Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo 3DS és DS topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:56:47

LOGOUT.hu

TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) Jeno.L válasza ldave (#1697) üzenetére


Jeno.L
tag

Úgy tudom a Luigi is megjelent letölthetőben. Esetleg úgy megvenni? :( Tudom ,akkor nincs meg a kézzel foghatóság de megjelenés napján 100%,hogy megvan (legalább is USA eShopban minden ott van az ígért dátumokkal, demo, game, stb).

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1702) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Azóta sikerült a Fire Emblem demót végigjátszanom, tényleg szép és komplex játék. Sajnos két helyszín van csak benne, így különösebben mélyre nem sikerült leásnom. A harcrendszert szerettem volna kicsit jobban kisilabizálni, de ehhez a demó sajnos túl korlátos. Remélem, lesz valami papír alapú kézikönyve, vagy valami rendesebb útbaigazító alkalmazás (ami a demóban van, elég felszínes).

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1703) ldave válasza Jeno.L (#1701) üzenetére


ldave
félisten

Megjelent és próbálkoztam is még korábban eShop vásárlással, hisz a Zeldát így vettem meg, de aztán rájöttem, hogy én még mindig szeretem a dobozokat :)
Amúgy ha holnap se jön meg, akkor majd írok egy szívhez szóló levelet a Stadlbauer Kft.-nek, hogy szedjék össze magukat, így is alig van Nintendo vásárló az országban, nem kéne még szívatni is őket :)

A Slime draws near! Command?

(#1704) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1703) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Próbálj meg ne Nagypénteken írni nekik, de persze támogatni fogunk a szabadságharcodban. Idáig látom, ahogy a könnyeiket morzsolgatva, reszkető kézzel olvassák majd a levelet. Záradékban rögzíteni kell, hogy a bocsánatkérésüket magyarul tolmácsolják, német rizsára nem vagyunk kíváncsiak. A gazok!!! :)

Betettek az e-shopba egy játékgyűjteményt, '50 klasszikus játék' címen. Eddig is ismertem, de csak dobozos változatban, 25 fontot viszont nem ér. Most viszont 5 fontba sem kerül és letölthető a gépre. Így már bőven jó vétel lesz, majd kipróbálom. Te már vásároltál shopból, mivel töltöttél fel rá pénzt?

[ Szerkesztve ]

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1705) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1704) üzenetére


ldave
félisten

Hehe :)

Vásároltam, a Zeldát és a Crimson Shroud-ot, utóbbi csak eShop-ben elérhető cím. Két bankkártyám van, egyik egy rendes Mastercard (nem hitelkártya), a másik pedig egy virtuális Visa kártya (csak kód, nincs fizikai kártya). Az eShop-ban csak ez utóbbi tudtam fizetni, a Mastercard-omat nem fogadta el a rendszer.

A Slime draws near! Command?

(#1706) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1705) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Nekem egy dombornyomott MC-om van, na majd meglátjuk...

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1707) Jeno.L válasza Dr.F.E.R.I. (#1706) üzenetére


Jeno.L
tag

Nekem azt nem fogadta el az US eShop, igaz cím hibára hivatkozva (vagyis,hogy nem amerikai a kártyához rendelt cím). :(((

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1708) Dr.F.E.R.I. válasza Jeno.L (#1707) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Ezt hallottam már többektől, én is csak haloványan reménykedek benne, hogy elfogadják.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1709) A.tessz válasza Dr.F.E.R.I. (#1692) üzenetére


A.tessz
senior tag

Nem játszottam még végig, de csak azért ,mert beakarom fejezni előtte a resident evil revelationt, aztán kezdem el komolyabban , de pár órát beleőltem.

Az alapján nekem nagyon tetszik, kicsit god of war utánérzése van, boss harcok nagyon jók, a területek is tetszenek, hatalmas pályák, kastélyok, most épp egy szinházteremben harcoltam...

Nekem eddig tetszik, evilt a napokban végigjátszom aztán rávetem magam.
Közben egyébként mariot is toltam picit a 3dt, az is nagyon tetszik, na meg a kid icarust is....

Bőség zavara, fire emblem is nagyon jó lehet, demot végigtoltam, mondjuk lehetne egy picit tartalmasabb demoja, na meg 10x lehet játszani vele.

