- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
hadogabi1 #17745 üzenetére
Witcher alatt nekem sem ment 60 fok fole, de nem is 440W -ot evett. A forumtars, akinek valaszoltam, nala is latszik, hogy 200W-os fogyasztas mellett van 60 fokon a kartya.
Ez a haz vizre van kialakitva, nem is akartam soha leggel hasznalni. Nem lebontani kell ilyenkor a cuccot, meg eladni, hanem ratenni a blokkot a kartyara.A hazra ha feltennem az uveglapot, akkor megfozne magat. Igy van hova kitolja. De idle magasabbak a hofokok, mint vizzel load.
proci985: Pont VR -ra van hasznalva.
Extenderekkel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ja, a Tower 900 az egyertelmuen es kizarolag epitett vizre van, azon belul is kis tulzassal arra, hogy az ember berakjon ket kort egyenkent egy D5el es egy 480/560as radival. niche market, de anno par eve ez meg valos igeny volt.
anno nezegettem en is, csak VR headset mellett nem art, ha az ember hozzafer a bovitoportokhoz, nekem az a haz ott esett ki.
-
Powerer
tag
válasz
Ebben van ráció, a különböző kártyák hűtési rendszere különböző irányban küldi ki a meleg levegőt, és ha pont úgy fordítod a kártyát, hogy a meleg levegőt maga alá tolja, akkor bizony szépen meg fogja főzni magát.
Másik kártyával én is 15 fokos különbséget tapasztaltam függőleges és horizontális elhelyezés között terhelés alatt... -
Segal
veterán
válasz
hadogabi1 #17650 üzenetére
Nekem is evga 3080-as (ultra) vga-m van, de mivel ezen csak 1 hdmi van, a jövőre nézve érdemes lenne majd cserélnem egy 2 (vagy több) hdmi-s vga-ra.
Jelenleg az Asus és a Gigabyte ilyen és előbbiből a TUF meg a Strix is jól hangzik, de utóbbiból istenigazából max az Aorus Master jöhetne szóba.
Mivel te találkoztál mind a 2 gyártó hűtési megoldásával, pár mondatban össze tudnád foglalni (akár privátban) a hatékonyságukat és a zajszintet. (persze akár mást is, de elsősorban ezek érdekelnének)
Köszi -
válasz
hadogabi1 #17640 üzenetére
26x le fogod cserélni a kártyád, mire a 10GB kevés lesz.
Semmivel sem lesz jobban eladható azért, mert több valamin a memória. Az Nvidia sem feltétlen azért akar 12/20 GB-ot adni majd, mert kevés lenne, hanem mert muszáj követnie az AMD-t. Pszichológia semmi egyéb ez per pill. Nem vagy előrébb azzal, hogy 16GB memória van a kártyádon, ha az esetek 95% (per pill inkább 99)-ban kihasználatlanul csücsül a kártyádon. Ugyanez a szitu a 3090-el is, semmit sem profitál abból, hogy több memória van rajta.
Maximum melóba tudom elképzelni azt, hogy előnye legyen. -
GAbre
veterán
válasz
hadogabi1 #17058 üzenetére
Az még annyira nem is gáz,de alzán eddig,mindíg volt evga.
Mostanság eltűnt mind.Vszeg mindenki vár arra,milyen árak jönnek.
Frozen:
Vagy aki mostanság akarta/ tudta csak összekuporgatni a pénzt rá,az fog venni a következő "fél évben".hadogabi1:
1eséknél,vagy 0-áknál?SzlobiG:
Azért január erős túlzás volt.
Mindíg kell számolni év eleji emelkedésekkel.Fizetésemelés,kevesebb vásárló=nagyobb ár rés.
