is csak új autókba ülsz be, tömegközlekedésnél is csak új járművekre szállsz fel, repülőből és hajókból is remélem csak újakkal utazol.
Nem értem mire fel ez a para.
Itt nem a feszültséggel játszol ami miatt elfüstölhet a hardver. Itt csak a hőmérséklet van, amit meg CPU-GPU esetén rövid ideig 120°C-ig elmehet. Az egyszeri alkalom meg meg sem kottyan nekik.
Nekem AIO-nál állt már meg a szivattyú semmi előjel nélkül (ARCTIC Liquid Freezer 240). Windows-ba belépve azt vettem észre, hogy egy idő után elkezdett akadni az egér mutatója és fagyott a gép majd újraindult a masina.
Második nekifutásra ugyan az volt mint elsőre, de akkor már azonnal akadt az egér mutatója.
Kikapcsoltam a gépet, bementem a BIOS-ba és látom, hogy a CPU hőmérsékletére magonként 98-99°C-ot írt.
Ez egy Intel i7 4790K volt amit már a 3. éve fixált órajelen és feszültségen használtam annak függvényében hogy milyen teljesítményű VGA volt a CPU mellett. Így vagy 4,4GHz@1,115v-on ment vagy 4,7GHz@1,25v-on.
Kapott ideiglenesen egy primitív toronyhűtőt amivel 4,7GHz@1,25v-on használtam majd jött rá az épített víz. A CPU-nak meg kutya baja nem volt.
Ezután a kalandom után volt az, hogy nem csak hogy a Windows-zal együtt indul a HWiNFO, hanem adott hőmérsékleti és fordulatszám értékekhez riasztásokat adtam meg. Hibátlanul működik.
Arra sincs garancia, hogy minden használt vizes cucc rossz lenne... nem értem miért ez a hozzáállásod ha más területen gondolom nem így vélekedsz a használt cuccokról.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Locutus #31296 üzenetére
HWiNFO-ban be lehet állítani adott monitorozott értékekre riasztásokat és szükség esetén adott műveleteket.
EK ebből a szempontból az egyik ha nem a legdrágább vízhűtő elemeket gyártómárka. Alphacool-nál érdemes lenne megnézni, de ott vannak a kínai márkák is.
Az épített vízhűtéses topikban tudnak segíteni.
De opció még a használt piac.
A radiátort 45k Ft helyett 15k Ft-ért vettem meg és csak egy átmosás kellett neki. A tartály+szivattú kombó 56k helyett 36k volt EK-hoz szóló papíros garanciával. Ezt nem mostam át így a víztiszta hűtőfolyadékom rózsaszín lett... mivel piros folyadékot használtak előzőleg abban a rendszerben amiben működött -
Busterftw
nagyúr
válasz
Locutus #30545 üzenetére
Elsosorban ugye sokkal jobb perf/wattos kartyakra kellene ramenni, csak hat nem nagyon ment erre a dolog az elmult evekben. Szerintem a Pascal volt ebben a legjobb. (marmint nem raw perf/wattban, hanem inkabb max W)
A masik meg az, hogy a hutes sem valtozott kb 30 eve semmit. Van vizhutes aztan ennyi.
Csiszoltak kicsit a heatpipe-okon meg a venti forman es ennyi.
Semmi radikalis ujitas nem jott, ide lehetne tolni tobb R&D-t. -
nexwo
őstag
válasz
Locutus #30545 üzenetére
A GPU ventije vékonyabb és pehely könnyű, másrészt azért vagyunk egy páran akik nem akarnak lemondani az alaplap többi PCIe slottjairól csak azért mert az első kifoglalja és nem azért van gépházam hogy riserben kívül lógjanak a dolgok
Inkább legyen egy külön slott az alaplapon mint a CPU-nak a GPU-ra és DDR6-os közös memória és kész
-
ribizly
veterán
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Locutus #30441 üzenetére
Tesztelni nem teszteltem de logikus
12600k-t a D15 viszi siman, igy jatek alatt nem megy 65-70 fole a CPU szoval nem zavar.Amugy erosen agyalok az Alphacool Eiswolf 2 AIO-n, most jottek ki FE tamogatassal. Csak hat 240 euro azert huzos amikor igazabol nincs baj a gpu hofokokkal.
-
SzlobiG
félisten
-
omfgk
veterán
válasz
Locutus #29854 üzenetére
Szerencséd van.
Gamersnexus megnézte ezt a Dell 3090-est.
https://www.youtube.com/watch?v=_8k5PCmFm7c
Ennél több infó aligha kell.
-
GAbre
veterán
válasz
Locutus #27558 üzenetére
Ahogy már párszor írták!Úgy látszik nem láttad.
Kb 5-10% közötti az előnye.
Nálam 3080 ~15-16ezer pont.(superposition)
Alap ref ti ~16000ezer pont.
Youtube videók alapján:-Majdnem 3090et hozza.
Attól függ,kb 700-800között mennek ezek.
Ha magyarból vagy ph-ról vennél 600+-ért tudnál(tudtál nem olyan rég venni) ti-t.
Ha fontos a tuning tuf-ot ne vegyél.Annak korlátozott a power limitje a 2x táp miatt.
Talán oc biosszal,hozza azt a szintet 3080,mint a tuf ti,vagy alap 3080ti.
Bossp:
Tuf lehet,mert kevesebb áramot eszik.Nem tudom de elvileg nem rossz a hűtés.
Suprim változó,de gpu-ra igen kevesebb volt a hőfok pár fokkal.
Strix meg állítólag jól sikerült,csak drágább ez sokkal,de úgy általában mind1ik,mint evga.
De összességében sztem nem sokkal jobbak.5 fokkal ha hűvösebbek lehetnek.
Leszámítva memory junktion-t.Az meg hőpaddal javítható.
#27563 Locutus
Te tudod,de állítólag emelkednek árak.
Így változhat piac,vagy előre vedd meg a kívánt ti-t.És utána add el vagy kicsit hazardírozol,ha eladás után veszel,vagy vársz 1 jó ph-s ajánlatra
Akkor érdemes lehet venni.Ha áram nem számít,akkor a többiből,mivel jóval több erőt tudsz kicsikarni.
Én is gondolkozok ti-on.Majd meglátom,ha megjött 3090,milyen lesz.
Nehezen akarok megválni 3080-amtól szeretem ezt az evga-tMég ha kicsit ronda is
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max