(#1710) Jeno.L válasza A.tessz (#1709) üzenetére


Jeno.L
tag

10x ?! Nekem 30x engedte (és csak 1x játszottam vele) :Y

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1711) Dr.F.E.R.I. válasza A.tessz (#1709) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Köszi. :R Resident Evil-t most árazták le e-shopban 25Ł-ra, de meg kell mondjam, szerintem ezek az FPS játékok inkább nagygépre valók. Úgy általában dicsérik, de nekem ez a műfaj már kiesik. Zsengébb koromban szétjátszottam (-tuk cimborákkal) az Unreal Tournamentet, azóta pedig kész, vége, meguntam.

Fire Emblem demót végigtoltam másodszorra is, amit ki lehetett elemezni belőle, azt megtettem. Sajnos nagyon rövid, így nem is számít, hogy csak tízszer játszható ki. Legtöbb demónak max három-négyszer futok neki, akkor is, ha tetszik.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1712) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1711) üzenetére


ldave
félisten

Nekem nagyon tetszett a Fire Emblem demó, marad az előrendelés :) Viszont azt látom, hogy ezt nehezebb fokozaton kell majd játszanom, mert a 'normal' így a demó alapján semmi kihívást nem ad, a 'lunatic' fokozaton pedig nem tudtam megcsinálni a második ütközetet még, viszont az meg már inkább a szívatós kategória, szóval 'hard' lesz ebből.

A Slime draws near! Command?

(#1713) Jeno.L


Jeno.L
tag

Japánban 200 Nintendo pontért vesztegetik mától a színes 3DS LL dokkolós töltőket (igaz továbbra is AC adapter nélkül) Jó lenne ilyen US / EU-ban is szerintem.

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1714) Dr.F.E.R.I. válasza Jeno.L (#1713) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Ez legalább egy értelmes dolog volna, nálam is elférne egy. Mikor felszólítjuk írásban a Stadlbauert a feltétel nélküli megadásra, valahova be kéne szúrni, hogy béreljenek ki valami bedeszkázott kis üzlethelyiséget a belvárosban, ahol át is lehetne venni ezeket a cuccokat. :K

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1715) Jeno.L


Jeno.L
tag

Szerk. idő lejárt, egy kicsit nagyobb kép :)

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1716) Dr.F.E.R.I. válasza Jeno.L (#1715) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Kár, hogy pont fekete színű nincs köztük. Ugyanez az ezüst színű gépem van, elég hülyén nézne ki bármelyikben is.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1717) Jeno.L válasza Dr.F.E.R.I. (#1716) üzenetére


Jeno.L
tag

Gyárilag nem fekete jár az XL-hez? Nekem legalább is feketét adtak a piros normál 3DS-hez

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1718) moli.hu válasza Jeno.L (#1715) üzenetére


moli.hu
őstag

a momnal levo szervizzel kothetnenek megallapodast. de nem lesz ilyen, tul kicsi a piac. ettol fuggetlenul az igeny kifejezesere szukseg van, irjatok.
amugy ez a dokkolo csak egy muanyag es 2 rezvezetek, azert ilyen olcso.

(#1719) Dr.F.E.R.I. válasza moli.hu (#1718) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Gyárilag feketét adnak, az csomagban 8900 Ft volt, ahol néztem. Abból a töltő 4500 Ft (annyiért vettem külön), még így is jó pénzt elkérnek a bölcsőért. Ennyi pontért viszont jó lenne.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1720) ldave válasza Jeno.L (#1715) üzenetére


ldave
félisten

Pöpec, egy piros illene a fehér XL-emhez :)

Amúgy sajna úgy néz ki, hogy ma se lesz Luigi, így a húsvéti hosszú hétvégét kénytelen leszek szellemek helyett a családdal tölteni. Felháborító. Vagy mérgemben megveszem a Paper Mario-t :))

A Slime draws near! Command?

(#1721) Linkh válasza Dr.F.E.R.I. (#1719) üzenetére


Linkh
tag

Nem tudom, hogy van-e olyan, aki pénzt adna egy bölcsőért, hisz sok értelme nincs neki. Az meg külön szép, hogy egy műanyag darabért, ennyit kérnek.