Karácsony után meg nem mennek gyártósorok.Szóval akkor bizonyos hiány lép fel készletből,ami eddig is volt,ezek alapján jó ha január végével esetleg számol az ember stock-ra.+ új online adózás se kedvez áraknak.Gondolom én. -
XoZ
aktív tag
válasz
hadogabi1 #16818 üzenetére
Így már érthető, hogy miért viselkedik furcsán az EVGA kártya. A hűtés hőcsöveinek hatékonyságát leronthatja ez a VGA kártya pozíció, és emiatt ez a probléma pl. a Silverstone házaknál és más kártyáknál is előjön: [link]. A Gainward kártyán valószínűleg máshogy futnak a hőcsövek, és ezért kevésbé vagy egyáltalán nem okoz gondot. Az EVGA forumon is van említés erről: [link].
-
padam87
tag
válasz
hadogabi1 #16804 üzenetére
Tudnál egy képet küldeni ? Írtad, hogy a te házadban problémás.
Nekem is volt mindkettő típus, és egész más a két kártya légáramlása. A Gainward a mesh shouddal inkább oldalról szívja be a friss levegőt (ott lehet érezni kézzel), míg az EVGA egyérleműen alulról.
Nem lehet hogy valami ilyen okozza?
-
Z.o.l.o. 19
tag
válasz
hadogabi1 #16797 üzenetére
Szívesen, máskor is :)
Én eddig nem is mertem alul feszelni, de muszáj lesz el kezdenem hátha kevesebbet is enne, és a hő fok is normális értékbe esne :)Van esetleg valakinek jó beállítása EVGA 3080 FTW3 ulta gaming kártyára?
Vagy ez úgy működik hogy saját magamnak kell ki tapasztalnom? -
Dare2Live
félisten
válasz
hadogabi1 #16473 üzenetére
Egy elég jó, részletes írás fogyiról. 142W allcorera szintetikussal a tető és az sok de azért egy D15el ha pörörg a két 140es venti tuti 80C alatt kell maradjon. Feltéve, hogy nem 30C van a szobában.
Igazából D15 250Wig ha nem is halkan de lehűt mindent, 300W körül van valahol a határa. De a 300W+ tartósan az már elég beteg tuning. Oda már egyértelműen nagy radis 360-420 víz az ajánlott bár sztem ilyen extrem tuningnak nagy értelme nincs.
-
zebra_hun
veterán
válasz
hadogabi1 #16108 üzenetére
Ha nem korlátozom be 144fps-re akkor jobban dolgozik, plusz ha bekapcsolom a future frame renderinget akkor 90% felett van. Van e értelme, ha a monitor 144Hz-es? Sztem nagyon nincs. 144 felett ne menjen, ha úgysincs ami kirajzolja. Ez Bf 5, más játék nincs, ez a gep erre épült. Ventik hangját nem tudom így érzékeltetni, sztem nem zavaró. Az biztos, hogy elődje a szintén Gw Ph Gs 2070S, halkabb volt, de gyengébb is. Holnap jön meg az új ház, ez egy 10 éves, túlzsúfolt kuckó. Remélem mégjobb hőmérsékleteket elérek a nagyobb házzal. Majd csinálok másmilyen tesztet, de indulok melóba, sztem már csak jövőre lesz szerelés és bekapcsolás. Venti zajt hogyan lehet mérni? Szívesen összehasonlítanám a többi kártyával.
-
warcat
veterán
válasz
hadogabi1 #16098 üzenetére
A sima, nem-OC BIOS-t használva, 105% power limittel, +110 core-t adva Cyberpunk 4k alatt 73 fokos (csúcs) a csere FTW3-am 2100-2045 core clockon járva HAF 932 házban
(bár tény,hogy a procit Arctic Liquid Freezer II 280 hűti, így gyakorlatilag szabad a kártya 3 oldalról)
Default ventivezérlés ,amivel hangja nincs.Ahogy jelezték, vagy hibásan volt felrakva a hűtő, vagy pedig befulladt nálad a házban.
-
keIdor
titán
válasz
hadogabi1 #15955 üzenetére
Hát pont ez az, 4K-ra, az egy arra való kártya lesz.
Nem arról van szó, hogy 20GB kell-e. Nem kell, overkill, mint az állat. A 10-nél kell több, mert az meg nagyon határeset. Teljesen ki van centizve.
A 320 bit miatt, nincs más opció. Vagy 10 vagy 20.
