Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja

Hozzászólások

(#101345) Puma K válasza ScomComputer (#101342) üzenetére


Puma K
veterán

Szóval akkor a tag csak szórakozott...?
Ez alapján időszakos vagy végleges tiltást is kaphatott volna akkor azért a mutatványért...

Asus RTX 2060 Turbo:

Megmondom őszintén, hogy rosszabbra számítottam és nem terveztem vele pár hétnél-hónapnál hosszabb távon. Csak a DLSS érdekelt, hogy milyen a gyakorlatban.

Már amikor hozzám került akkor kapott egy alulfeszelést a GPU így 0,95v mellett 1920 MHz-en kezd a és 1890 MHz-re áll be amikor "eléri az üzemi hőmérsékletét".

A VRAM a gyári-alap 14000 MHz helyett 15800 MHz-en ketyeg.
A mostani 900 MHz helyett mehetne 950 MHz-en is, de azt már az Overwatch -ami nekem számít- nem szereti.

Az Overwatch a legérzékenyebb program-játék-"tesztprogram" a legminimálisabban is instabil tuningra.

Konkrétan ami úgy tűnik, hogy Cyberpunk 2077, GTA Online, 3DMark és Superposition alatt is stabil azzal rámész az OW-ra, akkor ott bizony könnyen meglehet hogy elhasal a stabilnak hitt beállítás.

Kapod az .exe hibákat GPU esetén és jöhet a további finomhangolás.

Ha meg a VRAM-mal van nyűgje akkor elszínezi a képet. Vagy még amit tud azaz, hogy egyik pillanatról a másikra fekete lesz a képernyő, de fut a játék tovább :DDD

Szóval addig nem is szabad menni rendes meccsekre ameddig offline a gyakorlópályán el nem töltöttél a különféle karakterek különféle képességeit elhasználva annyi időt hogy kibukjon ha instabil a történet.

Decemberben szórakoztam a GPU-val és 1v mellett 1980MHz-en kezd és 1965MHz-re áll be.

Kapott egy egyedi profilt, amivel a csúcs egyszeri legmagasabb érték hőmérséklet szempontjából a 71-73°C. Amúgy játék közben 61-65°C között mozog. A mókuskerék egyszeri-csúcs-maximális fordulata pedig 2000 RPM alatt szokott lenni, amúgy ez alatt pörög.

Nyáron alá raktam csokorba fűzött be quiet! 120-as PWM-es ventilátorokat, hogy mozogjon a kártya körül a levegő, mert a vízhűtés miatt alig van légmozgás a gépházban... nem melegszik fel eléggé a CPU és emiatt nem tekeri a ventilátorokat (a ház elejében van egy 45 cm magas 10cm vastag 3 ventilátor radiátor 3 ventilátor tömb) :DDD

Szegény GTX 1080 Ti-nek is ez volt a baja... de az legalább fűtött alulról valamennyit a CPU-ra hogy az forgattassa a ventilátorokat ;]

Most a kis 2060 Turbo burkolatának a levételén gondolkodom, hogy úgy hatékonyabb lenne a kártya hűtése a 2 alatta lévő ventilátorral.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  nVidia tulajok OFF topikja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.