(#1722) ldave


ldave
félisten

Na, lehet fogadni, hogy holnap lesz-e Luigim :)

Mivel ünnepekre nem volt, ezért újra elővettem a Crimson Shroud-ot (meg PSP-n a 3rd Birthday-t, de az nem ez a szoba), 3. végigjátszás, folytatva az elsőt és így jóval nehezebb a játék és több szoba is bejárható. Már a sima csaták is megizzasztanak, mi lesz így a végére :)
Aki kedveli a klasszikus RPG-ket (kockadobás, minimál grafika, maximum képzelőerő), annak nagyon tudom ajánlani.

A Slime draws near! Command?

(#1723) ldave


ldave
félisten

Hm, áll a bál a DS Overclocked körül: kiderült ugyanis, hogy bugos a játék. Mégpedig lefagyhat a játék, amikor idézünk egy démont. Ami pedig ebben a játékban eléggé gyakori, szóval hihetetlen, hogy nem vették észre kiadás előtt. A játék amúgy 2011-es. Vicc.

A Slime draws near! Command?

(#1724) Drakk válasza ldave (#1723) üzenetére


Drakk
tag

Ennél a rendszernél nem lehetséges a javítás letöltése?

Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.

(#1725) Jeno.L válasza Drakk (#1724) üzenetére


Jeno.L
tag

De lehetséges és tuti ki is adják a javítást csak kérdés mikor...KONAMI mikor tavaly kiadta a 3DS verziós New Love Plus-t egy bug halmaz volt az egész játék (pedig egy KONAMI-ról egy 3. játék a szériában a dolog amiről beszélünk). Szeptemberre javították ki az első javító csomag Júniusban érkezett meg a játékhoz (Februári kiadású a játék). A javítási idő persze nagyban függ attól,hogy mennyi idő kijavítani magát a bug-t

A portolás nem csak a szöveg fordításból áll, belekell nyúlni a rendszerbe és gondolom turkáltak ott is ahol nem kellett volna. Sem Japánban sem pedig az USA-ban nem panaszkodtak bug illetve fagyás miatt mikor kiadták az Overclockedet

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1726) Drakk válasza Jeno.L (#1725) üzenetére


Drakk
tag

Elnézést, ha láma a kérdés, de ilyenkor a kártyán lévő játékot módosítják, vagy a 3DS-n tárolódig a patch? Hol lehet letölteni a javításokat?

Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.

(#1727) Jeno.L válasza Drakk (#1726) üzenetére


Jeno.L
tag

Jogos a kérdés és én sem tudom biztosra, szerintem a kártyán lévő játékot buherálja. Én úgy vettem észre,hogy ezek a javító patch-k eShop-n keresztül jönnek, vagy ha van online data rész a játékban akkor azon keresztül.

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1728) moli.hu válasza Jeno.L (#1727) üzenetére


moli.hu
őstag

a kartyan levo jatek nem-irthato memoriatipusban van tarolva.

(#1729) PHM válasza moli.hu (#1728) üzenetére


PHM
addikt

Akár lehet mellette flash tároló is.
Bár én is inkább arra tippelek, hogy a patch-ek a 3DS belső flash
memóriájába kerülnek.
Még az is lehet, hogy erre el van különítve némi tárhely.
Viszont, ha erre rákapnak a tisztelt fejlesztők, az a tárhely hamar el fog fogyni.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1730) moli.hu válasza PHM (#1729) üzenetére


moli.hu
őstag

van mellette flash-tarolo, abban van a jatekmentes. viszont a patchet azert sem lehet a kartyan tarolni, mert mekkora flasht raknal oda? hany patchhez valot, mekkora fixekhez meretezettet? minden legyartott kartyara, akkor is, ha lehet nem is lesz hozza patch? mar igy is rettento draga a cartridge egy cdhez kepest.

[ Szerkesztve ]

(#1731) PHM válasza moli.hu (#1730) üzenetére


PHM
addikt

Arra gondoltam konkrétan, hogy akár maga a játék is lehet olyan flash
memóriában, amelynek csak egy része írható.
Erre a Nintendo-nál példa a 64DD lemez, amelynek egy része írható volt.
(Tudtommal.)
Két szemponton múlik a dolog:
Az egyik az előállítás költsége, amely lehet, hogy kb azonos a romnál
és a flash memóriánál.
A másik az öntökönszúrás lehetősége warez szempontjából.
(Gyanítom, ez esik nagyobb súllyal a latba.)
Erre persze lehet orvosság a CIC chip alkalmazása,
amit a nagy N a NES-től N64-ig alkalmazott. Több-kevesebb sikerrel.
Egyszóval technikailag megoldható, hogy a pach a cartridge-ban tárolódjon.
Erre nem kell feltétlen nagy helyet fenntartani, hiszen az újabb patch
felülírhatja a régit. Ráadásul a játékok zömében nem akkora méretűek,
mint az adott tárolón rendelkezésre álló hely.
Ezzel együtt én is azt mondtam, hogy sokkal valószínűbb, hogy a patchek
a 3DS belső flash memóriájában tárolódnak.
Csakhogy mi van akkor, ha ez a tárhely elfogy?
Most sem, de a tervezés fázisában meg kiváltképp, nem lehetett tudni,
hogy a 3DS életciklusában hány játék fog megjelenni, és azokhoz
összesen hány, és mekkora méretű javítást fognak kiadni.
Ha pedig ezeket a fájlokat mondjuk az SD kártyára is lehetne menteni,
az csak újabb problémákat hozna be a képbe...

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1732) Dr.F.E.R.I. válasza PHM (#1731) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Már elég rég tanultam informatikát (bő 15 éve), de régebben a flash memóriáknak volt egy olyan gyenge pontjuk, hogy rendszeres áramfrissítés hiányában (kis) idővel elvesztették a celláik a tárolt információt. Nem tudom, ez mennyire befolyásolhatja azt, hogy még mindig inkább a régi jó ROM-ot alkalmazzák.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1733) PHM válasza Dr.F.E.R.I. (#1732) üzenetére


PHM
addikt

Tudomásom szerint a flash cellák több évig képesek megőrizni a
bennük tárolt információt.
Nagyobb probléma a cellák újraírása miatti degradálódás.
Ezt a képet persze árnyalja az MLC és a TLC technológia.
Na, azoknál már ebben nem vagyok olyan biztos...
A romok egyik előnye az olcsóság, amiben a nagyobb volumen miatt
versenyképes lehet a flash tároló.
A másik két előny az, hogy az információ sokkal tovább megmarad,
valamint hogy utólag nem módosítható.
Ez utóbbi hátrány is egyben.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1734) moli.hu válasza PHM (#1731) üzenetére


moli.hu
őstag

a hely nem szempont, ha az epp nem jatszott jatek patchet atmozgatod az sd-re, mint ahogy a wii jatekmentesekkel es channelekkel is teszed. es ezek egyenileg kodolt adatok.

(#1735) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Csütörtökön jön eShopra egy nagyon komoly játék. Már fel is került a kívánságlistára. :K

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1736) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1735) üzenetére


ldave
félisten

Hehe, ez nagyon kemény :) eShop-ból nekem a Gunman Clive lesz a következő, de majd csak nyáron valamikor.

A Slime draws near! Command?

(#1737) PHM válasza moli.hu (#1734) üzenetére


PHM
addikt

Ha átmozgatható is, még mindig akadhatnak problémák.
Leginkább az, hogy az egységsugarú user nem biztos,
hogy akar ilyesmivel foglalkozni.
De szerintem hagyjuk, hiszen mindez csupán elvi vita.

[ Szerkesztve ]

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1738) Jeno.L


Jeno.L
tag

Shin Megami Tensei IV, US, 2013 Summer!
Itt éhezés lesz a végén :D

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1739) adalbert1 válasza ldave (#1703) üzenetére


adalbert1
veterán

Én azt sem értem, hogy a Nintendo miért ilyen fukar a Virtual Console címek kiadásával - a helyükben minél több címet elérhetővé tennék minél több régióban (pl. SMB3 ha jól láttam csak Japánban elérhető), illetve ha pl. SNES játékok is elérhetőek lennének 3DS-re, nem csak Wii-re az is jó lenne... Nekem ez sokkal inkább selling point lenne mint a mostani játékok, a régi platformerekkel sokkal szívesebben játszom, mint az új címek nagy részével.

