Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4Grider
félisten
válasz
Littoral
üzenetére
Még egyszer: Az APN-től nem függ, hogy a készüléked a voda tornyon melyik frekvenciákat használja. A fenti két esetben először a városokra jellemzőbb B1+B3 sávokat fogta össze a telefonod, a második esetben csak a vidéki kisebb sebességet biztosító B20-as cellát látta. Ami persze bármikor átválthatott B3+B20-ra, sőt B1+B3-ra, ha közelebb mész a toronyhoz. Jobb telefonok B1+B3+B20-at is egyeztethetnek a toronnyal.
-
Littoral
aktív tag
Ezekről fogalmam sincs, hogy mit jelentenek, de ezek a jelenlegi körülmények.

-
Littoral
aktív tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Egy Samsung A51 (tudom, már a cro-magnoni is használt ilyet) a telefonom, csak a 4G-t tudja. Eddig nem volt gond az internettel, az utóbbi három-négy hónapban van ez a - máshogy nem tudom nevezni - tolulás. Elkezd betölteni az oldal, majd a 70%-a körül megáll, és egy percig meg nem mozdul. Végül lassan betöltődik. Ez mindenhol így megy, itt, a város közepén is meg otthon, a szélén is. Van egy normál vodafonos kártyám is, azon nincs ilyen jelenség, egy Xiaomi telefonban van. Ezért gondolom, hogy a netfónos APN - legalábbis mostanában - kissé diszkriminálva van. A Telenortól azért jöttem el, mert úgy felfejlesztették a hálózatukat, hogy a kiváló elérhetőség után otthon a végén már nem lehetett elérni telefonon. Most kezdődik itt is ugyanez. Sok menekülési lehetőség nincsen ezek után.
Amúgy tegnap délutánra eltűnt a + jel és azóta nem láttam. -
trec12
addikt
Ahány (nem támogatott) telefon annyi féle verzió. Nekem voda sim-nél nem írja ki ugyan úgy de 4G-n megy a hívás mint nálad. Yettelnél van VoLTE kapcsoló de kijelzés itt sincsen Vodánál kapcsoló sincsen.
Érdekesség, hogy Voda-Voda és Voda-Netfone között HD+ a hívás az összes többin sima HD. VoWiFi abszolute nincsen az említett szolgáltatókkal.
Viszont Telekom sim-el meg minden megy.
-
4Grider
félisten
Egy csomó helyen szükség van 30 MHz-nél nagyobb sávszélességű 4G-re, különben folyamatos torlódás lenne 4G-n (főleg (nagy)városokban). Ezért van az, hogy a bázisállomások a telefonokkal egyeztetve összefognak 2 vagy több 4G frekvenciát, ha pedig ezek között van teljes blokk is és túllépi a 30 MHz-et az így elért sávszélesség, akkor ezt a telefonok jelzik.
Még messze nem volt 5G, amikor a 4G+ már működött, ezért hülyeség 5G pótléknak nevezni. 5G pótlék inkább az 5G kijelzéssel működő, de N28 alapú 5G (a vodafone 5G hálózatának 95%-a). Valódi 5G az, amit a maradék 5%-on művelnek N78-on, de még az sem önálló, 4G háttérrel működik. -
MadMancs
veterán
What? LTE-A már akkor is létezett amikor még tervbe se volt 5G.
Egyébként meg (sajnos) Voda féle DSS 5G utánzathoz képest mérföldekkel jobb LTE-A. Majd ha befejeződött a nemrég indult fejlesztés (5G NSA esetleg SA N78 -on) akkor félig meddig igazad lesz.
De akkor se pótlék. Ez olyan mintha azt mondanád a 2G csak 3G pótlék, vagy 3G csak 4G pótlék. Generációk jönnek mennek, fejlődik.
-
-
Littoral
aktív tag
Ma délelőtt nekem Egerben, a város kellős közepén első ízben jelent meg (Netfone APN-en) a VoLTE 4G+ hálózati kijelzés, bár a net alig csordogált, mintha prosztata-bántalmaktól szenvedne. Mostanában elég gyakran van így sajnos. Jelenleg a letöltés (+ nélkül) 12 Mbps (upload 5,6 Mbps). Délelőtt nem mértem, de valószínűleg nem volt ennyi egyik sem.
-
Hoorus
őstag
Kedves MadMancs!
Kb. 2 hete hoztam át a számomat a Yettel-től az akciós 4600 Ft-os 100 perc/50 GB csomagba. Azt gondoltam, hogy elég lesz a 100 perc, de úgy tűnik, hogy mégsem.. Át tudok váltani a szintén akciós "korlátlan beszéd+50 GB" 6600 Ft-os csomagra?
Köszönöm a válaszod