Nyilván a sweet spot a 14-16GB környéke lenne, de ahhoz a GA102 nem alkalmas. Lehetne, csak 256bit-ig vagy alább kéne vágni. A 12 memóriából csak 7-8 lenne bekötve. Nem lenne értelme. Sávszélesség is menne vele együtt. -
adakiller
senior tag
válasz
hadogabi1 #15722 üzenetére
én arra tippelek, hogy az első szériás kártyáknál még nem volt hwid record; mert elején a GF now-t is lehetett többször aktiválni egy kártyával aztán azt (is) tiltották. lehet neked még első szériás kártya jutott (mégha 1 hete is vetted), és azért tudtad. más ötletem nincs
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
hadogabi1 #14604 üzenetére
Ez azért játéktól is függ.
Jól optimalizálva, több szálon futtatva, ügyelve arra, hogy mit lehet a hardverbe begyömöszölni, kevesebb is elég (pl Doom-ok)
Ha nem tudsz optimalizálni (pl Crysis, Serious Sam-ek BFE óta), vagy még a játékos háta mögött álló szereplő haja is valósághűen lengedezik a szélben, akkor meg az Isten számítási teljesítménye sem elég. -
w1n1x
tag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
hadogabi1 #14583 üzenetére
Én i5-9600-al tolom. Teljesen változatosak az eredményeim.
Doom 2016, Eternal megtáltosodott. (Doom 8K-ban játszható O_O, Eternal 4K-ban csak néha röccen)
Crysis, Serious Sam 3 alig változott, processzorból egy magot maszíroznak gyakorlatilag
Serious Sam 4 végre magas beállításokkal is játszható, de csak valamivel 100Hz felett rohangál.
3Dmark nem raytrace dolgai meglódultak, de szerintem nem annyira, amennyire a kártya indokolná.
Unigine Superposition és Heaven szépen futnak, Valley meg 120-240Hz között ingadozik
Hard Reset és redux ha minden igaz minden esetben hozza a 240Hz-et (FullHD, 4K, mind1)
Half Life 2 8K-ban 1070-el csak élsimítás nélkül volt használható, 3080-al élsimítás is mehet (driverből átlátszó textúra is beerőltetve), és játszható.Nem nagyon akartam processzorba invesztálni, de úgy látszik kell. Pont két éve vettem a mostani cuccokat, és még egy darabig nem akartam változtatni.
Fun fact: a 2000-es évek környékén szerintem kb 2 évente cseréltem hardvert, de a 2010-es években ennek valahogy nem éreztem szükségétVagy lelassult a fejlődés, vagy hogy nem a legolcsóbb szutykot veszem, tovább kihúzzák a dolgok.
-
-
-
-
-
Albigator
őstag
válasz
hadogabi1 #14537 üzenetére
De nézted is h tényleg forog mind?
Levett oldallappal milyen hőmérsékleteket mérsz? Írtad a 3d mark-ot. Én pl úgy teszteltem legelőször a mostani FTW3-mat 66 fok fölé se ment így a hőmérséklet (Fire Strike, Fire Strike Extreme, Fire Strike Ultra, Time Spy) nyitott házban (OC BIOS).Szerk. sokadik:
Ez is jogos. OC BIOS-al nálam is boostol 1980-1995-2010 MHz-re is teszttől függően.
-
válasz
hadogabi1 #14528 üzenetére
Én arra tippelek, hogy csak a 3dmark kezeli túl érzékenyen a dolgot nálad, mert alapvetően a 86 fokkal egy stress testben semmi gond nincs, egy ilyen magasabb power limites kártyánál.
Bár én úgy láttam, hogy 83 fok a temp target alapból. Ez persze nem jelenti azt, hogy rövid időre ne léphetné át, amíg reagál a venti fordulatszámmal. -
Albigator
őstag
válasz
hadogabi1 #14372 üzenetére
Nem akartam én vitázni.