(#1740) ldave válasza adalbert1 (#1739) üzenetére


ldave
félisten

Egyetértek, a Nintendo rendelkezik a legjobb "retro" (back catalogue) címekkel, a 3DS simán vinné a SNES és GBA játékokat, mégse teszik meg ezt a lépést, teljesen érthetetlen számomra. Sőt, mivel ott is a legtöbb játéknak ők maguk voltak a kiadója, még gondolom a jogokkal se lenne túl nagy gond.

A Slime draws near! Command?

(#1741) ldave


ldave
félisten

Rövidke Luigi's Mansion beszámoló:

Túl vagyok az első pár pályán, avagy küldetésen, hisz a pálya ugyanaz, az első kúria, amit ha minden igaz még 4 fog követni. Vizuálisan 10 pontos a játék, a Nintendo abszolút mestere lett a 3D-nek, a gép képernyőjén nagyon jól néznek ki ezek a kis zárt terek, igazi mélységérzetet ad. Az animációk is fantasztikusak, főleg Luigi, ennyiféleképpen nem is lehet rettegni :)

Mutliplayer-ből a hunter módot próbáltam ki, ilyenkor 4 Luigi-vel kell időre begyűjteni az összes szellemet egy torony adott szintjén, ami ha sikerül, akkor mehet tovább a kis csapat. Itt néha megakadt nekem a játék, de az lehet a net miatt volt.

Ha minden jól megy, akkor megpróbálok írni egy hosszabb tesztet ide a Gamepodra, talán a hétvégén.

Ja, és Luigi csengőhangja minden visz, be is állítottam telóra :)

A Slime draws near! Command?

(#1742) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1741) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

"...megpróbálok írni egy hosszabb tesztet..." -> [link] ;)

[ Szerkesztve ]

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1743) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1741) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Ebből azt szűröm le, hogy jó pár órát el lehet azért a helyszíneken kolbászolni, főleg, ha valaki minden apró titok végére szeretne járni. Te mennyi idő alatt végeztél ezzel az első kúriával?

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1744) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1743) üzenetére


ldave
félisten

2 óra körül lehetett, kb 20-30 perc egy küldetés, ha kicsit jobban körbenéz az ember (célratörően talán 15 perc alatt is meg lehetne csinálni őket, de az nem az én stílusom), szóval ideális handheld játék lett ilyen szempontból. Szóval amit itt írnak, az reálisnak tűnik, 2-3 óra/kúria és van 5 helyszín.

A Slime draws near! Command?

(#1745) ldave


ldave
félisten

Amúgy van Download play multi, szóval ha van kedv és idő, akkor össze lehet jönni egy kipróbálás erejéig.

A Slime draws near! Command?

(#1746) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1745) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Ha Fire Emblem meglesz (mindenki írta, hogy meg fogja venni), akkor több értelme volna, mert rögtön két játékot is ki lehet próbálni.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1747) Jeno.L


Jeno.L
tag

Én benne lennék egy ilyen Nintendo-s Prohardveres összejövetelben :)

(+[----]%) ლ(╹◡╹ლ)

(#1748) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Új rendszerfrissítés érkezett, az új verzió: 5.1.0-11E. Tulajdonképpen egy apró kis patch, egy perc alatt feltelepült. Állítólag az előző nagyobb frissítés után volt, aki nem tudott belépni rendszerbeállításokba, eShopba, egyéb helyekre. Ez a patch ezt hivatott kijavítani. Én speciel nem találkoztam ezzel a hibával, úgyhogy ez most sok vizet nem zavart.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1749) ldave


ldave
félisten

Kicsit keresgélve neten találtam egy ilyet: VIII. 3DS Hungary Találkozó (facebook)
Ha nem látnátok akkor április 28-án lesz, valami Stefano Stadion Pizzériában.

A Slime draws near! Command?

(#1750) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1749) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
Topikgazda

Már az utolsó két-három alkalmat ott tartották, előtte hasraütés-szerűen váltogatták a helyszíneket. Állítólag utóbb már egész szép számmal voltak, úgy látszik, kezd kiforrni náluk a dolog. Amúgy az ő honlapjukat is figyelgetem, de most a hétvégére leállították, átalakítás miatt.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Nintendo 3DS és DS topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.