-
Jozsó
tag
Sziasztok, nemtom van-e még itt más, akinek a vezetékes internetet a netfone szolgáltatja. Kaptunk egy név jelszó párost: xzy2345qq@fftx.netfone.hu/xzy2345qq
Sajnos erre az írja a router, hogy rossz jelszó. Kb. 1000x ellenőriztem, de jól írtam be. Lehetséges, hogy a névnél nem kellett volna utána írni a fftx.netfone.hu-t? Vagy mi lehet a baj? (PPPoE alapbeállításokon hagytam a routert, de ahogy nézem csak az MTU-t tudnám a név jelszón kívűl változtatni. A modemen az a lámpa ég, aminek égnie kell)
(ui. nyilván az ügyfélszolgálatot kérdezném, de hétvégén olyan nincs
) -
-
csaszi75
őstag
-
boborján2
senior tag
Az hogy sikerülhetett összehozni hogy egy darab mms 1000ft a számlán?
-
csaszi75
őstag
válasz
MadMancs
üzenetére
Szerintem téves a core/rádió only megállapításod, vagyis pontatlan.
Ha az lenne, hogy a rádiós hálózatot bérli csak a Netfone, akkor a Netfone-nak lenne saját MME/GGSN/PGW-je. De ezt feltételezem nincs
(cáfolj meg) akkor azt is a Vodafone-nak kell adnia a Netfone részére. (Ilyen berendezéseket fenntartani nem két forint.)
A fent említett eszközök akkor pedig a Vodafone Core hálózat részeinek kell lennie.
Biztosan hallottad már, hogy létezik PS core és IP core is.
Akkor sztem a Netfone APN az a Vodafone PS CORE-ban van létrehozva.
Azt tudom elképzelni, hogy a lenti képen a "Corporate Network" felhőben van a Netfone-nak egy internet kijárata és kész, az az internet kijárat lehet akár IP core-nak is nevezni.
De az kb olyan, mint egy nagyobb sávszélességű bérelt vonal, amiben van internet.
Szóval sztem hibás olyat információt adni bárkinek, hogy "Netfone csak rádiós hálózatot bérli"
-
MadMancs
veterán
Az a Telekom, azok már nem értékesített lezárt csomagok. Telekom csomagok valóban egy az egyben Telekom hálózatot használták minden komponensükkel együtt.
Itt most a jelenlegi helyzetről van szó, ami már kizárólag Vodafone rádiós hálózatot használ (sokáig futott a kettő párhuzamosan is).
-
devast
addikt
válasz
MadMancs
üzenetére
Core hálózat már saját.
Ezt ki tudnád fejteni? Mert én még úgy látom, hogy a netfone asn adatlapja alapján szimplán rá vagytok kapcsolódva a telekom asn-re, és annyi.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Aki Vodafonos (édesanyám) és hálózaton belül ingyen telefonál, az a Netfone-ost is ingyen hívja? Hálózaton belüli hívásnak számít? Köszönöm
-
VGNGR
senior tag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
A kedvedért mértem most egyet mindkettővel. Vodafone apn: 41/20, netfone: 63/20. Van amikor fordítva van, legtöbbször ugyanannyi.
-
MadMancs
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Volt.
Sőt hivatalosan nem is működik voda APN. Az hogy megy egy hiba.Általánosságban nem szokott probléma lenni Netfone APN el sem. Volt egy pár hónapos időszak, amikor gáz volt, de javítottak azóta a hibát.
-
csaszi75
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Ne legyen igazam, de ugye a Vodafone-t eladták két éve.. akkor a vodafone nevet meg kell szüntessék mindenhol, ugyanúgy, mint ahogy a UPC név is megszűnt, amikor megvették.
Na és ezt tovább gondolni, már csak egy lépés, ha megszűnik a vodafone név, akkor minek a netfone APN mellett egy másik?
Valami olyasmi rémlik, hogy ezer éve a szifonok annyira "alultervezettek" voltak, hogy csakis egyetlen APN-t lehetett használni rajtuk.. A voda hálózaton ez a voda APN volt... és nem lehetett másik. Tehát ez egy régi csontváz, ami feltehetően kihullik..
** S valóban igaza van 4Gridernek akkor.. Netfone APN használat a javasolt. -
4Grider
félisten
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Stabil szokott lenni a netfone apn is, csak néha lassabb. Én mindenképpen azzal indítanék, hogy ne legyen meglepetés...
-
csaszi75
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Nagyon sokan írják, hogy az Vodafone-os APN jobb, mint a Netfone-os, gyorsabb..
Így addig használd a Vodafone-os APN-t, amíg meg nem szüntetik a lehetőséget rá
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Tegnap óta én is a Netfone előfizetők táborát gyarapítom. Simán ment az átállás este fél 9 körül.. azt szeretném megkérdezni, hogy itthon belföldön melyik APN-t érdemes használni? Nefone vagy Vodafone? Azt tudom, hogy az app csak akkor mutatja az adatforgalom használatot, ha Netfone-os apn-t használok, de nem számít különösebben mert nem használok el 50 gb-ot.. Csak az a lényeg, hogy stabil netem legyen..