Milyen procid van? Nekem ott is hatalmas proci limitem van 2600X-el, de még 3700X-el is az volt WQHD-n.Most kipróbáltam a kártyához kapot COD Cold Wart, sajna ott is röhejes a GPU kihasználtság 1440p-n, ezért ilyen értékeket mértem:
0.95V 2010 MHz
58 fok max...fogyasztás is gyönyörű, max 253W... Ha nincs valamelyik 1800 MHz-es átvezető akkor 2000 MHz fölötti az átlag is.Itt méginkább malmozik a 3080 sajnos. Új procival leszek majd kíváncsi.
-
Albigator
őstag
válasz
hadogabi1 #14367 üzenetére
Nekem 20-80 fok között valahol.
Ez így nem sokat mondd senkinek.
Tényleg nagyon játék és terhelés függő a dolog.
Nekem pl Project Cars alatt malmozik a VGA, de Mafia Definitive Edition alatt is legtöbbször a 2600X-el. Vagy Warezone pl.
Számomra azok hiteles infók ha leírja az ember milyen játék/ teszt alatt, milyen beállítással milyen felbontáson és Hz-en, G-Snync / V-Sync mellett / nélkül.
Ezt mondjuk alátámasztani hwinfos képpel ahol látszik max és átlag érték (GPU kihasználtság, órajel, hőfok, ventik, fogyasztás, feszültség)
Én pl tudok olyan képet lőni ahol max 60-at mértem (mondjuk WQHD-n egy lightosabb game) vagy 73-at is (4K-n húzósabb game ami simán benyelt 380W-ot) -
válasz
hadogabi1 #14367 üzenetére
Elvileg quiet módban 340W -> 370W ha kitolod
Performance módban pedig 370W -> 440WBár nem sokat hoz ez ahogy látom, viszont nagyon elmegy a fogyasztás (evga-nál néztem, de itt is ugyanez lehet).
Hűtése se rossz, bár panaszkodnak rá, hogy hangos, de az a legkevésbé sem zavarna
-
fcsabaa
csendes tag
válasz
hadogabi1 #14269 üzenetére
Azért kezdtem azzal, hogy tudom feleselges és főleg nem éri meg.
Viszont jó áron jutottam hozzá a FE 3090-hez (igazi MSRP) szóval ezért nem tudok dönteni.
Van értelme ezt lecserélni egy 3090 Strixre, megér annyit vagy örüljek táncoljak és tapsoljak ennek hiszen ez a legritkább egyenlőre? -
KillerKollar
őstag
válasz
hadogabi1 #13133 üzenetére
1440p-ben nem kizárt, hogy bizonyos játékok esetén lesz egy minimális CPU bottleneck. Ha a framrate megfelelő, akkor nem lihegném túl (pl 144 fps megvan 144Hz-es monitor esetén). Ha nagyon zavar X570-es lapod van, vehetsz bele Zen 3-at, de szerintem annyira nem durva a CPU bottleneck 3700X-el 1440p-ben, hogy olyan sokat nyernél egy proci upgrade-el. Inkább 1080p-ben lenne 20-25%-al több fps-ed, az már talán megérne egy fejlesztést. Mondjuk jelenleg kapni se nagyon lehet Zen 3 procit, amit igen az meg túl van árazva, úgyanúgy mint a videókártyák.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
hadogabi1 #11760 üzenetére
Vadiúj az egész konfig, azt nem tudom hogy az alaplap ilyen esetben gariztatható vagy ez ennyi volt?
Még lehet hogy visszarakom a karit egy próbára. Igazából nem tudom hogy a VGA-ból vagy az alaplap felől jött-e a füst, mondjuk a PCI express foglalatból és csak beszivárgott a kártyába, akkor meg az alaplap a szar.
-
Mumee
őstag
válasz
hadogabi1 #10584 üzenetére
AMD CPU így se Nvidia élmény volt, lévén nagyságrendileg több és tovább volt és CPU fronton az ellátás is jóval folyamatosabb lesz az infók alapján. (milliós nagyságrend globálisan januárig)
AMD VGA már közelebb lesz az Nvidia start-hoz, a kérdés hogy mennyire.Hozzátéve, hogy a valódi VGA start inkább akkor lesz amikor lesznek valódi AIB kártyák is, az meg december eleje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest