Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo Wii U (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#12775) Dr.F.E.R.I. válasza Dr.F.E.R.I. (#11057) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Háttértár Upgrade 2.0

Elérkezett az a dicsőséges pillanat is, amikor a 128GB-os pendrive is kevés lett a letöltögetésekhez. Előzőleg elvetettem a merevlemezek használatát, de lényegében nincs más reális alternatíva, így beújítottam egy Western Digital My Passport 1TB-os külső merevlemezt (fehéret nem, csak feketét kaptam). Y elosztó kábelt sehol nem találtam hozzá míg Pesten voltam, ezért a kis gyári kábelével dugtam az U-ra:

Az első benyomásaim róla, hogy a kinézete nagyon diszkrét, bár a fólia még rajta van. De annyira apró kis szolid kütyü, hogy igazából sem a dizájnja, sem a fekete színe nem zavar. Úgyis van több fekete kütyü is még az asztalon, jelenleg a Vita tokja mellett lakik. Egyetlen mikro USB3-as (a nyomott) csati van rajta, a kábel másik végét az U hátába dugtam. Azt gondoltam el sem fog indulni így, de kapott annyi áramot, hogy a pendrive tartalmát sikerült rá áttolnom. Ez egy baromi keserves mutatvány egyébként, a ~90 giga adatot 2-3 óra között mozgatta át a vinyóra. A pendrive átkerült a Fujitsu hátuljába, most azon használom extra tárhelynek. Hallható hangja nincs egyébként a kis hdd-nek, a gépzajok simán elnyomják. 2 év gyártói garancia van rá.

Ma végeztem egy kis terhelés tesztet, hogy mennyire muzsikál egy kábelen, vagy mégis kell Y toldás hozzá. Mikor bekapcsoltam az U-t, a vinyót nem indította el, hibaüzenetet írt ki. Ebből mondjuk világos, hogy a kezdeti nagyobb áramfelvételt nem annyira tolerálja. Második nekifutásra elindult rendesen, beraktam a Smash Bros-t neki egy kis terhelésnek. A játék betöltődött, de a kezdeti kis töltésjelzőnél megállt a mutatvány (csak pörgött a kis labda, de nem történt semmi). Újabb hard reset, de annyit most csináltam, hogy kihúztam az előlapi USB-ből a pro controllert előtte, mert előzőleg azt töltöttem rajta. Most is elindult, sőt a Smash-t is betöltötte rendesen. Negyedórát játszottam vele, most pedig töltögetem a BF akciós játékokat. Még néhányat tesztelek rajta, bár ha minden kötél szakad is, úgy néz ki a sima gyári kábellel is használható marad. De kelleni fog az Y kábel, hogy ezek az anomáliák eltűnjenek.

Összességében véve elégedett vagyok, még régebben úgy számoltam, hogy 1TB tényleg mindenre elég kell legyen az U viszonylatában. Switch-re valószínűleg kevés volna olyan méretű játékok mellett, de én le fogok tudni tölteni mindent rá. Talán egyszer majd bekötöm az U-t egy NAS-ba, egy abba való robusztusabb vinyóra, de egy ideig most maradok a kis WD-nél.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo Wii U (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.