-
Hoorus
őstag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Amíg a Youtube nem akadozik, addig engem nem érdekel különösebben

-
MadMancs
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Ennek azért örülj hogy kezdő kollégát fogtál ki. Felfelé oké, de lefelé csak 3 befizetett számla után lenne lehetőség váltani. Azaz ha december elején felváltasz, akkor hivatalosan csak február végén, március elején válthatnál (amikor befizetted februári számlát) le kötbérmentesen.
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Nálam ez nem értelmezhető.
Biztos nem úgy történik, hogy aláírom a hűséget majd másnap eszembe jut, hogy fel kell mondanom.
Az hogy a hűségből meg van három hónap vissza, akkor bukok három hónapig 1000 forintot. De ha nem írok alá hűséget, akkor évekig bukhatok havi 1000 forintot.
Netfonenál meg bármikor válthatok kisebb csomagra is hűségen belül. -
válasz
4Grider
üzenetére
Nyárra több net kell az utazások miatt.
Most a gyereknek majd vissza veszem, mert iskolában nem használhatja, így sokkal kevesebb is elég neki.
December elején az asszonynak korlátlan beszédre váltok, mert akkor rengeteg a nagycsaládi megbeszélés. De január közepén már veszem is vissza a 100 percre, mert családon kívül elég a Messenger beszélgetés.
Tehát, mindig az élethelyzetek megfelelően váltok csomagot. Legtöbb helyen a kisebb csomagra váltás a hűség megszegése lenne. -
válasz
4Grider
üzenetére
Nem lesz nálam ilyen, mert mindig előbb következik be díjcsomag váltás. Azzal együtt pedig mindig hosszabbodik a hűség.
De nem értem az embereket, nem akarnak telefonálni, ezért 10 hónapon belül meg akarják szakítani a szolgáltatást? Ezért fontos ez hűséggel b@szakodás? -
dzf007
senior tag
Szerintem annyit emel, amennyi a kedvezmény, pl. én 6590ft-ért kapom a korlátlan perc+100GB+100db sms csomagot a lista ára most 7600ft..Tehát 1000Ft-ot fog..Inflációs emelés majd jövöre kb. 3,4-3,8%-lesz...Bár ezt is eltörölhetnék, vagy ahogy emelik ezáltal a szolgáltatások mennyiségét is emelhetnék több perc, net, sms stb...Főleg az idei átlagos 15%-os emelés után...
-
p2pp
őstag
Sajnos nálam vmiért nem megy a Volte sehogyan sem.
-
devast
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Elnéztem egy hsz-t bocs, de én spec nem arra a yettelesre gondoltam, hanem olyanra ahol nincs belépési, meg havi tagdíj, habár maga a csomag, és az ár a szolgáltató (yettel) felé ugyanaz. A különbség meg az, hogy a netfone 10 hónap után hasraütésre annyit emel, amennyit gondol, míg a flottás rendes előfizetéses tarifák max az infláció mértékével emelkedhetnek (törvény szerint).
-
felali
tag
Sziasztok!Vodafon függő iPhone használhatja a netfone hálózatát?
-
Hoorus
őstag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Miért, miben nyújt többet?
-
trec12
addikt
válasz
Dugimatyi
üzenetére
Az sms ingyen lesz a Tarr-nál is. Utólag tárgyalták le, módosítás alatt van. Hogy lesz-e db korlát azt nem tudni. Minden esetre a honlapon még van díja az sms-nek szóval majd ha tényleg úgy lesz akkor lesz igaz. Amúgy a korlátlan beszéd + 100 GB is + 100 sms is jobb ajánlat a Netfone-nál. Viszont náluk nincsen korlátlan net beszéddel abban jobb a Tarr-os ajánlat. Ez még a mi dolgozói flottánkban is drágább ráadásul egy év hűséggel és itt is fizetős az sms.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok,
Új vagyok a netfonnál. Ez a felület mikor fog frissülni? Pár GB elment már, de nem mutatja, hogy hol tartok, illetve a felhasznált perceket se, látom sehol... :/
Köszönöm

-
Dugimatyi
csendes tag
válasz
Dracula72
üzenetére
Hát teljesen logikus hogy a Netfone azt képzeli hogy a KÜF-ösök ide jönnek át. Kijöttek a KÜF csomagjai és jóval szarabbak mint a Netfone-os csomagok pedig ugyanúgy voda hálózatot használnak.
A tények :
Netfone korlátlan beszélgetés+ 50 GB+ 100 ingyen SMS = 6600 Ft
KÜF korlátlan beszélgetés+ 40 GB+ sms 25 Ft/db = 6989 FtHa ezeket kiírod a KÜF facebook beszélgetésben akkor egyből törlik a kommented és figyelmeztetnek.
A portékájukat azzal a varázsigével adják el hogy ez a vodafone prémium hálózata
A beigért telekomos lehetőségükből sem lett semmi.
Úgyhogy jelenleg csak a birkák kötögetik a szerződéseket náluk. -
zoli62
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
A korlátlan beszéd 1 GB-tal csomagot néztem. Ez a tarifa három éve pont ilyen tájt emelkedett az "akciós" 2990 Ft-ról 3990-tre, utána léptem át a KÜF-be. Persze most két emeléssel is számolni kell, mert díjkorrekció is várható mionden évben, ami akkor még nem volt. Hosszabb távon gondolkodom ezen, mert a KÜF bizonytalan, a Yettel bármikor teljesen lezárhatja a volt C P díjcsomagokat . Bár állítólag a Tarr Kft. pedig évek óta nem élt a díjkorrekcióval, de a mostani KÜF Tarros csomagok pedig drágábbak, mint a Netfone-nál.
-
zoli62
addikt
Átlagosan hány százalékkal szokott emelkedni a havidíj 10 hónap letelte után újabb 10 hónap hűség vállalásával, illetve anélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Mobile
- Gaming notebook topik
- Sorozatok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezekről fogalmam sincs, hogy mit jelentenek, de ezek a jelenlegi körülmények.

Érdekesség, hogy Voda-Voda és Voda-Netfone között HD+ a hívás az összes többin sima HD. VoWiFi abszolute nincsen az említett szolgáltatókkal.
Viszont Telekom sim-el meg minden megy.

.😂 Ezért 6590. Talán még a 7600 is elég jó a 3 nagyhoz képest...